Rakennekynnet suuhygienistinä?

Anonyymi

Hei, en tiedä kuuluuko tämä tänne vai minne kuuluisi laittaa.

Jos pääsen opiskelemaan suuhygienistiksi ja siitä sitten ammattiin niin voinko pitää rakennekynteni vai joudunko poistattamaan ne?

Osaako joku sanoa?

2

<50

  Vastaukset

  • Ei kai ne teoriatunneilla haittaa ainakaan. Sitten käytännön harjoittelussa ne lateksihanskat sormiin.

  • Valtakunnallisen yleisen hygieniaohjeistuksen mukaan hoitotyötä tekevän työntekijän käsien pitää olla puhtaat, koruttomat ja iholtaan ehjät. Kynsilakkaa, rakenne- tai geelikynsiä ei sallita ollenkaan hoitotyössä. Omienkin kynsien tulee olla lyhyet. Kynsien oikeaa pituutta mitataan katsomalla käsiä kämmen puolelta.

   – Kynsien pitää olla niin lyhyet, että ne eivät näy sormenpäiden yli. Liian pitkät kynnet ovat bakteereille ja viruksille hyvä kasvualusta, infektioyksikön osastonhoitaja toteaa.

   Kynsien alla on Suomen väkiluku mikrobeja, sormuksen alla jo Euroopan.

   Jos kynnet ovat sinulle tärkeämmät, niin kannattaa miettiä ammatinvalintaa uudelleen.

   Itse hyginä tiedän, että edes omilla pitkillä kynsillä on vaikea tehdä työtä. Kynnet tulee hanskan läpi tai sattuvat kipeästi asiakkaan huuliin tai ikeniin, koska esim. hammaskiven poistossa pitää olla hyvä tuki, sormilla siis otetaan tuki asiakkaan hampaista.

   Ei myöskään ole mukava ajatus kuljettaa niitä asiakkaan mikrobeja omien kynsien alla. Hanskat kun ei koskaan ole täysin tiiviit. Ja käsineen sisällä lämmintä, sekä kosteaa, eli oikein hyvä elatusalusta mikrobeille.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vuosi Tinderissä oli järkytys

   Ei mikään ihme. Tinder on ihan syvältä. https://yle.fi/uutiset/3-11212319
   Sinkut
   136
   6939
  2. Haavisto aikoo jatkaa

   ulkoministerinä ri­ko­se­päi­lyis­tä huolimatta https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/pekka-haavisto-kommentoi-esitutkintapyyntoa-aikoo-jatkaa-ulkomin
   Maailman menoa
   111
   1214
  3. Tietäisittepä

   Mitä meidänkin työpaikalla varatut touhaavat työpäivän aikana... Kesken työpäivän ottavat vapaata pari tuntia että puolisot luulevat olevan töissä ja
   Uskottomuus
   37
   1186
  4. Maisa perhelomalla Levillä

   Mikko ilmestyi myös Leville odottamatta. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ystavanpaivana-avioitunut-maisa-torppa-koki-romanttisen-yllatyksen-per
   Kotimaiset julkkisjuorut
   72
   1178