Englannin kielinen työnhaku

Anonyymi

Mitäs laki sanoo tästä kun työpaikka ilmoitetaan englanniksi ja hakeminen tapahduttava englanniksi? Suomessahan on kumminkin kaksi virallista kieltä. Tämähän on työntekijää syrjivä käytäntö.

Osaan tietysti englantiakin, mutta tämä lainmukaisuus on epäselvä.

4

50

  Vastaukset

  • itse tietenkin osaat kirjoittaa englannin kielellä. Tiedät sen itse. Työnantaja ei sitä vain tiedä. Jos haetaan tehtäviin joissa englannin klelellä on keskeinen "rooli" niin silloin voidaan edellyttää että työhakemus on englanninkielinen. Tuskinpa laissa on mitään yksiselitteistä mainintaa asiasta. Julkisella puolella työnhaussa voi olla toisin. Julkisella puolella työnhaku on hyvin muotosidonnaista ja säädöksiin perustuvaa.

  • Eihän tuossa ole mitään lainvastaista!
   Työnantaja voi laatia työhakuilmotuksensa vaikka swahiliksi!
   Jos ja kun ajattelet että ei-suomeksi laadittu hakuilmoitus on lainvastainen, niin taidat olla tynnyrissä kasvanut. Tänäpäivänä!!!!

  • Laki sanoo asiasta sen verran, että työantajalla on työnohjausvalta. Työnantaja päättää mitä työtä kukin työntekijä tekee, minä aikana, millä palkalla ja mitä kieltä työpaikalla käytetään. Luonnollisesti on olemassa lakeja, jotka rajoittavat työnantajan ohjausvaltaa, esim työsuojelu- ja työaikalaki. Palkan määrää puolestaan saattaa koskea työnantajaa sitova työehtosopimus. Sen sijaan kielilaki ei pääsääntöisesti koske ainakaan yksityissektorin työnantajan työnohjausvaltaa. On siten työnantajan omassa vallassa päättää työpaikalla ja työpaikkailmoituksissa käytettävä kieli.

  • Meillä on vaikka kuinka paljon yrityksiä joissa työkieli on englanti. Olisiko siinä mitään järkeä, että tuollaiseen yritykseen haettaisiin ihmisiä kokeilematta voivatko he kommunikoida tulevassa työssään? Palkkaisitko itse ihmisen ilman varmuutta siitä että, osaako hän puhua tai kirjoittaa yrityksen työkieltä käyttäen?

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mies pimittää rahankäyttöään

   Sain selville, että mieheni on jo kuukausia käyttänyt isoja summia rahaa tietämättäni harrastuksiinsa. Samaan aikaan hän on kertonut, ettei hänellä ty
   Parisuhde
   111
   6951
  2. Niko Ranta-Aho kaulailee illallisella Bandidos pomon kanssa Espanjassa

   Noniiiin. Niko pääs oottaa vankilatuomiota vapaalle. Läks Espanjaan. Nyt laitto kuvaa, kaulailee bandidos rikollisjärjestön pomon kanssa ja 2 muun kar
   Kotimaiset julkkisjuorut
   87
   1684