Kaatuuko SAK edunvalvonnan historiaan?

SAK perustettiin taisteluun patruunoita, tehtaanomistajia, ... siis työnantajia vastaan - huolehtimaan hiukan enemmän rahaa myös duunarin massiin. Siinä tehtävässä työmarkkinajärjestöt, SAK etunenässä päällimmäisenä, onnistui hyvin.

[2007] Meillä Suomessa oli pienimmät tulotasoerot vielä 1970 ja -80 luvuilla, kunnes viime vuosikymmenenä tulotasoerot ovat olleet jälleen kasvussa. Lauantaiseurassa YLE-TV1:llä SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen osoitti valtiomiesmäistä taitoa selostaa epäsuorasti miksi SAK:lla oli oikeus raflaten valistaa katsojia hyllytetyllä tv-mässäilyllä ylipaisuneita osinkoja, optiojakoja ja työpaikkojen sekä pääomien karkailua.

Ihminen on aina ollut ahne keksittyään minäkeskeisyytensä ja varastoi ylijäämäänsä varastoiksi rahana, omaisuutena ja ihonalaisena rasvana pahojen päivien varalle.

Demarit, vasemmisto ja SAK ovat kamppailleet myös työväestölle "varastoja", omaisuutena, kulutusvoimana ja sijoituksina. Ihminen on ns. kerääjä, joka mittaa arvoansa mm. "varastojensa" määrällä ja koolla. Jokainen varasto tavarana, omaisuutena ja ostovoimana on aina pois aktiivisesta luonnon kiertokulusta.

Demarit ovat vastavoima yliähkyoptioille, suhteettomille osingoille ja ostovoiman jemmaamiselle liian harvojen taskuun

SAK halua jakaa sitä, mikä kuitenkin yhdessä tehdään. On kansantaloudellisesti sama kuka mahdollistaa, kuka suunnittelee ja kuka tekee - oleellista on se, kuka kuluttaa yhteiset tuotokset ja kuinka/ miten paljon niitä kulutetaan.

Kysymys on jakaantumisesta. Eero Heinäluoma oppi Helsingin Hakaniemessä jakamisen periaatteen, hän oppi myös mikä voima SAK:ssa piilee - kukahan vielä osaisi kanavoida tämän voiman kansankunnan eduksi?

SAK:n ongelma on jäsenistön ikääntyminen. Suomen ongelma on väestön ikääntyminen. Puolueiden ongelma on nuorten puute aktiivisista toimijoista. Nuoret eivät ole kiinnostuneita puolueista, ei ammattiyhdistysliikkeistä, eikä oikeastaan puoluepolitiikastakaan.

Heinäluoma oli myös valtiovarainministeri.

...
8738

17

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Äijä kirjoittaa pitkät pölinät eikä edes tiedä mikä on SAK!

      EN VIITSI OPETTAA.

      • Anonyymi

        Opeta vaan


    • Anonyymi

      Heinäluoma, siinä vasta king of ass, ihonalaisen rasvakertymän ja itsekkyyden kertymä.

      • Anonyymi

        olipas komia kommentti!


      • Anonyymi

        Kyllä liittopomoista löytyy huomattavasti tukevampiakin. Heinäluoma ei ole kuin sairaalloisesti ylipainoinen. Siinä toki aloittaja on oikeassa että demarit kannattavat varallisuuden kieltämistä, liekö Heinäluoma lukenut myös Lipposen teesit pankkien ja vakuutuslaitosten kansallistamisesta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä liittopomoista löytyy huomattavasti tukevampiakin. Heinäluoma ei ole kuin sairaalloisesti ylipainoinen. Siinä toki aloittaja on oikeassa että demarit kannattavat varallisuuden kieltämistä, liekö Heinäluoma lukenut myös Lipposen teesit pankkien ja vakuutuslaitosten kansallistamisesta?

        Sähkönsiirtäjät voidaan kansallistaa


    • Anonyymi

      Ei kaatunut 2011 eikä kaadu. Etkä pääse Arkadianmäelle Paavon kyydissä.....

      • Anonyymi

        Onko avaaja kansanedustaja? Demari?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko avaaja kansanedustaja? Demari?

        Ei ole. Yritti eduskuntaan Väyrysen ''Seitsemän tähden liike'' listalla.


    • Anonyymi

      Demarit toivat osaltansa elintasoa Suomeen, SAK lyhensi työaikaa. SDP paransi työehtoja, SDP nosti palkkoja vastavoimaksi loputtoman ahneille osinko- ja spekulaatiokiipijöille.

      [2007] Duunarikin ansaitsi ostovoimaa helpommalla, nopeammin ja tehokkaammin. Palkkiona meillä on osin tietyillä toimialoilla ulkomaisiin toimijoihin nähden kilpailukyvytön markkinamekanismi. Emme pärjää puolta halvemmille työtovereillemme. Mitä me teemme? Tässä olisi SAK:n, demareiden ja uuden PM Sanna Marinin mahdollisuus saada uutta sytykettä joukkoihin, osallistumiseen ja yhteenkuuluvuuteen.

      Niin duunari, suunnittelija kuin pääoma voisivat katsoa Suomemme etua, jokainen meistä voi leikata sellaista, mitä meillä on liikaa - tilalle saisimme kilpailukykyä, kauppaa ja toimeliaisuutta.

      Me saisimme voimaa kohdata vieläkin suuremmat haasteet; ympäristömme korjaamisen, kohentamisen ja elinkelpoisuuden palauttamisen monimuotoisuudelle ja harmonialle, jonka olemme kulutuskiihkossamme tuhoamassa.
      Aika on nyt loppunut
      On vain tekojen aika - leikkaamisen ja säästämisen aika. SAK ja demarit kantoivat vastuuta, kun liian itseriittoisilta patruunoilta neuvoteltiin ja lakkoiltiin tulonsiirtoa myös duunarien varastoihin. Nyt nämä varastot ovat täynnänsä sellaista, joka kuuluu muille.

      On aika purkaa se - se tulee palauttaa luonnon omaan kiertoon ja valinnoiksi myös muille. On tasapainoittamisen aika - työtätekevä väestö suurempana massana voi ottaa vallan ja tehdä elämänsä suurimman ympäristöteon, luoda elämän edellytyksiä tuleville sukupolville!

    • Anonyymi

      Rock!

      • Anonyymi

        Copy Paste toisesta avaajan avauksesta:

        Anonyymi
        Tänään 15:00
        UUSI

        Mielenkiintoista, että suunnilleen samaan aikaan noin puoli kahdeksalta aamulla kaikkia avaajan kirjoituksia on "joku" käynyt kehumassa - kukahan hän voisi olla? Buahahaa...


    • Anonyymi

      Yrityksen palkanmaksukyky on helppo selvittää. Katsotaan kuinka paljon osinkoja yritys maksaa.

      Huonosti tuottava yritys ei pysty maksamaan isoja osinkoja ja silloin pitäisi olla kohtuulliset palkankorotus vaatimukset.

      Jos yritys maksaa isoja osinkoja niin tiedetään että firma tuottaa hyvin ja voidaan vaatia vastaavasti isot palkan korotukset. Yksinkertaista matematiikkaa.

      • Anonyymi

        Olikos ehdotuksesi kaksisuuntainen?


      • Anonyymi

        Tämähän olisi oikeastaan hyvä juttu. Isojen osinkojen vuonna kunnon kertaluonteinen bonus, heikkona tai keskinkertaisena vuonna negatiivinen bonus. Vähän riskiä pitää olla ahneudessakin kuten kaikki sijoittajat varmaan tietävät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämähän olisi oikeastaan hyvä juttu. Isojen osinkojen vuonna kunnon kertaluonteinen bonus, heikkona tai keskinkertaisena vuonna negatiivinen bonus. Vähän riskiä pitää olla ahneudessakin kuten kaikki sijoittajat varmaan tietävät.

        Sijoittajat tuskin viitsivät riskeerata epävarmaan Suomeen, palkoista neuvottelu vaikuttaa jälkeenjääneeltä yritykseltä piilottaa tarvittavan kehitystyön toteuttamatta jättämiselle niin tuotevalikoiman kuin itse työn osalta. Enää ei taida olla tehtävissä kuin lyhyen saattohoidon järjestelyille suomalaisen paperin osalta ja ay-liike pitänee huolen ettei kannattamattomuus suomalaisen työn osalta lopu metsäteollisuuteen.


    • Anonyymi

      Tarpeettomana ja työllistymistä rajoittavana sekä hankaloittavana olisi ehkä hyvä sen jo siirtyä historiaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2719
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      351
      2571
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2180
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1856
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1763
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1754
    7. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      69
      1704
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      126
      1618
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1583
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1399
    Aihe