Entäs me hoikat?

Anonyymi

Miksi kaupat eivät voi myydä myös pienille ihmisille vaatteita? Monista vaateliikkeitä on mahdotonta löytää istuvia vaatteita, jos käyttää kokoa xs tai xxs. Joissain putiikeissa koot alkavat aina siitä s:stä. C'moon!

Varsinkin paitoja on mahdotonta löytää. Vyötärönympärykseni on 56 cm, joten ihonmyötäisiksi tarkoitetut vaatekappaleetkin näyttävät päälläni aivan valtavilta liehukkeilta. Sama on myös rintaliiveissä. Joudun käyttämään hirveän määrän rahaa ostaessani liivejä erikoisliikkeissä, sillä monissa paikoissa se pienin rinnanympärys ei ole 60 vaan 75! Ei minulla ole niin paljon rahaa.

Missä on pienikokoisten ihmisten tasa-arvo? Kaupat ovat kuitenkin täynnä niitä XXL vaatteita, ikäänkuin olisi hyväksyttyä olla vakavasti ylipainoinen. Tälläinenhän kannustaa kuluttamaan enemmän ja samalla tuhoamaan ilmaston.

7

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tulee halvemmaksi tehdä vaatteita vain "normaaleille". Netistä tietysti löytyy Zalando.

    • Anonyymi

      Kehopositiivisyydestä entinen missi nosti äläkän kun sitä erehtyi joku ukko arvostelemaan. Siinä vaan näkee mitä vuodet tekee ns.kauneudelle samoin kävi anne pohtamolle kuin lolalle. Tämän kirjoituksen pääasiallinen idea on että vaikka painatte 200 kiloa niin kunhan kannatte kilonne itse niin kuin kuuluu niin oma on asianne ihan kuten ukoillakin.

    • Xs välillä liian tiukka mulle, vaikka oonkin pienikokoinen ja lyhyt (150 cm) ja varsinkin xxs. Joskus ei saa edes päältä pois. Joskus lantion koholta jopa s-koko (esim. puseroissa, collaritakeissa). Riippuu niin valmistajasta/merkistä ja valmistusmaasta minkä kokoisia vaatteet on. En tykkää, että vaate ihan liimaantuu pitkin pintaa, mutta en tykkää myöskään, että lepattaa kuin teltta. Parempi kuitenkin kevyesti väljä kuin ihan ihonmyötäinen.

      Hameissa ja housuissa taas vyötärö on useasti liian leveä (monesti jopa koossa xs eli 34), kun on kapea vyötärö, mutta kun taas lantio on mulla leveämpi, niin kapeissa malleissa taas saattaa enemmän tai vähemmän kinnata lantiolta ja joskus ei ees mee päälle. Housuissa lahkeet on monesti liian pitkiä ja joutuu lyhennyttää tai itse lyhentää (jos ei ole vaikea lyhentää itse). Samoin hihat on monesti aika pitkät, mutta mua ei haittaa, jos joutuu vähän käärimääm. Takeissa joskus käyn lyhennyttää hihat.

    • Kenkien koko mulla on talvikengissä yleensä 35 ja muina vuodenaikoina 34.

    • Ja sekin ongelma on, että jos pienentää vyötäröltä sopivaks (varsinkin jos vaikka esim. hame vähän suoremman mallinen), niin sit ei mee kunnolla lentiolta ylös. Kietasumalli hameista mulle paras ja olis myös kellohamekin tai puolikello (itse en kuitenkaan tykkää kauheasti kellohameista,varsinkaan täyskello, kun saa mut näyttämään liian tyttömäiseltä, kun olen sitä jo kokoni ja nuoren ulkonäköni puolesta).

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Nykyään muoti ja desing alalle on tullut uusi esko lifestyle vaate ja desing tuoteiden edelläkävijä. Esko lifestyleltä löytyy vaatteita kaikenkokoisille. Vaatteet ja tuotteet ovat erittäin laadukkaita. 100% Suomalaista suunnittelua.
      Kannattakaa ja suosikaa kotimaista.

      https://eskolifestyle.company.site/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1600
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe