Kysykää työntekijöiltä miten työllisiä lisätään

Anonyymi

Työllisten lisääminen Suomessa eli työllisyysprosentin nostaminen on rahasta ja tahdosta kiinni.

Tuhansista työpaikoista Suomessa puuttuu vähintään 1-2 työntekijää.


Jotta ihmiset saisivat tehdä työnsä kunnolla, kiirehtimättä ja stressaamatta koko ajan ja keskittymällä vain omiin työtehtäviinsä, niin näiden työpaikkojen tulisi välittömästi palkata vähintään se 1-2 työntekijää lisää ja näille uusille työntekijöille (vanhojen lisäksi) tulisi myös maksaa kunnollinen palkka, joka riittää elämiseen.

Työllisten määrä lisääntyisi näin 30 000 - 100 000 työntekijällä lyhyessä ajassa ja työllisyysprosentti nousisi helposti 75 prosenttiin ja ylikin Suomessa.


Tästä asiasta voi tehdä kyselyn työpaikkojen työntekijöille, sillä he tietävät kuinka työntekoon liittyvät asiat ovat todellisuudessa heidän työpaikoillaan.


Jos asiaa kysytään johdolta, niin johdon mielestä työntekijöitä on aina liikaa ja siksi työntekijöitä laitetaankin pellolle tasaisin väliajoin.

Työntekijöitä haluttaisiin johdon mielestä aina vähentää entisestään ja teettää näiden vähennettävien työntekijöiden työt – tietysti omien töidensä lisäksi ja päälle, niillä työntekijöillä, jotka saavat vielä sillä kertaa pitää työpaikkansa tai jäädä yritykseen.

Muun muassa näin yritys voi säästää työvoimakuluissa ja tehdä enemmän voittoa omistajilleen.


Kun viimeisetkin 'vanhat' (nykyhaitari on 30-60 -vuotiaat) työntekijät on kulutettu loppuun ja varmasti otettu heistä irti se viimeinenkin, on potkujen aika.

Tai sitten nämä vielä sitkeimmätkin 'löysässä hirressä' jo vuosikausia roikkuneet, sanovat lopulta itse itsensä irti.

Miksi? Koska he ovat siinä pisteessä, että he ovat tehneet töitä äärirajoilla liian pitkään ja ehkä he ovat jo sairastuneetkin.

Heidän on pakko antaa periksi vuosien piinan ja kärsimyksen jälkeen, tehdä lopultakin päätös työn tekemisen lopettamisesta riistotyöpaikalla, jos aikovat vielä edes hetken saada jatkaa elämäänsä, olla ja pysyä hengissä.

Mihin he päätyvät? Kortistoon merkinnällä 'vaikeasti työllistettävät', Kelan kuntoutustuelle tai työkyvyttömyyseläkkeelle, vaikka vanhuseläkkeelle pääsemiseen olisi oikeasti vielä pitkä matka, mutta kun terveys on jo mennyt ja voimat on kulutettu loppuun, työntekijöillä ja töiden tekemisellä keinottelevan työnantajan toimesta.

Työnantaja ottaa sitten taas jälleen kerran vain uusia työntekijöitä (joista ei ole oikeasti pulaa Suomessa, jos palkka on kunnollinen) 'vanhojen pierujen' eli nykyään näiden 30-60 -vuotiaiden tilalle.

Kuulostaako tutulta työntekijä?

Työ ei saisi vaarantaa työntekijän fyysistä tai psyykkistä terveyttä.

Miksi se sallitaan Suomessa?

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mikäli työtä tehtäisiin aina stressaamatta ja rauhassa niin eihän ne työt tulisi tehtyä missään järjellisessä ajassa. Laatukin tuppaa laskemaan samalla kun aikataulu venyy kun nyplätään ja hinkataan jo kertaallensa tehtyä. Otetaan ihan perus esimerkkinä opiskelu. Motivoinut suorittaa opintonsa nopeasti ja yllätys yllätys yleensä myös hyvin arvosanoin. Opiskelu stressittömästi venyttää opiskelut. Mielenterveys kärsii kun opiskelut ovat koko ajan kesken ja rästissä. Gradu ei valmstu ikinä. Samalla laatukin putoaa. Ikiteekkarin asenteella ei oikein valmista tule. Sama pätee työhönkin.

      • Anonyymi

        Yhtä totuutta ei varmaan näissäkään asioissa ole. Kaikissa näistäkin mielipiteistä löytyy minunkin näkemyksiäni. Eri alojen työpaikoissa jopa eri tasoilla työskennelleenä koen em. lisäksi , että nykyihmiset ovat kovan sosiaaliturvan johdosta tulleet riippumattomiksi työstä. Tulet toimeen, vaikka et tekisi mitään. Toinen selkeästi väärä kokemus ihmisillä on kiire työpaikalla. Oikea kiire on matalapalkka-alojen työntekijöillä. Ajatelkaapa vaikkapa jotakin kaupan työntekijää tai siivoojaa. Monet virkamiehet kokivat kiireeksi sen, jos eivät ehtineet olla puolta työajastaan netissä surfailemassa. Eniten valittavat tekevät työtä vajaat puolet työajastaan. Jokainen voi ottaa päivän vapaata ja lähteä selvittämään miten pystyy sijoittumaan vapaille markkinoille . Suurin osa ihmisten ongelmista johtuu heistä itsestään eikä niillä ole mitään tekemistä työpaikan kanssa. Työpaikka on se, joka pitää meidät elämässä kiinni. Ollaan kiitollisia. Paperimiehiä kehottaisin tutustumaan matalapalkka-alojen tekemiseen ja ansioihin. Rohkenenkin kysyä "Eikö teitä hävetä"?


    • Totta turiset. Lisäksi pitäisi kieltää ei vapaaehtoiset palkattomat harjoittelut ja työkokeilut. Itselläni on käsitykseni mukaan lähdössä duuni tällaiselle työntekijälle.😡

    • Anonyymi

      Uupumus ja työpahoinvointi seurauksineen maksavat miljardeja euroja yhteiskunnalle ja ne tulevat kalliiksi myös yrityksille joka ikinen vuosi Suomessa.


      Työhyvinvointi lisää yritysten tuottoa, tuo verotuloja ja hyvinvointia yhteiskuntaan.


      Työhyvinvoinnilla pidennetään työuria ja vähennetään henkilöstön vaihtuvuutta, minkä lisäksi sillä on ehkäisevä yhteys tapaturmiin ja sairauspoissaoloihin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe