Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ikuisuuskysymys, sh-palkat

Anonyymi

Sairaahoitajien palkan pitäisi olla samaa luokkaa kuin insinöörien. Näin kirjoitti eräs joku eilen HS:ssa.

No. Tuo kirjoittaja ei taida tietää, että sairaanhoitajia työskentelee vaativuutensa suhteen varsin erilalaissa tehtävissä. Lisäksi hän unohtaa, että jos sairaanhoitajien palkkaa ruvettaisiin nostamaan huimasti, niin mitenkäs sitten ne kaikki muut terveydenhuollon työntekijät. Siellähän on kaikenlaista henkilökuntaa, lääkärit tietty etunenässä kaipaisivat heti suuren korotuksen, sitten on näitä muita amk-tason henkilöitä vaikkapa tekniikan puolella, apuvälineteknikoita, jne.

Vaativuustasosta: No, jos sairaanhoitaja työskentelee vaikkapa vanhustenhuollon laitoksessa, hänen hommansa ovat pääasiassa lääkehuoltoon ja sellaisiin pikkujuttuihin kuin vaikkapa haavanhoitoon liittyviä. Ei se sairaanhoitaja siellä mitään hirvittävän suuria ihmeitä tee. Ja insinöörin palkkaa pitäs maksaa - tosin mikähän se insinöörin palkkakaan on. Siinäkin lienee vaihtelua aika paljon - riippuen siitäkin, onko tyyppi amk- vai yliopistotutkinnon suorittanut.
Sairaalassa sairaanhoitaja - joo, no. Eipä se sielläkään monessakaan paikassa mikään suuri itsenäisten päätösten tekijä ole, toteuttaa muiden tekemiä päätöksiä. Seuraa potilaan vointia ja hoitaa. Osaa ehkä käyttää jotakin teknistä hoitolaitetta paremmin kuin lääkäri... Mutta siis insinööri...

Vastuunkanto. Jos insinöörin suunnittelema tai rakennusvastuulla ollut silta esim. romahtaa, miten mahtaa käydä inssille?
Jos sairaanhoitaja tekee jonkin virheen työssään, miten hänelle käy? Jos virhe on tahaton, osaamattomuutta, huolimattomuutta, stressin aiheuttamaa tms. niin eipä taida käydä juuri mitenkään. Hoitotyöhön kun riskit aina kuuluvat, ja niiden riskien toteutumisesta kärsii potilas, mutta harvemmin kärsivä osapuoli mitään hyvitystä saa. Riskin toteutumisen aiheuttaja sen sijaan, hänpä se jatkaa elämäänsä niin kuin ei mitään, lopulta eläkeiässä saa kukat käteensä ja mitalin rintaansa, erinomainen puurtaja, jota muistelemme ainakin seuraavaan päivään!

Vai insinöörin palkkaa!

Mitenkähän lienee muualla maassa tuon sairaanhoitajien lisäkouluttautumisen suhteen. Eräässä maakunnassa kuitenkin on varsin tavallista, että hakeutuvat yliopistoon suorittamaan hoitotieteen tai terveystieteen maisterin tutkintoa ja näin alkuun lienee aika helppo jatkaa ihan väitöskirjan tekemiseen asti ja tohtorin arvoon. Hah, sitte pitäs saada jo kymppitonnin palkkaa varmaan kuussa, kun noi on kädessä, eikä enää hoitotyö kiinnostakaan!

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Millä voin

        Hyvittää kaiken?
        Ikävä
        71
        2328
      2. Jotain puuttuu

        Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
        Ikävä
        101
        2113
      3. Haluan sut

        Haluatko sinä vielä mut?
        Ikävä
        78
        1728
      4. Hei A, osaatko

        sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
        Ikävä
        42
        1537
      5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

        Ei tästä mitään tule koskaan.
        Ikävä
        78
        1536
      6. Ampuminen Iisalmessa

        Älytöntä on tämä maailman meno.
        Iisalmi
        10
        1467
      7. Pohjola kadulla paukuteltu

        Iltasanomissa juttua.
        Iisalmi
        31
        1429
      8. 52
        1298
      9. Synnittömänä syntyminen

        Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
        Helluntailaisuus
        73
        1254
      10. Mitä tämä tarkoittaa,

        että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
        Ikävä
        30
        1209
      Aihe