Onko SDP:n kansanedustaja Hussein al-Taeen esitutkinta missä vaiheessa???

Anonyymi

Kunhan tässä muistui mieleeni eräs viimevuotinen asia. SDP:n kansanedustaja Hussein al-Taee hiukan kirjoitteli somessa. Nousi kohu ja elokuussa 2019 Helsingin poliisi päätti aloittaa Al-Taeen kirjoituksista esitutkinnan. Ihmettelen kuinka noin yksinkertaisen asian esitutkinta voi kestää näin kauan? Puoli vuotta jo mennyt? Luotan paljon suomalaiseen poliisiin, mutta pitkittääkö esitutkintaa tässä tapauksessa jotkin erityiset poliittiset syyt?

Vuoden 2019 somekirjoituskohu

Eduskuntavaalien jälkeen kurditaustainen kansalaisaktivisti Anter Yaşa julkaisi blogissaan kuvakaappauksia al-Taeen vanhoista kirjoituksista Facebookissa. Yaşa piti al-Taeen kirjoituksia Iran-mielisinä ja juutalaisvastaisina. Al-Taee toimi aiemmin "Gazan sota - Lähi-idän tilanne - uutisseuranta" -nimisen Facebook-ryhmän yhtenä ylläpitäjänä, jossa ylläpitäjänä oli muun muassa Janus Putkonen.

Al-Taeen päivityksissä oli muun muassa toivottu Saudi-Arabian entisen kuninkaan Abdullahin ja Egyptin entisen presidentin Hosni Mubarakin ”palamista”. Homoseksuaaleista ja juutalaisista hän käytti Ylen mukaan ”äärimmäisen halveksuvaa ja alatyylistä kieltä”. Hän myös solvasi somaleita ja heidän uskonnonharjoittamistaan yhdistäen heidät Isis-terroristeihin. Lisäksi hän vihjasi Yhdysvaltojen ja Israelin kouluttaneen Isis-terroristeja ja arvosteli terrori-iskun kohteeksi joutunutta Charlie Hebdo -lehteä siitä, että se oli antanut potkut työntekijälleen, joka pilkkasi Ranskan presidentin pojan kääntyvän juutalaisuuteen rahasta. Saudi-Arabiaa hän kutsui termillä ”child fuckers” (suom. lapsennussijat).

STT yritti selvittää kuvankaappausten aitoutta jo ennen julkista kohua. Al-Taee kiisti aluksi kirjoitusten aitouden ja kutsui niitä mustamaalausyritykseksi. Hän sanoi tunnistavansa osan kirjoituksista omikseen, mutta ei muista kaikkia vanhempia päivityksiä omikseen. CMI väitti viestejä väärennetyiksi. Myöhemmin al-Taee tunnusti kuvakaappausten olleen aitoja, pyysi anteeksi ja kertoi häpeävänsä ennakkoluuloja, ajatuksia ja kieltä, jota on käyttänyt homoseksuaaleista, juutalaisista, sunneista, somaleista tai muista ihmisryhmistä.

Kohun alussa CMI ilmoitti luottavansa al-Taeehen.Myöhemmin kuitenkin CMI:n toiminnanjohtaja Tuija Talvitie ja CMI:n hallituksen puheenjohtaja Alexander Stubb tuomitsivat al-Taeen kirjoitukset CMI:n arvojen vastaisina. CMI ilmoitti myös, että se ei enää jatkossa pitänyt al-Taeen työsuhdetta mahdollisena.

Simon Wiesenthal -keskusta johtava Efraim Zuroff piti The Jerusalem Post -lehdessä al-Taeeta antisemitistinä ja ihmetteli, miten hän voi toimia missään sosiaalidemokraattisessa puolueessa. SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan mukaan asia oli loppuun käsitelty 23.4.2019. SDP:n eduskuntaryhmä keskusteli al-Taeen tilanteesta uudelleen 16. elokuuta. Ryhmä ei rankaissut al-Taeeta, mutta ilmoitti antaneensa hänelle ”ohjeistusta siitä, miten kansanedustajan on toimittava”. (tiedot Wikipediasta).

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei tutkita eikä syytetä koska kysymyksessä on demari. Baltzar on tutkintavankeudessa mutta demareiden mielestä kulttuuripersoona on joutunut rasistisen ajojahdin kohteeksi.
      Arvopohjaan ei kuulu puolustaa tiettyjen ryhmien uhreiksi joutuneita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1806
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      44
      1387
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1352
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe