miten päästä lähtemään.

Anonyymi

Miten päästä lähtemään miehen talosta..omaan vuokra-asuntoon.? alkoholi-ongelmainen puhumaton, kontrolloiva, päiväkausia MYKKÄ kierä ja uhkaileva mies..ja haluan lähteä asumaan omaan asuntoon, lähteminen miehen omistamasta talosta "pelottaa" koska mies uhkailee, ja saattaa heittäytyä tosi vaikeaksi jos huomaa että alan kantamaan tavaroitani asunnosta ulos.- isoja huonekaluja en saa itse edes kannettua, vaan tarvitsen jonkun miespuolisen apua.- pitäisikö ottaa yhteyttä ja mihin että saisin lähteä ja muuttaa rauhassa? ilman miehen uhkailua ja pelkoa. olen 60 nen nainen
ja miettinyt jo pitkään omaan asuntoon muuttoa.- mieluimmin kiitos asiallisia vastauksia..tai kokemuksia. terv: TUPASVILLA

10

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Aivan ensiksi hanki oma asunto. Sitten vasta ala miettimään millä täytät sen.
      Huonekaluja sinun ei tarvitse raahata miehen talosta jos niiden siirtäminen sinua noin pelottaa. Aluksi kaikista tarpeellisimmat huonekalut voit hakea kirpputorilta, super halvalla.
      Vain pikkuhiljaa vie vaatteesi, muutama liinavaate, paperisi, passi, rahatalouteen liittyvä, ajokorttisi ja muu kaikista tärkein joka mahtuu IKEAn kassiin.

      Sitten vain jätät miehen talon avaimen keittiön poydälle. Viestin; et tule enää takaisin ja kipität omaan asuntoosi, laita kaikki yhteystietosi salaisiksi.

      • Anonyymi

        ...juu näin oon vähä tuuminu.-


    • Anonyymi

      Hei uskon, että voi olla todella haastava tilanne ja pelottaa sua paljon.
      Ensiksi sanoisin, että ei kannata tosiaan alkaa puhumaan yhtään mitään muuttoaikeista ei haastamaan riitaa liioin mistään asioista.
      Minäkin olen aiemman vastauksen antajan kanssa samaa mieltä, että sinun ei kannata surra huonekaluja ja alkaa asuntoanne tyhjentämään niistä.
      Saat myöhemmin kyllä hankituksi vähitelle kaiken tarvittavan, vaikka nyt sitten sieltä kirpputorilta tai jostain käytettyjen huonekalujen myymälästä halvalla.
      Tietysti jos yhteisessä kodissa on jotain erittäin rakasta ja tärkeää sinulle, ongelma tulee ehkä siinä, että väkivaltainen ja alkoholisoitunut mies saattaa heittäytyä hankalaksi jopa vaaralliseksi, joten asiasta ei kannata puhua hänelle mitään.
      On päivänselvää, että ensin otat vain tärkeimmät ja välttämättömimmät henkilökohtaiset tavarasi salaa vaikka nyt siihen ikean kassiin.
      Ja sitten kun mies ei ole kotona viet jotain isompaa, ystävien avustuksella.
      Mutta jos tähän ratkaisuun päädyt, niin sinulla tuskin on tämän jälkeen enää asiaa yhteiseen kotiinne, koska miehesi todennäköisesti hermostuu huomatessaan.
      Ensin sinun täytyy hommata kuitenkin uusi asunto ja että sen pystyisit saamaan ongelmitta. Täytyy sinun tietää muutamia asioita, jotka liittyvät vuokra-asunnon hakemiseen, vuokravakuuteen. Oman kunnan sosiaalitoimiston puoleen kääntyminen vuokravakuus asian selvittelyssä varmaan auttaa selvittämään asiaa eteenpäin ja sieltä autetaan sinua alkuun liittyen näihin asioihin.
      Ja etsi asunto esim: Toiselta paikkakunnalta tai ainakin niin etäältä, että et törmää mieheesi lähtösi jälkeen. Aina olisi tietenkin helpompi sopia asiat, mutta jos tämä ei ole mahdollista, niin sitten sinun täytyy lähteä salaa ja äkkiä.
      Onnea uuden asunnon löytymiseen ja myös parempaan tulevaisuuteen.
      Terveisin. Muuttajan ABC

      • Anonyymi

        juu kiitos, nuo käyt. asiat on aika selkeet. vuokravakuudet ja tuet.ym. - Kiitos..vastauksesta.


    • Vuokraat asunnon ja muutat. Thats it.

      • Anonyymi

        Turun saaristoon, muuta sinne.


    • Anonyymi

      Hommaa uusi asunto salaa mieheltä ja pyri keräämään rahaa esim. vuokravakuutta varten. Yritä, jos saisit muutaman ronskin miehen kantamaan tavaroita vanhasta asunnosta uuteen. Jos on pelkoa, että miehesi heittäytyy väkivaltaiseksi, niin jätä tavarat suosiolla asuntoon tai käy hakemassa ne sillä aikaa kun mies on poissa. Yritä katsoa, että mitkä on tärkeimmät mukaan otettavat tavarat, jotka mahtuvat esim. reppuun kuten rahat, passi, korut, mahdollisesti arvokkaat asiat, tärkeimmät ja kalleimmat vaatteet esim. talvikengät, talvitakki.

      Älä kerro uutta osoitettasi miehellesi. Irtisano vanhaan asuntoon liittyvät asiat, joissa on sinun nimesi esim. tee muuttoilmoitus, irtisano tarvittaessa sähköliittymä, vakuutus tms jos se on sinun nimissä.

      Tarvittaessa voit olla yhteydessä kunnalliseen oikeusaputoimistoon.

    • Anonyymi

      Lähde sieltä ilman niitä huonekaluja, ota vaatteesi ja muut pienet henkilökohtaiset tavarasti ja vain lähdet silloin , kun hän on poissa. Vuokra asuntoja saa tai omistusasuntojakin markkinoilta ja , jos haluat hakea vuokra asuntoa kaupungilta, M2:lta, A-Kruunulta tai esim joltain säätiöltä niin laita hakemukset sisään vain ja tuot ilmi, että kyseessä on erotilanne. Olen kokenut aivan samanlaista ja kyllä helpotti lähteä. Hain kaikessa rauhassa opiskelupaikkaa toiselta paikkakunnalta sekä muutin vanhemmille vähäksi aikaa 4-vuotiaan lapseni kanssa ja pian sainkin oman asunnon. Elämä hymyili kun sain elää tyttäreni kanssa yksin, kunnes tapasin ihan terveen miehen , jolla ei ollut alko ongelmia, puhumattomuutta ja kykenemättömyyttä läheisyyteen, Kyllä niitä urheilullisia, fiksuja, lämpöisiä ja keskustelu taitoisia miehiä löytyy. Mutta, on kiva olla ihan yksinkin.

    • Anonyymi

      Huonekaluja saa uusiakin ostamalla niitä kaupasta. Jos sinulla ei ole varaa niin kyllä kela maksaa ainakin sängyn ja ruokailuryhmän, että pääsee alkuun.

    • Anonyymi

      Kela maksaa vuokravauudenkin tarvittaessa, jos uskallat niin vuokraa paku ja aja se pihaan kun miehesi ei ole paikalla ja alat vaan lastaamaan tavarasi vaatteet ja henkilökohtaiset tavarasi sinne ja painat kaasua ja väännät rattia uuteen asuntoosi, jonka olet saanut vapaalta markkinoilta tai eism.kaupungilta Jos tilanne on todella paha niin on olemassa turvakotejakin, johon voi mennä vaikka heti. Mutta pääasia on , että haet sitä asuntoa nyt, kaikessa hiljaisuudessa. Kela maksaa vuokran, vesimaksun ,muuttokulut ja huonekalut tarvittaessa. Ikeasta saa edullisesti, kierrätyskeskuksesta ja myös huuto.netistä. Kerran se kirpaisee ja sitten tulee uskomattoman hyvä olo.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1903
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1476
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      13
      1384
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe