Työkokeilut eivät loppuneet koronan vuoksi.

Anonyymi

Työpaikkoja suljetaan, kouluja suljetaan, kaikki ovat karanteenissa koronaviruksen takia jopa palkan menetyksen uhalla. Vaan palkatonta työkokeilupaikkaa ei suljettu. Sinne on työtön pakotettu menemään karenssin uhalla koronaepidemiankin aikana.

18

215

  Vastaukset

  • No, eikös sieltä tule paljon uusia työttömiä, joita voi alkaa vainoomaan ja vakoilemaan vanhojen sijasta?

  • Täh, esimerkiksi lomautettu, joka saa noin ekana anssia/peruspäivärahaa? Miten näiden kohdalla, muka muuten kuin lomautus pelkästään jatkuu joko sovitun, tai toistaiseksi.
   Työhönhän lomautettu saa mennä minne haluaa, mutta töihin on palattava lomauttaneelle, kun kutsu käy. Ellei ole irtisanoutunut lomautuksen kestäessä. Nyt odotellaan kello 16 asti, että jotakin kerrotaan tarkempaa, siitä mitä tulee tapahtumaan.

  • Pakko kuntoutus-leiri toiminta loppuu,, ja työkokeilukin kai loppuu ??
   Kun ei saa enää oleilla ryhmissä ?
   Ja nämä on ryhmä mielenterveysterapia, mitä typ kautta tehdään...

   Mitenhän noi asemilla ja kauppakeskuksissa lorvivat pakolais turistit nyt tekee?? Kun ei saa edes enääedes vääräuskoisia lapsia kuulemma raiskata, ei tappaa ei viiltää, eikä huumeita kaupata oleilemalla ryhmissä kadunkulmissa, metroissa ja steissillä !!!

   • Vuorotteluvapaasijaisuudet, palkkatuet, kuntouttavat jne. eivät siihen lopu.


   • EI MUUTEN LOPU.KÄSKETIIN MENNÄ TYÖKOKEILUUN.KOSKA EI OLE TULLUT,MITÄÄN OHJEISTUKSIA MITEN TOIMIA TYÖKOKEILUSSA.KELA EI TIEDÄ;TYKKÄRI EI TIEDÄ MYÖSKÄÄN MITEN TOIMIA;JOTEN EIVÄT OSAA OHJEISTAA KANSALAISIAAN.VALMIUSLAKI EI ILMEISESTI KOSKE HEITÄ.


  • Työkkärin info piti olla tällä viikolla. Tuli viesti että se peruttu. Kaikki yli 10 henkilön kokoontumiset on nyt kielletty koronaviruksen vuoksi.

  • Pääseehän sieltä pois kun yskit ja pärskit naama märkänä ja hoet että tää on pakko olla koronaa.

   • Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Miksi kaikkien työttömien pitäisi olla virkamiehiä tai avustajia?


  • Käsittääkseni työkokeilusopimukset tehdään kuukaudeksi kerrallaan. Kuinka työssäkäymisen kokeileminen yhden kuukauden ajan on noinkin myrkyllisen nesteen juomista?

   Palkatonta se kokeilu saattaa olla, mutta saat siitä kuitenkin lähes 200 euron kulukorvauksen. En tiedä onko se verotonta, mutta veikkaisin sen olevan.

   Jos minulla olisi mahdollisuus päästä töihin, saada kokemusta ja vielä korvausta siitä, olisin onnellinen, enkä narisisi jostakin hemmetin viruksesta. Ottaisin sen viruksenkin arvokkaana kokemuksena.

   • Miksi työssäkäymistä pitäisi kokeilla? Miksi töitä pitäisi tehdä palkatta?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miksi työssäkäymistä pitäisi kokeilla? Miksi töitä pitäisi tehdä palkatta?

    Firmat tarvii orjia. Osinkoja tulee ilmaistyövoimalla mukavasti kun muuten homma ei toimi millään tavalla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Firmat tarvii orjia. Osinkoja tulee ilmaistyövoimalla mukavasti kun muuten homma ei toimi millään tavalla.

    Firmat voi olla orjia työttömille. Näin työttömät rikastuu.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miksi työssäkäymistä pitäisi kokeilla? Miksi töitä pitäisi tehdä palkatta?

    Kukaan ei halua palkata pystymetsästä vuosia työttämänä ollutta heikuraa kovalle palkalle ilman jotain näyttöä työkyvystä. Kaverin kaljapalkkaa vasten tekemä CV on huono näyttö omasta osaamisesta ja työkyvystä ylipäätään.

    Ja kuten tuli jo todettua, ei työ ole korvauksetonta vaikkei työnantajayritys siitä itse palkkaa maksakaan.


   • Etpä tunnu tietävän asiasta mitään, taidat olla työnantaja kun tommoista roskaa suustasi päästelet. Olen ollut 5 kuukautta työttömänä ja työkokeiluun pakotettiin Te- toimistosta karenssin uhalla kolmeksi kuukaudeksi paikkaan joka ei edistä työllistymistäni milläänlailla. Kuukauden työkokeilusopimuksia ei ainakaan Kuopion Te-toimisto tee. Paikassa jossa olen on palkalliset jääneet kotiin koska taudin oireita on ollut. Ohjeiden mukaan pitäisi myös muun porukan olla karanteenissa ja paikka sulkea (on kierrätystavaratalo). Asiakkaat ovat lähes poikkeuksetta ikäihmisiä. Työkokeilijat, palkkatuella olevat ja Taivaan Isän suojeluksessa omasta mielestään oleva pomo pyörittää puljua. Tiedustelin Te- toimistosta että eikö kokeilua voisi keskeyttää koska osa porukasta on oireiden takia poissa töistä ja olemme saattaneet altistua, niin sain vastaukseksi että totta kai saat lähteä pois jos haluat, mutta siitä seuraa 3 kuukaudeksi työttömyysturvan menetys ja että Kelalle pitää toimittaa 3 päivän jälkeen lääkärin/hoitajan todistus sairaudesta. Ainoastaan jos toimipaikka suljetaan niin sitten se voi johtaa kokeilun lopettamiseen paikassa, mutta sitten etsitään joku toinen paikka. Samat ohjeet sai palkkatuella olijat toisen paikan etsintää lukuunottamatta. Kela ei ota asiaan mitään kantaa vaan perustelee asian sillä että se toimii Te-toimiston antamien lausuntojen mukaan.


  • Kuten ennen vanhaan on todettu: Työ vapauttaa!!!!!!

  • toki työttömän pitää mennä palkattomaan työkokeiluun, eihän muuten mika lintilällä ole varaa piilottaa 15 miljardia yritystuki-vakuutuskuoriin hyvänen aika sentään

  • Työkokeiluilla Te-toimisto ainoastaan siivoaa tilastoja. Ei ole palkattomat orjat katsos työttömiä ja taas näyttää tilastot hieman paremmilta.

   • Juuri niin. Tilastokikkailusta on koko ajan kyse työkokeiluissa ja osallistavassa sosiaaliturvassa (suomeksi: orjatyössä).


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Johanna raskaana! Ei pyhää päivää sentään

   Johanna Tukiainen ilmoittanut raskaus-uutisen. Saa vauvan syksyllä. 41 vuotias. https://www.seiska.fi/Uutiset/Totta-se-on-Johanna-Tukiainen-vahvistaa
   124
   11405
  2. Suomalaiset työttömät

   maatiloille töihin, onko mahdoton ajatus? Kausityöntekijöitä ei koronan takia saada Suomeen joten voidaanko suomalaisia työttömiä velvoittaa vastaanot
   Maailman menoa
   241
   1382
  3. Suomussalmi mainittu!

   Missä lie ollut talo vuokrattuna? https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/233ee1c0-6c76-4074-9a39-2b128caf667a
   Suomussalmi
   28
   837