Tasoeroista parisuhteessa

Tätä palstaa taikka keskusteluosiota pidempään seuranneena en ole voinut välttyä huomaamasta alati ympärikäyvää ja ajoittain verisesti yhteenkäyvää keskustelua kumppanien tasoeroista, ätmeistä, inceleistä ja lahnafemakoista. Keskustelu on monessä määrin perusteltua, mutta siihen liittyy jossain määrin "puskista huutelua", mihin on sekoittunut aimo annos sekavuutta. Yritän jollain tavalla tuoda selkoa vallitsevaan kaaokseen, joskin tässä voi käydä päinvastaisella tavalla.

Mikään aiheesta tehty tyhjentävä analyysi tämä ei ole, tuskin enempää kuin aiheetta kokoonpantu mielipide, mutta kenties käsityksieni jakaminen helpottaa jonkun epätietoisen oloa jollakin arvaamattomalla tavalla.

Meillä ei ole mahdollisuutta käydä tässä yhteydessä lävitse koko listaa, mutta aloittakaamme käsityksistä puolisoiden tasoeroa koskien.

Monien mielestä puolisoksi tulee kunkin etsiä tasonsa mukaista kumppania ja yleensä se taso tunnutaan määriteltävän ulkonäön mukaan. Kukaan ulkonäöltään kymppi ei kelpuuta kumppanikseen nelosta, tai jotenkin tällä tavalla logiikka kulkee. Voimme jossain määrin intuitiivisesti ymmärtää asian olevan tällä tavalla yleisellä tasolla, mutta kun mennään detaljeihin, huomaamme etteivät monet kaunottaret ole suinkaan valinneet puolisoaan ulkonäön perusteella, ainakaan yleisten komeuskäsitysten valossa katsottuna.

Luonnollisesti voidaan ajatella, että varallisuus taikka muut kyvyt nostavat miehen tasoluokitusta monellakin pykälällä ylöspäin siitä, mihin hän pelkästään ulkonäkönsä puolesta päätyisi. Herää kysymys, että kuinka paljon esimerkiksi Marty Feldmanilla oli varallisuutta morsiantaan enemmän, että hän kosintaan suostui:

https://www.gettyimages.fi/detail/news-photo/actor-marty-feldman-and-wife-lauretta-sullivan-attend-the-news-photo/155518850

(kuvassa Marty ja hänen vaimonsa)

Kenties Martyn ja Laurettan välillä ei ollut rakkautta ensisilmäyksellä, mutta olisi vaikea ymmärtää, että pelkästään Martyn omaisuus olisi tehnyt hänet morsiamensa silmissä niin siedettäväksi, että tämä saattoi avioliittoon suostua.

Tapaukseen taitaa pelkän ulkonäön lisäksi liittyä, että tietyissä piireissä liikkuu tietynlaisia ihmisiä, ja kun samoissa piireissä liikkuu, tutustuu heihin.

Hyvin moni pitkä, jykeväleukainen, leveäharteinen, lihaksikas ja huumorintajuinen mies on jäänyt ilman supermallivaimoa maailman historian aikana ja tyytynyt mielellään naapurikylän Liisaan, koska hänellä oli herkkä hymy. Samoin puolestaan moni sirokin torpan tytär on nainut Ryynäsen juntin naapuritöllistä, koska jokuhan sitä oli naitava jos mieli perheen emännäksi päästä.

Mitä yritän tällä kaikella sanoa, on etteivät ulkonäkö ja varallisuus ole ainoat kriteerit onnistuneelle suhteelle. Nykyajan "vapaat parisuhdemarkkinat" ovat korostuneen kiinnittyneitä kiiltokuvamaiseen ulkonäköön ja yltäkylläiseen varallisuuteen. Lopulta ihmisten välisessä suhteessa ratkaisevat kyky keskinäiseen hellyyteen, uskollisuuteen, toisen kunnioittamiseen, molemminpuoliseen palvelualttiuteen ja toisen hyväksymiseen sellaisena kuin tämä on. Kun parisuhdetta lähdetään muodostamaan ulkonäölle taikka lompakolle perustuen, huomaa toisen raadollisuuden pian molemmat osapuolet.

Elämä ei ole seikkailua, vaan perustuu onnistuneessa parinvalinnassa harkinnalle.

24

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Harkintaa parinvalinnassa? Enpä oikein tiedä....

    • Anonyymi

      En jaksanut lukea koko juttua.

      Mutta mitä tasoihin tulee niin pitkälti ne niistä selittävät jotka eivät ise kelpaa "tasokkaammille", eli perinteisesti "ätmit" ruikuttavat koska eivät saa kauniita naisia mutta eivät kuitenkaan kelpuuta itsensä "tasoisia" naisia.

    • Anonyymi

      lauretta sullivan on tosi hyvän näköinen nainen ja seksikkään näköinen nainen mutta en ole vielä yhtään tasokasta miestä nähnyt muualla kuin peilissä ja isäni mutta naiset on tasokkaita ja upean näköisiä eli naiset on kauniita

    • Anonyymi

      Ruminkin läski nainen haluaa itseään monta tasoa ylempänä olevan miehen eli komean top 10 miehen, urheilullisen ja sellaisen miehen jota kaikki muut naiset myös haluaa.

      • Anonyymi

        Yhtä lailla rumin läski mieskin haluaa kaunista, sporttista naista jota kaikki muutkin miehet haluaa.

        Eri asia sitten mitä saa. Mutta kaikkea on sallittua himoita. Sitä ei voi kukaan estää.


    • Anonyymi

      Ajatellaanpa että kauniiksi sanottu nainen on nettideiteissä hakemassa miestä. Hän saa 1000 viestiä villekallelta, Samilta, Eerolta, Kimmolta, Pasilta, ja Ekiltä.
      Hän näkee miehen ulkonäön joka ei miellytä häntä, Hän ei vastaa heille vaan sylkee heidän silmien väliin. Jäljelle jää 500 miestä. Nämä hän blokkaa omien vaistojensa perusteella jotka ei ole kummoiset mutta pakko on karsia silti.
      Hän saa kasaan sata miestä, hän laulaa ei rakasta rakastaa ei rakasta. Jäljellä on 50 miestä.
      Hän kirjoittaa heille viestin Moi! Mies vastaa Moi! Hän ajattelee että jos mies ei pysty parempaan on hänet blokattava.
      10 Miestä vielä. . hän arpoo miehistä kolme jotka tapaa. Kukaan näistä ei kelpaa hänelle, koska parempi voi etsiä juuri häntä.
      Mitä nainen voi tehdä kuin jatkaa. Hän ei löydä ketään hän turhautuu ja joutuu onnettomuuteen. Sairaalassa kohtalo puuttuu peliin ja hän ihastuu viereisesä sängyssä makaavaan Lakimieheen.
      Lakimies ei ihastu naiseen vaikka suostuu parisuhteeseen naisen kanssa.
      Lakimies panee kaikki sihteeristä sisäkköön ja nainen palaa katkeroituneena nettideitteihin jo vähän eläneenä viisastuneena mutta enemmän valikoivana.
      Nainen tietää mitä etsii vaikka kukaan muu ei tiedä samaa.
      Kiitos ja kuulemiin olette ratkaisseet parisuhteettoman ongelman koska ratkaisua ei ole on vain huonoja ratkaisuja ja vielä huonompia, mutta kaikein parasta tässä on se että niiden ratkaisujen kanssa on elettävä.

    • Anonyymi

      Mä lopetin kuuntelemisen 🙉 siinä kohtaa kun määräsit jokaisen etsimään kumppania samasta tuloluokasta. Tiivistä asiasi niin jaksais lukea.

      Ei sitä nyt sen mukaan kumppania valita! Mutta helpottahan se elämää, jos kummallakin on samanlainen tapa ja kyky käyttää valuuttaa.

      xLiner

      • Anonyymi

        kyllä naiset nyt vaan katsoo no jos ei sama tulotaso niin sitten miehen jolla enemmän eli naisen rakkaus on sitä syvempi mitä rikkaampi mies on


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kyllä naiset nyt vaan katsoo no jos ei sama tulotaso niin sitten miehen jolla enemmän eli naisen rakkaus on sitä syvempi mitä rikkaampi mies on

        No tämä ei kyllä aina pidä paikkansa.

        T. Nainen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kyllä naiset nyt vaan katsoo no jos ei sama tulotaso niin sitten miehen jolla enemmän eli naisen rakkaus on sitä syvempi mitä rikkaampi mies on

        ja miehet valitsee naisen josta itse tykkää ja sydän sanoo joo eli mies valitsee rakkaudella aidolla eli sydämmellään ja naiset miehen tulojen ja omaisuuden mukaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No tämä ei kyllä aina pidä paikkansa.

        T. Nainen

        ehkä joillekkin riittää että mies on julkkis tai koulutettu jännämies


    • Anonyymi

      Muakin ihmetyttää noi tasoerot ja niistä olis hyvä kyllä päästä eroon. On kammottavaa kun ilkeä ihminen on yhdessä kiltin ihmisen kanssa, paha ihminen hyvän ihmisen kanssa, mielenvikainen, hoitamaton paha sellainen terveen kanssa. Ilkeät kuuluis ilkeille, hyvät hyvät ym. Vihdoin ymmärrän tasoteorianne.

    • Anonyymi

      Pahempia on ”tasoerot” panokumppaneissa ja niiden lukumääristä. Tapasin suht ihanan miehen, mutta en voi ajatella häntä muuta kuin hetken huvina, koska hän on pannut jokapuolella ja jokatoinen kanssa. Ja nää naiset on olleet tosi surkeata tasoa.

    • Anonyymi

      Otit sitten esimerkin vuodelta 1977:D Se mikä oli mahdollista silloin ei ole enää tänä päivänä muutamia poikkeuksia lukuunottamatta ja jos miehellä on 2020 tasokkaampi kumppani, niin todennäköisesti hänellä on rahaa tai jotain eli nainen hyötyy miehestä jotenkin.

      Tavallaan ymmärrän sen kun naiset menevät ulkonäkö edellä, tavallaan en (pakkohan se on jotenkin karsia ne miehet), mutta viduttaa lukea kun naiset marmattaa lehtien sivuilla kun miestä ei löydy. Jos nainen ei löydä tänä päivänä miestä, niin syy löytyy peilistä! Silloin nainen tavoittelee selvästi tasokkaampaa ja naiselle jää luu käteen, koska mies ei halua naisen kanssa parisuhteeseen ja vaikka se mies sua paneekin, niin ei se meinaa mitään. Seksi on miehille vain seksiä.

    • Anonyymi

      Olivat yhdessä 20v, Martyn kuolemaan asti. Loretta oli tuottaja. Ei raha ollut aluksi intressi, vaan "yhteiset mielenkiinnon kohteet". Aika pian silmä tottuu niin hyvään kuin pahaan. Molemmilla olisi riittänyt vientiä. Joskus motiivi on rakkaus.

      • Anonyymi

        Kasino-ihminen... no niin... joo jää lehmät on käteistä näillä ihmisillä laillisia jonkin verran, jotta 200 härkääkin voisi hänelle teurastaa hänelle pihveiksi.


    • Anonyymi

      Minä olen kai sitten korkeasti koulutettu nainen koska yliopistotutkintoja takana, ja yliopistolla työskentelen. Mieheni jonka kanssa meillä on kaksi lasta ja yksi minulla ennestään, on myös yliopistotason koulutettu ja hyvä työ. Lapset koulutetaan niin pitkälle kun haluavat ja päätä ja kiinnostusta riittää.
      En ole kaunis enkä ole koskaan ollutkaan. En ole rikas mutta ei ole miehenikään. Olemme hyvin toimeentulevia, mutta emme rikkaita.
      Mieheni on minun silmissäni paras ja vetävin mies maailmassa, ja uskon hänen pitävän minua myös parhaana naisena koska aikanaan minun kanssani halusi lyödä hynttyyt yhteen. Ulkonäöstäni huolimatta.
      Se on totta että olisi aika hankalaa elää ihmisen kanssa jolla kovin erilainen tausta. Olisi vaikea sopeutua hyvin toisenlaiseen elämäntapaan oppineeseen ja tottuneeseen ihmiseen. Ei siinä pelkkä rakkaus riittäsi kun muilla elämänalueilla ei synkkaisi.
      Meillä on samankaltaiset arvot ja ajatusmaailma. Meillä on hyvä ja mukava olla toinen toisemme kanssa. Totta kai valitsin sellaisen miehen enkä tuijottanut peiliin että kun en ole kaunis niin en voi hyvännäköistä miestä ottaa. Ilman muuta meistä kumpikin valitsi sen jonka kanssa tunsi voivansa elää, ja rakentaa yhteinen tulevisuus.
      Omituinen ajatustapa tuo että ei saisi valita sitä joka miellyttää ja jonka tuntee omakseen, vaan tyydyttävä johonkin korvikkeeseen koska ei minulla ole lupaa vaatia itselleni mieluisinta ja sitä jonka kanssa haluaisin elämäni elää. Miksi silloin valita ketään? Eikö ole paras elää yksin?

      • Anonyymi

        Normaalin ihmisen puhetta. Harvinaista täällä. Palstan miehet ovat jämähtäneet n. 15 -vuotiaan tasolle, koska kokemusta ihmissuhteista ei ole.


    • Anonyymi

      Elämästä on yhä mahdollista nauttia. Sillä ihmiset ovat silloin itserakkaita, rahanahneita, kerskailijoita, ylpeitä, herjaajia, vanhemmilleen tottelemattomia, kiittämättömiä, epähurskaita, rakkaudettomia, epäsopuisia, panettelijoita, hillittömiä, raakoja, hyvän vihamiehiä,
      pettureita, väkivaltaisia, pöyhkeitä, hekumaa enemmän kuin Jumalaa rakastavia; heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman. Senkaltaisia karta.
      Jos on kartalla.

    • Ääh, minä ainakin etsin tavallista, huomattavan varakasta n.80-90 vuotiasta ihan normaalia naista.

      JK. perussairaudet on plussaa c",)

      JKK. Emme rakkauden tähden tarvitse avioehtoa.

    • Anonyymi

      Marty Feldmanilla oli muuten kilpirauhasen liikatoiminta ja siitä aiheutuneet silmämuutokset. Asia, jota moni nainen tavoittelee itselleen tänä päivänä; valittaen kilpirauhasen vajaatoiminnasta, jota ei ole olemassa ja johon väen vängällä hankkivat itselleen lääkityksen. Tulos näkyy noissa Martyn silmissä. Tosin Marty ei ole saanut omaa lääkitystään ajoissa. Oli hyvinkin komea ennen sairauden puhkeamista.

      Itse uskon elämässä tärkeimmän asian olevan arvojen vastaavuuden, kuten joku kommentoijista jo sanoikin. Tältä palstalta en olii kelpuuttanut ketään kumppanikseni näiden tasoteoria höpinöitten ja naisvihan takia. En tiennyt kummastakaan mitään ennen, kuin sattumalta törmäsin palstaan. Olen parisuhteessa ollut jo kauemmin, kuin moni täällä kirjoittavista on tällä telluksella tallustellut.

      Mieheni on juurikin sellainen, jollaisen moni nainen ulkonäön puolesta itselleen olisi halunnut. Meillä nyt sattuivat ne ajatukset kulkevan yksiin ja olimme ja yhä olemme samanlaisia sisäiseltä maailmaltamme.

      • Anonyymi

        En minäkään tiennyt tälläisestä ajattelutavasta ennen palstaa. Ihmiset jotka eivät kelpaa kenellekään ovat kuitenkin muutaman prosentin vähemmistö. Täällä ongelmana on se, että keski-ikäiset mielenterveyskuntoutujat haluavat kauniin teinineitsyen. (??) Muu ei kelpaa. Sitten kuollaan itsesääliin. Logiikkaa en ole ymmärtänyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En minäkään tiennyt tälläisestä ajattelutavasta ennen palstaa. Ihmiset jotka eivät kelpaa kenellekään ovat kuitenkin muutaman prosentin vähemmistö. Täällä ongelmana on se, että keski-ikäiset mielenterveyskuntoutujat haluavat kauniin teinineitsyen. (??) Muu ei kelpaa. Sitten kuollaan itsesääliin. Logiikkaa en ole ymmärtänyt.

        Sitä tuntee ittensä yllättävän normiksi kun on tätä palstaa lueskellut. Onneksi ei löydy tämmöisiä palstahörhöjä omasta tuttavapiiristä.


    • Anonyymi

      Naisten mielestä naisiin kohdistuva kritiikki=naisvihaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      199
      4700
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      275
      2777
    3. 134
      1717
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1411
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      204
      1380
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1156
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1134
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1089
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1067
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1061
    Aihe