Islamofobialla syyttely ei ole asianmukaista

Anonyymi

Tässä lainauksia Suomen Kuvalehden jutusta, sen toisestaa pääasiaasta:

Tutkija Esko Kähkönen käsittelee tutkimuksessaan laajasti islamofobiaa eli vihamielistä islamilla pelottelua, joka perustuu keinotekoisiin tai sepitettyihin väitteisiin. Sen vastapariksi vaarallisena ilmiönä hän nostaa islamofobialla syyllistämisen.

ISLAMOFOBIALLA syyllistäminen tarkoittaa sitä, että kaikki islamin nimissä tehdyistä teoista esitetty kritiikki on osoitus vihamielisyydestä islamia kohtaan.

Malli toimii samaan tapaan kuin se, miten esimerkiksi Israelin viranomaisten tekojen arvostelu yritetään järjestelmällisesti leimata antisionismiksi ja juutalaisvihaksi.

Tutkijan ydinkysymyksiä on, missä kulkee islamofobian ja oikeutetun islamkritiikin raja. Ovatko viranomaiset ja media Suomessa osanneet vetää sen oikeaan paikkaan? Hänen vastauksensa on: eivät ole.

”Ei ole selvää, miten kansainvälisen islamilaisen propagandakoneiston painostus ja syytökset islamofobiasta vaikuttavat suomalaiseen keskusteluun”, Kähkönen sanoo.

Vanhoilliset islamilaiset maat ovat käyttäneet islamofobiakorttia islamin arvostelun rajoittamiseksi. Esimerkiksi turkkilaisen SETA-säätiön Euroopassa esiintyvästä islamofobiasta julkaisemissa raporteissa vuosilta 2015–2016 todetaan islamofobian kasvavan Suomessa hälyttävällä tavalla julkisessa keskustelussa. Kirjoittajat perustelevat tätä muun muassa sillä, että yleistä on islamiin kääntyneiden suomalaisten leimaaminen maanpettureiksi, jotka tulisi teloittaa.

Kaiken islamiin kohdistuvan kritiikin jatkuva leimaaminen islamofobiaksi luo painetta, joka saattaa vähitellen aiheuttaa itsesensuuria. Ihmiset alkavat varoa esittämästä mielipiteitä, joiden tuoma kielteinen julkisuus voi haitata urakehitystä.

”Siksi on tärkeää, että islamofobian propagandistista käyttöä padotaan avoimella ja kriittisellä julkisuudella. Islamiin liittyvien kielteisten mielikuvien leimaaminen itsestään selvästi islamvastaisuudeksi ei ole asianmukaista”, Kähkönen sanoo.

44

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos Islam perustettaisiin nykypäivänä, se kiellettäisiin vaarallisena kulttina, kuten Davidin Oksa tai Korkein Totuus. Islamia voidaan verrataan vaikkapa natsismiin. Molemmat painottavat "yli-ihmisyyttä" ja kuolemaa kaikille muille ja vielä täysin avoimesti. Ja niitäkö ei saisi muka kritisoida. Islam ei kuulu nykyaikaan.

    • Anonyymi

      Suomessa arvostelun koskiessa jotain ulkomaista niin se merkitään rasismiksi . Ihminen jolla on oma tahto ( poikkeaa siis pääpuolueiden tahdosta ) merkitään myös rasistiksi .

    • Anonyymi

      Tyypillistä EY propagandaa. Voitteko kuvitella että tuollainen on joskus luullut olevansa työväenluokan asialla ja kääntynyt naurettavaksi hörhöksi tukemaan kehitysmaiden oppeja jotka ovat tuhonneet laajoja alueita ja pysyvät pystyssä pääosin riistämällä luonnonvaroina kemiallisia aineita, öljyä

      • Anonyymi

        Et ole tainnut edes ymmärtää, että tuossa arvostellaan islamofobialla syyllistämistä, islamofobian käyttämistä lyömäaseena islamin uskontoa arvosgelijoita vastaan.


    • Anonyymi

      Tuossa SK:n llehtijutussa referoidaan ja lainataan Esko Kähköstä. Kaikki öyhöttäjät eivät ole tajunneet koko jutun ideaa.

    • Anonyymi

      Enemmän kuin islamia EYlikosk teksti kuvaa heikäläisten kirjoitusaddiktien maailmankuvaa eli tämä porukka elää punavihreässä kuplassa, vasemmistolaisten ja vihreiden toimittajien määrä toimituksissa on suhteessa suurempi kuin kantaväestössä, joka on arvokonservatiivisempaa https://www.suomenperusta.fi/wp-content/uploads/2015/06/Punavihreä-kupla-pdf.pdf Tästä syystä punavihreä Vaparit ei saa myöskään jäseniä kuin jostain friikkien joukosta, kansa on arvokonservatiivisempaa kuin puhavihreiden kupla

      • Anonyymi

        Miksi EY ei vetoa tähän tutkimukeseen tai näihin ei ole koskaan vedonnut vaan islaminhyysäntään


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi EY ei vetoa tähän tutkimukeseen tai näihin ei ole koskaan vedonnut vaan islaminhyysäntään

        Mitä jos hän vetoaakin nyt juuri tuohon?


    • Anonyymi

      Poliittisen korrektiuden vaatimus ts. pääsihteerinkin öyhötys vihapuhetta vastaan (Kansanradioliitossa) on tappamassa sananvapauden estämällä julkisen keskustelun. Punavihreät luulevat, ettei heidän toimintansa ole paljastunut. Kieltämättä islamhyysäriksi valunut Skdl-hahmo on kummallinen, se liittyy epäilemättä Nliiton kaatumiseen ja siihen kytkeytyneeseen vallankumouksellisen öyhötyksen katoamiseeen: skdl oli tyhjän päällä https://mediaviikko.fi/aiheet/media/mediaviikon-kysely-toimittajista-puolet-vasemmistolaisia-puoluekanta-vaikuttaa-sisaltoon.html Kansanradioliiton pääsihteeri luulee pystyvänsä vetämään linssiin internet-aikana, sananvapauden puutteeseen viime kädessä kaatui kommunismikin Puolassa, Unkarissa ja lopulta taistojen mielimaissa DDR ja Venäjä

      • Anonyymi

        Persidologia on sumentanut tuon kirjoilijan silmät, kosrvat ja ajattelun päälle.


    • Anonyymi

      En ennen ollut Islamia vastaan. Olin siellä töissä sotilaana usean vuoden ja se opetti minua.
      Olemme ihan erillaisia,lähes kaikessa.

    • Anonyymi

      Tuo tsikko on jo niin vaikea, että kaikki eivät käsitä, mitä se tarkoittaa. Se on nähty tässä ketjussa. Samalla se paljastaa...

    • Anonyymi

      Kyllä esimerkiksi Vapaa Ajattelija -lehdessä on kritisoitu ja jatkossakin kritisoidaan islamia ja siihen kytkeytyviä ihmisoikeusloukkauksia. Kristinuskon ja islamin opillinenpuolia ovat samaa luokkaa, samalla "tasolla".

      • Anonyymi

        Avaisitko miten kristinusko ja islam ovatmielestäsi samalla tasolla, minkään suhteen? Tai ei tarvitse, se taso puuttuu näkemyksestäsi.


      • Anonyymi

        voe voe. Kristinusko perustuu pääasiassa uuteen testamenttiin, ei Mooseksen lakiin. Juutalaisuuden opillinen puoli on periaatteessa vanhassa testamentissa, mutta käytännössä valovuosien päässä islamista. Israel on juutalainen valtio, mutta nykyaikainen ja kehittynyt niin tieteessä, taiteessa kuin tekniikassa.


    • Anonyymi

      Millon ymmärätte länsimaalaiset, ihminen elää eritavalla toisessa kulttuurissa.
      He, eivät ymmärrä meidän kulttuuria ja me emme heidän.
      Meidän kulttuureissa on 700v eroa.
      Suomalaiset luulee,että abu tulee mistä tuleekin,että hän on heti meidän kulttuurissa kiinni.
      Pitää miettiä myös toisinpäin asiaa,jos meidän kultturin ihmiset menisivät sinne..
      Miltä tuntuisi?
      Kaikki on ihan erillaista,tosin meidän kulttuurimme on sopeutuvaisempi.
      Itse en ikinä haluasi mennä tai sopeutua toiseen kulttuuriin joka on 700v jäljessä.
      Minullakin on Jumalani,mutta en päätä ojenna lattiaan,sen verran on selkä kipeä.
      Kuitenkin,heidän jumalansa e ole minun Jumala,joten voin olla vapaa siitä !

      • Anonyymi

        Kannattaa avata silmät ja huomata, että ilman jumaluskoa on parasta ikinä.


    • Anonyymi

      Kannattaa avata silmät ja huomata, että ilman jumaluskoa on parasta ikinä.

      VÄÄRIN !
      Usko oli se pieni tai suuri,tuo ihmiselle onnellisuutta !
      Kutenkin oma Jumalani ja hänen poikansa on Rakastavia ja armoa antavia,sillä me teemme virheitä.
      Minun uskossani ei alisteta naisia,ei eläimiä..ei ketään.
      Minun uskossani nainen ja mies on tasavertainen sielu.
      Minun uskossani ,emme sodi Jumalan nimessä,koska se on väärin.
      Minun uskonnossa on laki,mutta sen määrää valtiovallan laki,ei suuntaus tai uskonnon määräys.
      Uskonto määrää minulle kymmenen askelta elämässä.
      Siinä ne suurinpiirtein on.
      En ole halunnut tulla tänne hyppelehtimään,tansimaan tai päätä kopauttamaan Jumalan tähden.
      Sillä tiedän,että rituaaleilla ei ole mitään merkitystä,vaan uskosi ja teot (hyvä/paha)

    • Anonyymi

      No..tänää viimeksi Ranskass Sudalilainen tappoi kaksi ja haavoitti muita puukolla..
      Oli heidän uskonnolisia tekstejä löydetty.
      Kyllä Islam on outo mielestäni,rakkautta ei näy heillä olevan.

    • Anonyymi

      Internetaikanana vaparien islamhyysäntävasemmistolaisuus tulee täysin selvänä ilmi, potkitaan jotain räsäsiä ja lähesmaallistuneita pappeja ja nuollaan kieli pitkällä poliittista kehitysmaalaisten oppia, jonka ottaneet suuret valtiot ovat maailman pahimpia ihmisoikeusrikkojia, vaparit on aivan sokea porukka ja niillä on väärä toiminnan painopiste

      • Anonyymi

        Vapaa-ajattelijat arvostelevat kaikkia uskontoja ansionsa mukaan.


    • Anonyymi

      Miksi Islam on kaikkia vastaan uskonnoissa?

    • Anonyymi

      Islam on alistava ja tappava,jos et toimi määrättyjen ohjeiden mukaan.

    • Anonyymi

      Vapaa-ajattelijat kritikoi kaikkia uskontoja, niin islamia kuin kristinuskoa. Ja Vaparit vastustavat kaikkia ihmioikeusloukkauksia, joita perustellaan uskonnollisilla syillä. Islamin vaikutuksen leviämistä ei torjuta kristinuskolla ja evl kirkolla, vaan sekularismilla ja demokratialla.

      • Anonyymi

        Hyvä. Joten vapaa-ajattelijain pitää torjua islamofobialla syyttely, jos sellaista syyttelyä alkaisi vapaa-ajattelijoihin kohdistua.


    • Anonyymi

      Miksi Koraani ei tykkää Kristitystä,Juutalaisista yms.?
      Onko Islam sama, kuin Isis?
      Kertokaa,en tiedä?

    • Anonyymi

      Lähi-idän tapahtumien tietopankki on TV7, sen ainoa demokratia Israel lähettää ajantasaisia uutisia TV7 klo 21 (englanniksi, mutta hyvin tekstitettynä). Lisäksi siellä esiintyy säännöllisesti Huhtasaari, googlaa
      Mepin raportti Brysselistä

      joka tähän liittyen kertoo sekä TV7 aiheesta Lähi-itä että Euroopan Unionin päätöksenteosta ja antaa vaihtoehtoisen näkemyksen valtamedialle, joka ei aina kerro asioiden todellista laitaa

    • Anonyymi

      Koraanissa sanotaan,että Mohammatti lensi hevosella kuuhun?

    • Anonyymi

      Tämä on huomion arvoinen juttu. On mahdolista, että vapaa-ajattelijoitakin syytettäisiin "islamofobiasta", jos ja kun kritikoimme islamiin kytkeytyviä piirteitä. Perusteltu kritiikki ja fobia ovat eri asioita.

      • Anonyymi

        Kyllä, tarvittaessa pitää "nostaa kissa pöydälle" ja selventää, mistä on kysymys ja mistä ei ole kysymys, kun kritikoidaan islamin uskonnon perusteita tai islamiin kytkeytyneitä ihmisoikeusongelmia.


    • Anonyymi

      Komsosmolskajien käsissä oleva vaparijärjestö potkii räsäsiä kaikesta mahdollisesta puoluepoliittisin perustein vaparisossu panettelee kristillisdemokraatteja jne. mutta islamia arvostellaan vain ihmisoikeusrikoksista ja silloinkin lisäten että tekee ne katolisetkin tai suomalaiset tai .. eli musliminhyysäntämalliin pehmentäen

    • Anonyymi

      Syyskuun Voima-lehdessä on tästä asiasta hyvä haastattelujuttu. Kannattaa poimia lehti jakopisteistä tai katsoa netistä.

    • Anonyymi

      Tätä juttua ei ole syytä unohtaa. Tai jättää lukematta. Hyvää journalistista työtä. Ajattelemisen aihetta eräille.

    • Anonyymi

      Hauskaa miten Jotkut ovat lukeneet noin 180 astetta väärinperinpäin tukihenkilöitä. Sellaista sattuu.

    • Anonyymi

      Otsikko on sen verran mutkikas, että täisemmältä voi mennä sekaisin, mitä tarkoitetaan. Missä vika?

    • Anonyymi

      Hyvä puheenvuoro, koska ns. edistyksellisissä piireissä on islamofobialla pelottelu mennyt välillä liian pitkälle. Islamia pitää voida arvostella ja valitettavasti pitää arvostella.

    • Anonyymi

      Hyvä ajatus, vähän vaikeaselkoisesti lausuttu.

    • Anonyymi

      Vapaa-ajattelijat kannattavat ajatuksen, uskonnon ja omantunnonvapautta ja kritisoivat uskonnottomien äärimmäistä sortoa islamilaisen valtakulttuurin maissa. Uskosta luopujaa uhataan kuolemantuomiolla. Uskosta luopuminen katsotaan samalla jumalanpilkaksi. Liitto on mukana kansainvälisessä kampanjassa endblasphemylaws

    • Anonyymi

      Vapaa-ajattelijat kritisoivat kaikkien uskontojen opin perusteita sekä kutakin käytännön tekojensa perusteella.

    • Anonyymi

      Tämä on tärkeä näkökulma pitää mielessä.

    • Anonyymi

      Asiallinen juttu asiallisen keskustelun puolesta. Mennyt yli välillä eri puolilta.

    • Anonyymi

      Asiallisen keskustelun puolesta. Kritisoida pitää voida. Uudessa VA-lehdessä hyvä haastattelu vuoden pakolaisnaisesta.

    • Anonyymi

      Fobia tarkoittaa lääketieteessä jotain aivan muuta, mitä islamfobialla tarkoitetaan. Kuka tahansa muslimi ja mistä tekaistusta syystä tahansa leimaa fobia sanalla. Sillä ei ole mitään tekemistä oikeuden, terveen järjen tai ihmisyyden kanssa. Muslimit itse pelkäävät alkeellisia asioita, kuten pahoja henkiä ja riivausta. He ovat primitiivisten uskomusten orjia.

    • Anonyymi

      Tärkeä puheenvuoro myös vapaa-ajattelijoiden kannalta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      68
      1753
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1431
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1242
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1214
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1126
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      879
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      845
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      219
      832
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      99
      785
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      664
    Aihe