Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Suojatoimet koronassa jo liioteltuja

Anonyymi

Vähän menee jo yli äyräitten suojatoimet koronassa, kauppoihin pleksit tulossa, ei ainakaan tavan kauppojen jonotuskassoilla oo mitään hyötyä. Pankit, apteekit, terveyskeskukset yms. missä on vuoronumero voi olla hyötyäkin.

Ja onkohan noiden kustannuksia verrattu pakolliseksi julkisilla paikoilla pidettäviin hengityssuojaimiin.

Itse en kyllä kumpaakaan pidä järkevänä(liioteltuja kumpikin) mutta jos katsotaan valtion päättäjien näkökulmasta että pitää mahd. tehokkaasti kuluttajista hyöty ottaa irti(=> minimoida sairastumiset) niin hengityssuojat olisi julkisilla paikoilla varmimmat, ainakin pahimman yli kunnes toisin määrätään. Jos pakko valita niin oma mielipide noista kahdesta on että korkeintaan vuoronumerokassoille pleksit. Kauppoihin pleksit on ihan turhia kun on jonoa ja jollain voi olla korona. Varmaan ministerien omaan taskuun menee osa niiden tuomista voitoista.

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Et siis pidä turvavälejä tarpeellisina. Nykyään voi tilata ruokansa ulko-ovelle, eikä ole välttämätöntä edes mennä kauppoihin. Itsestäsihän sekin riippuu mihin aikaan ja kenen viereen menet jonottamaan.

    • Anonyymi

      Kyllä ne kassojen pleksisuojat ovat tarpeen. Ihmiset voivat pärskiä ihan huomaamattaan siinä kassalla seisoessaan ja kassahenkilö joutuu olemaan kasvokkain melko lähellä (vajaa metri) ja vieläpä alempana jokaista asiakasta. Pääkaupunkiseudun bussikuskit vaativat jo viikkoja sitten ettei etuovesta saa kulkea bussiin kuljettajan vierestä, vaikka välissä onkin pleksi.

      Jo senkin vuoksi on oltava pleksit ja noudatettava ehdottomasti vähintään metrin turvaväliä toiseen ihmiseen, koska hengityssuojia ei yksinkertaisesti ole saatavilla. Ilmeisesti olet hamstrannut niitä kotiin kun vaadit muidenkin käyttävän suojaa.
      Oikeastaan vain oireilevan tulisi käyttää hengityssuojaa ettei levittäisi mahdollista virusta. Sairastunuthan ei saa olla muiden ihmisten kanssa.

    • Anonyymi

      Nuolaise sormesi kun olet vuoronumerosi nappia painamalla ottanut. On muuten niin tervellistä että oikein.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Olin neljän viikon matkalla Espanjassa, josta palasin viime lauantaina. Espanjassa ehdin olla viikon vielä tiukemmassa karanteenissa mitä Suomeen vasta suunnitellaan. Siellä koulut ja mm. kaikki ravintolat, yökerhot, kahvilat yms. oli suljettu ja muut kaupat kuin apteekit ja ruokakaupat oli suljettu, ulkona liikkuminen oli kielletty muutamin poikkeuksin, joita olivat töissä-, ruokakaupassa-, apteekissa- , lääkärissä- ja apua tarvitsevan luona käynti. Poliisi valvoi ja sakotti ellei ulkoilijalla ollut esittää todisteita liikkumistarpeestaan. Jopa taksikuljetuksiin tuli sääntö, jonka mukaan taksissa saa kuljettajan lisäksi olla vain yksi henkilö ja paikka on takapenkillä. Palasin tiukasta karanteenista täällä noudatettavaan lepsuun karanteeninomaisiin oloihin. Tilanne ei näistä rajoituksista huolimatta ole Espanjassa vielä helpottanut ja ihmisiä kuolee kuin sodan aikana kiivaissa taisteluissa eli 500-750 päivässä. Ellei Suomi nyt ota vähintään yhtä tiukkoja liikkumisrajoituksia kuin Espanja, niin pian suomalaisia kuolee 50 päivässä.

      En voi uskoa, että kukaan muu kuin viherpunakaarti uskaltaa viivyttä ja jopa estää tarvittavat toimet taudin leviämisen estämiseksi. Oppositio on jo toista viikkoa vaatinut laajempia rajoituksia kuin mihin hallitus on taipuvainen mutta samaan aikaan hallitus haaveilee ulkomaalaisten elätettävien tuomista Suomeen. Sillä tavallahan tämäkin katastrofi torjutaan.

      • Anonyymi

        Kyllä ne ovat hallituksessa puoluerajoista huolimatta kaikki yhdessä tekemässä rajoituksia koronan takia. Ketään "ulkomaisia elättejä" ei tässä tilanteessa olla tuomassa Suomeen. Siitä jo ilmoitettiin viime viikolla. Ei edes näitä lapsia pakolaisleireiltä. Itsehän voit vaikuttaa toimillasi siihen, ettet tartuta ketään ulkopuolista, tai saa itse tartuntaa.


      • Anonyymi

        Espanja saavutti valitettavan ennätyksen, eniten koronaan kuolleita maailmassa.

        Kun tulit Suomeen niin noudatithan karanteenimääräystä: ei julkisiin kulkuneuvoihin, ei kauppoihin tai ravintoloihin, vain suoraan kotiin ja pysyttävä siellä kaksi viikkoa.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Pandemia ei häviä sillä että laitetaan pää pensaaseen jäniksen lailla ja kielletään koko ongelman olemassaolo.
      Suomen kansa on yllättävän jakaantunutta tässa "taistelussa" virusta vastaan. Toisilla tuntuu olevan täysin välinpitämätön asenne siihen miten lopulta käy itselle ja muille.
      Onneksi ei olla sodassa, kun tahtotila ottaa vastuuta on niinkin huono kuin joillakin on.

    • Anonyymi

      Maapallon varmin asia, että tämän korona vouhotuksen jälkeen keksitään joku idioottimainen vero tai maksu.

    • Anonyymi

      Hengityssuojaimet eivät suojaa tartunnalta. Tartuttamiselta ne suojaavat saman verran kuin hihaan tai nenäliinaan yskiminen.

    • Anonyymi

      Samaa mieltä.Kaikki muut kuin riskiryhmiä koskevat rajoitteet on poistettava.Uusimaan eristyksestä minulla ei ole vielä kantaa.
      Esikoulut,koulut,yliopistot ym. avattava.Baarit ja harrastepaikat avattava.Eli kaikki rajoitteet pois(paitsi nuo riskiryhmiä koskevat).

    • Anonyymi

      Johan oli pöljä aloitus. Meneppä itse kaupan kassalle palvelemaan, kun koko ajan lappaa edessäsi väkeä, joista osa pärskii ja yskii sun päälle, eikä tajua mitenkään estää roiskeitaan. Viimeksi eilen kun olin jonossa, niin takana tuli 4-5 hengen porukka, enimmäkseen nuoria, mutta oli siinä ehkä äitikin... kaikki tunkin ihan kiinni ihoon ja pyöri kuin herhiläistet inmisten ympärillä. Ja olivat tuolla porukalla ostamassa pari ruokatavaraa. En saanut laitettua edes ostoskoria paikalleen muuan kuin työntämällä korilla nuo vähän kauemmaksi.
      Mutta se tuossa aloituksessa on huvittavaam että tämä aloittaja murehtii, että joku voisi saada voittoja pleksien myymisestä. Voi kauheaaaaaaaa.... se tässä onkin kommunistin pahin pelko. Eihän Sanna Marin ja Li Anderson meinanneet alun perin myöntyä näihin rajoituksiin, vaan pressan ja muiden puoluejohtajien piti ottaa tiukasti kantaa, että saivat kommarityttöjen päät kääntymään. Kommareillehan ihmishenki ei perinteisesti ole minkään arvoinen, raha on pääasia ja nimenomaan toisen tienaama raha, jonka voisi jotenkin saada itselleen.
      Jos kaikki muualla kuin kotona liikkuessaan käyttäisivät muutaman kuukauden hengityssuojia (samaa ei voi pitkään käyttää) niin epäilen pahoin, että se tulisi maksamaan monin verroin enemmän kuin nuo pleksit ja sitäpaitsi hengityssuojistahan on jo nyt pulaa! Niin ja voi kauheaa, taas varmaan joku poliitiko tms. käärisi niistä rahat. (Ymmärtämättömille, tuo edellinen oli siis ironiaa, katso sanakirjasta, jos et ymmärrä sanaa...)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1829
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1565
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 60
      1396
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe