Mies pelaa ja tuhlaa

Anonyymi

Olemme seurustelleet jo useamman vuoden, mutta emme asu yhdessä olosuhteiden pakosta. Olen itse aina ollut todella säästäväinen, enkä ostele mitään hetken mielijohteesta.

Mies on pelannut paljon uhkapelejä ennen suhteemme alkua ja myös suhteen alussa. Hän on kertonut tästä minulle avoimesti ja summat joita hän on pelannut ovat tuhansia euroja. Pelaaminen kuitenkin loppui pian seurustelumme alettua.

Kaikki alkoi, kun mies pyysi minua lainaamaan muutamia kymppejä silloin tällöin. Ne hän maksoi aina takaisin. Niinpä luotin häneen. Pommi kuitenkin putosi, kun hän oli mennyt salaa ostamaan kalliin auton osamaksulla ja kävi ilmi, ettei hän pystyisi sitä yksin maksamaan. Niinpä autoin häntä, vaikka siihen kului kuukausittain puolet pienistä tuloistani. Ajattelin tilanteen korjaantuvan pian, kun hän sanoi alkavansa säästämään rahaa.

Näiden vuosien aikana mies on kuitenkin tehnyt ties mitä heräteostoksia, niin että tili on lähes aina tyhjä. Joskus osa laskuistakin on jäänyt minun maksettavaksi. Aina silloin tällöin hän on myös sortunut pelaamaan ja silloin se on ollut menoa se. Aina on mennyt monta sataa euroa ja sen jälkeen hän on jopa kehdannut pyytää minulta lisää rahaa. Olen jyrkästi kieltäytynyt ja puhunut hänelle lukemattomia kertoja säästämisestä ja pelaamisen lopettamisesta. Tulee hetkiä, joilloin muutaman päivän ajan ajattelen, että vihdoinkin hän on tosissaan, kunnes hän taas keksii ostaa jotakin kallista, jota hän ei edes tarvitse, vaan käyttää vain muutaman kerran.

Mies aina pyytää tai oikeastaan vaatii minua lainaamaan hänelle rahaa. Kaikki säästöni ovat huvenneet, sillä mies tietää tuloni ja aina kun tililleni ilmestyy rahaa, hän on vaatimassa sitä itselleen. Jos kieltäydyn, hän suuttuu ja saa minut tuntemaan itseni itsekkääksi, kun en lainaa hänelle. Eikä kyse edes ole enää lainaamisesta, sillä senttiäkään en ikinä saa takaisin ja jos nyt laskettaisiin yhteen, paljonko olen milloin mitäkin hänen puolestaan maksanut, summa on reilusti yli 17000 euroa.

Koko tilanne ahdistaa minua todella paljon. Tiedän, etten tule koskaan saamaan rahojani takaisin ja niinpä olen alkanut häneltä salaa piilottaa rahaa kotiini, jotta voisin edes joten kuten säästää. Vähään aikaan hän ei olekaan mitään pyytänyt minulta, kun olen näyttänyt, ettei tililläni ole mistä ottaa ja sanonut, että kaikki on mennyt omiin laskuihini.

Olen tuhat kertaa sanonut hänelle, että haluan säästää tulevaisuuden varalle, muttei hän kunnioita sitä ollenkaan. Hirvittää pelkkä ajatuskin yhteenmuutosta hänen kanssaan, sillä en halua elää jatkuvassa epävarmuudessa, mistä saadaan ruokaa pöytään.

Onko tällaisella suhteella mitään tulevaisuutta?

8

95

  Vastaukset

  • "Olemme seurustelleet jo useamman vuoden, mutta emme asu yhdessä olosuhteiden pakosta."

   Mieti tarkkaan, mitä kirjoitit. Lue ainakin pari kertaa tuo lainaus kirjoituksestasi. Henkilökohtaisesti en edes voi sanoa seurustelevani tai olevani suhteessa ihmisen kanssa, jonka kanssa en jaa samaa taloutta. Itse olet vapaaehtoisesti (ilmeisesti) antanut rahasi toisen käyttöön. Eiköhän lopputulema ole, että hän kuppaa sinut tyhjiin? Olosuhteidenpakosta?

   • Olosuhteiden pakolla tarkoitin kesken olevia opiskeluja. Niiden jälkeen olisi tarkoitus muuttaa yhteen virallisesti. Yhdessä asumisesta on siis jo aika paljon kokemusta, kun kaikki liikenevä aika vietetään toistemme luona. Mies on ainakin tosissaan sitoutumassa, eikä ole kanssani vain rahan takia. Itse tosin en ole enää niinkään varma, mitä teen valmistuttuani. Kertoo sekin varmasti jo jostain, kun en odota yhteenmuuttoa ollenkaan innolla.

    En sitten tiedä, miten vapaaehtoisesti tässä tilanteessa olen, kun joudun kestämään jatkuvaa painostusta ja syyttelyä. Sen olen kyllä oppinut, että jos tästä pääsen niin pidän raha-asiat täysin ominani, enkä anna kenenkään niitä urkkia.


  • Suhteellanne on voi olla tulevaisuus, JOS a) ette ikinä muuta yhteen b) et puutu miehen raha-asioihin millään tavalla. ET lainaa rahaa, ET "auta" maksuissa. Hoitakoot omat soppansa. Mutta tämä on tunnolliselle asiansa hoitavalle ihmiselle yleensä raskasta ja kuormittavaakin.

   Minulla oli samaa tyyliä edustava miesystävä kauan aikaa sitten. Poikkesin periaatteestani ja lainasin rahaa. Hän maksoi sitä nikotellen takaisin vuoden verran. Loput jäi maksamatta. "Kyllä minä ne hoidan", sanoi. Koska käytti rahat pelaamiseen, rohkenin arvostella häntä. Hänen mielestään ei voi arvostella. Rahat ovat hänen, koska hän on ne lainannut minulta. Saa käyttää ne miten haluaa. Mies joutui uudelleen myös ulosottoon. Erosimme. Olin eron jälkeen vakuuttunut vielä enemmän, en "lainaa" rahaa ikuisiksi ajoiksi. Vielä vähemmän pelaamiseen. Moitin itseäni tästä. Muutaman vuoden kuluttua mies otti yhteyttä ja sanoi maksavansa velkansa. Kiva. Rahan arvo oli laskenut, hermoni häneen mennyt. Alkoi vielä urputtamaan miten kehtaan pyytää korkoa. Niinpä niin. Jos olisi ollut pikavippejä, joista aina kertyi ulosottoon asti, olisi maksanut tuhansia enemmän.

   Ex-mieheni oli myös tuhlaava, mutta hyvänä puolena; ei pelannut. Halusi käyttää vain minun rahoja yllättäviin kohteisiin yllättäen.

   Elämä on niin ihanaa, kun nyt on mies, jolla on vielä asiallisempi rahankäyttö kuin minulla. Ei tosin pihikään. Asumme erillään, joten sekin parasta tähän elämäntilanteeseen.

  • Jätin tuollaisen miehen. Joutui työttömäksi, sitten kun sai työttömyysrahaa, pelasi niitä netin peleihin aina meni satanen vaikka sillä piti ostaa ruokaa ja sitten tuhlasi 500 euroa viikossa en tiedä mihi mutta ruokaa ei saanut 500 eurolla kun viikoksi. En ala elättämään tyhmää miestä joka ei osaa hoitaa raha asioita.

  • Lainaamalla rahaa mahdollistat omalta osaltasi miehen haaskaamista.
   Ainoa oikea tapa on pistää kukkaro lukkoon ja antaa hänen ihan itse yksin selvittää sotkunsa. Muuten kierre on valmis ja olet siinä itsekin kaulaa myöten.
   Tässä pätee sama kuin esim. alkoholistin kohdalla, paapomalla puoliso mahdollistaa ryyppäämisen. Haluatko olla mahdollistaja? Haluatko tuhota oman elämäsi?
   Mieti sitä ja mieti tarkaan!
   Mies hoitakoot lainansa ja velkansa, ja jos ei pysty ottakoot siitä täyden vastuun. Hankkikoot apua ongelmaansa, sitä on saatavilla. Tällaisessa eiauta mikään muu kuin panna hänet kylmien tosiasioitten eteen. Valitettavasti.
   Tässä lukemista https://peluuri.fi/fi/laheiset/kysymyksia-ja-vastauksia-laheiset

  • Mutta onko seksi hyvää? Hyvästä voiko maksaa hieman aina extraa. Eise hukkaan mene.

  • Asuin oikeasti peliongelmaisen miehen kanssa vuosia. Älä tee sitä, pakene vielä kun voit ja luottotietosi ovat kunnossa. Nämä tapaukset eivät koskaan muutu, pilaat elämäsi ja tulevaisuutesi jos peliongelmaisen kanssa olet.

  • Alappa tekemää hajurakoa tuohon täydellisen ihanaan ja rakastettavaan “ystävääsi”.
   Vihamiehiä teistä ei tarvitse tulla, mutta lopeta ihmeessâ rahojesi työntäminen likakaivoon!
   Pidä miestä ystävänä etäisyydellä. Saat nähdä että kun suljet rahapussisi täydellisesti, siihen loppuu ystävyyskin.
   Niin helposti pääset tuosta eroon. Salli sille tilaisuus heti löytää toinen lypsettävä.
   Sinä olet hoitanut lypsetyn virkaa jo tarpeeksi kauan!

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia juhlimassa kavereiden kanssa

   Sofia nähty juhlimassa tämän illan aikana eri puolella Helsinkiä ilman Stefua. Onkohan tullut jo ryppyjä rakkauteen?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   82
   2206
  2. Nyt on kyllä Soffa juubassa

   Ihan känninen postaus. Partsielämää jee...alamäki vai putki
   Kotimaiset julkkisjuorut
   50
   1901