Kannattaako palkankorotus?

Anonyymi

Toisesta työpaikasta tarjottiin töitä 3200 palkalla, palkka nyt 2700. Kuitenkin tykkään nykyisestä ja työkavereista enkä haluaisi ottaa riskiä, kun käteen jäävä osuus kuitenkin paljon pienempi kuin 500. Kuinkahan paljon enempi keskimäärin jäisi käteen paikan vaihdon jälkeen?

4

58

  Vastaukset

  • Niin no onhan toi 500 €/kk kumminkin 6000 € vuodessa. Toisaalta jos nyt on työpaikka jossa viihtyy ja pärjää tuolla 2700 €/kk niin miksi vaihtaa? Varsinkin nyt kun lomautuslappuja satelee melkein joka lafkasta.

  • Kannattaa koittaa keskustella esimiehen kanssa mahdollisesta palkankorotuksesta. Ota selvää tarvittaessa oman ammattikunnan keskiansioista samalla kokemuksella kuin sinulla on. Mieti myös omaa suoriutumista työssäsi. Jos olet saanut hyvää palautetta kehityskeskusteluissa, niin voit perustella keskiarvoa paremman palkan sillä.

   Itse olen lähtenyt hyvästä työpaikasta isomman palkan perästä, ja olen katunut sitä. En kehdannut kertoa tilannetta silloin omalle esimiehelleni, koska kuvittelin, että tätä oltaisiin pidetty "lypsämisenä".

   Itse ehkä sinun tilanteessa sanoisin esimiehelle, että muualta on tarjottu mielenkiintoisia hommia suuremmalla palkalla, mutta jäisin mieluummin tänne, että olisko perusteltua saada palkankorotus.

  • Älä nyt herran jumala ala ainakaan tässä tilanteessa vaihtamaan työpaikkaa vaikka siihen avautuisikin tilaisuus. Älä ainakaan ala palkankorotusta pyytelemään. Viimeistään nyt pitäisi jokaisen jo tajuta, että työttömyys voi osua kenen tahansa kohdalle. Kukaan ei ole turvassa, ei kukaan.

  • Siitä korotuksesta jää käteen karkeasti puolet

  SEISKA.FI

  • Pokka pitää -sarjan ihana Hyacinth kuuluu oikeassa elämässä ritarien sarjaan - näin komean arvonimen Patricia Routledge, 91, sai prinssi Charlesilta! 
  • Tällaisen jättivelan takia Stefan Thermanin miljoonayritystä haetaan konkurssiin - todettiin maksukyvyttömäksi
  • Me Naiset: Pääministeri Sanna Marin toivoo toista lasta – työ hankaloittaa lapsentekoa: "Ei ole oikeutta minkäänlaiseen vanhempainvapaaseen!"

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Britti kehuu Suomalaista terveydenhoitoa.

   MTV HS: Brittimies virui Suomessa viisi viikkoa tajuttomana hengityskoneessa – elämästä kamppailu juuri Suomessa oli onnekas sattuma Brittiläinen toi
   Maailman menoa
   151
   9027
  2. Stefan Thermanin firmaa haetaan konkurssiin

   Tuoreita kuulumisia: https://www.seiska.fi/Uutiset/Stefan-Thermanin-firmaa-haetaan-konkurssiin/1151960
   Kotimaiset julkkisjuorut
   249
   7967
  3. Kulmunille koulutusta 50 000 eurolla

   Veronmaksajat maksaa https://www.is.fi/politiikka/art-2000006527878.html Näin niitä verorahoja käytetään
   Maailman menoa
   260
   2733
  4. Maskisekoilu riittäsi jo -STM!

   STM:n maskisekoilu vain jatkuu. Mitä ihmettä onkaan tapahtunut? Onko nyt menossa jälkien peittelyvaihe ja mielipiteitten hämärtämisprojekti? LUE TÄMÄ:
   Maailman menoa
   287
   1871
  5. No niin....Tiemaksut sitten tulee.

   Jopa 1000€ lisää kuluja autoilijalle. Näin se Suomi varmaan yrittää ylöspäin mutta muistaa pitäisi että se raha on taas pois muusta kulutuksesta.Jälle
   Maailman menoa
   98
   1310