Korona ja tilastot

Anonyymi

Tilastojen mukaan,jos koronan takia teholle joutuvat jonoon odottamaan vuoroaan,niin jonon mitta on 28 vuotta.Tämä siis oletuksella,että teho-osastot käyvät täysillä 24/7.
Teholle pyrkivien eli riskiryhmän pahimpaan osaan kuuluvien olisi todellakin syytä vältellä koronaa.Varsin moni kyllä ehtisi kuolla jonoon tai kotiin muista syistä.

Korona tulee aiheuttamaan 10.000- 100.000 tai enemmän ennenaikaista kuolemaa,lähes kaikki riskiryhmäläisiä.
Onko lukema arvion ala-vai yläpäästä,sitä ei hallitus osaa päättää.Pitäisi kyetä.Pää puskaan ei ole oikea taktiikka.

Mitä asialle voisi tehdä? Ihan oikeasti Terveet voisivat hankkia immuniteetin joko rokotuksella tai hankkimalla tartunnan.Rokotetta ei ole.
Vastaavan rokotteen kehittämisen maailmanennätys on 5 vuotta. Se lienee rikottavissa mutta siihen emme voi vaikuttaa.
Jäljelle jää tartunnan saaminen ja sitä kautta laumasuojan saaminen.Kun laumasuoja joskus saadaan,se on tarvinnut 3,5 -4,4 miljoonaa tartuntaa.
Mitä nopeammin aloitetaan laumasuojan kartuttaminen,sitä helpommin myös riskiryhmäläinen välttää tulevaisuudessa tartunnan ja jää siten henkiin.

Ruotsissa homma toimii,siellä paikat ovat auki ja talous toimii .

Tuo taas vaatii,että aletaan heti aikaa hukkaamatta sairastamaan,niin että määrä pysyy sellaisena,että terveydenhuolto pystyy käsittelemään sairaat.
Tällä hetkellä terveydenhuolto ei juurikaan käsittele sairaita,koska niitä ei ole.
Sairaalat olisivat valmiina.Kapasiteettia on tyhjillään,koska sairaita ei vaan ole.
Hallitus on "viisaudessaan" määrännyt rajoitteita ja estänyt tartunnat Uudenmaan ulkopuolella,joten ei ole jonoa mitä voisi purkaa alkupäästä lähtien.
Pitäisikö olla huolissaan?

Jokainen immuniteetin saanut on pois tulevaisuuden SEURAAVISTA AALLOISTA.
Montako korona-aaltoja sitten liekään -vaikutus riippuu laumasuojan kehittymisestä tai nykypolitiikalla sen täydellisestä puuttumisesta - tehopaikkoja ei ole kuin osalle.

Selittäkää asia ministereille ja kanistereille.Asian ymmärtäminen ja oikea-aikainen toiminta säästäisi tulevaisuudessa ihmishenkiä.

Ruotsissa homma toimii,siellä paikat ovat auki ja talous toimii .

Talouden kannalta tilanteesta ja vaihtoehdoista ehkäpä joku muu jatkaa.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jaa, jos tää aloittaja, tilastotieteellinen ihminen, suuressa viisaudessaan kertoisi sitten että miten se sairastuneiden määrä saataisiin pysymään määriltään sellaisissa rajoissa että kaikki sairaat pystytään hoitamaan samaan aikaan.
      Ehdotithan että kaikkien nyt pitäisi alkaa sairastaa jne. Järki käteen...

      • Anonyymi

        Suurin osa tehohoitoa tarvitsevista kuuluu riskiryhmään.
        On kokonaan toinen asia puhua viruksen saaneista.Heistä osa sairastaa,osa taas ei edes huomaa sairastavansa.

        Riskiryhmän oma toiminta ratkaisee. Heidän tartunnat on pidettävä niin pieninä kuin mahdollista. Se on ainoa asia, johon voi vaikuttaa todella paljon ja johon pitää panostaa.


    • Anonyymi

      Häiritsevää, että puuttuu välilyöntejä välimerkkien jälkeen. Kirjoitusvirheet nielevät aloittajan uskottavuutta.

      Tässä on meneillään maailmanlaajuinen ihmiskoe. Jälkiviisaudella vuoden - pari päästä katsotaan, mitä olisi pitänyt tehdä. Ja mitä nykyisistä toimista seurasi. Tilastoista tulee näkymään myös nk. ennenaikaisesti kuolleet. Jos ihmisellä on kuollessaan ikää 85 v, niin kuolema ei kovin ennenaikainen ole, johtuipa se sitten koronasta tai aivohalvauksesta. Kun katselee hautakiviä ja kuolinilmoituksia, niin normaalistikin myös nuorempia ihmisiä kuolee. On syöpää, onnettomuuksia, itsemurhia. Myös kohtuullisen nuoria kuolee esim. sydänsairauksiin. Eli toivottavasti korona oikeasti on nykyajan mustasurma, joka myös näkyy tilastoissa lyhentyneenä keski-ikänä.

      Itsekin kannatan Ruotsin mallia. Eristyspolitiikka johtaa talousongelmiin ja varmasti tappaa ihmisiä yhtä lailla kuin korona. Suruun ja yksinäisyyteen voi kuolla. Liikkumattomuus aiheuttaa ja pahentaa monia sairauksia. Sosiaalisten suhteiden puute jopa dementoi. Eli koronalta suojattujen vanhusten ja muiden riskiryhmien terveys heikkenee joka tapauksessa. Toivottavasti se näkyy tulevaisuuden tilastoista.

      Jos käytössä olisi nk. Ruotsin malli, niin tarvittaisiin myös radikaali priorisointipolitiikka. Minusta siinä ei olisi mitään pahaa. Ei vaan tehohoidettaisi muutenkin terveyttään vaarantavia ihmisiä (huomattavan ylipainoiset, anorektikot, päihdeongelmaiset, liikkumattomat, tupakoivat ja muutoin terveyden suhteen välinpitämättömät jne). Nyt maksetaan helvetin korkea hinta siitä, että pelastetaan sellaisiakin ihmishenkiä, jotka eivät ole pelastuksen arvoisia, ja jotka eivät saamaansa elämänlahjaa osaa arvostaa, sekä sellaisia, jotka hyväksyvät sairauteen kuoleman luonnollisena elämän päätöksenä.

      • Anonyymi

        Ruotsin mallilla säilytetään talous, mutta menetetään henkiä. Jo nyt Ruotsissa on kymmenen kertaa enemmän kuolleita kuin Suomessa. Kumpiko tässä on sitten parempi. Joku kuppilan pitäjä tietenkin haluaisi että mennään Ruotsin linjalla, mutta eiköhän ajatukset muuttuisi jos sairastuisi itse koronaan. Ruotsi voi vielä joutua samaan tilaan kuin Italia ja Espanja joskin Ruotsissa rajoitusten laiminlyönti on tahallista eikä tietämättömyyttä kuten noilla toisilla. Espanja on jo niin pahassa mallissa että pistävät koko talouden kiinni ja yrittävät saada kuolemantapaukset kuriin. Siellä vaa'assa painaa enemmän kansalaisten henki kuin yrittäjien voitonsaanti.


    • Anonyymi

      Ruotsi on menettänyt todellisuudentajunsa.
      Ajatella. Ennen niin fiksu valtio ja nyt....voih!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4993
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4533
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2911
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1937
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1719
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1706
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe