Jaettu huone työmatkalla?

Anonyymi

Onko normaalia, että työmatkalla joutuu asumaan työkaverin kanssa samassa hotellihuoneessa?

Teen itse kotimaan reissuhommaa projekti-inssinä koneiden ja laitteiden käyttöönotossa, jossa työtä tehdään pienissä tiimeissä ja toistaiseksi olemme saaneet aina omat huoneet.

Nyt kuitenkin kuulin että talon sisällä on levinnyt käytäntö, että pitää asua kimppamajoituksessa. Työtä ei tehdä iltaisin vaan ainoastaan toimistoaikana ja reissussa ollaan viikkokin kerrallaan.

Itse haluan vapaa-ajan pitää vapaa-aikana ja tästä saattaa tulla itselleni syy vaihtaa työpaikkaa. Tuntuisi todella epämiellyttävältä katsella ketään 24/7.

Miten muilla, onko kohtuutonta vaatia oma huone myös jatkossa?

4

<50

  Vastaukset

  • Tässä sulle palautus maanpinnalle: kimppa-asuminen on normaalia. Jos ennakkoon suhtaudut kielteisesti, ei se johdu muista vaan niistä ajatusyhteyksistä, joita sinulla on.

   Lue työehtosopimuksesi. Jos siellä on mahdollisuus kieltäytyä työnantajan järjestämästä majoituksesta ja saat esim. 12 € korvausta ja hankit itse majoituksesi, miksi et tee niin? Jos työnantajasi maksaa järjestämänsä majoituksen, kyllä hänellä on oikeus kilpailuttaa, hankkia ja tarjota majoitus.

   Lisäksi: intissä on kimppamajoitus, sivarikeskuksessa ainakin silloin kun minä sen kävin, osa opiskelijoista asuu soluissa, osa jakaa kimppahuoneen. Vanhukset osastolla saattavat myös jakaa huoneen.

   Kimppahuoneessa voi keskittyä myös omiin asioihin edellyttäen että toinen sen sallii, ja pitäisikin sallia. Majoittujien ei tarvitse käydä yhdessä aamupalalla, kävellä käsikädessä... toinen voi käydä lenkillä, kun toinen lukee kirjaa... Jos tarkoitat että harrastuksesi on katsoa ilta pornoa runkaten, silloin kimppamajoitus ei sovi sulle. Aina voit itse maksaa haluamasi majoituksen, mutta voit kokeilla jättää sen harrastuksen myös viikonlopulle kotiin. Riippuvuus?

   • Tarkoittaa varmaan, että kimppa-asuja ahdistelee seksuaalisesti, raiskaa kun toinen nukkuu, varastaa tavarat, pistää tyrmäystippoja, ei anna keskittyä omiin asioihin/ei anna nukkua, tartuttaa jonkun taudin jne.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tarkoittaa varmaan, että kimppa-asuja ahdistelee seksuaalisesti, raiskaa kun toinen nukkuu, varastaa tavarat, pistää tyrmäystippoja, ei anna keskittyä omiin asioihin/ei anna nukkua, tartuttaa jonkun taudin jne.

    Ai niin.. tai kopio kotiavaimet, hakkeroi/pistää viruksia/seurantasovelluksia älylaitteisiin tai mikä pahinta, pahoinpitelee tai murhaa..


  • Lisään vielä: jos saat energiaa työhön runkkauksesta, keskittymisesi paranee, nukut paremmin... marssi esimiehen luo ja yritä sopia omat huoneet. Jos olet pidempään reissussa, yritä sopia edes toiselle viikolle oma huone. Jos mikään ei onnistu, voit aina soittaa liittoon ja kysyä neuvoa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mielipiteitä amk pääsykokeesta?

   Itselle englanti ja eettiset taidot oli vaikeimpia... Jäikö teillä paljon vastaamatta kysymyksiin? Minulla joka osiossa jäi johonkin vastaamatta.
   Pääsykokeet
   196
   7601
  2. Kulmuni saavutti puolueen luottamuksen

   Juuri kun Kulmuni on saavuttanut täyden luottamuksen Keskustapuoleen todellisilta johtajilta hän ilmoittaa 5 minuutin kuluttua erostaan ministerin pes
   Suomen Keskusta
   274
   6098
  3. 71
   1339
  4. Terroristien kanssa yhteistyötä?

   Tekikö suomen viranomaiset yhteistyötä terroristien kanssa? Auttoiko Isis naiset pakoon? https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006530615.html
   Maailman menoa
   27
   1314
  5. Kirjaimelle, kerro se

   Kirjaimelle! Mitä haluaisit sanoa yhdelle kirjaimelle? A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P. Q, R, S, T, U, V, W, X, Y, Z, Å, Ä, Ö? Kirjoit
   Ikävä
   98
   925