Miksi haet lähihoitajaksi

Anonyymi

Haen lähihoitajaksi , mut miten vastata tähän kysymyksiin. Oli hyvä esimerkki kun on jotkut kysymykset ( teidän harrastukset, tulevaisuuden suunnitelmat,jne. Mut mitä lisää vois laittaa hakemukseen??

5

<50

  Vastaukset

  • Missä hakemuksessa tuollaista kysytään? t. lähihoitaja

   • Jatko hakemuksessa ammattiopistossa


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jatko hakemuksessa ammattiopistossa

    Vastaa niin kuin asia on. Onhan siinä joku syy oltava, miksi haet juuri lähihoitajaksi. Eihän kukaan ilman motiivia eli syytä mihinkään hae.

    Pidätkö alaa ehkä eettisenä, yleismaailmallisesti katsoen tärkeänä (nytkin, kun epidemioita on) tai vaikkapa tulevaisuuden alana, jossa voit kehittyä ja edetä? Tai oletko huomannut, että vaikkapa vanhukset tai ihmiset ylipäänsä mielellään kääntyvät puoleesi arkielämässä, eli olet helposti lähestyttävä ja siksi olet ajatellut, että hoitoala saattaisi olla sopiva sinulle? Pohdi siis sitä, miten olet päätynyt juuri lähihoitajaksi hakemaan, ja hoitoalalle ylipäänsä, etkä vaikka kaupan alalle tai johonkin muualle. Sieltä se oikea vastaus löytyy.


  • Alalla on vastuuseen ja raskauteen nähden kohtalaisen alhainen palkkaus, joten helpomminkin elantonsa kyllä saa, jos ei ole liiemmälti hinkua päästä ihmisiä hoivaamaan.

   Lähihoitaja tekee hoitajista kaikkein vähiten varsinaista hoitotyötä eli sairaanhoidollisia asioita ja eniten ns. arkisempia huolenpitotöitä, kuten suihkuttaa, kylvettää, auttaa pukeutumisessa, vaipanvaihdossa, parranajossa, papiljoteissa, seurustelee yms. Eli on nimensä mukaisesti lähinnä asiakasta tai hoidettavaa. Insuliinipistokset ja lääkkeiden antamiset yms. pienet hoidolliset asiat on monissa paikoissa niitä ainoita hoidollisempia lähihoitajan tehtäviä.

   Tosin nyt on hoiva-avustajat ja henkilökohtaiset avustajat myös ammattikuntana tulleet, joiden takia lähihoitajakin saattaa jatkossa, ainakin jossain työpaikoissa, enemmän keskittyä myös hoitamiseen. Itsekin olen lähihoitajana tehnyt avustajan hommia, koska raskaus ja vastuu ei ole siinä niin suuri.

  • Kuinkahan monella se rehellinen vastaus on, että työkkäri pakotti karenssin uhalla. Tai, että haluaa auttaa muita, kun itse on sairas ja itsellä ongelmia eli tarvitsisi siis itse apua.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia yllättävää itki nikon oven takana

   https://www.seiska.fi/Uutiset/Totuus-kohuparin-eropommista-Sofia-Belorf-tunki-Niko-Ranta-ahon-kotiin-mustasukkainen Ei hyvää päivää!!!!!!!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   303
   13530
  2. Stefu ylireakoi

   Stefulla on kyllä tosi huono itsetunto tai on tosi epäileväinen luonne jos sen takia jätti Sofian että tää kävi Nikon ovella. Sofian tavaroita vielä N
   Kotimaiset julkkisjuorut
   116
   4896