Järjestöt yhteistyössä Helsinki-avun kanssa

Anonyymi

Helsingin kaupungin Helsinki-avun johtaja Tiinä Hörkkö kertoo järjestöjen osuudesta seuraavaa: "Moni järjestö on mukana ja moni on myös tulossa. Tästä tiedotamme myöhemmin lisää kun saamme yhteistyökuviot selviksi."

28

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hienoa, että tämäkin asia tuli korjattua. Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumattomilla on tietysti monia muitakin toimintoja ja rooleja.

      • Anonyymi

        Kaikki eivät ilahtuneet, että väärä väite ja puutteellinen tieto tulivat korjatuksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki eivät ilahtuneet, että väärä väite ja puutteellinen tieto tulivat korjatuksi.

        No mutta pitikö siitä tuolla tuollianen raivonpurkaus kuin nyt nähdään?!


    • Anonyymi

      Helsingin Sanomien mielipidesivun jjutun nettiversion kommenteissa ilmenee, että tuon kysymyksen oli tehnyt tällä foorumilla mainittu Esa Ylikoski. Kiitos, että kiinnitti asiaan huomiota, jatkoa seuraa, ja samalla ohimennen täsmensi ja lisäsi tietoja tänne.

      • Anonyymi

        Niinpä antivapari jaksaa vieläkin urputtaa, että väärin tehty, kun johtajaa on häiritty tällaisella tarkentavalla kysymyksellä. Johtaja kuitenkin vastasi ystävällisesti asialliseen kysymykseen.


    • Anonyymi

      Valitettavaasti järjestöjen roolia vähätellään kirkollisilla tahoilla systemaattisest ja ehkä myös epähuomiossa mediassa ja joskus myös julkisen vallan edustajien puheissa. Oli siksi hyvä, että asiasta kysyttiin ja jo toteutunutta järjestöjen roolia nostetaan esiin. Odotetaan, että tieto tulee myös mediaan.

      Samoin oli hyvä tietää, että järjestöjä on tulossa toiomiin lisää. Järjestöt eivät toimi vain Helsinki-avun piirissä, vaan myös omaehtoissesti esim. mielenterveysasioissaa (mieli, SPR ym.) sekä lapsiin liittyenPelastakaa lapset).

      • Anonyymi

        MIelenterveyteen liittyvistä järjestöjen puhelinpalveluista kerrottiinkin 2.4. tv-uutisissa.


    • Anonyymi

      Juuri näin pitää toimia eikä jääda voivottelmaan tai ihmettelemään - eikä tällä palsalla alistumaan antivarin valheellisen riekkumisen edessä.

    • Anonyymi

      Järjestöissä tehdään sioita sekä vapaaehtoistyöllä että ammatillisesti, palkatun henkilöstön toimin. Osa ammattailaisista toimii juri vapaaehtoistyön organisaattorina. Yhteistyöllä se sujuu.

    • Anonyymi

      Media on huomannut kolmannen sektorin merkityksen alkua paremmin. Myös lahjoistusten vastaanottajana.

    • Anonyymi

      Hyvä. Ja noinhan se onkin useimmissa kunnissa.

    • Anonyymi

      Järjestöjen tärkeä rooli on tullut esiin. Kansalaisyhteiskunnan merkitys on todettu erittäin tärkeäksi kehitystutkimuksessa. Siinä on verrattu esim. Etelä-Koreaa ja Granaa. Kansanlaisyhteiskunnan roolissa suuri ero.

    • Anonyymi

      Järjestöt huolissaan. Avoin kirje Suomen hallitukselle: Järjestöt ovat osa koronaratkaisua – niiden toimintaedellytykset turvattava

      Koronakriisi on koetellut Suomea ja koko maailmaa ja sen vaikutukset tulevat näkymään pitkään. Pandemian aiheuttamat kriisit mittaavat yhteiskuntien kestävyyttä ja kykyä toimia vaikeissakin olosuhteissa yhteisen hyvän ja yksittäisten ihmisten hyvinvoinnin varmistamiseksi. Vahva ja dynaaminen kansalaisyhteiskunta luo ja ylläpitää vahvaa yhteenkuuluvuutta ja yhteisvastuuta silloinkin, kun yhteisen edun vuoksi joudumme tinkimään yksilöllisistä oikeuksistamme. Kansalaisjärjestöt tarjoavat kriisissä ja siitä selviämisessä toisaalta ihmisille mielekästä tekemistä, toisaalta yhteiskunnalle kriisikestävyyden kannalta olennaisia palveluita ja toimintoja.

      Järjestöt ovat ja haluavat olla jatkossa vieläkin vahvemmin mukana rakentamassa ratkaisuja koronan tuomiin vaikeuksiin. Järjestöjen panos, kokemus ja osaaminen saadaan vieläkin paremmin käyttöön, kun niiden taloudelliset toimintaedellytykset turvataan ja niiden näkemyksiä kuullaan.

      Toivomme maan hallitukselta:

      Vuoropuhelua järjestöjen kanssa siitä, mitä voimme kriisitilanteessa tehdä yhdessä entistäkin paremmin yhteisen hyvinvoinnin varmistamiseksi.

      Erityisesti budjettiriihestä ja lisätalousarvioista näkymää järjestöjen toimintaedellytysten vakaudesta. Tämä tarkoittaa Veikkauksen tuloutukseen liittyvän ongelman ratkaisua, mutta myös muiden – rahapelivoittovaroista riippumattomien – järjestöjen rahoituksen varmistamista.

      Selkeitä ohjeita purkutoimien vaikutuksista erityisesti tilaisuuksien ja tapahtumien järjestämiseen. Tämä edistää toiminnan jatkuvuutta ja myös järjestöjen sekä yhdistysten rahoitusta.

      Globaalia näkökulmaa: korona on maailmanlaajuinen ongelma, ja Suomen ja suomalaisten järjestöjen on sekä solidaarisuuden että oman edun kannalta järkevää toimia osana globaalia ratkaisua. Jos pandemiaa ei saada kuriin maailmalla, se uhkaa meidän kaikkien terveyttä vielä pitkään.
      Allekirjoittaneet järjestöt:

      Kansalaisareena ry
      Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry
      SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry
      Suomalaiset kehitysjärjestöt – Finnish Develompent NGOs Fingo ry
      Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry
      Suomen Olympiakomitea

    • Anonyymi

      Koronatoimien ensi vaiheessa kirkon viestintä ehti antaa ensi-iskun oman roolinsa ylikorostamisessa, mutta siten ajan myötä myös järjestöjen tärkeä rooli ollut mediassa paremmin esille.

    • Anonyymi

      Palautetaan mieliin sekulaarien järjestöjen tärkeä rooli auttamistyössä. Lisäksi muistutan, että erilaiset vaivat vaikuttavat koronan oloissakin, ja siksi mm. Sosten jäseninä olevien diagnoosipohjaisten järjestöjen merkitys on suuri. Niissä yhdistetään ammatillista osaamista ja vertaistukipohjaista vapaaehtoistyötä. Kokemusasiantuntijat auttavat uusia ihmisiä selviytymään elämässä eteenpäin, kun kaikkia vaivoja ei pystytä parantamaan pois, mutta pystytään auttamaan selviytymään.

    • Anonyymi

      Median ei pidä väheksyä sekulaarien järjestöjen työtä ja panosta auttamistoiminnoissa.

      Lisäksi pitää muistaa järjestöjen kohdennettu auttamistyö tietyille kohderyhmille, esimerkiksi diagnoosipohjaisille kohderyhmälle. Yhden henkilön vaiva voi koskea koko perhettä.

    • Anonyymi

      Ryöstöjen käytännössä merkittävä rooli jää joskus kirkon ylitehokkaan tiedottamisen jalkoihin.

      • Anonyymi

        Lisäksi järjestöjen merkittävä rooli jää varjoon.


    • Anonyymi

      Sekulaarien järjestöjen tiedotus on kehittymään päin, vaikka ei vedä aina vertaa kirkon tehotiedotukselle. Mielikuvamarkkinointi on tärkeää kirkolle. Mainoskampanjoinnista kuvaus Suomen Kuvalehdessä viime viikolla.

    • Anonyymi

      Sekulaarien järjestöjen auttamistoiminta ja vapaaehtoistyön organisointi on merkittävää. Vapaa-ajattelijoita on sellaisessa mukana.

    • Anonyymi

      Media joskus unohtaa sekulaarien ryöstön roolin ja menee kirkon tiedotuksen vipuun.

    • Anonyymi

      Nostetaan sekulaarien järjestöjä paremmin tietoisuuteen js huomion kohteeksi mediassa ja mediassa.

      • Anonyymi

        On olennaista muistaa huomauttaa, että sekulaarit järjestöt tekevät paljon ja hyvää auttamistyötä sekä yleisesti että useimmat oman erityisalan piirissä. Esimerkiksi diagnoosipohjainen erikoistuminen takaa kohderyhmän tarpeiden huomioon ottamisen paremmin kuin eräällä "kaikkien alojen erityisasiantuntijalla".


    • Anonyymi

      Sekulaarin kansalaistoiminnan merkitys on suuri.

    • Anonyymi

      Sosiaali-ja terveysalan järjestöjen asema Suomessa on suuri. Hyvä että veikkaustuottojen väsyminen ei vähennä tukea ensi vuonna

    • Anonyymi

      Nyt valtiovaltaxon pyytämässä apua ja talkoolsisia Soveltavan ja sen jäsenjärjestöillä, kuten SPR:ltä. Toki papitkin mielellään piikittäidivät, mutta heiltä ei kysytä.

    • Anonyymi

      Kirkko paisuttelee omaa rooliaan suhteessa sekulaarwihin järjestöihin. Median vastuu?

    • Anonyymi

      Sekulaarien kansalaisjärjestöjen rooli on tärkeä myös Ukraina-avussa. Viikko sitten keräystuotoissa SPR 10 miljolna, Unicef 9 miljoonaa, Kirkon Ulkomaanapu 3 miljoonaa ja Fida 0,jotain. Myös Pelastakaa Lapset paljon yli Kuan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1622
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe