Pahoja, pahoja, pahoja! Hyi hitto, että on pahoja! Taas vaihteeksi söin voissa paistettuja kasviksia, mutta niin järkyttävän pahoja. Oon yrittänyt suolaa, pippuria, maustesekoituksia, yrttejä.. ja ei voi mitään: niin #¤%$?pahoja!
Oon syönyt niitä nyt muutaman vuoden väkisin, mutta ei se maku miksikään muutu. Edelleen tavallinen salaatti (kurkku, tomaatti, jäävuori, sipuli, paprika, kapris, oliivi) yökkäyttää. Valkosipuli ja chili ovat ok, mutta ei niitä nyt puolta kiloa päivässä syö. Jos salaatin seassa on fetaa tai pekonia, ne palat syö nauttien. Yhtälailla voisin sitä salaattikastiketta juoda vaikka kupista. Tietysti myös kanapalat, avokado ja pähkinät (jos on suolattuja) menee, mutta eivät ne kevyitä ole. Kaali ehkä menee silloin tällöin niin, ettei yökkäytä. Falafelit ovat myös hyviä, muttei kevyitä.
Kermainen kasvissosekeitto menee, jos on tarpeeksi kermaa ja mausteita sekä kunnolla chiliä ja valkosipulia. Sitä kuitenkin pitää juoda monta litraa, että nälkä lähtee. Pieni määrä porkkaraastetta menee leipätaikinan seassa joo. Kasvisruoat menee, jos ne kyllästää kunnolla voilla, kuorruttaa juustolla ja saa sellaisiksi, etteivät maistu kasviksilta.
Voiko kasviksia oikeesti oppia syömään? Montako vuotta niitä pitää syödä, että alkavat maistua hyvälle? Pakolla niitä toki syön, mutta välillä ihan yökkäilen kun ovat niin pahoja. Oon koittanut paistaa, tehdää uunissa, syödä raakana, raastaa jne. Mä en kyllä vain opi niistä pitämään.
Pari sanaa kasviksista
47
137
Vastaukset
- Anonyymi
Sinä et vaan osaa tehdä yhtään ruokaa.
- Anonyymi
Kasvisruoka on erittäin hyvän makuista,kun osaa valmistaa sen oikein.
Se menee helposti pilalle huonolla maustamisella,esim jos panee vähänkin liikaa tai liian vähän suolaa tai pippuria se menee pilalle.
Jos ei osaa kokata ostaa sitten valmisruokaa.Itse tehty ruoka on huomattavast halvempaa kuin valmisruoka.
- Anonyymi
Kysymys ei ilmeisesti ole kasvisten mausta, vaan asenteesta. Jos olet päättänyt että et tykkää kasviksista niin niiden syöminen saattaa olla väkinäistä. Jos kasvikset valmistetaan niin ettei niitä tunnista niin saattavat maistua hyvinkin herkullisilta.
- Anonyymi
Niinpä niin. Nykyihmiselle maistuvat vain runsaasti erilaisia sokereita sisältävät herkut. Sokeri muuten aiheuttaa voimakkaan riippuvuuden. Siksi erilaiset terveysongelmat lisääntyvät ja lääkäripula myöskin. Ruokapyramidimme on käytännöllisesti katsoen sokerikakku.
ja runsaasti rasvaa sisältävä pikaruoka ja joissain piireissä vedetään innostuneena makkaraa ja pekoniakin.
Sokeri ei aiheuta riippuvuutta. Tietysti ihminen kuolee ilman glukoosia .
Lisättyä sokeria suositellaan korkeintaan 10E%. Ei oikein kuulosta sokerikakulta.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
ja runsaasti rasvaa sisältävä pikaruoka ja joissain piireissä vedetään innostuneena makkaraa ja pekoniakin.
Sokeri ei aiheuta riippuvuutta. Tietysti ihminen kuolee ilman glukoosia .
Lisättyä sokeria suositellaan korkeintaan 10E%. Ei oikein kuulosta sokerikakulta."Tietysti ihminen kuolee ilman glukoosia"
Kuolee vasta sen jälkeen kun ensin kaikki läski (vararavinto, eli triacylglycerols) on kulutettu ja, sitten toiseksi kaikki muskeleiden proteiinit on kulutettu ja, sitten kolmanneksi sisäelinten proteiineja on kulutettu riittävästi niin ettei heni enää pihise.
Kun elimistö käyttää läskiä/rasvaa energiaksi, niin siinä vapautuu glyserolia josta maksa valmistaa glukoosia aivan riittävästi kaikkea normaalia toimintaa varten (hikimurheilu ei ole normaalia toimintaa). Sillä ei ole väliä tuleeko triacylglycerolit ruokana vaiko vararavinnosta.
Selkeä kuvaus lähteessä:
'The Liver & Blood Sugar; University of California'
Ja siellä ensimäinen kaaviokuva kohdassa: "Glucose Production by Liver During Fasting Conditons (Gluconeogenesis and Glycogenolysis)". <- Huom: Tuo teksti on kuvassa joten se ei löydy tekstihaulla. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Tietysti ihminen kuolee ilman glukoosia"
Kuolee vasta sen jälkeen kun ensin kaikki läski (vararavinto, eli triacylglycerols) on kulutettu ja, sitten toiseksi kaikki muskeleiden proteiinit on kulutettu ja, sitten kolmanneksi sisäelinten proteiineja on kulutettu riittävästi niin ettei heni enää pihise.
Kun elimistö käyttää läskiä/rasvaa energiaksi, niin siinä vapautuu glyserolia josta maksa valmistaa glukoosia aivan riittävästi kaikkea normaalia toimintaa varten (hikimurheilu ei ole normaalia toimintaa). Sillä ei ole väliä tuleeko triacylglycerolit ruokana vaiko vararavinnosta.
Selkeä kuvaus lähteessä:
'The Liver & Blood Sugar; University of California'
Ja siellä ensimäinen kaaviokuva kohdassa: "Glucose Production by Liver During Fasting Conditons (Gluconeogenesis and Glycogenolysis)". <- Huom: Tuo teksti on kuvassa joten se ei löydy tekstihaulla.heni -> henki
Anonyymi kirjoitti:
"Tietysti ihminen kuolee ilman glukoosia"
Kuolee vasta sen jälkeen kun ensin kaikki läski (vararavinto, eli triacylglycerols) on kulutettu ja, sitten toiseksi kaikki muskeleiden proteiinit on kulutettu ja, sitten kolmanneksi sisäelinten proteiineja on kulutettu riittävästi niin ettei heni enää pihise.
Kun elimistö käyttää läskiä/rasvaa energiaksi, niin siinä vapautuu glyserolia josta maksa valmistaa glukoosia aivan riittävästi kaikkea normaalia toimintaa varten (hikimurheilu ei ole normaalia toimintaa). Sillä ei ole väliä tuleeko triacylglycerolit ruokana vaiko vararavinnosta.
Selkeä kuvaus lähteessä:
'The Liver & Blood Sugar; University of California'
Ja siellä ensimäinen kaaviokuva kohdassa: "Glucose Production by Liver During Fasting Conditons (Gluconeogenesis and Glycogenolysis)". <- Huom: Tuo teksti on kuvassa joten se ei löydy tekstihaulla.Rasvassa on vain noin 5% glyserolia ja glukoneogeneesin raaka-aineena on lähinnä proteiini. Nälkään kuolleilla on kehossa vielä runsaasti rasvaa mutta sisäelimet pettävät kun ne on käytetty glukoosin tuotantoon.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Rasvassa on vain noin 5% glyserolia ja glukoneogeneesin raaka-aineena on lähinnä proteiini. Nälkään kuolleilla on kehossa vielä runsaasti rasvaa mutta sisäelimet pettävät kun ne on käytetty glukoosin tuotantoon.
Rasvassa on glyserolia riittävästi, niin ettei elämä glukoosin puutteen takia heikenny, saati pääty.
Kukaan ei kuole nälkään, eikä kukaan ole koskaan kuollut nälkään, eli energian tai glukoosin puutteeseen, lihavana siten että kehossa vielä on läskiä. Ruuanpuute eli energian puute, eli tavantallaajalle "nälänhätä", aiheuttaa kuolemia ensiksi siksi että suojaravintoaineista on huutava pula, ja toiseksi siksi että sekä kehon läski on kulutettu loppuun ja sen jälkeen lihakset on kulutettu loppuun ja sen jälkeen sisäelimiä on kulutettu liiallisesti.
Siis, ihmisen kohtalo on tavantallaajalle "nälkäkuolema" esimerkiksi silloin kun hän ei saa lainkaan proteiineja, jotka ovat yksi monista suojaravintoaineista. Silloin ihmisessä voi kuoltuaan olla läskiä, selkeä esimerkki on C-vitamiinin puute. Mutta suojaravintoaineista johtuva "nälkäkuolema" on nykyään äärimmäisen harvinaista, toki teoriassa mahdollista.
Varmasti vakuuttavin kenttäkoe oli WWII, keskitysleireiltä hengissä selvinneet jotka olivat, poikkeuksetta, ihmisiä joilla oli:
- vain luuta ja nahaa, kaikki rasva kulutettu, kaikki lihakset kulutettu, ja sisäelimissä jonkni verran vaurioita.
- vain luuta ja nahaa, kaikki rasva kulutettu, kaikki lihakset kulutettu.
- vain luuta ja nahaa, kaikki rasva kulutettu.
Yksikään WWII keskitysleireiltä selvinneistä ei ollut lihava, eikä normaali, eikä alipainoinen, vaan nykymittapuulla mitaten anorektiasta tai vakavasta anorektiasta kärsivä. Anonyymi kirjoitti:
Rasvassa on glyserolia riittävästi, niin ettei elämä glukoosin puutteen takia heikenny, saati pääty.
Kukaan ei kuole nälkään, eikä kukaan ole koskaan kuollut nälkään, eli energian tai glukoosin puutteeseen, lihavana siten että kehossa vielä on läskiä. Ruuanpuute eli energian puute, eli tavantallaajalle "nälänhätä", aiheuttaa kuolemia ensiksi siksi että suojaravintoaineista on huutava pula, ja toiseksi siksi että sekä kehon läski on kulutettu loppuun ja sen jälkeen lihakset on kulutettu loppuun ja sen jälkeen sisäelimiä on kulutettu liiallisesti.
Siis, ihmisen kohtalo on tavantallaajalle "nälkäkuolema" esimerkiksi silloin kun hän ei saa lainkaan proteiineja, jotka ovat yksi monista suojaravintoaineista. Silloin ihmisessä voi kuoltuaan olla läskiä, selkeä esimerkki on C-vitamiinin puute. Mutta suojaravintoaineista johtuva "nälkäkuolema" on nykyään äärimmäisen harvinaista, toki teoriassa mahdollista.
Varmasti vakuuttavin kenttäkoe oli WWII, keskitysleireiltä hengissä selvinneet jotka olivat, poikkeuksetta, ihmisiä joilla oli:
- vain luuta ja nahaa, kaikki rasva kulutettu, kaikki lihakset kulutettu, ja sisäelimissä jonkni verran vaurioita.
- vain luuta ja nahaa, kaikki rasva kulutettu, kaikki lihakset kulutettu.
- vain luuta ja nahaa, kaikki rasva kulutettu.
Yksikään WWII keskitysleireiltä selvinneistä ei ollut lihava, eikä normaali, eikä alipainoinen, vaan nykymittapuulla mitaten anorektiasta tai vakavasta anorektiasta kärsivä.Kun rasvassa on 5g glyserolia per 100 g niin keto osissa ihmisen glukoosin tarve eli noin 100 g päivässä tulee 2 kilosta rasvaa.
Keskitysleireiltä selvinneillä oli myöskin sulaneet kaikki lihakset.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Kun rasvassa on 5g glyserolia per 100 g niin keto osissa ihmisen glukoosin tarve eli noin 100 g päivässä tulee 2 kilosta rasvaa.
Keskitysleireiltä selvinneillä oli myöskin sulaneet kaikki lihakset."Keskitysleireiltä selvinneillä oli myöskin sulaneet kaikki lihakset."
Jos oikeasti/aidosti luet kirjoittamani viestini, johon höpötit höpötyksesi, ja oikeasti/aidosti ymmärrät suomenkieltä, niin saatat tajuta että täsmälleen niin/siten kirjoitinkin.
Lue uudelleen ensimmäisen ranskalaisen viivan osoittama teksti viestissäni.
Siellä tosin on pieni kirjoitusvirhe merkkijonossa "jonkni" jonka oli tarkoitus olla "jonkin". Millä tavoin väärinymmärsit kohdan: "kaikki lihakset kulutettu"? Onko "kulutettu" sinun mielessäsi eri asia kuin "sulaneet"?
Rasvassa on glyserolia riittävästi, niin ettei elämä glukoosin puutteen takia heikenny, saati pääty. Ihmisen mataboliassa on toiminto josta käytettiin aikoinaan nimitystä turha kierto tai hukkakierto, siinä läskiä (triacylglycerols) kierrätetään, läskistä läskiksi. Silloin ei ymmärretty että elimistö ottaa "turha"kierron yhteydessä varastoisssa olevista triacylglyceroleista, ensisijaisesti, rasvaliukoisia vitamiineja ja sitten tyrkkää turhakierron takia vapautuneet rasvahapot takaisin läskiksi (saattaa ehkä ottaa myös, pisaran verran päivässä, niin luultuja välttämättömiä rasvahappoja). Anonyymi kirjoitti:
"Keskitysleireiltä selvinneillä oli myöskin sulaneet kaikki lihakset."
Jos oikeasti/aidosti luet kirjoittamani viestini, johon höpötit höpötyksesi, ja oikeasti/aidosti ymmärrät suomenkieltä, niin saatat tajuta että täsmälleen niin/siten kirjoitinkin.
Lue uudelleen ensimmäisen ranskalaisen viivan osoittama teksti viestissäni.
Siellä tosin on pieni kirjoitusvirhe merkkijonossa "jonkni" jonka oli tarkoitus olla "jonkin". Millä tavoin väärinymmärsit kohdan: "kaikki lihakset kulutettu"? Onko "kulutettu" sinun mielessäsi eri asia kuin "sulaneet"?
Rasvassa on glyserolia riittävästi, niin ettei elämä glukoosin puutteen takia heikenny, saati pääty. Ihmisen mataboliassa on toiminto josta käytettiin aikoinaan nimitystä turha kierto tai hukkakierto, siinä läskiä (triacylglycerols) kierrätetään, läskistä läskiksi. Silloin ei ymmärretty että elimistö ottaa "turha"kierron yhteydessä varastoisssa olevista triacylglyceroleista, ensisijaisesti, rasvaliukoisia vitamiineja ja sitten tyrkkää turhakierron takia vapautuneet rasvahapot takaisin läskiksi (saattaa ehkä ottaa myös, pisaran verran päivässä, niin luultuja välttämättömiä rasvahappoja).Rasvan kierrossa ei vapaudu glyserolia juurikaan. Rasvaa kiertää suunilleen 100 g päivässä ja siinä on siis 5 g glyserolia. Kun glyseroli kelpaa myös muuhun energian tuotantoon niin glukoosin tuotanto siitä on olematonta. Proteiinia on sen sijaan tarjolla paljon. Ääridieetit syövätkin siksi lihasta.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Rasvan kierrossa ei vapaudu glyserolia juurikaan. Rasvaa kiertää suunilleen 100 g päivässä ja siinä on siis 5 g glyserolia. Kun glyseroli kelpaa myös muuhun energian tuotantoon niin glukoosin tuotanto siitä on olematonta. Proteiinia on sen sijaan tarjolla paljon. Ääridieetit syövätkin siksi lihasta.
"Rasvan kierrossa ei vapaudu glyserolia juurikaan"
Esitä linkki tai väitteesi on haisevaa jäykempää dietaarista lopputuotetta.
Vararavintoa kutsutaan vararavinnoksi nimenomaan siksi että ihminen selviytyy sen varssa mahdollisimman pitkään ilman dietaarista ravintoa. Anonyymi kirjoitti:
"Rasvan kierrossa ei vapaudu glyserolia juurikaan"
Esitä linkki tai väitteesi on haisevaa jäykempää dietaarista lopputuotetta.
Vararavintoa kutsutaan vararavinnoksi nimenomaan siksi että ihminen selviytyy sen varssa mahdollisimman pitkään ilman dietaarista ravintoa.Jos nyt itse laittaisit todisteita siitä, että rasvan sisältämä glyseroli olisi merkittävä lähde glukoosille. Glyserolia on hyvin vähän rasvoissa ja rasvahappojen sitominen rasvaksi kuluttaa saman määrän glyserolia kuin sen vapauttaminen sitä vapauttaa.
Tunnetusti glukoneogeneesin pääasiallinen raaka-aine on maitohappo. Myös muut sitruunahappokierron välituotteet kelpaavat mutta niitä on vähän saatavilla. Myöskään paritonhiilisiä rasvahappoja ei ole tarjolla.
Kyllä ihminen pärjää sillä vararavinnolla pitkään mutta ei siitä saada glukoosia tai aminohappoja. Seurauksena mm. lihaskatoa ja sisäelinten toiminnan heikkenemistä. Sama tapahtuu tietysti muillakin voimakkaasti kalorirajoitetuilla dieeteillä mutta vähemmässä määrin.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
ja runsaasti rasvaa sisältävä pikaruoka ja joissain piireissä vedetään innostuneena makkaraa ja pekoniakin.
Sokeri ei aiheuta riippuvuutta. Tietysti ihminen kuolee ilman glukoosia .
Lisättyä sokeria suositellaan korkeintaan 10E%. Ei oikein kuulosta sokerikakulta.Kumma kyllä ne pekonia syövät ovat hoikkia ja hiilareilla herkuttelevat lihavia.
Ei sinuakaan ole rasva lihottanut vaan ne hiilarit joita olet samalla syönyt.
Ruokavaliosta saa olla virallisestikin hyviä rasvoja jopa 40% ja siihen et muuten kovin helposti pääsekään. Pitää jo juoda oliiviöljyä öljyä suoraan pullosta. - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
ja runsaasti rasvaa sisältävä pikaruoka ja joissain piireissä vedetään innostuneena makkaraa ja pekoniakin.
Sokeri ei aiheuta riippuvuutta. Tietysti ihminen kuolee ilman glukoosia .
Lisättyä sokeria suositellaan korkeintaan 10E%. Ei oikein kuulosta sokerikakulta.Ei nämä muuten ole mitään mielipideasioita. Sokeri aiheuttaa tutkitusti voimakkaamman riippuvuuden kuin jotkut kovat huumeet.
Anonyymi kirjoitti:
Kumma kyllä ne pekonia syövät ovat hoikkia ja hiilareilla herkuttelevat lihavia.
Ei sinuakaan ole rasva lihottanut vaan ne hiilarit joita olet samalla syönyt.
Ruokavaliosta saa olla virallisestikin hyviä rasvoja jopa 40% ja siihen et muuten kovin helposti pääsekään. Pitää jo juoda oliiviöljyä öljyä suoraan pullosta.Ei tarvitse. Suomalaiset saavat keskimäärin 37E% rasvasta.
Anonyymi kirjoitti:
Ei nämä muuten ole mitään mielipideasioita. Sokeri aiheuttaa tutkitusti voimakkaamman riippuvuuden kuin jotkut kovat huumeet.
No pistäpä viite tuollaiseen tutkimukseen jonka mukaan sokeri aiheuttaa voimakkaan riippuvuuden.
Jos ihmiset olisivat sokeri koukussa niin he söisivät sokeria pussista. Suomessa ihmiset syövät irtokarkkia.- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kumma kyllä ne pekonia syövät ovat hoikkia ja hiilareilla herkuttelevat lihavia.
Ei sinuakaan ole rasva lihottanut vaan ne hiilarit joita olet samalla syönyt.
Ruokavaliosta saa olla virallisestikin hyviä rasvoja jopa 40% ja siihen et muuten kovin helposti pääsekään. Pitää jo juoda oliiviöljyä öljyä suoraan pullosta.Ei hiilarit ole ketään lihottaneet vaan se rasva jota olet samalla syönyt. Elimistö käyttää ensin hiilihydraatit ja samanaikaisesti varastoi rasvat rasvakudoksiin odottamaan tulevaa käyttöä. Jos rasvaa on syöty enemmän kuin aterioiden välillä kulutetaan niin ylimääräinen rasva jää rasvakudoksiin ikuisiksi ajoiksi.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei hiilarit ole ketään lihottaneet vaan se rasva jota olet samalla syönyt. Elimistö käyttää ensin hiilihydraatit ja samanaikaisesti varastoi rasvat rasvakudoksiin odottamaan tulevaa käyttöä. Jos rasvaa on syöty enemmän kuin aterioiden välillä kulutetaan niin ylimääräinen rasva jää rasvakudoksiin ikuisiksi ajoiksi.
Se on juurikin noin. Usein ikuisiksi ajoiksi.
- Anonyymi
No en mä ainakaan lisää ruokaan sokeria, en syö pullaa enkä leivoksia. Siitä huolimatta en pidä kasviksia ja hedelmiä en voi sietää, kun ovat niin oksettavaa sokerilitkua. Ehkä hedelmistä greippi mutta sitäkin mielellään juo mehuna, koska on muuten ällöä.
- Anonyymi
No voi lapsiparkaa :=))))
- Anonyymi
EHDOTUS!
Kokeile vaikkapa ihan jauhelihakiusausta, MUTTA laita jauhelihan tilalle tölkillinen cidneypapuja chililiemessä. Kasvi"kermaa" saa myös nykyään eri maustettuina versioina. Itse lisään monasti laatikoihin (helppo tehdä) myös sieniä, joko tölkistä tahi tuoreena.
Silakkalaatikkoon en tosin lisää muuta kuin tuoretta tilliä. Mutta silakka on hyvää ihan paistettunakin, toki leivitettynä. Kyllähän sen jo Harri Holkerikin tiesi.Kasvikermoissa on ihan sama määrä rasvaa kuin oikeassakin eikä kiusaus ole oikein laihduttajan ruokaa. Papukastike täysjyväpastalla on oikein hyvää ja terveellistä. Silakkakin on hyvää.
- Anonyymi
Aha. Nyt havaitsin yhden keinon jolla multispammaus onnistuu. Pitää nakuttaa "Lähetä" nappia mahdollisimman monta kertaa. Se onnistuu helposti esim AutoHotkey työkalulla tai ihan vbs scriptilla. Enempi spammia voi syöttää kun ennen nakuttamista käskee koodissa verkkoliikenteen suspendiin, sitten koodi nakuttaa sitä "Lähetä" nappia, ja sitten avaa verkkoliikenteen.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Kasvikermoissa on ihan sama määrä rasvaa kuin oikeassakin eikä kiusaus ole oikein laihduttajan ruokaa. Papukastike täysjyväpastalla on oikein hyvää ja terveellistä. Silakkakin on hyvää.
Kokeilien miten vistein automaattinen tuhoaminen tapahtuu, ensin viestini tuhottu leipäteksi:
Tässä taas yksi monista hvp27:n monista päivittäisistä emävalheista: "Kasvikermoissa on ihan sama määrä rasvaa kuin oikeassakin" tällä kerralla omalla nimimerkillä loggauteneena:
Finelistä haku "*kerma" sortattuna läski%:n mukaan alenevasti, ja "kasvi"peräinen indikoitu merkillä "*":
aines (per 100g): energia, laskennallinen (kCal) / c(E%) / p(E%) / f(E%)
Kerma, vispikerma, rasvaa 38 % ,vl, iskukuumennettu: 362.7 / 3 / 2.2 / 94.8
Kerma, kuohukerma, rasvaa 38 %: 355.8 / 3.3 / 2.1 / 94.5
Kerma, kuohukerma, rasvaa 35 %: 330.1 / 3.7 / 2.5 / 93.8
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 %: 252.6 / 4.8 / 2.1 / 93.2
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 %: 277.2 / 4.5 / 3 / 92.4
*Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 15 %: 143.8 / 3.1 / 4.5 / 92.4
*Kerma, kuohukerma, kasvirasvakerma, flora kuohu, rasvaa 26 %: 255.4 / 7.1 / 2.8 / 90.1
Kerma, valio vaahtoutuva mansikka-/suklaakerma, laktoositon: 366.1 / 8.7 / 2 / 89.4
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 15-18 %: 176.2 / 7.4 / 4.5 / 88.1
Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 19 %, kahvikerma: 205.4 / 8.4 / 5.1 / 86.5
Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %: 163.6 / 7.1 / 7.1 / 85.8
*Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 13 %, vl: 134.6 / 9.9 / 4.5 / 85.6
Kermaviili, rasvaa 10-12 %: 132.3 / 10 / 8.2 / 81.8
Kermaviili, rasvaa 10-12 %, vl: 135.5 / 12.2 / 8 / 79.8
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka: 373.6 / 0 / 24.3 / 75.7
*Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 7 %: 82.1 / 17.8 / 6.6 / 75.6
*Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 7 %, vl: 83.5 / 18.5 / 7.2 / 74.3
Kerma, kahvikerma, kevyt, rasvaa 10 %, vl: 120.1 / 15.3 / 10.6 / 74
Ruoanvalmistuskerma, maustettu, kolmen juuston, rasvaa 10 % , vl: 122.3 / 13.8 / 13.5 / 72.6
Rahka, maustamaton, kermarahka, rasvaa 10 %: 134.9 / 9.2 / 24 / 66.9
Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 5 %, vl: 68.4 / 25.3 / 9 / 65.6
*Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 5 %, vl: 68 / 25.7 / 9 / 65.3
Kermaviili, rasvaa 6 %, vl: 86 / 21.4 / 15.1 / 63.5
*Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 4 %: 56.1 / 27.8 / 8.7 / 63.4
*Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 4 %, vl: 58.5 / 26.8 / 12.4 / 60.7
Rahka, hedelmärahka, kuohukermaa, kotitekoinen: 153.9 / 36.4 / 10.4 / 53.1
Rahka, marjarahka, kuohukermaa, kotitekoinen: 171.9 / 40.6 / 9.5 / 49.5
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vl: 64.1 / 30.8 / 20.5 / 48.7
.
.
Viestini päättyy |_
Ja sitten aivan totaalista lässyä jonka lisään vain siksi että se laimentaisi automaattista viestin tuhoamista:
.
.
Jos liikkuu päivittäin ja keventää syömistään, on mahdollista laihtua kilo viikossa.
Tässä vaiheessa vuotta kesäkunnon eteen ehtii tehdä vielä paljon. Jos laihduttamisen aloittaa nyt, kilo viikossa -tahdilla kymmenen kiloa on poltettu jo ennen toukokuun loppua.
– Se tarkoittaa, että pitäisi syödä noin tuhat kilokaloria vähemmän päivässä. Se on helppoa, jos on syönyt 3000 kilokaloria päivässä, mutta vaikeampaa, jos on valmiiksi syönyt 2500 tai 2000 kilokaloria päivässä. Jo 1500 kilokaloria päivässä on järkyttävän pieni määrä ruokaa, joka tulee tosi nopeasti täyteen, huomauttaa professori Kirsi Pietiläinen Helsingin yliopiston lihavuustutkimusyksiköstä.
1. Huomioi ruokavalio
Laihduttajan täytyy ennen kaikkea syödä riittävästi proteiinia. Pietiläinen kehottaa suosimaan hyvälaatuisia, kuitupitoisia hiilihydraatteja ja pehmeää rasvaa. Valkoinen sokeri on ihmiselle tarpeeton lisä, mutta kaikille täysi kieltäytyminen makeasta ei sovi.
– Joillekin ongelma on, että sokerista haetaan mielihyvää. Silloin pitää miettiä, onko ratkaisu se, että syö vähän vähemmän vai se, ettei sokeria syö ollenkaan. Toisille katkaisuhoito on parempi kuin pieni tissuttelu.
Vähintään yhtä tärkeää ruokavalion muutoksen ohella on lisätä liikuntaa. Jos ei liiku, niin laihduttajan elimistön perusaineenvaihdunta alkaa hidastua ja lihakset alkavat kadota.
– Jos jostain lähtisin liikkeelle, se olisi liikuntaa. Sillä saa elimistöä virkistettyä ja estettyä perusaineenvaihdunnan hidastumista ja lihaskatoa. Ideaalimäärä olisi tunti päivässä reippaan kävelyn tasoista liikuntaa.
Muutokset eivät näy heti
Joskus laihdutuksen aloitus on vaikeaa, kun ruokavaliomuutoksia on jo tehty ja liikunnan harrastamista lisätty, mutta paino ei silti putoa. Siitä ei pidä missään nimessä lannistua.
– Toisaalta voi olla niin, että painonpudotus lähtee hirveän hyvin käyntiin, ja elimistö reagoi muutoksiin välittömästi. Sitten voi käydä niin, että jumi tulee jossain myöhemmässä vaiheessa, Pietiläinen kertoo.
Elimistön luontainen pyrkimys on varastoida mahdollisimman paljon energiaa. Kun ruokavaliota keventää toisesta päästä, voi huomaamattaan lisätä syömisiään jostakin toisesta päästä. Aivot hankaavat painonpudotusta vastaan ja yrittävät lisätä laihduttajan ruokahalua.
– Toisilla on ihan hirveän ankara dieetti ja sitten mietitään, onko elimistö mennyt säästöliekille ja onko syöminen liian vähäistä. Silloin saatetaan kysyä, ... - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kokeilien miten vistein automaattinen tuhoaminen tapahtuu, ensin viestini tuhottu leipäteksi:
Tässä taas yksi monista hvp27:n monista päivittäisistä emävalheista: "Kasvikermoissa on ihan sama määrä rasvaa kuin oikeassakin" tällä kerralla omalla nimimerkillä loggauteneena:
Finelistä haku "*kerma" sortattuna läski%:n mukaan alenevasti, ja "kasvi"peräinen indikoitu merkillä "*":
aines (per 100g): energia, laskennallinen (kCal) / c(E%) / p(E%) / f(E%)
Kerma, vispikerma, rasvaa 38 % ,vl, iskukuumennettu: 362.7 / 3 / 2.2 / 94.8
Kerma, kuohukerma, rasvaa 38 %: 355.8 / 3.3 / 2.1 / 94.5
Kerma, kuohukerma, rasvaa 35 %: 330.1 / 3.7 / 2.5 / 93.8
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 %: 252.6 / 4.8 / 2.1 / 93.2
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 %: 277.2 / 4.5 / 3 / 92.4
*Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 15 %: 143.8 / 3.1 / 4.5 / 92.4
*Kerma, kuohukerma, kasvirasvakerma, flora kuohu, rasvaa 26 %: 255.4 / 7.1 / 2.8 / 90.1
Kerma, valio vaahtoutuva mansikka-/suklaakerma, laktoositon: 366.1 / 8.7 / 2 / 89.4
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 15-18 %: 176.2 / 7.4 / 4.5 / 88.1
Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 19 %, kahvikerma: 205.4 / 8.4 / 5.1 / 86.5
Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %: 163.6 / 7.1 / 7.1 / 85.8
*Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 13 %, vl: 134.6 / 9.9 / 4.5 / 85.6
Kermaviili, rasvaa 10-12 %: 132.3 / 10 / 8.2 / 81.8
Kermaviili, rasvaa 10-12 %, vl: 135.5 / 12.2 / 8 / 79.8
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka: 373.6 / 0 / 24.3 / 75.7
*Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 7 %: 82.1 / 17.8 / 6.6 / 75.6
*Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 7 %, vl: 83.5 / 18.5 / 7.2 / 74.3
Kerma, kahvikerma, kevyt, rasvaa 10 %, vl: 120.1 / 15.3 / 10.6 / 74
Ruoanvalmistuskerma, maustettu, kolmen juuston, rasvaa 10 % , vl: 122.3 / 13.8 / 13.5 / 72.6
Rahka, maustamaton, kermarahka, rasvaa 10 %: 134.9 / 9.2 / 24 / 66.9
Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 5 %, vl: 68.4 / 25.3 / 9 / 65.6
*Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 5 %, vl: 68 / 25.7 / 9 / 65.3
Kermaviili, rasvaa 6 %, vl: 86 / 21.4 / 15.1 / 63.5
*Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 4 %: 56.1 / 27.8 / 8.7 / 63.4
*Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 4 %, vl: 58.5 / 26.8 / 12.4 / 60.7
Rahka, hedelmärahka, kuohukermaa, kotitekoinen: 153.9 / 36.4 / 10.4 / 53.1
Rahka, marjarahka, kuohukermaa, kotitekoinen: 171.9 / 40.6 / 9.5 / 49.5
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vl: 64.1 / 30.8 / 20.5 / 48.7
.
.
Viestini päättyy |_
Ja sitten aivan totaalista lässyä jonka lisään vain siksi että se laimentaisi automaattista viestin tuhoamista:
.
.
Jos liikkuu päivittäin ja keventää syömistään, on mahdollista laihtua kilo viikossa.
Tässä vaiheessa vuotta kesäkunnon eteen ehtii tehdä vielä paljon. Jos laihduttamisen aloittaa nyt, kilo viikossa -tahdilla kymmenen kiloa on poltettu jo ennen toukokuun loppua.
– Se tarkoittaa, että pitäisi syödä noin tuhat kilokaloria vähemmän päivässä. Se on helppoa, jos on syönyt 3000 kilokaloria päivässä, mutta vaikeampaa, jos on valmiiksi syönyt 2500 tai 2000 kilokaloria päivässä. Jo 1500 kilokaloria päivässä on järkyttävän pieni määrä ruokaa, joka tulee tosi nopeasti täyteen, huomauttaa professori Kirsi Pietiläinen Helsingin yliopiston lihavuustutkimusyksiköstä.
1. Huomioi ruokavalio
Laihduttajan täytyy ennen kaikkea syödä riittävästi proteiinia. Pietiläinen kehottaa suosimaan hyvälaatuisia, kuitupitoisia hiilihydraatteja ja pehmeää rasvaa. Valkoinen sokeri on ihmiselle tarpeeton lisä, mutta kaikille täysi kieltäytyminen makeasta ei sovi.
– Joillekin ongelma on, että sokerista haetaan mielihyvää. Silloin pitää miettiä, onko ratkaisu se, että syö vähän vähemmän vai se, ettei sokeria syö ollenkaan. Toisille katkaisuhoito on parempi kuin pieni tissuttelu.
Vähintään yhtä tärkeää ruokavalion muutoksen ohella on lisätä liikuntaa. Jos ei liiku, niin laihduttajan elimistön perusaineenvaihdunta alkaa hidastua ja lihakset alkavat kadota.
– Jos jostain lähtisin liikkeelle, se olisi liikuntaa. Sillä saa elimistöä virkistettyä ja estettyä perusaineenvaihdunnan hidastumista ja lihaskatoa. Ideaalimäärä olisi tunti päivässä reippaan kävelyn tasoista liikuntaa.
Muutokset eivät näy heti
Joskus laihdutuksen aloitus on vaikeaa, kun ruokavaliomuutoksia on jo tehty ja liikunnan harrastamista lisätty, mutta paino ei silti putoa. Siitä ei pidä missään nimessä lannistua.
– Toisaalta voi olla niin, että painonpudotus lähtee hirveän hyvin käyntiin, ja elimistö reagoi muutoksiin välittömästi. Sitten voi käydä niin, että jumi tulee jossain myöhemmässä vaiheessa, Pietiläinen kertoo.
Elimistön luontainen pyrkimys on varastoida mahdollisimman paljon energiaa. Kun ruokavaliota keventää toisesta päästä, voi huomaamattaan lisätä syömisiään jostakin toisesta päästä. Aivot hankaavat painonpudotusta vastaan ja yrittävät lisätä laihduttajan ruokahalua.
– Toisilla on ihan hirveän ankara dieetti ja sitten mietitään, onko elimistö mennyt säästöliekille ja onko syöminen liian vähäistä. Silloin saatetaan kysyä, ...vistein -> viestien
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
vistein -> viestien
No niin. Klikkaa ylläolevassa viestissäni sinistä merkkijonoa "lue lisää", siellä se tuhottu viestini on.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kokeilien miten vistein automaattinen tuhoaminen tapahtuu, ensin viestini tuhottu leipäteksi:
Tässä taas yksi monista hvp27:n monista päivittäisistä emävalheista: "Kasvikermoissa on ihan sama määrä rasvaa kuin oikeassakin" tällä kerralla omalla nimimerkillä loggauteneena:
Finelistä haku "*kerma" sortattuna läski%:n mukaan alenevasti, ja "kasvi"peräinen indikoitu merkillä "*":
aines (per 100g): energia, laskennallinen (kCal) / c(E%) / p(E%) / f(E%)
Kerma, vispikerma, rasvaa 38 % ,vl, iskukuumennettu: 362.7 / 3 / 2.2 / 94.8
Kerma, kuohukerma, rasvaa 38 %: 355.8 / 3.3 / 2.1 / 94.5
Kerma, kuohukerma, rasvaa 35 %: 330.1 / 3.7 / 2.5 / 93.8
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 %: 252.6 / 4.8 / 2.1 / 93.2
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 %: 277.2 / 4.5 / 3 / 92.4
*Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 15 %: 143.8 / 3.1 / 4.5 / 92.4
*Kerma, kuohukerma, kasvirasvakerma, flora kuohu, rasvaa 26 %: 255.4 / 7.1 / 2.8 / 90.1
Kerma, valio vaahtoutuva mansikka-/suklaakerma, laktoositon: 366.1 / 8.7 / 2 / 89.4
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 15-18 %: 176.2 / 7.4 / 4.5 / 88.1
Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 19 %, kahvikerma: 205.4 / 8.4 / 5.1 / 86.5
Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %: 163.6 / 7.1 / 7.1 / 85.8
*Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 13 %, vl: 134.6 / 9.9 / 4.5 / 85.6
Kermaviili, rasvaa 10-12 %: 132.3 / 10 / 8.2 / 81.8
Kermaviili, rasvaa 10-12 %, vl: 135.5 / 12.2 / 8 / 79.8
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka: 373.6 / 0 / 24.3 / 75.7
*Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 7 %: 82.1 / 17.8 / 6.6 / 75.6
*Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 7 %, vl: 83.5 / 18.5 / 7.2 / 74.3
Kerma, kahvikerma, kevyt, rasvaa 10 %, vl: 120.1 / 15.3 / 10.6 / 74
Ruoanvalmistuskerma, maustettu, kolmen juuston, rasvaa 10 % , vl: 122.3 / 13.8 / 13.5 / 72.6
Rahka, maustamaton, kermarahka, rasvaa 10 %: 134.9 / 9.2 / 24 / 66.9
Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 5 %, vl: 68.4 / 25.3 / 9 / 65.6
*Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 5 %, vl: 68 / 25.7 / 9 / 65.3
Kermaviili, rasvaa 6 %, vl: 86 / 21.4 / 15.1 / 63.5
*Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 4 %: 56.1 / 27.8 / 8.7 / 63.4
*Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 4 %, vl: 58.5 / 26.8 / 12.4 / 60.7
Rahka, hedelmärahka, kuohukermaa, kotitekoinen: 153.9 / 36.4 / 10.4 / 53.1
Rahka, marjarahka, kuohukermaa, kotitekoinen: 171.9 / 40.6 / 9.5 / 49.5
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vl: 64.1 / 30.8 / 20.5 / 48.7
.
.
Viestini päättyy |_
Ja sitten aivan totaalista lässyä jonka lisään vain siksi että se laimentaisi automaattista viestin tuhoamista:
.
.
Jos liikkuu päivittäin ja keventää syömistään, on mahdollista laihtua kilo viikossa.
Tässä vaiheessa vuotta kesäkunnon eteen ehtii tehdä vielä paljon. Jos laihduttamisen aloittaa nyt, kilo viikossa -tahdilla kymmenen kiloa on poltettu jo ennen toukokuun loppua.
– Se tarkoittaa, että pitäisi syödä noin tuhat kilokaloria vähemmän päivässä. Se on helppoa, jos on syönyt 3000 kilokaloria päivässä, mutta vaikeampaa, jos on valmiiksi syönyt 2500 tai 2000 kilokaloria päivässä. Jo 1500 kilokaloria päivässä on järkyttävän pieni määrä ruokaa, joka tulee tosi nopeasti täyteen, huomauttaa professori Kirsi Pietiläinen Helsingin yliopiston lihavuustutkimusyksiköstä.
1. Huomioi ruokavalio
Laihduttajan täytyy ennen kaikkea syödä riittävästi proteiinia. Pietiläinen kehottaa suosimaan hyvälaatuisia, kuitupitoisia hiilihydraatteja ja pehmeää rasvaa. Valkoinen sokeri on ihmiselle tarpeeton lisä, mutta kaikille täysi kieltäytyminen makeasta ei sovi.
– Joillekin ongelma on, että sokerista haetaan mielihyvää. Silloin pitää miettiä, onko ratkaisu se, että syö vähän vähemmän vai se, ettei sokeria syö ollenkaan. Toisille katkaisuhoito on parempi kuin pieni tissuttelu.
Vähintään yhtä tärkeää ruokavalion muutoksen ohella on lisätä liikuntaa. Jos ei liiku, niin laihduttajan elimistön perusaineenvaihdunta alkaa hidastua ja lihakset alkavat kadota.
– Jos jostain lähtisin liikkeelle, se olisi liikuntaa. Sillä saa elimistöä virkistettyä ja estettyä perusaineenvaihdunnan hidastumista ja lihaskatoa. Ideaalimäärä olisi tunti päivässä reippaan kävelyn tasoista liikuntaa.
Muutokset eivät näy heti
Joskus laihdutuksen aloitus on vaikeaa, kun ruokavaliomuutoksia on jo tehty ja liikunnan harrastamista lisätty, mutta paino ei silti putoa. Siitä ei pidä missään nimessä lannistua.
– Toisaalta voi olla niin, että painonpudotus lähtee hirveän hyvin käyntiin, ja elimistö reagoi muutoksiin välittömästi. Sitten voi käydä niin, että jumi tulee jossain myöhemmässä vaiheessa, Pietiläinen kertoo.
Elimistön luontainen pyrkimys on varastoida mahdollisimman paljon energiaa. Kun ruokavaliota keventää toisesta päästä, voi huomaamattaan lisätä syömisiään jostakin toisesta päästä. Aivot hankaavat painonpudotusta vastaan ja yrittävät lisätä laihduttajan ruokahalua.
– Toisilla on ihan hirveän ankara dieetti ja sitten mietitään, onko elimistö mennyt säästöliekille ja onko syöminen liian vähäistä. Silloin saatetaan kysyä, ...OK, viestin laimentaminenkin näyttää toimivan. Eli, kun viesti tuhotaan, kannattaa lähettää viesti uudelleen mutta siten että leipätekstin jälkeen pasteaa läjän höpötekstiä.
Kannatta siis seivata vaikka CLCL t.m.s. leikepöytään jokin/joitakin 5000 merkkiä sisältäviä ascii höpösatseja, ja sitten postata tuhottu viesti höpösatsiläjä, ja delete napilla trimmata posti 5000 merkkin ennen lähettämistä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kokeilien miten vistein automaattinen tuhoaminen tapahtuu, ensin viestini tuhottu leipäteksi:
Tässä taas yksi monista hvp27:n monista päivittäisistä emävalheista: "Kasvikermoissa on ihan sama määrä rasvaa kuin oikeassakin" tällä kerralla omalla nimimerkillä loggauteneena:
Finelistä haku "*kerma" sortattuna läski%:n mukaan alenevasti, ja "kasvi"peräinen indikoitu merkillä "*":
aines (per 100g): energia, laskennallinen (kCal) / c(E%) / p(E%) / f(E%)
Kerma, vispikerma, rasvaa 38 % ,vl, iskukuumennettu: 362.7 / 3 / 2.2 / 94.8
Kerma, kuohukerma, rasvaa 38 %: 355.8 / 3.3 / 2.1 / 94.5
Kerma, kuohukerma, rasvaa 35 %: 330.1 / 3.7 / 2.5 / 93.8
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 %: 252.6 / 4.8 / 2.1 / 93.2
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 %: 277.2 / 4.5 / 3 / 92.4
*Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 15 %: 143.8 / 3.1 / 4.5 / 92.4
*Kerma, kuohukerma, kasvirasvakerma, flora kuohu, rasvaa 26 %: 255.4 / 7.1 / 2.8 / 90.1
Kerma, valio vaahtoutuva mansikka-/suklaakerma, laktoositon: 366.1 / 8.7 / 2 / 89.4
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 15-18 %: 176.2 / 7.4 / 4.5 / 88.1
Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 19 %, kahvikerma: 205.4 / 8.4 / 5.1 / 86.5
Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %: 163.6 / 7.1 / 7.1 / 85.8
*Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 13 %, vl: 134.6 / 9.9 / 4.5 / 85.6
Kermaviili, rasvaa 10-12 %: 132.3 / 10 / 8.2 / 81.8
Kermaviili, rasvaa 10-12 %, vl: 135.5 / 12.2 / 8 / 79.8
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka: 373.6 / 0 / 24.3 / 75.7
*Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 7 %: 82.1 / 17.8 / 6.6 / 75.6
*Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 7 %, vl: 83.5 / 18.5 / 7.2 / 74.3
Kerma, kahvikerma, kevyt, rasvaa 10 %, vl: 120.1 / 15.3 / 10.6 / 74
Ruoanvalmistuskerma, maustettu, kolmen juuston, rasvaa 10 % , vl: 122.3 / 13.8 / 13.5 / 72.6
Rahka, maustamaton, kermarahka, rasvaa 10 %: 134.9 / 9.2 / 24 / 66.9
Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 5 %, vl: 68.4 / 25.3 / 9 / 65.6
*Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 5 %, vl: 68 / 25.7 / 9 / 65.3
Kermaviili, rasvaa 6 %, vl: 86 / 21.4 / 15.1 / 63.5
*Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 4 %: 56.1 / 27.8 / 8.7 / 63.4
*Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 4 %, vl: 58.5 / 26.8 / 12.4 / 60.7
Rahka, hedelmärahka, kuohukermaa, kotitekoinen: 153.9 / 36.4 / 10.4 / 53.1
Rahka, marjarahka, kuohukermaa, kotitekoinen: 171.9 / 40.6 / 9.5 / 49.5
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vl: 64.1 / 30.8 / 20.5 / 48.7
.
.
Viestini päättyy |_
Ja sitten aivan totaalista lässyä jonka lisään vain siksi että se laimentaisi automaattista viestin tuhoamista:
.
.
Jos liikkuu päivittäin ja keventää syömistään, on mahdollista laihtua kilo viikossa.
Tässä vaiheessa vuotta kesäkunnon eteen ehtii tehdä vielä paljon. Jos laihduttamisen aloittaa nyt, kilo viikossa -tahdilla kymmenen kiloa on poltettu jo ennen toukokuun loppua.
– Se tarkoittaa, että pitäisi syödä noin tuhat kilokaloria vähemmän päivässä. Se on helppoa, jos on syönyt 3000 kilokaloria päivässä, mutta vaikeampaa, jos on valmiiksi syönyt 2500 tai 2000 kilokaloria päivässä. Jo 1500 kilokaloria päivässä on järkyttävän pieni määrä ruokaa, joka tulee tosi nopeasti täyteen, huomauttaa professori Kirsi Pietiläinen Helsingin yliopiston lihavuustutkimusyksiköstä.
1. Huomioi ruokavalio
Laihduttajan täytyy ennen kaikkea syödä riittävästi proteiinia. Pietiläinen kehottaa suosimaan hyvälaatuisia, kuitupitoisia hiilihydraatteja ja pehmeää rasvaa. Valkoinen sokeri on ihmiselle tarpeeton lisä, mutta kaikille täysi kieltäytyminen makeasta ei sovi.
– Joillekin ongelma on, että sokerista haetaan mielihyvää. Silloin pitää miettiä, onko ratkaisu se, että syö vähän vähemmän vai se, ettei sokeria syö ollenkaan. Toisille katkaisuhoito on parempi kuin pieni tissuttelu.
Vähintään yhtä tärkeää ruokavalion muutoksen ohella on lisätä liikuntaa. Jos ei liiku, niin laihduttajan elimistön perusaineenvaihdunta alkaa hidastua ja lihakset alkavat kadota.
– Jos jostain lähtisin liikkeelle, se olisi liikuntaa. Sillä saa elimistöä virkistettyä ja estettyä perusaineenvaihdunnan hidastumista ja lihaskatoa. Ideaalimäärä olisi tunti päivässä reippaan kävelyn tasoista liikuntaa.
Muutokset eivät näy heti
Joskus laihdutuksen aloitus on vaikeaa, kun ruokavaliomuutoksia on jo tehty ja liikunnan harrastamista lisätty, mutta paino ei silti putoa. Siitä ei pidä missään nimessä lannistua.
– Toisaalta voi olla niin, että painonpudotus lähtee hirveän hyvin käyntiin, ja elimistö reagoi muutoksiin välittömästi. Sitten voi käydä niin, että jumi tulee jossain myöhemmässä vaiheessa, Pietiläinen kertoo.
Elimistön luontainen pyrkimys on varastoida mahdollisimman paljon energiaa. Kun ruokavaliota keventää toisesta päästä, voi huomaamattaan lisätä syömisiään jostakin toisesta päästä. Aivot hankaavat painonpudotusta vastaan ja yrittävät lisätä laihduttajan ruokahalua.
– Toisilla on ihan hirveän ankara dieetti ja sitten mietitään, onko elimistö mennyt säästöliekille ja onko syöminen liian vähäistä. Silloin saatetaan kysyä, ...Viestin laimentaminen vaikuttaa todellakin toimivan. Eli hukka-asciita leipätekstin perään niin että 5000 merkkiä tulee täyteen.
Yrittäkää nyt "ilmoittaa" tuo viestini jossa on Fineli listaus, käyttäen "..." linkkiä niin nähdään onko sillä vaikutusta. Anonyymi kirjoitti:
Kokeilien miten vistein automaattinen tuhoaminen tapahtuu, ensin viestini tuhottu leipäteksi:
Tässä taas yksi monista hvp27:n monista päivittäisistä emävalheista: "Kasvikermoissa on ihan sama määrä rasvaa kuin oikeassakin" tällä kerralla omalla nimimerkillä loggauteneena:
Finelistä haku "*kerma" sortattuna läski%:n mukaan alenevasti, ja "kasvi"peräinen indikoitu merkillä "*":
aines (per 100g): energia, laskennallinen (kCal) / c(E%) / p(E%) / f(E%)
Kerma, vispikerma, rasvaa 38 % ,vl, iskukuumennettu: 362.7 / 3 / 2.2 / 94.8
Kerma, kuohukerma, rasvaa 38 %: 355.8 / 3.3 / 2.1 / 94.5
Kerma, kuohukerma, rasvaa 35 %: 330.1 / 3.7 / 2.5 / 93.8
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 %: 252.6 / 4.8 / 2.1 / 93.2
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 %: 277.2 / 4.5 / 3 / 92.4
*Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 15 %: 143.8 / 3.1 / 4.5 / 92.4
*Kerma, kuohukerma, kasvirasvakerma, flora kuohu, rasvaa 26 %: 255.4 / 7.1 / 2.8 / 90.1
Kerma, valio vaahtoutuva mansikka-/suklaakerma, laktoositon: 366.1 / 8.7 / 2 / 89.4
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 15-18 %: 176.2 / 7.4 / 4.5 / 88.1
Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 19 %, kahvikerma: 205.4 / 8.4 / 5.1 / 86.5
Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %: 163.6 / 7.1 / 7.1 / 85.8
*Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 13 %, vl: 134.6 / 9.9 / 4.5 / 85.6
Kermaviili, rasvaa 10-12 %: 132.3 / 10 / 8.2 / 81.8
Kermaviili, rasvaa 10-12 %, vl: 135.5 / 12.2 / 8 / 79.8
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka: 373.6 / 0 / 24.3 / 75.7
*Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 7 %: 82.1 / 17.8 / 6.6 / 75.6
*Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 7 %, vl: 83.5 / 18.5 / 7.2 / 74.3
Kerma, kahvikerma, kevyt, rasvaa 10 %, vl: 120.1 / 15.3 / 10.6 / 74
Ruoanvalmistuskerma, maustettu, kolmen juuston, rasvaa 10 % , vl: 122.3 / 13.8 / 13.5 / 72.6
Rahka, maustamaton, kermarahka, rasvaa 10 %: 134.9 / 9.2 / 24 / 66.9
Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 5 %, vl: 68.4 / 25.3 / 9 / 65.6
*Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 5 %, vl: 68 / 25.7 / 9 / 65.3
Kermaviili, rasvaa 6 %, vl: 86 / 21.4 / 15.1 / 63.5
*Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 4 %: 56.1 / 27.8 / 8.7 / 63.4
*Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 4 %, vl: 58.5 / 26.8 / 12.4 / 60.7
Rahka, hedelmärahka, kuohukermaa, kotitekoinen: 153.9 / 36.4 / 10.4 / 53.1
Rahka, marjarahka, kuohukermaa, kotitekoinen: 171.9 / 40.6 / 9.5 / 49.5
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vl: 64.1 / 30.8 / 20.5 / 48.7
.
.
Viestini päättyy |_
Ja sitten aivan totaalista lässyä jonka lisään vain siksi että se laimentaisi automaattista viestin tuhoamista:
.
.
Jos liikkuu päivittäin ja keventää syömistään, on mahdollista laihtua kilo viikossa.
Tässä vaiheessa vuotta kesäkunnon eteen ehtii tehdä vielä paljon. Jos laihduttamisen aloittaa nyt, kilo viikossa -tahdilla kymmenen kiloa on poltettu jo ennen toukokuun loppua.
– Se tarkoittaa, että pitäisi syödä noin tuhat kilokaloria vähemmän päivässä. Se on helppoa, jos on syönyt 3000 kilokaloria päivässä, mutta vaikeampaa, jos on valmiiksi syönyt 2500 tai 2000 kilokaloria päivässä. Jo 1500 kilokaloria päivässä on järkyttävän pieni määrä ruokaa, joka tulee tosi nopeasti täyteen, huomauttaa professori Kirsi Pietiläinen Helsingin yliopiston lihavuustutkimusyksiköstä.
1. Huomioi ruokavalio
Laihduttajan täytyy ennen kaikkea syödä riittävästi proteiinia. Pietiläinen kehottaa suosimaan hyvälaatuisia, kuitupitoisia hiilihydraatteja ja pehmeää rasvaa. Valkoinen sokeri on ihmiselle tarpeeton lisä, mutta kaikille täysi kieltäytyminen makeasta ei sovi.
– Joillekin ongelma on, että sokerista haetaan mielihyvää. Silloin pitää miettiä, onko ratkaisu se, että syö vähän vähemmän vai se, ettei sokeria syö ollenkaan. Toisille katkaisuhoito on parempi kuin pieni tissuttelu.
Vähintään yhtä tärkeää ruokavalion muutoksen ohella on lisätä liikuntaa. Jos ei liiku, niin laihduttajan elimistön perusaineenvaihdunta alkaa hidastua ja lihakset alkavat kadota.
– Jos jostain lähtisin liikkeelle, se olisi liikuntaa. Sillä saa elimistöä virkistettyä ja estettyä perusaineenvaihdunnan hidastumista ja lihaskatoa. Ideaalimäärä olisi tunti päivässä reippaan kävelyn tasoista liikuntaa.
Muutokset eivät näy heti
Joskus laihdutuksen aloitus on vaikeaa, kun ruokavaliomuutoksia on jo tehty ja liikunnan harrastamista lisätty, mutta paino ei silti putoa. Siitä ei pidä missään nimessä lannistua.
– Toisaalta voi olla niin, että painonpudotus lähtee hirveän hyvin käyntiin, ja elimistö reagoi muutoksiin välittömästi. Sitten voi käydä niin, että jumi tulee jossain myöhemmässä vaiheessa, Pietiläinen kertoo.
Elimistön luontainen pyrkimys on varastoida mahdollisimman paljon energiaa. Kun ruokavaliota keventää toisesta päästä, voi huomaamattaan lisätä syömisiään jostakin toisesta päästä. Aivot hankaavat painonpudotusta vastaan ja yrittävät lisätä laihduttajan ruokahalua.
– Toisilla on ihan hirveän ankara dieetti ja sitten mietitään, onko elimistö mennyt säästöliekille ja onko syöminen liian vähäistä. Silloin saatetaan kysyä, ...Mitäköhän tämä sitten osoitti? Kermaa ja kermakkeita on lukuisilla eri rasvaprosentilla ja 10% kasvikerma ja kahvikerma ovat suunilleen vaihtokelpoisia. Halvimmaksi tulee käyttää kuohukermaa neljäsosa. Maustetut kermat ovat kyllä näppäriä kun itsellä ei useinkaan ole esimerkiksi juustoja jääkaapissa.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Mitäköhän tämä sitten osoitti? Kermaa ja kermakkeita on lukuisilla eri rasvaprosentilla ja 10% kasvikerma ja kahvikerma ovat suunilleen vaihtokelpoisia. Halvimmaksi tulee käyttää kuohukermaa neljäsosa. Maustetut kermat ovat kyllä näppäriä kun itsellä ei useinkaan ole esimerkiksi juustoja jääkaapissa.
Osoitti vakuuttavasti sen että viesti jossa oli möläytys:
"hvp27 kirjoitti: Kasvikermoissa on ihan sama määrä rasvaa kuin oikeassakin"
on valhe. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Aha. Nyt havaitsin yhden keinon jolla multispammaus onnistuu. Pitää nakuttaa "Lähetä" nappia mahdollisimman monta kertaa. Se onnistuu helposti esim AutoHotkey työkalulla tai ihan vbs scriptilla. Enempi spammia voi syöttää kun ennen nakuttamista käskee koodissa verkkoliikenteen suspendiin, sitten koodi nakuttaa sitä "Lähetä" nappia, ja sitten avaa verkkoliikenteen.
Okei, miten se liittyy kasvisten syöntiin?
- Anonyymi
No eihän kasvit hyvänmakuisia olekaan. Mutta niitä syödään, koska ovat terveellisiä ja niistä saa vitamiineja!
Minäkään en ennen syönyt kasviksia, mutta frittikeitin muutti kaiken. Opettelin leivittämään kasvikset, friteeraamaan ja syömään dipin kanssa. Ei se kananugetteja toki korvaa, mutta menee muutama kappale päivässä muun ruoan kanssa. Kannattaa muistaa, että myös peruna on kasvis, joten helpointi saada puoli kiloa päiväsä täyteen kasviksia on syödä ranskalaisia (esim. chorizo-makkaraperunat, pyttypannu, friteeratut perunalohkot tai jotain vastaavaa) Lisäksi leivitän kaikki kananpalat nykyisin ennen friteeraamista. Oikein paksu kerros friteeraustaikinaa, niin siitä saa venhää (kasvis!) sekä itse käytän vielä seesamin siemeniä.
Lisäksi olen alkanut juomaan mehuja! Smoothieta en pysty yökkimätä juomaan enkä ole löytänyt yhtään hyvänmakuista hedelmää, mutta tuoremehut menevät. Nykyisin en käytännössä juo ollenkaan vettä vaan ostan jääkaupin täyteen appelsiini ja sekamehua. Niistä saa käteväksi hedelmiä nestemäisessä muodossa.Toivottavasti tuo oli sarkastinen kirjoitus.
Perunaa ei lasketa ravitsemussuosituksissa kasvikseksi vaan hiilihydraattilisukkeeksi ja mehut lasketaan lisätyksi sokeriksi.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Toivottavasti tuo oli sarkastinen kirjoitus.
Perunaa ei lasketa ravitsemussuosituksissa kasvikseksi vaan hiilihydraattilisukkeeksi ja mehut lasketaan lisätyksi sokeriksi.Juon esim. appelsiinituoremehua. Ei siinä ole lisättyäsokeria. Vitamineeja kylläkin on!
Kyllä mä joskus syön bataattiranskalaisiakin, jotta saisi monipuolisemmin kasviksia, vaikkei niin hyviä olekaan. Jotenkin liian makeita. Mut menee ne hyvän dipin kanssa, kunhan höystää juustolla ja pekonilla. Juustosta saa hyvin protskua ja lihassa on myös. Keskimäärisesti neljäsosa on lautasesta juustoa, neljäsosa pekonia ja puolet sitten sitä kasvista. Oon pyrkinyt suositusten mukaiseen lautasmalliin.
Oon vasta viime aikoina tajunnut, että vehnäkin on kasvis, joten myös pastaa syömällä saa helposti lisättyä kasvisten määrää. Oon alkanut tehdä itse pastaa kotona niin ettei niihin tule kananmunaa niin on rakenteeltaan enemmän täyskasvista eikä tule mukaan liikaa proteiinia. Protskun saa sitten lisäämällä kermaa, juustoa ja pekonia. Tärkeintä on muistaa, että tää ei ole vain tällainen kasviskuuri vaan PYSYVÄ ELÄMÄNTAPAMUUTOS ratkaisee.
Mutta joo, en oo löytänyt vielä muita kasviksia, joista tykkäisin. Tai en tiedä lasketaanko nakit kasviksiksi, kun lihaahan niissä on vähän. Mitta ei mua haittaa, vaikka nää kasvikset onkin vähän yksipuolisia. Kunhan niitä nyt saa sen puoli kiloa päivässä ja pidän tä kyllä pysyvänä elämäntapamuuutoksena, josta pystyy pitämään kiinni.
Ennen karppasin, jolloin söin kauhean epäterveellisesti. Siihen kuului vain lähinnä lihaa ja rasvaa. Nyt kuitenkin oon löytänyt kolme hyvää kasvista: peruna, bataatti (tai, ei nyt hyvä mutta menettelee) ja vehnä. Joskus jopa friteeraan pari palaa porkkanaa. Anonyymi kirjoitti:
Juon esim. appelsiinituoremehua. Ei siinä ole lisättyäsokeria. Vitamineeja kylläkin on!
Kyllä mä joskus syön bataattiranskalaisiakin, jotta saisi monipuolisemmin kasviksia, vaikkei niin hyviä olekaan. Jotenkin liian makeita. Mut menee ne hyvän dipin kanssa, kunhan höystää juustolla ja pekonilla. Juustosta saa hyvin protskua ja lihassa on myös. Keskimäärisesti neljäsosa on lautasesta juustoa, neljäsosa pekonia ja puolet sitten sitä kasvista. Oon pyrkinyt suositusten mukaiseen lautasmalliin.
Oon vasta viime aikoina tajunnut, että vehnäkin on kasvis, joten myös pastaa syömällä saa helposti lisättyä kasvisten määrää. Oon alkanut tehdä itse pastaa kotona niin ettei niihin tule kananmunaa niin on rakenteeltaan enemmän täyskasvista eikä tule mukaan liikaa proteiinia. Protskun saa sitten lisäämällä kermaa, juustoa ja pekonia. Tärkeintä on muistaa, että tää ei ole vain tällainen kasviskuuri vaan PYSYVÄ ELÄMÄNTAPAMUUTOS ratkaisee.
Mutta joo, en oo löytänyt vielä muita kasviksia, joista tykkäisin. Tai en tiedä lasketaanko nakit kasviksiksi, kun lihaahan niissä on vähän. Mitta ei mua haittaa, vaikka nää kasvikset onkin vähän yksipuolisia. Kunhan niitä nyt saa sen puoli kiloa päivässä ja pidän tä kyllä pysyvänä elämäntapamuuutoksena, josta pystyy pitämään kiinni.
Ennen karppasin, jolloin söin kauhean epäterveellisesti. Siihen kuului vain lähinnä lihaa ja rasvaa. Nyt kuitenkin oon löytänyt kolme hyvää kasvista: peruna, bataatti (tai, ei nyt hyvä mutta menettelee) ja vehnä. Joskus jopa friteeraan pari palaa porkkanaa.Vaikka tuoremehuihin ei ole lisätty sokeria ne lasketaan samaan kategoriaan kuin virvoitusjuomat. Vehnä lasketaan viljatuotteeksi eikä puhdistettu vehnä ole terveellistä. Bataattikeitto on aika hyvää. Itse laitan puolet perunaa niin tulee parempaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Juon esim. appelsiinituoremehua. Ei siinä ole lisättyäsokeria. Vitamineeja kylläkin on!
Kyllä mä joskus syön bataattiranskalaisiakin, jotta saisi monipuolisemmin kasviksia, vaikkei niin hyviä olekaan. Jotenkin liian makeita. Mut menee ne hyvän dipin kanssa, kunhan höystää juustolla ja pekonilla. Juustosta saa hyvin protskua ja lihassa on myös. Keskimäärisesti neljäsosa on lautasesta juustoa, neljäsosa pekonia ja puolet sitten sitä kasvista. Oon pyrkinyt suositusten mukaiseen lautasmalliin.
Oon vasta viime aikoina tajunnut, että vehnäkin on kasvis, joten myös pastaa syömällä saa helposti lisättyä kasvisten määrää. Oon alkanut tehdä itse pastaa kotona niin ettei niihin tule kananmunaa niin on rakenteeltaan enemmän täyskasvista eikä tule mukaan liikaa proteiinia. Protskun saa sitten lisäämällä kermaa, juustoa ja pekonia. Tärkeintä on muistaa, että tää ei ole vain tällainen kasviskuuri vaan PYSYVÄ ELÄMÄNTAPAMUUTOS ratkaisee.
Mutta joo, en oo löytänyt vielä muita kasviksia, joista tykkäisin. Tai en tiedä lasketaanko nakit kasviksiksi, kun lihaahan niissä on vähän. Mitta ei mua haittaa, vaikka nää kasvikset onkin vähän yksipuolisia. Kunhan niitä nyt saa sen puoli kiloa päivässä ja pidän tä kyllä pysyvänä elämäntapamuuutoksena, josta pystyy pitämään kiinni.
Ennen karppasin, jolloin söin kauhean epäterveellisesti. Siihen kuului vain lähinnä lihaa ja rasvaa. Nyt kuitenkin oon löytänyt kolme hyvää kasvista: peruna, bataatti (tai, ei nyt hyvä mutta menettelee) ja vehnä. Joskus jopa friteeraan pari palaa porkkanaa."appelsiinituoremehua. Ei siinä ole lisättyäsokeria. Vitamineeja kylläkin on!"
Appelsiinituoremehussa on suojaravintoaineista ainoastaan C-vitamiinia merkittävässä määrin. C-vitamiinin santisuositus suomessa on 75 mg/vrk ja sen saa 1.25 dl määrästä appelsiinituoremehua, ylisaannista ei ole mitään etua koska ylimäärä lurahtaa nestemäisen dietaarisen lopputuotteen mukana pönttöön. Lisäksi siinä on energiaa 46.1 kCal/100g lähes täysin sokereina eikä lainkaan hiilyhydraatttina, ei merkittävästi proteiinia eikä merkittävästi kivennäisaineita.
Vaikka usein väitetään että appelsiini(mehu) olisi erityisen hyvä C-vitamiinin lähde, niin se ei pidä paikkaansa. Appelsiini(mehu) on monen mielestä hyvänmakuinen, mutta C- vitamiinia saa esimerkiksi keltaisesta paprikasta 204.9 mg/100g eli sitä tarvitaan saantisuosituksen ttäyttymiseen vain 36.6032 gramma ja siitä annoksesta saa samalla karotenoideja (jotka ovat A vitamiinin esiaste) merkittävän määrän. Aika moneessa kasviksessa on C-vitamiinitiheys suurempi kuin appelsiini(mehussa). - Anonyymi
Ompa sinulla tuhdit ruuat,ei tuollaisella ruualla paino pysy edes samassa
Makkaraperunat ja mehut kannattaa ehdottomasti jättää kokonaan pois,ja syödä vain vähäkalorista hyvää ruokaa.
- Anonyymi
Nämä pakastepitsat ja monien pitseerioiden pitsat ne vasta ovatkin PAHAN MAKUISIA.Ainoastaan kotipitsan pitsa on hyvä,mutta se pitäisi syödä heti paikan päällä,mutta se ei ole nyt mahdollista koronakriisin takia.
Tavallinen halpa kasviksista valmistettu vähäkalorinen ruoka on HUOMATTAVASTI paremman makuista kuin nämä pitsat ja muu rilliruoka.
Vasta itse testasin näitä pitsoja.Päivän kalorit nousi 7000 kaloriin Pelkästään jo pitsoista tuli 3000 kaloria.Kermajäätelö 1000 kal ohukaiset mansikkahillon kera 1200 kal,karkki 250g 900 kal yms
Pihtimittauslukema nyt 6 ja 10 mm.Ilta ja yöpainotteinen syönti laihduttaa parhaiten.1700 kal pv
Paino ei minulla laske ollenkaan,rasvapaino vain muuttuu lihaspainoksi.Edellisellä 9 päivän kuurilla pihtimitaaustulos pienentyi 2 mm .Lyhyen kuurin tuloksia ei näe heti luotettavasti painosta ja vyötärönympärysmitasta.Vatsa venyy kovan syönnin jäkeen monta senttiä,ja rasvakerros pysyy aina samana.Nestepainokin voi olla välillä 3 kiloa suurempi.
Lepotuolissa otettusta vatsakuvasta näkee parhaiten.Olin niiden kuvien mukaan itse 5 kiloa laihemman näköinen vaikka paino ei ollut laskenut yhtään.Seisaallleen otetuissa kuvissa ero oli hyvin pieni.
Ateriakoot saa olla vähän isompia,mutta liikuntaa enemmän.
Sopiva määrä liikuntaa päivässä on 2-2,5 tuntia pyöräilyä syönnin jälkeen päälle oikein reipasta kävelyä 1,5-2 tuntia muu arkiaktiivisuus 3 tuntia- Anonyymi
Tuosta olen samaa mieltä, että kauppojan pakastepizzat ovat pahoja. Sen sijaan kauppojen hampurilaiset ovat minun mielestäni ihan hyviä. Pidän myös MacDonaldsin ja Hesburgerin hampurilaisista. Kotitekoiset hampurilaiset ovat mielestäni pahoja, kuten myös ravintolassa tilatut. En ole myöskään ikinä saanut hyvää kotitekoista pizzaa. Jostain syystä maahanmuuttajat osaavat usein tehdä hyvää pizzaa. Minäkään en muuten kasviksista tykkää, mutta pizzassa menee ihan hyvin joku sipuli ja valkosipuli ja jopa ananas. Mutta jos niitä kasviksia on liikaa, silloin jää kyllä pizza syömättä.
Ostan viikottain jotain kasvista aina kotiin. Yleensä ne samat kasvikset heitän viikon päästä homehtuneina roskiin. Kummasti kaikki muu häviää jääkaapista kasvisten ympäriltä. Syön välillä väkisin salaatteja, mutta ovat ne pahan makuisia. Tai ei ehkä kaikki, mutta en ole vain ikinä saanut hyvää KASVISSALAATTIA. Tietenkin, jos laittaa tarpeeksi pekonia, pähkinöitä, majoneesia, pastaa jne. saa peitettyä kasvisten maun.
Usein jäävuorisalaatti tai lehtisalaatti maistuu kitkerällä - ei auta vaikka kuinka uittaa ja huuhtelee. Kirsikkatomaatit joskus ovat ihan syömäkelpoisia, mutta usein aika mauttomia tai sitten nekin ovat sellaisia pistäviä . Sieniä en saata syödä ku yökkään jo haistaessani. Oliivit ovat kyllä myös aika pahan makuisia, mutta jalopenolla täytettyjä saatan muutaman syödä, mutta ei nyt todellakaan montaa. Kurkku on ihan fine, kun se ei minun mielestäni maistu oikein millekään ja sipuli menee kanssa. Vesimeloni ja oikeastaan kaikki hedelmät ovat liian makeita tai sitten vain pahan makuisia. Mutta sitruunaa kyllä syön ihan mielelläni, vähän vain suolaa päälle. Bataatti on kauheaa sokeritikkaria. Perunaa pystyy syömään, mutta paljaaltaan se on kyllä pahaa. Pitää tehdä jotain kermaperunoita, hukuttaa kastikkeeeseen tai sitten friteerata.
- Anonyymi
Ei kai kasviksia ole mikään pakko syödä uskoisin että ne voi ihan hyvin korvata marjoilla ja hedelmillä.
- Anonyymi
Erilaisia uskojia on maailma ja some pullollaan. Faktaa on että ihminen elää terveellisemmin kun poistaa kaikki hedelmät ja marjat ruokavaliostaan, ja ottaa niiden tilalle kasvikset, etupäässä maanpäälliset kasvikset.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Erilaisia uskojia on maailma ja some pullollaan. Faktaa on että ihminen elää terveellisemmin kun poistaa kaikki hedelmät ja marjat ruokavaliostaan, ja ottaa niiden tilalle kasvikset, etupäässä maanpäälliset kasvikset.
Väität siis että kasvikset ovat terveellisempiä kuin marjat ja hedelmät mikäli näin voitko kertoa mihin tämä perustuu.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Väität siis että kasvikset ovat terveellisempiä kuin marjat ja hedelmät mikäli näin voitko kertoa mihin tämä perustuu.
Perustuu Finelin sekä FoodData Central:in tietokantoihin. Marjat hedelmät ovat kategoriassa "sokerit". Kasvikset (etenkin maanpäälliset, siis ei etenkään juurekset) ovat kategorissa "hiilihydraatit" ja niiden enegriaverrannollinen suojaravintoainetiheys on keskimäärin noin 5.6 kertainen verrattuna marjoihin/hedelmiin.
"Sokerit" ja "hiilihydraatit" ovat ihmisen metabolian kannalta täysin sama asia, ero tule vain siitä miten, ajallisesti, niitä käytetään/nautitaan. "Sokerit" ovat aineksena parempia koska niitä voi käyttää kahdella tavalla, joko isoina energiapaakkuna kun tarvitaan nopeasti paljon energiaa tai pieninä energiahippusina, esimerkiksi kun tarvitaan vain ylläpitää varaenergiaa mahdollista äkillistä tarvetta varten. "Hiilihydraateilla" on vain puolet sokereiden käyttöeduista, ne ovat aina ja vain "hitaita" energian lähteitä.
Mutta, "sokeri" tarkoittaa _aina_ että tuotteessa on mitättömästi suojaravintoaineita. Ja "hiilihydraatti" tarkoittaa usein/yleensä että tuotteessa on runsasti jotain/joitakin suojaravintoaineita. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Perustuu Finelin sekä FoodData Central:in tietokantoihin. Marjat hedelmät ovat kategoriassa "sokerit". Kasvikset (etenkin maanpäälliset, siis ei etenkään juurekset) ovat kategorissa "hiilihydraatit" ja niiden enegriaverrannollinen suojaravintoainetiheys on keskimäärin noin 5.6 kertainen verrattuna marjoihin/hedelmiin.
"Sokerit" ja "hiilihydraatit" ovat ihmisen metabolian kannalta täysin sama asia, ero tule vain siitä miten, ajallisesti, niitä käytetään/nautitaan. "Sokerit" ovat aineksena parempia koska niitä voi käyttää kahdella tavalla, joko isoina energiapaakkuna kun tarvitaan nopeasti paljon energiaa tai pieninä energiahippusina, esimerkiksi kun tarvitaan vain ylläpitää varaenergiaa mahdollista äkillistä tarvetta varten. "Hiilihydraateilla" on vain puolet sokereiden käyttöeduista, ne ovat aina ja vain "hitaita" energian lähteitä.
Mutta, "sokeri" tarkoittaa _aina_ että tuotteessa on mitättömästi suojaravintoaineita. Ja "hiilihydraatti" tarkoittaa usein/yleensä että tuotteessa on runsasti jotain/joitakin suojaravintoaineita.Hyvä on olen valmis hyväksymään että tällä mittaustavalla kasvikset ovat terveellisempiä kuin marjat ja hedelmät.Sitten tullaankin siihen kysymykseen olisivatko ihmiset terveempiä jos vaihtaisivat kokonaan hedelmät kasviksiin eli onko olemassa jokin kasviksista saatava ravintoaine jota ei olisi mahdollista saada riittävissä määrin hedelmistä tai marjoista.Koko asia lähti liikkeelle siitä että ap ei kykene syömään kasviksia joten en näkisi marjoja/hedelmiä kys. tapauksessa huonona vaihtoehtona.
Anonyymi kirjoitti:
Hyvä on olen valmis hyväksymään että tällä mittaustavalla kasvikset ovat terveellisempiä kuin marjat ja hedelmät.Sitten tullaankin siihen kysymykseen olisivatko ihmiset terveempiä jos vaihtaisivat kokonaan hedelmät kasviksiin eli onko olemassa jokin kasviksista saatava ravintoaine jota ei olisi mahdollista saada riittävissä määrin hedelmistä tai marjoista.Koko asia lähti liikkeelle siitä että ap ei kykene syömään kasviksia joten en näkisi marjoja/hedelmiä kys. tapauksessa huonona vaihtoehtona.
Tuo on KNM ja hänellä on ortoreksia eli pakonomainen tarve syödä mahdollisimman terveellisesti.
Hedelmät ja marjat ovat ihan ok dieetistä kuten myöskin täysjyvävilja ja kasviöljyt. Kaikkia noita myöskin suositellaan.
Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ajattelit siis löytäneesi onnen minusta
Etkä sitä silloin sanonut. Miksi oi miksi. Olisit avannut suusi. Olisin kääntänyt vaikka minkä kiven, että oltaisiin voi423196Päivän Teemu Selänne: Köyhät ovat vastuussa köyhyydestään!
https://www.youtube.com/watch?v=2rmgjJAJ7s8 Teemu lyö köyhää oikealla suoralla!3352026Lubondaksentiellä taitaa huomenna tyssätä!
Nyt TAX-1 hakee kolmatta kertaa poikkeuslupaa venevajan muuttamiseksi kesäasuntoon! Sari Paljakka ehdottaa lautakunnalle41931- 1311809
Kiitos rakastamani,
tämän päiväisestä toisaalla, jos tahdoit minulle sillä myös jotain viestittää. ❤️ Toivon, että nähdään vielä ja saadaan91459Nainen, olen huolissani sinusta
Onko kaikki varmasti hyvin? Minulla on pahoja aavistuksia, mutta toivon olevani väärässä. Toivotan kaikkea hyvää sulle!721444Kun satutin sinua
Niin vihasin itseäni. Kaikki paha minkä sinulle suuntasin oli pahuutta itseäni kohtaan. Puhuttelit sieluani. Tunsin rakk401279- 751249
"Elokapina": "Olemme tyhjentäneet renkaan autostasi
älä ota henkilökohtaisesti." Asialla on ilmastonmuutoksen takia autojen renkaita tyhjentävä Tyre Extinguishers -aktivis1431232- 761218