Hiilarien puute turmion tie

Anonyymi

IS:n Oona Laine toimitteli taas luottokamujensa kanssa hiilaripuffin. Ravitsemustieteilijä Charlotta Hyttinen touhuilee Vegaaniliiton projekteissa...
Vitamiinien ohella monien päivittäisessä ravinnossa on liian vähän hiilihydraatteja ja kuituja.

28

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Omg, ompa kauheaa ku joku ei syö tarpeeksi sun mielestäs!!!

    • Anonyymi

      Eihän pönäkät suomalaiset ole muuta syöneetkään kuin hiilihydraatteja.
      No, esim. ketodieettiin kuluu todennäköisesti enemmän kuitua kuin vaikkapa valmisruokien ystävien ruokavalioon. Vihannekset kun ovat tärkeä osa ketoruokavaliossa.

      • No suomalaiset eivät olleet pönäköitä 1900-luvun alussa ja söivät hyvin paljon hiilihydraattia. Nyt menee rasvaa ja lihaa ja ihmiset ovat pönäköitä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        No suomalaiset eivät olleet pönäköitä 1900-luvun alussa ja söivät hyvin paljon hiilihydraattia. Nyt menee rasvaa ja lihaa ja ihmiset ovat pönäköitä.

        Tuskin mitään yksittäistä tekijää voidaan syyttää nykyisestä ylipainoaallosta, mutta muutama asia tulee mieleen:

        -ennen tehtiin TÖITÄ, nyt tehdään töitä jos viittitään
        -ennen ruoan eteen piti nähdä vaivaa, nyt energiaa saa rajattomasti pikkurahalla
        -energiapitoista tavaraa on kaupoissa hyllyt täynnä, keksiä pizzaa limpparia ym


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tuskin mitään yksittäistä tekijää voidaan syyttää nykyisestä ylipainoaallosta, mutta muutama asia tulee mieleen:

        -ennen tehtiin TÖITÄ, nyt tehdään töitä jos viittitään
        -ennen ruoan eteen piti nähdä vaivaa, nyt energiaa saa rajattomasti pikkurahalla
        -energiapitoista tavaraa on kaupoissa hyllyt täynnä, keksiä pizzaa limpparia ym

        Näinpä. Ruoka oli ennen kallista ja ihmisten piti syödä halvinta mahdollista ruokaa eli perunaa, kaalia, leipää ja puuroa. Äidin kotona oli proteiinin lähteenä suolasilakka vielä 1950-luvulla.

        Karppaajien väite nykyisen ravinnon vähärasvaisuudesta on vaan ihan täytistä puppua ja kotoisin Yhdysvalloista jossa vähennettiin rasvaa ja lisättiin sokeria. Suomessa sokerin käyttö itse asiassa laskenut. Syynä hillojen ja mehujen käytön väheneminen.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        No suomalaiset eivät olleet pönäköitä 1900-luvun alussa ja söivät hyvin paljon hiilihydraattia. Nyt menee rasvaa ja lihaa ja ihmiset ovat pönäköitä.

        Minä maalaiset olivat 1900 luvulla pönäköistä?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Minä maalaiset olivat 1900 luvulla pönäköistä?

        Tyynen meren saarilla oltiin aika pönäköitä jo silloin.

        Ihmiset ovat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta tulleet toimeen lähinnä hiilihydraateilla viimeiset 10 000 vuotta paitsi ihan viime aikoina. Sitä ennen sitten proteiinia ja hiilihydraattia.

        Lihomisen syy on lisääntyneessä energian saannissa, ei ainakaan hiilihydraattien käytön lisääntymisessä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Tyynen meren saarilla oltiin aika pönäköitä jo silloin.

        Ihmiset ovat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta tulleet toimeen lähinnä hiilihydraateilla viimeiset 10 000 vuotta paitsi ihan viime aikoina. Sitä ennen sitten proteiinia ja hiilihydraattia.

        Lihomisen syy on lisääntyneessä energian saannissa, ei ainakaan hiilihydraattien käytön lisääntymisessä.

        Niin, tämä lihoamisongelma on paisunut käsi käsi kädessä, aivan samaan aikaan, "hyvin" rasvojen eli siemeniöljyjen ja lamppuöljyn tuotantomäärien sekä niitä trokaavien helppoheikkien määrän kasvun kanssa.

        Yksi helppoheikkinen taktiikka on väärinkääntää englannista. Kun tekstissä lukee että jokin ruoka: "is high in olive oil" niin se ei tarkoita sitä että ruuassa olisi paljon lamppuöljyä saati valtava määrä sitä. Se tarkoittaa että ruokaan lisätyn öljyn/rasvan pienestä kokonaismäärästä suurin osa on lamppuöljyä.


      • Anonyymi

        Vihannesten kuitupitoisuus on aika pieni 1-2 % painosta. Esim. kaalia pitäisi syödä 1,2 kiloa päivässä jotta saisi 35 g kuituja. Samalla tulisi tosin 70 g sokeria...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vihannesten kuitupitoisuus on aika pieni 1-2 % painosta. Esim. kaalia pitäisi syödä 1,2 kiloa päivässä jotta saisi 35 g kuituja. Samalla tulisi tosin 70 g sokeria...

        Kuitu on märehtijänruokaa.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        No suomalaiset eivät olleet pönäköitä 1900-luvun alussa ja söivät hyvin paljon hiilihydraattia. Nyt menee rasvaa ja lihaa ja ihmiset ovat pönäköitä.

        Ennen ihmiset olivat jatkuvasti pätkäpaastolla kun usein ruokaa ei ollut saatavilla. Nykyisen tietämyksen mukaan pätkäpaastolla erittäin suuri vaikutus ihmisen terveyteen. Suurempi jopa kuin sokerin välttelyllä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, tämä lihoamisongelma on paisunut käsi käsi kädessä, aivan samaan aikaan, "hyvin" rasvojen eli siemeniöljyjen ja lamppuöljyn tuotantomäärien sekä niitä trokaavien helppoheikkien määrän kasvun kanssa.

        Yksi helppoheikkinen taktiikka on väärinkääntää englannista. Kun tekstissä lukee että jokin ruoka: "is high in olive oil" niin se ei tarkoita sitä että ruuassa olisi paljon lamppuöljyä saati valtava määrä sitä. Se tarkoittaa että ruokaan lisätyn öljyn/rasvan pienestä kokonaismäärästä suurin osa on lamppuöljyä.

        "
        Yksi helppoheikkinen taktiikka on väärinkääntää englannista. Kun tekstissä lukee että jokin ruoka: "is high in olive oil" niin se ei tarkoita sitä että ruuassa olisi paljon lamppuöljyä saati valtava määrä sitä. "

        Niinpä.. mutta sinä, helppo Heikkinä, löysit sieltä lamppuöljyn?


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Näinpä. Ruoka oli ennen kallista ja ihmisten piti syödä halvinta mahdollista ruokaa eli perunaa, kaalia, leipää ja puuroa. Äidin kotona oli proteiinin lähteenä suolasilakka vielä 1950-luvulla.

        Karppaajien väite nykyisen ravinnon vähärasvaisuudesta on vaan ihan täytistä puppua ja kotoisin Yhdysvalloista jossa vähennettiin rasvaa ja lisättiin sokeria. Suomessa sokerin käyttö itse asiassa laskenut. Syynä hillojen ja mehujen käytön väheneminen.

        "Suomessa sokerin käyttö itse asiassa laskenut. Syynä hillojen ja mehujen käytön väheneminen."

        Saisiko tälle jotain lähdetietoa? Minusta kun äkkipäätä vaikuttaa päinvastaiselta tämä sokerin kulutuskäyrä. Mehut on voineet vähentyä mut limsat lisääntyä, hillot on voineet vähentyä mutta karkkien kulutus kasvanut. Jäätelön syöminen on Euroopan kovinta. Etkö laske näitä sokerituotteiksi? Vaikkei kotona tehdä hilloja eikä mehuja niin tehdas tekee liikaakin makeaa. Sitä laitetaan suolaisiinkin ruokiin pehmentämään makua. Minusta on kaiken huippu kun suosikkileikkeleessäni luki että se sisältää glukoosisiirappia. 🙄 Siihen loppui sen ostaminen.

        Mutta kuten pyysin, niin laitatko tästä lähteitä jos sellaisia tiedät. Kiinnostaa kyllä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Suomessa sokerin käyttö itse asiassa laskenut. Syynä hillojen ja mehujen käytön väheneminen."

        Saisiko tälle jotain lähdetietoa? Minusta kun äkkipäätä vaikuttaa päinvastaiselta tämä sokerin kulutuskäyrä. Mehut on voineet vähentyä mut limsat lisääntyä, hillot on voineet vähentyä mutta karkkien kulutus kasvanut. Jäätelön syöminen on Euroopan kovinta. Etkö laske näitä sokerituotteiksi? Vaikkei kotona tehdä hilloja eikä mehuja niin tehdas tekee liikaakin makeaa. Sitä laitetaan suolaisiinkin ruokiin pehmentämään makua. Minusta on kaiken huippu kun suosikkileikkeleessäni luki että se sisältää glukoosisiirappia. 🙄 Siihen loppui sen ostaminen.

        Mutta kuten pyysin, niin laitatko tästä lähteitä jos sellaisia tiedät. Kiinnostaa kyllä.

        "Jäätelön syöminen on Euroopan kovinta. Etkö laske näitä sokerituotteiksi"

        Tulen sivusta, korjaamaan harhauttamista. Seuraava on Finelstä, jossa on 35 kpl satsia jotka löytyy haulla: Jäätelö,*

        keskiavo - keskihajonta / minimi - maximi
        kCal: 210.5 - 63.3 / 72.3 - 363
        rasva E%: 42.3 - 12.9 / 3.7 - 64.3
        hiilari E%: 49.9 - 11.7 / 28 - 73.3
        proteiini E%: 7.6 - 4.6 / 0.6 - 25.5

        Eli jäätelö ei ole sokerituote.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jäätelön syöminen on Euroopan kovinta. Etkö laske näitä sokerituotteiksi"

        Tulen sivusta, korjaamaan harhauttamista. Seuraava on Finelstä, jossa on 35 kpl satsia jotka löytyy haulla: Jäätelö,*

        keskiavo - keskihajonta / minimi - maximi
        kCal: 210.5 - 63.3 / 72.3 - 363
        rasva E%: 42.3 - 12.9 / 3.7 - 64.3
        hiilari E%: 49.9 - 11.7 / 28 - 73.3
        proteiini E%: 7.6 - 4.6 / 0.6 - 25.5

        Eli jäätelö ei ole sokerituote.

        Mik%C3%A4 tuotteesta tekee sun mielest%C3%A4 sokerituotteen vs. ei-sokerisen%3F%3Cbr %2F%3E%3Cbr %2F%3EKun vaniljaj%C3%A4%C3%A4tel%C3%B6ss%C3%A4 sokeria 19- 26g%2F100g%3Cbr %2F%3EHerkkuj%C3%A4%C3%A4tel%C3%B6ss%C3%A4 sokeria 25g %28hiilaria32g%29%2F100g%3Cbr %2F%3E%3Cbr %2F%3EMinun k%C3%A4sityksen mukaan sokeroitu tuote on tuote jossa sokeria.%3Cbr %2F%3E%3Cbr %2F%3ETummassa suklaassa %28Fazer 70%DArk%29 on sokeria 27g%2F100g%3Cbr %2F%3E%3Cbr %2F%3EMill%C3%A4 perusteella tumma suklaa on sokerituote mutta j%C3%A4%C3%A4tel%C3%B6 ei%3F


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mik%C3%A4 tuotteesta tekee sun mielest%C3%A4 sokerituotteen vs. ei-sokerisen%3F%3Cbr %2F%3E%3Cbr %2F%3EKun vaniljaj%C3%A4%C3%A4tel%C3%B6ss%C3%A4 sokeria 19- 26g%2F100g%3Cbr %2F%3EHerkkuj%C3%A4%C3%A4tel%C3%B6ss%C3%A4 sokeria 25g %28hiilaria32g%29%2F100g%3Cbr %2F%3E%3Cbr %2F%3EMinun k%C3%A4sityksen mukaan sokeroitu tuote on tuote jossa sokeria.%3Cbr %2F%3E%3Cbr %2F%3ETummassa suklaassa %28Fazer 70%DArk%29 on sokeria 27g%2F100g%3Cbr %2F%3E%3Cbr %2F%3EMill%C3%A4 perusteella tumma suklaa on sokerituote mutta j%C3%A4%C3%A4tel%C3%B6 ei%3F

        Minun mielestäni on väärin, ja usein tarkoituksellisesti valheellista, väittää että tuote jossa on paljon kahta tai usempaa ainesosaa, olisi vain yhtä e.m. ainesosista. Siten usein tekee sellainen yksilö jolla on vain jokin uskomus jota mikään fakta ei tue, hän vain toitottaa uskomustaan.

        Sokeria/hiilihydraattia on aines, jossa on 100% sokereita/hiilihydraattia.
        Öljyä/rasvaa on aines, jossa on 100% öljyä/rasvaa.
        Proteiinia on aines, jossa on 100% proteiineja.

        E..m. aineksia ei voi verrata toisiinsa koska 1 g sokeria/hiilihydraattia/proteiineja tuottaa 4.1 kCal mutta 1 g öljyä/rasvaa tuottaa peräti 8.8 kCal.

        E..m. aineksia ei voi verrata toisiinsa myöskään siksi että öljyille/rasvoille ihmisellä on ainoastaan pitkäaikaisvarasto jonne pienikin satunnainen ylimäärä öljyä/rasvaa lurahtaa. Sokereille/hiilihydraateille ihmisellä on väliaikaispuskuri (jonka vetoisuus on luokkaa yhden ... kahden vuorokauden energiatarve) ja sen täyttöasteen muutokset eivät lihota, ainoastaan hiilaripuskurin ylivuoto lihottaa.

        E..m. aineksia ei voi verrata toisiinsa siksikään että ihminen tarvitsee proteiineja oikeamääräisesti ja sen lisäksi energiaa kulutuksensa mukaisesti. Ne on saatavissa järkevällä tavalla proteiineista sokereista/hiilihydateista. Energiaa on saatavilla myös öljyistä/rasvoista mutta ne ovat verrannollisia likaiseen/fossiiliseen energiaan, ne ovat huonoja/pahoja energian lähteitä koska ne lihottavat niin herkästi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minun mielestäni on väärin, ja usein tarkoituksellisesti valheellista, väittää että tuote jossa on paljon kahta tai usempaa ainesosaa, olisi vain yhtä e.m. ainesosista. Siten usein tekee sellainen yksilö jolla on vain jokin uskomus jota mikään fakta ei tue, hän vain toitottaa uskomustaan.

        Sokeria/hiilihydraattia on aines, jossa on 100% sokereita/hiilihydraattia.
        Öljyä/rasvaa on aines, jossa on 100% öljyä/rasvaa.
        Proteiinia on aines, jossa on 100% proteiineja.

        E..m. aineksia ei voi verrata toisiinsa koska 1 g sokeria/hiilihydraattia/proteiineja tuottaa 4.1 kCal mutta 1 g öljyä/rasvaa tuottaa peräti 8.8 kCal.

        E..m. aineksia ei voi verrata toisiinsa myöskään siksi että öljyille/rasvoille ihmisellä on ainoastaan pitkäaikaisvarasto jonne pienikin satunnainen ylimäärä öljyä/rasvaa lurahtaa. Sokereille/hiilihydraateille ihmisellä on väliaikaispuskuri (jonka vetoisuus on luokkaa yhden ... kahden vuorokauden energiatarve) ja sen täyttöasteen muutokset eivät lihota, ainoastaan hiilaripuskurin ylivuoto lihottaa.

        E..m. aineksia ei voi verrata toisiinsa siksikään että ihminen tarvitsee proteiineja oikeamääräisesti ja sen lisäksi energiaa kulutuksensa mukaisesti. Ne on saatavissa järkevällä tavalla proteiineista sokereista/hiilihydateista. Energiaa on saatavilla myös öljyistä/rasvoista mutta ne ovat verrannollisia likaiseen/fossiiliseen energiaan, ne ovat huonoja/pahoja energian lähteitä koska ne lihottavat niin herkästi.

        Hmm eli jos jossain juomassa on 28% alkoholia niin sitä ei lueta alkoholiksi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minun mielestäni on väärin, ja usein tarkoituksellisesti valheellista, väittää että tuote jossa on paljon kahta tai usempaa ainesosaa, olisi vain yhtä e.m. ainesosista. Siten usein tekee sellainen yksilö jolla on vain jokin uskomus jota mikään fakta ei tue, hän vain toitottaa uskomustaan.

        Sokeria/hiilihydraattia on aines, jossa on 100% sokereita/hiilihydraattia.
        Öljyä/rasvaa on aines, jossa on 100% öljyä/rasvaa.
        Proteiinia on aines, jossa on 100% proteiineja.

        E..m. aineksia ei voi verrata toisiinsa koska 1 g sokeria/hiilihydraattia/proteiineja tuottaa 4.1 kCal mutta 1 g öljyä/rasvaa tuottaa peräti 8.8 kCal.

        E..m. aineksia ei voi verrata toisiinsa myöskään siksi että öljyille/rasvoille ihmisellä on ainoastaan pitkäaikaisvarasto jonne pienikin satunnainen ylimäärä öljyä/rasvaa lurahtaa. Sokereille/hiilihydraateille ihmisellä on väliaikaispuskuri (jonka vetoisuus on luokkaa yhden ... kahden vuorokauden energiatarve) ja sen täyttöasteen muutokset eivät lihota, ainoastaan hiilaripuskurin ylivuoto lihottaa.

        E..m. aineksia ei voi verrata toisiinsa siksikään että ihminen tarvitsee proteiineja oikeamääräisesti ja sen lisäksi energiaa kulutuksensa mukaisesti. Ne on saatavissa järkevällä tavalla proteiineista sokereista/hiilihydateista. Energiaa on saatavilla myös öljyistä/rasvoista mutta ne ovat verrannollisia likaiseen/fossiiliseen energiaan, ne ovat huonoja/pahoja energian lähteitä koska ne lihottavat niin herkästi.

        "Minun mielestäni on väärin, ja usein tarkoituksellisesti valheellista, väittää että tuote jossa on paljon kahta tai usempaa ainesosaa, olisi vain yhtä e.m. ainesosista. "

        Jäätelö on kyllä makea 🤔 Ainakin ne mitä olen maistanut. Oli erä aurajuustojäätelöäkin mutta sekään ei ollut juustohyllyssä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hmm eli jos jossain juomassa on 28% alkoholia niin sitä ei lueta alkoholiksi?

        Kun tuotteeessa on merkittävästi -jotakin-, ja samalla merkityksettömässä määrin kaikkea muuta, niin silloin tuote on merkittävässä määrin -jotain-.

        Mutta tuote jossa on vaikkapa 21 g sokeria/hiilihydraattia 10 g öljyä/rasvaa on energiatalouden kannalta puoliksi kumpaakin. Laihduttajan kannalta sellainen tuote on kuitenkin verrattavissa myrkkyyn, koska siinä on valtava määrä öljyä/rasvaa.


    • Anonyymi

      Todella vastenmielinen ja ällöttävä mies: "Niin, tämä lihoamisongelma on paisunut käsi käsi kädessä, aivan samaan aikaan, "hyvin" rasvojen eli siemeniöljyjen ja lamppuöljyn tuotantomäärien sekä niitä trokaavien helppoheikkien määrän kasvun kanssa."

      Kanannahkamies vääristelee kaiken tarvittavan; onneksi hänen ulosantinsa on niin luotaantyöntävää, että uskottavuutensa lähenee nollaa.

      Vastenmielinen jatkaa: "Yksi helppoheikkinen taktiikka on väärinkääntää englannista. Kun tekstissä lukee että jokin ruoka: "is high in olive oil" niin se ei tarkoita sitä että ruuassa olisi paljon lamppuöljyä saati valtava määrä sitä. Se tarkoittaa että ruokaan lisätyn öljyn/rasvan pienestä kokonaismäärästä suurin osa on lamppuöljyä."

      Englanninkielinen sana "olive oil" on suomeksi oliiviöljy. Lamppuöljy on suomeksi synonyyminä valopetrolille.

      Lamppuöljy tai valopetroli koostuu C11-15 -alkaaneista tai parafiinihiilivedyistä, joka valmistetaan vetykäsitellystä ja raskaasta teollisuusbensiinistä ja siten maaöljystä. Oil lampante eli oliiveista käsitelty huonolaatuisin oliiviöljy on hajultaan luotaantyöntävää, pahanmakuista ja äärimmäisen hapanta ja siten elintarvikkeeksi kelpaamatonta. Jotta noin hapanta öljyä voisi käyttää elintarvikkeena, kemiallista prosessointia vaaditaan.

      Yök... Älkää sortuko käyttämään ja juomaan pullon suusta valopetrolia tai oil lampantea. Erotatte molemmat kyllä sen kyllä hajusta ja mausta.

      Käyttäkää, ihmiset hyvät, lusikalla annostellen pieniä määriä hyvälaatuisia ja terveyttä edisteleviä kasviöljyjä, kuten kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä. Älkää antako epämiellyttävän kanannahkamiehen hämätä itseänne käyttämään kanannahkoja ensisijaisen rasvanlähteenä.

      • Anonyymi

        Ällöttävä Kanannahkamies voisi itse toitotella julki todistelunsa kanannahkojen terveellisyydestä.

        Todisteita kanannahkojen syönnin terveellisyydestä ei ole olemassa. Muista asioista totuudenmukaisesti kertoo vaikkapa sydän.fi.


      • Anonyymi

        Mikä tämä juttu kanannahoista ja lamppuöljyistä nyt on🤔


    • Anonyymi

      // Todisteita kanannahkojen syönnin terveellisyydestä ei ole olemassa. Muista asioista totuudenmukaisesti kertoo vaikkapa sydän.fi. //

      Sen sijaan useiden kylmäpuristettujen kasviöljyjen, pähkinöiden ja siementen tiedetään edistävän terveyttä kohtuudella nautittuna. Tämä kaikki on kirjattuna peräti EU:n lakiin (asetuksiin) saakka. Sille Kanannahkamies ei voi kerrassaan mitään. Ja hyvä niin.

      • Näinpä. Samaten täysjyvä ja hedelmät. Sokeri taas ei ole terveellistä. Ravintoaineiden nälänpitokyvyssä on myös valtavat erot ja 1/2 l sokeroitua virvoitusjuomaa ja 400 g keitinperunaa pitää nälkää aivan eri tavoin.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Näinpä. Samaten täysjyvä ja hedelmät. Sokeri taas ei ole terveellistä. Ravintoaineiden nälänpitokyvyssä on myös valtavat erot ja 1/2 l sokeroitua virvoitusjuomaa ja 400 g keitinperunaa pitää nälkää aivan eri tavoin.

        Mut vielä paremmin kyl pitää nälkää sellanen missä on proteiinia ja rasvaa kuten kananmuna ja vielä munakkaana. Munakasaamupalan jälkeen ei ole nälkä kuin joskus iltapv mutta puuroaamiaisen jälkeen tulee hirveä nälän tunne jo parin tunnin kuluttua. Mulla ainakin. Testailen näitä ruokia ja niiden vaikutusta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mut vielä paremmin kyl pitää nälkää sellanen missä on proteiinia ja rasvaa kuten kananmuna ja vielä munakkaana. Munakasaamupalan jälkeen ei ole nälkä kuin joskus iltapv mutta puuroaamiaisen jälkeen tulee hirveä nälän tunne jo parin tunnin kuluttua. Mulla ainakin. Testailen näitä ruokia ja niiden vaikutusta.

        Noissa on myös kaloriero. Proteiini kylläkin pitää hyvin nälkää mutta rasva ei. Hiilihydraateissa erot ovat tosissaan isot. Sellainen kuin satiety index on olemassa ja testatuista ruoka-aineista paras nälänpitokyky oli keitinperunalla ja huonoin kroisantilla.

        Kannattaa kokeilla perunamunakasta. Ainakin Espanjassa piti hyvin nälkää.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Noissa on myös kaloriero. Proteiini kylläkin pitää hyvin nälkää mutta rasva ei. Hiilihydraateissa erot ovat tosissaan isot. Sellainen kuin satiety index on olemassa ja testatuista ruoka-aineista paras nälänpitokyky oli keitinperunalla ja huonoin kroisantilla.

        Kannattaa kokeilla perunamunakasta. Ainakin Espanjassa piti hyvin nälkää.

        Musta pitää pelkkä munakas nälkää tosi hyvin. Perunat on vähä liikaa.


    • Anonyymi

      Miksi kaikkien naisten jalat on tosi paksut vaikka ikää 20vuotta kaikki rasva jaloissa ja miehet kaikki rasva mahassa naisten jalat tosi rumia.pulukka jalat.johtuuko se kun nainen synnyttää vai mistä ja missä yleensä saa ostaa niin isoja housuja että jalat mahtuu ei miesten osastolla ole semmosia .

    Ketjusta on poistettu 20 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      134
      3599
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1409
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1320
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1239
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1134
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1081
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1028
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1019
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1016
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      53
      938
    Aihe