Kristillinen käsitys avaruuden kulttuureista

Mitä ajatellaan alieneista ja Ufoista? Minä ajattelen, että galaksit ovat täynnä erilaisia kulttuureja. Osa pääsee lentelemään tänne asti, jumalat ja enkelit ilman avaruusaluksiakin, edistyneet kulttuurit avaruusaluksilla.

Kaikkien näiden motiivi, intressi ja valtuus toimia ihmisten kanssa tapahtuu vain uskonnon kautta, siis vain Jeesuksen sallimana, koska maapallo on ihmisten koetuspaikka, tätä ei saa häiritä. Silti ehkä joiltakin vastaavilta koetuspaikoilta päästään tänne, niinkuin mekin kuuhun jo. Heidän toimintansa on samanlaista kuin jos maan ihmiset tulisivat toiselle asutulle planeetalle. Eivät ole ilmoittautuneet julkisesti, mutta ehkä hallitukset tietävät jo heistä.

181

643

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jumala ja enkelit kuuluu samaan katekoriaan, mielikuvituksen tuotetta.

      • Anonyymi

        Oletpa yksinkertainen. Oletko koskaan kuullut annunakeista tai nephilimeistä. No sinä uskot vain valtamedian aivopesuun. Historia ei taida olla vahvimpia puoliasi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Oletpa yksinkertainen. Oletko koskaan kuullut annunakeista tai nephilimeistä. No sinä uskot vain valtamedian aivopesuun. Historia ei taida olla vahvimpia puoliasi.

        Lähdekritiikki puolestaan ei välttämättä ole sinun vahvimpia puoliasi.


    • Anonyymi

      "Mitä ajatellaan alieneista ja Ufoista?"

      No ainakin se, että tiede eikä kukaan ole kyennyt näitä ilmiöitä selittämään!

      Toiset harjoittaa psyykkistä torjuntaa näiden suhteen ja toiset kieltäytyy puhumasta ja sitten on ihmisiä jotka tosissaan yrittävät löytää selityksen asioille, mikä itseasiassa on se aito tieteellinen tapa suhtautua näihin. Tiede alkaa ihmettelystä ja kysymyksikstä tuntemattoman edessä .... siitä se alkaa!

      • "No ainakin se, että tiede eikä kukaan ole kyennyt näitä ilmiöitä selittämään!"

        Onko tiede muka edes yrittänyt vielä selittää alieneita? Alieneista kun ei ole mitään näyttöä, niin ei niistä voi olla mitään selityksiäkään. Puolestaan tunnistamattomien lentävien esineiden tapauksia on selvitetty, eli kaikki sellaiset eivät ole jääneet tunnistamattomiksi ja siten selittämättömiksi. Eli tiede on pystynyt selittämään asioita näiltä osin sikäli kun niitä asioita on päästy tarkastelemaan.

        "Toiset harjoittaa psyykkistä torjuntaa näiden suhteen ja toiset kieltäytyy puhumasta ja sitten on ihmisiä jotka tosissaan yrittävät löytää selityksen asioille, mikä itseasiassa on se aito tieteellinen tapa suhtautua näihin."

        Selityksen löytäminen ei vielä itsessään ole mikään "aito tieteellinen tapa". Tieteeksi ei riitä, että haluaa selityksen, vaan selityksen muodostamisen pitää lähteä havainnoista, joita tarkastellaan tieteellisen metodin avulla. On yhdentekevää kuinka tosissaan yrittää, jos yritys ei noudata tieteellistä menetelmää. Vaikka tieteen tehtävä onkin tuottaa selityksiä, ei se tarkoita sitä, että mikä tahansa selitys olisi tieteellinen, olipa se kuinka tosissaan yritetty hyvänsä.

        "Tiede alkaa ihmettelystä ja kysymyksikstä tuntemattoman edessä .... siitä se alkaa!"

        Jokin määrätty tuntematon asia kuitenkin pitää ensin havaita, tai sen olemassaolo pitää voida havainnoista johtaa, jotta sitä voidaan tarkastella tieteellisesti. Niin kauan kun kyse on sellaisesta tuntemattomasta, mitä koskeva ajattelu perustuu vain väärinymmärrykseen ja/tai mielikuvitukseen, voi sitä koskeva spekulointi aivan hyvin alkaa kenen tahansa maallikon mielessä, mutta tieteen kanssa sillä ei sitten mitään tekemistä olekaan.


      • Anonyymi

        <<<"Mitä ajatellaan alieneista ja Ufoista?"

        No ainakin se, että tiede eikä kukaan ole kyennyt näitä ilmiöitä selittämään!<<<

        Voisiko johtua siitä, että tieteen kehitys hieman viivästyi pari tuhatta vuotta, kun tutkijoilta katkottiin kauloja, jos eivät olleet kirkon kanssa samaa mieltä, kun Jeesus sentään osasi jo näitä asioita alustavasti selittää 2000 vuotta sitten ja näytti jopa esimerkkiä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        <<<"Mitä ajatellaan alieneista ja Ufoista?"

        No ainakin se, että tiede eikä kukaan ole kyennyt näitä ilmiöitä selittämään!<<<

        Voisiko johtua siitä, että tieteen kehitys hieman viivästyi pari tuhatta vuotta, kun tutkijoilta katkottiin kauloja, jos eivät olleet kirkon kanssa samaa mieltä, kun Jeesus sentään osasi jo näitä asioita alustavasti selittää 2000 vuotta sitten ja näytti jopa esimerkkiä?

        Tosin kirkko määräsi nuo alkuperäiset opetukset hävitettäväksi jo 300-luvulla.


      • Anonyymi

        "Kristillinen käsitys avaruuden kulttuureista"

        Eipä Raamatusta löydy tietoa näistä.
        Raamatussa kyllä puhutaan enkeleistä ja muista taivaan joukoista.

        Turha siis kysellä kristillistä käsitystä sellaista, mistä ei ole mitään tietoa.
        Eikä tietoa, onko sellaisia edes olemassa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Kristillinen käsitys avaruuden kulttuureista"

        Eipä Raamatusta löydy tietoa näistä.
        Raamatussa kyllä puhutaan enkeleistä ja muista taivaan joukoista.

        Turha siis kysellä kristillistä käsitystä sellaista, mistä ei ole mitään tietoa.
        Eikä tietoa, onko sellaisia edes olemassa.

        Raamattu loppui 1900 v sitten. Sen jälkeen on ollut kirkkoja ja saarnoja tämä 1900 vuotta. Ja Jumala elää ja toimii tänäkin päivänä. Minä ainakin uskon jatkuvaan ilmoitukseen, koska Jumala on vallassa viime kädessä maapallolla ain. Ja universumissa, ja Taivaan Valtakunnassa.

        Vai onko hän hylännyt meidät?


    • Anonyymi

      Uskovat ymmärrämme että maailmankaikkeudessa on valtavasti elämää eri asteisissa taivaissa ja sinnehän Jeesuskin lähti ja elää nyt siellä jossain. Joskus nämä voimat, hyvän ja pahan, realisoituvat eri tavoin ihmisille ja näiden kohtaajilla on aina sama ongelma, että puhuako kellekään vai ei :))

      Itse olen ihmetellyt, että miksi ihan järkevätkin ihmiset harjoittaa psyykkistä torjuntaa näiden asioiden kohdalla? Miksi se tieteellinen uteliaisuus, ihmettely ja kysymysten asettaminen ei kaikilla tiedemiehillä herää? Jonkun pimeän aineen ja energian kohdalla tieteellinen uteliaisuus herää, mutta ei sellaisten asioiden kohdalla joita jotkut ovat nähneet ja kokeneet. Joskus tiedemiehet käyttäytyvät ihan oudolla tavalla. Ei ymmärrä!!

      • Anonyymi

        Jotkut tiedemiehet tietysti voivat toimia niin, mutta eivät kaikki. Esimerkiksi jo 2000-luvun alussa Tampereen yliopistossa oli tutkimus - yksi ta useampi samalta suunnalta - että miten aistien ulkopuolista tietoa voidaan käyttää hyväksi, ja tällaisen tutkimuksen tekeminenhän jo edellyttää, että on tiedossa, että tällaista tietoa on olemassa. Kyllä minun kokemus on se, että maallikko on tämän päivän skeptikko, koska tiedemaailma tietää näistä asioista jo niin paljon, että osat ovat kääntyneet täysin päälaelleen.


      • Anonyymi

        <<Itse olen ihmetellyt, että miksi ihan järkevätkin ihmiset harjoittaa psyykkistä torjuntaa näiden asioiden kohdalla? <<

        Ihmiset eivät halutessaankaan pysty ymmärtämään asioita, jotka uhkaisivat heidän maailmankuvaansa. Kyseessä on merkittävä ja hyvä torjunta ihmisen suojaksi.


    • Anonyymi

      Samalla tavalla se evoluutio saa ihmisen uskomaan ufoihin kuin Jumalaankin. Ja samalla tavalla siitä helposti tieteellisesti selitettävästä pamauksesta kaikki mitä on tai mitä kuvittelemme on syntynyt. Mitä ihmeellistä siinä muka on. Kerran pamahti ja sitten elämää vain sattumalta tuli sinne sekä tänne. Täysin aukotonta tiedettä ja helposti selitettävissä miljardien vuosien aikajanalla.

    • Kristillisen käsityksen mukaan ei ole olemassa jumalia eivätkä enkelit asu aineellisilla planeetoilla tuolla jossakin. Vai miksi enkelin kaltainen "ruumiiton sielu" asuisi aineellisella planeetalla?

      Mitä tulee Maan ulkopuoliseen elämään, siitä tuskin on olemassa mitään kristillistä näkemystä.

      Asiaa voitaneen ajatella Jumalan näkökulmasta. Loisiko Jumala elämää muuallekin? Loisiko hän älykästä elämää muuallekin? Jos katsotaan sitä, mitä hän on tehnyt täällä, niin luulisi, että itsestään selvä vastaus kuuluu: totta kai Jumala on luonut ja luo elämää muuallekin, paljon ja jatkuvasti.

      Maapallolla on elänyt miljardien vuosien aikana ja miljardeja vuosia ennen ihmistä luvuton määrä eliöitä, joita ei enää ole, eliölajeja, joka ovat kuolleet sukupuuttoon. Kaikki nämä eliöt ilmaisevat Jumalan luovuutta ja luomistahtoa, joka ei liity millään tavalla ihmiseen (ellei sitten haluta argumentoida, että koko tuo käsittämätön elämän runsaus oli tarpeen, jotta ihminen saattoi kerran astua maailmannäyttämölle). Mikseipä Jumala siis olisi ilmaissut samaa luovuutta muuallakin?

      Toisaalta voidaan kysyä, että jos Jumala on olemassa, miksi elämää ei ole enemmän? Miksi Aurinkokunnassa on vain yksi elävä planeetta? Miksi Marsissa ei ole elämää? Miksi Maalla ei ole elävää sisarplaneettaa? Jos muualla ei olisi elämää, olisiko se vastaväite Jumalan olemassaoloa vastaan? Eikö muualla pitäisi olla elämää, jos Jumala on olemassa? Eikö Marsissa pitäisi olla elämää, jos Jumala on olemassa? Eikö Marsissa pitäisi olla älykästä elämää, jos Jumala on olemassa?

      Edmond Halley aikanaan uskoi, että Maa on ontto pallo, jonka sisällä on kolme konsentrista kuorta, ja että nämä kuoret voivat olla asuttuja. Hän siis ajatteli, että Maapallon sisällä saattaa asua vieraita sivilisaatioita. Hän vertasi Maapalloa kerrostaloon: niin kuin me ihmiset rakennamme taloja, joissa asutaan päällekkäin useassa eri kerroksessa, samoin Jumalakin on voinut sijoittaa maapallolle asukkaita eri kerroksiin. Siis: jos Jumala on olemassa, mikseipä hän olisi luonut sivilisaatioita Maapallon sisällekin?

      Christiaan Huygens taas mietti, miksi Jumala olisi luonut muita planeettoja, ellei niillä olisi mitään muuta tarkoitusta kuin näyttää kauniilta. Näin hän päätteli, että muutkin planeetat ovat asuttuja.

      Halley ja Huygens elivät 1600-luvulla. On siis sangen vanha ajatus, että Jumalan luomisvoiman pitäisi manifestoitua muuallakin kuin Maan päällä.

      • Tästä voisi kehittää (huonon) argumentin Jumalan olemassalon puolesta tai sitä vastaan. Jos maailmankaikkeudessa on elämää

        a) vain Maassa,
        b) joka puolella ja paljon,
        c) siellä täällä ja vähän,

        niin Jumalan olemassaolo on todennäköisempää/epätodennäköisempää.

        Vaihtoehdot a) ja b) puoltaisivat Jumalan olemassaoloa ja c) puoltaisi Jumalan olemattomuutta. Jos elämä olisi niin harvinaista, ettei sitä esiintyisi missään muualla koko käsittämättömän kokoisessa kosmoksessa, niin tulisi väkisinkin mieleen, että niin on tarkoitettu. Jos taas kosmos suorastaan pursuaisi elämää, niin sekin saattaisi tuntua tarkoitetulta. Tosin jälkimmäisessä tapauksessa emme ehkä pitäisi elämää yhtä suurena ihmeenä kuin nyt, saattaisimme pitää sitä jopa triviaalina. Voi siis olla, että vaihtoehto b) kääntyisikin Jumalan olemassaolon vastaiseksi argumentiksi tai ainakin neutraaliksi tämän kysymyksen suhteen.

        Joka tapauksessa vaihtoehto c) olisi kenties odotuksenmukaisin, jos Jumalaa ei ole olemassa.

        Tällä hetkellä näyttää siltä, että ainakaan vaihtoehto b) ei pidä paikkaansa. Jos pitäisi, meidän olisi kaiketi pitänyt jo havaita elämää. Jos vaihtoehto c) pitää paikkansa, ei ole mikään ihme, ettei mitään ole vielä havaittu.


      • Anonyymi

        <<Vai miksi enkelin kaltainen "ruumiiton sielu" asuisi aineellisella planeetalla?<<

        Suojelisi ihmistä. Oletko kuullut suojelusenkeleistä?


      • Anonyymi

        <<Asiaa voitaneen ajatella Jumalan näkökulmasta. Loisiko Jumala elämää muuallekin? Loisiko hän älykästä elämää muuallekin?<<

        Pidätkö tätä elämää älykkäänä?! Ehkä Jumala loi meidät sinne muualle, kun täällä ei ole muita. Taisimme olla liian vaarallinen rotu, mutta saimmehan me mahdollisuuden nyt oppia, vaan kuinka kävi? Opimmeko?

        <<Jos katsotaan sitä, mitä hän on tehnyt täällä, niin luulisi, että itsestään selvä vastaus kuuluu: totta kai Jumala on luonut ja luo elämää muuallekin, paljon ja jatkuvasti.<<

        Syytä olettaa, että me olemme kyllä ihan uniikin pahoja - tuskin muita karkoitettavia on löytynyt, jotka eivät osaa erottaa hyvää pahasta.

        <<......koko tuo käsittämätön elämän runsaus oli tarpeen, jotta ihminen saattoi kerran astua maailmannäyttämölle). Mikseipä Jumala siis olisi ilmaissut samaa luovuutta muuallakin?<<

        Kyllä kuule ihminen astui ihan omaan sontaansa ja tämä maailmannäyttäm' on vain navetan takana. Luovuus ei ole yhtä kuin materialistisuus.


    • Hyviä kommentteja. Ei tiedetä paljon, mutta Jumalan valtakuntia on, ja enkeleitä on, jos kerran uskoo Jeesukseen. Ihminen voi mennä ohi enkelienkin Raamatun mukaan.

      Ehkä taivaassa lentelemme myös avaruudessa, eli ne kun siellä jo ovat, tekevät sitä.

      • Anonyymi

        Raamattu ei puhu mitään elämästä muilla planeetoilla. Puhut yli kirjoitusten. Joten pidä mölyt mahassasi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamattu ei puhu mitään elämästä muilla planeetoilla. Puhut yli kirjoitusten. Joten pidä mölyt mahassasi!

        Eikä kaikesta edes tarvitse muodostaa "kristillistä käsitystä".


      • Anonyymi

        "Ehkä taivaassa lentelemme myös avaruudessa, eli ne kun siellä jo ovat, tekevät sitä."

        Hyvin mahdollista, kaikkea emme voi nyt tietää. Ainakin meillä on sitten käytettävissä maailmankaikkeuden kaikki resurssit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikä kaikesta edes tarvitse muodostaa "kristillistä käsitystä".

        Aloittaja teki kuitenkin niin, siksi on paikallaan ojentaa häntä.


      • Anonyymi

        Oikein. Ufot ovat nyt in, koska kulttuurin on kasvettava laajemmaksi hyväksyen myös muut sivilisaatiot ja meidän pallollamme asustavat muut luonnonkunnat kuten enkelit.


      • Anonyymi

        <<Ei tiedetä paljon, mutta Jumalan valtakuntia on, ja enkeleitä on, jos kerran uskoo Jeesukseen.<<

        Jeesus itse oli kyllä sitä mieltä, että häntä pitäisi uskoa, eikä häneen.


    • Anonyymi

      Olitkin sinä vapaakirkollinen?

    • Anonyymi

      Evoluutio on sattumalta kehittänyt maapallon sisälle kuuman laavan. Auringossa se vielä on säteilevä sattumalta. Miljardien vuosien aikajanalla nämä eivät jatku, joten evoluution täytyy sattumalta kehittää olioita, jotka elvät huomattavasti kylmemmässä jopa absoluuttisessa nollapisteessä.

      Miksi aina puhutaan että on olosuhteet elämälle jossain planeetalla. Että elämä muka tarvitsee vettä, happea tai lämpöä. Meidän planeetalla on niin kun evoluutio kehittänyt elämän sattumalta niin. Mutta kun evollutiolla ei ole päämäärää tuottaa mitään tietynlaisia olosuhteita, niin se voi kehittää elämän vaikka absoluuttiseen nollapisteeseen. Muussa tapauksessa se satuolento on luonut ne elinolosuhteet sekä elämän mikä tarvitsee jotain lämpöä, happea tai vettä.

      • Anonyymi

        Siinäpä tuli oikea tietämättömyyden perikuvan ripulointi.


    • Anonyymi

      Itse olen kauan sitten nähnyt Helsingissä nk. ufoilmiön ja se oli nähty myös Ilmalan säähavaintoasemalla ja josta oli lyhyt uutinen myös Hesarissa. Istuin bussissa, kun bussi pysähtyi nk. Ruhan risteyksen valoihin ja me lukuisat bussissa olijat näimme sen korkealla, läntisellä taivaalla sen pari minuuttia, jonka ajan bussi seisoi. Painoin kaiken näkemäni tarkkaan mieleeni.

      Kiljuimme: "Katsokaa, mikä tuo on?! Onko se ufo?!" Eräät matkustajat eivät halunneet katsoa, vaan sanoivat: "Ei siellä mitään ole." Ateisteja epäilemättä. Eivät katsoneet, vaikka huusimme "Katsokaa!" Tosiasia maailman tapahtumien "järkemme ulkopuolisista asioista" olivat niille suppea-aivoisille ateille mahdottomus sulattaa.

      Olisi ollut nyt tilaisuus "omin silmin nähdä" (kai he näkivätkin), mutta eivät halunneet nähdä ja siksi sanoivat, kuten Jumalastakin sanovat: "Ei siellä mitään ole."

      No, ainakin 20 muuta (- todellisuuden näkemiselle rohkeaa -) matkustajaa näimme sen, kuten epäilemättä lukuisat, muutkin helsinkiläiset.
      ~

      • Anonyymi

        Mikä taas on käsitykseni avaruudesta?
        Avaruudessa tapahtuu paljon.

        Avaruus sisältää monia asioita, jotka voimme omilla silmillämme nähdä ja korvillamme kuulla.

        Mutta ihmisellä on muitakin aisteja (ainakin itselläni on) ja jotkut avaruuden ilmiöt ilmaisevat itseään mahdollisesti myös näillä havaittavasti, lähinnä tuntoaistilla. Sitten on vielä se nk. 6. aisti, joka saattaa havainnoida asioita, väittäisin, että on useampiakin aisteja, esim. 7 ja 8. (jonkinlainen jumal-aisti) ja jotka ehkä monilla ihmisillä, nk. "sivistyksen" turruttamina, eivät enää toimi, mutta on ihmisiä, joilla nämä aistit toimivat. Esim. eräänlaiset "eläimen vaistot".

        Itse olen jossain määrin tällainen kummajainen ja jolle suppea-aivoiset atet epäilemättä tarjoaisivat ensisijaisesti mielisairaalaa, jotta ateistista lucifer-tiedettä häiritsevät, jopa joitain avaruuden salojakin paljastavat jumal-vaistot turtuisivat.

        Avaruudessa on paljon sellaista, jota emme voi millään inhimillisillä aisteillamme havainnoida. Niitä mahd. voisi havainnoida sen kautta, kykenevätkö jotkut avaruuden kehittyneemmät asukkaat ilmaisemaan itseään myös meidän aistiemme kautta.

        Näemme tähdistön ja planeetat siten kuin silmämme ne meille ilmaisevat. Avaruuden tutkijoiden tietokoneet voivat paljastaa meidän silmillemme muutoin näkymättömiä asioita, siirtäen ne kuviksi ruudulle.

        Avaruudessa on varmasti eri ulottuvuuksia. Jotkut voimme havaita, joitain emme. Me näemme esim. tähdet tietyllä tavoin, jokin toinen ulottuvuus näkee ja kokee ne toisin. Ja jokin, ehkä 3. ulottuvuus, omalla tavallaan...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä taas on käsitykseni avaruudesta?
        Avaruudessa tapahtuu paljon.

        Avaruus sisältää monia asioita, jotka voimme omilla silmillämme nähdä ja korvillamme kuulla.

        Mutta ihmisellä on muitakin aisteja (ainakin itselläni on) ja jotkut avaruuden ilmiöt ilmaisevat itseään mahdollisesti myös näillä havaittavasti, lähinnä tuntoaistilla. Sitten on vielä se nk. 6. aisti, joka saattaa havainnoida asioita, väittäisin, että on useampiakin aisteja, esim. 7 ja 8. (jonkinlainen jumal-aisti) ja jotka ehkä monilla ihmisillä, nk. "sivistyksen" turruttamina, eivät enää toimi, mutta on ihmisiä, joilla nämä aistit toimivat. Esim. eräänlaiset "eläimen vaistot".

        Itse olen jossain määrin tällainen kummajainen ja jolle suppea-aivoiset atet epäilemättä tarjoaisivat ensisijaisesti mielisairaalaa, jotta ateistista lucifer-tiedettä häiritsevät, jopa joitain avaruuden salojakin paljastavat jumal-vaistot turtuisivat.

        Avaruudessa on paljon sellaista, jota emme voi millään inhimillisillä aisteillamme havainnoida. Niitä mahd. voisi havainnoida sen kautta, kykenevätkö jotkut avaruuden kehittyneemmät asukkaat ilmaisemaan itseään myös meidän aistiemme kautta.

        Näemme tähdistön ja planeetat siten kuin silmämme ne meille ilmaisevat. Avaruuden tutkijoiden tietokoneet voivat paljastaa meidän silmillemme muutoin näkymättömiä asioita, siirtäen ne kuviksi ruudulle.

        Avaruudessa on varmasti eri ulottuvuuksia. Jotkut voimme havaita, joitain emme. Me näemme esim. tähdet tietyllä tavoin, jokin toinen ulottuvuus näkee ja kokee ne toisin. Ja jokin, ehkä 3. ulottuvuus, omalla tavallaan...

        Ja mistähän syystä tästä nopeasti poistettiin laulu "Avaruus"?
        Kaunis laulu kertoo myös omasta kokemuksestani näihin asioihin.
        Myös kuolemasta.

        Se ei saanut jäädä. Jollekin tuli hätä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja mistähän syystä tästä nopeasti poistettiin laulu "Avaruus"?
        Kaunis laulu kertoo myös omasta kokemuksestani näihin asioihin.
        Myös kuolemasta.

        Se ei saanut jäädä. Jollekin tuli hätä.

        Skeptiset pelkää myös oman havaintoni mukaan avaruuskappaletta. Muistuttaa liikaa jostain... kenties kehityksestä maapallollamme?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä taas on käsitykseni avaruudesta?
        Avaruudessa tapahtuu paljon.

        Avaruus sisältää monia asioita, jotka voimme omilla silmillämme nähdä ja korvillamme kuulla.

        Mutta ihmisellä on muitakin aisteja (ainakin itselläni on) ja jotkut avaruuden ilmiöt ilmaisevat itseään mahdollisesti myös näillä havaittavasti, lähinnä tuntoaistilla. Sitten on vielä se nk. 6. aisti, joka saattaa havainnoida asioita, väittäisin, että on useampiakin aisteja, esim. 7 ja 8. (jonkinlainen jumal-aisti) ja jotka ehkä monilla ihmisillä, nk. "sivistyksen" turruttamina, eivät enää toimi, mutta on ihmisiä, joilla nämä aistit toimivat. Esim. eräänlaiset "eläimen vaistot".

        Itse olen jossain määrin tällainen kummajainen ja jolle suppea-aivoiset atet epäilemättä tarjoaisivat ensisijaisesti mielisairaalaa, jotta ateistista lucifer-tiedettä häiritsevät, jopa joitain avaruuden salojakin paljastavat jumal-vaistot turtuisivat.

        Avaruudessa on paljon sellaista, jota emme voi millään inhimillisillä aisteillamme havainnoida. Niitä mahd. voisi havainnoida sen kautta, kykenevätkö jotkut avaruuden kehittyneemmät asukkaat ilmaisemaan itseään myös meidän aistiemme kautta.

        Näemme tähdistön ja planeetat siten kuin silmämme ne meille ilmaisevat. Avaruuden tutkijoiden tietokoneet voivat paljastaa meidän silmillemme muutoin näkymättömiä asioita, siirtäen ne kuviksi ruudulle.

        Avaruudessa on varmasti eri ulottuvuuksia. Jotkut voimme havaita, joitain emme. Me näemme esim. tähdet tietyllä tavoin, jokin toinen ulottuvuus näkee ja kokee ne toisin. Ja jokin, ehkä 3. ulottuvuus, omalla tavallaan...

        Sain tässä joku aika sitten tietää että Charles Darwin ei ollutkaan ateisti. No kaivelkaapa nettiä niin löytyy tämäkin totuus. Ei hän tosin kristittykään ollu mutta sieltä toiselta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä taas on käsitykseni avaruudesta?
        Avaruudessa tapahtuu paljon.

        Avaruus sisältää monia asioita, jotka voimme omilla silmillämme nähdä ja korvillamme kuulla.

        Mutta ihmisellä on muitakin aisteja (ainakin itselläni on) ja jotkut avaruuden ilmiöt ilmaisevat itseään mahdollisesti myös näillä havaittavasti, lähinnä tuntoaistilla. Sitten on vielä se nk. 6. aisti, joka saattaa havainnoida asioita, väittäisin, että on useampiakin aisteja, esim. 7 ja 8. (jonkinlainen jumal-aisti) ja jotka ehkä monilla ihmisillä, nk. "sivistyksen" turruttamina, eivät enää toimi, mutta on ihmisiä, joilla nämä aistit toimivat. Esim. eräänlaiset "eläimen vaistot".

        Itse olen jossain määrin tällainen kummajainen ja jolle suppea-aivoiset atet epäilemättä tarjoaisivat ensisijaisesti mielisairaalaa, jotta ateistista lucifer-tiedettä häiritsevät, jopa joitain avaruuden salojakin paljastavat jumal-vaistot turtuisivat.

        Avaruudessa on paljon sellaista, jota emme voi millään inhimillisillä aisteillamme havainnoida. Niitä mahd. voisi havainnoida sen kautta, kykenevätkö jotkut avaruuden kehittyneemmät asukkaat ilmaisemaan itseään myös meidän aistiemme kautta.

        Näemme tähdistön ja planeetat siten kuin silmämme ne meille ilmaisevat. Avaruuden tutkijoiden tietokoneet voivat paljastaa meidän silmillemme muutoin näkymättömiä asioita, siirtäen ne kuviksi ruudulle.

        Avaruudessa on varmasti eri ulottuvuuksia. Jotkut voimme havaita, joitain emme. Me näemme esim. tähdet tietyllä tavoin, jokin toinen ulottuvuus näkee ja kokee ne toisin. Ja jokin, ehkä 3. ulottuvuus, omalla tavallaan...

        <<Sitten on vielä se nk. 6. aisti, joka saattaa havainnoida asioita, väittäisin...<<

        Katsotaanpa ne aistit:

        1) näköaisti
        2) kuuloaisti
        3) tuntoaisti
        4) tasapainoaisti
        5) makuaisti
        6) hajuaisti

        Tässä on jo kuusi aistia, eikä nk. kuudetta aistia, joka havainnoisi jotakin. Se olisi jo seitsemäs aisti.

        Näitä on jo kuusi aistia, joten miksi sanot niin kutsuttu kuudes aisti?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        <<Sitten on vielä se nk. 6. aisti, joka saattaa havainnoida asioita, väittäisin...<<

        Katsotaanpa ne aistit:

        1) näköaisti
        2) kuuloaisti
        3) tuntoaisti
        4) tasapainoaisti
        5) makuaisti
        6) hajuaisti

        Tässä on jo kuusi aistia, eikä nk. kuudetta aistia, joka havainnoisi jotakin. Se olisi jo seitsemäs aisti.

        Näitä on jo kuusi aistia, joten miksi sanot niin kutsuttu kuudes aisti?

        Tuo "tasapainoaisti" on lisätty luettelointiin aisteista myöhemmin kuin nuo viisi muuta. Siksi yliluonnollisten kokemusten kohdalla on puhuttu "6. aistista".

        Viisastelijalle tiedoksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä taas on käsitykseni avaruudesta?
        Avaruudessa tapahtuu paljon.

        Avaruus sisältää monia asioita, jotka voimme omilla silmillämme nähdä ja korvillamme kuulla.

        Mutta ihmisellä on muitakin aisteja (ainakin itselläni on) ja jotkut avaruuden ilmiöt ilmaisevat itseään mahdollisesti myös näillä havaittavasti, lähinnä tuntoaistilla. Sitten on vielä se nk. 6. aisti, joka saattaa havainnoida asioita, väittäisin, että on useampiakin aisteja, esim. 7 ja 8. (jonkinlainen jumal-aisti) ja jotka ehkä monilla ihmisillä, nk. "sivistyksen" turruttamina, eivät enää toimi, mutta on ihmisiä, joilla nämä aistit toimivat. Esim. eräänlaiset "eläimen vaistot".

        Itse olen jossain määrin tällainen kummajainen ja jolle suppea-aivoiset atet epäilemättä tarjoaisivat ensisijaisesti mielisairaalaa, jotta ateistista lucifer-tiedettä häiritsevät, jopa joitain avaruuden salojakin paljastavat jumal-vaistot turtuisivat.

        Avaruudessa on paljon sellaista, jota emme voi millään inhimillisillä aisteillamme havainnoida. Niitä mahd. voisi havainnoida sen kautta, kykenevätkö jotkut avaruuden kehittyneemmät asukkaat ilmaisemaan itseään myös meidän aistiemme kautta.

        Näemme tähdistön ja planeetat siten kuin silmämme ne meille ilmaisevat. Avaruuden tutkijoiden tietokoneet voivat paljastaa meidän silmillemme muutoin näkymättömiä asioita, siirtäen ne kuviksi ruudulle.

        Avaruudessa on varmasti eri ulottuvuuksia. Jotkut voimme havaita, joitain emme. Me näemme esim. tähdet tietyllä tavoin, jokin toinen ulottuvuus näkee ja kokee ne toisin. Ja jokin, ehkä 3. ulottuvuus, omalla tavallaan...

        Ufo-olennoista maan päällä...? "Mielipiteeni" on, että heitä saattaa täällä olla, mutta tuskin he ihmisten keskellä kuljeksivat, etenkään ihmisiksi tekeytyneinä. Jos heitä on, niin luultavimmin piilossa meiltä.

        Tosin, tämänkään asian kohdalla ei juuri kannata puhua "mielipiteestä", sillä todellisuus on se, mikä se on, eikä mielipide siihen vaikuta. Jos tällaisia alieneita täällä olisi, he olisivat juuri sellaisia kuin ovat, olimme me heistä mitä mielipidettä tahansa.

        Niinkuin On Jumalakin, enkeleineen. Nämä eivät kuitenkaan ole täsmälleen samaa joukkoa kuin nk. ufo-alienit.

        Juttelin aikoinaan erään ufoja nähneen, nk. selvänäkijän kanssa. Nämä ufologit antavat yleensä sen varoituksen, että jos sattuu esim. metsäpolulla näkemään ufolautasen maassa ja henkilöitä puuhastelemassa sen ympärillä, EI pidä mennä näitä käsiojossa tervehtimään, vaan pysyttävä piilossa, mahd. poistuttava hiljaa paikalta.

        Nämä kun eivät käyttäydy kuin ihmiset. Kuulemma harmaat 💀 ovat heistä vaarallisimpia.


      • Anonyymi

        Tärkeintä on kiljua.Joka ainoaan ilmiöön voi ja kannattaa reagoida kiljumalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo "tasapainoaisti" on lisätty luettelointiin aisteista myöhemmin kuin nuo viisi muuta. Siksi yliluonnollisten kokemusten kohdalla on puhuttu "6. aistista".

        Viisastelijalle tiedoksi.

        <<Tuo "tasapainoaisti" on lisätty luettelointiin aisteista myöhemmin<<

        Viisastelua.... hm....?! No, hyvä kun huomasivat unohtaneensa yhden aistin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        <<Tuo "tasapainoaisti" on lisätty luettelointiin aisteista myöhemmin<<

        Viisastelua.... hm....?! No, hyvä kun huomasivat unohtaneensa yhden aistin.

        Toivottavasti eivät ole mitään tärkeämpää unohtaneet!

        Tai no joo, kun vuosia sitten puhuttiin, että maapallolta voi kadota yht äkkiä sähkö vaikka 40 vuodeksi liittyen auringonpurkauksiin, ja pohdittiin tietoliikennettä, tietokoneita ja kännyköitä - niin unohdettiin se totuus, että myös ihminen käy sähköllä.

        Oliko tämäkin viisastelua?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toivottavasti eivät ole mitään tärkeämpää unohtaneet!

        Tai no joo, kun vuosia sitten puhuttiin, että maapallolta voi kadota yht äkkiä sähkö vaikka 40 vuodeksi liittyen auringonpurkauksiin, ja pohdittiin tietoliikennettä, tietokoneita ja kännyköitä - niin unohdettiin se totuus, että myös ihminen käy sähköllä.

        Oliko tämäkin viisastelua?

        Tällaisia uutisia:

        <<Tietoisku auringonpurkauksista 2 minuutissa: Aurinko katkaisee sähköt

        Vuonna 2012 maapallo välttyi vain nipin napin valtavan auringonpurkauksen seurauksilta. Sähköisesti varautuneiden hiukkasten parvi olisi voinut katkaista sähköt laajoilta alueilta. Uuden avaruusteleskoopin tehtävänä on varoittaa ajoissa Auringon oikuista.<<

        Lähde: Tieteen kuvalehti

        <<Valtaisa auringonpurkaus voisi kaataa sähköverkkoja ja haurastuttaa öljy- ja kaasuputkia, kertoo Wired-lehti. Suomessa uutisesta kertoo Tekniikka & Talous.

        - Megaluokan auringonpurkauksen todennäköisyys vuoteen 2020 mennessä on laskelmieni mukaan noin 12 prosenttia, sanoo fyysikko Pete Riley kalifornialaisesta San Diegon yliopistosta. Häneltä julkaistiin aiheesta vastikään artikkeli Space Weather -tiedelehdessä.<<

        Lähde: Ilkka-Pohjalainen

        Jos ne huomaisivat unohtaneensa tämänkin ihmisen biologia-asian jossakin vaiheessa, että saisimme tietää, että miten tuo tilanne meihin vaikuttaisi?

        Toisaalta ihminen tuottaa itse sähkönsä sydämentomintaan (mutta voidaan asentaa myös sähköinen tahdistinlaite) vererenkierron (pH-arvon) kautta, mutta toisaalta sähköä ei tunneta, vaikka sitä pystytään käyttämään, vaan sähkö on laskennallisesti - magnetismin ohella -viidennen ulottuuuden painovoima, joka heijastuu maapallolle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tällaisia uutisia:

        <<Tietoisku auringonpurkauksista 2 minuutissa: Aurinko katkaisee sähköt

        Vuonna 2012 maapallo välttyi vain nipin napin valtavan auringonpurkauksen seurauksilta. Sähköisesti varautuneiden hiukkasten parvi olisi voinut katkaista sähköt laajoilta alueilta. Uuden avaruusteleskoopin tehtävänä on varoittaa ajoissa Auringon oikuista.<<

        Lähde: Tieteen kuvalehti

        <<Valtaisa auringonpurkaus voisi kaataa sähköverkkoja ja haurastuttaa öljy- ja kaasuputkia, kertoo Wired-lehti. Suomessa uutisesta kertoo Tekniikka & Talous.

        - Megaluokan auringonpurkauksen todennäköisyys vuoteen 2020 mennessä on laskelmieni mukaan noin 12 prosenttia, sanoo fyysikko Pete Riley kalifornialaisesta San Diegon yliopistosta. Häneltä julkaistiin aiheesta vastikään artikkeli Space Weather -tiedelehdessä.<<

        Lähde: Ilkka-Pohjalainen

        Jos ne huomaisivat unohtaneensa tämänkin ihmisen biologia-asian jossakin vaiheessa, että saisimme tietää, että miten tuo tilanne meihin vaikuttaisi?

        Toisaalta ihminen tuottaa itse sähkönsä sydämentomintaan (mutta voidaan asentaa myös sähköinen tahdistinlaite) vererenkierron (pH-arvon) kautta, mutta toisaalta sähköä ei tunneta, vaikka sitä pystytään käyttämään, vaan sähkö on laskennallisesti - magnetismin ohella -viidennen ulottuuuden painovoima, joka heijastuu maapallolle.

        Vielä tuosta ihmisen sähköstä - veren pH-arvo liittyy hengittämiseen, kun ihminen lakkaa hengittämästä, niin pH-arvo muuttuu siten, ettei se tuota enää sähköä ja myös sydän hiipuu silloin lyömästä. Eiköhän kyse ole samanlaisesta kemiallisesta reaktiosta kuin auton akussa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä taas on käsitykseni avaruudesta?
        Avaruudessa tapahtuu paljon.

        Avaruus sisältää monia asioita, jotka voimme omilla silmillämme nähdä ja korvillamme kuulla.

        Mutta ihmisellä on muitakin aisteja (ainakin itselläni on) ja jotkut avaruuden ilmiöt ilmaisevat itseään mahdollisesti myös näillä havaittavasti, lähinnä tuntoaistilla. Sitten on vielä se nk. 6. aisti, joka saattaa havainnoida asioita, väittäisin, että on useampiakin aisteja, esim. 7 ja 8. (jonkinlainen jumal-aisti) ja jotka ehkä monilla ihmisillä, nk. "sivistyksen" turruttamina, eivät enää toimi, mutta on ihmisiä, joilla nämä aistit toimivat. Esim. eräänlaiset "eläimen vaistot".

        Itse olen jossain määrin tällainen kummajainen ja jolle suppea-aivoiset atet epäilemättä tarjoaisivat ensisijaisesti mielisairaalaa, jotta ateistista lucifer-tiedettä häiritsevät, jopa joitain avaruuden salojakin paljastavat jumal-vaistot turtuisivat.

        Avaruudessa on paljon sellaista, jota emme voi millään inhimillisillä aisteillamme havainnoida. Niitä mahd. voisi havainnoida sen kautta, kykenevätkö jotkut avaruuden kehittyneemmät asukkaat ilmaisemaan itseään myös meidän aistiemme kautta.

        Näemme tähdistön ja planeetat siten kuin silmämme ne meille ilmaisevat. Avaruuden tutkijoiden tietokoneet voivat paljastaa meidän silmillemme muutoin näkymättömiä asioita, siirtäen ne kuviksi ruudulle.

        Avaruudessa on varmasti eri ulottuvuuksia. Jotkut voimme havaita, joitain emme. Me näemme esim. tähdet tietyllä tavoin, jokin toinen ulottuvuus näkee ja kokee ne toisin. Ja jokin, ehkä 3. ulottuvuus, omalla tavallaan...

        <<Avaruudessa on varmasti eri ulottuvuuksia. Jotkut voimme havaita, joitain emme. Me näemme esim. tähdet tietyllä tavoin, jokin toinen ulottuvuus näkee ja kokee ne toisin. Ja jokin, ehkä 3. ulottuvuus, omalla tavallaan...<<

        Tiede tunnistaa ainakin 11 ulottuvuutta, mutta ne eivät ole avaruudessa, vaan tässä meidän 'ympärillämme', sanotaan, että ne aukeavat aivojen kautta ja kun saavuttaa seuraavan ulottuvuuden ajattelun, niin näkee tässä kolmannessa ulottuvuudessa olevat paradoksit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä taas on käsitykseni avaruudesta?
        Avaruudessa tapahtuu paljon.

        Avaruus sisältää monia asioita, jotka voimme omilla silmillämme nähdä ja korvillamme kuulla.

        Mutta ihmisellä on muitakin aisteja (ainakin itselläni on) ja jotkut avaruuden ilmiöt ilmaisevat itseään mahdollisesti myös näillä havaittavasti, lähinnä tuntoaistilla. Sitten on vielä se nk. 6. aisti, joka saattaa havainnoida asioita, väittäisin, että on useampiakin aisteja, esim. 7 ja 8. (jonkinlainen jumal-aisti) ja jotka ehkä monilla ihmisillä, nk. "sivistyksen" turruttamina, eivät enää toimi, mutta on ihmisiä, joilla nämä aistit toimivat. Esim. eräänlaiset "eläimen vaistot".

        Itse olen jossain määrin tällainen kummajainen ja jolle suppea-aivoiset atet epäilemättä tarjoaisivat ensisijaisesti mielisairaalaa, jotta ateistista lucifer-tiedettä häiritsevät, jopa joitain avaruuden salojakin paljastavat jumal-vaistot turtuisivat.

        Avaruudessa on paljon sellaista, jota emme voi millään inhimillisillä aisteillamme havainnoida. Niitä mahd. voisi havainnoida sen kautta, kykenevätkö jotkut avaruuden kehittyneemmät asukkaat ilmaisemaan itseään myös meidän aistiemme kautta.

        Näemme tähdistön ja planeetat siten kuin silmämme ne meille ilmaisevat. Avaruuden tutkijoiden tietokoneet voivat paljastaa meidän silmillemme muutoin näkymättömiä asioita, siirtäen ne kuviksi ruudulle.

        Avaruudessa on varmasti eri ulottuvuuksia. Jotkut voimme havaita, joitain emme. Me näemme esim. tähdet tietyllä tavoin, jokin toinen ulottuvuus näkee ja kokee ne toisin. Ja jokin, ehkä 3. ulottuvuus, omalla tavallaan...

        <<Ja jokin, ehkä 3. ulottuvuus, omalla tavallaan.<<

        Me olemme 3. ulottuvuudessa eli dimenssiossa (pituus, leveys ja syvyys), 4. ulottuvuus on aika, jonka kautta mennään viidenteen ulottuvuuteen.

        Tässä tiedelehden ulottuvuuskeskustelua, niin pääsee vähän kärryille, että mistä on kyse.

        https://www.tiede.fi/keskustelu/56891/ketju/viides_ulottuvuus


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        <<Ja jokin, ehkä 3. ulottuvuus, omalla tavallaan.<<

        Me olemme 3. ulottuvuudessa eli dimenssiossa (pituus, leveys ja syvyys), 4. ulottuvuus on aika, jonka kautta mennään viidenteen ulottuvuuteen.

        Tässä tiedelehden ulottuvuuskeskustelua, niin pääsee vähän kärryille, että mistä on kyse.

        https://www.tiede.fi/keskustelu/56891/ketju/viides_ulottuvuus

        Voisi hyvin ajatella Jeesuksen puhumasta paratiisista, jossa 'voittaja saa syödä salattua mannaa', että käytännön tasolla liikuttaisiin silloin ulottuvuuksiin ajan kautta, ehkä juuri viidenteen ulottuvuuteen.

        Mutta - todella - jotta tuo olisi mahdollista (päästä paratiisiin) on voitettava kaikki alhaiset tunteet. Ja niinpä tiedelehden ulottuvuuskeskustelun Penan pankkiryöstöesimerkki viidennen ulottuvuuden kautta, eli varkaus, ei tulisi mieleenkään, heh.

        Tällainen kyky oli ihmiseltä suojattava (sidottava ihminen materiaan) kunnes ihminen on voittanut kaikki alhaiset tunteensa. Löytyy Jeesuksen opetuksista.


    • Anonyymi

      Onkin typerää, jopa epätieteellistä etsiä jotain samanlaista elämää ja olosuhteita jostain muualta avaruudesta. Elämä on tullut sattumalta, niin ei se voi sattumalta syntyä samanlaisena muualle. Tai silloin se ei ole sattumaa. Se vesi on sattumaa eikä sitä pidä etsiä muualta eikä happea tai mitään muutakaan, vaan uskoa vahvasti siihen että niissä miljardeissa vuosissa elämä kehittyy sattumalta vaikka tulikuumaan tai jääkylmään.

      Sattumalta syntynyt elämä ei vaadi edes mitään soluja, vaan sillä voi olla aivan toisenlainen muoto ja tapa elää. Sellainen kun nyt vain sattumalta voi tulla. Muutoin uskomme salakavalasti siihen, että satuolento määritellyt elämän rajat sekä muodon sekä sille olosuhteet ja olemme muka tietävinämme vain miten se kehittynyt, mutta emme itsekään usko siihen mahdollisuteen missään muualla.

      • Anonyymi

        Jumala ei ole satuolento, mutta sinä olet onneton kun et koskaan tule ymmärtäämään mitään koska kiellät Hänet.


      • Anonyymi

        Minkä uskonsuunnan kirjoittama Urantia-kirja on? Siellä selostettu monta asiaa ko. aiheesta.


    • Voi olla noinkin ja Jeesuksen toinen tulemus on viivästynyt hänen vapahdellessa muita sivilisaatioita kaukaisissa galakseissa, kenties jopa toisissa maailmankaikkeuksissa ja ulottuvuuksissa. Näin se on.

      • Anonyymi

        Jeesus tulee juuri silloin kun Isä sen hyväksi näkee. Ole kiitollinen, että sinullakin on vielä aikaa tehdä parannus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus tulee juuri silloin kun Isä sen hyväksi näkee. Ole kiitollinen, että sinullakin on vielä aikaa tehdä parannus.

        Puhu pukille. 🐐

        Olisin äärettömän hämmästynyt ja yllättynyt ja nostaisin pipoa, jos joku forkan ateisteista alkaisi yht'äkkiä ajatella näitä sielunasioita, sillai kolmiulotteisesti.
        ~


      • Anonyymi kirjoitti:

        Puhu pukille. 🐐

        Olisin äärettömän hämmästynyt ja yllättynyt ja nostaisin pipoa, jos joku forkan ateisteista alkaisi yht'äkkiä ajatella näitä sielunasioita, sillai kolmiulotteisesti.
        ~

        Niin minäkin olisin. Usko on yksin Jumalan lahja eikä sitä ihminen voi itsestään itse puristaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus tulee juuri silloin kun Isä sen hyväksi näkee. Ole kiitollinen, että sinullakin on vielä aikaa tehdä parannus.

        Niin, onhan tässä aikaa vielä juoda ja kemikalisoida aivot pihalle, ryhtyä pikkurikolliseksi tai suuremmaksikin ja ottaa tarpeeksi tuhoa itselle sekä muille aiheutettuani vastaan helluntai-jeesus.

        Mutta jospa jatkaisin nyt entiseen tapaan, vähemmän harmia kanssaeläjille ja itselle.

        Kaikilla ei vain ole sitä jumalien kaipuuta ja se versio kristinuskosta jota täällä aktiivisimmin ja ainoana oikeana tuputetaan on se vastenmielisin Jeesuksen uskomisen muoto.

        Kristinuskossa eikä kristityissä sinänsä ole mitään vikaa, ylivoimainen enemmistöhän heistä on aivan tolkullisia. Mutta sitten ovat ne laitimmaiset laitalahkolaiset joiden maailmaan tämä palsta onkin oiva ikkuna. Mielenkiintoinen maailma mutta ei koskaan omani, sellainen on arvoistani aivan liian kaukana.


      • Anonyymi
        a-teisti kirjoitti:

        Niin, onhan tässä aikaa vielä juoda ja kemikalisoida aivot pihalle, ryhtyä pikkurikolliseksi tai suuremmaksikin ja ottaa tarpeeksi tuhoa itselle sekä muille aiheutettuani vastaan helluntai-jeesus.

        Mutta jospa jatkaisin nyt entiseen tapaan, vähemmän harmia kanssaeläjille ja itselle.

        Kaikilla ei vain ole sitä jumalien kaipuuta ja se versio kristinuskosta jota täällä aktiivisimmin ja ainoana oikeana tuputetaan on se vastenmielisin Jeesuksen uskomisen muoto.

        Kristinuskossa eikä kristityissä sinänsä ole mitään vikaa, ylivoimainen enemmistöhän heistä on aivan tolkullisia. Mutta sitten ovat ne laitimmaiset laitalahkolaiset joiden maailmaan tämä palsta onkin oiva ikkuna. Mielenkiintoinen maailma mutta ei koskaan omani, sellainen on arvoistani aivan liian kaukana.

        Jokainen itse päättää miten aikansa käyttää.
        Kaikki ne uskovat jotka sinä hyväksyt eivät ole oikeita uskovia. Ja ne joita solvaat ja nimittelet ovat.
        Näin uskovat erotetaan maailmasta koska maailma heitä vihaa.


      • Anonyymi
        usko_vainen kirjoitti:

        Niin minäkin olisin. Usko on yksin Jumalan lahja eikä sitä ihminen voi itsestään itse puristaa.

        Miksi tästä poistettiin se, että sinäkin olet puristanut itsestäsi vaikka kuinka monta usko-variaatiota?

        Ei se ole yhdellekään palstalaiselle eikä myöskään ylläpidolle mikään uutinen.

        Ota vastuu "lapsistasi."

        👍


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus tulee juuri silloin kun Isä sen hyväksi näkee. Ole kiitollinen, että sinullakin on vielä aikaa tehdä parannus.

        <<Jeesus tulee juuri silloin kun Isä sen hyväksi näkee. Ole kiitollinen, että sinullakin on vielä aikaa tehdä parannus.<<

        Tuntisitko kun tulee? Mistä tunnistat?


    • Anonyymi

      Nuorena monenlaista dänikeniä luettu, Ultra- ja Tähdet & Avaruus-lehtiä siinä missä uskonnollista tekstiäkin. Poskea on käännetty ymmärtämään monet vaihtoehdot ;D

      Raamattukin avautuu toisella tavalla kun sen ottaa alusta alkaen science fiction -tarinana. Ihmisen ja maapallon luominen on täysin tieteellisesti mahdollista, ihminen ei siihen vaan tuossa mittakaavassa koskaan pysty. SIMS-peleissä vastaavaan ehkä ja pelaaja epäilemättä pyrkii luojan tavoin pitämään pienistä ja mitättömistä pikselihahmoista huolta tai sitten mielioikkuna heittää niiden niskaan jonkun luonnonmullistuksen, vaikkapa tulvan - ihan vaan koska pystyy. Ei hän sitä jumaluuttaan tai ylävinkkelistä katsomista lainkaan kyseenalaista.

      Skeptikotkaan eivät voi väittää vastaan, etteikö esim. Eevan luomisen kuvaus Raamatussa olisi aika selkeästi kerrottu kirurginen operaatio nukutuksineen kaikkineen. Tai että Paratiisi olisi toisesta näkökulmasta katsottuna tarkoin säännöstelty ja elinkelpoinen biodome, jossa Jumala voi käyskennellä vaikka ilman avaruuskypärää....

      Muinaisile kansoille se on vaikuttanut ihmeeltä, vaikka niitä olisi oikeasti ollut joku todistamassa, nämä asiat jotka modernille ihmiselle ovat aika pitkälle jo arkipäivää. Itse luomiskertomustahan ei kukaan ole todentanut, vaan parhaassakin tapauksessa, jos se on kerrottu tarinana jälkipolville, niin sekä Aatami että Eeva ovat joutuneet luottamaan siihen mitä heille on siitä kerrottu. Miten Aatami on voinut tietää olevansa tomua ja Eeva pala kylkiluusta?

      Toisaalta vähän ihmetyttää jonkun ateistin itsepintainen Jumalan kieltäminen, jos samaan aikaan voidaan hyväksyä se, että tiede antaa näihin jo kohta mahdollisuuden vaikkapa Marsin tai Kuun miehittämiseen sinne vastaava biodome luomalla. Mikä estää yksinäistä astronauttia joskus tulevaisuudessa tekemästä vaikka kokonaista ihmissiviilisaatiota koeputkessa Maasta tuoduista jäädytetyistä munasoluista ja siittiöistä, jotta vältytään matkustuksen haitoilta ja uudet ihmisalkiot kenties tottuvat paremmin myös ko. planeetan painovoimaan ja olosuhteisiin kuin vaikkapa astronautin mukana Maasta lähetetyt lapset? Eikö hän silloin ole (vertailun vuoksi) sen biodomen kaikkivaltias ja jumala, luonut elämää planeetalle, jossa sitä ei aiemmin ole ollut?

      Minusta on vähän kummallista, jos tämmöinenkin ajatus hylätään, vaikka se on täysin järkeenkäypä ja tieteen kannalta katsottuna joskus toteutettavissa ihan ilman mitään uskonnollisuutta tai mystiikkaa. Kutsutaan sitä elämän luojaa sitten jatkossa sen planeetan tarustossa Jumalaksi, alieniksi tai astronautiksi.

      👍

      • Anonyymi

        Miten Aatami on voinut tietää olevansa tomua ja Eeva pala kylkiluusta?

        Siis kun nykyisinkin lapsille kerrotaan tarinoita kukista ja mehiläisistä, tai siitä, että haikara toi, ennemmin kuin kerrotaan, että "sä olit isän ja äidin känninen vahingonlaukaus ja oikeasti me mietittiin että abortoidaanko sut vai pidetäänkö sut." Tai sitten että on olemassa myös miehiä, mutta sulla on kaksi äitiä tai on olemassa naisia, mutta sulla on kaksi isää.

        Ei ihminen tiedä ennenkuin vasta myöhemmällä iällä, että miten uusia ihmisiä tehdään, tai että on eri sukupuolia tai jotakuta ei saa pussata tai halata. Hän vaan on. Oman maailmankaikkeutensa kaikkivaltias,

        👍


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten Aatami on voinut tietää olevansa tomua ja Eeva pala kylkiluusta?

        Siis kun nykyisinkin lapsille kerrotaan tarinoita kukista ja mehiläisistä, tai siitä, että haikara toi, ennemmin kuin kerrotaan, että "sä olit isän ja äidin känninen vahingonlaukaus ja oikeasti me mietittiin että abortoidaanko sut vai pidetäänkö sut." Tai sitten että on olemassa myös miehiä, mutta sulla on kaksi äitiä tai on olemassa naisia, mutta sulla on kaksi isää.

        Ei ihminen tiedä ennenkuin vasta myöhemmällä iällä, että miten uusia ihmisiä tehdään, tai että on eri sukupuolia tai jotakuta ei saa pussata tai halata. Hän vaan on. Oman maailmankaikkeutensa kaikkivaltias,

        👍

        jolle ei tietenkään saa sanoa mitään sen oman, tarkoin varjellun biodomen (kutsutaan sitä tässä vaikka Planeetta S24:ksi) ulkopuolista vastaan, koska sitten aletaan poistella viestejä...

        ;D

        👍


    • Anonyymi

      Ihminen on vain pala tomua. Sattumalta Raamattu tiesi sen, että olemme vain kasa alkuaineita.

      Mutta eikö kukaan ymmärrä evoluutiota siinä, että miksi elämä jossain muualla tulisi olla samanlaista ja pitäisi olla muka elämälle mahdolliset olosuhteet. Eihän evoluutio sattumalta tee mitään vettä tai happea, että alapa eliö siinä sattumalta hyppelehtimään ja kehity niin, että pian olet rikkiviisas ihminen höpötyksinesi.

      Tai sitten emme oikeasti ymmärrä evoluutiosta mitään eikä sen mahdollisuuksista luoda elämää johonkin muualle kuin tähän planeetalle. Olemme vain tyhän höpöttäjiä ilman tietoa.

      • Anonyymi

        Ihmisen evoluutiota kutsutaan kasvamiseksi.

        Oletuksena, että sitten vanhana on viisas ja oppinut elämästä jotain ja ymmärrät elämäsi jatkuvana kasvamisena näkemään kenties nuoremman itsesi vielä kehittymättömänä raakileena, mutta josta evoluutio muokkaa sitten viisaan vanhuksen.

        Joillekin se evoluutioloikka ei vaan koskaan tapahdu. Edelleen hypätään tuntemattomalta laiturilta kivikkoon, niinkuin oltaisiin elämämme herroja.

        Terveellistä on kyseenalaistaa joskus omatkin kivikkoonhyppimisimpulssinsa ja odottaa vaikka huomiseen, jos järvessä olisi vesi kohonnut kevään myötä.

        👍


    • Anonyymi

      Kiitos O. että ymmärrät vähän muutakin kuin omaa planeettaamme. Et edusta kaikkein kapeakatseisinta kristillisyyttä.

    • Anonyymi

      Toistaiseksi mistään elämästä maan ulkopuolella ei ole ensimmäistäkään todistetta. Eikä mistään yliluonnollisestakaan, mukaan lukien jumalat.

      Uskottu sen sijaan on vaikkapa luudalla lenteleviin noitiin.

      • Anonyymi

        Tuon ylivoimaisesti suurinosa lukijoista jo tietääkin. Ei mitään uutta. Tuokos menoa estää, ehei. Tieteellä et saa hiljennettyä uskovaista, kyseessähän on uskonto.


    • Anonyymi

      Evoluutioloikka on tyhmintä ihminen voi keksiä. Aivan varmasti hän ei ymmärrä sen tieteellistä sisältöä.

      Ei se mene niinpäin, että me etsimme avaruudesta Jumalaa, vaan me etsimme sieltä evoluutiota. Ne taivaankappaleet ovat jököttäneet siellä miljardeja vuosia, niin kuvittelisi että evoluutio olisi siellä sattumalta ottanut vaikka millaisia loikkia, eikä kivenmöhkäleet vain olisi kivenmöhkäleitä vaikka vuosimiljardit kuluu.

      Mutta jos emme osaa asiaa tieteellisesti selittää, niin voimme hiljentyä miettimään että miksi niin on.

      • Olet käsittänyt evoluution täysin väärin jos kuvittelet, että sen pääasiallinen ilmenemismuoto olisi tehdä jotain loikkia niin, että paikkoihin, jotka ovat elämälle kelvottomia, yhtäkkiä syntyisi elämänkirjo tyyliin vähintään siksi, että olisihan vain jotenkin väärin, jos ei niin miljardeissa vuosissa vain tapahtuisi.


    • Anonyymi

      Kun ajatellaan että joku kivenmöhkäle kiertää avaruudessa, niin miten siihen vaikuttaa ajan kuluminen ja mikä saa aikaa sen evoluutioloikan, ettei se ole se sama kivenmurikka vielä miljardin vuoden kuluttua, vaan sattumalta siellä vilisee mikä mitä höttiäisiä mukautuen siihen olosuhteisiin mitkä siellä on.

      No tietenkään kaikille kivenmurikoille ei synnyt elämää, mutta kun sitä tälle yhdelle on syntynyt niin helposti ja olemme jopa tuhansissa vuosissa kehittyneet sivistyneiksi ihmisiksi, niin aika kummallista, että kaikki muut taivankappaleet ovat sattumalta vailla elämää samoja elottoimia massoja vaikka miten vuoden ovat vierineet ja sattuma yrittänyt puuttua peliin.

      Me kaipaamme tiedettä eikä mitään sekopäisyyttä.

      • Sinulla näyttää olevan virheellinen käsitys, että elämä jotenkin itsessään sisältäisi jonkin pakollisen ominaisuuden tulla syntyneeksi kaikkialle. Mutta kun kerran tiedämme, että elämän esiintyvyydellä on rajansa, ja tiedämme huomattavalta osin noiden muiden kivenmurikoiden edustavan sille sopimattomia olosuhteita, niin ei pitäisi olla ihmettelyn aihe, että miksi siellä ei ole elämää.


      • Anonyymi

        <<Kun ajatellaan että joku kivenmöhkäle kiertää avaruudessa, niin miten siihen vaikuttaa ajan kuluminen<<

        Ongelma sinänsä - onko siellä aikaa? Aikaa mitataan entropian lain perusteella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        <<Kun ajatellaan että joku kivenmöhkäle kiertää avaruudessa, niin miten siihen vaikuttaa ajan kuluminen<<

        Ongelma sinänsä - onko siellä aikaa? Aikaa mitataan entropian lain perusteella.

        Ja jos aika olisi totta, ei voisi tapahtua tunneloitumista, joka on tieteellinen tosiasia, joten aikamatkustaminen pitäisi ehkä ajatella tästä lähtökohdasta käsin, ja ehkä on ajateltukin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja jos aika olisi totta, ei voisi tapahtua tunneloitumista, joka on tieteellinen tosiasia, joten aikamatkustaminen pitäisi ehkä ajatella tästä lähtökohdasta käsin, ja ehkä on ajateltukin.

        Piti oikein tarkistaa wikipediasta.... - Voi hyvä luoja! - miten yksinkertaista. Noh, tää on nyt toinen juttu.

        <<Aikamatkustus (myös aikamatkailu ja matkustaminen ajassa) tarkoittaa aineen liikkumista ajassa eteen- ja/tai taaksepäin. Yleensä sillä tarkoitetaan ihmisen matkustusta ajassa. Fyysikot eivät ole yksimielisiä siitä, onko tällainen liikkuminen ajassa ylipäänsä mahdollista, mutta aikamatkailun mahdottomuutta ei ole todistettu.<<


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Piti oikein tarkistaa wikipediasta.... - Voi hyvä luoja! - miten yksinkertaista. Noh, tää on nyt toinen juttu.

        <<Aikamatkustus (myös aikamatkailu ja matkustaminen ajassa) tarkoittaa aineen liikkumista ajassa eteen- ja/tai taaksepäin. Yleensä sillä tarkoitetaan ihmisen matkustusta ajassa. Fyysikot eivät ole yksimielisiä siitä, onko tällainen liikkuminen ajassa ylipäänsä mahdollista, mutta aikamatkailun mahdottomuutta ei ole todistettu.<<

        Pakko selittää sen verran, ettei ajassa liikuta mihinkään. Aika on illuusio - periaatteessa kaikki on läsnä koko ajan ja joka hetki, mutta miksi me hahmotamme sen 'liikkuvana' tai että takana on menneisyys ja edessä tulevaisuus, se on sitten toinen juttu. Mutta se on ainakin varmaa, että suhteessa tällaiseen aikakäsitteeseen, me kuljemme sitten takaperin - selkä edellä - tulevaisuuteen, koska näemme menneisyyteen, mutta emme sinne mihin olemme menossa. Eikö tämäkin ole jo kummallista?!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pakko selittää sen verran, ettei ajassa liikuta mihinkään. Aika on illuusio - periaatteessa kaikki on läsnä koko ajan ja joka hetki, mutta miksi me hahmotamme sen 'liikkuvana' tai että takana on menneisyys ja edessä tulevaisuus, se on sitten toinen juttu. Mutta se on ainakin varmaa, että suhteessa tällaiseen aikakäsitteeseen, me kuljemme sitten takaperin - selkä edellä - tulevaisuuteen, koska näemme menneisyyteen, mutta emme sinne mihin olemme menossa. Eikö tämäkin ole jo kummallista?!

        Huoh, ja oikeastaan aika kamalaa, että Jeesuskin tiesi tämän asian jo 2000 vuotta sitten. Tiedoksi niille, jotka sanovat, ettei mitään Jeesusta koskaan elänytkään, että joudutte sitten tuon nimen tilalle etsimään ajattelijan, joka on sanonut nämä asiat jo pari tuhatta vuotta sitten, jos Jeesus ei kelpaa.

        << Jeesus sanoi, ”Onnittelut sille joka tuli olemaan ennen olemaan tulemista.<<


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huoh, ja oikeastaan aika kamalaa, että Jeesuskin tiesi tämän asian jo 2000 vuotta sitten. Tiedoksi niille, jotka sanovat, ettei mitään Jeesusta koskaan elänytkään, että joudutte sitten tuon nimen tilalle etsimään ajattelijan, joka on sanonut nämä asiat jo pari tuhatta vuotta sitten, jos Jeesus ei kelpaa.

        << Jeesus sanoi, ”Onnittelut sille joka tuli olemaan ennen olemaan tulemista.<<

        Ja - kuten hyvin tiedämme - Jeesus ainakin tarinan mukaan onnistui myös tunneloitumaan sekä voittamaan meidän faktoiksi luulemamme (tiede ei enää luule) luonnonlait levitoimalla ja luomalla materiaa tyhjästä. Saman aikailmiön eri muotoja.


      • Anonyymi
        Terveisiä_kaaoksesta kirjoitti:

        Sinulla näyttää olevan virheellinen käsitys, että elämä jotenkin itsessään sisältäisi jonkin pakollisen ominaisuuden tulla syntyneeksi kaikkialle. Mutta kun kerran tiedämme, että elämän esiintyvyydellä on rajansa, ja tiedämme huomattavalta osin noiden muiden kivenmurikoiden edustavan sille sopimattomia olosuhteita, niin ei pitäisi olla ihmettelyn aihe, että miksi siellä ei ole elämää.

        "Sinulla näyttää olevan virheellinen käsitys, että elämä jotenkin itsessään sisältäisi jonkin pakollisen ominaisuuden tulla syntyneeksi kaikkialle. Mutta kun kerran tiedämme, että elämän esiintyvyydellä on rajansa, ja tiedämme huomattavalta osin noiden muiden kivenmurikoiden edustavan sille sopimattomia olosuhteita, niin ei pitäisi olla ihmettelyn aihe, että miksi siellä ei ole elämää."


        Elämä on kemiallinen reaktio. Sellaisia syntyy tietynlaisissa olosuhteissa. Yhdenlaisissa olosuhteissa syntyy yhdenlaisia ja toisenlaisissa toisenlaisia.


    • Anonyymi

      Se onkin hyvä selitys, että et ymmärrä mitään kun et ymmmärrä.

      Täydellinen tieteellinen selitys.

      Asia valaistu tosi paljon. Joskin oli täysin odettu.

      Tiedehän selittää ihmisen synnyn siten, että maahan törmäsi toinen planeetta ja siinä myllerryksessä alkoi kehittyä hieno ihminen kun dinot hävisi häiristemästä.

      Kun ne kivenmöhkäleet aikansa törmäilee toisiinsa miljardi vuotta, niin kai sitten voidaan odottaa jotain tapahtuvaksi. Joskin meidän elämämme hiipuu, koska ei aurinko pysy miljardi vuotta ennallan. Meidän tulee ottaa niitä evoluutioloikkia, vaikka muualla avaruudessa niitä ei oteta tieteen nimissä.

      • Anonyymi

        <<<Tiedehän selittää ihmisen synnyn siten, että maahan törmäsi toinen planeetta ja siinä myllerryksessä alkoi kehittyä hieno ihminen kun dinot hävisi häiristemästä.<<<

        Tiede selittää, että meidän todellisuus onkin vain hologrammi ja olemme pelkkiä pelihahmoja jonkun tulevaisuuden mukulan pleikkarissa ja mahdollisesti ''syntyneet'' tänä aamuna.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        <<<Tiedehän selittää ihmisen synnyn siten, että maahan törmäsi toinen planeetta ja siinä myllerryksessä alkoi kehittyä hieno ihminen kun dinot hävisi häiristemästä.<<<

        Tiede selittää, että meidän todellisuus onkin vain hologrammi ja olemme pelkkiä pelihahmoja jonkun tulevaisuuden mukulan pleikkarissa ja mahdollisesti ''syntyneet'' tänä aamuna.

        Ja jos asia on näin - on meillä silloinkin (varsinkin silloin) Jumalamme.


    • Anonyymi

      Maya-intiaanit väittävät olevansa kotoisin Kaldeasta ja heillä on pitkälle kehittynyt tähtitiede kalentereineen.

      Yhteys löytyy niin VT:iin kuin UT:iinkin. Heidän kalenterillaan on tarkka päivämäärä, jolloin se on alkanut. Wikipedian sivulla Mayojen korkeakulttuuri kerrotaan, että heidän kalenterinsa alkuhetki on 13. elokuuta 3114 eaa. Mutta aloituksessa mainitaan, että mayojen historia ulottuu ainakin 3 000 vuoden taakse.[5]. Tässä on ollut monenlaisia ajanlaskutapoja välissä, joten minkähän laskutavan mukaan tuo elokuun 13. on laskettu? Ja jos se pitää paikkansa meidän laskutavan mukaan, niin tuostahan on jo uuden ajan alkuunkin 3000 vuotta.

      Tietääkö kukaan tästä asiasta? Tästä - siis mayoista voisi olla yhteys nyt tuohon Henokin kirjaan. Erikoistahan mayakulttuurissa on myös se, että sieltä on löytynyt valkoisen, parrakkaan miehen patsaita, jota pidetään apostoli Tuomaksena, Jeesuksen kaksoisveljenä, sekä äitihahmoa esittävä Mariaksi tulkittu patsas, jossa hänellä on kaksospojat polvellaan.

      Mayojen eepos Popol Vuh kertoo, että nämä kaksospojat tulevat pelastamaan maailman Linnunradan mustan aukon kautta.

      • Anonyymi

        <<Erikoistahan mayakulttuurissa on myös se, että sieltä on löytynyt valkoisen, parrakkaan miehen patsaita, jota pidetään apostoli Tuomaksena,<<

        Ja on todella todisteita siitä, että ainakin apostoli Tuomas olisi ollut tuolloin Väli-Amerikassa, ongelma oli vain se, että Tuomas itse luuli tulleensa Intiaan - tästä ehkä juontaa myös alkuperäiskansan nimi intiaanit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        <<Erikoistahan mayakulttuurissa on myös se, että sieltä on löytynyt valkoisen, parrakkaan miehen patsaita, jota pidetään apostoli Tuomaksena,<<

        Ja on todella todisteita siitä, että ainakin apostoli Tuomas olisi ollut tuolloin Väli-Amerikassa, ongelma oli vain se, että Tuomas itse luuli tulleensa Intiaan - tästä ehkä juontaa myös alkuperäiskansan nimi intiaanit.

        Tiettävästi tästä Tuomaksen asiasta on myös Vatikaanissa todisteet - herääkin kysymys, että miksi meidän on annettu ymmärtää, että Amerikka löydettiinkin liki 1500 vuotta myöhemmin?!

        Wikipediasivulta:<< Kolumbus ylitti Atlantin vuonna 1492 ja saapui Amerikan itäpuolisille saarille ensimmäisenä eurooppalaisena.<<

        Ja koska tästä tarinasta ei erikoisia nyansseja puutu, niin myös Vatikaanin Sikstus-kappelissa on jo kauan ennen tuota ajankohtaa maalattuna pieni chihuahua-koira Mooseksen ja israelilaisten vaellustauluun, joka on mayaintiaanien kasvattama koirarotu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiettävästi tästä Tuomaksen asiasta on myös Vatikaanissa todisteet - herääkin kysymys, että miksi meidän on annettu ymmärtää, että Amerikka löydettiinkin liki 1500 vuotta myöhemmin?!

        Wikipediasivulta:<< Kolumbus ylitti Atlantin vuonna 1492 ja saapui Amerikan itäpuolisille saarille ensimmäisenä eurooppalaisena.<<

        Ja koska tästä tarinasta ei erikoisia nyansseja puutu, niin myös Vatikaanin Sikstus-kappelissa on jo kauan ennen tuota ajankohtaa maalattuna pieni chihuahua-koira Mooseksen ja israelilaisten vaellustauluun, joka on mayaintiaanien kasvattama koirarotu.

        Voitte ihan hyvällä syyllä kysyä, että miten niin vanhasta taulusta pystyisi tunnistamaan jokun koirarodun?! Niin tässä tapauksessa kyllä pystyy, koska - ulkonäön lisäksi - tuolla maailman pienimmällä koirarodulla on erikoiset kynnet. Se on puissa kiipeillyt koirarotu, ja tauluun on oikein korostetusti maalattu nämä kynnet. Mihin sitten mayaintiaanit ovat tarvinneet pieniä, kevyitä, puissa kiipeileviä koiria, on toinen juttu - minä veikkaan, että se liittyy jollakin tavalla papukaijojen pyrstösulkiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voitte ihan hyvällä syyllä kysyä, että miten niin vanhasta taulusta pystyisi tunnistamaan jokun koirarodun?! Niin tässä tapauksessa kyllä pystyy, koska - ulkonäön lisäksi - tuolla maailman pienimmällä koirarodulla on erikoiset kynnet. Se on puissa kiipeillyt koirarotu, ja tauluun on oikein korostetusti maalattu nämä kynnet. Mihin sitten mayaintiaanit ovat tarvinneet pieniä, kevyitä, puissa kiipeileviä koiria, on toinen juttu - minä veikkaan, että se liittyy jollakin tavalla papukaijojen pyrstösulkiin.

        Melkoinen satu, luen sen vielä ennen nukkumaan menoa 🥱.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Melkoinen satu, luen sen vielä ennen nukkumaan menoa 🥱.

        Eix ookkin?? Me kristityt osataan ne parhaiten... sadut.


      • Anonyymi

        Hitlerin valitsi johtamaan holokaustia (polttouhrit Jumalalle) Thule-seura, joka oli erityisen kiinnostunut mayaintiaaneista. Thule-seuralla perustettiin alaseura Yhdysaltoihin Yalen yliopistoon, ns. Luumiesten seura, Skull&Bones, joka nyt sitten on se paljon puhuttu illuminati, joka johtaa kaiken ja kaikkialla, ja josta ovat perinteisesti tulleet myös CIA:n johtajat. Siinäpä teille penkomista....


      • Anonyymi kirjoitti:

        Melkoinen satu, luen sen vielä ennen nukkumaan menoa 🥱.

        Parhaimmillaan aitouskovien tarinat saattavat olla ihan viihdyttäviä ja huonoimmillaan surullisia tarinoita menetetystä todellisuudentajusta.


    • Anonyymi

      Jeesua sanoi, että on olemassa tämä aikakausi, jota nyt elämme ja sitten on tulossa uusi, jolloin luodaan uudet taivaat ja uusi Maa.
      Nykyisestä ajasta uskon, että koska Raamatussa ei ole annettu mitää viitteitä maapallon ulkopuolisesta elämästä, poislukien henkivallat ja voimat, sitä ei ole olemassa. Jumala on luonut maapallon asuttavaksi ja se on täysin poikkeava muista taivaankappaleista.
      Kun Jumala luo udet taivaat ja uuden maan, tilanne voi olla toinen.
      Uskon ufojen olevan langenneita enkeliolentoja. niitä ns. ilmavallan hallitsijoita. Ne tulevat saamaan vallan yhdessä antikristuksen ja Perkeleen kanssa ns. vihan aikana, joka kestää tämän aikakauden viimeiset 7 vuotta, ennen 1000 vuotista rauhanvaltakuntaa, jonka Jeesus perustaa tänne maan päälle palatessaan.
      En voi tietenkään mennä varmasti sanomaan, että olenko ymmärtänyt kaiken oikein, mutta tärkeintä on se, että synnit on pesty pois Karitsan viattomalla verellä.

      • Anonyymi

        Tekstisi perusteella olet ymmärtänyt kaiken väärin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tekstisi perusteella olet ymmärtänyt kaiken väärin.

        Vielä kerran niin sinulle, kuin minullekin selviää, kuka on ymmärtänyt mitäkin oikein tai väärin.
        Pointti oli se, että ymmärrämmekö erottaa oleelisen asian vähempimerkityksisestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vielä kerran niin sinulle, kuin minullekin selviää, kuka on ymmärtänyt mitäkin oikein tai väärin.
        Pointti oli se, että ymmärrämmekö erottaa oleelisen asian vähempimerkityksisestä.

        Raamattu ainakin on vähämerkityksellistä, koska on suurelta osin satua (mm sovitusuhri).


      • Anonyymi

        <<Jumala on luonut maapallon asuttavaksi ja se on täysin poikkeava muista taivaankappaleista.<<

        Pitää nyt muistaa, että tuo 'asuttavaksi tekeminen' ei ollut ihmiselle ainakaan mikään ilosanoma, vaan karkotus paratiisista, sekä komento hankkia leipä otsa hiessä - siis fyysisesti, eikä sormia napsauttamalla.

        Jotakin siis tässä fyysisessä vaivassa ja rasituksessa pitäisi oppiakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        <<Jumala on luonut maapallon asuttavaksi ja se on täysin poikkeava muista taivaankappaleista.<<

        Pitää nyt muistaa, että tuo 'asuttavaksi tekeminen' ei ollut ihmiselle ainakaan mikään ilosanoma, vaan karkotus paratiisista, sekä komento hankkia leipä otsa hiessä - siis fyysisesti, eikä sormia napsauttamalla.

        Jotakin siis tässä fyysisessä vaivassa ja rasituksessa pitäisi oppiakin.

        Kyllä se paratiisikin sijaitsi täällä maan päällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se paratiisikin sijaitsi täällä maan päällä.

        Kaikesta päätellen, koska tässäkin paikassa (kolmas dimensio) on mahdollista voittaa fysikaanlait Jeesuksen näyttämällä tavalla, eikä ole sidottuna sen enempää materiaan kuin aikaankaan. Jeesus myös väitti, että kuka tahansa voi oppia saman kuin hän, jos vain kuuntelee hänen opetuksensa niin kivetkin palvelevat. Taivasten valtakunta on meissä ja meidän ympärillämme, on vain kuljettava tie takaisin paratiisiin, niin voittaja saa Jeesuksen mukaan syödä elämän puusta (voittaa fysiikanlait).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikesta päätellen, koska tässäkin paikassa (kolmas dimensio) on mahdollista voittaa fysikaanlait Jeesuksen näyttämällä tavalla, eikä ole sidottuna sen enempää materiaan kuin aikaankaan. Jeesus myös väitti, että kuka tahansa voi oppia saman kuin hän, jos vain kuuntelee hänen opetuksensa niin kivetkin palvelevat. Taivasten valtakunta on meissä ja meidän ympärillämme, on vain kuljettava tie takaisin paratiisiin, niin voittaja saa Jeesuksen mukaan syödä elämän puusta (voittaa fysiikanlait).

        Tämä on siis myös tieteen mukaan mahdollista, ei mitään uskontojuttua, mutta uskonto tulee mukaan filosofiana, että miten se olisi mahdollista toteuttaa - mekanismi löytyy kyllä kvanttifysiikasta. Jo 90-luvulla kaipasi Suomen ensimmäinen ydinfysiikan professori filosofiaa tähän samaan asiaan, ja se on hyvin löydettävissä Jeesuksen opetuksista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamattu ainakin on vähämerkityksellistä, koska on suurelta osin satua (mm sovitusuhri).

        Ehkä tässä sovitusuhriasiassa nyt pitää erottaa myös se oleellinen, että tarina on juutalaisen fariseus Paavalin suusta ja keksimää - totta - Raamattua sekin. Samoin se, että siinä käytetään Jumalana VT:n melkoista uhrilahjavaatimus Jumalaa, eikä mitään esim. Michio Kakun puhumaa ylimaallista älyä.


    • Anonyymi

      Nimenomaan ei ole luotu elämää missään muualla kuin maapallolla eikä sitä sinne synny mitenkään pitkällä aikajanalla. Kaikki muut selittelyt ovat haihattelua.

      • Leo Meller kyllä uskoo elämään muilla planeetoilla.


    • Patmoksen Leo Meller uskoi ufomiehiin jo kymmeniä vuosia sitten.
      Se oli siihen aikaan hänen ykkös-aiheensa.

    • Anonyymi

      <<Kaikkien näiden motiivi, intressi ja valtuus toimia ihmisten kanssa tapahtuu vain uskonnon kautta, siis vain Jeesuksen sallimana, koska maapallo on ihmisten koetuspaikka, tätä ei saa häiritä. Silti ehkä joiltakin vastaavilta koetuspaikoilta päästään tänne, niinkuin mekin kuuhun jo.<<

      Johan se on sanottu Jumalan suulla luomiskertomuksessa, kun ihminen ei pystynyt erottamaa hyvää ja pahaa, niin ihminen laitettin materiavankilaan.

      Jeesus sanoo opettavansa ihmisen pois tuosta fyysisten lakien materiavankilasta, jos häntä kuunnellaan. Kaipa ne käyvät katsomassa, että miten tämä vapautuminen edistyy - ja jos ei edisty, niin jaketaan sitten tätä maapallokuritusta.

      Tiedä sitten, että missä vaiheessa kyllästyvät lopullisesti ihmisrotuun, joka suuressa viisaudessa katsoi asiakseen ensimmäisenä kidutustappaa viestintuojan Jumala ja ryhtyä palvomaan hänen muistoa juomalla verta ja syömällä hänen ruumistaan.

      • Anonyymi

        Uskonnollisia satuja tulisi muuttaa rauhantahtoisempaan suuntaan. Nykyajan koulutetulle ihmiselle paimentolaissadut näyttäytyvät säälittävinä.


      • Anonyymi

        Joku tiedemiehet ovat ratkaisseet, että miten ne mayat pystyivät ne rakennelmansa, lentokenttänsä ja pyramidinsa tekemään?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskonnollisia satuja tulisi muuttaa rauhantahtoisempaan suuntaan. Nykyajan koulutetulle ihmiselle paimentolaissadut näyttäytyvät säälittävinä.

        Eiköhän tuossa nyt riittäisi, kun erotettaisiin hyvä ja paha tieto ja tajuttaisiin, että kuka on Jumala ja kuka on Saatana. Voi hyvänen aika. Kunpa ne miellettäisiinkin vain satuna, mutta kun ei niin ei - niillä on käytetty valtaa pieneen ihmiseen tuhansia vuosia. Vika on siellä auktoriteettipäässä.


    • Anonyymi

      > Mitä ajatellaan alieneista ja Ufoista?

      Ufot = tod- näk. ihmisten kehittämiä tunnistammattomia lentäviä juttuja.

      Alienit= pahoja henkiä, jotka toisesta ulottuvuudesta (henkimaailmasta).

    • Ei kristinusko eikä filosofia voi nykyaikana jättää ottamatta kantaa avaruuden kulttuureihin. Ei se meidän vika ole ettei niistä Raamatussa ole. Voi sitä ajatella omilla aivoillaan ja kysyä rukouksessa lisätietoja. Jokin yhteys Jumalalla, jumalilla, enkeleillä, alieneihin on.

      Osa alieneista on varmaan Jumalan enkeleitä, osa muista avaruuden kulttuureista, osa on Saatanan henkimaailman harhautusta.

      Asia lienee näin yksinkertainen ja selvä. Tarvitaan henkien erottamisen lahjaa, ilmoituksen tutkimista, tervettä järkeä ja rukousta. Ja teologien patistamista asian kimppuun.

      Osa Ufoista selittyy muutenkin. Ei kaikki.

      • Anonyymi

        Pääset lähemmäksi, kun opettelet näkemään mystiikan ja okkultismin selvän eron. Tosin uskonnossa - ainakin kristinuskossa - nämä on tosi pahasti sotkettu. Ilmestyskirjan 12 luku kertoo näiden eroamisesta.


    • Onkohan niin että ufoista aletaan puhumaan silloin kun huomio halutaan pois jostakin muusta?

      • Onhan meillä näitä humanoidien vierailuihin uskovia. Muitakin kuin Jeesukseen uskovia. Mutta olisiko uskovien kohdalla kyse siitä, että uskomus pyritään yhdistämään jotenkin omaan kristilliseen maailmankatsomukseen? Ei siis huomion vetämisestä pois mistään vaan oman ufo- ja kristinuskon nivomisesta yhteen?


      • Anonyymi
        a-teisti kirjoitti:

        Onhan meillä näitä humanoidien vierailuihin uskovia. Muitakin kuin Jeesukseen uskovia. Mutta olisiko uskovien kohdalla kyse siitä, että uskomus pyritään yhdistämään jotenkin omaan kristilliseen maailmankatsomukseen? Ei siis huomion vetämisestä pois mistään vaan oman ufo- ja kristinuskon nivomisesta yhteen?

        Ufot eivät kuulu kristilliseen maailmankatsomukseen, kuten ei sämpylöiden hinnat K-kaupassakaan.

        Nämä ovat eri asioita, joista voi olla erillinen mielipide, kuten kaikessa muussakin, esim. politiikassa.
        ~


      • a-teisti kirjoitti:

        Onhan meillä näitä humanoidien vierailuihin uskovia. Muitakin kuin Jeesukseen uskovia. Mutta olisiko uskovien kohdalla kyse siitä, että uskomus pyritään yhdistämään jotenkin omaan kristilliseen maailmankatsomukseen? Ei siis huomion vetämisestä pois mistään vaan oman ufo- ja kristinuskon nivomisesta yhteen?

        Muistan että aikoinaan kävin pitkiä keskusteluja erään kiihkeän ateistin kanssa, loppujen lopuksi selvisi että kaveri uskoo kovasti ufoihin, eli hänellä oli jo oma uskontonsa, johon kristinuskolla ei ollut enää sijaa. Olisiko filosofinen ajatus se että jokaisella on oma uskontonsa, harva vain tunnustaa sitä, kuka uskoo jalkapalloon kuka ihmisiin kuka politiikkaan kuka ufoihin kuka homouden synnynnäisyyteen jolla voi oikeuttaa kaikki tekonsa jne.

        Vaikka maailmankaikkeudessa jotain biologista elämää jossain olisikin, ne tuskin täällä lentelevät, valonnopeuden ylittäminen tai edes saavuttaminen lienee kuvitelmaa ja etäisyydet ovat sitä luokkaa ettei ne tänne asti ehdi.
        https://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/ylitettiinko_valon_nopeus_


      • Anonyymi
        a-teisti kirjoitti:

        Onhan meillä näitä humanoidien vierailuihin uskovia. Muitakin kuin Jeesukseen uskovia. Mutta olisiko uskovien kohdalla kyse siitä, että uskomus pyritään yhdistämään jotenkin omaan kristilliseen maailmankatsomukseen? Ei siis huomion vetämisestä pois mistään vaan oman ufo- ja kristinuskon nivomisesta yhteen?

        No, kyllä olisi loogisinta, että uskovaiset - nimenomaan JEESUKSEEN USKOVAT (eivät Jeesusta uskovat, joka liittyy opetuksiin ja korviin, eikä persoonaan) - uskoisivat eniten humanoideihin ja aikamatkustamiseenkin, koska tieteellinen tutkimus tangeeraa Jeesuksen kuolinkäärinliinaan, jonka kuvan parhaiten sellittää 500 atomivoimalan nanosekunnin ajan tapahtunut säteilytys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No, kyllä olisi loogisinta, että uskovaiset - nimenomaan JEESUKSEEN USKOVAT (eivät Jeesusta uskovat, joka liittyy opetuksiin ja korviin, eikä persoonaan) - uskoisivat eniten humanoideihin ja aikamatkustamiseenkin, koska tieteellinen tutkimus tangeeraa Jeesuksen kuolinkäärinliinaan, jonka kuvan parhaiten sellittää 500 atomivoimalan nanosekunnin ajan tapahtunut säteilytys.

        Toisin sanoen atoivoima (kvanttifysiikka) yhdistyy Jeesukseen jo tältäkin osin, ja voisi jopa puolustaa jonkinlaista ylösnousemustapahtuaa sädetyksellä avaruusalukseen. Tällä perusteella voisi ajatella, että Jeesus olikin aikamatkaaja tulevaisuudesta kertomaan niitä kvanttifysiikantietoja, jotka sitten kirkko halusi hävittää näistä fysiikanlakien voittamisesta - vastustihan Jeesus auktoriteetteja, heitteli rahanvaihtajien pöytiä sekä näytti esimerkkiä miten toimimalla ei oltu riippuvaisia rahasta tai auktoriteeteista. Toi ihmisille pelastuksen tiedon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toisin sanoen atoivoima (kvanttifysiikka) yhdistyy Jeesukseen jo tältäkin osin, ja voisi jopa puolustaa jonkinlaista ylösnousemustapahtuaa sädetyksellä avaruusalukseen. Tällä perusteella voisi ajatella, että Jeesus olikin aikamatkaaja tulevaisuudesta kertomaan niitä kvanttifysiikantietoja, jotka sitten kirkko halusi hävittää näistä fysiikanlakien voittamisesta - vastustihan Jeesus auktoriteetteja, heitteli rahanvaihtajien pöytiä sekä näytti esimerkkiä miten toimimalla ei oltu riippuvaisia rahasta tai auktoriteeteista. Toi ihmisille pelastuksen tiedon.

        Toinen asia sitten on, että selvästi niissä entisajan paavalilaispiireissä on tiedetty, että mitä Jeesus opetti ja mikä uhka se oli valtaapitäville, koska ryhdyttiin korostamaan materiaa jopa niin pitkälle, että meidänkin luterilaisessa uskonnossa on nimenomaan fyysinen ylösnousemus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ufot eivät kuulu kristilliseen maailmankatsomukseen, kuten ei sämpylöiden hinnat K-kaupassakaan.

        Nämä ovat eri asioita, joista voi olla erillinen mielipide, kuten kaikessa muussakin, esim. politiikassa.
        ~

        <<Ufot eivät kuulu kristilliseen maailmankatsomukseen, kuten ei sämpylöiden hinnat K-kaupassakaan.<<

        Kyllä sämpylöiden hinnat K-kaupassa liittyvät hyvinkin uskontoon - Jeesushan opettaa hankkimaan nuo sämpylät vain sormia napsauttamalla, kun kuuntelee hänen opetuksensa. Jopa kivet palvelevat. Näyttää vielä esimerkkiä - tosin Paavali ei näistä asioista puhu sanaakaan.


      • ArtoTTT kirjoitti:

        Muistan että aikoinaan kävin pitkiä keskusteluja erään kiihkeän ateistin kanssa, loppujen lopuksi selvisi että kaveri uskoo kovasti ufoihin, eli hänellä oli jo oma uskontonsa, johon kristinuskolla ei ollut enää sijaa. Olisiko filosofinen ajatus se että jokaisella on oma uskontonsa, harva vain tunnustaa sitä, kuka uskoo jalkapalloon kuka ihmisiin kuka politiikkaan kuka ufoihin kuka homouden synnynnäisyyteen jolla voi oikeuttaa kaikki tekonsa jne.

        Vaikka maailmankaikkeudessa jotain biologista elämää jossain olisikin, ne tuskin täällä lentelevät, valonnopeuden ylittäminen tai edes saavuttaminen lienee kuvitelmaa ja etäisyydet ovat sitä luokkaa ettei ne tänne asti ehdi.
        https://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/ylitettiinko_valon_nopeus_

        Tuo uutisointi aikoinaan tuosta valon nopeuden ylityksestä oli hyvä esimerkki ns. keltaisen lehdistön ylireagoinnista raflaavin otsikoin.

        Tiedeyhteisö otti "uutisen" taas vastaan rauhallisesti, se ei ollut sensaatio, koska sitä osattiin heti pitää epätotena ja mittausvirheenä. Esimerkiksi Valaoja totesi jo samana päivänä kyseessä olevan lähes absoluuttisella varmuudella mittausvirhe. Ja niinhän se olikin, epäuskottavan tuloksen saaneen tutkijaryhmän teknikot tarkistivat laitteet: aha, viallinen liitin.


      • Anonyymi
        a-teisti kirjoitti:

        Tuo uutisointi aikoinaan tuosta valon nopeuden ylityksestä oli hyvä esimerkki ns. keltaisen lehdistön ylireagoinnista raflaavin otsikoin.

        Tiedeyhteisö otti "uutisen" taas vastaan rauhallisesti, se ei ollut sensaatio, koska sitä osattiin heti pitää epätotena ja mittausvirheenä. Esimerkiksi Valaoja totesi jo samana päivänä kyseessä olevan lähes absoluuttisella varmuudella mittausvirhe. Ja niinhän se olikin, epäuskottavan tuloksen saaneen tutkijaryhmän teknikot tarkistivat laitteet: aha, viallinen liitin.

        Valtaoja on kosmologi ei kvanttifyysikko - ei ole mitään ongelmaa siinä, etteikö atominytimessä olisi seuraus jo ennen syytä (tulla olemaan ennen olemaan tulemista), jolloin valonnopeus on ylitetty. Voidaan olettaa information liikkuvan tällä mekanismilla, jota sitten tietämisen osalta voidaan kutsua telepatiaksi tai intuitioksi. Olisiko se sitten informaatiotieteiden aluetta?! Turha olla nyt kovin ykssilmäinen näissä jutuissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valtaoja on kosmologi ei kvanttifyysikko - ei ole mitään ongelmaa siinä, etteikö atominytimessä olisi seuraus jo ennen syytä (tulla olemaan ennen olemaan tulemista), jolloin valonnopeus on ylitetty. Voidaan olettaa information liikkuvan tällä mekanismilla, jota sitten tietämisen osalta voidaan kutsua telepatiaksi tai intuitioksi. Olisiko se sitten informaatiotieteiden aluetta?! Turha olla nyt kovin ykssilmäinen näissä jutuissa.

        Näistä jutuista on huikeinta Stephen Hawkingin jutut mustasta aukosta - ensin sinne ei voinut mitään mennä tuhoutumatta ja sitten myöhemmin hän peruikin puheensa. Joten se on näin tai se on niin. Eikä hänen arvionsa ollut kovin kaksinen siltäkään, ettei avaruuteen saisi lähetellä viestejä, että tervetuloa Maapallolle, koska sieltä voi tulla jokin vaarallinen rotu. Minun mielestäni sinne pitäisi kyllä lähettää varoitusviestejä maapallolla elävästä vaarallisesta rodusta. Niin on ihminen sokea.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Valtaoja on kosmologi ei kvanttifyysikko - ei ole mitään ongelmaa siinä, etteikö atominytimessä olisi seuraus jo ennen syytä (tulla olemaan ennen olemaan tulemista), jolloin valonnopeus on ylitetty. Voidaan olettaa information liikkuvan tällä mekanismilla, jota sitten tietämisen osalta voidaan kutsua telepatiaksi tai intuitioksi. Olisiko se sitten informaatiotieteiden aluetta?! Turha olla nyt kovin ykssilmäinen näissä jutuissa.

        Valtaoja ei ollut tietenkään yksin mielipiteineen vaan valonnopeuden ylitys tyrmättiin kyllä tiedeyhteisössä yksituumaisesti. Yksi tai kaksi satunnaista mittaustulosta kun ei vankkaa modernin fysiikan vankinta perusteoriaa (suhteellisuusteoriaa) hetkauta sitten piiruakaan.

        Ja jos sitten mennään tuonne kvanttimaailmaan ja lomittumiseen niin vastaus on edelleen ei, valon nopeutta ei voida ylittää. Lomittumisessa kun ei siirry informaatiota lainkaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Näistä jutuista on huikeinta Stephen Hawkingin jutut mustasta aukosta - ensin sinne ei voinut mitään mennä tuhoutumatta ja sitten myöhemmin hän peruikin puheensa. Joten se on näin tai se on niin. Eikä hänen arvionsa ollut kovin kaksinen siltäkään, ettei avaruuteen saisi lähetellä viestejä, että tervetuloa Maapallolle, koska sieltä voi tulla jokin vaarallinen rotu. Minun mielestäni sinne pitäisi kyllä lähettää varoitusviestejä maapallolla elävästä vaarallisesta rodusta. Niin on ihminen sokea.

        "Näistä jutuista on huikeinta Stephen Hawkingin jutut mustasta aukosta - ensin sinne ei voinut mitään mennä tuhoutumatta ja sitten myöhemmin hän peruikin puheensa."

        Ei ihan noinkaan. Ehkä tuota voisi pitää jonkinlaisena approksimaationa mutta se on huono sellainenkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näistä jutuista on huikeinta Stephen Hawkingin jutut mustasta aukosta - ensin sinne ei voinut mitään mennä tuhoutumatta ja sitten myöhemmin hän peruikin puheensa. Joten se on näin tai se on niin. Eikä hänen arvionsa ollut kovin kaksinen siltäkään, ettei avaruuteen saisi lähetellä viestejä, että tervetuloa Maapallolle, koska sieltä voi tulla jokin vaarallinen rotu. Minun mielestäni sinne pitäisi kyllä lähettää varoitusviestejä maapallolla elävästä vaarallisesta rodusta. Niin on ihminen sokea.

        Tuossakin jotakin:

        <Massan nopeuden yläraja selittyy sillä, että suhteellisuusteorian mukaan massan kiihdyttäminen valon nopeuteen vaatii äärettömän paljon energiaa. Koska energiaa ei ole käytettävissä äärettömästi, temppu ei onnistu. Toisin sanoen yli valon nopeudella matkustaminen on kiellettyä.

        Viestin nopeuden yläraja puolestaan seuraa siitä, että fysikaalisen maailmankuvamme "logiikka" edellyttää syyn olevan aina ennen seurausta. Tämä loogisuusvaatimus ja suhteellisuusteoria kieltävät tietoa välittymästä valoa nopeammin. Ellei näin olisi, postiljooni saattaisi tuoda lehden ennen kuin sitä on painettukaan ja sähköposti ilmestyä kuvaruudullesi ennen sen lähettämistä.

        Massattomat valohiukkaset eli fotonit sen sijaan kulkevat aina juuri valon nopeudella. Laitonta ei myöskään olisi syntyä nopeana, joten alusta asti valoa nopeammin liikkuva hiukkanen sopisi suhteellisuusteoriaan. Tällaisen hypoteettisen hiukkasen, takionin, olemassaoloa pidetään kuitenkin lähes yhtä epätodennäköisenä kuin yksisarvisen.<<

        https://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/ylitettiinko_valon_nopeus_

        Se on niin tai näin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tuossakin jotakin:

        <Massan nopeuden yläraja selittyy sillä, että suhteellisuusteorian mukaan massan kiihdyttäminen valon nopeuteen vaatii äärettömän paljon energiaa. Koska energiaa ei ole käytettävissä äärettömästi, temppu ei onnistu. Toisin sanoen yli valon nopeudella matkustaminen on kiellettyä.

        Viestin nopeuden yläraja puolestaan seuraa siitä, että fysikaalisen maailmankuvamme "logiikka" edellyttää syyn olevan aina ennen seurausta. Tämä loogisuusvaatimus ja suhteellisuusteoria kieltävät tietoa välittymästä valoa nopeammin. Ellei näin olisi, postiljooni saattaisi tuoda lehden ennen kuin sitä on painettukaan ja sähköposti ilmestyä kuvaruudullesi ennen sen lähettämistä.

        Massattomat valohiukkaset eli fotonit sen sijaan kulkevat aina juuri valon nopeudella. Laitonta ei myöskään olisi syntyä nopeana, joten alusta asti valoa nopeammin liikkuva hiukkanen sopisi suhteellisuusteoriaan. Tällaisen hypoteettisen hiukkasen, takionin, olemassaoloa pidetään kuitenkin lähes yhtä epätodennäköisenä kuin yksisarvisen.<<

        https://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/ylitettiinko_valon_nopeus_

        Se on niin tai näin.

        Tuollainen takyoni rikkoisi myös (luultavasti) syy-seuraussuhdetta. Tähdet ja Avaruus-lehdessä on ollut joskus näistä juttua ja ajatus noista hiukkasista taitaa olla nykyisin jo kuopattu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuossakin jotakin:

        <Massan nopeuden yläraja selittyy sillä, että suhteellisuusteorian mukaan massan kiihdyttäminen valon nopeuteen vaatii äärettömän paljon energiaa. Koska energiaa ei ole käytettävissä äärettömästi, temppu ei onnistu. Toisin sanoen yli valon nopeudella matkustaminen on kiellettyä.

        Viestin nopeuden yläraja puolestaan seuraa siitä, että fysikaalisen maailmankuvamme "logiikka" edellyttää syyn olevan aina ennen seurausta. Tämä loogisuusvaatimus ja suhteellisuusteoria kieltävät tietoa välittymästä valoa nopeammin. Ellei näin olisi, postiljooni saattaisi tuoda lehden ennen kuin sitä on painettukaan ja sähköposti ilmestyä kuvaruudullesi ennen sen lähettämistä.

        Massattomat valohiukkaset eli fotonit sen sijaan kulkevat aina juuri valon nopeudella. Laitonta ei myöskään olisi syntyä nopeana, joten alusta asti valoa nopeammin liikkuva hiukkanen sopisi suhteellisuusteoriaan. Tällaisen hypoteettisen hiukkasen, takionin, olemassaoloa pidetään kuitenkin lähes yhtä epätodennäköisenä kuin yksisarvisen.<<

        https://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/ylitettiinko_valon_nopeus_

        Se on niin tai näin.

        Halutaan pitää kiinni kausaliteetista ja logiikasta, vaikka jo liki sata vuotta sitten deterministiset lait muuttuivatkin vain todennäköisyyksiksi?! On tämä vaikeaa.

        Eli tuollainen merkillinen takaperin kulkeva hiukkanen olisi takioni nimeltään. Ajatella, siitä on puhunut ensimmäisen kerran Saksalainen fyysikko jo vuonna 1904, tietää wiki kertoa.

        <<Ajateltiin myös, että ne rikkoisivat kausaliteettia.[3][5] Tästä huolimatta takyonit ovat yhä jonkin verran fyysikoiden tutkimuksen kohteena. Jotkin säieteoriat sisältävät takyoneja. Lisäksi takyoneista ollaan kiinnostuneita kvanttioptiikan ja tunneloitumisen yhteydessä.<<

        Mietin juuri, että olisiko tunneloituminen mahdollista edes ilman tällaisia hiukkasia?! Tuskin.

        Tässä on se vika ajattelussa, että maailmasta yritetään tehdä kausaalisen looginen kaikille ihmisille - ei se niin toimi - täällähän on se kuuluisa taivasten valtakunta meissä ja meidän ympärillämme, josta jo Jeesus puhui. Ja siellä paratiisi, joka mahdollistaa fysiikanlakien kumoamisen niille, jotka voittavat ja saavat syödä elämän puusta. Asia josta Jeesus puhui.

        Nyt sitten puuttuvat vain ne lait ja säännöt (tai eivät puutu, mutta ketään ei kiinnosta ne), joista kvanttifyysikko, säieteorian kehittäjä Michio Kaku mainitsi sanoessaan, ettei ole olemassakaan sattumaa. Näissä ilmiöissä nyt liikutaan juuri siellä Tieteen lahjana uskonnolle, mutta tuota Jeesuksen ilmoitusta on tarkasteltava uusin silmin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Halutaan pitää kiinni kausaliteetista ja logiikasta, vaikka jo liki sata vuotta sitten deterministiset lait muuttuivatkin vain todennäköisyyksiksi?! On tämä vaikeaa.

        Eli tuollainen merkillinen takaperin kulkeva hiukkanen olisi takioni nimeltään. Ajatella, siitä on puhunut ensimmäisen kerran Saksalainen fyysikko jo vuonna 1904, tietää wiki kertoa.

        <<Ajateltiin myös, että ne rikkoisivat kausaliteettia.[3][5] Tästä huolimatta takyonit ovat yhä jonkin verran fyysikoiden tutkimuksen kohteena. Jotkin säieteoriat sisältävät takyoneja. Lisäksi takyoneista ollaan kiinnostuneita kvanttioptiikan ja tunneloitumisen yhteydessä.<<

        Mietin juuri, että olisiko tunneloituminen mahdollista edes ilman tällaisia hiukkasia?! Tuskin.

        Tässä on se vika ajattelussa, että maailmasta yritetään tehdä kausaalisen looginen kaikille ihmisille - ei se niin toimi - täällähän on se kuuluisa taivasten valtakunta meissä ja meidän ympärillämme, josta jo Jeesus puhui. Ja siellä paratiisi, joka mahdollistaa fysiikanlakien kumoamisen niille, jotka voittavat ja saavat syödä elämän puusta. Asia josta Jeesus puhui.

        Nyt sitten puuttuvat vain ne lait ja säännöt (tai eivät puutu, mutta ketään ei kiinnosta ne), joista kvanttifyysikko, säieteorian kehittäjä Michio Kaku mainitsi sanoessaan, ettei ole olemassakaan sattumaa. Näissä ilmiöissä nyt liikutaan juuri siellä Tieteen lahjana uskonnolle, mutta tuota Jeesuksen ilmoitusta on tarkasteltava uusin silmin.

        Tuota kutsutaan kvanttimystiikaksi, Jumalan olemassaolon "todistelua" pseudotieteellisillä tulkinnoilla kvanttimekaniikasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Halutaan pitää kiinni kausaliteetista ja logiikasta, vaikka jo liki sata vuotta sitten deterministiset lait muuttuivatkin vain todennäköisyyksiksi?! On tämä vaikeaa.

        Eli tuollainen merkillinen takaperin kulkeva hiukkanen olisi takioni nimeltään. Ajatella, siitä on puhunut ensimmäisen kerran Saksalainen fyysikko jo vuonna 1904, tietää wiki kertoa.

        <<Ajateltiin myös, että ne rikkoisivat kausaliteettia.[3][5] Tästä huolimatta takyonit ovat yhä jonkin verran fyysikoiden tutkimuksen kohteena. Jotkin säieteoriat sisältävät takyoneja. Lisäksi takyoneista ollaan kiinnostuneita kvanttioptiikan ja tunneloitumisen yhteydessä.<<

        Mietin juuri, että olisiko tunneloituminen mahdollista edes ilman tällaisia hiukkasia?! Tuskin.

        Tässä on se vika ajattelussa, että maailmasta yritetään tehdä kausaalisen looginen kaikille ihmisille - ei se niin toimi - täällähän on se kuuluisa taivasten valtakunta meissä ja meidän ympärillämme, josta jo Jeesus puhui. Ja siellä paratiisi, joka mahdollistaa fysiikanlakien kumoamisen niille, jotka voittavat ja saavat syödä elämän puusta. Asia josta Jeesus puhui.

        Nyt sitten puuttuvat vain ne lait ja säännöt (tai eivät puutu, mutta ketään ei kiinnosta ne), joista kvanttifyysikko, säieteorian kehittäjä Michio Kaku mainitsi sanoessaan, ettei ole olemassakaan sattumaa. Näissä ilmiöissä nyt liikutaan juuri siellä Tieteen lahjana uskonnolle, mutta tuota Jeesuksen ilmoitusta on tarkasteltava uusin silmin.

        Otetaanpa jälleen esille Michio Kakun teksti, jos se aiheuttaisi teille ahaa-elämyksen.

        Tässä on Jeesuksen antama ohje jo 2000 vuotta sitten tutkia meidän todellisuutta;

        <<"Lähtekää liikkeelle siitä, mikä ei näy, ja pyrkikää löytämään näkyvän päämäärä. Silloin ajatus virtaa esiin ja paljastaa teille, kuinka usko näkymättömiin on ollut niissä, jotka ovat näkyviä, mutta kuuluvat syntymättömälle Isälle. Jolla on korvat, se kuulkoon!"<<

        <<Yksi säiteorian kehittäjistä Michio Kaku kertoo, että "Olen päätellyt, että olemme maailmassa, jonka säännöt ja lait ovat älyn luomia ” ja jatkaa ”Uskokaa minua, kaikki, mitä kutsumme sattumaksi tänään, ei enää ole järkevää. Minulle on selvää, että meillä on sellainen suunnitelma, jota ohjaavat säännöt, jotka ylimaallinen äly on luonut eikä mikään sattuma".<<

        Michio Kaku väitti löytäneensä todisteet Jumalasta - Korkeammasta Älystä.


      • Anonyymi
        a-teisti kirjoitti:

        Valtaoja ei ollut tietenkään yksin mielipiteineen vaan valonnopeuden ylitys tyrmättiin kyllä tiedeyhteisössä yksituumaisesti. Yksi tai kaksi satunnaista mittaustulosta kun ei vankkaa modernin fysiikan vankinta perusteoriaa (suhteellisuusteoriaa) hetkauta sitten piiruakaan.

        Ja jos sitten mennään tuonne kvanttimaailmaan ja lomittumiseen niin vastaus on edelleen ei, valon nopeutta ei voida ylittää. Lomittumisessa kun ei siirry informaatiota lainkaan.

        <<<Valtaoja ei ollut tietenkään yksin mielipiteineen vaan valonnopeuden ylitys tyrmättiin kyllä tiedeyhteisössä yksituumaisesti.<<<

        Niinkö?

        <<< Massattomat valohiukkaset eli fotonit sen sijaan kulkevat aina juuri valon nopeudella. Laitonta ei myöskään olisi syntyä nopeana, joten alusta asti valoa nopeammin liikkuva hiukkanen sopisi suhteellisuusteoriaan.<<<

        Tämä nyt vielä kertauksena a-teistin viestiin.


      • Anonyymi
        a-teisti kirjoitti:

        Tuota kutsutaan kvanttimystiikaksi, Jumalan olemassaolon "todistelua" pseudotieteellisillä tulkinnoilla kvanttimekaniikasta.

        Se ei ole mitään kvanttimystiikkaa, vaan se on ihan sikaselvää uskonto, jota Jeesus opetti. YMMÄRRÄTKÖ?

        Mä puhallan sun eteen ilmapallon ja sä ryhdyt väittämää, ettei se mikään ilmapallo ole, sehän on ihan selvä jalkapallo!

        Muttuiko se ilmapallo nyt jalkapalloksi?


      • Anonyymi
        a-teisti kirjoitti:

        Tuollainen takyoni rikkoisi myös (luultavasti) syy-seuraussuhdetta. Tähdet ja Avaruus-lehdessä on ollut joskus näistä juttua ja ajatus noista hiukkasista taitaa olla nykyisin jo kuopattu.

        <<Tuollainen takyoni rikkoisi myös (luultavasti) syy-seuraussuhdetta. Tähdet ja Avaruus-lehdessä on ollut joskus näistä juttua ja ajatus noista hiukkasista taitaa olla nykyisin jo kuopattu.<<

        Niin, että pyyhkäisit sitten sen tunneloitumisenkin huitsin tuuttiin, vai?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        <<Tuollainen takyoni rikkoisi myös (luultavasti) syy-seuraussuhdetta. Tähdet ja Avaruus-lehdessä on ollut joskus näistä juttua ja ajatus noista hiukkasista taitaa olla nykyisin jo kuopattu.<<

        Niin, että pyyhkäisit sitten sen tunneloitumisenkin huitsin tuuttiin, vai?

        Mahdatkohan, a-teisti, nyt edes ymmärtää, että mihin tuota kyseistä hiukkasta tarvitaan ja mistä siinä on kyse?!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mahdatkohan, a-teisti, nyt edes ymmärtää, että mihin tuota kyseistä hiukkasta tarvitaan ja mistä siinä on kyse?!

        Yksinkertaisesti sanottuna, tuota hiukkasta tarvitaan tuottamaan energiaa johonkin ilmiöön, joka energiavajauksen vuoksi muuten ei olisi mahdoton (tunneloituminen), jossa massa rajoittaa juuri tuon valonnopeuden ylittämisen.

        <<Tunneli-ilmiö eli tunneloituminen on kvanttimekaaninen ilmiö, jonka vuoksi hiukkanen voi tietyllä todennäköisyydellä läpäistä potentiaalivallin, jonka ylittämiseen sillä ei klassisen fysiikan mukaan olisi riittävästi energiaa.<<

        Tunneloituminen on vaikkapa seinän läpi 'siirtyminen'.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mahdatkohan, a-teisti, nyt edes ymmärtää, että mihin tuota kyseistä hiukkasta tarvitaan ja mistä siinä on kyse?!

        Yksinkertaisesti sanottuna, tuota hiukkasta tarvitaan tuottamaan energiaa johonkin ilmiöön, joka energiavajauksen vuoksi muuten ei olisi mahdoton (tunneloituminen), jossa massa rajoittaa juuri tuon valonnopeuden ylittämisen.

        <<Tunneli-ilmiö eli tunneloituminen on kvanttimekaaninen ilmiö, jonka vuoksi hiukkanen voi tietyllä todennäköisyydellä läpäistä potentiaalivallin, jonka ylittämiseen sillä ei klassisen fysiikan mukaan olisi riittävästi energiaa.<<

        Tunneloituminen on vaikkapa seinän läpi 'siirtyminen'.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yksinkertaisesti sanottuna, tuota hiukkasta tarvitaan tuottamaan energiaa johonkin ilmiöön, joka energiavajauksen vuoksi muuten ei olisi mahdoton (tunneloituminen), jossa massa rajoittaa juuri tuon valonnopeuden ylittämisen.

        <<Tunneli-ilmiö eli tunneloituminen on kvanttimekaaninen ilmiö, jonka vuoksi hiukkanen voi tietyllä todennäköisyydellä läpäistä potentiaalivallin, jonka ylittämiseen sillä ei klassisen fysiikan mukaan olisi riittävästi energiaa.<<

        Tunneloituminen on vaikkapa seinän läpi 'siirtyminen'.

        Täsmennyt vielä kirjoitusvirheelliseen tekstiin:

        ILMAN LISÄENERGIAA TUNNELOITUMINEN EI OLISI MAHDOLLISTA ja siihen tarvitaan tuota ko. hiukkasta. Ja jos kerran sellainen hiukkanen on olemassa - huolimatta siitä onko sitä vielä saatu 'kiinni' - niin sillähän voisi olla jotakin muutakin kivaa käyttöä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mahdatkohan, a-teisti, nyt edes ymmärtää, että mihin tuota kyseistä hiukkasta tarvitaan ja mistä siinä on kyse?!

        Suhteellisuusteoria asettaa rajan materian eli inertian ja energian sekä informaation kululle avaruudessa (tai missä tahansa). Takyonia tarvittaisiin sitten jos ajateltaisiin informaatiota lähetettävät valonnopeudella tai nopeammin. Kyseessä on kuitenkin kuvitteellinen hiukkanen eikä tunneloituminen sellaisen olemassaoloa vaadi.


      • Anonyymi
        a-teisti kirjoitti:

        Suhteellisuusteoria asettaa rajan materian eli inertian ja energian sekä informaation kululle avaruudessa (tai missä tahansa). Takyonia tarvittaisiin sitten jos ajateltaisiin informaatiota lähetettävät valonnopeudella tai nopeammin. Kyseessä on kuitenkin kuvitteellinen hiukkanen eikä tunneloituminen sellaisen olemassaoloa vaadi.

        No mikähän ongelma siinä sitten mahtaa olla, että emme pysty kävelemään seinän läpi kuten Jeesuksen kerrottiin tehneen?


      • Anonyymi kirjoitti:

        No mikähän ongelma siinä sitten mahtaa olla, että emme pysty kävelemään seinän läpi kuten Jeesuksen kerrottiin tehneen?

        Ei oikeastaan muuta kuin todennäköisyys.


    • Aina vaan rönsyillään asian ulkopuolelle. Tulee vaan pitkiä ja turhia ketjuja. On se kiva silti että on kiinnostusta.

      Kyllä nykyaikana kristittyjen pitäisi käsitellä avaruutta. Missä ne Jeesuksen asunnot muualla olisivat kuin ylhäällä taivaassa. Ja maapallokin lopulta muuttuu taivaallisten olentojen, meidän silloin, asuinsijaksi.

      • Anonyymi

        Monella kommentaattorilla alitajuinen hätä kädessä ja siksi koettavat todistella eri tavoin, että ufoja ei ole.

        Yksinkertainen totuushan on että avaruusvieraita on ja he ovat suurelta osin kuin ihmisiä. Et tunnistaisi avaruuden vierasta, sanoisit että tavallinen ihminen siinä menee.


      • Anonyymi

        <<Aina vaan rönsyillään asian ulkopuolelle.<<

        Tuliko asenne vastaan, kun ryhdyit poistamaan joukosta? Kuka määrittelee, että mikä on minkäkin asian 'rönsy'?


      • Anonyymi

        <<Kyllä nykyaikana kristittyjen pitäisi käsitellä avaruutta. Missä ne Jeesuksen asunnot muualla olisivat kuin ylhäällä taivaassa.<<

        Kuule, nyt sinun älykkyysosamäärästä puuttuu sellainen iso pala, että voi olla tältä tasolta keskustelun herättäminen hieman vaikeaa. Sanoisin, että yllättäen, koska ateistit eivät tuohon lähde ja luultavasti uskovaistenkin älykkyysosamäärä on ollut jo nousussa.


    • Niin, Jumalan enkeleitä kävelee kaduilla, emme vaan tunnista heitä. Jotkut ufotkin ovat enkeleiden. Tietysti. Sitähän tämä on, jos kristinusko on totta.

    • Ensio Lehtosen aikoina Kuva ja Sana lähti siitä, että ufoissa on sekä hyviä että pahoja. Tätä linjaa edusti mm. kustantamon julkaisema kirja "Kutsu Tähtiin", jonka oli kirjoittanut 1950-luvun alussa ameriikkalainen evankelista James Sawyers. Kirjassa tulee oikein vyörynä esiin tämä 1900-luvun lopun äärikarismaattis-eskatologinen oppi. Siitä vaan ei ollut vielä silloin osattu siivota pois okkultismia, levitataatioita, ufouskontoa, Akaasha-aikakirjoja ja muuta teosofis-vapaamuurarillis-ruusuristiläistä oppia joka kohtasi fundamentalistisen kristinopin sopussoinnussa ja käs käessä.

      Kuvan ja Sanan kustantama Meller oli aluksi 60-luvulla oppi-isänsä kannalla mutta muutti sitten mieltään 70-luvulla ja ilmaisi kantansa Tapani Kuninkaan Ufoajan haastattelussa ja luonnehti kaikki Ufot demonisiksi.

    • Anonyymi

      Osa Ufoista on Saatanan huijausta, osa selittyy ihan luonnollisesti. Osa on enkeleitä ja osa alieneita. Niitä on näitä kaikkia. Täytyy olla henkien erottamisen lahja ja tutkia joka tapaus erikseen. Jotkut kieltävät joidenkin olemassaolon, jotkut toisten. Minusta niitä on kaikkia. Ja sen pitäisi olla kristittyjen kanta.

      • Jos ufoilla on siivet selässä kuten niillä taannoin Suomussalmen taivaalla tepastelleilla olennoilla niin ne eivät sitten ole paholaisesta.
        :3


    • Aika harvat skeptikot kait uskovat noihin alkuperäisiin kuuhommiin, ihan senkin takia kun teknologia oli mitä oli. Toisaalta kuussa käyminen ei ole avaruudellisesti mikään ihmejuttu, kyseessähän on maapallon kaksonen ja lisäksi vielä aika lähellä.

      Toisaalta jos homma olisi noin yksinkertainen , että siellä vaan käydään , niin miksei siellä ole jo avaruusasemaa. Huomattavasti helpompaahan tuo olisi astronauteille ihan siksikin, että kuussa on myös tietty gravitaatio kun taas avaruudessa tuo on ehkä nolla.

      Jos taas ufot tulisivat meitä tänne valovuosien päähän katsomaan niin pakko sanoa, että kaarrun siihen, että miksi ihmeessä kaappailisivat ihmisiä ja olisivat niiden perärööreistä kiinnostuneita. Miksi eivät voisi tulla ihan ja laskeutua jollekkin torille ja selittää, et me ollaan tuolta....

      • Jos Jumala on olemassa, niin avaruusmatkat ovat ihan leikkiä, ja voivat olla silloin meitä korkeammille kulttuureillekin. Tuo on juuri se ajatus mahdottomuuksien rajasta mikä on tyystin erilainen uskosta ja tieteestä ponnistaville.

        Niitä avaruusasemia tietysti on ja helppohan ne myös sillä tekniikalla on tehdä ihmiselle havaitsemattomiksi. Onhan koko henkimaailma ihmiselle havaitsematonta.

        Uskosta Jumalaan seuraa melko loogisesti nykyisen tähtitieteen kanssa jumalat, enkelit ja alienit. Usko on vaan niin keskiaikaista ja on suuri ponnistus siirtyä avaruusajalle. Mormonit (Jeesuksen Kristuksen Kirkko) ovat tässäkin edelläkävijöitä, Jumala on luonut muitakin maapalloja. Myös Swedenborg sanoi näin 1700- luvulla, ja Giordano Bruno 1500- luvulla. Valtavirtatiede ja valtavirtateologia ovat keskiaikaisia. Nyt eletää Uuden Ajan Avaruusaikaa.


      • Sitäkin sopii ihmetellä miksi vierailijat ovat kiinnostuneita nimenomaan näistä "rauni-leena luukanen-kildeistä,"


      • Anonyymi
        Olli.S kirjoitti:

        Jos Jumala on olemassa, niin avaruusmatkat ovat ihan leikkiä, ja voivat olla silloin meitä korkeammille kulttuureillekin. Tuo on juuri se ajatus mahdottomuuksien rajasta mikä on tyystin erilainen uskosta ja tieteestä ponnistaville.

        Niitä avaruusasemia tietysti on ja helppohan ne myös sillä tekniikalla on tehdä ihmiselle havaitsemattomiksi. Onhan koko henkimaailma ihmiselle havaitsematonta.

        Uskosta Jumalaan seuraa melko loogisesti nykyisen tähtitieteen kanssa jumalat, enkelit ja alienit. Usko on vaan niin keskiaikaista ja on suuri ponnistus siirtyä avaruusajalle. Mormonit (Jeesuksen Kristuksen Kirkko) ovat tässäkin edelläkävijöitä, Jumala on luonut muitakin maapalloja. Myös Swedenborg sanoi näin 1700- luvulla, ja Giordano Bruno 1500- luvulla. Valtavirtatiede ja valtavirtateologia ovat keskiaikaisia. Nyt eletää Uuden Ajan Avaruusaikaa.

        Tuollainen pohdintasi on eksytystä. Haluat kääntää katseet Jumalasta itsestää luotuun.


      • Kaikkia noita mietitään, ja niihin on erilaisia ratkaisuja, kuten tiedetään. Kuussa ja Marsissa saattaa olla raunioita, joiden kuvia ei julkaista. Ja varsinkin tunneleita maan alla, kuten maapallollakin. Universumi on asuttu valtameren saaristo. Joka puolella on alieneita, ihmisiä, enkeleitä ja Jumalia.

        Maapallo on kehitys- ja koetuspaikka. Niitä on paljon. Aineellisen maailman lisäksi on henkimaailmoja, täällä ja muualla.


    • Anonyymi

      Ehkä Jumala loi äärettömän maailmankaikkeuden siksi, että jostain sen sopukasta linnunradan laitamilta löytyisi ainut aurinkokunta, jossa kaikki olisi potentiaalisesti kohdallaan rakentaa ihmispopulaatio, josta Hän saisi seuraa ja rakkautta itselleen, myös äärettömyyteen kuuluvista lihallisista olennoista. Joitten Jumalana Hän voisi olla, rakkautta saaden ja antaen. Näin ollen, olemme ainoat olennot materialistisessa maailmankaikkeudessa.

      • Alkavat herätä avaruusaikaan. Tähtitieteen ja Raamatun yhdistämistä ei ole vielä koettu tarpeelliseksi. Minä olen filosofiassani sen aina tehnyt.

        Kristillinen johtopäätös on selvä: lukuisia muitakin maailmoja. Universumin luomisesta ei puhuta mitään Raamatussa, eikä muista maailmoista, vain maapallosta. Se ei tarkoita, etteikö niitä muita olisi. Tai etteikö Jumala muualla olisi niistä ilmoittanut. Se sotii tietysti sitä vastaan että Raamattu olisi ainoa ilmoitus.

        Miksi se taas olisi ainoa ilmoitus? Onko Jumala kuollut, niinkuin Nietsche sanoo?


      • Olli.S kirjoitti:

        Alkavat herätä avaruusaikaan. Tähtitieteen ja Raamatun yhdistämistä ei ole vielä koettu tarpeelliseksi. Minä olen filosofiassani sen aina tehnyt.

        Kristillinen johtopäätös on selvä: lukuisia muitakin maailmoja. Universumin luomisesta ei puhuta mitään Raamatussa, eikä muista maailmoista, vain maapallosta. Se ei tarkoita, etteikö niitä muita olisi. Tai etteikö Jumala muualla olisi niistä ilmoittanut. Se sotii tietysti sitä vastaan että Raamattu olisi ainoa ilmoitus.

        Miksi se taas olisi ainoa ilmoitus? Onko Jumala kuollut, niinkuin Nietsche sanoo?

        Itse asiassa hepr. raamatun luomistarinassa sanotaan että Jumala loi maan ja taivaat ja kaikki mitä niissä on.
        Nk ilmoitususkontoja ei ole paljon, mutta niissä kussakin uskotaan että juuri ko uskonnon jumala on ilmoituksen antaja ja ilmoitukset ovat keskenään erilaisia samoistakin asioista eri ilmoitususkonnoissa.
        Miksi yksi ja sama jumala puhuisi itsensä kanssa ristiin? Nyt siis pitäisi jotenkin selvittää (käytännössä uskoa) mikä ilmoittavista jumalista on tosi eihän se, että jumala myöhemmin peruu edelliset ilmoituksensa todista että jumala elää, vaan että uskonnot elävät ja etteivät kaikki ilmoitususkonnotkaan voi olla tosia. Niitä muunlaisiakin uskontoja on vaikka kuinka paljon.
        Raamattu ei tähtitiedettä tarvitse eikä tähtitiede raamattua. Tiede operoi aivan eri alueella ja eri tavalla kuin uskonnot, toisaalta jos uskonnot perustavat oppinsa asioihin jotka ovat vastoin sitä mitä tutkittu tieto meille kertoo , silloin ei tiede ole se joka on ongelmissa, vaan uskonnot.


      • Anonyymi
        Olli.S kirjoitti:

        Alkavat herätä avaruusaikaan. Tähtitieteen ja Raamatun yhdistämistä ei ole vielä koettu tarpeelliseksi. Minä olen filosofiassani sen aina tehnyt.

        Kristillinen johtopäätös on selvä: lukuisia muitakin maailmoja. Universumin luomisesta ei puhuta mitään Raamatussa, eikä muista maailmoista, vain maapallosta. Se ei tarkoita, etteikö niitä muita olisi. Tai etteikö Jumala muualla olisi niistä ilmoittanut. Se sotii tietysti sitä vastaan että Raamattu olisi ainoa ilmoitus.

        Miksi se taas olisi ainoa ilmoitus? Onko Jumala kuollut, niinkuin Nietsche sanoo?

        Miski Raamattu olisi ainoa ilmoitus?

        Siksi koska sen(kin) ymmärtämisessä sinulle on ihan liikaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miski Raamattu olisi ainoa ilmoitus?

        Siksi koska sen(kin) ymmärtämisessä sinulle on ihan liikaa.

        Kyllä on paljon asioita mitä Raamatussa ei ole, esim tähtitieteestä.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      En näe Raamatun pohjalta syytä olettaa, että avaruudessa olisi muuta elämää.

      • Raamatussa puhutaan enkeleistä ja Jumalasta ja Jumalan taivaasta, ja kolmesta taivaasta jopa. Ei ole syytä olettaa että ne olisivat kaikki vaan henkimaailmassa, koska on myös ruumiin ylösnousemus.


    • Anonyymi

      Emme voi mitenkään tietää emmekä saa koskaan tietääkään muista avaruusolioista. Lähimpiä taivaankappaleita on tutkittu, eikä niistä ole löydetty elämää. Kuvia on saatu myös muutaman valovuoden takaisista taivaankappaleista. Näistäkään emme voi päätellä mitään. sillä ne kuvat ovat jo vanhentuneita ja miljoonien vuosien takaisia kuvia. Voi olla että niitä ei enää olekaan vaan ovat poistuneet jo kauan sitten. Emme voi mitenkään tietää miltä nyt näyttävät, koska emme saa ajantasaista kuvaa niistä. Niissä voi nykyään olla elämää, mutta se näkyy meille tänne vasta miljoonien vuosien päästä nykyajasta.

      • Voimme päätellä kaikesta siitä mitä jo tiedämme. Empiristit eivät voi päätellä. Rationaalisesti ajattelevat voivat.


    • Anonyymi

      Ulkoavaruudessa ei ole mitään älyllistä elämää.

      Jumala loi ihmisen, miehen ja naisen, omaksi kuvakseen. Humanoidi ei ole kuva Jumalasta, joten Jumala ei ole luonut ulkoavaruuteen mitään älyllistä elämää. Jumala syntyi ihmiseksi lunastaakseen omalla verellään itselleen seurakunnan. Tähän kuvioon ei kuulu humanoidit millään tavalla.

      • Jumala on luonut universumiin lukemattomia muitakin tällaisia koetuspaikkoja kuin maapallon. Se ei ole Raamatun vastaista, sitä ei vaan tarvinnut kertoa 2000 v sitten, kun tähdistä ja niiden planeetoista ei mitään yleisesti tiedetty. Nyt se on ilmoitettu, että tietäisimme mitä kaikkea tähdissä ja niiden planeetoilla on.

        Henkimaailma on henkimaailma ja aineellinen maailma on aineellinen maailma. Muut vastaavat maailmat ovat aineellisia maailmoja. Lisäksi on ylösnousseiden kokonaisia Jumalan maailmoja, joissa henkimaailma ja aineellinen maailma ovat yhdessä. Kuten ihmisessä on nytkin. Elämme silti vain aineellisessa maailmassa, koemme vain sen. Ihmisen sielu on kuitenkin kuolematon ja jää elämään henkimaailmassa kun ihmisen ruumis kuolee pois.


    • Anonyymi

      Kun olin pelkkä kristitty PELKÄSIN että on avaruudessa kulttuureja jotka ei tiedä meidän Jumalasta mitään. Jumalamme ei olekkaan Luoja, vaan jotain muuta. Pelkäsin Jumalan puolesta.

      Mutta sitten tutustuin Hare Krishna kirjoihin jotka kertoo Krishnan tuntevan universumin hyvin. Vaikka ei rinnakkaisuniversumeja. Hän tiesi tarpeeksi avaruuden syvyyksiä. Ja tunsi vieraiden planeettojen jumalia.

      Pelkoni hälveni. Krishnat kertoo joogien kyvystä planeetoilla toiselle. Esim. Elia eli Narada oli vieraasta aurinkokunnasta kotoisin. Hän kuitenkin palveli planeettamme Jumalaa.

      Oli kamalaa kristittynä pelätä planeettamme ja Jumalamme menettävän asemansa jos ufoja todistetaan olevan.

      • Isä Jumala on koko universumin Ylijumala. Samoin Jeesus, vaikka hän johtaa juuri maapalloa. Muilla uskonnoilla ja valtavirtakristknuskolla on väärä käsitys Jumalasta. Jeesus on se Krisna ja kaikki ne muutkin todelliset jumalat, niiden päällikkö.

        Kristityillä ei ole mitään pelättävää ja kristittyjen Jumala on se oikea Jumala. Krisna lienee vain yksi hänen nimistään.

        Jos on monta Jumalaa, on kuitenkin yksi Ylijumala, ja se on nimenomaan Jeesus, Jumalan Poika. Lisäksi on Isä ja Pyhä Henki.

        Miten kolminaisuuden ratkaisemme, se on kaikki turhaa skolastiikkaa, sille on jokin ratkaisu. Se on jo Uudessa Testamentissa, ja se on tarkennettu teologiassa ja modernissa ilmoituksessa. Kolminaisuusoppi on skolastista teologiaa. Pääasia siinä on, että Jeesuksen Jumaluus tunnustetaan: Jeesus on Luoja jne.


    • Anonyymi
    • Mummomuori2

      Vanha aloitus mutta aika hauska.
      Oikeasti se mitä me tiedämme avaruudesta, ei liity millään tavalla Raamattuun. Jokainen joutuu siis itse päättelemään suhteensa siihen, onko avaruudessa elämää vai ei.

      • Näin on.


      • Anonyymi

        Onkohan niillä maapallon ulkopuolisilla oma Jeesuksensa ja Mariansa? Voi olla että meidän jumalat ovat vain paikallisia nurkkajumalia.
        Isot Jumalat asuvat muissa galakseissa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onkohan niillä maapallon ulkopuolisilla oma Jeesuksensa ja Mariansa? Voi olla että meidän jumalat ovat vain paikallisia nurkkajumalia.
        Isot Jumalat asuvat muissa galakseissa.

        Tämä on mielenkiintoinen asia ja tulee eteemme nykyaikana, kun tiedämme tähdet ja galaksit, että niitä on valtavan paljon.

        Pelastuksen, syntien anteeksisaamisen ja taivaaseen pääsyn kannalta sillä ei ole merkitystä, miten tämän ajattelee.

        Kai se asia on niin, että Isä-Jumala, kaikkien uskontojen tarkoittama Ylijumala, on kaikkien galaksien Jumala, koko universumin Jumala aina ja iäti, ikuisuudesta ikuisuuteen.

        Jeesus myös, hänen poikanaan, Jumalan Poika, on koko kaikkeuden Jumala, tai sitten Jeesus on vain näiden koetuspaikkojen, maapallon kaltaisten planeettojen Jumala, tai sitten vain maapallon Jumala.

        Tätä ei tiedetä, ei ole ilmoitettu. Emme tiedä, miten Isä- Jumalaa palvellaan muilla planeetoilla ja miten Jeesus on niissä ilmestynyt tai onko ilmestynyt ollenkaan, millainen Jeesus, Vapahtaja, Sovittaja, Kuningas niissä on ollut.

        Universumissa on varmaan monenlaisia planeettoja, sellaisiakin, joita ei ole luotu ollenkaan ja joissa on vain evoluutiota. Maapallolla on luomistakin, vaikkei ateistit halua sitä myöntää. Jumala itse on niin ilmoittanut vähän joka uskonnossa. Luomiskertomus on kertomus Jumalan osuudesta, mutta siitä puuttuu tähtitieteen, geologian ja biologian täsmällinen kuvaus.


    • Anonyymi

      Oikeaan kristillisyyteen ei kuulu avaruuden tutkiminen. Se kuuluu siihen perehtyneille tiedemiehille.

      • Kyllä silti pitää miettiä, tai ainakin saa miettiä kaikessa rauhassa, millaista muualla avaruudessa on ka miten enkelit ja Jumala siellä on, ja onko siellä muitakin asukkaita ja eläimiä ja ihmisiä muilla planeetoilla.

        Moderni ilmoitus, Joseph Smith on saanut tästä jonkin verran tietoa. Kannattaa tutustua aidosti. Kirkon vihamiehet vaan levittelevät karrikatyyrejä siitä mielenkiintoisesta tiedosta.

        Ja nykyinen Tähtitiede tietää niin paljon, että jotenkin siihen on opetuslastenkin otetaava kantaa, mitä avaruudessa oikein on.


    • Anonyymi

      Aika huimaa tekstiä luin kirjan Roswellin avaruusolennon haastattelu.Kyllä meni yli ymmärrykseni monessa kohdin.Se on väitetysti todella tehty erään nuoren sairaanhoitajan kautta,kun olento ei halunnut muiden kanssa kommunikoida,-siis telepaattisesti.olento oli eräänlainen robotti-elävä,joka ainoana selvisi ehyenelävänä.

      • No kerro jotakin mitä tuo otus sanoi.


    • Ihan lähellä noita ei tiettävästi ainakaan ole mutta mistä sitä koskaan tietää jos jossain kauempana. Tosin suhtaudun vähintään skeptisesti kaikenlaisiin sieppaustarinoihin ihan siksikin, että ne usein johtavat kertomukseen siitä kuinka nuo oliot olisivat olleet hyvin kiinnostuneita juuri perärööristä. Tuo tuntuu hyvin ontuvalta siksi, että jos tuollaisia tulisi maahan olisivat he todennäköisesti hyvin kehittyneitä ja jos nyt itse ajattelee, että pääsisi toisiin galakseihin katsomaan mahdollisesti älyllistä elämää ja toista kulttuuri niin mielenkiinnon pääpaino oli varmaan muissa asioissa.

      • Ihan hyvä ajatus, muttei todista kaikista Ufo- tapauksista mitään. Heillä täytyy olla korkeampi tekniikka kuin meillä että tänne pääsisivät. Ja korkeampi sivistys, koska tajuavat olla puuttumatta asioihin.


      • santtunen kirjoitti:

        Ihan hyvä ajatus, muttei todista kaikista Ufo- tapauksista mitään. Heillä täytyy olla korkeampi tekniikka kuin meillä että tänne pääsisivät. Ja korkeampi sivistys, koska tajuavat olla puuttumatta asioihin.

        Toinen mikä noissa kertomuksissa tulee hyvin esille on se kuinka he olisivat aina tavallaan "pahat mielessä" liikkeellä. Ehkä tuo taas johtuu ihmisen omasta pahuudesta ja valloituksen halusta, että jos me löytäisimme jotakin niin todennäköisesti jos mahdollista pyrkisimme jotenkin hyötymään heistä. Mitään niin pahaa ei ole maapallollakaan joka ihmiselle pahuudessa pärjäisi.


      • Anonyymi
        santtunen kirjoitti:

        Ihan hyvä ajatus, muttei todista kaikista Ufo- tapauksista mitään. Heillä täytyy olla korkeampi tekniikka kuin meillä että tänne pääsisivät. Ja korkeampi sivistys, koska tajuavat olla puuttumatta asioihin.

        No onhan Jeesuksella, Jumalalla, enkeleillä ym. oma systeeminsä tulla näkyvällä tavalla esiin tarvittaessa. Onhan tämä tiedetty ihmiskunnan keskuudessa jo tuhansia vuosia.

        Ja sitten vielä pahuuden henkiolennot taivaan avaruuksissa, nämä voivat realisoitua miten tahtovat tai paremmin sanoen miten Jumala sallii heidän näyttäytyä.


    • Anonyymi

      Oma veikkaukseni on, että universumissa on elämää, mutta suurin osa on bakteeri tai muulla molekyylitasolla. Vähä enempi monisoluista ja älyllinen elämä suht harvinaista ja meistä kaukana, kun ei olla satu mitään yhteyttä.

      Kyllä ne yhteyttä ottais jos vaan vois. Avaruuden vlimatkat ovat vaan niin suuria.

    • Anonyymi

      Avaruutta on miljoonien valovuosien päässä. Jos sieltä nyt joku lähettäisi viesti näkysi se täällä vasta miljoonien valovuosien päästä. kanssakäyminen heidän kanssaan on siis mahdotonta.

      • Onko? Tekniikka voi kehittyä.


    • Anonyymi

      Tekniikka ei ole vielä kehittynyt siihen suuntaan. Mitä nyt näemme kaukoputkella on se monien vuosien tapahtumaa. Kenties se taivaankappale on jo monia vuosia sitten sammunut.

      • Myös Jumalan Taivaan Valtkuntien todellisuus on erilaista kuin tämän meidän aineellisen maailman todellisuus. Se on se oikea, kokonainen todellisuus. Siinä on aineellinen maailma ja henkimaailma yhdessä.

        Kun on siirtynyt siihen maailmaan, todellisuus on erilaista. Aika ja paikka on erilaista, voi ehkä siirtyä jostakin Linnunradan kirkastetusta planeetasta silmänräpäyksessä Andromedan kirkastettuun planeettaan, tai matkustaa sinne mukavasti muutamassa tunnissa.


    • Anonyymi

      Pitäisi keksiä valoa nopeampi yhteys.

      • Niin, vain se mahdollistaa tähtien ja galaksien välisen liikenteen. Suhteellisuusteorian mukaan se on aineelliselle kappaleelle mahdotonta. Täytyy siis pystyä jollakin konstilla ylittämään aineellisuuden asettamat rajat, jos suhtis on oikeassa tässä kohdassa.


      • Anonyymi
        santtunen kirjoitti:

        Niin, vain se mahdollistaa tähtien ja galaksien välisen liikenteen. Suhteellisuusteorian mukaan se on aineelliselle kappaleelle mahdotonta. Täytyy siis pystyä jollakin konstilla ylittämään aineellisuuden asettamat rajat, jos suhtis on oikeassa tässä kohdassa.

        Vai sillä tavalla mormooneissa ajatellaan. Se ei ole kristillinen uskonto ja Joseph otti ajatuksia vapaamuurareilta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Vai sillä tavalla mormooneissa ajatellaan. Se ei ole kristillinen uskonto ja Joseph otti ajatuksia vapaamuurareilta.

        Ei tämä ole kirkkoni uskoa. Tämä on minun filosofiaani, joka kyllä yhdistaa modernin ilmoituksen, modernin tieteen ja modernin filosofian. http://www.santavuori.com


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      144
      2327
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      175
      1392
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1167
    4. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      97
      1128
    5. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      91
      1080
    6. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      168
      1067
    7. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      96
      1015
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      49
      957
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      930
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      64
      847
    Aihe