Aika kääntää tiimalasi 2?

Anonyymi

Noin 30 vuotta sitten luin erästä filosofian historiaa käsittelevää teosta ja minua ihmetytti se, että räväkkä shookeeraja ja huomionkipeä kyynnikko kääntyi stooalaisen ilmeettömään plastillisuuteen. Miksi oikeastaa sangen usein tapahtuu niin, että ääripää vaihtuu toiseksi vastakkaiseksi ääreksi?

Oma kokemukseni asiasta on seuraava: Oli oma keskustelufoorumi ja keskustelin myös muilla foorumeilla 1000-5000 viestin verran. Esitin teesiä, että Jumala ja Kristus ovat hyviä. Sitten vain tapahtui, että käytin joka sanan aivoistani kertaalleen lävitse eikä ollut mitään sanottavaa enää. Silloin käännyin käyttämään antiteesiä eli aloin vastustamaan Jumalaa ja Kristusta ja väittämään heitä pahoiksi.

Myös Paavali oli aluksi lakia kannattava fariseus, mutta myöhemmin lakia turmeleva lain vastustaja.

Väitän siis, että kyse on samasta asiasta kuin tiimalasin kääntämisessä. Kun paukut loppuu yhdestä teesistä niin on pakko siirtyä antiteesiin. Tulee takinkääntäjäksi.

Onko muita mahdollisia selityksiä ja esimerkkejä aiheesta?

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onko millään epätodellisella ja täyden totuuden vastaisella teorialla ylipäänsä menestymisen mahdollisuuksi sen enenpää kuin lämpötila voi laskea -273 asteeseen.
      Sen sijaan todellisuuteen ja totuuteen perustuva teoria voi kohota vaikka plus miljardiin asteeseen vailla mitään rajoja.

      Eli kuvastaako asiaa jotenkin myös mahdollinen lämpätila-aseteikko? Kylmä merkitsee teesiä ja kuuma merkitsee antiteesiä. Mutta miksi totuuden vastaisuus olisi juuri kylmä tuolla asteikolla - 273 - ääreetön.

      Tosiasia ainakin on, että jos teesi on taivaasta lähtöisin niin taivaalla on ilmakehässä useita kerroksia ja eräät noista kerroksista ovat äärimmäisen kylmiä, pakkasen puolella. Ilmakehä on enemmän kylmä kuin kuuma. Kaikki mikä on taivaasta voittaa maailmaan on ehkä totta? Mutta totta on myös kaikki mikä voittaa maailman on kylmää, valetta ja rajoittunutta.

      Eli jos sekoittaa fysiikkaa filosfofiaan niin onko löydettävissä selitystä sille minkä vuoksi joku täysin kääntää takkinsa ja vaihtaa teesin antiteesiin?

      Aivopesussa täydellisen sotilaskoulutuksen saanut sotilas uhataan kiduttaa hengiltä jos hän ei vaihda pasifismiin. Eli sama kuin raamatussa pelotellaan helvetillä. Väitetään, että aivopesua ei kyetä purkamaan, mutta esim. venäläiset ovat koettaneet purkaa sen siten, että pasifisteja uhataan kiduttaa hengiltä jos he eivät vaihda olotilaansa sotilaiksi.

      Voiko uhkailu, pelottelu, helvetillä uhkaaminen ja väkivallalla uhkaaminen olla eräs tekijä sille, että vaihdetaan ajatussuuntaa.

    • Anonyymi

      Joskus pohjalla voi olla kai oppimiskokemus. Vaikka sellainen tapahtumakulku, että on muodostanut vallallaolevan käsityksen käsittelemällä asiaa yhdellä tavalla. Mutta varsinainen oppimiskokemus syntyy siitä, että kertomalla asiaa toisille tai kirjoittamalla asiasta, sekä perehtymällä toisten reflektointiin tai kokemuksiin samasta asiasta, aivo tulee käsitelleeksi asian toisilla tavoilla, jonka seurauksena näkeekin toisenlaisia käsittelytapoja ja huomaakin asiassa toisenlaisia uusia aiemmin tiedostamattomia ulottuvuuksiaa, näkee yllättäen täysin toisessa valossa. Tällöin sanotaan ehkä, että henkilö on avoin vaikutuksille asian suhteen, eli kyseessä ei ollut kuitenkaan olemassaoloa määrittelevä fundamentaali, jota ei voi muuttaa ilman että oma minä vaarantuu, vaikka ei välttämättä yhdentekevä asia ollutkaan.

    • Anonyymi

      Entä sitten tilanne, jossa jäädän oven väliin roikkumaan. Esim. Plotinos käsittääkseni oli Homeroksen jumalkäsityksen kannalla ja piti jumalia epävakaina ja jopa pahoina, mutta tahoi myös miettiä kristinuskon käsitystä hyvästä Jumalasta. En ole sen enempää Plotinosta lukenut, mutta MIKÄLI on niin, että hän jäi märehtimään kahden hyvän vaihtoehdon välillä niin tuo märehtiminen jatkuu yhä vielä tänä päivänäkin.
      Emme ole vieläkään päässeet ratkaisuun sen suhteen onko Jumala paha vai hyvä.

      Ainoa tie on islamin tuoma ratkaisuesitys. Jumala on hengeltään eläinten kaltainen ja paha, mutta sielultaan ihmisen kaltainen ja hyvä. Hän on sekä henki, että myös ruumis. Tosi Jumala ja tosi ihminen. Sitä en tiedä mihin ratkaisuun Plotinos päätyi.

      Aika on surmata ja aika on parantaa! Viisain kuningas Salomo kiteytti asian noin. Mutta kyllä on kurjaa lukea esityksiä, joissa väitetään, että Jumala on yksinomaa hyvä ja Perkele on tuo pahan olemus. Ajatus, että Jumala tekee vain ja ainostaan hyvää on aika ontto.

      Siinä mielessä kyse tosiaankin on pelkästä opitusta asiasta. Tohtori Luther sekoitti monien pään väitteillään Jumalan yksinomaisesta hyvyydestä. Mutta tohtori Luther lienee itse ollut inkarnaatio, joiden osanakin on olla hyviä. Hän oli vain pieni apu inkvisitiota vastaan. Eikä kovin suuria oikeita oppeja kyennyt tuomaan. Tohtori Luther oli VAJAAAVALTAINEN Matsya inkarnaatio. Johon täydellisesti uskominen johtaa vain vankilaan, mielisairaalaan ja ryöstetyksi tulemiseen.

      On todella sääli, että Lutherin nimelle tehtiin kirkko, vaikka hän itse kielsi nimensä käyttämisen kirkon nimenä. Eikö mitään muuta nimeä olisi voinut kirkolle keksiä: vaikka : Neljän evankeliumin täyteyden kansankielinen kirkko tms.

      VÄÄRÄSTÄKIN OPETUKSESTA ON ALKUUN VÄHÄN APUA, MUTTA LOPUSSA TUO VÄÄRÄ OPETUS KÄY SAPETTAMAAN. Nyt on Harun Yahya opettanut että tuleva inkarnaatio Imaami Mahdi on yksinomaa hyvä. Siinä ollaan taas vaarassa mennä pahoin metsään. Paras opetus olisi sanoa, että Jumala on yksiselitteisen paha ja ihminen on yksiselitteisen hyvä niin voidessaan toimia. Tuo Imaami Mahdin hyväksi leimaaminen on vain vetoamista ihmisiin, jotta saataisiin ihmiset toiminnan puolelle.

      Jumala on Paha ja Ihminen on Hyvä niin opettivat gnostilaiset, jotka Plotinos hylkäsi. Kaikki muut paitsi gnostilaiset opetukset ovat harhaa ja valehtelemista. Mutta noiden valehtelijoiden piti käydä esiin, koska heidän esiin nousemisensa on Uuteen testamenttiin ennalta kirjoitettu.

    • Anonyymi

      Pääasia tuossa, vaikka olet vaihtanut mielipidettäsi Jumalastasi, on se että et ole hylännyt häntä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1935
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1868
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1393
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1133
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe