Korona testaus tilanne TYKS alue

Anonyymi

Tänään kyselin yleisestä terveydenhuollossa TYKS alueella pienessä kaupungissa että miksi en voi saada vasta aine testausta?.En saanut korona viruksen testausta silloin maaliskuussa kun olin mielestäni koronassa kun esim maku ja hajuaisti katosi ja oli esim hyvin kuiva yskä,melkoisen kova yskä monta viikkoa.Pientä lämpöä ja hengitys hankaluutta esim oli liman suuren määrän takia.Mutta paikallisessa infektiopolissa terveydenhoitaja totesi että no virushan se on..mutta pyynnöstä huolimatta ei koronaa testattu,kun sitä nyt ei vaan testata kuulemma.Nyt kun olen soitellut sinne infektiopolille että eikös voisi vasta aineita nyt testata kun ei voitu silloin korona testiä tehdä kun olisi pitänyt.Niin myt saisi polilla korona testin sitten jolla minä en tee mitään kun minun pitäisi saada vasta aine testi.Ja sanoi myös vaikka siinä rakennuksessa on sekä TYKS sairaala eli erikois sairaanhoidon poleja niin hei eivät olekaan mikään poliklinikka että ovat vaan osa terveysasemaa ja tarkoitettu nyt hengitys ja allergia yksiköksi että voisit mennä esim yksityiselle terveysasemalle asioimaan ja hankkia sieltä itsellesi koronan vasta ainetestin.No kysyin että Turussako sitten voisi saada vasta ainetestin TYKS:stä kun he ovat ilmeisesti jotain Salon kaupungin käynnitettyä terveysasemaa niin sanoi että ei saa TYKS stä koronan vasta-aine testejä myöskään!!??. Että mites tämä voi näin olla että kun jotain pyytää ja tarvitsisi testiä,kun minulla on esim kahta hengitysoireita aiheuttavaa sairautta muutenkin jo esim astma ja uniapnea ja myös diabetes(2.) Ja fibromyalgia ja maksassa jotakin sairautta tai vahinkoa aiheuttavaa ja ärtyneen suolen oireyhtymä ja selkä ja niskanikamien nivelmuutokset ja vaikeat siitepölyallergiat ja pään kolautus vammaa ja matala eläke niin miksi minun pitäisi maksaa yksityiselle..??Ei riitä rahat monen sadan vasta ainetesti järjestelmään!!!hyvä kun saat edes ruuat ostetuksi ja perusläääkkeet diabetekseen ja astmaan juuri ja juuri hankituksi,aina on tili tyhjänä ennen jo kuun loppua.Ennenkuin täysi siitepöly allergia iskee päälle niin olisi mukava tietää onko korona sairastettu??sitäpaitsi noiden korona lukujen pitäisi jotenkin myös korreloida oikeisiin lukemiin..ja ymmärtääkseni muissa sairaanhoitopiireissä otetaan vasta-aine testejä!!Että miten voi olla ettei TYKS alueella otettaisi???

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Valitettavasti olet koko ajan "etuajassa". Kun oli selvät koronaoireet niin silloin vielä sitä ei testattu järjestelmällisesti. Nyt vasta-ainetestejä ei tehdä vielä kuin bisnesmielessä yksityispuolella, koska nykyisten testien tulokset ovat hyvin epävarmoja ja tulokset ovat usein virheellisiä. Menee varmaankin vielä jonkin aikaa ennen kuin julkinen puoli alkaa tehdä vasta-ainetestejä ja että niiden tulokset olisivat varmempia. Odottaminen ei ole haitaksi, pikemminkin hyödyksi jotta vasta-aineet kehittyisivät sellaisiksi että ne voidaan havaita varmasti. Toisaalta postitiivisenkaan tuloksen saaminen ei hyödytä muuten kuin tutkittavan omaa uteliaisuutta.

    • Anonyymi

      Voit mennä mehiläiseen lääkäriin ja pyytää lähetettä niin pääset testiin!

      Jotain näissä vasta-aine testeissä on kyllä pahasti pielessä: Koska testaaminen maksaa 49 euroa plus laskutuskulut, testiin on hankala päästä jne, ei luulisi että sinne kukaan pääsisi/ menisi ihan vaan testaamaan että "minulla ei ole ollut koronan oireita, mutta olisinkohan sittenkin onnenkkaasti sairastanut sen jo"?! Eli jos vaan ihmiset, jotka varmuudella uskovat sairastaneensa koronan testaavat itsensä ja siltikin vain 4 prosentilla on vasta-aineita???? Kyllä jossain nyt mättää...

      Itselläni/ perheelläni oli tammikuussa kumma tauti: ensin vesiripuli aamulla 4h, sitten vettä toisesta sieraimesta "kuin kraanasta" 4h, sitten heti kumma kurkkukipu "Kuin olisi juonut liian kuumaa", kesti vkon, n 3 pvää ensioireista järkyttävä "ei-limainen" yskä, jota jatkui 2 vkoa ja oli niin raju, että meinasi taju lähteä yskiessä ja nukkuminen tai edes sängyssä makaaminen ei onnistunut. Haju- jas makuaisti olivat 2kk poissa, vaikka siis missään vaiheessa ei ollut flunssaa! (Tämä siis tammikuussa, lomamatkan jälkeen, silloin kun virus muka oli Wuhanissa vaan. Olimme retkellä n 50 kiinalaisen kanssa ja suljettuina ahtaisiin busseihin/ veneeseen 5h, iso osa kiinalaisista vaikutti tosi sairailta, yskivät hulluna.)
      3kk myöhemmin teetin vasta-ainetesti, se oli negatiivinen. Eli ei ole muuta selitystä kuin että a)joko erittäin pienelle osalle tulee vasta-aineita b)testi on vielä lapsenkengissä eli ei luotettava.

      • Anonyymi

        Testi ei todellakaan ole luotettava. Se voi antaa aivan kumman tahansa tuloksen. Voi olla myös sekin että koronan sairastaneelle ei synny riittävästi vasta-ainetta jonka tuo testi löytäisi.

        Voit vaan onnitella itseäsi ja perhettäsi että selvisitte koronasta jo siinä vaiheessa kun sitä ei muka ollut vielä Suomessa. Tuolloin vahdittiin vain kiinalaisturisteja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5484
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      21
      2440
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1957
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      50
      1674
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1297
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1259
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1229
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe