kokemuksia puudutuksesta hammaskiven poistossa

Anonyymi

Kuulema tällaista puudutusta on saatavilla hammaskiven poistossa. Koskaan ei ole yksityisellä tarjottu enkä ole osannut kysyä. Paikkauksen yhteydessävaadin aina puudutuksen. Mitä maksaa ja onko ok?

10

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Yleensä hammaskiven poistossa ei tarjota puudutusta. Vain kerran minulla on käytetty puudutusta kun hammaskiveä oli hyvin runsaasti usean vuoden hoitamattomuuden jäljiltä. Normaalisti hammaskiven poisto ei ole niin kivuliasta että siihen tarvitaan puudutusta. Minulla ulträaanipuhdistus vihloo hampaissa runsaasti, joten kiellän sen käytön, joten puhdistus tehdään kokonaan käsityövälineillä.

      Kunnallisella puolella puudutukselle on yksi hinta riippumatta puudutuksen laajuudesta. Yksityispuolella voidaan ehkä veloittaa lisää jos joudutaan puuduttamaan laajemmin ja käyttämään enemmän puudutusainetta.

    • Anonyymi

      Tekijänä käytän jatkuvasti puudutusta hammaskiven poistossa, mutta se riippuu tilanteesta todella paljon. Pieni määrä näkyvää hammaskiveä ei tarvitse puudutusta, mutta sitten kun aletaan menemään 10mm tai syvemmällekin ikenien alle terävillä työkaluilla repimään tiukkaa hammaskiveä irti, niin ei se enää mukavalta tunnu.

      Edelliselle vastauksena, että yleensä aina ultraääni on kivuttomampi vaihtoehto. Sama on niin pienissä kuin isoissa (/syvissä) hammaskivien poistoissa. Toki tästä joku voi olla eri mieltäkin :) Yleensä aina aloitetaan ultraäänellä ja viimeistellään käsi-instrumentein. Pelkästään käsi-instrumenteilla työ on huomattavasti hitaampaa (ja puhdistustulos jää helposti heikommaksi, varsinkin syvissä ientaskuissa kun ei aikaa ole rajattomasti).

      Kysy puudutuksen hinta. Puudutus voidaan laittaa pintapuudutteena eli geelimäisenä ikenille tai neulalla kuten paikkauksessakin. "Neulapuudutus" maksaa yhtä paljon, oli kyseessä sitten hammaskiven poisto tai paikkaus. Hinta julkisella määräytyy laajuuden mukaan siten, että yhdelle leukapuoliskolle voi laittaa puudutetta yhden hinnalla niin monta kertaa kuin on tarvetta, mutta kun jatketaan toiselle puolelle leukaa, hinta tuplaantuu.

    • Anonyymi

      Jos hammaskiven poistoon tarvitaan puudutus, niin varmaan hiustenleikkaukseen myös. Sehän on sentään leikkaus.

    • Anonyymi

      En ole käynyt hammaslääkärissä 7 vuoteen, joten hammaskiveä on kertynyt runsaasti. Nyt kun vihdoin kävin,hammaslääkäri kirjoitti omakantaan: "plakkia,hammaskiveä ja ientulehdusta kauttaaltaan." Ja varasi ajan suuhygienistille, joka nyt sitten ilmeisesti hoitaa tuota hammaskiveä.

      Noniin siis kysymys: Kuinka paljon tuo tulee sattumaan??! Kuinka syvällä sitä hammaskiveä voi olla. Ja mikä on ultralaite, sattuuko se poisto sillä. Syventyneitä ientaskuja ei omakannan mukaan ole, mitä ne es tarkoittaa? Kauanko tuo toimenpide kestää, laitetaanko puudutusta? Yks reikä multa paikattiin ja sain puudutuksen,lähinnä vihloi silti. Vihlooko hammaskiven poisto? En odota innolla...

      • Anonyymi

        Jos on syviä ientaskuja ja niissä hammaskiveä, poisto sattuu ilman puudutusta.

        Hampaiden näkyvästä osasta hammaskiven poisto ei satu, pientä rapsutusta voi tuntua. Puudutusta ei tarvita. Ultra on kivuttomin hammaskiven poistossa.


      • Anonyymi

        Jos on useamman vuoden kertynyt hammaskiveä voi tarvinnee kaksi käynti kertaa, itselläni ultra vihloo niin pahasti että tarvii puudutuksen jos on paljon hammas kiveä.Puudutus ei maksane kuin pari kymppiä korkeintaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos on useamman vuoden kertynyt hammaskiveä voi tarvinnee kaksi käynti kertaa, itselläni ultra vihloo niin pahasti että tarvii puudutuksen jos on paljon hammas kiveä.Puudutus ei maksane kuin pari kymppiä korkeintaan.

        Mikä osa suusta siinä puudutetaan, esim.koko alaosa jos yhdellä kertaa alahampaat käydään läpi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä osa suusta siinä puudutetaan, esim.koko alaosa jos yhdellä kertaa alahampaat käydään läpi?

        Kyllä, koko alaosa puudutetaan, tosin puudutus ei liene niin voimakas kuin esim. hampaita vedettäessä.Saatavilla on myös puudutusgeeli se ei tosin itselläni riittänyt tuolla kertaa kun oli kertynyt paljon hammaskiveä.


    • Anonyymi

      Särkylääkkeen voi ottaa ennen käyntiä. En kyllä ymmärrä, mihin puudutusta tarvitaan. Kannattaa käydä säännöllisesti ja usein, vaikka 3 kk välein, jos ei hoida hampaita, että hammaskiveä pääsee syntymään.

      • Anonyymi

        Wikipedia

        "Puudutus on lääketieteellinen toimenpide, jossa lamautetaan tuntoaisti ja samalla poistetaan kivuntunto. Tällä tavoin potilaille voidaan suorittaa esimerkiksi leikkauksia, luun oikaisuja (jos esim. nilkka on nyrjähtänyt pois sijoiltaan) tai muita toimenpiteitä ilman kipua."


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      334
      3290
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      226
      2043
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1632
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1467
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      83
      1346
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      286
      1257
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1084
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1081
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      83
      1033
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      148
      902
    Aihe