Kyllä itse tehty

Anonyymi

makaronilaatikko on hyvää..
Mutta yksin kun syö, menee kehut hukkaan..

(odotan korvamakeeta).

51

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Löytyykö reseptiä?

      • Anonyymi

        Makaronipussin kyljessä, ainakin Myllyn paras --pussin kyljessä on hyvä ohje.
        5 dl makaronia keitetään n.10 min.
        Laita ne kiehuvaan, suolattuun veteen.
        ÅRuskista sika/nauta jauhelihaa kevyesti, yhden ison sipulin kera, mausta seos jauh.lih/sipuli hyvin, lisää suolaa, pippuria, paprikajauhetta, carria, jos tykkäät vartin mausta.). Maustaa tosin voi oman maun mukaan.
        Siivilöi makaronit, ja lisää jauheliha seos makaronien sekaan, kaada melko tilavaan vuokaan, ja lisää sitten munamaito, (kaksi - viiva kolme munaa 6 desiin maitoa ) ja eikun uuniin tunniksi. Hyvää on ja halpaa.

        Pirre


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Makaronipussin kyljessä, ainakin Myllyn paras --pussin kyljessä on hyvä ohje.
        5 dl makaronia keitetään n.10 min.
        Laita ne kiehuvaan, suolattuun veteen.
        ÅRuskista sika/nauta jauhelihaa kevyesti, yhden ison sipulin kera, mausta seos jauh.lih/sipuli hyvin, lisää suolaa, pippuria, paprikajauhetta, carria, jos tykkäät vartin mausta.). Maustaa tosin voi oman maun mukaan.
        Siivilöi makaronit, ja lisää jauheliha seos makaronien sekaan, kaada melko tilavaan vuokaan, ja lisää sitten munamaito, (kaksi - viiva kolme munaa 6 desiin maitoa ) ja eikun uuniin tunniksi. Hyvää on ja halpaa.

        Pirre

        Vartin mausta, huh tätä kännykän oikein kirjoittajaa..Carrin ei kärrinkään 🙂


    • Anonyymi

      On tosiaankin ...paljon mehevämpää ... itse laitan usein koskenlaskijaa mukaan ....antaa mukavasti makua ...
      mimmimum-..mi

      • Anonyymi

        Niin minäkin, ja ei meinaa älytä lopettaa syöntiä 🙂


    • Joo nii onkii kun laittaa lisukkeena amerikan pekonia antamaan makua, voi maustaa kui haluaa.
      Maistuu silloin tällöin ja samalla vaivalla tekköö isomman satsin nii osan pakkaseen.

      • Anonyymi

        Niinpä, pakkaseen varmaan laitan minäkin osan, on sitten hyvä ottaa valmista.


    • Teen munamaidon sijaan laatikkoon ruskean kastikkeen ja sitten uuniin.

      • Anonyymi

        Tuo on kyllä ihan uutta minulle..voi olla hyvääkin.
        Tuo savupekoni olisi varmaan hyvää siinä päällä, kapertuneena .


      • Anonyymi

        Yääkk. Makarooni on muutenkin jauhoa, siihen vielä jauhokastike, hyi !!!


      • Anonyymi

      • Anonyymi kirjoitti:

        Yääkk. Makarooni on muutenkin jauhoa, siihen vielä jauhokastike, hyi !!!

        Miten voit sanoa hyi, kun et ole maistanutkaan.
        Nuorena löysin sen jostain lehdestä. Mies tykkäsi kovin, siitä se sitten jäi tavaksi tehdä niin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tuo on kyllä ihan uutta minulle..voi olla hyvääkin.
        Tuo savupekoni olisi varmaan hyvää siinä päällä, kapertuneena .

        Laitan siihen kastikkeeseen ison lorauksen ketsuppia.


      • Anonyymi
        Eliaana kirjoitti:

        Miten voit sanoa hyi, kun et ole maistanutkaan.
        Nuorena löysin sen jostain lehdestä. Mies tykkäsi kovin, siitä se sitten jäi tavaksi tehdä niin.

        Olen tehnyt nykyisin kyseisen laatikon lihaliemeen .
        (makaroonit keittämättä uuniin)

        Pitääkin kokeilla tuota sinun ohjetta. Tekee "löysän" soosin, niin ei tarvitse keittää makaroonia.


    • Anonyymi

      Taidankin vaivautua tekemään lapsenlapsille. Lihamakaronipataa laitan, syövät mieluusti.

      • Anonyymi

        Mikä ero on makaronilaatikolla ja padalla?


    • Harvoin teen makarooni laatikkoa mutta muunlaisia, viikolla oli silakkalaatikkoa. Lohilaatikkoa ja kaalilaatikkoa voi käyttää mielikuvitusta minkälaisia laatikoita.
      Ruuan tekeminen onnistuu aloittelijata kun ohjeita on pilvin pimein, oikeesti viikossa ei mene kovinkaan montaa tuntia ruuan valmistuksessa, muutaman kerran viikossa tekee kulhollisen salaatteja, raastaa porkkanaa, lanttua, mitä juureksia mielii ja tomattia, fetajuustoa ynnä muuta sekaan.
      Syyvvessä muistaa ettei syö ähkyyn, no keskivartalon kun sai pienemmäksi.

      • Anonyymi

        Ja kun ostaa valmiit sipuliperuna sekoitukset , on latikon teko nopeaakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja kun ostaa valmiit sipuliperuna sekoitukset , on latikon teko nopeaakin.

        Poikamiehenä tulee ostettua valmiina, ei niin hyvää kuin kunnon kokin tekemä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja kun ostaa valmiit sipuliperuna sekoitukset , on latikon teko nopeaakin.

        Ja kermaa ja tai kermaa ja sulatejuusto sekoitusta laatikon sekään.


      • Lohen on oltava ehottomasi verskiä Puumalan kalakasvattomosta, kauppias kysyy osto hetkellä halustteko kalan tapettuna vai kuinka.

        Yks kikka lohilaatikkoon, keitä perunat melkein kypsiksi kun kala kypsyy nopsaan.


      • Anonyymi
        Pertikki kirjoitti:

        Lohen on oltava ehottomasi verskiä Puumalan kalakasvattomosta, kauppias kysyy osto hetkellä halustteko kalan tapettuna vai kuinka.

        Yks kikka lohilaatikkoon, keitä perunat melkein kypsiksi kun kala kypsyy nopsaan.

        Vaatik frouva tappama ja, kysyi Mataluak kun Porin torilla mädäntynny haukki myi.


      • Anonyymi
        Pertikki kirjoitti:

        Lohen on oltava ehottomasi verskiä Puumalan kalakasvattomosta, kauppias kysyy osto hetkellä halustteko kalan tapettuna vai kuinka.

        Yks kikka lohilaatikkoon, keitä perunat melkein kypsiksi kun kala kypsyy nopsaan.

        Miten keität perunat ja teetkö keitetyistä perunoista lohilaatikkoa ?


    • Anonyymi

      Kun raatsi ostaa kunnon aineet, niin onhan se makaroonilaatikko hyvää. Osaan kyllä kokata.
      Jonkun Kokkikartanon laatikot ovat aika maittavia nälkäiselle miehelle. Kotona ei ole enää ruuat valmiina.
      Kas kun tuoni vei vaimon.

    • Anonyymi

      ... siivilöi makaronit !

      Miksi ihmeessä pitää makaroonit siivilöidä makaronilaatikkoon.
      Siinähän huuhdotaan pois se hyytymistekijä joka auttaa siinen, ettei kananmuna allergisenkaan tarvitse laittaa makaronilaatikkoon munamaitoa. KAS KUN EIVÄT KÄSKE HUUHTELEMAAN KYLMÄLLÄ VEDELLÄ !

      Ikinä en ole huuhdellut keitettyä makaronia, mutta jos laitan sitä salaattiin joidenkin muiden ainesten joukkoon.

      Syön makaronia ihan sellaisenaan, vain voita kuumille makaroneille, jotka keitän vähäisessä suolavedessä, kerään reikäkauhalla lautaselleni makaroonit jotka aion nyt syödä, loput, keitinvesineen, keitä sitten makaronivelliksi, josta ei ole keitinvettäkään heitetty hukkaan, vaan sinne joukkoon lisään voita ja maitoa, keitän, kunnes vähän vielä makaronit turpoavat ja keitosta tulee samettisen pehmeää, lapsenkin purematta nieltävää.

      Minkään pussin kyljestä en kyllä ole koskaan ohjeita ruoanlaittoon lukenut, mutta ovathan nekin avuttomille, jolla ei ole hajuakaan kuinka ruokaa laitetaan.

      Ravintolapäälikkö sanoi joskus uudelle keittiöavulle, kun opit keittämään uppomunan ja se on oikeassa kypsyydessä kun laitat sen asiakkaan lautaselle, olet oppinut jotain merkittävää. No, minusta uppomuna ei ole kaikkein tärkein, mutta joka ei tykkää keitetystä, eikä tykkää kuoria munia, voi vaikka keittää uppomunia aamupalalle. Kypsyy nopeammin kuin 10 min. munat.

      Tässä tätä uutisointiani, joka ei ole palstan vakiväeltä, vaan sattumalta paikalle osuneelta vierailijatädiltä joka keittää iduktioliedellä, jossa on ylikehumis suoja.

    • Anonyymi

      ps. Alussa ollut sanontani, Siinähän (huuhdotaan), pitäisi olla (kaadetaan).

    • Totta puhut...
      teen makaroonilaatikon Sikke Sumarin ohjeella soveltaen...

      Aina ruismakaroonista ja reilusti jauhelihaa ja porkkanat raastan karkeaksi raasteeksi, tai joskus heitän vihannespussin tai tomaatteja sekaan, riippuu mitä sattuu kaapissa olemaan.
      Ohjeessa on vasikan fondueta tai lihalientä, aina olen tehnyt lihaliemeen.
      Ei munia, ei maitoja.

      Koko makarooni pussillisesta sen teen ison padallisen ja pakastan osan tuleviin päiviin,
      paistettu makaroonilaatikkokin maistuu hyvältä, paremmalta kuin miksrossa lämmitetty.

      • Aamuisella kauppa-reissulla minulla välähti.
        Olen jonkin verran J:n Herne-keittoon addiktoitunut.
        Siihen lihaisampaan versioon.
        Jää-kaapissa on nyt tuore satsi höyrystettyjä vihanneksia.
        Kohta kiehautan purkillisen hernaria vihennesten joukkoon.
        Maistan pikkuisen ja tarvittaessa vahvistan makua.
        -
        On tärkeää aina vihannesten kanssa syödä myös lihaa.
        Hiili-hydraatit ovat aina tarpeettomia.
        Paitsi jos juoksentelee maratooneja.

        H.


      • huruksz kirjoitti:

        Aamuisella kauppa-reissulla minulla välähti.
        Olen jonkin verran J:n Herne-keittoon addiktoitunut.
        Siihen lihaisampaan versioon.
        Jää-kaapissa on nyt tuore satsi höyrystettyjä vihanneksia.
        Kohta kiehautan purkillisen hernaria vihennesten joukkoon.
        Maistan pikkuisen ja tarvittaessa vahvistan makua.
        -
        On tärkeää aina vihannesten kanssa syödä myös lihaa.
        Hiili-hydraatit ovat aina tarpeettomia.
        Paitsi jos juoksentelee maratooneja.

        H.

        Varmaan maistuis vaikka kelle noin jalostettu J: n hernekeitto.
        Ite tykkään Kivikylän röttkött ärtsopasta, siihen jos lisää vielä palan palvia, avott.

        Yleensä valmiissa hernekeitossa on kovin vähän lihaa, melkein voi sanoa, että nimeksi vain, mutta jos paistaa paketillisen jauhelihaa lisäksi petraantuu kummasti.
        Armeijan soppatykistä hernekeitto on ollut vailla vertaa,
        tai en tiedä, kun en ole armeijaa käynyt, mutta markkinoilla sotapojat ovat joskus tarjonneet. ja niin älyttömän hyvältä on silloin maistunut. Vaikuttaakohan siihen sekin, että ulkoilmassa ruoka kuin ruoka maistuu hyvältä.

        Olen harjoitellut temppua, jolla hernekeiton saa puhalluksella pois purkista.
        silloin ei tarvitse lusikalla rääpiä pitkin purkin reunoja.


      • maissii kirjoitti:

        Varmaan maistuis vaikka kelle noin jalostettu J: n hernekeitto.
        Ite tykkään Kivikylän röttkött ärtsopasta, siihen jos lisää vielä palan palvia, avott.

        Yleensä valmiissa hernekeitossa on kovin vähän lihaa, melkein voi sanoa, että nimeksi vain, mutta jos paistaa paketillisen jauhelihaa lisäksi petraantuu kummasti.
        Armeijan soppatykistä hernekeitto on ollut vailla vertaa,
        tai en tiedä, kun en ole armeijaa käynyt, mutta markkinoilla sotapojat ovat joskus tarjonneet. ja niin älyttömän hyvältä on silloin maistunut. Vaikuttaakohan siihen sekin, että ulkoilmassa ruoka kuin ruoka maistuu hyvältä.

        Olen harjoitellut temppua, jolla hernekeiton saa puhalluksella pois purkista.
        silloin ei tarvitse lusikalla rääpiä pitkin purkin reunoja.

        Kyllä minä tänäänkin löin keittiö-saksien ohuemmalla terällä pohjaan rei´än.
        Sitten puhalsin.
        Siistiä hommaa.
        Reseptini toimii.
        Jumalaista ruokaa tuli kerrassaan.
        Ei-työläästi.

        H.


    • Anonyymi

      Enpä ole vielä keittänyt hernekeittoa, enkä kaalikeittoa joissa olis jauhelihaa.

      Kaalikeittoon rehellistä keittolihaa, etuselkää, tai lapaa, ja nautaa ehdottomasti!
      Vasikanlihasta teen tillilihaa.

      Hernekeitto, Ellei ole kunnon savupotkaa, tai savukylkeä, en laita edes likoomaan herneitäni. Kun keitin isoölle talkooporukalle hernekeittoa, ostin palvikylkeä, sitä ylikypsää, joka maistuukin lihalle ja savulle. Kukaan ei jättänyt syömättä, eikä kyselyistä ollut loppua tulla, kuinka sinä tämän keiton keitit, mitä lihaa, kauanko keitit laitoitko sipulia, hyvä kun ei ollut lanttua ja porkkanaa keitossasi, jne.
      Tarjoan hernekeiton kanssa hakattua (pieniksi kuutioiksi siputtua) raakaa sipulia ja halukaat saavat sinappipurkinkin, jos on sellsinen tapa, että kaikkeen rukaa ketsuppia ja sinappia!

      Kunnon lihasta keitot, Hitaasti kypsyttäen ja lämmitettäessä ne yleensä vain keitot paranee.

      Hyvää viikon alkua kaikille kotikokeille. Tänään syön itse tehtyä perunamuusia, punaista maitoa ja paljon voita. Kastikkeena tällä kertaa Lidlistä ostetun edrecoten pienestä loppupalasta valmistettu ruskea kastike. Siinä se tulee liha käytettyä murusiin asti! Lihan paistoin kokonaisena uunissa, kai viikko sitten, kun tarjoiksessa oli halpaa.

      • Eikö tuo jauheliha myös ole kunnon lihaa.

        Yks hernekeittomuisto.
        Olin kerran vuosia sitten tekemässä talkoilla kyläkoululla hernekeittoa
        isoihin hiihtokilpailuihin,isot padat keitettiin,
        lihaklöntit oli kypsennetty ensin ja sitten ne jauhettiin lihamyllyssä läskeineen päivineen,
        Koulun keittäjä oli meillä piällysmiehenä ja kertoi, että tehdään näin,
        muuten ei lapset syö hernekeittoa, hernekeitossa ei saanut olla liha-tai läskipaloja.


      • Anonyymi

        Palvikylki antaa makua ihan jauhelihasta tehtyyn hernekeittoon.


      • Anonyymi
        maissii kirjoitti:

        Eikö tuo jauheliha myös ole kunnon lihaa.

        Yks hernekeittomuisto.
        Olin kerran vuosia sitten tekemässä talkoilla kyläkoululla hernekeittoa
        isoihin hiihtokilpailuihin,isot padat keitettiin,
        lihaklöntit oli kypsennetty ensin ja sitten ne jauhettiin lihamyllyssä läskeineen päivineen,
        Koulun keittäjä oli meillä piällysmiehenä ja kertoi, että tehdään näin,
        muuten ei lapset syö hernekeittoa, hernekeitossa ei saanut olla liha-tai läskipaloja.

        Jos palvipotkankin lihan jauhaa hernekeittoon, se on palvilihaa vielä jauhettunakin, ei muutu jauhelihaksi joka on jauhettu raa'asta lihasta ja jota en osta edes alennuksesta. Jos haluan jauhettua lihaa, ostan lihapalan ja jauhan sen omalla myllyllä, ei ole kaikki roippeet mukana, kuten on kaupan jauhelihassa.

        Jauhelihakeitto, kuivia kokkareita, muka lihaa, joka ei edes maistu lihalle.
        Ennen kotona kasvatettu sika, sen parempi liha, mitä enemmän läskiä. Nyt ei saa kaupasta kunnon läskiäkään, rasvakerros ohuempi kuin sian nahka, eikä lihakaan maistu, ei.
        Kaikki oli ennen paremmin, sikakin sai lihoa ja naiset pyöristyä, nyt ei sallita kumpaakaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos palvipotkankin lihan jauhaa hernekeittoon, se on palvilihaa vielä jauhettunakin, ei muutu jauhelihaksi joka on jauhettu raa'asta lihasta ja jota en osta edes alennuksesta. Jos haluan jauhettua lihaa, ostan lihapalan ja jauhan sen omalla myllyllä, ei ole kaikki roippeet mukana, kuten on kaupan jauhelihassa.

        Jauhelihakeitto, kuivia kokkareita, muka lihaa, joka ei edes maistu lihalle.
        Ennen kotona kasvatettu sika, sen parempi liha, mitä enemmän läskiä. Nyt ei saa kaupasta kunnon läskiäkään, rasvakerros ohuempi kuin sian nahka, eikä lihakaan maistu, ei.
        Kaikki oli ennen paremmin, sikakin sai lihoa ja naiset pyöristyä, nyt ei sallita kumpaakaan.

        Jotenkin sen kaupan jauhelihan vielä ymmärtää ja ostan tiskistä, saa parempaa. Lihan korvikkeet on typeriä, soijanakit ja härkikset ja nyhtökaura, ollaan muka vegejä mutta matkitaam lihaa. 🤣🤣🤣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos palvipotkankin lihan jauhaa hernekeittoon, se on palvilihaa vielä jauhettunakin, ei muutu jauhelihaksi joka on jauhettu raa'asta lihasta ja jota en osta edes alennuksesta. Jos haluan jauhettua lihaa, ostan lihapalan ja jauhan sen omalla myllyllä, ei ole kaikki roippeet mukana, kuten on kaupan jauhelihassa.

        Jauhelihakeitto, kuivia kokkareita, muka lihaa, joka ei edes maistu lihalle.
        Ennen kotona kasvatettu sika, sen parempi liha, mitä enemmän läskiä. Nyt ei saa kaupasta kunnon läskiäkään, rasvakerros ohuempi kuin sian nahka, eikä lihakaan maistu, ei.
        Kaikki oli ennen paremmin, sikakin sai lihoa ja naiset pyöristyä, nyt ei sallita kumpaakaan.

        Aika kultaa muistot, olisiko se niinkin ,🙂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aika kultaa muistot, olisiko se niinkin ,🙂

        Eipä ollut lapsuudessani paljon lihavalikoimia, mutta läski oli läskiä, ei se ajan kultaama muisto ole, vaan totisinta totta.
        Kenen muistoja aika kultaa ja mitä, se ei ole lihajuttu!
        Olen vaatinut ammattikeittiöö aina kunnon lihaa, samoin kotikeittiöön.

        Tuolla ylempänaä kaupan jauhamasta jauhelihasta, juu, riippuu kaupan tavasta, mitä lihaa jauhetaan. Lihakaupat, yksityiset, eivät voi myydä huonoa, loppuu asiakkaat. Teollisesti jauhetussa on kaikki jänteet ja kalvot mukana, vaikka terveellistä olisi jos ihmiset vielä saisivat luitakin, siis luita keitettäväksi keittolihan mukana. Luissa(niiden ympärillä) on niitä tärkeitä hyytymistekijöitä joita ihokin kaipaa.


      • maissii kirjoitti:

        Eikö tuo jauheliha myös ole kunnon lihaa.

        Yks hernekeittomuisto.
        Olin kerran vuosia sitten tekemässä talkoilla kyläkoululla hernekeittoa
        isoihin hiihtokilpailuihin,isot padat keitettiin,
        lihaklöntit oli kypsennetty ensin ja sitten ne jauhettiin lihamyllyssä läskeineen päivineen,
        Koulun keittäjä oli meillä piällysmiehenä ja kertoi, että tehdään näin,
        muuten ei lapset syö hernekeittoa, hernekeitossa ei saanut olla liha-tai läskipaloja.

        "maissii"

        Laitoin profiiliini kuvan pöntöstä.
        Kuvan pää-asia on reikä pohjassa.
        Ei mainos rintamuksessa.

        H.


      • huruksz kirjoitti:

        "maissii"

        Laitoin profiiliini kuvan pöntöstä.
        Kuvan pää-asia on reikä pohjassa.
        Ei mainos rintamuksessa.

        H.

        Tavallisella veitsellä minäkin ristiviillot teen pohjaan,
        eikä niitten tarvitse edes olla pitkiä viiltoja.

        Semmoisella ikivanhalla ja vanhanaikaisella purkinavaajallakin
        homma hoituu hyvin.

        ja ei kun puhaltelemaan...


    • Anonyymi

      Mitä on korvamakee? Mutta. Jos järkättäisiin maukkaimman makaronilaatikoiden kesken kilpailu, voittajan loota olis huippua.
      Siinä olis ehkä makaronin lisäksi amerikan fläskiä, anjovisfileitä ja ruokakermaa.

    • Anonyymi

      Mieheni tekemä makaronilaatikko on aivan hyvää. En ole selvillä valmistusmenetelmästä koska en tunge keittiöön häiritsemään.
      Sama koskee muitakin ruokalajeja. Mieheni on selvillä mieltymyksistäni sekä terveydellisistä reunaehdoista ja toimii niiden mukaan.

      • Anonyymi

        Parhaat kokit onkin miehiä ! Minun mies tekee makaroonilaatikon äitinsä oppien mukaan eli hyvin pehmeää sisältä,monta munaa munamaitoon ja pinta hyvin rapea. Se rapeus tulee juustoraasteesta. Meillä syödään ketsupin sijaan puolukkasurvoksen kanssa.


    • Anonyymi

      Meille kaikille taitaa olla makaronilaatikko tuttua jo lapsuudesta.

      Aikoinaan tein makaroonilaatikkoa lisäkeruo'aksi talon rakennus talkoissa olleelle porukalle.
      Lämmin ruoka oli rehellistä Karjalanpaistia ja hyvä perunoita.
      Siihen oheen makaroonista laatikko johon eitullut lihaa, pelkkä munamaito johon suolaa ja sokeria niin, että laatikossa oli pieni makeus.
      Kyllä kelpasi.

      Kuinka on, syödäänkö palstalaisten pöydissä paljon eri kulttuureista tulleita ruokia?
      Monet vieraat kulttuurit tuovat mukanaan hyviä makuja ja uusien raaka aineiden käytön keittiöissä. Millaisia ovat kiinalaiset makeat possut, tai riisin käyttö omissa ruokaresepteissänne?

      Olisi kiva keskustella enemmänkin omista ja muista ruokakulttuureista.
      Itse kalan ystävänä, syön suolakalaa, kalasta kuin kalasta, mutta tonnikalaa en ole onnistunut kokeiluista huolimatta lisäämään omaan ruokapöytääni muutoin kuin purkista, veteen tai öljyyn säilötynä. Öljyssä parempaa!

      • "Yksin-kertaisesti sitten:

        Apetit pakaste-vihannekset ja kasvikset, sekä Kukka-Kaali.
        300gr. ja 250gr. X 2.SF 300gr. X 1 SF.
        10-12 kpl. Kariniemen Kukon-Pojan paisti-leikkeitä 800gr.SF
        Vaihto-ehtona tar-tar leikattua laatu-naudan lihaa 2% 850gr.SF
        Leipinä Täysjyvä Ruis ja Vehnä 1 X 2vpl.SF
        Juustoportti Luomu-Kirnu-Voi SF
        Juustoportti Luomu-viili 6kpl.SF
        Valio Maito 3ltr. luomu rasvaton SF
        Viikon eväs.
        Maksaa mitä maksaa"
        -
        Höyryttäessä TODELLA paljon Valko-Sipuli-jauhetta Vihannes-kerrosten väliin.
        -
        Satunnaisesti Äitien Maksa-Laatikkoa vitamiinien vuoksi.
        Kaali-Kääryleitä huvin-vuoksi.
        -
        1 Rahkosen iso Omena SF
        1 Mandariini IL
        Karkeasti rouhittu Smoothie-sekoittimessa
        -
        1pss. 250gr. Pakaste-Mustikoita SF
        1pss. 500gr. Pakaste-Mansikoita SF
        1 Lohko Vesi-Meloni isoiksi suu-paloiksi leikattu IL
        - Kun pakasteet ovat sulaneet ja liemistyneet, sekoitetaan kaikki keskenään kauhalla kulhoon.
        Maksaa mitä maksaa.
        -
        Jouluna Ruokani lisääntyy Kinkulla ja Sillillä.
        Juomiini tulee Puna-Viiniä.
        -
        Keväisin Peruna.
        1-2 kertaa.
        -
        Aina jää eläkkeestä kuukausittain runsaasti säästöön.

        H.


      • Anonyymi

        Meillä äiti teki pitopöytään tuota makeahkoa lihatonta makaroonilaatikkoa paistin kaveriksi ja kaikki tykkäsivät.
        Onhan pizza ainakin italialainen ruoka, teen sen yleensä jauhelihatöytteellä. Tietysti tomaattimurskaa ja juustoraastetta.


      • Anonyymi
        huruksz kirjoitti:

        "Yksin-kertaisesti sitten:

        Apetit pakaste-vihannekset ja kasvikset, sekä Kukka-Kaali.
        300gr. ja 250gr. X 2.SF 300gr. X 1 SF.
        10-12 kpl. Kariniemen Kukon-Pojan paisti-leikkeitä 800gr.SF
        Vaihto-ehtona tar-tar leikattua laatu-naudan lihaa 2% 850gr.SF
        Leipinä Täysjyvä Ruis ja Vehnä 1 X 2vpl.SF
        Juustoportti Luomu-Kirnu-Voi SF
        Juustoportti Luomu-viili 6kpl.SF
        Valio Maito 3ltr. luomu rasvaton SF
        Viikon eväs.
        Maksaa mitä maksaa"
        -
        Höyryttäessä TODELLA paljon Valko-Sipuli-jauhetta Vihannes-kerrosten väliin.
        -
        Satunnaisesti Äitien Maksa-Laatikkoa vitamiinien vuoksi.
        Kaali-Kääryleitä huvin-vuoksi.
        -
        1 Rahkosen iso Omena SF
        1 Mandariini IL
        Karkeasti rouhittu Smoothie-sekoittimessa
        -
        1pss. 250gr. Pakaste-Mustikoita SF
        1pss. 500gr. Pakaste-Mansikoita SF
        1 Lohko Vesi-Meloni isoiksi suu-paloiksi leikattu IL
        - Kun pakasteet ovat sulaneet ja liemistyneet, sekoitetaan kaikki keskenään kauhalla kulhoon.
        Maksaa mitä maksaa.
        -
        Jouluna Ruokani lisääntyy Kinkulla ja Sillillä.
        Juomiini tulee Puna-Viiniä.
        -
        Keväisin Peruna.
        1-2 kertaa.
        -
        Aina jää eläkkeestä kuukausittain runsaasti säästöön.

        H.

        Ihailtavaa!

        En minäkään mieti mitä maksaa, jos haluan syödä terveellisesti.
        Rasvaton maito ei kuulu valikoimiini, vaikka en juo maitoa, mutta silti käytä kuin luomua ja punaista.
        Arlan Turkkilainen jugurtti 10% on suosikki, salaatinkastikkeeksi maustettuna, jälkiruokana sellaisenaan, tai pakastemarjoja lisäten, ei koskaan sokeria.
        Valkosipulia, vähintään yksi raaka kynsi päivässä, jos ruokaa valmistattessa lisään sitä, se on aina reilusti.
        Jäävuorisalaattikerä menee kahdessa päivässä. Murran siitä isoja paloja, ja syön välipalana sellaisenaan, suoraan palasta haukaten, ilman pilkkomista ja kastiketta, hyvä iltapalakin, omenien sijaan.

        Syödään hyvin ja pysytään terveenä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meillä äiti teki pitopöytään tuota makeahkoa lihatonta makaroonilaatikkoa paistin kaveriksi ja kaikki tykkäsivät.
        Onhan pizza ainakin italialainen ruoka, teen sen yleensä jauhelihatöytteellä. Tietysti tomaattimurskaa ja juustoraastetta.

        Pizzan ostan joskus matkustaessani autolla pitkiä matkoja. Sitä voi syödä lämpimänä heti ja matkan aikana kun vatsa kurnii, tai muuten tekee mieli purtavaa.
        Satojen kilometrien automatkalla voi aina poiketa vaikka tyhjän tien haaraan ja napata palan suuhunsa.

        Pizzani ostan vain aidolla kinkulla, en pizza kinkulla joka on jotain sekasotkua, ei lainkaan kinkkua!
        Kotipizza liikeketjun liikkeet tarjoavat Kinkkupizzan kinkulla! Kotona tehden, ei ole oikeastaan minun vakioruokaani. Se on sellaista reissaajan evästä, kuin rekkamiehen lihis neljällä nakilla, kautta aikojen.


    • Anonyymi

      Kun kaksin syö niin tilanteen sattuessa vaimoni kyllä mainitsee tekemisistäni vieraalle mutta ei koskaan kehu minulle. Pääasia, että maistuu.
      Itse tehdyn vaihtoehto? Varmaan joskus hamassa muinaisuudessa vaimoni on saattanut tehdä ko. laatikkoa mutta en muista milloin. Jos silloinkaan!

      Eilen söimme parunalaatikkoa. Sen pintaan pitäisi laittaa sian viirulihaa mutta läheisessä S:ssä se maksoi 9,95€/kg ja pakkauksessa oli tarpeeseeni nähden liikaa joten jätin ostamatta. Sian fileet maksoivat 4,95€/kg (marinoitu sisäfilee), läskipintamaustettu ulkofilee 6,95€/kg. Hitto noita 0,99 hintoja!

      • Anonyymi

        Osta pekonisiivuja. Pakkauksessa on voin 100 g, riittää hyvin yhden laatikkoruuan pinnalle.


    • Anonyymi

      Tarjoustuotteet kaupoissa tarjoavat hyvän mahdollisuuden saada halvemmalla monen ruokalajin valmistuminen samasta alkutuotteesta.

      Ostan valmiita siansivu siivuja tarjouksesta, tai, kun havaitsen halvan tuotepakkauksen, vaikka sen possun kylkipalan, jota ei ole suolattu.

      Teen siitä perunalaatikkoa, johon ruskistan osan tuosta lihasta.
      Lopun ruskistan joko kuutioina, tai viipaleina ja teen läskisoosia vanhan tavan mukaan.
      Kastikkeen voi pakastaa myöhempään käyttöön.
      Jos lihaa vielä riittää, tai, jos en kastiketta tehnyt, syön ruskistetut lihat ns. tirripaistina johon tarvittavat lihat voin pakastaa ja tirripaistin valmistaa myöhemmin.
      Kaikki valmis ruoka on pakastettavissa, säilyy hyvin,, mutta rasvainen liha ei monia kuukausia säilytettynä vastaa enää samaa kuin tuore.

      Alittajalle vastaan, korvamakeeta saa, kun kutsuu kaverin eineelle!

      • Anonyymi

        Paistijauhelihaa ja ei tule liian rasvasta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pekka Aittakumpu ja Jenni Simula kiistävät väitetyn aviorikoksen

      "Y­lei­ses­sä tie­dos­sa oleva asia”, sanovat Kalevan lähteet https://www.kaleva.fi/pekka-aittakumpu-ja-jenna-simula-ki
      Maailman menoa
      197
      5978
    2. Miksi olet riittämätön kaivatullesi?

      Mistä asioista tunnet riittämättömyyden tunnetta kaipaamaasi ihmistä kohtaan? Miksi koet, että et olisi tarpeeksi hänell
      Ikävä
      144
      2827
    3. Hymysi saa tunteet

      Pintaan❤️ jos et tarkoita niin älä tee sitä
      Ikävä
      44
      2297
    4. Kuvaile kaivattusi

      ulkonäköä?
      Ikävä
      93
      2049
    5. Aloitetaan puhtaalta pöydältä

      Mukavaa iltaa mukaville. 😊 ❤️ ⚜️ Minusta ei kaikki täällä tykkää, eikä tarvitsekaan. Kun eivät ymmärrä, niin sitten ei
      Ikävä
      238
      2001
    6. Mitkä on ne arvot?

      Itselleni särähtää korvaan joka kerta kun kuulen arvoista ja arvomaailmasta. Olen miettinyt paljon, että mikä on se minu
      Sinkut
      229
      1385
    7. Missä näit kaivattusi

      ekaa kertaa?
      Ikävä
      76
      1352
    8. Naton korkein sotilasjohtaja: Meidän on iskettävä ensin

      Olen täysin samaa mieltä ja nämä iskut pitäisi olla jo suunniteltu ja tuhota käytännössä kaikki venäjän hyökkäysmateriaa
      Maailman menoa
      285
      1319
    9. Tätä et nähnyt tv:ssä: TTK-voittaja Anssi Heikkilä avautuu suhteesta Linnea Leinoon: "Sie annoit..."

      Menikö voitto mielestäsi oikeaan osoitteeseen? Linnea Leino ja Anssi Heikkilä voittivat TTK:n vain 1,2 % erolla yleisöää
      Tanssii tähtien kanssa
      13
      1287
    10. Tavarakirppis lopettaa ilkivallan takia.

      Tähänkö on jo Kajaanissa tultu? Onko lasten kuriomuus jo näin pitkällä, ei kait tätä aikuiset tee. Mikä on seuraava j
      Kajaani
      6
      1226
    Aihe