Pullojen kerääminen.

Anonyymi

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/15dbba31-d4c3-4566-9322-08aa502afda0?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR1osmqw4ZMEtGz5JMI_r2UDe6vSHzurX2eJrESVCp6iJJs0XANfoQLvU-A#Echobox=1589725635

Kerään kanssa pulloja, mutta nyt baarien ollessa kiinni niitä löytyy ikävän vähän.

V1tuttaa taas noi kommentit. Siellä on taas mene töihin jne. No miten voi mennä töihin jos työnantajat ei ota töihin? Mm. Maatiloille oli menijöitä, mutta ei herra viljelijä niitä kuitenkaan töihin ottanut. Ihan sama muualla. Haen töitä, mutta työnanatajat eivät ota töihin. Muutenkin tarjoilijan hommat on vielä ainakin 2 viikkoa täysin kiinni. Joten ihan mahdonta mennä yhtään ainakaan kahteen viikkoon yhtään mihinkään.

Tää on paras.

"Ihmettelen, miksi nuori mies kuljeskelee kadulla etsien pulloja tölkkejä? Voisi vaikka sen ajan käyttää ilmoitauttumalla TE-toimistoon työnhakijaksi. Tai kysellä heidän kautta, kyllä heiltä jotain löytyy"

Eiköhän se siellä ole jo työnhakijana. Varmaan kirjoittaja on joku vanhempi mies/ nainen joka elää ihan 80 luvun ajassa. Te keskus tarjoaa muka työpaikan?.. Voi olla, että 1980 näin oli, mutta valitettavasti ei enää 2020.

Jokut työssäkäyvät on kyllä ihan pihalla nykytilanteesta. Korona on sentään hieman joitakin saanut tajuamaan, että ei sinne töihin noin vaan mennkkään.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pulloista saadut tulot ovat tietysti ansiotuloa ja näin vöhentävöt toimeentulotukea (mikäli et ole ostanut pulloa ja palautat sen saman kauppaan). Ansiotuloista pitää maksaa veroa.

      Se onkin kumma jos itse ostaa pullon, juo sisällön ja palauttaa sen kauppaan niin heti on joku nirppanokka kateellisena vänisemässä, että a) tuo on (pullo)varas, b) tuo ei maksa keräämistään (itse ostettu kaupasta) pulloista veroa ja c) tuo tekee pimeää työtä (ei tee) ja d) tuo on juoppo (mikäli alkoholipullo) ja näin ollen varas ja elämänhallintansa menettänyt loispummi, joka tuhlaa (liikaa) sossutuet (alkoholiin) ja ei maksa laskujaan.

      Mutta annas olla kun joku todella hankkii pimeää tuloa keräämällä säännöllisesti pulloja, palauttamalla ne kauppaan, nostaa samalla toimeentulotukea eikä ilmoita tuloistaan Kelaan eikä verottajalle niin ketään ei vähempää vois kiinnostaa.

      • Anonyymi

        Jos niin paljo saa aikaiseksi että ajaa pyörällä kymmeniä kilometrejä kassien kanssa ja rämpii kaikki ojat ja puskat,niin ei helvetissä niin pienistä ansioista mitään veroja makseta.Enempi tienaa marjastamalla .


    • Anonyymi

      Töitä muka saa TE-keskuksen kautta kun menee heiltä kyselemään.

      Pitäs kyllä laittaa tälläinen mies/nainen vähäksi aikaa työttömäksi ja hän sitten voisi näyttää, että miten sen työpaikan saa TE keskusksesta kyselemällä. Niin tajuasi, että miten nykyään on.

      Onneksi tää Corona on vähän saanut työssäkäyviä ihmisiä tajuamaan, että ei sinne töihin tosta noin vaan mennä. Ikävä on, että jotkut ei vieläkään tajua tai sitten kyllä tajauvat, mutta vaan trollaavat mene töihin kommenteillaan.

      Pullonkeräys taitaa sekin olla aika maahanmuutajien/ tulijoiden hommaa. Ainakin festareilla. Tuskin nämä ilmoittavat mihkään verottajalle. Heti jos kerää 0,15€ niin joku on mankumassa sitäkin verolle ja nyt ei oikein ole paikkoja mistä niitä kerää kun kaikki parhaat paikat baarin edustat yms festarit on kiinni joten eipä paljon kerätä.

    • Anonyymi

      Pullojen kerääminen voi olla yllättävänkin tuottoisaa mutta sen eteen pitää tehdä töitä kymmeniä tunteja viikossa ja paikalla pitää olla aina ensimmäisenä, muutoin joku muu vie pullot. Siitä tulemmekin siihen, että pullojen kerääjiä ei mahdu montaa samalle alueelle, koska pulloja ei yksinkertaisesti riitä kovinkaan monelle kerääjälle.

      • Anonyymi

        Canit sovelluksella pullojen kerääminen on helppoa ja nopeeta. Siinä pullot haetaan suoraan ihmisten luota, eikä niitä tarvitse etsiä. Helsingissä kaikki ilmoitukset menevät heti kaupaksi mitä tulee. Siinä myyjä saa valita kenet haluaa pullojen hakijaksi. Itsellä on parikymmentä yläpeukkua jo ja minut valitaan aika usein hakijaksi! :)
        Toivottavasti sovelluksen käyttö yleistyy! www.canit.fi voi käydä tutustumassa. Laittakaa pullot canittiin, niin tulen ne teiltä hakemaan! :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      341
      3841
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1709
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1510
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      59
      1473
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1318
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1285
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1231
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1167
    Aihe