Kasteiden vähentymisestä Ilta-sanomisas

Anonyymi

5

<50

  Vastaukset

  • Samalla on hyvä tietää, että "Suomen ev.-lut. kirkossa kerran kastettua ei kasteta enää uudelleen. Kaste on siis kirkon mielestä tietyllä tavalla pysyvä toimitus. Se ei häviä tai katoa, eikä muutenkaan ole riippuvainen ihmisen mielenliikkeistä." Näin kirkosta vastattiin kun kysyin.

   Kirkosta erotettu, taannoin kastettu lapsi voi siis itse 18-vuotiaana (tai 15-vuotiaana vanhempien luvalla) päästä kirkon jäseneksi ilman kasteseremoniaa.
   Helpottaisiko tämä jossain tapauksissa kouluikäisen lapsen kirkosta erottamista?

   Esimerkiksi 6-10 vuotta sitten kastetun lapsen voi erottaa kirkosta huoltajien yhteisellä päätöksella kirjallisella ilmoituksella (siis paperilla) Digi- ja väestötietovirastoon (ent. maistraatti). Näin perhe mm. voi valita, opiskeleeko lapsi peruskoulussa uskonnon vai elämänkatsomustiedon ryhmässä.
   Nyt on hyvä aika ilmoittaa koululle ennen kesälomaa tai ihan kesäloman alussa, että oppilas siirtyy ET-ryhmään.
   Kirkon jäsenenä oleva lukioon tai ammattilukioon menevä alle 18-vuotias voi itse erota kirkosta, esimerkiksi mahdollistaakseen ET:n opiskelun. Tosin molempien huoltajien lupa vielä tarvitaan 15-17-vuotiaiden kohdalla

  • Monessa ketjussa öyhäävä kirkon hyysääjä ei tykkää yhtään tällaisita uutisista.

   • Tarvitaan vastaiskua kirkon kitistäjille.


  • "Vielä 20 vuotta sitten Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäseneksi kastettiin 73 prosenttia ja 10 vuotta sitten noin 55 prosenttia kaikista Helsingissä syntyneistä lapsista. Nyt luku on 40:n hujakoilla - - Kaikki ilmiöt tapahtuvat aina ensin Helsingissä. Olemme edelläkävijöitä - -"

   Ja tuo on papin suusta. Enää ei kirkon sisälläkään elätellä toiveita kuin ehkä laskun loiventumisesta.

  • Kasteiden vähenemisestä Helsingis Sanomissa sisälsi nostoissakin virheellisen tieedon äidin yksioikeudesta päättää asiasta. Sehän päättyi jo 1.3.2017.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mielipiteitä amk pääsykokeesta?

   Itselle englanti ja eettiset taidot oli vaikeimpia... Jäikö teillä paljon vastaamatta kysymyksiin? Minulla joka osiossa jäi johonkin vastaamatta.
   Pääsykokeet
   189
   7097
  2. Kulmuni saavutti puolueen luottamuksen

   Juuri kun Kulmuni on saavuttanut täyden luottamuksen Keskustapuoleen todellisilta johtajilta hän ilmoittaa 5 minuutin kuluttua erostaan ministerin pes
   Suomen Keskusta
   227
   5198
  3. 44
   930
  4. Kirjaimelle, kerro se

   Kirjaimelle! Mitä haluaisit sanoa yhdelle kirjaimelle? A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P. Q, R, S, T, U, V, W, X, Y, Z, Å, Ä, Ö? Kirjoit
   Ikävä
   96
   862