Mikä on hyvä laihdutus tapa Nuorille / Murrosikäisille?

Hei! Olen 12 vuotias ( Elokuussa 13 ) ja painan semmoiset huimat 69-71kg ( Olen n 155.1cm ).... Tiedän, Tiedän! Olen yli-Painoinen, en itse välitä siitä, mutta kun menen Ylä-Asteelle, haluaisin kokeilla jotain uutta. Tarkkaa painoa en tiedä koska paino vaihtuu jopa kiloja päivässä! Eli siis puntaria on säädetty tai se on sökönä? Tykkään liikkua, ja joskus kävin kolme kertaa viikossa 7-8 kilometrin kävelymatkan jollekkin koululle? En oikein välitä siitä että onko hieman lihavampi vai hoikanpuoleinen, mutten ole tainnut koskaan ollut laihahkon puoleinen? Aamupala alkoi jäädä vitosen puolesta välistä tähän kutosen loppuun asti välistä, koska en joko ehtinyt, tai jaksanut syödä, ei siinä mitään! Koulu ruoka on parisen tuntia aamupalan jälkeen noin 11-11.15 ( Vitoselta kutoselle ) ja sillä jaksaa, en ole nirso, ja tykkään kouluruuasta. Välipala voi olla joskus leipää tai sitten en vain jaksa syödä sitä. Päivällinen oli vitosella aina lämmin ruoka jonka vanhemmat teki, mutta kutosen alettua äiti sai töitä näin 13 vuotisen kotiäitinä olon jälkeen, äiti ei voinut aijemmin hakea koska ensin tulin minä, sitten 2 vuotta myöhemmin pikkuveljeni Aleksi, ja nyt 2017 veljeni Niklas, Töiden saamisen jälkeen koulun jälkeen olimme parisen tuntia yksin kotona Aleksin kanssa, ja Päivällinen vaihteli leivästä itse tehtyyn ruokaan UwU ( Oon ylpee siitä ) Iltapala yleensä koko Perheen kanssa, Iltapala lähes aina lämmin ruoka, ellei äiti jaksa tehdä ruokaa ja hakee Grilliltä :C Vaikka se onkin jotain kerran kuukaudessa se on liikaa , ja joskus se oli kahdesti tai jopa kolmesti! joskus kun muut otti pitsaa otin itse salaattia. Eli siis osaan hillitä joskus itseäni, Nyt tulee tekstiä niin paljon etten oo enää varma että mitä pitäs seuraavaks sanoa? Welp, ite oon lueskellu mikä on Terveellinen ja mikä Epäterveellinen tapa laihduttaa, Karkki lakko tuskin onnistuu, vähentäminen ehkäpä? Muuten suurin osa asioista selvää, mutta löysin viime viikolla kaksi ( Taino kolme ) sovellusta josta yksi keskittyy Painon pudotukseen, ja toinen venytykseen, molemmissa on päivittäinen treeni, ja venyttelyyn kohdistuvassa joka 5 päivä lepo päivä, tässä on se juttu että lueskelin muiden tekstejä vinkkejä ja tarinoita mutta silti mielipide jakautuu onko Venyttely hyvä vai huono asia? Näiden sovellusten myötä olen löytänyt sen oman "Juttuni" koska en itse ole hyvä laatimaan omia treenejä, joten näin valmiiksi määrätyt on just se mun juttu...... Jaah, päivittelen myöhemmin jos jotain unohtui sanoa.... Onnea jos jaksoit lukea tän mun PITKÄN tekstin loppuun asti! siihen tuskin moni pystyy.

36

764

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ainiin, ja alan ainakin yrittää aloittaa aamupalan syömisen, ja lisätä ruokavalioon lisää hedelmiä / vihanneksia

      • Anonyymi

        Ei siihen muuta konstia ole kuin lopeta pullat,karkit,jäätelä,perunalastut sokeroidut juomat yms ja ala syömään terveellistä vähäkalorista ruokaa,ja sitäkään ei saa syödä' liikaa.

        Vaikka syö vähäkalorista ja terveellistäkin ruokaa liikaa ei laihdu.

        Melkein kaikki herkut pitää jättää aivan kokonaan pois,muuten ei laihdu.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei siihen muuta konstia ole kuin lopeta pullat,karkit,jäätelä,perunalastut sokeroidut juomat yms ja ala syömään terveellistä vähäkalorista ruokaa,ja sitäkään ei saa syödä' liikaa.

        Vaikka syö vähäkalorista ja terveellistäkin ruokaa liikaa ei laihdu.

        Melkein kaikki herkut pitää jättää aivan kokonaan pois,muuten ei laihdu.

        Ju! Kiitos vinkistä


      • Ei mitään hajua että pystynkö pitää yllä mutta hedelmiä olen lisäillyt tässä ja syönyt aktiivisesti jos niitä sattuu olemaan, aamupalan korjaukseen alan siinä vaiheessa kun ( ylihuomenna tai jopa jo huomenna ) koulut alkaa, mm- tällästä nopeeta päivittelyä tässä ennen nukkumaan menoa, unirytmitkin saanu tuosta hoidettua kuntoo😲, ja nukkumaan meno ajasta ( klo 1am-3am ) sain jotenkin kerralla 23pm? ( alko väsyttää 22 aikoohi ja pystyin nukahtaa Viimein ennen 00.00 ) Kiitos kun luitte :)


    • Anonyymi

      Hei

      Voisit tehdä niin, että alat syömään pieniä annoksia. Annoksissa on myös hyvä katsoa se, että siinä ei ole liikaa hiilihydraatteja ( tyyliin puolta lautasta), vaan pieni määrä ainoastaan. Kasvikset ovat tietysti myös tärkeitä lisukkeita . Tietenkään ei voi aina kontrollloida hiilihydraattien määrää täysin, jos on ruokana vaikka keitto tai jotakin laatikoita, mutta silloin kannattaa ruokaa ottaa pieni määrä. En tarkoita nyt mitään yhtä lusikallista, vaan sellaisen kohtuullinen määrä mistä ei tule liian täyteen eikä myöskään jää nälkäiseksi.

      Roskaruoka päivän voi pitää silloin tällöin ja ymmärrän että jos äitisi ei vaikka jaksa tehdä ruokaa ja hakee roskaruokaa että sitä voi sitten tulla syötyä useasti, mutta ainahan voit kieltäytyä ja pyytää että äitisi toisi sinulle vaikka kaupasta jotakin muuta.

      Oletko muuten ajatellut sitä, että voisit itsekin kokeilla ruoan laittamista ? Jos äitisi ei aina jaksa tehdä ruokaa, niin voisit ehdottaa jos sinä saisitkin kokata. Helppoja ja terveellisiä ruokaohjeita löytyy vaikka esimerkiksi netistä ja terveellistä ruokaa pystyy tekemään myös halvalla. Olet jo sen verran vanha ,että pärjäät varmasti mainiosti keittiössä ja harjoittelemalla ja kokeilemalla oppii. Voithan myös aloittaa sillä, että autat äitiäsi ruoan laitossa.

      Karkit ym herkut tulee myös jättää suurimmalta osalta pois. Jos tykkäät juoda limskaa tai energia juomia, niin lopeta heti niiden juominen.Niissä on todella paljon sokeria. En tiedä juotko teetä tai kahvia, mutta jos juot, niin älä laita sokeria mukaan jos sitä käytät. Se on ihan ok , jos vaikka kerran viikossa pidät karkkipäivän ja silloinkin kohtuudella. Jos olet vaikka käymässä kylässä tai jossakin synttäreillä missä tarjotaan makeita leivonnaisia, niin se on ihan ok syödä, mutta kohtuudella kuiteskin.

      Muista juoda vettä tarpeeksi päivän aikana. Liikkumisen voit aloittaa sillä, että ota tavaksi käydä joka päivä pieni kävelylenkki ja mieluiten reipasta kävelyä . Pikku hiljaa voit alkaa tekemään isompia lenkkejä ja kokeilla vaikka miten lenkki sujuisi jos hölkkäisit.

      Muista kuitenkin että painonpudottaminen on todella pitkäjänteistä hommaa. Kaikki ei tapahdu hetkessä ja painoa ei kannata alkaa joka päivä mittaamaan. Kerran viikossa on hyvä sitten kun on päässyt liikkumisessa vauhtiin. Muista myös pitää välillä ns lepopäivä, älä ota stressiä painonpudotuksesta. Pikku hiljaa alkaa tuloksia tulemaan.

      Ennenkaikkea kohtuus kaikessa.

    • Anonyymi

      Hei!


      Kai tajuat, että olet siinä iässä että kasvat ja silloin ei ole hyvä laihduttaa, koska kasvu vaiheessa se voi olla jopa vaarallista. Sinun kannattaisi puhua äidillesi ylipainosta ja miettiä asiaan yhdessä ratkaisuja, mutta älä ala laihduttamaan sentään! Toki voit olla syömättä pitsaa,hamppareita,karkkia,sipsiä,pullaa,munkkeja ja kaikkea missä on paljon rasvaa ja sokeria. Jos haluat pitää ruokavalioisi hyvänä, niin syö kunnon aamupala esimerkiksi puuro marjoilla ja muista sopivat ruokavälit. Aamupala,lounas,välipala,päivällinen ja iltapala. Yritä syödä mahdollisimman monen aterian kanssa kasviksia. Ja voit vaihtaa vaalean leivän tummaan leipään. Jos et pysty olemaan koko aikaa erossa herkuista, niin kerran viikossa esimerkiksi lauantaina voi syödä vähän herkkuja. Voit käydä koiran kanssa ulkona, jos teillä on ja pyöräretkillä,kävelyillä ja treenaa. Keho pysyy muutenkin hyvänä, jos liikut tarpeeksi päivän aikana. Ja ainiin, muista juoda maitoa ja vettä. Limpparit ja mehut pois. Limpparia ja mehua voi juoda esimerkiksi viikonloppuna.

      Tsemppiä! Ja kyllä se paino tasaantuu kunhan muistat, että et todella ala laihduttaa ja vähennä ruoka määriä. Siitä ei ole mitään hyötyä, koska se ei sinua laihduta.

    • Anonyymi

      Ettekö te pennut usko että täällä sivulla voi mennä terveys.

    • Kiitos kaikille vinkeistä, ja rakentavasta palautteesta- yritän aloittaa pikkuhiljaa pienillä muutoksilla että "Suuri" muutos tapahtuis yläaseen vaikka puoliväliin mennessä

    • Asiasta kannattaa jutella terkkarin kanssa.

      • Anonyymi

        "Asiasta kannattaa jutella terkkarin kanssa."

        hoopovee

        Niinkö sinäkin teit ja sait "neuvot" joilla sitten pilasit terveytesi???


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Asiasta kannattaa jutella terkkarin kanssa."

        hoopovee

        Niinkö sinäkin teit ja sait "neuvot" joilla sitten pilasit terveytesi???

        Ei vaan päinvastoin. Hoopovee lihosi pizzalla 80 kg, kunnes tuli järkiinsä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei vaan päinvastoin. Hoopovee lihosi pizzalla 80 kg, kunnes tuli järkiinsä.

        "kunnes tuli järkiinsä."

        ????

        Ei vaikuta tulleen vieläkään.


    • Anonyymi

      Sillä se lähtee millä se on tullutkin, sanotaan. Kalorit on kuin pankkitili, ja jos joka päivä tallettaa ylimääräistä 350 kcal tarkoittaa että kolmessa viikossa tulee kilo lisää. Tai jos miinusta on saman verran, niin kolmessa viikossa lähtee kilo pois. Ja tämä pankkitili on voimassa koko elämän ajan.

      Kun painoa on alkuun reilusti yli, niin etuna on laihaan verrattuna se että selkärepussa on sellainen 15 kg painoa lisäämässä liikunnan rasittavuutta, ja liikumattomalla voi olla kertynyttä nestettä lisäämässä painoa, eli kaikki ei ole välttämättä rasvaa.

      Kilometrin juoksu kuluttaa 70 kaloria, joten liikunta ei ole ihmekeino, mutta se lisää kokonaiskulutusta verrattuna istuskeluun. 150 grammaa perunalastuja tarkoittaa 12 kilometrin juoksemiseen tarkoitettua energiamäärää. Sitä kannattaa miettiä, eli mieluummin annos kunnon ruokaa kuin napostelua pikkunälkään.

      • Anonyymi

        "150 grammaa perunalastuja tarkoittaa 12 kilometrin juoksemiseen tarkoitettua energiamäärää. "

        Niin siinä liian sokerin kanssa käy. Parempi syödä jotain muuta mikä ei nosta verensokeria.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "150 grammaa perunalastuja tarkoittaa 12 kilometrin juoksemiseen tarkoitettua energiamäärää. "

        Niin siinä liian sokerin kanssa käy. Parempi syödä jotain muuta mikä ei nosta verensokeria.

        Niin. Rasvaa sipseissä on 33 grammaa jokaisessa 100 gramman annoksessa, ja rasva on vähän huono suurissa määrin koska se on 2,25 kertaa tuhdimpaa kuin sokeri eli hiilihydraatti.

        Se 33 % osuus rasvaa tarkoittaa siis että se on energiasisällöltään kuin että se olisi kuin 75 % sokeria (2,25 x 33 %). Sen lisäksi tulee perunan hiilihydraatit 56 grammaa /100 g.

        75 % 56 % = eli sata grammaa perunalastuja vastaa energisisällötään 131 grammaa sokeria.

        Tämän lisäksi on vielä 6 grammaa proteiinia.

        Perunalastut ovat kyllä hirmu hyviä. Ja kun tällä palstalla lukee kommentteja, niin aina kannattaa tietysti tarkistaa mitä netistä lukee. Ja saa vapaasti olla samaa tai eri mieltä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin. Rasvaa sipseissä on 33 grammaa jokaisessa 100 gramman annoksessa, ja rasva on vähän huono suurissa määrin koska se on 2,25 kertaa tuhdimpaa kuin sokeri eli hiilihydraatti.

        Se 33 % osuus rasvaa tarkoittaa siis että se on energiasisällöltään kuin että se olisi kuin 75 % sokeria (2,25 x 33 %). Sen lisäksi tulee perunan hiilihydraatit 56 grammaa /100 g.

        75 % 56 % = eli sata grammaa perunalastuja vastaa energisisällötään 131 grammaa sokeria.

        Tämän lisäksi on vielä 6 grammaa proteiinia.

        Perunalastut ovat kyllä hirmu hyviä. Ja kun tällä palstalla lukee kommentteja, niin aina kannattaa tietysti tarkistaa mitä netistä lukee. Ja saa vapaasti olla samaa tai eri mieltä.

        "75 % 56 % = eli sata grammaa perunalastuja vastaa energisisällötään 131 grammaa sokeria."

        Missä olit matematiikan tunnilla??

        https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/203


      • Anonyymi kirjoitti:

        "75 % 56 % = eli sata grammaa perunalastuja vastaa energisisällötään 131 grammaa sokeria."

        Missä olit matematiikan tunnilla??

        https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/203

        Mitä tarkoitat, ei sinua varmastikaan kiinnosta missä joku tuntematon kävi koulua?

        Jos laskeskelen edelliselle kommentoijalle että perunalastuissa on reilusti enemmän energiaa kuin puhtaassa taloussokerissa, niin sen sijaan että muistelisin sinulle kouluaikojeni sijaintia, niin kerro toki oikea vastaus, - jos tuo oli ns. nokkela sarkasmi osoittamaan sitä että olit eri mieltä. Joka tapauksessa, mkä oli pointtisi?

        Vieläkö aloittaja seuraa ketjua? Miten on painonhallinta lähtenyt sujumaan? Onko onnistuttu välttämään turhia herkkuja?


      • Mr_Bloke kirjoitti:

        Mitä tarkoitat, ei sinua varmastikaan kiinnosta missä joku tuntematon kävi koulua?

        Jos laskeskelen edelliselle kommentoijalle että perunalastuissa on reilusti enemmän energiaa kuin puhtaassa taloussokerissa, niin sen sijaan että muistelisin sinulle kouluaikojeni sijaintia, niin kerro toki oikea vastaus, - jos tuo oli ns. nokkela sarkasmi osoittamaan sitä että olit eri mieltä. Joka tapauksessa, mkä oli pointtisi?

        Vieläkö aloittaja seuraa ketjua? Miten on painonhallinta lähtenyt sujumaan? Onko onnistuttu välttämään turhia herkkuja?

        Kiitos huomaavaisuudesta, olen vältellyt suuria herkkumääriä ja alkanut venytellä tässä viimeaikoina, melkein saa spakaatinkin ( Vain toisin päin en molemmilla puolilla ) vaikken tiedä miten se tähän aiheeseen liityy.Käyn täällä katsomassa onko tullut mitään uutta silloinkun siltä tuntuu, mutta ei niin useasti kuin ketjun aloittaessa ( Suurimmaksi osaksi jännityksen takia ). olen myös alkanut vaikuttaa siihen kun istun että en istu kokoajan, vaan vaihtelen vaikka vatsalle ja vaihtelen asentoa kun siltä tuntuu, kotona olen vähemmän aktiivinen mutta vaikka sukulaisten kanssa joilla on saman ikäisiä lapsia niin joka päivä jonnekki mennään, kuten miljoona tivoliin, lenkille, uimaan, mutta kyllä yksinkin tulee asioita tehtyä vähän väliä, ei paljoa tule stressaanuttua enään kun huomasin että jotain on kait tapahtunut kun kävin peilin edessä, eli siis jotain tehty oikein? Olen myös alkanut korjaamaan pikku hiljaa nukkumaan meno aikaa vaikka pari lipsahdusta nyt tullutkin, ja olen myös alkanut piirtelemään aktiivisesti, ja siihen menee helposti päivästä se 2-5h riippuen piirrustuksen vaikeudesta. Näin lopuksi vielä kiitos kaikille jotka ovat tänne kommentoineet, enemmän tai vähemmän positiivesti, kiitos silti kaikile!


      • Mr_Bloke kirjoitti:

        Mitä tarkoitat, ei sinua varmastikaan kiinnosta missä joku tuntematon kävi koulua?

        Jos laskeskelen edelliselle kommentoijalle että perunalastuissa on reilusti enemmän energiaa kuin puhtaassa taloussokerissa, niin sen sijaan että muistelisin sinulle kouluaikojeni sijaintia, niin kerro toki oikea vastaus, - jos tuo oli ns. nokkela sarkasmi osoittamaan sitä että olit eri mieltä. Joka tapauksessa, mkä oli pointtisi?

        Vieläkö aloittaja seuraa ketjua? Miten on painonhallinta lähtenyt sujumaan? Onko onnistuttu välttämään turhia herkkuja?

        Ainiin, ja tässä tullut tehtyä välillä kun katson vaika Youtubea niin tehtyä pienimuotoista lihaskuntoa huvin vuoksi.


    • Anonyymi
      • Kiitos tästä vinkistä, vähän vilkaissut ihan ihmisten julkaisemia treeni ohjelmia millä itse ovat pärjäilleet ja alan varmaan muotoilemaan itselleni sopivaa kunhan saa siihen motivaatioita.


    • Muuten, tässä vielä, tuliko Coopperin testi 7-lk vai 8-lk, osa sanoo että 7-lk mutta yksi kasille siirtyvä sanoi että heillä ainakin tulee vasta 8 luokalla, pitäisikö tässä alkaa valmistautua siihen jotenkin vai antaa asian olla? Ainiin, mulla on toinenkin ketjuviesti johon myös voisi tarvita apua. Asia liittyy jonkin asteiseen polvivammaan. Lisätietoa saa lukemalla sen artikkelin johon mun ymmärtääkseni pääsee kun käy katsomassa mun julkista profiilia? Kiitos taas kaikille että luitte tän viestin :)

      • Anonyymi

        Muistelen, että testi on vasta 8. luokalla.

        Olet kasvavassa iässä, joten suosittelen ainakin lounaalle ja päivälliselle lautasmallia. Luulen, että paino putoaa kasvamisen myötä ihan vahingossa, kun syöt säännöllisesti ja terveellisesti. Puolet siis lautasesta kasviksia, neljäs osaa proteiinia (lihaa, raejuustoa, koulun kastiketta) ja neljäsosa hiilaria (peruna, riisi, makaroni).

        Aamupalalla saa olla hiilariakin, niin lähtee päiväkäyntiin. Ei tietenkään mitään kolmea kuppia sokerikaakaota eikä limsoja. Ihan hyvä on aamupuuro tai leipäpala, jossa vaikkapa päällä kinkkusiivu ja siinä ohessa vettä. Välipaloina voi olla jokin hedelmä tai vaikkapa raejuustoa.

        Jos alkaa liikaa kieltämään itseltään jotain, usein siitä tulee kauhea paine ja tottakait juuri sitä kiellettyä tekee mieli. Parempi sallia itselle esim. lauantaiksi karkkipäivä. Sitten voit päättää, että onko se karkkia vai sipsiä sellaisena päivänä. Koulumatkojen liikkuminen pyörällä tai kävellen lisää merkittävästi energiankulutusta. Aterioita ei kannata jättää välistä vaan pyrkiä koostamaan ne siten, että saa monipuolisesti kaikkea. Eikä se grilliruokakaan kerran viikossa oikeastaan paljoa ole eikä niin lihottavaa. Se on ihan ok, kun sillä ei kuitenkaan pitkin päivää joka päivä elä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Muistelen, että testi on vasta 8. luokalla.

        Olet kasvavassa iässä, joten suosittelen ainakin lounaalle ja päivälliselle lautasmallia. Luulen, että paino putoaa kasvamisen myötä ihan vahingossa, kun syöt säännöllisesti ja terveellisesti. Puolet siis lautasesta kasviksia, neljäs osaa proteiinia (lihaa, raejuustoa, koulun kastiketta) ja neljäsosa hiilaria (peruna, riisi, makaroni).

        Aamupalalla saa olla hiilariakin, niin lähtee päiväkäyntiin. Ei tietenkään mitään kolmea kuppia sokerikaakaota eikä limsoja. Ihan hyvä on aamupuuro tai leipäpala, jossa vaikkapa päällä kinkkusiivu ja siinä ohessa vettä. Välipaloina voi olla jokin hedelmä tai vaikkapa raejuustoa.

        Jos alkaa liikaa kieltämään itseltään jotain, usein siitä tulee kauhea paine ja tottakait juuri sitä kiellettyä tekee mieli. Parempi sallia itselle esim. lauantaiksi karkkipäivä. Sitten voit päättää, että onko se karkkia vai sipsiä sellaisena päivänä. Koulumatkojen liikkuminen pyörällä tai kävellen lisää merkittävästi energiankulutusta. Aterioita ei kannata jättää välistä vaan pyrkiä koostamaan ne siten, että saa monipuolisesti kaikkea. Eikä se grilliruokakaan kerran viikossa oikeastaan paljoa ole eikä niin lihottavaa. Se on ihan ok, kun sillä ei kuitenkaan pitkin päivää joka päivä elä.

        Mm kiitos vinkeistä, käykö aaupalaksi sellainen mikä kaura juttu mihin laitetaan jugurttia vapaaehtoisesti marjoja ja myös maitoa, ja jääkaappiin ja aamulla syötäväksi, kokeilin aamulla,ihan hyvää oli mutta onko sellaista mitä voi syödä huoletta aamuisin?


    • Cooperin testissä juostaan 12 minuuttia. Sitä varten pitää harjoitella.

      Harjoittelu on ensin hitaampaa lämmittelyä että keuhkot ja sydän pääsevät mukaan oikealla teholla, ja sitten pikkuhiljaa hölkästä juoksuun. Jos ei jaksa juosta kuin minuutin, niin sitten kävelee hetken jonka jälkeen taas minuutti juoksua. Ilman lämmittelyä tulee kurkkuun sellainen veren maku, ja happi loppuu kuin seinään.

      Ylämäkeen voi ottaa hengityksen mukaan etupainotteisesti, eli hengittää voimakkaammin jo ennen kuin sitä tekisi siksi että on pakko.

      Loppukiri tehdään vain kilpailussa, eli treenin loppua kohden hidastetaan tempoa jotta pulssi rauhoittuu silloin kun lihakset vielä ovat liikkeessä.

      • Selvä, käyn tässä kokeilemassa. Kiitos vinkistä, tämä voi auttaa mahdollisesti hyvin paljon :)


    • Vois tässä käydä lenkillä niin pääsee liikkeelleekkin, ja voisi kokeilla ilman puhelinta ja musiikia kun pitäisi hommaa jonkinlaiset nappikuulokkeet ( ja toivoa etten heti riko niitä :D )

    • Tuntuu että pikkusen takapakkia tullut tai sitten ei ole tapahtunut mitään, mutta nyt kun koulut alkaa niin minusta tuntuu että lähtee liikkeelle kun alkaa taas kouluun pyöräilyt päivittäin joka olisi jo pelkästään 6-8km ( koulu ja koti matkat ) alkaa Yläastee Liikunta, ja nytkun kesä loppuu, niin ei ole enään sellanen "Ei oo tekemistä joten ollaan koneella" fiilis :3

    • Mm mielestäni näyttää siltä että tapahtuu se normaali "Rasvaa poistuu ja Lihasta tulee ilmiö" joka kai sitten tarkoittaakin edistystä vaikka paino on noussut nyt johonkin 74? ( Toivottavast ei enempääi ;-; ) Ja pituus kasvanu yli 155cm ( ei tarkkaa tietoa ) Tää oli tällästä nopeeta päivystystä tästä ennenkun meen tästä, Kiitos kun luitte, Baii~ :)

      • Anonyymi

        En halua kuulostaa ilkeältä, mutta jätätkö jotain kertomatta? Ei ole normaalia, että paino nousee huomattavasti jos aktiivisesti yrittää laihduttaa. Ellet sitten ole kasvanut pituutta huomattavasti.


      • Anonyymi kirjoitti:

        En halua kuulostaa ilkeältä, mutta jätätkö jotain kertomatta? Ei ole normaalia, että paino nousee huomattavasti jos aktiivisesti yrittää laihduttaa. Ellet sitten ole kasvanut pituutta huomattavasti.

        Oh, anteeks heti et lähetän näin paljon viestejä mutta heti kun suljen Suomi24 tulee heti mielee jotain muuta sanottavaa ,ja siis eikö sekin vois olla että kun enmä pelkästää oo yrittänyt laihduttaa vaan kanssa tehny vähä lihaskuntoa ( kute aijemmi sanoin ) ja muuta hengästyttävää yms, niin eikö yks vaihtoehto olis kanssa lihasten kasvu, kun ne nyt muutenkin murrosiässä kai alkaa kehittyä vai miten se meni???


    • Noh tosta kun lähetin alotusviestin olin 151 ja nyt olen jotain 155, ( et kai se sit on??? ) Sen verra vähentynyt että lenkkeily ei ole enää niin useaa mutta sen tilalle tulee muuta aktiviteettia mutta venyttelyä / naisten punnerruksia tulee tehtyä vähän useammin kuin yleensä, ja siinä muutenkin pakko keksiä muuta viihdyttävää tekemistä kuin pelaaminen / näyttöjen katsominen / pelkkä piirtäminen kun nekin alkaa tympiä tarpeeksi pitkän ajan jälkeen, ja ei, et kuulostanut ilkeältä , enkä ottanut sitä itteeni, mutta sitten voi kanssa olla että nytkun alkaa taas ( ikävä kyllä :( ) olla helteitä niin ehkä se että mä teen suurimman osan aktiviteeteista mun huoneessa? ( joka ei sit oo kai oikee monipuolistah? ) Kiitos kun luitte tän :)

      • Oh- ja siihen vielä, ei se lenkkeilykään siis ihan loppunut oo, olisin tänäänkin paria tuntia aijemmin mennyt lenkille mutta puhelimen akku ei ollut suotuisa, vähän väliä tulee kuitenkin lenkkeiltyä kun tulee pajon pohdittavaa, hermostuttaa, tai on muuten vaan ärtynyt ( eikse oo siitä et o ärsytetty ???? )


    • Oho- siitä onkin hetki kun tänne viimeksi päivittelin, edistystä ei ole pahemmin tullut, ehkä puolisen kiloa lähtenyt, mutta syytän siitä sitä että ruoka-ajat oli vielä vähän niin ja näin, viimeisimmän viestin jälkeen ehdin jonkin aikaa kokeilla normaaleja ruoka-aikoja mutta ei se kauaa kestänyt kun taas se meni vähän sikin sokin, nyt taas yrittämässä parantaa, ja yrittää vähentää karkkien syömistä, miettinyt että jos yrittää karkkilakkoa kuin kaveri, sekä uuden kokemuksen saamiseksi että ylimääräisen sokerin vähentämiseksi. Karkkilakkoon tuskin lähden mutta saa nähdä.

      koulumatka nyt ylä-asteella se 3,7km että kyllä siinä tulee sitä pyöräilyä, vaikka nyt mahdollisuuksien myötä näin talvella pyytänytkin kyydittämään. Nyt kun etäkoulu alkaa loman jälkeen, yritän käyttää sitä aikaa liikkumiseen jos nää lumet ja jäät nyt sulais.. Pelaaminen vähentynyt huomattavasti, piirtämistä silloin tällöin. Olen aktiivinen liikunta tunneilla, ja tykkään juosta, vaikka polveni vaikeuttaa sitä joskus ( Olen tehnyt toisen keskustelu tähän liittyen )

      Jos en olisi "minä" ja seuraisin itseäni tunneilla, voisin jopa yllättyä omasta innostani painooni ja kokooni nähden, (muuutta tämä ei liity aiheeseen pahemmin joten taidankin palata pääaiheeseen. )

      Pituus hämmentänyt jo hetken aikaa. Serkku, joka on vain puolisen vuotta vanhempi, ja minua pitempi, hämmästyi pituudestani nähden kun teki jotain kampausta hiuksilleni, puhui jotain siitä että olen kuulemma pian tämän pituinen tai jotain sinne päin, olen melkein mummin pituinen ( hän on 160cm kuulemma ) ellen kuulemma jopa pitempi, kuitenkin terkkarin mukaan olin jotain 155.5 tai 156, joka hämmensi todella paljon, en sitten tiedä että vaikuttiko "lihavuuteni" jotenkin asiaan kun piti mennä seinää vasten. Öhm taisi taas mennä sivuraiteille, kuitenkin jotain tänne päin, jos jotain kysymyksiä asioista , joihin en tässä epähuomiossa kiinnittänyt mitään huomiota, kysykää vain :)

    • Terve taas :) Tässä muutaman vuoden jälkeen palailen takaisin aloittamaani keskuteluun. Viimeisimpien viestien jälkeen paino alkoi nousta, josta huippu oli 76kg. Sen jälkeen on tullut hidasta, mutta varmaa laskua ( laskeskelin että keskimäärin 0.3kg / kuukausi ) .
      Tällä hetkellä olen 159cm, ja viime viikolla painoin 70.5kg. Minulla ei ole mitään vihaa kehoani kohtaan, ja rakastan sitä kuitenkin tiedostaen terveyshaitat. Olen aloittanut uuden harrastuksen viime vuoden loka-, marraskuussa (pesäpallo) jossa on tullut käytyä välillä vähän aktiivisemmin ja välillä vähän vähemmän. Näin ekavuotisena en vielä peleihin ole pahemmin menossa. ---Näin itseäni vain pituudesta kiinnostaisi se että miksi kasvu teki sellaisen hypyn, sillä kasvukäyrä oli vuotta aijemmin osoittanut että kasvu oli hiipumassa (0.1cm kasvu ensimmäisen viestin jälkeen puolessa vuodessa, eli silloin 156.9>157), ja sitten se olikin taas hypännyt 2cm kasvuun (Eli nyt siis 159cm) kahdeksassa kuukaudessa? Minä ja koululääkäri arveltiin elintapamuutosten olleen osa"syy" tähän.

      Meille tuli myös koira viime kesänä, ja meillä jaetaan lenkitysvuorot minun ja vanhempieni välillä. Tavaksi on tullut kuunnella muiden tarinoita painonhallinasta ja -menetyksestä LukeNarwhalilta, ja pyrin vieläkin tekemään terveellisempiä valintoja mm ruuan tai sen määrän suhteen. Kasviksien, vihannesten, ja hedelmienkin pitäminen ruokavaliossa on pysynyt, ja yleensä olen itse se joka muistuttaa salaatin teosta mm kaupassa.

      Pyöräilen yleensä koulumatkat (joskus harvemmin autolla) josta kertyy yli 6km pyöräilyä / koulupäivä.

      Pelaaminenkin on vähentynyt merkittävästi, ja jos pelaan viikon aikana se on yleensä vain muutama päivä viikossa, silloinkin harvoin enemmän kuin 3 tuntia. Mutta siinä missä pelaaminen on vähentynyt on puhelimella olo lisääntynyt myös hieman. Ruutuaikaa tulee yleensä puhelimella helposti yli 10, joskus jopa yli 13h/päivä, mutta helposti 80% siitä on youtuben kuuntelua kuulokkeilla puhelimen itsessään ollessa taskussa.

      Keskimääräisesti numerot ovat laskeneet asteen, mutta huomasin sen vasta viimeisessä jaksossa, jossa oli hieman vaikeaa alkaa enään mitään muuttaa, eli pitää tsempata yhdeksännellä luokalla!

      Hyvää loppupäivää kaikille :)

    • Uusi päivitys :) Täyttänyt nyt 15, pituus vieläkin 159 , js paino 67 kg tienoilla. Painoa siis ensimmäiseen postaukseen verrattuna on lähtenyt se 2-4kg verran, ja painavimmiltani (76kg) siis jo melkein 10kg . En muista mitä kaikkea kerroin tätä edellisessä postauksessa, mutta nyt alin paino oli ollut sellaiset 66.6kg(?) jonka jälkeen se nousi hieman loppukesän aikana. (vaikkakin se näyttää taas lähtevän hitaaseen laskuun :) )

      Nyt aloittanut 9. Luokan, ja olen yllättävän tyytyväinen itseeni pikku-Venlaan nähden. Nyt tavoitteenani ovat vain Fat loss (Rasvan menettäminen), eikä vain Weight loss (Painon menettäminen), osasyynä tietenkin huoli omasta terveydestä ja kunnostani. Nyt taas kunnosta lisää :
      Olen huomannut että kuntoni on huomattavasti korkeampi kuin ala-asteella, ja vaikka en olekkaan priimassa kunnossa olen tyytyväinen siihen mihin olen päässyt. Jaksan, ja *uskallan* juosta ilman pelkoa siitä että toinen polvistani pettäisi kaiken sen ylimääräisen painon alla (vieläkin mahdollista, mutta paljon epätodennäköisempää kun painoa lähtenyt se ~10kg). Lenkkeilykaverina on usein meidän koira. Ei tässä, jatkan nyt tästä matkaa takaisin läksyjen pariin ja pyrin ylläpitämään arvosanojani, Ciao~

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1873
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1436
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe