Pitkäsokeri ruokavalion muutoksella alemmas?

Anonyymi

Eli saako ruokavalion muutoksella ja liikunnalla laskemaan pitkäsokeri arvoa ja kuinka pitkään siinä menee, että arvo voisi laskea?

Pitkäsokeri oli 36.6 ja paastosokerit olleet välillä 6.5-6.9 joita tarkkailen.

Nyt olen saanut parin päivän ruokavaliolla paastosokerin pysymään välillä 5.9-6.1 eli jotain positiivista muutosta tainnut olla?

Aterian jälkeen ja ennen ateriaa arvot olleet normaalit. Ainoastaan paasto ollut korkea.

Tarkoitus siirtyä vähä hiilihydraattiseen ruokavalioon. Näköjään kananmunat ja lihat sopii sellaiseen ruokavalioon kun niissä on vähän hiilihydraatteja. Leipää en tiedä kannattaako syödä kun niissäkin hiilihydraatteja on, ei ainakaan iltapalaksi.

Ja ylipainoa on n.10kg eli muutenkin tarkoitus saada painoa pois. Ennen olin usemman vuoden normaalipainoinen, raskauden jälkeen tuli ylipainoa.

1

<50

  Vastaukset

  • HbA1c (ns.pitkä sokeri) arvosi on selvästi terveen alueella, eikä sen alentamisella ole tarvetta. Koska myös ateriamittaukset ovat normaaleja, diabetes ei ole tällä hetkellä todennäköinen. Paastoarvon satunnainen korkea arvo johtunee siitä mitä ja milloin olet syönyt ennen paaston aloittamista. Lisäksi pitänee myös tarkistaa onko paasto "suoritettu" täysin laboratorio-ohjeen mukaisesti, jotta se olisi vertailukelpoinen.

   Ylipaino voi todellakin nostaa paastoarvoa ja painon laskiessa verensokeriarvo korjaantuu. HbA1c arvo alkaa muuttua vasta 10-20 päivän kuluttua.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Avustettuja CoVid murhia ruotsissa?

   >> “Ruotsissa iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on joudutettu morfiinilla" – Sairaanhoitaja Sonja Aspinen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan >> Yle
   Maailman menoa
   68
   4998
  2. Niko Ranta-Aho vihjaa perhehaaveistaan

   Miten voi olla, että tätä typerää rikollista paapotaan ja glorifioidaan joka tuutissa? Haastattelua annetaan ja otetaan sinne sun tänne. Ovatko kaikk
   69
   2605
  3. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   2028
  4. Raaka-Rane lähti reissuun lentokentällä

   Instassa runsas aamiainen lentokentällä, pöytäseurueessa kaksi muuta. Täytyy järjestellä bisnekset kuntoon ulkomailla...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   37
   1379
  5. Murha Varkaudessa

   Eli kuka tekijänä ja kuka mahtoi olla uhri?
   Varkaus
   43
   1172