Reseptin iterointi ja lääkkeen noutoväli apteekista.

Anonyymi

Minulla on yksi lääke iteroidulla reseptillä.
Iter ter 20pv
Tuohan tarkoittaa, että resepti uusiutuu 3 kertaa automaattisesti ja voin hakea lääkkeet aina minimissään 20 päivän välein. Eli tällä reseptillä saan lääkkeet 60 päiväksi.
Nyt olen uusittanut lääkärillä samanlaisen iteroidun reseptin.
Kysymys kuuluukin voinko ostaa tuolla uudella reseptillä lääkkeet ennenkuin tuon entisen reseptin 20 päivän määräaika on kulunut. Siis ulottuuko tuo edellisen reseptin 20 päivän "sääntö" tähän uuden reseptin alkuun?
Enkä tarvitse mitään viisastelua lääkkeiden riittävyydestä. Yksinkertainen syy on, että saisin kerättyä pienen puskurin. Iteroidulla reseptillä, kun se on melko vaikeaa muuten.

2

66

  Vastaukset

  • Luultavasti vanha resepti on inaktivoitu, mutta se näkyy reseptikeskuksessa ja sen perusteella mahdollisesti tuo iterointilaskenta jatkuu uudellakin reseptillä alkuperäisen mukaan. Tämä siis maallikon pohdiskelua, joku farmaseutti antanee todellisen tiedon.

  • Vastaan omaan viestiini.
   Kävin tänään hakemassa tuolla uudella reseptillä lääkkeet. Sain ne, vaikka farmaseutti laskeskeli kalenterista ja sanoi ettei edellisellä reseptillä haetusta lääke-erästä ollut vielä kulunut 20 päivää ja lääkkeitä ei saa.
   Rupesin kyselemään tarkemmin, että miten se edellisen reseptin iterointi voi vaikuttaa tähän uuteen reseptiin. Änkytystä, että kun se on tarkoitus ettei lääkkeitä saa kuin 20 päivän välein. Lopulta sanoi, että kyllähän sinä tietysti nämä lääkkeet saat jos haluat.
   Onneksi jaksoin tivata, yleensä, kun en siihen kykene.
   Tuli mieleen terveyskeskuksen sairaanhoitajat, joilta en saa varattua nykyään edes lääkäriaikaa. Onneksi on tukihenkilö nykyään.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vastaamon omistajat miljonäärejä

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/3c760edc-f921-4bd9-8d2c-622719ab8e2e Yksityinen firma, josta myytiin iso siivu pääomasijoittajille. Ahneusko ajoi
   Maailman menoa
   176
   6314
  2. Vastaamoon tehty ehkä kaksi tietomurtoa - kertoo Yle.

   https://yle.fi/uutiset/3-11612331 Tietoa tihkutetaan tipoittain. Uutta katastrofia pukkaa Vastaamon osalta. Eiliseen asti kyse oli vain yhdestä hakker
   Maailman menoa
   351
   5085
  3. Autoilun päästöt

   Hallituksen tavoitteena on puolittaa liikenteen päästöt vuoteen 2030 mennessä https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006698934.html Liikenteen päästöt ei
   Maailman menoa
   378
   1594