https://fi.wikipedia.org/wiki/Kaliumpropionaatti
Tämän tutkimuksen mukaan aiheuttaa:
https://www.hsph.harvard.edu/news/press-releases/could-a-popular-food-ingredient-raise-the-risk-for-diabetes-and-obesity/
"The short-chain fatty acid propionate increases glucagon and FABP4 production, impairing insulin action in mice and humans"
Tuossa lukee että kyseinen aine sekoittaa täysin metabolian.
Mitä mieltä? Jo tällaisen tutkimuksen lukeminen saa luopumaan ihan varmuudeksi kaikista leivonnaisista ja leivistä.
Aiheuttaako leivän säilöntäaine lihvauutta ja diabetestä?
21
306
Vastaukset
- Anonyymi
Antti Heikkiläkin oli löytänyt saman tutkimuksen. Tutkimuksen otsikko on suomennettuna:
"Voisiko suosittu elintarvikkeiden ainesosa lisätä diabeteksen ja liikalihavuuden riskiä?"
Heikkilälle tuo ei kelpaa vaan hän otsikoi FB-sivullaan:
LEIPÄ AIHEUTTAA DIABETESTA. (Hallelujaa! Amen!)
Tutkimuksen tekijät ovat kuitenkin varovaisempia:
Tulokset osoittavat, että propionaatti *voi* toimia ”aineenvaihdunnan hajottajana”, joka *mahdollisesti* lisää diabeteksen ja liikalihavuuden riskiä ihmisillä.
"Propionihappo on luontaisesti esiintyvä orgaaninen happo, jota muodostuu myös ihmisessä. Saa käyttää vain pakattuihin leipiin ja kahvileipiin sekä juuston pintakäsittelyyn. Enimmäismäärärajoituksia." (ruokavirasto.fi)
Yritin Foodie.fi -sivustolta löytää leipää tai pullaa jonka ainesluettelossa olisi tuo E283, mutta en löytänyt. Leipää voi siis syödä ihan rauhassa.- Anonyymi
Kuka haluaa ottaa riskiä kun leipä on muutenkin niin epäterveellistä. Jos on jo taipumus deekakkoseen, niin miksi riskeetatakaan. En arvaa, koska sitä voidaan lisätä ilman että tarvitsee ilmoittaa mitään. Kun sitä on ihmisessäkin.... Kaikkihan tietäää että hamppari säilyy vuosiakausia homehtumatta, samoin jotkut valmiskakut. Itse muistan muuton aikana kun tyhjensin kaapin ja löysin kakun, jonka parasta ennen päivä oli mennyt vuosi sitten ja se oli täysin käyttökelpoinen...
- Anonyymi
Antti Heikkilän käyttö lähteenä ei ole kummoinen meriitti.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kuka haluaa ottaa riskiä kun leipä on muutenkin niin epäterveellistä. Jos on jo taipumus deekakkoseen, niin miksi riskeetatakaan. En arvaa, koska sitä voidaan lisätä ilman että tarvitsee ilmoittaa mitään. Kun sitä on ihmisessäkin.... Kaikkihan tietäää että hamppari säilyy vuosiakausia homehtumatta, samoin jotkut valmiskakut. Itse muistan muuton aikana kun tyhjensin kaapin ja löysin kakun, jonka parasta ennen päivä oli mennyt vuosi sitten ja se oli täysin käyttökelpoinen...
Kakkostyypin diabeteksen lääkitseminen hölynpölyllä on surulista. On surullista, miten usein väki uskoo hiilarin olevan samaa kuin valkoinen leipä. Tiede sanoo, että diabetes kakkosesta voi parhaassa tapauksessa päästä eroon rajulla laihdutuksella ja tehokkaalla aerobisella liikunnalla, ei hiilarien välttelyllä.
Toki ymmärrettävää on, että, jos haima on pilalla, veren sokerin tasapainottaminen on tärkeää. Ketoosissa on järjen hitunen sen suhteen. Se ei kuitenkaan ole mikään tekosyy kulutusjuhlan jatkumiselle.
Jos kroppasi on hajoamassa sen vuoksi, että olet tunkenut siihen liikaan kaloreja, ei auta alkaa syömään hillittömästi pihvejä.
- Anonyymi
On todella pelottavaa että syötetään ties mitä myrkkyjä "terveellisen" ruoan mukana. Miten voidaan tietää kuka on allerginen moisille myrkyille saati että se aiheuttaa diabetestä. Ja käsketään vielä syömään monta viipaletta leipää päivässä!
Itsellä on ollut se kumma oire just ruisleivästä, että suuta polttaa, ruokatorvea ja mahaa polttaa. Nyt kun olen ketoilemassa, niin huomasin jo aiemmin, että suun rakkulat on parantuneet ja suun limakalvot on ehjät, eikä ole mitään haavaumia tai rösöjä suussa.- Anonyymi
"On todella pelottavaa että syötetään ties mitä myrkkyjä "terveellisen" ruoan mukana."
Jos noin kauheasti pelkää niin täytyy tyytyä syömään vain keitettyä vettä. Ei keittäminen myrkkyjä poista mutta tappaa kuitenkin bakteerit. - Anonyymi
Ihmisen biologia ei ole niin nopea kuin hömpät antavat ymmärtää. Jos ruokatorvea polttaa, sinulla on mahan suolahappoa pullahtanut ruokatorveen. Siihen ei ruokavalio kamalasti auta.
- Anonyymi
Vain Suomessa ei asiaa saa tutkia. Täällä on niin kova tämä hyväveliä-järjestelmä. Onneksi on netti, että pääsee näihin ulkomaisiin tutkimuksiin, eikä täällä pääse porukat pimittämään tietoa.
- Anonyymi
Mistä lähtien Suomi on ollut eristyksissä muusta maailmasta?
- Anonyymi
Itse luin ruokavalio- ja terveysvalmennussivulta asiasta. En Heikkilältä.
Onhan tutkimusivulle pääsy kenellä tahansa. Yksi syy lisää karttaa leipää. Miksei meillä julkaista tutkimusta eikä mainita asiasta mitään? Miksi jotkut haluaa että ihmiset ei saa tietää näistä asioista ja määritellä itse sen mitä riskejä haluaa ottaa? Ai niin, ruisleipä on julistettu pyhäksi, niin ei saa kyseenalaistaakaan ruisleipäuskonnon pyhiä dogmeja. 😒
Terv ketonoviisi.- Anonyymi
Luin jostakin, että n. 2 % suomalaisista sairastaa keliakiaa. Heille viljat ovat epäterveellisiä. Meiilä muilla ei ole mitään syytä viljatuotteiden välttelemiseen.
- Anonyymi
Toisaalta:
Lisäaine ruoassa esti ylipainoisia lihomasta.
Tutkijat Lontoon Imperial Collegessa ja Glasgow'n yliopistossa ovat kehittäneet ainesosan, joka ruokaan lisättynä tuottaa tavallista voimakkaamman kylläisyyden tunteen. Ensimmäiset kokeet osoittivat, että lisäaine on estää tehokkaasti lihomista ylipainoisilla koehenkilöillä.
Lisäaine sisältää propionaattia, joka saa suoliston tuottamaan hormoneja, jotka vaikuttavat aivoissa vähentäen nälän tunnetta. Ihmisen suolisto tuottaa luonnostaan propionaattia, kun suolistomikrobit pilkkovat ravintokuituja.
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/tiede/lisaaine-ruoassa-esti-ylipainoisia-lihomasta/- Anonyymi
Arvasin että tuot tän tänne 😆
Leivässä ei ole mitään sellasta mitä ei saa jostain muusta ja terveellisemmin. Kukaan ei syö leipää paljaaltaan, eikä perunaa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Arvasin että tuot tän tänne 😆
Leivässä ei ole mitään sellasta mitä ei saa jostain muusta ja terveellisemmin. Kukaan ei syö leipää paljaaltaan, eikä perunaa.Silti kaurapuuro, ruisleipä ja peruna ovat runsasrasvaisen ruokavalion pahimpia vihollisia. Totuus on kuitenkin se, että ilman niitä suomalaiset olisivat kuolleet nälkään. Eivät tietenkään kaikki, rikkaat selviävät aina.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Silti kaurapuuro, ruisleipä ja peruna ovat runsasrasvaisen ruokavalion pahimpia vihollisia. Totuus on kuitenkin se, että ilman niitä suomalaiset olisivat kuolleet nälkään. Eivät tietenkään kaikki, rikkaat selviävät aina.
"Silti kaurapuuro, ruisleipä ja peruna ovat runsasrasvaisen ruokavalion pahimpia vihollisia."
Ja se näkyy katukuvassa. Ylipainoisia minne vaan katsoo ja heistä suurin osa diabeetikkoja. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Silti kaurapuuro, ruisleipä ja peruna ovat runsasrasvaisen ruokavalion pahimpia vihollisia. Totuus on kuitenkin se, että ilman niitä suomalaiset olisivat kuolleet nälkään. Eivät tietenkään kaikki, rikkaat selviävät aina.
50-luvulla koko Suomi söi kaurapuuroa ja oli huomattavasti hoikempaa. Se ei sovi syntipukiksi mitenkään.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Arvasin että tuot tän tänne 😆
Leivässä ei ole mitään sellasta mitä ei saa jostain muusta ja terveellisemmin. Kukaan ei syö leipää paljaaltaan, eikä perunaa.Kuitu on sellaista, mitä ei saa tarpeeksi juuri muusta kuin tummasta leivästä.
- Anonyymi
Varmuudeksi en syö sellaisia ruokatuotteita johon on lisätty kemikaaleja. Vaikka joku "asiantuntija" olisi määrätty kertomaan että se on ihan terveellistä, rottakokeissa "todistettua". Tosin pitkäaikaistutkimukset puuttuu kuten väitetään silloinkin kun on kyse jostain terveysvaikutteisesta ruuasta tai aineesta. Rotta kun ei elä niin kauan kuin ihminen ainakaan koe-eläimenä.
Tuotakaan sanahirviötä ei lue leipäpaketissa vaan siihen on merkattu vain että "säilöntäainetta" että kuluttajalle jäisi mielikuva että se on samaa mitä mummo käytti vuonna miekka ja kilpi, joten se on vaaratonta.
Parempi ostaa luomua ja tehdä oma ruoka mahdollisimman pitkälle. Ja ostaa eettisesti kestävistä kaupoista. Leipä ei ole enää sitä leipää, mitä se on tarkoittanut sata vuotta sitten. Nyt se on myrkytettyä vehnäjauho-kemikaaliseosta johon on laitettu osa täysjyväviljaa.- Anonyymi
Kunhan et ala pelkäämään ruokasoodaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kunhan et ala pelkäämään ruokasoodaa.
Niinpä. Suolakin on kemikaali. Jos kemikaaleilla tarkoitetaan kemiallisia aineita niin onko muita aineita olemassakaan? Puolukastakin löytyy 6 E-tunnuksella merkittyä ainetta.
- Anonyymi
Ensinnäkin väitteenä on, että suolistoflooran tasapainon häiriö aiheuttaa lihomista. Hyvä fakta jolle löytyy helposti tukea.
Toiseksi väität, että pitäisi jättää leipä, joka on suomalaisten suurin kuidun lähde pois.
Kuitu on tärkein suolistoflooran hyvinvointia ylläpitävä tekijä.
Koita edes päättää, mitä mieltä olet. Leipää saa lisäaineettakin ja sitä voi leipoa itse.
Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miten voit manipuloida katsojalukuja?
Palstatrolli ja väsynyttä sontaa palstalle suoltava Varmakkakkiainen on viime aikoina vedonnot siihen, että hänen ketjuj212257- 701146
- 1101016
- 47994
Nainen sä olet
arvokas muista se. Yritän pitää pienen kontaktin yllä vaikka turhaahan tämä on. Toivottavasti joulu meni hyvin ja otat r72989Jos olisin
Ollut ns. pelimies olisin myös käyttänyt tilaisuutta hyväksi. Välillä vain tuntuu että olisit itse nimenomaan halunnut p56937KRP alkaa tutkia Ulvilan murhaa
Jokohan nyt löydetään riittävä näyttö Annelin tuomitsemiseen miehensä murhasta tai taposta.12911Luotathan?
Muistan kun olit vihainen minulle. Niin järkyttävän söpönä ja silti niin vastustamattoman ihanana en ole ikinä ketään na31900Minun on niin vaikeaa uskoa, että
todella kaipaisit minua. Pelkään vieläkin, että minua kusetetaan.55888Voi kun pian voisi varmuudella sanoa
mitä tämä on. Suuri, suuri rakkaustarina vai pelkästään pitkä ja kipeä oppitunti. :(50846