Hampaassa reikä

Anonyymi

Hei!

Jos hampaaseen tulee reikä, eikä sitä paikkaa ikinä. Mitä silloin voi tapahtua? Tietysti rupeaa särkemään mutta kuinka pitkään hampaaseen särkee? Voiko se tulehtua tai irrota..?

12

1371

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos riittäisikin pelkän hampaan särkeminen, mutta kun tulehdus leviää siitä kaikkialle kroppaan ja aiheuttaa mm. sydäntulehduksia ym. "Onnellisessa tapauksessa" hammas tulehtuu nopeasti niin perusteellisesti että se irtoaa ja ien sekä leukaluu paranee tulehduksesta itsekseen. Mutta tämä on epätodennäköistä ja kivut ovat suuret.

      Kyllä se on parasta että menet hammaslääkäriin viimeistään silloin kun hammasta alkaa särkeä reiän vuoksi. Silloin pääset hoitoonkin nopeasti päivystysajalla, eikä terveyskeskushammaslääkärin käyti ole mahdottoman kallistakaan.

    • Anonyymi

      Kyllä se on parasta mennä jo ennen kuin särkee. Sitten peli on jo ainakin osittain menetetty ja tarvitaan joko juurihoitoa tai poistoa.

    • Anonyymi

      Mulla on ehkä erikoinen vastaus, mutta itse hoidin pitkään erikoishammastahnoilla (apteekki) ja purskuttamalla välillä koskenkorvalla, en siis juomalla sitä , viinahan ne bakteerit tappaa.

      • Anonyymi

        Alkoholi kyllä tappaa bakteereita mutta alkoholi syövyttää hampaita.
        Suuvedessäkään ei pitäisi olla alkoholia mukana juuri siitä syystä että se tekee hampaille pahaa.


    • Anonyymi

      Kun hampaassa on reikä eikä asialle tehdä mitään, reikä suurenee ja vähitellen koko hammas hajoaa. Kivut ja särky voi olla kovaa. Koko ien tulehtuu, tulehdus voi levitä selkäytimeen tai sydämeen. Juuren jäänteistä voi lähteä verenmyrkytys ja silloin on hengen lähtö lähellä.

      Hoito on sitä vaikeampaa mitä kauemmin pidät rikkinäistä hammasta suussa.

    • Anonyymi

      Kävin julkisella puolella tarkastuttamassa hampaan jossa epäilin olevan reikä kun hammasta vihloi koko ajan syödessä, siellä odotin päivästä iltaan ja hammaslääkäri oli ihmeissään kun tulin sinne lähes turhaan, kuulemma on ok että aina vihloo ja se ei ole poikkeavaa. Nyt sitten 7 vuoden jälkeen hampaassa on suuri reikä juuri siinä kohdassa jota vihloi, hammaslääkäri kun ei ottanut röntgenkuvaa jäi huomaamatta että reikä oli hampaassa jo sivussa ja nyt myös toisessakin kohtaa se on levinnyt. Miten on vaikuttanut? no makeaa en voi enää ollenkaan syödä tai suu on "tulessa" ja hammasta särkee. Kaikki sen takia kun ensin annettiin olettaa että vihlominen on normaali asia eikä otettu hampaasta kuvaa. Nyt pitäisi sitten maksaa ainakin 200-500e hampaan paikkaamisesta, jos sekään tehoaa, sillä hampaaseen voi tulla uusi reikä tai vaikka kallis juurihoito.

      • Anonyymi

        Ainahan hanpaaseen voi tulla uusia reikiä vaikka se paikattaisiin kuinka hyvin. Lisäksi muovipaikka irtoaa vuosien kuluttua ja vähintään paikan ja hammasluun rakoon alkaa syntyä uusi tulehdus. Kyllä hampaita pitää tarkastaa säännöllisesti ja tehdä tarvittavat hoitotoimenpiteet tutkimusten perusteella.

        Se ettei hampaista löydy vihlonnan syytä ei anna "lupaa" odottaa 7 vuotta seuraavaa hoitokertaa. Jos olisit käynyt tarkastuttamassa hampaat vuoden tai parin välein, olisi tuo reikä havaittu jo aiemmin ja paikattu pienemmin vaivoin.


    • Anonyymi

      Suosittelen käymään lääkärissä, pääsee helpommalla kuin että odottaa liian kauan,ja halvemmallakin.

    • Anonyymi

      Eksälläni oli pari reikää hammasta, ja hän ei mennyt hammaslääkäriin. Lakkasin suutelemasta häntä, haju oli sen verran karsea. Lopulta hän alistui menemään eromme jälkeen hammaslääkäriin, ja vaurioituneet hampaat poistettiin.

      Hoitamattomat suun tulehdukset ovat huomattava terveysriski, mutta itsepä olet omasta elämästäsi vastuussa. On ihmisiä, joiden koko purukalusto on tippunut hoitamattomuuttaan irti, eivätkä nämä ole hammaslääkärissä käyneet. Ruumiinavauksessa saattaa sitten löytyä esim. lähes läpi kalkkeutuneet sydämen sepelvaltimot. Hyvin huonokuntoiset hampaat vaikeuttavat myös terveellisen ravinnon syömistä. Ellet sitten halua soseuttaa kaikkea tehosekoittimella. Eli monessa mielessä huonokuntoiset hampaat ovat terveysriski, ja myös sosiaalinen haitta (hajuhaitta, vaikeus syödä seurassa, esteettinen haitta).

    • Anonyymi

      Siihen voi särkeä esim. syödessä niin kauan kunnes hammas tippuu ja/tai sen juuret ''kuolevat''.

      t. Ohoolofi

    • Anonyymi

      Kävin tällä viikolla hammastarkastuksessa. Yllätyksekseni hammaslääkäri löysi pari reikää, tai oikeammin nimitykseltään sementoitunutta kariesta. Niille ei tehdä mitään, lääkäri vaan käski pestä perusteellisesti kariesaluetta, ettei ne lähde etenemään.

      • Anonyymi

        Tästä on varmaan noin 10 vuotta kun mulla todettiin alkavia reikiä. Eivät ole edelleenkään kehittyneet paikattaviksi rei´iksi. Olen 47 vuotias ja olen säästynyt reijiltä. Hammaskiveä ei ole tullut sen jälkeen kun reilu vuosi sitten ostin ekan sähköhammasharjan. Hammasvälit putsaan iltaisin ja hampaat pesen kaksi kertaa päivässä. Nuo alkavat reijät ei ole koskaan aiheuttaneet mitään kipua. Hammastarkastuksessa ja samalla röntgenissä käyn muutaman vuoden välein julkisella puolella.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3370
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2892
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      2760
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2668
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      22
      2564
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2375
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      211
      1867
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1787
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      38
      1674
    10. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      153
      1522
    Aihe