Muita huonosti palkittuja diplomi-insinöörejä?

Anonyymi

Löytyykö täältä muita diplomi-insinöörejä joilla mielestänne huono palkka? Paljonko saatte / kk?

Itse sähköpuolen DI, työkokemusta 5 vuotta valmistumisen jälkeen, suurehko yksityinen teollisuusalan yritys, vaativat asiantuntijatehtävät, työ on enemmän IT puolta/projektinhallintaa ja palkka 3300e/kk. Tilastojen perusteella taidan kuulua huonoimmin palkittuun viidennekseen jos vertaa samoihin aikoihin valmistuneita DI:tä, ehkä jopa huonoimmin palkittuun kymmenykseen.

11

122

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kieltämättä olet palkkakuopassa. Teet vastuullista työtä mutta se ei näy tilipussissa. Meriittikorotuksia ei ole kuulunut eikä näkynyt. Olet jo 5 vuotta ollut alan töissä. iImeisesti saman työnantajan palveluksessa. Voisitko vaihtaa työnantajaasi. Miten on? Suosittelen firman vaihtoa. Aidan toisella puolen ruoho voi olla vihreämpää, Ainakin näyttää vihreämmältä . Nykyinen työsi on ponnahduslauta seuraavaan parempaan pestiin. Palkka määrittyy ensisijaisesti position mukaan ei niinkään työn vaativuuden mukaan, Asiantuntijatehtävät ovat aina olleet heikommin palkkattuja kuin pomopestit. Nykyinen HR osastosi ei voi palkkaasi nostaa ilman että käyt välillä toisessa firmassa kääntymässä. Palkka nousee firmaa vaihtamalla parhaiten. Viiden vuoden välein vaihtaminen on ihan OK. Eikä siinä ole mitään likaista. Kannattaa myös fundeerata niitä esimieshommiakin. Voit toki jatkaa duunaritason DI hommissa, mutta palkkakehityksesi jää silloin helposti rullaamaan paikoillensa. Tukeeko firmasi vaikkapa eMBA lisätutkinnon hankkimista. Pidä journalia eli päiväkirjaa tekemistäsi töistä ja vastuistasi. HR ei kuitenkaan tee sitä puolestasi. Pidä "resume" ajan tasalla ja etsi uusi työ itsellesi. https://www.youtube.com/watch?v=yAiNJWT-J44

   • Anonyymi

    Nykyisen esimiehen takia on turha pyytää henkilökohtaisia korotuksia joten yleiskorotuksilla menty tähän asti. Työpaikan vaihtoa pidänkin ainoana vaihtoehtona parempaan palkkaan. Mietin vain onko kovinkin yleistä että DI jolla vuosien työkokemus saa noin huonoa palkkaa.


  • Anonyymi

   Jos ei ole provo niin 3300e vaativista asiantuntijatehtävistä 5 vuoden kokemuksella on heikko palkka, koulutuksesta riipounatta......

  • Anonyymi

   En ole juuri palkintoja saanut, palkitsemisestahan aloittaja kyselee.

  • Anonyymi

   Ei muuta kuin alennetaan dippainssien työt vaan kutsumustyöksi ja työn iloksi. Bruttopalkka tonniin ja ikäkiintiöt, ei yli 25v.

  • Anonyymi

   Itse valmistuin sähköalan DI:ksi 2008 , sitä ennen sain kesätyöpaikan ja melkein perään dippatyöpaikan tunnetusta suomalaisesta teollisuusfirmasta mihin jäin valmistumisen jälkeen töihin. 5 vuoden työskentelyn jälkeen (toimitusprojektien hallinnassa) palkka oli 3100 eur/kk. Sain mahdollisuuden vaihtaa työnantajaa ja palkka uudessa firmassa projektipäällikkönä 5000 eur/kk.
   Reilun vuoden jälkeen uudessa firmassa sain mahdollisuuden sisäiseen siirtoon ulkomaille missä edelleen ja palkka nykyään 10k eur/kk.
   Et ole varmasti ainoa samassa tilanteessa oleva, älä lannistu. Työnantajan vaihtaminen on aina riski mutta taustat selvittämällä usein miten kannattava.

   • Anonyymi

    On se kyllä kumma kun miltei aina tämän ”tunnetun suomalaisen teollisuusfirman” työntekijät on täällä kommentoimassa..


   • Anonyymi

    Ettei vaan ollut W:llä alkava suuri tunnettu teollisuusfirma? Siellä minäkin, eli tämän ketjun surkeasti palkattu aloittaja.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ettei vaan ollut W:llä alkava suuri tunnettu teollisuusfirma? Siellä minäkin, eli tämän ketjun surkeasti palkattu aloittaja.

    Ei ollut vaan toinen Hyvinkäällä sijaitseva K:ll alkava


  • Anonyymi

   Insinöörejä koulutetaan nykyään niin paljon että ne ovat sellaista bulkkitavaraa. Ihan hyödytöntä on opiskella insinöörialoille tänä päivänä. Palkkaa maksetaan tasan se mimimi.

  • Anonyymi

   Minä olen työtön ja minullä on kokoomuksen puoluekirja saan yritystukia siitäkin huolimatta vaikka olen työtön noin 24500€/kk
   ei voi kun valittaa mutta taidan olla palkkakuopassa kun ei oikein tule toimeen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiedätkö autereen?

   Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
   Tunteet
   13
   1977
  2. Mikä tekee kaivatustasi

   haluttavan?
   Ikävä
   108
   1754
  3. Naisten pitäisi lähestyä miehiä enemmän.

   Milloin viimeksi lähestyit miestä ja pyysit kahville tai treffeille?
   Sinkut
   115
   1247
  4. Olit kiinnostunut mutta

   varovaisesti. Elämä koetellut sua mies? 😔
   Ikävä
   76
   1004
  5. Jos Harris saa naiset liikkeelle,niin kenties.....

   Myöskin Nikki Haleyn tukijat lupasivat Harrikselle tukensa.Harris vain 2-3% jäljessä vaikka ei ole edes viellä ehdokas.
   Maailman menoa
   134
   937
  6. Luulin olevani ainoa... Mutta jättääkö muutkin tosiaan lääkärikäynnit sivuun?

   Lueskelin netistä uutisia ja iltalehdessä oli juttua, että ihmiset eivät hakeudu hoitoihin. Luulin olevani ainoa, joka t
   Maailman menoa
   86
   875
  7. No oletko miten paljon miettinyt

   Sitä että mentäiskö me naimisiin? Mieheltä
   Ikävä
   66
   731
  8. Olet hyvin

   rakastettava ja kaipaan sinua.
   Ikävä
   38
   718
  9. Mies jos ottaisit yhteyttä

   Minuun.. kysyisit vaikka että mitä kuuluu? Eihän se paha ois..
   Ikävä
   47
   693
  10. On oltava hyvin varovaisia siinä, miten käytämme sanaa ikuisuus

   Aloitetaan tarkastelemalla sanaa ”ikuinen” tai ”loputon” Raamatussa. G. Campbell Morgan on yksi historian tunnetuimmista
   Hindulaisuus
   228
   673
  Aihe