Astudio: keskustelua järjestelmäkonkurssista nyt

Anonyymi

Pitääkö valtion velka maksaa takaisin? Ei, koska sitä ei kyetä maksamaan takaisin, siksi siitä ei keskustella. Eikä keskustella siitäkään, että jo otetulla velalla yritetään pitää velkasuhde (=bkt) jollain siedettävällä tasolla. t. haans.

23

68

  Vastaukset

  • Herroja ei huoleta velat, koska ne voidaan periä kansalaisilta (lapsilta ja lastenlapsilta).

   Noiden herrojen rahoissa ei Eu:n maksattamat pikkuvelat paina mitään!

   • Juurikin näin, suurinta populismia on väittää että nyt pitäisi panostaa lapsiin ja nuoriin ja samalla puhua velanoton lisäämisestä. Siksikö, että nämä lapset ja nuoret tulevat maksamaan tämän kaiken lystin? EU:n 750 miljardin tuki- ja lahjoituspaketista etelä-euroopan maille ei puhuttu mitään, se nyt ainakin Suomen on ensimmäisten joukossa estettävä.


  • >>Herroja ei huoleta velat, koska ne voidaan periä kansalaisilta

   Periaatteessa oikein: "herrat" (=kusettajat) tietävät, että mitä suuremmat tulot, sen paremmin velkaperinnöistä selviää (jos tulee), silla taakka kun käytännössä pyritään jakamaan kaikkien mokujen ja sopuleiden kesken tasan. Siis tasaveroperiaatteella. Silloin ei niin paljon paina, kun on satojatuhansia euroja tilillä, eikä tosiaankaan, se summa vielä henkilökohtaisena velkana !

  • Asiantuntijat myös tunnustivät yhden tärkeän asia "nollakoroista": Korot on nollilla vain siksi, ett'ä velkoja on jo niin paljon, että kymmenyksenkin prossayksikön nosto hilaisi pelkkien korkojen maksun tasolle, josta ei selvittäisi ilman LISÄ-velan ottoa !

  • Vesa Puttonen on järkimies, S. Korkman EU:n korruptoima viihdepelle.

  • >>Siksikö, että nämä lapset ja nuoret tulevat maksamaan tämän kaiken lystin?

   Lapset ja nuoret ovat jo nyt niin velkaisia, että heillä on täysi työ taistella omien henkilökohtaisten velkojensa kanssa. Ei siis todellakaan mitään puhettakaan siitä, että he tulevaisuudessa hoitelisivat myös jättimäisiä julkisia velkoja. Eheei, pojat, nyt oletta hakoteillä.
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/14411344/puttos-vesa-asuntoluotot-riskittomia-pankeille---
   Puheet tulevien sukupolvien velkavastuista on puhtaasti ongelman lakaisemista maton alle, siksi ajaksi että ehdin rellestellä ympäri maailmaa ja kuolla ennen takaisinperintää pois. Harhautusta ja toiveajattelua.

  • >>Vesa Puttonen on järkimies, ..

   Tiedä häntä ? Puhui "kasvusta", vaikka pitäisi kyllä tietää, että järjestelmäromahdus on seurausta "kasvun" pysähtymisestä. Jos maailman velkaantunein maa Japani ei ole velallaan saanut aikaan kasvua vaan se nollatasonkin "kasvu" on vain ollut tuon velan ansiota, niin kuinka sitten suomi. Näin Puttonen kuitenkin väitti. Kukaan keskustelijoista ei halunnut kertoa karua totuutta Automaatiosta: se syö ostovoimaa, luo rajua ylitarjontaa hyödykkeistä, pakottaa pelurit kartelleihin ja loppu onkin "historia", eli tämän päivän arkipäivää: elämistä velaksi. Suurin osahan lisävelastakin menee SUUR-työttömyyden hoitoon. Tämäkin ikävä fakta jäi mainitsematta.

  • Kun joku hinkuu keskustelua euron perään, niin sitä on turha odottaa, sillä euro on niin keskeinen osa EU:ta, että valuutasta jutustelu on ajanhukkaa. Britit sen tietävät kaikkein parhaimmin.
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/16462069/a-studion-keskustelussa-ei-taaskaan-puhetta--eurosta-ja-sen-haitasta-suomen-talouteen---

   Euro on suomen teollisuuseliitin ikioma hanke eikä EK:lla ole mitään aikeita siitä luopumiseksi. Valuuttahyöty pantiin omiin taskuihin ja hinnat nostettiin silti taivaisiin. Periaate oli ja on:

   MARKASTA EURO HINNNOISSA, PALKAT KUUDESOSASSA.

   Tunnette sen nahoissanne

  • Ööö!?

   BKT ja valtionvelalla ei kyl o MITÄÄN keskinäistä linkkiä tai seuraussuhdetta toisiinsa!?

   Ja tuliks sulle, tai kenellekään muullekaan ”otetaan velkaa ihan vitusti!” puupäälle mieleen, et siit valtionlainasta pitää kuitenkin IHAN JOKA VUOSI maksaa edes ne korot! :) Tällä hetkellä tollasta miljardin luokkaa per vuos.

   Lisää velkaa ottamalla luottoluokitus huononee.
   Luottoluokituksen huonontuessa sen velan maksamiseksi otettava uusi velka (Juu! Valtionlaina maksetaan juurikin uudella otetulla velalla! Koska muuten sitä ei olis varaa maksaa suoraan valtion tuloista! Koska: Siksihän sitä velkaa on juuri jouduttu ottamaan alunperinkin, koska VALTIO ON PA!) on entistä kalliimpaa, koska siitä menee sit vöhän perkeleen paljon isommat korot.

   Ja siitä taas on seurauksena: Kreikka.

   Ja mees kysyy kreikkalaisilta tavan sukankuluttajilta tänäpänä et oliks kuin fiksu veto ottaa pirusti velkaa! :)

  • Jos olisin päättäjä maksaisin kerralla
   valtionvelan pois ,ottamalla lainaa eläkesäästötileiltä.Silloin meidän korot
   kerääntyisi oman maan hyväksi ja käyttövaramme paranisi ja nousukausi
   valmistuisi.Eläkelläisten toimeentulo ei
   olisi huithapelien pörssi ihmisten varassa.
   Eläke rahaa hoitava koneisto voitaisiin
   alarajaa.

  • >> BKT ja valtionvelalla ei kyl o MITÄÄN keskinäistä linkkiä
   >> tai seuraussuhdetta toisiinsa!?

   Mitäpä jos kokeiltaisiin asia: jätetetään uudet jättivelat ottamatta !!

   Poliitikot eivät uskalla tehdä sitä, sillä elintasonne romahtaisi kerralla. Siksi asiaa ei edes uskalleta kokeilla. Päivän selvää on, että velanotolla yritetään torpata jo tapahtunutta bkt- pudotusta (10-20 %) suurempi romahdus. Niiden on pakko maksaa jättityöttömyyden uhreille, ja uusi velka on ainoa vaihtoehto kun vanhat on syöty tai viety ulkomaille.

  • Suurpääoman tarkoituksena on velkaannuttaa Suomi ja siinä on poliittinen johtomme auttamassa.
   Kun velka on lopulta liian suuri, voidaan sen perusteella alkaa asettaa Suomen avutamiselle ehtoja.
   Vaikka jo lähes kaikki valtion omaisuus on myyty, jäljellä oleville on vielä ottajia.
   Pohjavesi, yksityismetsät, muut mahdolliset luonnonvarat.
   Maailman Pankki ja WTO asettavat ehtoja joilla Suomi saa helpotuksia velkaehtoihin ja avaa elinkeinoelämänsä täydellisesti ulkoiseen hallintaan.

  • >>Lisää velkaa ottamalla luottoluokitus huononee.
   >>Ja siitä taas on seurauksena: Kreikka.

   Väärin ja oikein ! Automaattisesti velanotto ei huononna luottoluokitusta mutta Kreikan tie on kyllä varma.

   Pitää muistaa, että "luottoluokittajat" ovat amerikkalaisia kapitalisti-pelureita, eikä mitään muuta. Siis vain kovan luokan huijjareita. Nämä viimekädessä olivat Kreikan ahdingon takana, vedättämällä kreikan lainakorot jopa yli 30 % tasolle. Ne ("luokittajat") tiesivät, että jonkun on pakko maksaa.

   EU riensi apuun jäsenvaltioiden "kolehdin" turvin ja tarkoitus oli päästä eroon markkinalainoista, joilla "luokittajat" (=amerikkalaiset kusettajat ) rahastivat. EKP oli tuki ja turva lopulta. Nyt kreikan lainat on japanilaistyylisiä ekp-vekseleitä. Niihin amerikkalaiset kusettajat eivät pääse käsiksi.

   Mutta toisaalta, tuputtamat saamiaaan rahoja vaikka suomen kaltaisille hölmöläisille, ja olemme totaalikusessa !

  • >>Suurpääoman tarkoituksena on velkaannuttaa Suomi
   >>ja siinä on poliittinen johtomme auttamassa.

   Suurpääomaa ei Vittuakaan kiinnosta "suomi" ja sen velkaantuminen. Suurpääomaa kiinnostaa vain ja ainoastaan OMA ETU ja rahastus keinoja kaihtamatta. Puheet "isänmaan edusta" on vain perseennuolijoiden propagandaa, jotta itse saisivat itselleen hyvää palkkaa ja pysyisivät virassa tai asemissa.

   Hyvä ja konkreettinen esimerkki oli Wahlroosin vero-pako maasta ahneuden nimissä. Siinä ei "isänmaata" ajateltu vitunvertaa. Tästä huolimatta oikeisto-yle jaksaa marssittaa tätä kapitalistia kanavilleen jauhamaan propagandaansa.

   • Lainantajan etuhan on saada tuottoa antamalleen lainalle ja Suomi yhtenä velallisena on kiinnostava siinä kuin muutkin.
    Paitsi että Suomi on tunnestuti ollut luotettavampi ja nöyrempi maksaja kuin monet huonommat maat.
    Wahlroos ei edusta ainakaan suoraan valtioita luotottavaa pääomaa, joten hänen tekemisensä eivät liity Vittuakaan sellaista edustavan pääomaan toimiin tai kiinnostuksiin.
    Vaikka Suomi on pieni talous maailman valtioiden joukossa, ei ole mitään syytä kuvitella että Suomen jo yli sadan miljardin velka ja siitä saatu varma tuotto ei olisi olisi kiinnostava kohde suurpääomalle. Tai ainakin pienelle ja keskisuurelle valtioita luotottavalle pääomalle.


  • >>Lainantajan etuhan on saada tuottoa antamalleen lainalle

   Sinäpä sen sanoit !! En ollut kuullutkaan tuollaista pitkään aikaan, nyt kun systeemiä masinoidaan "nolla"-koroilla. Kysymys kuuluu, miksei pankit ole jo lopettaneet toimintaansa, onhan lainaaminen tappiollista, "nollakoroilla". Se on varmaa se.

   Mutta on yksi mahdollisuus, korot eivät todellisuudessa olekaan nolla vaan tuo uskottelu on vain Täky mokujen houkuttelemiseksi tiskille.....

   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15068951/haansin-korko-teesit---quotnollakorotquot-huijjausta-!

   ... ja kas, pankit porskuttavat !

  • Ongelma ei ole velan suuruus vaan velan suhde bruttokansantuotteeseen.

   Vaikka velka ei pienenisi, mutta bkt kasvaisi nopeammin kuin velka, tuo suhde pienenee. Eli vaikka ei maksettaisi senttiäkään velkaa pois, niin velkasuhde pienenee kun bkt kasvaa.

   Ongelmana Suomen bkt kasvulle on Trump, Putin, IMF tässä järjestyksessä.

   • Miten Putin on ongelmana Suomen bktn kasvulle?
    Sanktiot Venäjää vastaan asetti Yhdysvallat ja ne on pidetty voimassa vaikka kaikilta on jo unohtunut miksi ne edes määrättiin.
    Niiden seurauksena menetettiin miljardien vientitulot ja matkailutulot vuosikausiksi.
    Venäjän asettamat rajoitukset ovat yleensä olleet vastauksia lännen määräämille tuontikielloille esim. elintarviketurvalisuuteen liittyen mutta mitään suuria esteitä ei ole suoranaisesti ollut.
    Eri asia on Venäjän byrokraattisuus ja korruptio jotka voivat tehdä kaupankäynnistä vaikeata mutta ne ovat vanha kulttuurinen ominaispiirre, eivät Putinin asettamia esteitä.
    Luultavasti Putinille sopisi kaupan lisääminen Suomen kanssa esimerkiksi muillekin länsimaille.
    Se, joka ei hyvällä katsele minkäänlaista Venäjän lähenemistä muun Euroopan kanssa, löytyy kyllä tuosta listalta.
    Mikä olisi luontevaa maantieteellisistakin syistä Suomelle, on kuitenkin suurvaltojen voimapolitiikan seurauksena vajaakäytössä.
    Ne sanktiot muuten asetettiin Ukrainan separaatioon liittyen. Makuasia keitä sitten siellä halutaan separatisteiksi kutsua.


  • Syömävelkaa ei pidä valtionkaan ottaa. Vastassamme on automaattisesti palvelujen karsinta. Hyvinvointivaltion sotetukia ja koulutuspalvelut nykytasolla pitäisi turvata. Kaikki ylimääräinen pitäisi karsia. Esim. Stean avustukset pitäisi käydä tiukalla kammalla läpi samoin opetusministeriön. Kaikki tuottamattomat pitää karsia pois.
   Palataan siinä suhteessa taaksepäin, että vapaaehtoisuus nousisi tietyillä alueilla.

  • Velka pitää aina maksaa takaisin. Yhtenä säästökohteena voi olla sotetukien uudistaminen kansalaisuusperusteiseksi, niin kuin useissa maissa on. Lisäksi turvapaikanhakijoille tarjotaan vastaanottokeskuksesta asuminen ja ruoka sekä hygienia. Ei mitään kuukausirahaa.
   Kyllästynyt siihen että rahaa syydetään turhaan.

   • Valtioiden, toisin kuin yksityisten ihmisten, velkaa ei välttämättä tarvitse maksaa takaisin.
    Velan pääoma on laskennallinen arvo jonka perusteella maksetaan lainan kuluja, esim. korkoa joka on velan reaalinen rasite.
    Ylivelkaantuminen antaa mahdollisuuden ottaa hallintaan koko talous kun se lopulta on alistettava "tervehdyttämiselle" velkojan ehdoilla.


  • >>Kyllästynyt siihen että rahaa syydetään turhaan.

   Nyt sinulta jäi se oleellinen huomaamatta: Juuri tuo rahan "syytäminen" on yritys kasvattaa sitä bkt:ta.

   Jos ei ole rahaa "syydettäväksi", bkt putoaa. Juuri Siksi ne ottavat sitä velkaa, että bkt jaksaisi eikä velkasuhde repeäisi. Tosin käytännössä näin käy väkisin, Japani on siitä elävä esimerkki, usa toinen

  • >>Juuri Siksi ne ottavat sitä velkaa, että bkt jaksaisi eikä velkasuhde repeäisi.

   Perinteisesti kapitalismissa on ENNEN, siis 30 vuotta sitten ja yli, ollut asia niin, ettei "keskuspankkirahoitusta" ollut ja silloin piti velkoja aidosti hoidella. Silloin velat elivät kunnes ne oli maksettu, pääsääntöisesti.

   Näin ei ole enää tänään, sillä rahat katovat yllättävänkin äkkiä, vaikka pörssipelissä tai muussa vastaavassa kasinopelissä ja velat jäävät. Kun niiden määrä vastuullisen tuloihin nähden on ylivoimainen, ne pyyhkäistään pois päiväjärjestyksestä. Keskuspankin "velkakirjaostoin".

   Siksi "työ EI enää olekaan parasta sosiaaliturvaa", kuten kokoomus-koijjarit "opettaa". Paras sosiaaliturva tuleekin KESKUSPANKISTA !!!

   Muistakaa se aina, sillä paluuta Entiseen ei enää ole olemassa !!! Siitä pitää automatisointi, MAMUtus, ja tekoäly huolen !!!

   t. haans.sea

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sanna Marinin hallituksen hanke tyrmistyttää:

   1680 euron kuukausituloilla pitää maksaa 25000 euron remontti? https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sanna-marinin-hallituksen-hanke-tyrmistyttaa-1680-eu
   Maailman menoa
   267
   4149
  2. Sohvi takaisin Eirassa

   Riita tullut,yöllä lähti koiran kanssa,aamupäivitys eirasta,lakanoista tunnistin,samat mitkä vaihtoi silloin toukokuussa😅
   158
   2600
  3. Sofia muuttaa?!

   Instan mukaan Sofia Berlöff muuttaa taas. Mutta minne tällä kertaa?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   105
   2561
  4. Sofia nuolee shampanjapulloa instassaan

   Laittoi storyyn, on Stefun ja kavereidensa ja Stefun siskon kanssa bilettämässä Hangossa. Nuolee kallista shampanjapulloa... iljettävä video.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   78
   1313
  5. Stefun sisko Charlotta laittoi Sofiasta sydänvideota omaan instaansa

   Stefun suku on ottanut avosylin Sofian sukuunsa. Chaali joka ei ikinä laittanut mitään Martinasta, laittoi julkisena videopätkää omaan instaansa, joss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   1276