Saako uskovainen katsella elokuvia.

Anonyymi

Eli siis oon tässä alkanu miettii et onko väärin tai Jumalan sanan vastaista katsella elokuvia. Minulle on selitetty että esim TV tä ei ole sen sisällön takia (esim kova musiikki) . Mutta entä jos ne elokuvat joita katsoo eivät sisällä mitään mikä on Jumalan mukaan syntiä, saako niitä silloin katsoa?

9

1234

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Itse olen ymmärtänyt niin, että syntiä on hylätä Jumala. Jso et elokuvien tai minkään muun vuoksi hylkää Jumalaa, sinulla ei ole syntiä. Mutta kaikki ei silti välttämättä ole hyvää tai hyväksi. Nykyelokuvat ja TV:n sisältö on mielestäni 99,9 % surkeaa, enkä suosittele kenellekään.

      • Anonyymi

        Vanhat kotimaiset on hyviä, pidän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vanhat kotimaiset on hyviä, pidän.

        "sydän" sanoo, mitä saa tehdä ja mitä ei.

        normaali-ihminen seuraa myös maailman asioita, on TIEDETTÄVÄ mitä maailma (yhteiskunta), elää, toimii, jne.

        itse katson paljonkin elokuvia, ne ei OMAA VAKAUTUMISTANI mitenkään poista, voi tietenkin päivitellä: "voi, kuinka kauheeta", jne. Sitäpä juuri, ei voi elää, jossakin "pilvilinnoissa" / "Jeesus tulee, niinpä, Jeesus tulee, - jonain päivänä, vuonna, vuosisatana ??
        siitä huolimatta, on elettävä "tätä päivää"

        Jeesus raamatussa sanoo: "kukin päivä pitää huolen itsestään"


      • TV:n sisältö on mm. suoratoistopalvelujen ansiosta tasan sitä mitä kukin haluaa. Mitä oikein tahdot, jos 99,9 % on mielestäsi surkeaa? Ei nimittäin ole.


    • Anonyymi

      Sisältäähän Raamattukin kuvauksia jutuista, jotka Raamatun mukaan ovat syntiä, niin kuinka voisi olla syntiä katsella vastaavanlaisia kuvauksia elävinä kuvina?

    • Anonyymi

      Ei Raamattu kiellä elokuvien katsomista. Ei sieltä löydy kohdan kohtaa televisioista. Vastahan noi kehitettiin joko 1950 tai 1960 luvulla.
      Mutta tarkkana täytyy olla siinä mitä televisiosta nykyään katsot. Sillä on merkitystä. Kaikki tv ohjelma tarjonta ei ole todellakaan ole kristityille sopivaa.

    • Anonyymi

      Jo Mooseksen kirjaan oli merkitty tieto: Jumala antoi meille mannaa autiomassa 40 vuoden ajan, mutta minun jälkeeni tulee minun kaltaiseni profeetta joka antaa teille ELÄVÄÄ LEIPÄÄ. Kuka tahansa ei kuuntele tuota profeettaa se pitää leikata irti kansastansa. Mooses on kehittynyt toisen myöhemmin lähetettävän profeetan eli ELÄVÄN LEIVÄN kautta kohden parempaa käsitystä laista. Ja parempaa tietoa historiasta ja muusta vastaavasta.

      Kuolema oli kuninkaana Moosekseen asti eli vuoteen 1554 eKr asti

      Synti oli kuninkaana Kristukseen asti eli vuoteen 33 jKr asti ja synnin pistimenä toimi laki, vaikka laki oli suunniteltu kaukonäköisesti aivan muulla tavalla toimimaan.

      Vanhurskaus oli kuninkaana jonnekin 1500 jKr asti, jonka jälkeen armovälineet tulivat ilmaisiksi.

      Armo on nykyisin kuninkaana ja sen perusperiaate on joka muita armahtaa se saa myös itse armon.

      EILEN TULI MUUTEN UUSI SELITYS KOHTAAN : SYNNIN PALKKA ON KUOLEMA. Tämä ei tarkoita, että syntiä tehnyt ihminen kuuluu asettaa kuolemaan, vaan se tarkoittaa että syntiä tekemällä tulee aina sivuvaikutus JONKUN toisen kuolema. Lähimmäisen fyysinen tai hengellinen kuolema. Mooseksen laki ratkaisee asian antamalla synnin anteeksi uhrieläimen verta vuodattamalla. Syntiuhrin esittämällä. Monet ovat aiemmin käsittäneet väärin tuon sanan kun ajattelivat, JOKA SYNTIÄ TEKEE SEN SIELUN PITÄÄ KUOLLA. Se ei merkitse, että syntiä tehnyt tulee aina tappaa, vaan se merkitsee, että JOKA SYNTIÄ TEKEE SEN SIELU RIUTUU, PAATUU, HÄIRIINTYY TMS. ja jopa kuolee pois. Joka syntiä tekee sen sielun tulisi tai pitäisi kuolla. ( I käskyn mukaan: joka noudattaa käskyjä elää tuhansiin polviin, mutta joka lipee kokee rangaistuksen kolmanteen ja neljänteen polveen asti):

      SYNNIN PALKKA ON KUOLEMA = LÄHIMMÄINEN KUOLEE HENGELLISESTI TAI RUUMIILLISESTI JOS HARJOITAT SYNTIÄ.

      JOKA SYNTIÄ TEKEE SEN SIELUN PITÄISI KUOLLA ( I käskyn mukaisesti) = henki hengestä ja sielu sielusta ja silmä silmästä eli joka aiheuttaa syntiä tekemällä lähimmäisen kuoleman on vaarassa itse tulla tilaan jossa kuolema tarttuu kiinni ja käy käsiksi.

      Jo kuvien tekeminen tai jopa vastaan ottaminen lahjana on kuolemaan johtava synti. Se merkitsee I käskyn rikkomista ja siitä seuraa aina lähimmäisten kuolema. Kun nyt tulee Eurooppaan ja Suomeen Uusi tekijänoikeusdirektiivi niin onkin jälleen oiva tilaisuus tehdä kääntymys kuvista ja vieraista meemeistä.

      Joka tuon lain jälkeen vielä jatkaa vieraita kuvia ja vieraita meemejä esittelemisen se epäilemättä syyllistyy lähimmäisen kuolemaan. Vielä kun Imaami Mahdi ja Profeetta Isa (Luojan viimeinen henkäys ristillä) ovat saapumassa on aika otollinen kääntymyksen tekemiseen suurella sydämellä. Helluntaikirkkoon onkin jo toraisteja eli Mooseksen lakiin perehtyneitä ilmaantunut.

      LÄHIMMÄISELLE EI TEE MITÄÄN PAHAA SE JOKA RAKASTAA.
      UUDESTISYNTYNYT JUMALAN LAPSEKSI EI VOI TEHDÄ MITÄÄN SYNTIÄ.
      EI MITÄÄN SELLAISTA JOKA VIETTELISI LÄHIMMÄISEN SYNTIIN.

      Joka rakastaa lähimmäisiään ei siis tee kuvia eikä ota niitä lahjana vastaan eikä millään tavalla saata lähimmäisiään lankeamaan syntiin.

    • Eikös Raamatussa sanota kymmenessä käskyssä, mitä pitää tehdä?
      Onko kymmenessä käskyssä kieltoa, että televisiota ei saa katsoa? Aivan sama, jos ajattelisit sitä, että voiko sisävessan käyttäminen olla syntiä. Raamatussa kun ei tästäkään puhuta mitään.
      Käskyt sinänsä ovat elämänohjeina hyvä perusta hyvälle elämälle. Miksi sinun pitäisi epäillä, että tekisit väärin, jos katsot elokuvia, nykyajan kulttuurisia luomuksia, ("sisävessat" mukaan lukien), jotka kertovat elämään kuuluvista asioista, hyvässä ja pahassa. Jokainen tietää, että elokuvat ovat yleensä vain viihdettä, vaikka kertovatkin ihmisen älyttömistä tekosista, tai joskus elämään kuuluvista hienostakin asioista.

    • Anonyymi

      "Kaikki on minulle luvallista, mutta ei kaikki ole hyödyksi; kaikki on minulle luvallista, mutta minä en saa antaa minkään itseäni vallita."
      Ensimmäinen kirje korinttilaisille 6:12

      "Kaikki on luvallista", mutta ei kaikki ole hyödyksi; "kaikki on luvallista", mutta ei kaikki rakenna."
      Ensimmäinen kirje korinttilaisille 10:23

      "rakkaus Jumalaan on se, että pidämme hänen käskynsä. Ja hänen käskynsä eivät ole raskaat;"
      Ensimmäinen Johanneksen kirje 5:3

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6749
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4380
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2793
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2090
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1653
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1447
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1151
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1124
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1081
    Aihe