Ketonoviisin päiväkirjan osa 4

Anonyymi

Olinpa useita tunteja uimassa, 3.5 h(vesi 18 asteista) ja saunoin väliin niin että mehut oli kyllä kaikki ja oli vielä tultava kotiin ja saatava jotain iltapalaa. Onneksi oli iso pönikkä elektrolyyttivettä jota naukkailin pitkin reissua. Ei tullut yhtään heikko olo tai pyörryttänyt.

Kaupassa taas pitkä uintireissu laittoi himoamaan nopeaa suolapalaa eli jotain sipsintapaista. Tulin kotiin ja tein pikasuolapalat eli juustoraasteesta uunissa lastuja. Tulee nopeasti, alle 10min.

Sitten munia äkkiä kiehumaan että sain tehtyä munavoita. Sitä, kylmäsavustettua lohta siemennäkkärin päällä. 😋 Ja janojuomaksi pari lonkero lightia jäillä. Siinäpä on lauantain herkut. Nyt alkaa tulla jo aika ihana väsymys.

Kuten taisin mainita olen harrastanut kylmäuintia noin 10 vuotta. Tuli oltua vedessä tosi pitkään, noin 5 uintikertaa. Ei ollut kuin ehkä 10 saunojaa koko iltana eli mukavan rauhallistakin. Kun kesäuinnille on liika kylmää ja talviuinnille liika lämmin joten meni mukavasti pienellä porukalla sateessa ja sorsien keskellä uidessa.

Olen miettinyt että kuinkahan paljon kylmä kuluttaa energiaa... Ei oikeastaan muulloin tule hiilaripitoiset tuotteet mieleen kuin vain kylmän veden jälkeen.

209

2706

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pitkä tarin ajossa sekaisin asiaa j aomia luuloja.

      • Anonyymi

        teillä on lukijalle haastava kirjoitustyyli.


    • Kylmä lisää energiankulutusta mutta silloin pitäisi olla paikoillaan. Intensiivinen liikunta nostaa kehon sisälämpötilaa joten energiankulutus ei kasva niin paljoa.

      • Anonyymi

        Eli liikunta ei sun käsityksen mukaan kuluta energiaa? Ai jaha.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eli liikunta ei sun käsityksen mukaan kuluta energiaa? Ai jaha.

        Ei kun liikunta vapauttaa lämpöä joka muuten tehtäisiin termogeneesillä. Liikkumattoman energiankulutus siis kasvaa enemmän kilokaloreilla mitattuna kuin liikkuvalla. Liikkuvalla sitten kokonaiskulutus on suurempi.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ei kun liikunta vapauttaa lämpöä joka muuten tehtäisiin termogeneesillä. Liikkumattoman energiankulutus siis kasvaa enemmän kilokaloreilla mitattuna kuin liikkuvalla. Liikkuvalla sitten kokonaiskulutus on suurempi.

        "Liikkuvalla sitten kokonaiskulutus on suurempi."

        Kokonaiskulutuksesta on varmaan kysekin. Miksi muuta luulitkaan.... 🥱


    • Anonyymi

      Eilen kävin ostamassa Paikallisen Prisman nuudelihyllyn tyhjäksi Shiratakista, jota oli onneksi tilattu lisää. Pitää hakea enempi kerralla kun se on halvinta Prismassa. On yli euron halvempaa per 200g kuin K-ryhmän kaupoissa. Mulla menee koko pakkaus yleensä kertasyömisellä.

      Eilen keksin pikaruokaa siitä. Paistoin pannulla muutaman kirsikkatomaatin, sipulia ja pirkka pesto arrabbiataa. Siihen vain nuudelit ja päälle parmesaania vaikka pestossa sitä jo onkin. Tuli ihan sama maku kuin jossain salamipastassa. Ja kun yksi lempiruoka on mausteinen pasta ja parmesaani niin tämä on mainio ruoka. Tämäkin syntyi ilman lihaa ja lihanvastikkeita.

      Tänä aamuna vain kahvia ja jälkiruokakermavaahdon loput, noin pari kolme rkl. Ei ollut nälkä kun söin aika myöhään. Vain kova suolaisennälkä johon kippasin elektrolyyttivettä. Kermavaahdossa maapähkinävoita. Lisäksi pari tl sokerijuurikaskuitua veteen sekoitettuna ja vähään määrään partajugua että menee alas. Ei tee mieli ruokaa, joten paastoan kunnes tulee kunnon nälkä. Minulla on savulohta kaapissa ja lisäksi syön munaa seurana. Eilen jäi proteiinin saanti heikommaksi joten pitää tänään vähän petrata.

      Prismassakin on tajuttu ketoruokavalion suosio ja huomasin laarillisen ketojäätelöä (ahvenanmaalaista) Hinta on vaan korkea, erytritoli on monta kertaa kalliimpaa kuin glukoosisiirappi, joten jäätelö jää harvinaisiin herkkuhetkiin, mutta niitä sentään voi pitää ketoilijatkin kun ei tarvi syödä siirappeja.

      Mun on sikäli hyvä ketoilla ja karpata että sallitut ruoat ja juomat on niitä mistä pidän muutenkin. Jäätelö oli oikeasti ainoa tuote mitä olen kaivannut enää. Ilman glukoosisiirappia saa myös proteiinijäätelöä, joita olen myös syönyt, merkki Lohilo (ruotsalaista). Diabeetikot on suositelleet tätä toisilleen, koska se ei nosta lainkaan verensokeria. Normihalpisjäätelöiden laatu on aina vain heikompaa. Moni jäätelö (suurten firmojen Espanjasta tuodut) on pelkkää vettä ja vaahdotettua glukoosisiirappia. Mieluummin ostaa kallista ja laadukasta ja kotimaista ja syö harvemmin

      Olo on taas mitä mainioin kun olen saanut perunaseikkailun vahingot tasoitettua. On riemullista havaita että esim maha ei ole enää tiellä kun tekee venytyksiä ja vatsaliikkeitä. 💃💪🏾

    • Anonyymi

      Ketoryhmissä saa hyviä ideoita ja tietoa ruokatarvikkeista, mistä ei ole itse tietoinen. Nyt mun ruokavalioon tuli myös Macadamia-pähkinät, joissa on tosi vähän hiilareita verrattuna moneen muuhun pähkinään. Ovat helkutin herkullisia, paahdettuja ja suolattuja. Siinä onkin hyvä leffaherkkuvinkki ja suolapala lonkeron ja viinin kera. Lidlin tuote, en ole muualla nähnytkään. Tämä ketojäätelön lisäksi uutta.

      Mulle on nyt kolmen kuukauden karppaamisen myötä vakiintuneet tietyt luottoruoat, jotka on hyviksi ja vähähiilarisiksi huomattu ja muuntelumahdollisuudet on rajattomat. Lisävinkkejä kaivataan, että voisi laajentaa repertoariaan.

      Mulle tärkeimmät ja aina kaapissa olevat vhh-tuotteet ovat: kaalit ja kurkku, punainen pesto, oliivit, kala, kerma, kananmunat, juusto, rasvainen jogurtti, siemenlajitelma, soijajauho, psyllium, sokerijuurikaskuitu, mantelijauho, voi, oliiviöljy, mct-öljy, maapähkinävoi, pähkinät, pakasteessa marjat. Näillä pärjää vaikkei mitään varsinaista ruokaa valmistaisikaan ja näistä saa koostettua monenlaista hyvää keskenään.

    • Anonyymi

      Kunnon HIIT-uintireissu. Otin kunnon treenit kun voimia tuntui olevan kuin pienessä kylässä. Erikoinen olo, oli valtavasti suorituskykyä ja olis jaksanut kauemminkin. Olin syönyt ennen lähtöä sokerijuurikaskuidulla leivitettyä seitä, kaalisalaattia, juustoa ja pala 85% suklaata. On euforinen olo! Eikä vähiten sen vuoksi että uimarengas on lanteilta supistunut ja uimapuku alkaa tuntua kohta lantiota lukuunottamatta vedessä löysältä. Kävely uimalasta oli kevyttä. Ihan uskomaton fiilis. 🤪 En ole ollut varmaan 25 vuoteen näin hoikka ja hyväkuntoinen, vaikka olen liikkunut aina. Nyt tässä on ihan joku uusi juttu.

      Eikä ollut edes nälkä tullessa ja nyt tein vasta iltaruoan. Kukkispizzaa kirsikkatomaateilla, oliiveilla, sipulilla ja salamisuikaleilla. Reilusti chilihiutaleita. Tuli ihanan herkullista. Tänään tuskin tarvii muuta. On ihanan raukea olo joten taidan nautiskella olosta ja mennä aikaisin nukkumaan. Ai että voi elämä tuntua mukavalta... ❤️

    • Anonyymi

      Tänään taitaa olla Shirataki-päivä. Vaihtelun vuoksi voisi tehdä kana-aurajuustokastikkeen tai kana-basilika-kermakastikkeen.

      Lisään aina minun lempiruokaan eli satay-kastikkeeseen parsakaalin nuppuja pieneksi pilkottuna, paprikaa ja sipulia jne. Ennen tapasin syödä paljon pakastewokkivihanneksia mutta ne on joutunut jättämään sillä niissä on paljon porkkanaa. Kypsennetyn porkkanan GI-pitoisuus on suuri.

      Porkkanaa laitan enää korkeintaan kaalisalaattiin pieninä suikaleina ja väriksi. Pitäisi muuten tehdä coleslawia, vhh-herkkua sekin. Aamulla söin vähän partajugua, jossa reilusti, noin desi turvotettua sokerijuurikaskuitua ja muutama tuore mansikka. Eilen tuli syötyä suolaista ja aamusta tuntui että ei tarvitse vielä suolaa, joten jätän suolaiset päivälliseen. Lounas on jo jäänyt näköjään pois päivän ruokailusta täysin tarpeettomana. Hyvin näyttäisi pärjäävän jo kahdella-kolmella syömiskerralla päivässä. Nyt lomalla on tullut mentyä nukkumaan myöhään joten on painottunut syöminen iltaan siten, että tarvii jonkun palan ennen nukkumaanmenoa. Eilen söin oliiveja, kun tuli se suolaisennälkä. Ja yhden 85% suklaan palan (Lidl).

      Lidlissä on herkullisia, isoja napostelu-valkosipulioliiveja. Niitä silppusin pizzan päälle ja niitä voi pari syödä jos tulee suolaisen tarve. Elektrolyyttijuomaa ei ole tarvinnut nyt enää juuri lainkaan, kun elimistö on selvästi adaptoitunut rasvapolttoiseksi. Ainoastaan uintireissulle ja kävelylenkille otan e-juomaa mukaan. En tiedä olenko ketoosissa, ehkä siinä rajoilla keto-vhh. Sydämen rytmihäiriöt on täysin poissa, samoin outo tärinä aamuyöstä ja aamuvarhain. Aiemmin luulin että se liittyy verensokerin laskuun yöpaaston takia ja nousin varhain syömään aamiaisen. Tämä hirveä tutina pelotti minua niin, että syöksyin aamulla lääkäriin ja pyysin päästä verensokeritesteihin diabeteshoitajalle. Tämä otti pikasokerin kun en ollut syönyt vielä ja totesi että on normaali ja pääsin sokerirasitustestiin joka oli myös normaali. Yksi hoitaja, joka oli karpannut kyseli vähän syömisistäni ja totesi että saattaa olla vaan hiilihydraattivieroitusoireita, söin ajoittain vähähiilarisesti, eli hyväkarppasin joten elimistö oli koko ajan siinä rajoilla, että vaati lisää hiilaria ja moitti kun sitä ei tullut. Osaksi se johtui raudanpuutoksesta, jota ei havaittu. Hemoglobiini on normaali mutta transferritiinit alakantissa.

      Tämä on ollut pitkä tie päästä irti turhista hiilareista. Olotila on rauhainen, seesteinen ja mieli positiivinen. Ei ole mielialan vaihteluja ollenkaan.

      Minä olen vaan syönyt niin pitkään hiilihydraattivoittoista ruokaa, ettei adaptoituminen ole hetkessä käynyt. Ennen aloitin aamun aina puurolla ja marjoilla. Siitä tulikin hyvä olo, ja maha tykkäsi, mutta parin tunnin päästä oli jälleen nälkä ja oli syötävä taas jotain. Oli vaikea pysyä päivän kalorirajoissa ja se hiilarihimo oli taustalla koko ajan ja se sai ottamaan lisää hiilaria, ja sitten kauheat tunnontuskat, kun ei saa pidettyä itseään aisoissa. Sitä ei tajunnut, että syy on hiilaririippuvuudessa. Ei saanut mitenkään pidettyä kaloreita siten kurissa, että olisi päässyt laihtumaan kuten nuorena. Tämä rasitti, että joka välissä pitää syödä eli noin 3-4 h välein. Ja paino ei laskenut vaikka kuinka yritin syödä terveellisesti. Ikä jo tekee sen, ettei laihtuminen enää käy niin helposti kuin nuorena.

      Hassua oli kun kävin eilen kaupassa myöhään illalla ja huomasin ettei sipsihyllyt enää vedä lainkaan puoleensa. Ne ei lähetä enää mitään impulssia. Perunaan mulla on ollut aikamoinen himo, josta vaati hieman aikaa vierottautua. Olen ollut selvästi hiilihydraattiriippuvainen, ja perunan tärkkelys palkitsee aivoja samalla lailla kuin alkoholi. Sipsit ja juustonaksut on olleet nopein keino ruokkia hiilaririippuvuutta. Kaikki peruna on ollut herkkua: keitetty, paistettu, muusi, sipsit, ranut. Ruisleipä on ollut addiktoivaa, ja olen saattanut todella syödä sitä ihan koko päivän aterioilla. Viimeksi olen syönyt sipsejä tai ranuja helmikuussa, ruisleipää jouluna. Taisin kyllä syödä linssisipsejä, mutta ihan samaa hiilaria, glukoosia, arominvahventeita sekin on.

      Yksi herkkuruokani on paitsiossa tällä hetkellä eli omatekoinen intialainen linssikeitto. Otan sen jälleen ruokavalioon kun loivennan hiilarirajoitusta. Se on vaan uskomaton herkku, linssejä, korianteria, kookosmaitoa jne. Sitä voi nauttia pienen lautasellisen sillon tällöin jossain vaiheessa.

      Ja tänään on taas uintipäivä ulkosalla, lämmintä riittää. Nautitaan kesästä ja siitä, että vuoroin paistaa ja vuoroin sataa.

    • Anonyymi

      Kylläpä kului taas kaikki mitä on syönyt. 1,5h intensiivinen uinti-vesijuoksu hiitteineen. Pukkasi hyvät lonkerokelit tai oikeestaan tarvitsi palautusjuomaa, vaikka olikin sokeriton tämä lonkku. ☺️🍸Mutta kyllä sitä aina keksii jonkun syyn lonkerolle. Onhan siinä vettä, joka on terveellistä. 😂

      Pähkinää ja pizzanloppua ruoaksi.

    • Anonyymi

      Laskinpas oikein tarkkaan tänään hiilarit. Oli epäilys siitä että ois lipsunut ote, eli tsekkaus.

      Aamulla partajugua desi, siihen mustikkaa ja sokerijuurikaskuitua turvotettuna desi. Bullet proof-kahvi.

      Päivälliseksi Shiratakia iso annos, eli 200g. Satay-kastiketta (purkista, hh 8g /100g, parsakaalta ja sipulia (ei ollut muuta sopivaa vihannesta kaapissa).

      Illalla bullet proof-kahvi. Tässä tämän päivän syömingit. Hiilarit just alle 20g.

      Plus pari ronkeloa eturuoaksi. Mut niitä ei tarvi laskee mihinkään kun ei ole hiilaria eikä sokeria.

      Terv ketonoviisi

      • Anonyymi

        Ajatella, syömäni kuidut on ilmeisesti liikaa kun oli kirjoitus poistettu. ☺️. Aika paljon niitä tuli syötyäkin eli laskujen mukaan 45-48 g.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ajatella, syömäni kuidut on ilmeisesti liikaa kun oli kirjoitus poistettu. ☺️. Aika paljon niitä tuli syötyäkin eli laskujen mukaan 45-48 g.

        Käyn tänään isossa kaupassa. Toivottavasti löytyy shiratakia. Siinä keinomakeutetussa lonkerossa on kyllä reilusti energiaa. Itse vähennän kyllä nautitun alkoholin syödystä ruuasta eli tänään 50 g alkoholia tuplagintonicin muodossa tarkoittaa oleellisesti vähemmän ruokaa. Varmaankin salaatilla mennään.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Käyn tänään isossa kaupassa. Toivottavasti löytyy shiratakia. Siinä keinomakeutetussa lonkerossa on kyllä reilusti energiaa. Itse vähennän kyllä nautitun alkoholin syödystä ruuasta eli tänään 50 g alkoholia tuplagintonicin muodossa tarkoittaa oleellisesti vähemmän ruokaa. Varmaankin salaatilla mennään.

        "Siinä keinomakeutetussa lonkerossa on kyllä reilusti energiaa."

        Mitä pitää reiluna määränä, ja onko kilokaloreilla merkitystä?

        Tölkissä kyseistä juomaa on 33 kcal/100ml ja hiilihydraattia 0,6g. En laske kaloreita vaan hiilihydraatteja. ☺️ Karppaajalle sopiva.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Siinä keinomakeutetussa lonkerossa on kyllä reilusti energiaa."

        Mitä pitää reiluna määränä, ja onko kilokaloreilla merkitystä?

        Tölkissä kyseistä juomaa on 33 kcal/100ml ja hiilihydraattia 0,6g. En laske kaloreita vaan hiilihydraatteja. ☺️ Karppaajalle sopiva.

        Asiaa on luonnollisesti tutkittu ja on havaittu että lihomisen kannalta vain energian saannilla on väliä.

        Karppauksen isoin toimintaperiaate on ravinnon yksipuolisuus. Sitten kun alkaa syödä ja juoda korvikkeita niin hyöty menetetään.

        Itse en enää syö maistuvaa ruokaa vaan syön elääkseni.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Asiaa on luonnollisesti tutkittu ja on havaittu että lihomisen kannalta vain energian saannilla on väliä.

        Karppauksen isoin toimintaperiaate on ravinnon yksipuolisuus. Sitten kun alkaa syödä ja juoda korvikkeita niin hyöty menetetään.

        Itse en enää syö maistuvaa ruokaa vaan syön elääkseni.

        "vain energian saannilla on väliä (...) Karppauksen isoin toimintaperiaate on ravinnon yksipuolisuus. Sitten kun alkaa syödä ja juoda korvikkeita niin hyöty menetetään."

        Ensin esität argumentin A jonka jälkeen tulee argumentti B jolla kumoat A:n.

        Ensin kerrot, että vain energian saannilla on väliä laihtumisessa. Sitten siirrytkin väitteeseen karppaamisen yksipuolisuuteen ja "korvikkeisiin" (mistä ei selvitystä mitä niillä edes tarkoitetaan) ja kerrot että energian saanti ei ollutkaan se merkitsevä jutttu, vaan jokin korvikkeiden viemä hyöty siinä energiansaannissa. Energian saannilla ei siis olekaan väliä, vaan sillä että syödään "korvikkeita"? Kaiken lisäksi olet itse väittänyt olevasi karppaaja jne, joten siis sinä syöt yksipuolisesti? Vai tarkoittaako se, että jos sinä syöt yksipuolisesti, niin kaikki muutkin karppaajat syö yksipuolisesti? Syökö kaikki kuten sinä?

        Onko sinusta esimerkiksi vesi oluen korvike, ja pähkinät mansikan korvike? Sinä kun annat asioille aivan eri merkityksiä kuin mitä yleisesti näillä asioilla käsitetään.

        Karppaus kun on yksinkertaisimmillaan vaan sitä että hiilarit rajoitetaan mahdollisimman vähiin ja ne hankitaan mahdollisimman terveellisistä, matalan GI:n lähteistä. Mitään korvikkeita ei tarvita, vaan hieman mielikuvitusta ja kauppojen hyllyjen kollaamista.

        Onhan Shiratakikin vehnänuudelin korvike, jos niin haluaa ajatella, että jos vaihtaa jonkun johonkin terveellisempään, se on "korvike". Minulle se on vain yksi nuudelilaji muiden joukossa. Japanilaiset on sitä syöneet iät ja ajat. Sinulta vaaditaan ehkä jäykkien käsitystesi notkistumista ja vähän itsetutkiskelua.

        terv. ketonoviisi


      • Anonyymi kirjoitti:

        "vain energian saannilla on väliä (...) Karppauksen isoin toimintaperiaate on ravinnon yksipuolisuus. Sitten kun alkaa syödä ja juoda korvikkeita niin hyöty menetetään."

        Ensin esität argumentin A jonka jälkeen tulee argumentti B jolla kumoat A:n.

        Ensin kerrot, että vain energian saannilla on väliä laihtumisessa. Sitten siirrytkin väitteeseen karppaamisen yksipuolisuuteen ja "korvikkeisiin" (mistä ei selvitystä mitä niillä edes tarkoitetaan) ja kerrot että energian saanti ei ollutkaan se merkitsevä jutttu, vaan jokin korvikkeiden viemä hyöty siinä energiansaannissa. Energian saannilla ei siis olekaan väliä, vaan sillä että syödään "korvikkeita"? Kaiken lisäksi olet itse väittänyt olevasi karppaaja jne, joten siis sinä syöt yksipuolisesti? Vai tarkoittaako se, että jos sinä syöt yksipuolisesti, niin kaikki muutkin karppaajat syö yksipuolisesti? Syökö kaikki kuten sinä?

        Onko sinusta esimerkiksi vesi oluen korvike, ja pähkinät mansikan korvike? Sinä kun annat asioille aivan eri merkityksiä kuin mitä yleisesti näillä asioilla käsitetään.

        Karppaus kun on yksinkertaisimmillaan vaan sitä että hiilarit rajoitetaan mahdollisimman vähiin ja ne hankitaan mahdollisimman terveellisistä, matalan GI:n lähteistä. Mitään korvikkeita ei tarvita, vaan hieman mielikuvitusta ja kauppojen hyllyjen kollaamista.

        Onhan Shiratakikin vehnänuudelin korvike, jos niin haluaa ajatella, että jos vaihtaa jonkun johonkin terveellisempään, se on "korvike". Minulle se on vain yksi nuudelilaji muiden joukossa. Japanilaiset on sitä syöneet iät ja ajat. Sinulta vaaditaan ehkä jäykkien käsitystesi notkistumista ja vähän itsetutkiskelua.

        terv. ketonoviisi

        Korviketuotteita ovat esimerkiksi mantelileipä, karppijäätelöä ja kukkakaali"pitsa". Muitakin löytyy. Noissa kaikissa on paljon energiaa vaikkei olekaan hiilihydraattia. Eivät siis laihduta mutta kovasti halajataan vanhoihin elintapoihin.

        Minä tosissaan syön aika yksipuolisesti. Hiilihydraatti tulee täysjyväruisleivästä, kaurapuurosta, täysjyväpastastasta ja bulguurista. Proteiini rahkasta, raejuustotosta ja broilerista. Rasva pienestä määrästä rypsiöljyä ja oliiviöljyä. Kasviksia, hedelmiä sitten monipuolisemmin. Hiukan juustoa ja olutta.

        Hiilihydraattilähteideni GI on kyllä matala eli alle 50.

        Shirataki on kyllä korviketuote mutta siinä on kuitua ja vähän energiaa niin on kyllä kokeilemisen arvoinen.

        Konjac on kotoisin Kiinasta.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Korviketuotteita ovat esimerkiksi mantelileipä, karppijäätelöä ja kukkakaali"pitsa". Muitakin löytyy. Noissa kaikissa on paljon energiaa vaikkei olekaan hiilihydraattia. Eivät siis laihduta mutta kovasti halajataan vanhoihin elintapoihin.

        Minä tosissaan syön aika yksipuolisesti. Hiilihydraatti tulee täysjyväruisleivästä, kaurapuurosta, täysjyväpastastasta ja bulguurista. Proteiini rahkasta, raejuustotosta ja broilerista. Rasva pienestä määrästä rypsiöljyä ja oliiviöljyä. Kasviksia, hedelmiä sitten monipuolisemmin. Hiukan juustoa ja olutta.

        Hiilihydraattilähteideni GI on kyllä matala eli alle 50.

        Shirataki on kyllä korviketuote mutta siinä on kuitua ja vähän energiaa niin on kyllä kokeilemisen arvoinen.

        Konjac on kotoisin Kiinasta.

        "Shirataki on kyllä korviketuote mutta siinä on kuitua ja vähän energiaa niin on kyllä kokeilemisen arvoinen."

        Ei se ole suinkaan mikään korvike niille, jotka on syöneet sitä iät ja ajat, oli he sitten kiinalaisia tai japanilaisia. Sinulla on tapa ajatella, että kaikki uudet tuotteet, mitä et ole ennen maistanut, ovat korvikkeita? Missä tynnyrissä sinä elät? Meillä on k-kaupassamme hylly, missä on koko maailman (melkein) herkkukeittiöiden ruokatarjontaa. Entäs jos vaihdat näkökulmaa ja ajattelet vaikka japanilaista, että mikä hänelle on korvike ja mikä ei? Onko japanilaiselle ruisleipä ja mämmi joku normi?

        Kestäisikö japanilaisen suolisto edes ruisleipää, joka on vielä myrkkyjä täynnä nykyään? Entä onko raittiille sinun normaalin päivittäisen oluen korvaaminen vedellä korvike? Hän vain haluaa jonkun korvikkeen entiselle oluen juomiselle? Entä minun lonkeron juominen? Onko sekin korvike oluelle vai jollekin muulle? Minä kun vaan tykkään siitä ja inhoan olutta, joka on maultaan nestemäistä mämmiä. On aika suuri virhe pitää itseään normina, ja muita normipoikkeuksina. Ja tooooosi suuri virhe pitää suomalaista ruokakulttuuria koko maailman normina.

        Shiratakia on Kiinasta, Japanista ja Hongkongista ainakin Suomen markkinoilla.

        "Shirataki- tuotteita käytetään ja arvostetaan perinteisesti Aasiassa ja Archen Shirataki- tuotteet ovatkin kotoisin Japanista."

        Jos muuten ajatellaan tätä Fananammasin ketojäätelöä niin se on lähempnä oikeata jäätelöä kuin nämä glukoosisiirappijäätelöt, joissa ei ole kuin nimeksi kermaa tai maitoa. Eli joku normi pakettijäätelö on oikeastaan sen vanhanajan jäätelön halpiskorvike. :)

        terv. ketonoviisi


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Korviketuotteita ovat esimerkiksi mantelileipä, karppijäätelöä ja kukkakaali"pitsa". Muitakin löytyy. Noissa kaikissa on paljon energiaa vaikkei olekaan hiilihydraattia. Eivät siis laihduta mutta kovasti halajataan vanhoihin elintapoihin.

        Minä tosissaan syön aika yksipuolisesti. Hiilihydraatti tulee täysjyväruisleivästä, kaurapuurosta, täysjyväpastastasta ja bulguurista. Proteiini rahkasta, raejuustotosta ja broilerista. Rasva pienestä määrästä rypsiöljyä ja oliiviöljyä. Kasviksia, hedelmiä sitten monipuolisemmin. Hiukan juustoa ja olutta.

        Hiilihydraattilähteideni GI on kyllä matala eli alle 50.

        Shirataki on kyllä korviketuote mutta siinä on kuitua ja vähän energiaa niin on kyllä kokeilemisen arvoinen.

        Konjac on kotoisin Kiinasta.

        "Hiilihydraattilähteideni GI on kyllä matala eli alle 50."

        Oluen GI on 70 kun se on glukoosisiirapilla 100. on sama kuin valkoisella sokerilla eli korkeammasta päästä koko GI -taulukkoa. Mikäli olen käsittänyt oikein, kuuluu olut sinun päivittäiseen ravintoosi.

        "Korviketuotteita ovat esimerkiksi mantelileipä, karppijäätelöä ja kukkakaali"pitsa". Muitakin löytyy. Noissa kaikissa on paljon energiaa vaikkei olekaan hiilihydraattia. Eivät siis laihduta mutta kovasti halajataan vanhoihin elintapoihin."

        Minulle ne ei ole korvikkeita, sillä olen siirtynyt täysin näihin tuotteisiin, eli niistä on tullut minun normiruokavaliota. En palaa vehnään, en glukoosisiirappiin enkä muuhunkaan mitä olen joskus syönyt. Ne eivät tee hyvää kellekään, eikä varsinkaan karppaajalle tai laihduttajalle. Energiaahan karppaajan pitää saadakin, kun energian saanti on hyvin vähäistä ja laihdutaan samalla koska nämä tuotteet eivät nosta verensokeria ja laita ahmimaan ja himoitsemaan olutta ja muuta nopeaa sokeria kun ei hiilihydraattiriippuvuutta ole. Minä tiedän, mitä on hh-riippuvuus, joten sen voi myös kokea, kun sitä ei ole.

        "Pizza [pitsa] tai pitsa on yksinkertaisimmassa muodossaan uunissa paistettu, litteä, usein pyöreä leipä, joka on päällystetty yleensä tomaateilla tai tomaattikastikkeella, juustolla sekä muilla valinnaisilla täytteillä. "

        (wikipedia)

        Tässä ei mainita edes, että mitä ainetta pohjan eli leivän täytyy olla.

        KukkakaalipizzaPOHJA on nerokkain keksintö, mitä nyt hetkeen muistan. Se sopii vegaaneille, gluteeniherkille ja keliaakikoille sekä karppaajille. Taas huomasin kuinka herkullinen se on verrattuna vehnälättyyn tai johonkin mantelipohjaan. Se ei ole se osa pizzaa, joka jätetään syömättä :))) Tämän pizzan jälkeen ei tule mitään tunnontuskia tai nestepöhöä, mikä on normaali seuraus vehnäpizzasta.

        Olen kokeillut koekeittiössäni monenlaisia variaatioita ja paras tulee siten että
        n. 300 g kukkakaaliraastetta
        2 dl juustoraastetta
        2 munaa
        2 rkl psylliumia

        Näin tulee erittäin rieskamainen taikina, erittäin ohut ja hyvin koossa pysyvä ja riittää pellilliseen. Ja jännittävää huomata, että kylmänä rakenne muuttuu vieläkin paremmaksi eli on erinomainen eväs. Ei voi käsittää että pohjataikina on kukkakaalista. Paljon parempi koostumus ja muovattavuus kuin vehnätaikinalla ja erittäin nopeatekoinen. Hiilaripitoisuus erittäin alhainen riippuen tietenkin täytteistä. Pelkän pohjan hiilaripitoisuus on alle 10. Mikäs voi olla ihanampaa kuin nauttia hyvällä omallatunnolla herkuistaan ja vatsta täyteen lman kalorien laskemista. Onhan se mullistavaa ja uskomatonta, joten se täytyy vaan itse kokeilla.

        Karppijäätelö taas on lähempänä oikeaa jäätelöä kuin halvalla tehty glukoosisiirappiaineseos, jossa on mausteena kermaa. Karppaukseen kuuluu myös se ajatus, että ruoan pitäisi olla mahdollisimman puhdasta ja luonnollista.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Korviketuotteita ovat esimerkiksi mantelileipä, karppijäätelöä ja kukkakaali"pitsa". Muitakin löytyy. Noissa kaikissa on paljon energiaa vaikkei olekaan hiilihydraattia. Eivät siis laihduta mutta kovasti halajataan vanhoihin elintapoihin.

        Minä tosissaan syön aika yksipuolisesti. Hiilihydraatti tulee täysjyväruisleivästä, kaurapuurosta, täysjyväpastastasta ja bulguurista. Proteiini rahkasta, raejuustotosta ja broilerista. Rasva pienestä määrästä rypsiöljyä ja oliiviöljyä. Kasviksia, hedelmiä sitten monipuolisemmin. Hiukan juustoa ja olutta.

        Hiilihydraattilähteideni GI on kyllä matala eli alle 50.

        Shirataki on kyllä korviketuote mutta siinä on kuitua ja vähän energiaa niin on kyllä kokeilemisen arvoinen.

        Konjac on kotoisin Kiinasta.

        "Korviketuotteita ovat esimerkiksi mantelileipä, karppijäätelöä ja kukkakaali"pitsa".

        Korvikkeeksi sanotaan jotain jolla korvataan ainetta tai asiaa jota ei ole saatavissa. Esim sodan aikana haluttiin kahvia mutta sitä ei ollut joten tehtiin voikukanjuurista jne.

        Jos noudattaa jotain ruokavaliota, ja valikoi ruokansa valtavista valikoimista, se on vaan terveys- ja ravintotietoisuutta. Kyse ei ole siitä että tuotetta ei olisi tarjolla.

        Jos tykkää janojuomasta niin muut syyt ehkä vaikuttaa eikä se että se toimii oluen korvikkeena.

        Kuka tahansa voi saada kaupasta mitä haluaa, ja valikoida ruokansa. Jos vahingolliselle ja epäterveelliselle keksitään kilpailija markkinoille niin sehän on vain edistystä. Joissain pitserioissa saa jo ketopohjaa. Ketoilu on jo niin yleistä että valmistajat ja ravintolat reagoi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Korviketuotteita ovat esimerkiksi mantelileipä, karppijäätelöä ja kukkakaali"pitsa".

        Korvikkeeksi sanotaan jotain jolla korvataan ainetta tai asiaa jota ei ole saatavissa. Esim sodan aikana haluttiin kahvia mutta sitä ei ollut joten tehtiin voikukanjuurista jne.

        Jos noudattaa jotain ruokavaliota, ja valikoi ruokansa valtavista valikoimista, se on vaan terveys- ja ravintotietoisuutta. Kyse ei ole siitä että tuotetta ei olisi tarjolla.

        Jos tykkää janojuomasta niin muut syyt ehkä vaikuttaa eikä se että se toimii oluen korvikkeena.

        Kuka tahansa voi saada kaupasta mitä haluaa, ja valikoida ruokansa. Jos vahingolliselle ja epäterveelliselle keksitään kilpailija markkinoille niin sehän on vain edistystä. Joissain pitserioissa saa jo ketopohjaa. Ketoilu on jo niin yleistä että valmistajat ja ravintolat reagoi.

        En usko että ketoilijoita on niin paljon että se vaikuttaisi oleellisesti tarjontaan ja keto pitsa on aivan yhtä epäterveellinen kuin aito. Ei sellaisilla laihdu.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        En usko että ketoilijoita on niin paljon että se vaikuttaisi oleellisesti tarjontaan ja keto pitsa on aivan yhtä epäterveellinen kuin aito. Ei sellaisilla laihdu.

        "En usko"

        Ihminen uskoo mitä haluaa uskoa. Sitten jos haluaa tietoa niin täytyy vaan mennä ja tarkistaa asiat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Korviketuotteita ovat esimerkiksi mantelileipä, karppijäätelöä ja kukkakaali"pitsa".

        Korvikkeeksi sanotaan jotain jolla korvataan ainetta tai asiaa jota ei ole saatavissa. Esim sodan aikana haluttiin kahvia mutta sitä ei ollut joten tehtiin voikukanjuurista jne.

        Jos noudattaa jotain ruokavaliota, ja valikoi ruokansa valtavista valikoimista, se on vaan terveys- ja ravintotietoisuutta. Kyse ei ole siitä että tuotetta ei olisi tarjolla.

        Jos tykkää janojuomasta niin muut syyt ehkä vaikuttaa eikä se että se toimii oluen korvikkeena.

        Kuka tahansa voi saada kaupasta mitä haluaa, ja valikoida ruokansa. Jos vahingolliselle ja epäterveelliselle keksitään kilpailija markkinoille niin sehän on vain edistystä. Joissain pitserioissa saa jo ketopohjaa. Ketoilu on jo niin yleistä että valmistajat ja ravintolat reagoi.

        "Korvikkeeksi sanotaan jotain jolla korvataan ainetta tai asiaa jota ei ole saatavissa. Esim sodan aikana haluttiin kahvia mutta sitä ei ollut joten tehtiin voikukanjuurista jne."

        Karppaajalle jauhot ovat nimenomaan "ei saatavilla" oleva tuote jota pyritään korvaamaan psylliumilla ym. korvikeaineilla.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "En usko"

        Ihminen uskoo mitä haluaa uskoa. Sitten jos haluaa tietoa niin täytyy vaan mennä ja tarkistaa asiat.

        Ketoilua ei tilastoida mitenkään. Asiaa voisi tietysti selvittää noiden korviketuotteiden kulutuksella mutta aika turhaa se on. Olisiko ketoilijoita alle prosentti? Ainakaan ketoruokaa ei ole tarjolla paljon eikä ketotuotteita ole pienissä kaupoissa.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        En usko että ketoilijoita on niin paljon että se vaikuttaisi oleellisesti tarjontaan ja keto pitsa on aivan yhtä epäterveellinen kuin aito. Ei sellaisilla laihdu.

        "En usko että ketoilijoita on niin paljon että se vaikuttaisi oleellisesti tarjontaan ja keto pitsa on aivan yhtä epäterveellinen kuin aito. Ei sellaisilla laihdu."

        Tässä yksi epäjohdonmukaisuus: sinusta ketoilijoita ei ole paljon mutta postaat tänne iltapäivälehtien juttuja siitä miten joku kauhistelee ketoilun saamaa suosiota.
        Turkuunkin avataan kohta ketoravintola ja -kahvila. Monet leipomot ja pizzeriat on alkaneet tarjoita ketotuotteita. Näistä on paljonkin tietoa ketokarppaus-facebookryhmissä. Miksikähän jäätelötehdaskin on alkanut tuottaa ketojäätelöä ja kysyntä on niin valtavaa ettei sitä riitä kaikkiin tilauksiin? Ei mikään firma ala tehdä tuotteita jollekin marginaaliryhmälle.

        Jos sinusta pizza on epäterveellinen niin eihän sinun ole pakko pizzaa syödä, mutta en ymmärrä sitten katkeruuttasi siitä, että joku keksii terveellisempiä versioita tuotteista, joita lähtökohtaisesti pidät kuitenkin epäterveellisenä. Riippuuhan se täysin siitä, mitä pizzan päälle laittaa.

        =) terv. ketonoviisi


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ketoilua ei tilastoida mitenkään. Asiaa voisi tietysti selvittää noiden korviketuotteiden kulutuksella mutta aika turhaa se on. Olisiko ketoilijoita alle prosentti? Ainakaan ketoruokaa ei ole tarjolla paljon eikä ketotuotteita ole pienissä kaupoissa.

        "Ainakaan ketoruokaa ei ole tarjolla paljon eikä ketotuotteita ole pienissä kaupoissa."

        Liha ja kala ja kermakin on ketotuotteita. Eikö teidän kaupassa ole lihaa eikä kalaa eikä kermaa? Tai juustoa? Tai vihanneksia?

        Meillä on pieni kauppa, k-market. Kauppias tilaa mitä haluaa ostaa ja ketojäätelöä on laarillinen tällä hetkellä. Ketosämpylöitä jne ei ole. Luulisin että niistä tulee niin kalliita, koska niissä ei ole käytetty halpaa vehnäjauhoa, ettei niiden kauppoihin saadakaan, kun niitä on niin helppo tehdä itse kotona, ilman nostatuksia.

        Ketokarkkeja eli sokerittomia ja stevialla makeutettuja saa myös.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Korvikkeeksi sanotaan jotain jolla korvataan ainetta tai asiaa jota ei ole saatavissa. Esim sodan aikana haluttiin kahvia mutta sitä ei ollut joten tehtiin voikukanjuurista jne."

        Karppaajalle jauhot ovat nimenomaan "ei saatavilla" oleva tuote jota pyritään korvaamaan psylliumilla ym. korvikeaineilla.

        "Karppaajalle jauhot ovat nimenomaan "ei saatavilla" oleva tuote jota pyritään korvaamaan psylliumilla ym. korvikeaineilla."

        Jauhoja on saatavilla kyllä ainakin meidän kaupassa ihan joka lähtöön. Näyttää kyllä siltä, että vehnäjauhot ja sokeri on katoamassa olevaa kulttuuria ja tilalle on tullut terveellisempiä tuotteita. Epäterveellisen tosiaan voi "korvata" terveellisellä, sehän on vain hieno juttu. Psyllium ei ole oikeastaan mikään korvikeaine, sehän on luonnollinen tuote toisin kuin joku leivinjauhe, niinkuin nostattajana. Sitä ei ole vaan ennen vanhaan meillä edes ollut saatavilla. Jos nyt näet että korvaamista on joku kemiallinen lisäaine jonka sijaan käytetätän luonnonmukaista ainetta niin sehän tietenkin oma argumentointitapasi.

        Jauhot nostattavat verensokeria jyrkästi. Niitä on saatavilla sille joka haluaa nostattaa verensokeriaan jyrkästi.

        Jos on joku sairaus, esim. keliakia niin on korvaavia jauhoja ja leipomotuotteita niille jotka ei PYSTY käyttämään gluteiinia mutta haluaa tehdä sitä koska eivät voi luopua jauhotuotteista ja hiilihydraateista. Silloin korvataan oikeasti jotain makroja.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Asiaa on luonnollisesti tutkittu ja on havaittu että lihomisen kannalta vain energian saannilla on väliä.

        Karppauksen isoin toimintaperiaate on ravinnon yksipuolisuus. Sitten kun alkaa syödä ja juoda korvikkeita niin hyöty menetetään.

        Itse en enää syö maistuvaa ruokaa vaan syön elääkseni.

        "Karppauksen isoin toimintaperiaate on ravinnon yksipuolisuus"

        Tämä on virheellinen käsitys. Pitäisi kokeilla niin tietäisi. Karppauksen, kuten kaiken muunkin ruokavalion voi tehdä millaiseksi haluaa. Vähäenerginenkin ruokavalio voi olla erittäin yksipuolinen. Riippuu mitä syö.

        Minä olen nyt karppauksella syönyt paremmin ja terveellisemmin kuin ikinä. Syynä se, että kaikki turha energia ja turhat ruoka-aineet on pois ja paras syödään. Pitää vaan ensin kestää hiilihydraatti-addiktion vieroitusoireet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ainakaan ketoruokaa ei ole tarjolla paljon eikä ketotuotteita ole pienissä kaupoissa."

        Liha ja kala ja kermakin on ketotuotteita. Eikö teidän kaupassa ole lihaa eikä kalaa eikä kermaa? Tai juustoa? Tai vihanneksia?

        Meillä on pieni kauppa, k-market. Kauppias tilaa mitä haluaa ostaa ja ketojäätelöä on laarillinen tällä hetkellä. Ketosämpylöitä jne ei ole. Luulisin että niistä tulee niin kalliita, koska niissä ei ole käytetty halpaa vehnäjauhoa, ettei niiden kauppoihin saadakaan, kun niitä on niin helppo tehdä itse kotona, ilman nostatuksia.

        Ketokarkkeja eli sokerittomia ja stevialla makeutettuja saa myös.

        Liha ja kala ja kermakin on ketotuotteita. Eikö teidän kaupassa ole lihaa eikä kalaa eikä kermaa? Tai juustoa? Tai vihanneksia?

        Ketoosi johtuu siitä että ihminen saa liian vähän hiilihydraatteja ja proteiineja. Mikään noista ei ole ketotuote.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Liha ja kala ja kermakin on ketotuotteita. Eikö teidän kaupassa ole lihaa eikä kalaa eikä kermaa? Tai juustoa? Tai vihanneksia?

        Ketoosi johtuu siitä että ihminen saa liian vähän hiilihydraatteja ja proteiineja. Mikään noista ei ole ketotuote.

        "Ketoosi johtuu siitä että ihminen saa liian vähän hiilihydraatteja ja proteiineja. Mikään noista ei ole ketotuote."

        Kyllä ne kuuluu ketogeenisen ruokavalioon. Juuri sen vuoksi koska halutaan saada se ketoosi ja rasvanpolttotila aikaiseksi. Oletko lainkaan tutustunut ketogeenisen ruokavalioon? Lue vaikka elämäntapalääkäri Jakob Valdman sivuja, mitä luetaan ketotuotteiksi. Siinä on lueteltu kaikki mitä edellä.

        Ne on parhaimpia ketotuotteita. Kaikki missä on minimaalisesti hiilihydraatteja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ketoosi johtuu siitä että ihminen saa liian vähän hiilihydraatteja ja proteiineja. Mikään noista ei ole ketotuote."

        Kyllä ne kuuluu ketogeenisen ruokavalioon. Juuri sen vuoksi koska halutaan saada se ketoosi ja rasvanpolttotila aikaiseksi. Oletko lainkaan tutustunut ketogeenisen ruokavalioon? Lue vaikka elämäntapalääkäri Jakob Valdman sivuja, mitä luetaan ketotuotteiksi. Siinä on lueteltu kaikki mitä edellä.

        Ne on parhaimpia ketotuotteita. Kaikki missä on minimaalisesti hiilihydraatteja.

        Katselin juuri tänä aamuna Valdman videon jossa hän useaan kertaan toisti, että ketoosi johtuu hiilihydraattien ja proteiinien puutteesta eikä rasvalla ei ole mitään tekemistä ketoosin kanssa. Rasva on pelkkää energiaa. Juustoissa, kalassa ja lihassa on runsaasti proteiineja jotka elimistö muuttaa sokeriksi. Kerman energiasta 96 % on pelkkää rasvaa, loput sokeristuvia hiilareita ja proteiineja.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Asiaa on luonnollisesti tutkittu ja on havaittu että lihomisen kannalta vain energian saannilla on väliä.

        Karppauksen isoin toimintaperiaate on ravinnon yksipuolisuus. Sitten kun alkaa syödä ja juoda korvikkeita niin hyöty menetetään.

        Itse en enää syö maistuvaa ruokaa vaan syön elääkseni.

        "Karppauksen isoin toimintaperiaate on ravinnon yksipuolisuus. Sitten kun alkaa syödä ja juoda korvikkeita niin hyöty menetetään."

        Onpa muuten täysin irrationaalinen argumentti ja todisteluketju.

        1. Karppausravinto on yksipuolista
        2. Karppausruokavaliossa korkeahiilihydraattisten tuotteiden korvaaminen matalahiilihydraattisilla vie karppauksen hyödyn

        Jää epäselväksi, että millä tavalla karppausravinto on "yksipuolista" ja miksi yksipuolisen monipuolistaminen pilaa muuta kuin vain sen oletetun ruokavalion yksipuolisuuden eikä lisää hiilarien määrää, joka on oikeasti se ainut tapa menettää karppauksen hyöty. Mistä sinun ruokavaliosi on erinomainen esimerkki. Pitäisi ensin määritellä mitä karppaus on ja mitä se ei ole.

        Ainoa mikä tällä tuli todistettua oli se, että sinun oma käsityksesi karppauksesta on aika yksipuolinen ja mustavalkoinen. Joka puolella esität, että karppaus tarkoittaa pelkän voin ja sianrasvan syömistä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Korviketuotteita ovat esimerkiksi mantelileipä, karppijäätelöä ja kukkakaali"pitsa". Muitakin löytyy. Noissa kaikissa on paljon energiaa vaikkei olekaan hiilihydraattia. Eivät siis laihduta mutta kovasti halajataan vanhoihin elintapoihin.

        Minä tosissaan syön aika yksipuolisesti. Hiilihydraatti tulee täysjyväruisleivästä, kaurapuurosta, täysjyväpastastasta ja bulguurista. Proteiini rahkasta, raejuustotosta ja broilerista. Rasva pienestä määrästä rypsiöljyä ja oliiviöljyä. Kasviksia, hedelmiä sitten monipuolisemmin. Hiukan juustoa ja olutta.

        Hiilihydraattilähteideni GI on kyllä matala eli alle 50.

        Shirataki on kyllä korviketuote mutta siinä on kuitua ja vähän energiaa niin on kyllä kokeilemisen arvoinen.

        Konjac on kotoisin Kiinasta.

        "Korviketuotteita ovat esimerkiksi mantelileipä, karppijäätelöä ja kukkakaali"pitsa". Muitakin löytyy."
        ---

        Sitä joutuu - nyt kun otat asian esille - vakavasti pohtimaankin, että miksi
        "korviketuotteet" on merkittävästi terveellisempiä kuin ne joita korvataan!

        1. Vehnäjauho vs mantelijauho. Tyhjä, ravintoköyhä sokeristuva jauho vs proteiinipitoinen, vitamiini- ja kivennäispitoinen ja HDL-pitoisuuksia jopa 19% nostava jauho. Jauhoista ravintorikkain.

        2. Normi jäätelö vs. Ketojäätelö. Glukoosisiirappi-lisäaineseosvesi vs kananmuna ja kerma sekä hampaille ja verensokerille terveellinen erytritoli. Kumpi ravinteikkaampaa? Kumpi purkka on sinusta terveellisempi, sokerinen tai ksylitol? Kumpaa hammaslääkäri suosittelee?

        3. Vehnäjauhopitsa vs kukkispitsa. Ks kohta 1. Kukkakaali yhtenä nostamassa päivän kasvisosuutta. Muina aineksina kananmuna, joka ravintorikkain tuote mitä on. Juustoraaste (jota joka pitsassa) kalsiumia, magnesiumia jne kivennäisiä ja proteiinia täynnä.

        Näitä korvikkeita toivotan lisää tervetulleeksi!
        Ja kun keho vielä kertoo että näitä "korvikkeita" riittää paljon pienempi määrä kuin sitä korvattavaa tyhjää ja epäterveellistä tuotetta niin energiakaan ei tule kuin se terveellinen annos.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Asiaa on luonnollisesti tutkittu ja on havaittu että lihomisen kannalta vain energian saannilla on väliä.

        Karppauksen isoin toimintaperiaate on ravinnon yksipuolisuus. Sitten kun alkaa syödä ja juoda korvikkeita niin hyöty menetetään.

        Itse en enää syö maistuvaa ruokaa vaan syön elääkseni.

        "Itse en enää syö maistuvaa ruokaa vaan syön elääkseni."

        Tässä on se suurin syy miksi ne tavalliset kitukuurit ei toimi ja tulokset on lyhytaikaisia ja väliaikaisia. Jossain vaiheessa tulee tarve syödä sitä maistuvaa ruokaa. Taustalla aivoissa jyskyttää koko ajan ne herkut josta on joutunut kieltäytymään.

        Tämä rasvapitoinen homma selvästi vaikuttaa ruokahaluhormoneihin. Ei käy ajatustakaan mässäilystä. Itse ihmettelen esim tuoreen leivän, ranskalaisten, pullan, suklaan jne tuoksun aiheuttamaa reaktiota. Ennen ne sai aikaan tarpeen välittömästi tyydyttää aivot sillä herkulla. Karkkihyllyjen irtokarkkilaarit tuoksuu edelleen ja paistopisteen tuoksut on aivan ihania. Mutta ne jää jostain syystä vain tuoksuksi. Ne ei herätä nälkää tai himoa ko ruokaan. Minusta tämä on aivan ihmeellinen ilmiö.

        On tasainen ja hyvä olo koko ajan. Euforia itselläni tulee liikunnasta. Eilinen viiden tunnin patikointi pitää edelleen hyvää fiilistä ja euforiaa päällä ja yleensä tämä olo kestää pari päivää. Eikä tule syyllisyyttä ja itseinhoa siitä kun repsahti syömään herkkuja vaan kaikki mitä tekee ja mistä hyvä olo tulee edistää terveyttä ja painonpudotusta. ✌️


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        En usko että ketoilijoita on niin paljon että se vaikuttaisi oleellisesti tarjontaan ja keto pitsa on aivan yhtä epäterveellinen kuin aito. Ei sellaisilla laihdu.

        " keto pitsa on aivan yhtä epäterveellinen kuin aito. Ei sellaisilla laihdu. "

        Mun äiti eläessään tapasi aina kauhistella pitsaa, että kun se on niin kauhean epäterveellinen ja rasvainen. Mun piti aina muistuttaa, että riippuuhan se siitä, mitä siihen pitsaan laittaa. Ei mikään ruoka ole nimensä perusteella jonkinlainen, saati että sen voi leimata epäterveelliseksi. Koostumus sen määrää.

        Ketopitsa on tosi hyvä vaihtoehto, koska pohjasta saa päivän kasvispuoltakin hoidettua. Muina aineksiahan on munaa ja juustoraastetta. Onhan sellainen pohja nyt ihan ravintoarvoltaan toista luokkaa kuin vehnäjauho. Ja päällyksiä voi säveltää ihan sen mukaan mitä haluaa, ja itse laitan yleensä vain kasviksia eli tomaattia, sipulia ja oliiveja. Juustoraastettakin voi laittaa vähemmän, jos ei halua maitorasvaa lisää.

        Onhan kunnolla tehty vehnäjauhopitsa herkkua. Sitä ei tahdo vaan enää mistään saada. Mikään ei estä ketoilijaa syömästä sellaista, jos haluaa pois ketoosista jne. Ja varmasti ei yhdellä vehnäpitsalla ole mitään väliä jossain kuukauden aikajanalla. Minä en uskalla koskea, koska juuri rasvan ja vehnäjauhon yhdistelmä saa minut voimaan huonosti, lihomaan ja se ylläpitää hiilaririippuvuutta, saa kauhean hiilaripöhön ja janon. On kauheeta kun on maha täynnä ja on jano eikä mahaan mahdukaan enää vettä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ketoilua ei tilastoida mitenkään. Asiaa voisi tietysti selvittää noiden korviketuotteiden kulutuksella mutta aika turhaa se on. Olisiko ketoilijoita alle prosentti? Ainakaan ketoruokaa ei ole tarjolla paljon eikä ketotuotteita ole pienissä kaupoissa.

        "Ketoilua ei tilastoida mitenkään. Asiaa voisi tietysti selvittää noiden korviketuotteiden kulutuksella mutta aika turhaa se on. Olisiko ketoilijoita alle prosentti?"

        Mietin yhtä keskeisintä "ketotuotetta" eli kananmunia. Mitenkähän voisi kananmunien ostajia tilastoida ovatko he ketoilijoita vai vain vehnäleivän leipojia? Tai mantelijauhon kulutusta? Mantelijauhosta tehdään monenlaisia kakkuja. Auttaisiko sinua, jos jokaisella ketoilijalla olisi vaikka joku hihamerkki, josta heidät voisi tunnistaa jo kaukaa? Tai ovessa olisi iso K-kirjain, että saisit käydä oikeassa osoitteessa osoittamassa halveksuntasi siitä että joku kehtaa yrittää laihtua ja tervehtyä? Ketoilijaa voidaan syyttää sitten myös väärien gurujen palvonnasta ja henkilökultista, kun ei suostuta sitä valtakunnan ylintä kansleria palvomaan ja tottelemaan. :)))


    • Anonyymi

      Mitä tulee ruokavaliooni, niin huomaan että tulee syötyä aikas paljon maitorasvaa juuston ja kerman muodossa. Olen miettinyt sitten että mitäs väliä sillä. Shit happens. Olo kertoo missä mennään ja se kertoo että mun vaatekoko on pienentynyt kokoon L!! Eli se on öbaut 42-44. Sellaisetkin vaatteet mitä olen jättänyt jemmaan kun on olleet liika pieniä rupeaa vaan mahtumaan päälle. Näillä on merkitystä... Samoin lihakset alkaa näkyä! Allit on kadonneet ja mulla näkyy entistä habaa. Mähän jumppaan pallon kanssa kotona ihan telkkaria katsoessa, ja teen lihaskuntoharjoitteita omalla painolla. Uinti vahvistaa yläkroppaa varsinkin. Ryhti on parantunut paljon, kaula on "pidentynyt". MItään iltapäiväväsymystä tai ruokailun jälkeistä väsymystä ei ole vaikka vetää miten rasvaa.

      Ketoryhmässä oli muuten muitakin, joille avokado ei vaan mene alas kurkusta. Onneksi en ole yksin. Jotenkin vaan ei limainen koostumus iske. Jotenkin homma onnistuu kun sekoittaa sen smoothieen, mutta siinäkin lima tuntuu.

      Ei kellään olis vinkkejä, miten tuota koostumusta voisi parantaa? Samaten en voi syödä hummusta. Näitä sitten pitää just syödä perinteisesti eivän kanssa niin en tahdo "pilata" siemennäkkäriä näillä.

      Juustoinen oli "lounas". Eli juustolastuja uunissa. Tarvii vaan suolaista kun on kuuma - ei niinkään mahan täytettä. On sen verran kuitua suolistossa että maha ei ole toiminut vieläkään. Toivotaan ettei mee ummetuksen puolelle. Pitää pienentää kuidunsaantia.

      No tänään uimareissu tällä kertaa meressä ja nautinto mielessä, ei kuntoilu - kun on taas edellisestä hiitistä selvitty. Vähän tuppasi menemään sykkeet korkealle kovasta rasituksesta mutta ovat tasaantuneet.

      • Itse teen satunnaisesti avokadotahnaa limetin, suolan ja valkosipulin kanssa. Hyvin menee leivän kanssa. Isompi ongelma on avokadojen saatavuus kun kypsiä ei tahdo saada.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Itse teen satunnaisesti avokadotahnaa limetin, suolan ja valkosipulin kanssa. Hyvin menee leivän kanssa. Isompi ongelma on avokadojen saatavuus kun kypsiä ei tahdo saada.

        Youtubessa oli Rouva Ketolla mainio texmex-vuoan ohje. Siihen hän teki kylkeen guacamolea. Siinä vois mennä kun on mausteista ja tulista mukana. Pitää laittaa noi reseptit kokeiluun, oli niin helppoja ja hyviä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Youtubessa oli Rouva Ketolla mainio texmex-vuoan ohje. Siihen hän teki kylkeen guacamolea. Siinä vois mennä kun on mausteista ja tulista mukana. Pitää laittaa noi reseptit kokeiluun, oli niin helppoja ja hyviä.

        Joo. Avokadotahnaa toimii oikein hyvin papupadan kanssa. Varmaan kaikessa (tex)mexissä. Itse syön leivän kanssa. Kaupan on karseaa.

        Meksikolainen ruoka on muutenkin kannatettavaa kun on simppeliä, halpaa ja hyvää.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Itse teen satunnaisesti avokadotahnaa limetin, suolan ja valkosipulin kanssa. Hyvin menee leivän kanssa. Isompi ongelma on avokadojen saatavuus kun kypsiä ei tahdo saada.

        No meillä kaupassa on erikseen raa'at ja sitten kalliimmat syöntikypsät. Olen silloin tällöin kypsän ostanut ja salaatin sekaan silpunnut. Mutta se niljakkuus etoo. Smoothienakin kokeillut. Pitää kokeilla vielä leivänpäällysjuttuna valkosipulin kanssa.
        Tosin saan kasviöljyä niin paljon päivittäin oliiviöljynä ja siemenistä ja pähkinöitä että avokado ei taida tuoda edes enää lisäarvoa touhuun. Minähän syön kasvisvoittoisesti muutenkin. Maitorasvaa, kalaa ja munaa kyllä kuluu, mutta lihatuotteet on minimissään, öbaut kerran viikossa silloinkin kanaa.

        Käytin aiemmin mifutuotteita ja kaurajauhista. Mutta niissä on hiilareita niin että nekin on jääneet nyt.

        Terv ketonoviisi


    • Anonyymi

      Tänään meni lepopäiväksi, sillä eilen meni voimat täysin meressä. Jännä juttu, miten vedessä asiaa ei huomaa mutta kun lähtee kävelemään niin puhti on täysin poissa. Viileä vesikin voi vaikuttaa asiaan ja viihdyin vedessä pari tuntia uiden.

      Piti sitten illalla tankata oikein kunnolla ruokaa. Söin suolaisen tarpeeseen nopeat suolapalat, eli juusto"chipsejä" ja päälle valmiin kreikkalaisen salaatin, jonka tuunasin savulohella ja currymajoneesilla ja pähkinöillä. Päälle sokeritonta suklaata. Ennen uintiretkeä meni satayta ja shiratakia, pikaruokaa kun mulle on. Vihanneksina parsaa ja paprikaa, kanaa paistoin vähän myös.

      Tuo illallinen oli sen verran energiapitoista, että ei aamukahvin lisäksi tullut syötyä aamiaista ollenkaan vaan vasta hetki sitten valmistin kaalisalaattia ja söin savulohta. Voimatkin alkaa palautua, ja vahingosta viisastuneena ei mitään sykettä nostavaa tälle päivälle. Nukkuakin piti kahteen kertaan, joten illan jaksaa taasen ja syketaso normalisoituu.

      Tänään toivioretkelle Lidliin, sillä oli Rouva Ketolla vallan mainio "juustonaksu" ohje youtubessa. Siihen cheddaria tai goudaa ja lidlissä juustopuoli on halvempaa. Muutenkin loistavia ja helppoja ruokaohjeita. Mietin, että jos en olis jo aloittanut karppausta niin ostaisin hänen valmennuksensa. Moni näkyy tykkävään facebookissa hänestä ja suosittelee muillekin valmentajaa kaipaavaa. Kävin sivuillaan ja siellä oli aivan valtavia painonpudotuskuvia, ja terveytensä palauttaneita ihmisiä. Hänellä on jollut jo jotain 2500 valmennettavaa. Se erikoisuus on ketokarppauksessa, että löysät häipyy johonkin, eikä nahka jää roikkumaan. Olen kyllä huomannut, että iho on aivan erilainen kuin ennen. Joustava ja hyväkuntoinen.

    • Anonyymi

      Löytyi juustot ja pähkinät. Muuta ei eilen illalla jaksanut syödä, kuin suolapähkinöitä kun oli jotenkin puhti pois kun oli niin kuuma. Tänään onneksi vähän viileämpää.

      Yksi merkittävä juttu tällä matkalla on unien parantuminen ja unirytmin luonnollistuminen. Tulee uni ennen puoltayötä ja nukkuminen on levollista. Näin kertoo muutkin ihmiset joita ketoiluryhmissä. Kun uni on hyvää niin se edistää terveyttä kaikin tavoin. Palautumisen kannalta ensiarvoisen tärkeää. Mullakin tuli nyt vedettyä lähes 10h, ehkä matalapaine ja yöllä ollut sade on vaikuttanut, en ole herännyt ukkoseenkaan.

      Mitään ei ole vielä tehnyt mieli syödä. Kahvia vain. Ei ole edes suolaisen tarve kun tuli vedettyä macadamiapähkinöitä. Jännä juttu on kun keho kertoo milloin riittää. Tätä ei mulla ennen ole ollut vaan jotkut mielihyvä - ja kylläisyyshormonit ei ole selvästikään pelanneet Esim. pizzaa on voinut himoita vaikka maha on ollut täynnä. Sen päälle on pitänyt saada jotain makeaa, esim jäätelöä. Sitten on ollut hirveä ähky ja nesteturvotus josta toipumiseen on mennyt aikaa. Nyt makean maistaa jo marjoistakin ilman sokeria. 😋

    • Anonyymi

      Piti käydä kokeilemassa eka kuntosalikäynti sitten ketoilun aloituksen. Pelotti kun olo oli niin vetämätön. Söin vain muutaman siemenkeksin ja lohimoussea (savulohta, kermaa ja philadelfiaa, tilliä) ja kaalisalaattia klo 14. Niillä sitten salille.

      Olo on ollut sen jälkeen mitä vahvin ja hienoin ja lihakset saaneet puhtia. Olo kevyt ja liikkuminen tuntuu nautinnolliselta suorastaan. Mielen puolella ihana seesteisyys. Lihasten rasittaminen tuntui olevan jotenkin paikallaan. Ei mitenkään huomaa että tarvisi hiilihydraatteja "palautumiseen". Sellainen huomio, että kun lähdin kävelemään salilta niin huippasi joitakin minuutteja. Ei ole ennen ollut tollasta. En treenannut mitään rajua, suht kevyillä painoilla mut tärkeät lihakset ja paljon toistoja. Eipä ole mihinkään lihakset häipyneet. Siellä ne on edelleen. 😅

      Ei kiirusta syömään, tein päivän 2. aterian vasta klo 20 (ei siis aamupalaa ollenkaan) salaatin jäävuorisalaatista, tomaatista, kurkusta, suolakurkusta, saksanpähkinästä, ja siihen loppu kalamousse. Vähän juustoa jälkkäriksi. Siinäpä päivän syömiset.

      Kannatti lähteä kuntoilemaan kun taas kävi niin että kakka fiilis kääntyi euforiaksi kuten aina. 🥰

    • Anonyymi

      Nyt loman aikana on selvästi käynyt niin, että minun ruokavalioni on muuttunut pätkäpaastoksi. Ei tarvitse ruokaa kuin iltapäivästä iltaan. Treenaus näyttää sujuvan vähillä hiilareilla ihan samoin kuin ennen enemmilläkin hiilareilla. Proteiiniakaan ei ole tarvinnut sen enempää syödä, eikä ole kuin pelkästään hyvä olo eilisen punttisalin jälkeen.

      Tänään ruoaksi kukkispohjapizzaa, päällä juustoa, tomaattia, oliivia ja sipulia.

      Ilalliseksi suklaajäätelöä (Fananammas)

      Aamulla oli vain kahvia.

      Eipä muuta eikä ole nälkä mutta juoda pitää joten vissyä pari pulloa. Ketojuomaa ei ole enää käytössä kuin liikuntahommelien yhteydessä.

    • Anonyymi

      Mun on ainakin omasta puolestani syytä allekirjoittaa se väite, että vhh-ruokavaliolla energian saanti jää paljon vähäisemmäksi ( kun ei ole tarvetta syödä enempää) ja voi valita vain funktionaaliset ruoat ja ne vhh-herkut) joten laihtuminen on ripeää. Alussa tietty poistuu kaikki ylimääräinen nestepöhö. Mulla päivän kalorit pyörii 1000 - 1700 välillä. Hiilarit vaihtelee 20-30 kieppeillä. Välillä teen tsekkauksen ettei mopo karkaa jos syö jotain uutta. Pelkäsin aluksi että syön enemmän koska ruoka on niin hyvää mutta se pelko on ollut turha. Ei halua enempää. Joku iso muutos vhh tekee aivojen kylläisyyshormoneille, kuten olen ääneen ihmetellyt ja maininnutkin. Kylläisyys pysyy jopa 9-10 h.

      Kun tähän lisätään liikuntakin niin kulutus on aikaa reipasta. Huomaa kyllä että liikuntapäivinä syö luontevasti enemmän. Mulla on selvästi joka toinen päivä rento palautuspäivä. Joka toinen päivä jotain mielekästä ja kivaa liikuntaa. Liikuntakin alkaa maistua yhä paremmalle kun keho kevenee. Olo on euforinen kuten ennen vanhaan treenien jälkeen. Mulla on liikuntatausta nuoruudesta. Palautuspäivinäkin kehon venyttelyä.

      Terv ketonoviisi

    • Anonyymi

      Ajattelin pistää muutamana päivänä (3) hieman vauhtia ja karsia kaikki hiilarit pois ja syödä enemmän. Jotenkin jumittaa vähän, eli tahtia pitäis lisätä. Söin marjoja liikaa tässä pari pv sitten kun piti saada loput mustikat veke kaapista.

      Lisäksi helteellä meni muutama lonkero light (sixpack /viikko), ja pelkään että nekin jumittaa kun haittaavat joka tapauksessa vähän. En ilkeä heittää mitään kelvollista ruokaa hukkaan enkä osta ruokaa jota en syö. Kun kaapissa on runsaasti munia eikä ole munia tullut syötyä nyt niin kokeilenpa onko "munapaastolla" mitään vaikutusta. Tykkään munista ettei pitäis olla sen puoleen ongelmaa. On tullut syötyä liian vähän eli tänäänkin oli aamukahvin ja ekan aterian välillä 10 h. Menee kyllä liika vähillä kaloreilla koska liikun aktiivisesti enkä voi elää ilman liikuntaa. Huomasin taas kuin hyvä olo on kun sai käydä uimassa ja treenata. Mietin että jos kilo viikossa olis sopiva tahti eli olen ollut 3 kk nyt karppina, ja 12 kg olis se sopiva tähän saakka. Jännä kun ei yhtään tiedä miten kilot, kun olen vain tiettyjä vaatteita käyttänyt mittana, ja osa on löysä, osa ei. Yläkroppa pienenee mut lantio ei oikeestaan muutu juurikaan. Geenit on mitä on. Huoh. 🙄 Silmälasit tuntuu isoilta eli pää on kutistunut, toivoakseni vain ulkoa päin. 😅

      Tekee kyllä tiukkaa kun pitää syödä vaikkei yhtään nälätä. Onpa tämmöinenkin jännä kokea, että pitää lähes väkisin syödä. Ostin kookosöljyäkin ettei tulis voista yhtään hiilareita. Kuitua otan ennen ateriaa psylliumista. Se tekee samanlaisen geelin kuin apteekin tavara.

      Oli ohjeita miten tehdä lättyjä mascarponesta ja munista. Niistä sais hyvää kahvin kera.

      Näitä tällä kertaa.
      T ketonoviisi

      • Anonyymi

        Paljonko käytät hiilihydraatteja keskinmäärin päivässä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paljonko käytät hiilihydraatteja keskinmäärin päivässä?

        Laskurin mukaan palttiarallaa 20-30. Mulla on koko ajan aika kova energiavaje päällä. Oli noi mustikat poikkeama, varmaan tuli 50 g hiilaria niistä pelkästään. Mietin jo että pitää tehdä nyt joku muutos suuntaan tai toiseen koska keho tottuu saamaansa ravintoon ja ruoka-aikoihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laskurin mukaan palttiarallaa 20-30. Mulla on koko ajan aika kova energiavaje päällä. Oli noi mustikat poikkeama, varmaan tuli 50 g hiilaria niistä pelkästään. Mietin jo että pitää tehdä nyt joku muutos suuntaan tai toiseen koska keho tottuu saamaansa ravintoon ja ruoka-aikoihin.

        Minkälainen on olo ja vointi nyt?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minkälainen on olo ja vointi nyt?

        Kiitos kysymästä. :-)

        Ketoflunssaa taisi tulla eli vetämätön ja hutera olo, niiskutusta. Tätä ennen on mennyt kyllä hienosti, olen jaksanut erittäin hyvin liikkua ja olo on ollut suorastaan ihana ja pirteä. Toisaalta en ole huomannut oikein edistystäkään.

        Mut nyt kun tempaisin tälle munakuurille, niin tökkäsi heti kunnolla. Taisi tulla oikeat ketoosit nyt päälle. Piti ottaa aamupäiväunetkin. Ei jaksa ajatella mitään liikuntaa tai edes siihen viittaavaakaan, kävelyä tms ulkoilua oikein. Söin juuri päivän toisen muna-annoksen ja uudet voikahvit. MCT-öjyä ei nyt vaan pelkkää voita kahviin. Munan paistoin kookosöljyssä. Siitä tuleekin hyvä maku, mut sopii mun mielestä enempi jälkiruokaan eli vois tehdä kaakaojauhosta ja kookosöljyssä jääsuklaata. Tänään paistan jotain plättyjä sitten illalla.

        Jos mulla on ollut yhtään ylimääräistä nestettä kehossa niin ne kyllä lähti. Ketoliemi piti ottaa taas kokopäiväiseen käyttöön. Lisäksi mietin ottaa ruokasoodaa tai Samarinia.

        Saa nähdä jaksaako tätä kolmea päivää... Joku on ollut parikin viikkoa ja olon pitäis parantua kyllä nopeesti kun elimistö pistää uutta vaihdetta. Sitä alkaa olemaan jo sen verran vanha ettei kroppa toimi yhtä reippaasti enää kuin nuorena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos kysymästä. :-)

        Ketoflunssaa taisi tulla eli vetämätön ja hutera olo, niiskutusta. Tätä ennen on mennyt kyllä hienosti, olen jaksanut erittäin hyvin liikkua ja olo on ollut suorastaan ihana ja pirteä. Toisaalta en ole huomannut oikein edistystäkään.

        Mut nyt kun tempaisin tälle munakuurille, niin tökkäsi heti kunnolla. Taisi tulla oikeat ketoosit nyt päälle. Piti ottaa aamupäiväunetkin. Ei jaksa ajatella mitään liikuntaa tai edes siihen viittaavaakaan, kävelyä tms ulkoilua oikein. Söin juuri päivän toisen muna-annoksen ja uudet voikahvit. MCT-öjyä ei nyt vaan pelkkää voita kahviin. Munan paistoin kookosöljyssä. Siitä tuleekin hyvä maku, mut sopii mun mielestä enempi jälkiruokaan eli vois tehdä kaakaojauhosta ja kookosöljyssä jääsuklaata. Tänään paistan jotain plättyjä sitten illalla.

        Jos mulla on ollut yhtään ylimääräistä nestettä kehossa niin ne kyllä lähti. Ketoliemi piti ottaa taas kokopäiväiseen käyttöön. Lisäksi mietin ottaa ruokasoodaa tai Samarinia.

        Saa nähdä jaksaako tätä kolmea päivää... Joku on ollut parikin viikkoa ja olon pitäis parantua kyllä nopeesti kun elimistö pistää uutta vaihdetta. Sitä alkaa olemaan jo sen verran vanha ettei kroppa toimi yhtä reippaasti enää kuin nuorena.

        Paljonko kalorit on ollut keskimäärin päivässä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paljonko kalorit on ollut keskimäärin päivässä?

        Eivät mene yli 1700. En ole kaikkia laskenut. Yksi päivä tällä viikolla meni niin että hyvä kun 1000 tuli edes täyteen kun ei ollut nälkä. Oli kuuma päivä niin tuli vain juotua ja otettua suolaista vain suolaisenhimoon. Sitten tulee päiviä että syö enemmän taas.

        Terv ketonoviisi


    • Anonyymi

      Tulipa nukuttua. 😳
      Sauna ja vuoroin viileässä meressä uinti rentouttaa niin ihanasti. Ei herännyt vessahätäänkään, mikä yleensä se nousemisen syy. Nyt on jo hyvä olo eilisen vetämättömyyden jälkeen. Tuli juotua el-juomaa reilusti saunomisen yhteydessä. Sitä melkein taas odottaa kylmäuintikauden alkamista. Viileässä vedessä joutuu olla tosi pitkään ennen kuin kroppa kylmenee. Uin siis ympäri vuoden meressä ja käyn myös uimahallin kylmäaltaassa.

      Alkoholit on nyt pois tästä viikonlopusta. Eilen kyllä kaipasi lonkeroa saunan jälkeen mutta otin makuvissyä jäillä korvikkeeksi. Tätä minä kutsuisin nyt todellakin korvikkeeksi jos jotain pitää kutsua 🙂. Halusin kovasti lonkeroa mutta piti kuvitella muuta. Kotimatkalla kaupan vieressä olin jo käydä ostamassa tölkin. Eikä jäänyt kyllä lonkeronhimo päälle vaan se meni menojaan. Että en ainakaan alkoholisti ole. Aivot on vaan kummalliset. Saunominen laittaa janoiset aivot muistamaan jonkun tietyn maun, mikä tuo tyydytystä. Ei pelkkää vettä himoitse vaan joku maku pyörii raikastavana mielessä.

      Aamupalaksi paistoin lättysiä, jotka oli jossain munapaasto-ohjeissa. Eli mascarponea, voita, munia, ja leivinjauhetta ja kanelia. Panin vähän psylliumiakin koska epäilin taikinan koossa pysymistä. Paistoin voissa. Hyviä tuli ja vaihtelua munille ja niiden koostumukseen. Munien kanssa siis täytyy nauttia jotain rasvaa 1 rkl ja saa ottaa jotain 30g juustoa myös. Tuossa on sitten kaikkea mut rasvaa tuli kyllä enemmän.

      Tänään voisi sitten syödä vaihteeksi keitettyjä munia myös. Munavoi on erinomainen ratkaisu mut ongelma se, ettei sitä voi laittaa minkään päälle 😅 kielen päälle korkeintaan. Eilen meni 5 munaa, laskin. Kuusi pitäis päivässä syödä. No problem. Söin munan neljän tunnin välein, josta tuli tunne että KOKO AJAN pitäis olla syömässä jotain. Miten sitä onkin ollut ennen ruoka-aikojen orja, ja kaikki on pitänyt itselleenkin suunnitella syömisen mukaan vaikkei ole enää pieniä lapsia.

      Nyt kun karppaa niin syömistä ei edes muista mutta töihin pitää ennakoida yksi ateria, ja sekin onnistuu juustolla ja manteleilla jos ei muuta ole. Mantelit on kyllä luonnon nerokkain keksintö kananmunien ohella.

      Näyttäisi tulevan mukava ulkoilupäivä 🌞

      • Anonyymi

        Elä luovuta,pitää aloittaa aina vaan uudestaan,ja uudestaan.


    • Anonyymi

      Huhhuh tulipas taas nukuttua! 10h. Aivan ihanan levännyt olo. Ulkoilma tekee sen. Eilen luontoilua ja kalliokiipeilyä niin että jalat tutisi pitkään ja metsässä kävely teki tosi hyvää mielelle. Lämmin oli ja mieli korkealla.

      Munia tuli eilen syötyä se kuus eri tavoin ja rasvaa päälle, maistoin väliin aurajuustolla. Eväänä ulkoilussa oli juustoa tikkuina. Ja pari litraa vissyä ryyditettynä elektrolyyteillä. Hiki oli kova eli neste poistui hikirauhasten kautta. Ja hien koostumus oli "paksu". Eli tuntui iho rasvaiselta kun pyyhki. Ei koko reissulla yhtään vessakäyntiä, tosin vessaa ei ollutkaan missään joten asia oli vain hyvä. Outoa tämäkin ettei nestettä enää poistu kuten alussa kun joka välissä oli pakko löydä tyhjennyksillä. Yöllä yhdesti ainakin.

      Nälkä ei ole ollut missään kohtaa eikä mieli ole askarrellut ruoan kanssa. On pitänyt katsoa kelloa että ei jäisi viittä tuntia väliä ruokailuille. Kotiin tullessa hikisenä tosin kävi mielessä taas jääkylmä lonkero ja jäätelö. Mutta kun sai vissyä jääpaloilla niin se meni ohi, oli ilmeisesti vain kylmän ja nesteen himo siinä kuumotellessa.

      Luin tuossa lääkäri Jabob Valdman juttuja ja katsoin videoita. Hänen valmennuksissaan on kahta eri vaihtoehtoa, ketoruokavalio on sitä että vain 5% tulee hiilareista ja 15% proteiinista, loput rasvasta. Lihaskuntoruokavaliossa 25% hiilaria ja 45% rasvasta, loput proteiinista. Hänkin lääkärinä on kaikkia pussikuureja vastaan, ne tuhoaa hänen mukaansa aineenvaihdunnan.

      Tänään olen syönyt yhden munan munakkaan ja ryypännyt mct-voikahvin. Nautin myös vitamiineja. Otan joka päivä natriumaskorbaattia ja b-komboa. Lihan vähyyden vuoksi pitää varmuudeksi turvata b12.

      Olo on mitä mainioin ja varsinkin mielen tasapaino ja valoisa asenne, vaikkei olosuhteet tällä hetkellä niin kovin hyvät ole. Sellainen zen-suhtautuminen on vallalla.

      T. ketonoviisi

    • Anonyymi

      Munakuuri vähän epäonnistui eilen kun jouduin munattomaan ympäristöön. 🙂

      Eli meni sitten loppupäivä kalalla ja juustolla, mutta hiilareita nolla. Tänä aamuna taas munaa 2 kpl ja pitää mennä ostamaan pannarivärkkiä. Kokeilen raejuusto-ketopannaria tällä kertaa. Viimeksi tein täysmaidosta, mutta tähän raejuustoversioon jää vielä vähemmän hiilaria joten on parempi ohje. On kätevää tehdä pannaria pellillinen ja leikata annospaloiksi ja pakkaseen. Sieltä voi ottaa kun tarvii joko suolaisen tai makean päällyksen kanssa. Ja kahvin kumppania. Uunipannari on niin vaivat onkin kun ei tarvi seisoa hellan edessä rasvankäryssä.

      Nyt onkin paluu arkeen. Hohhoijjaa...
      Jospa tänään illalla uimaan kuitenkin. Vielä on kesää jäljellä.

    • Anonyymi

      Jaahas minun päivitykseni on poistettu kun kerroin eilisestä. Mikähän siinä sitten mahtoi olla syynä....?

      Joka tapauksessa munat on loppu, ja eilen söin viisi kappaletta: Juustomunakasta, pari paistettua ja lisäksi aamulla rasvakahvi. Illalla tein sitten raejuustopannaria (erittäin vähän hiilaria, puoli pellillistä eli uunivuoallinen (koko satsissa jotain 6g hiilaria) ja söin kermavaahdon ja tuoreiden vadelmien kera. Eli kolme ruokailukertaa ja hyvin riitti.

      Selostin myös että kaupungilla aika lämpimässä auringonpaisteessa monta tuntia kävellessä alkoi yhtäkkiä selkä kramppaamaan rajusti, niin että kipu veti kropan kieroon. Onneksi oli repussa vanhaa merisuolaa pikku pussukka eli siitä kiteitä suuhun ja vettä päälle niin meni nopeasti ohi. Ketolientä en tajunnut ottaa mukaan. Muuta liikuntaa ei sitten velvollisuuksien takia ehtinytkään, mutta muutaman tunnin kävely oli ihan riittävästi.

      Huomaa että ruokaa menee todella vähän entiseen verrattuna, tuppaa pilaantumaankin jos ei ole tarkkana ja ruokalaskut on pienentyneet reippaasti, mikä ilolla todettakoon. Voipaketista riittää pitkään, munat on edullisia, kalaa ostan tarjouksesta pakkaseen. Kaikki höttö ja turha on poissa laskuista. Kaikki mitä syö on täyttä ravintoa. Tosin ostan ajoittain näitä lisäravinteita (C, B ja D ja rauta) ja ketojauhetta, mutta ne riittää useaksi kuukaudeksi ja em. vitamiineja olen nauttinut ennenkin.

      Aamulla aikaisin ylös ja loput pannukakut kermavaahto naamaan kahvin kera.

    • Anonyymi

      Tänään aamupalaa partajugu-kuitu-mustikkalinjalla. Kahvia.

      Munakas lounaalla odottamassa. Pitää suunnitella huomista retkipäivää ja sen syömisiä. Tarvii hakea retkievääksi Macadamiaa Lidlistä. Ja juustoa ja ehkä pari makkaraa paistettavaksi. Pikku purkillinen kaalisalaattia menisi myös reppuun. Tänään kuntouinti ulkona.

    • Anonyymi

      Eilinen päivä meni maastossa, seitsemän tunnin vaellus. Eväänä oli paketti krakovanmakkaraa 250g ja Macadamiapussi ja emmental-juustoa tikkuina. Vettä oli reilusti mukana. Kävi niin, että juustot jäi syömättä ja makkarapaketti tuli grillattua reitillä ja pähkinäpussi 125g meni mahaan myös. Siinä oli suolaa vähän liikaakin, sillä iltapv auringonpaisteessa iski turvotus päälle käsiin. Eli meinaan mennä alkuviikosta reitin uudelleen ja nyt ei tarvitse ottaa enää suolapähkinöitäkään, sillä makkarapaketti riitti hyvin kun vissyä oli parisen litraa ja juomavettä sai yhdestä paikasta reitin varrelta. Vaihdan pähkinät suolattomiin mantelihin, niistä saa energiaa mutta suolaa ei todellakaan tarvitse. Elektrolyyttijauhe on silti hyvä olla mukana, jos alkaa heikottaa. On vaikea tietää etukäteen miten jaksaa. Ei tullut edes vessahätää, kun kaikki neste varmaan haihtui kävellessä. Hiki tulikin kun oli tosi lämmin ja aurinkoinen sää.

      Tuo retki oli todella hieno ja minulla on suorastaan euforinen olo, ja tuntuu että pari kiloa lähti reissussa, olo niin "hoikka". Siksipä teen uudelleen tuon kierroksen heti kun toipuu tästäkin. Ihmeellistä on se, että evästä ei tarvitse enempää. Aamulla klo 5.30 söin partajugu"puuron", siis laiton sokerijuurikaskuitua ja chiansiemeniä, ravinnejauheita (mm. natriumaskorbaattia jne) sekä mustikoita.

      Kotiin saavuttua söin sitten Fanamammasia kahvia iltaruoaksi, eikä muuta jaksanut kun oli pakko mennä nukkumaan.

      Tänään nautinnollista venyttelyä ja todella on kissamaisen hyvä olo. Nyt olis laajennettava repertoaaria ja päätin tehdä vihdoin ja viimein avokadopastaa, hyvä tilaisuus kun pastana kaapissa pullottavat shiratakit jotka odottaa syömistä. Pitää tsekata, meniskö avokado paremmin, kun sen saa laittaa parmesanin ja pecorinon kanssa yhteen. Tänään ei kannata varmaan liikuntaa enempää ettei kroppa lähde stressilaukalle, mutta huomenna tarkoitus pitää ulkouintipäivä jos ilmat sallii.

      • Anonyymi

        "Ihmeellistä on se, että evästä ei tarvitse enempää. "

        Krakovanmakkara 250 g = 625 kcal, Macadamiapähkinä 125 g = 925 kcal
        Yhteensä 1550 kcal pelkkänä matkaeväänä. Juustolla olisi saanut 2000 täyteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ihmeellistä on se, että evästä ei tarvitse enempää. "

        Krakovanmakkara 250 g = 625 kcal, Macadamiapähkinä 125 g = 925 kcal
        Yhteensä 1550 kcal pelkkänä matkaeväänä. Juustolla olisi saanut 2000 täyteen.

        Kiitos laskuista 😃

        Laskin liikuntasuoritukseni päivälle eli kävely maastossa (nousua ylämäkeen ja laskua, hankalaa maastoa, suota) ja kaupunkikävely päälle kävelyä yht 8-9h eli kulutus vähintään - 2500 - 3000 kcal. Tämä päälle koomakulutuksen - min. 1500kcal.

        Juustokin olisi mennyt vielä mutta olin jo niin tönkkösuolattu makkaran ja suolapähkinän jälkeen ettei pystynyt. 🙂. Ei jäänyt nälkä.

        Tänään tein avokadopastaa shiratakinuudelilla. Hyvää oli. Valkosipulin kanssa hyvää ja namia parmesaanin kanssa. Otan ruokavalioon. Ei tullut kuin 2 g hiilaria.

        Iltapalaksi kokeilen zucchinisipsejä. Ketoporukassa ohje ja enkunkielinen video. Ohuita siivuja kesäkurpitsasta maustetaan ja öljytään ja uuniin paistumaan tunniksi. Tätä on kaivattu. Tahtoo jotain rapeaa välillä. Näitä voi sitten dipata johonkin hyvään dippiin jos tuntuu. 😋


    • Anonyymi

      Heikun hei.

      Mitäpä palstalle? Minä jatkan taivaltani vhh-matkallani. Hyvin on mennyt ja muutama matkapäivä on ollut haasteellinen ruokailun kannalta. Kerran jouduin syömään thairuokaa (herkullista kylläkin) ilman että pystyin vaikuttamaan syömiseen. Muuta ongelmaa ei ilmennyt, kuin aamuyön verensokerin lasku. Ateria oli hyvin hiilaripitoinen ja vähärasvainen riisinuudeleineen. Mutta kun mitään muuta ruokaa ei ollut koko päivänä tarjolla, niin oli pakko syödä.

      Hyvin on muuten pysynyt, ja oikeasti vähän turhan vähillä energioilla. ElintapalääkäriJakob Valdman makrolaskuri näyttää mukavasti miten syödä jos haluaa pudottaa esim. kilon viikossa. Siihen laitetaan vaan paino ja pituus ja liikunnan määrä viikossa. Olen kovasti liikkunut jopa liikarasituksen puolelle. Virtaa vaan tuntuu riittävän maratonillekin (jos vain voisin juosta). Vedän viikoittain useampaa monen kilometrin lenkkiä kävellen. Proteiinit jää minulla alle suosituksen koko ajan. Koetan paikata nyt syömällä vähän enemmän lihaa. Myös avokado on jäänyt ruokavalioon nyt kun keksin että makua saa valkosipulista ja parmesanista.

      Jääkaapissa odottelee "italianpata", jossa pastan tilalla on kesäkurpitsaraastetta. Seuraavaksi kokeilen samaa shiratakilla. Mainio aamiainen ja jälkiruoka on syntynyt raejuustopannarista. Siinä enimmäkseen munaa ja raejuustoa ja siteeksi psylliumia. Voi nauttia joko suolaisena tai makeana riippuen lisukkeesta. Ihmeruoka tämäkin. On jotenkin niin taikinamainen, ettei oikein uskoisi että kyseessä raejuusto. Olen koettanut vähentää kermansyöntiä ja laittaa pelkästään erytritolia, jos tarvii nauttia tämäkin ruoka jälkkärinä. Proteiinia tästä saa hyvin ja hiilareita tuskin nimeksi per pala.

    • Anonyymi

      Eilen pystyin viimein lähtemään kuntouinnille, jota vedinkin 1.5 h sisältäen vesijuoksua ja HIIT: in. Aluksi tuntui ettei ole edes käsivarsissa voimaa että voisi kauhoa vettä mutta kyllähän se siitä lähti rullaamaan. Olisi tehnyt mieli vetää pidempääkin mutta sitten järki taas tuli peliin ja mietin että voisi vetää jotain rajaa ja mennä vaikka seuraavana päivänä ja jos jaksaa. Mulla on taipumus vähän vetää liikunta äärirajoille. Mikä sekin on tosi ihmeellistä, että yleensä jaksaa liikkua näin paljon kun nyt liikun. Koko viikko on mennyt enemmän ja vähemmän liikkumisen merkeissa mutta on kyllä ollut väsymystäkin ja keho vaatinut lepoa. Sykkeet pysyi silti aisoissa yölläkin joten ei ihan ole mennyt sinne ylirasituksen puolelle.

      Eilen söin "italianpadan" jämiä ja kaalisalaattia ja illaksi tein tonnikalasalaattia, johon laitoin jäävuorisalaattia, tomaattia, oliiveja, sipulia ja kurkkua ja maapähkinöitä rouskuttamiseen. Kastike pelkkää majoneesia (2ghh/100g). Liikunnan jälkeen kahvit ja pari palaa raejuustopannaria mustikkarahkan kera. Mietin että vois tota kerman syömistä tosiaan väliin rajoittaa ja vähän lisätä proteiinia. Liikunta on jo niin aktiivista että joutuu kyllä nyt vähän säätämään näitä makroja. Hiilarintarvetta ei ole ilmennyt mikä on tosi jännää, en ole yhtään liikunnan takia lisännyt hiilihydraatteja. Jotkut väittää, että näin pitäisi tehdä mutta olen miettinyt että minkähän takia... Eikö se ole nyt ihan hyvä että kroppa käyttää sitä varaenergiaa kun ei saa syömisen muodossa hiilaria? Kuntosalilla on ihan pystynyt tekemään ne samat jutut ja lisäämään punttia tankoon ja olo on vain tosi hyvä koko ajan.

      Olen kyllä äärettömän ihmeissäni, että liikunta sujuu ja keho ei tunnu oikein painavan niin kuin ennen. Kävely on aivan ihanaa, kevyttä aiemman tuskan tilalla ja uidessa ei enää kelluta kuten ennen. Kelluntaominaisuudet on heikommat :)) Ryhti on mulla parantunut. Liikuntakyky on ihana asia, toivottavasti kukaan ei pidä sitä itsestään selvyytenä.

      Tänään aion syödä lounaaksi eilisen tonnikalasalaatin jämät. Ruokaa tulee tehtyä kuten ennen mutta huomaan että sitä riittää useammalle päivälle ja jää välillä vanhentumaankin kaappiin joten vähemmällä ruoalla selviää. Syön varmaan noin kiloissa laskettuna ruokaa varmaan 1/4 siitä mitä ennen. Kun syö, niin voi syödä tosi hyvää ja siitä tulee nopeasti kylläiseksi. Mitään ei tunnu puuttuvan ruokavaliosta eikä mitään tee kauheasti mieli. Ihan jänskättää, että millaiset ne minun veriarvot ja painoindeksit on tässä parin kuukauden kuluttua, kun ne mitataan.

      terv ketonoviisi edelleen

      • Anonyymi

        Eilen illalla herkkua eli Shiratakia ja Satayta kanan ja parsakaalin kera. Jälkkäriksi Fanamammas - ketojäätelöä. Jännä juttu miten hyvä ja herkullinen ruoka saa vieläkin tuntemaan että se lihottaa ja se on epäterveellistä. Oikein pitää tarkistaa ettei energiaa ja hiilareita todellakaan tullut liikaa. Joku kumma syyllisyys nautinnoista on isketty ihmisten tietoisuuteen että jos joku on herkkua niin se on syntiä ja vahingoittaa kuten kaikki nautinto.

        Tänä aamuna ei ollut yhtään eilisen "tankkauksen" vuoksi nälkä ja kahvin kanssa pelkkä 100g rasvainen maitorahka mct-öljyllä, chialla ja sokerijuurikaskuidulla mustikoilla maustettuna ja sekin puoliväkisin. Muuten taidan syödä vasta illalla jotain. Odotan kieli pitkällä aroniasadon kypsymistä. Menen ehkä tekemään uinnit ja HIITIT tänään, kun on vimppa päivä ulkouimalassa.

        Jotenkin tuntuu ettei viitsi yhtään tehdä itse ruokaa. Oli ihana käydä viime viikolla ravintolassa ja syödä vhh-annos. Henkilökunta alkaa olla niin valveutunutta että osaa pyydettäessä jo tarjota ruoat ilman höttöjä ja leipää.

        Munat taitaa tulla nyt kyseeseen kun on kiirettä muuten. On niin helppoja ja ravinteikkaita.


    • Anonyymi

      On tässä ollut juhla-aamiaisia lakkojen ja kermavaahdon kera. Alle leipäjuustoa.

      Kova uinti toissapäivänä ja kroppa oli kyllä loppu niin että söin pari Lindströmin pihviä illalliseksi dijon-sinapin ja suolakurkun kera.

      Tänään tonnikala-vihersalaattia lounaaksi.

      Päivitykseni poistettiin. Jostain syystä. Eilen löysäilypäivä. Tänään suursiivousta joka käy liikunnasta. Huomenna aamusta heti patikoimaan jos jaksaa siivouksen jälkeen enää. Siivoaminen on kyllä törkeän raskasta jumppaa. Ei tarvi mitään kahvakuulia kun raahaa raskaita mattoja, tavaroita ja kyykkii pitkin lattioita. Plääh.

      • Anonyymi

        Paljonko on ollut kalorit päivässä,ja paljonko olet laihtunut kuukaudessa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paljonko on ollut kalorit päivässä,ja paljonko olet laihtunut kuukaudessa?

        Kaloreita en paljon laske, hiilareita lähinnä. Kevyttä työtä tekevän naiseläjän energiankulutuksen kuitenkin enkä laske liikunnan kulutusta. Paino on vielä arvoitus, joka paljastuu lokakuussa. Palaan asiaan tuolloin.

        Vaatekoosta voi päätellä suuntaa. Vaatekoko on pienentynyt jopa XXL - > L. Yläkropasta. Mulla on ongelmallinen tämä ruumiinrakenne. Lantio leveä. Laihtumista ei huomaa alakropasta kun on toi iso persiintienoo.

        Mulla tulee kohta uimapuvun hankinta eteen. Kokoa 40-42. Toissapäivänä uikkari tuntui löysältä vedessä joten kyllä sitä läskiä muualtakin sulaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paljonko on ollut kalorit päivässä,ja paljonko olet laihtunut kuukaudessa?

        Ketokarpeille kaloreilla ei ole merkitystä eikä karppaamisen tarkoitus ole laihtuminen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaloreita en paljon laske, hiilareita lähinnä. Kevyttä työtä tekevän naiseläjän energiankulutuksen kuitenkin enkä laske liikunnan kulutusta. Paino on vielä arvoitus, joka paljastuu lokakuussa. Palaan asiaan tuolloin.

        Vaatekoosta voi päätellä suuntaa. Vaatekoko on pienentynyt jopa XXL - > L. Yläkropasta. Mulla on ongelmallinen tämä ruumiinrakenne. Lantio leveä. Laihtumista ei huomaa alakropasta kun on toi iso persiintienoo.

        Mulla tulee kohta uimapuvun hankinta eteen. Kokoa 40-42. Toissapäivänä uikkari tuntui löysältä vedessä joten kyllä sitä läskiä muualtakin sulaa.

        Pakko se on tietää kaloritkin,jos haluaa laihtua.Laihtumisessa pitää olla aina energian kulutus suurempi,vaikka laihduttaisi millä tavalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pakko se on tietää kaloritkin,jos haluaa laihtua.Laihtumisessa pitää olla aina energian kulutus suurempi,vaikka laihduttaisi millä tavalla.

        Ketokarpeilla on tuosta asiasta eriävä mielipide. Heidän mielestään rasvaa saa syödä kuinka paljon tahansa ja mitä enemmän syö sitä enemmän laihtuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ketokarpeilla on tuosta asiasta eriävä mielipide. Heidän mielestään rasvaa saa syödä kuinka paljon tahansa ja mitä enemmän syö sitä enemmän laihtuu.

        Näin on ja jotkut sipaisee kevyesti terveysvaikutteista raatomariinia hernekeiton päälle. Aah miten mahtaa olla ihana ruokavalio. Ja kaljaa päälle muutama tuoppi niin johan sillä koletseroolit häipyy.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ketokarpeilla on tuosta asiasta eriävä mielipide. Heidän mielestään rasvaa saa syödä kuinka paljon tahansa ja mitä enemmän syö sitä enemmän laihtuu.

        Näinpä. Kannattaa googlata Jimmy Moorea niin havaitsee ketogeenisen dieetin terveysedut eli kokonaiskolesteroli 8.5 ja painoa 150 kiloa. Kasviksia ei syö laisinkaan koska niissä on haitallista hiilihydraattia. Voita sen sijaan menee paljon.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Näin on ja jotkut sipaisee kevyesti terveysvaikutteista raatomariinia hernekeiton päälle. Aah miten mahtaa olla ihana ruokavalio. Ja kaljaa päälle muutama tuoppi niin johan sillä koletseroolit häipyy.

        Minulla on parhaimmillaan ollut LDL 1.3 JA HDL 1.8 mutta e laita hernekeittoon margariinia. Joskus tosin vähärasvaista jauhelihaa tai soijaproteiinirouhetta. Saatan laittaa myös parmesaania tai hapankermaa.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Minulla on parhaimmillaan ollut LDL 1.3 JA HDL 1.8 mutta e laita hernekeittoon margariinia. Joskus tosin vähärasvaista jauhelihaa tai soijaproteiinirouhetta. Saatan laittaa myös parmesaania tai hapankermaa.

        Käytät sanomasi mukaan kolesterolilääkettä, joka myös alentaa luontaisesti korkeaa kolesteroliasi, terveellisen ruokavalion lisäksi?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Käytät sanomasi mukaan kolesterolilääkettä, joka myös alentaa luontaisesti korkeaa kolesteroliasi, terveellisen ruokavalion lisäksi?

        Joo. Minulla on epäedulliset geenit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin on ja jotkut sipaisee kevyesti terveysvaikutteista raatomariinia hernekeiton päälle. Aah miten mahtaa olla ihana ruokavalio. Ja kaljaa päälle muutama tuoppi niin johan sillä koletseroolit häipyy.

        Älä viitsi tyrkyttää tapojasi.


    • Anonyymi

      Kuuden tunnin taivallus takana. 🥵

      Aamulla klo 7 kermarahka chialla ja vadelmilla. Pala kukkispizzaa. Kahvia. Matka retkeilyreitille.

      Maastossa kukkispizzaa pari palaa. Muuta evästä ei tosiaankaan tarvi, ei mitään muuta kuin jotain pientä suolaista. Mullahan oli aiemmalla ekalla reissulla pari pussia suolapähkinöitä ja iski sormiin turvotus.

      Ennen kotiintuloa pakko käydä juomassa matkan varrella Hesellä, ja otinpa ekaa kertaa vuosiin colan, zero jäillä, aah. Kylläpä jäinen kofeiini piristi. Colat olen jättänyt vuosia sitten. Vesi loppui ennen aikojaan, vaikka mulla oli elektrolyytit mukana niin hikoilin järjettömästi helteessä (25 astetta) ja auringossa ja loppumatkasta tuntui että tulee pelkkää rasvaa ihon läpi. Pelkäsin että kuivuu ennen kotiin pääsyä. 1,5l kivennäisvettä ei siis riittänyt. Lämpöhalvaus tuntui olevan lähellä. Ja horjuin viimeiset askeleet, alkoi pyörryttääkin. Kotiin ei olis ehtinyt. Nestettä ei virtsan muodossa erity näillä reissuilla. Kaikki tukee hikenä. Kotona vasta vesitankkauksen jälkeen saa käydä tyhjennyksillä.

      Kotiin tullessa suolaisen himo oli niin kova että meni heti suolamantelit ja lonkero. Päälle loput pizzat ja kermarahka mansikoiden ja kahvin kanssa.

      Täällä oli keskustelua siitä ettei ihminen tarvitse suolaa kuin sen pari grammaa per päivä. Se, joka näin päättelee voisi kertoa mitä sellaisissa tapauksissa pitäis tehdä, kun elimistö on kuivumassa ja huutaa SUOLAA! Pitäiskö kehon ymmärtää että suositus on suositus ja THL ei anna sun syödä enempää vaikka menettäisit tajuntas. Nälkäkään ei tule välttämättä mutta suola...

      Nyt on maha aivan täysi ja jalat niin kipeät ettei meinaa päästä kävelemään, oli vähän ylämäkeä enempi kuin tavallista, sykkeet oli kyllä isoissa lukemissa. Ajatuksissa kävi mistä keho tämmösissä ääritilanteissa ja pitkissä rasituksista kun ei sille anna mitään, ottaakaan energiaa... Ensi kerralla tuplamäärä vissyä mukaan. Kuten edellisreissulla olikin. Tästä nukkumaan kohta puoliin. Joutuu ehkä särkylääkkeen ottamaan. Pärse ja lonkat on kipeä jalkojen lisäksi. Eipä ole särkylääkettäkään tarvinnut varmaan kahteen vuoteen. Muuta ei tänään jaksa. Hyvät yöt 🌜

    • Anonyymi

      Eilinen päivä tuntui että nyt on vähän menty yli sen terveellisen liikunnan. Nyt pari päivää vain rentouttavaa venyttelyä ja normikävelyä.

      Sille ei voi mitään että innostuu kun jaksaa ja liikunnasta saa ihanaa euforiaa. Kävin eilen pyörällä ostamassa kunnolliset vaelluskengät ja kaupassa alkoi tajunta hämärtyä. Onneksi muut asiakkaat ja henkilökunta oli auttamassa kun aloin pudota. Kuuma ilma, ylämäkeen pyöräily, edellisen päivän rasitus ja vaellus painoi selvästi. Mulla oli onneksi elektrolyytit mukana ja henkilökunta toi vettä. Niillähän se olo sitten parani.

      Kyllä minä otan ihan 100% todesta nuo Rönnbackin suolansyöntikehotukset. Hänhän joka välissä noissa LCHF-ohjeissaan kertoo että nämä on tyypillisiä oireita kun suolaa ja natriumia vaan poistuu niin tuhottomasti karppaajan elimistöstä eri tahtiin kuin hiilarinsyöjillä.

      Samoin muita kivennäisiä. Mulla esim jalkojen krampit on nykyään ihan tavallisia kun ennen niitä saattoi tulla vain pitkän uinnin aikana. Nyt kuumalla kelillä saattaa tulla yks kaks ihan järjetön kramppi. Vesipullo ja elektrolyytit on nyt vakiovaruste joka paikassa.

      Olen vaihtanut suolan mineraalisuolaan. Onhan näissä sitten kaikkea turhaa myrkkyä ja sontaa kuten paakkuuntumisenestosineita jne. Jos tiedätte jonkun terveellisemmin mineraalisuolan niin kertokaa vinkkiä! Mulla on ollut pitkään ihan pelkkä puhdistamaton merisuola, ja jodia olen saanut merilevästä ja kalasta.

      • Anonyymi

        Aivan mahtavaa tietoa LCHF-sivulta.

        lchf-suomi.fi/lchf-elamantapana/lchf-ja-terveys/

        Tässä siitä suolan tärkeydestä. Kun jättää leipomotuotteet niin ei piilosuolaakaan tule.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan mahtavaa tietoa LCHF-sivulta.

        lchf-suomi.fi/lchf-elamantapana/lchf-ja-terveys/

        Tässä siitä suolan tärkeydestä. Kun jättää leipomotuotteet niin ei piilosuolaakaan tule.

        Valitettavasti tuo on pelkkää rahastusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valitettavasti tuo on pelkkää rahastusta.

        On todella hyvä valmennus, jos ylipäätään haluaa valmennusta. Mikä tahansa muukin valmennus sopii, jos tuntuu että on noi makrot vähän epäselvät. Valdmalla (lääkäri myös) on halvin, jotain 19e ja jäsennys on kestona, ei aikarajaa. Saa asiantuntijatuen, jos ei tunne pärjäävänsä yksin. Saa kertoilla edistymisestä ja kysyä lääkäriltä jos on epävarma jostain tai tulee huono olo. Mutta tuossa kertoillaan ilmaiseksikin mistä esim heikotus johtuu.

        Tämmöinen ei ole rahastusta, jos se edistää hoikistumista ja kansanterveyttä. Onhan se kaupaltakin rahastusta, kun ottavat tuotteistaan maksun. Eikä ilmaista lääkäripalveluakaan ole olemassa. Eikä kaljaa :D Lääkäri ottaa maksun koska se on ammatin harjoittamista. Ihan kummallista päätelmää, että jonkun pitäisi tehdä kaikki ilmaiseksi.
        Kilpailua tälläkin saralla on, joten pitää vaan katsoa mikä sopii omalle rahapussille.

        Mutta rahasta....
        Kannattaa miettiä, mistä on enemmän itselle positiivisia vaikutuksia, jostain muutaman kympin tuesta elämänmuutokseen ja terveyteen, kuin vaikka juoda illassa kaksi kertaa 12 euron olut. Olut tekee viikossa jo 168e. Kuukaudessa 672 euroa. Vuodessa yli 8000 euroa.

        Ilmaiseksikin voi karpata, mutta on ihmisiä jotka tarvii luottamuksellista lääkärisuhdetta. Jonkun mielestä olut kuuluu välttämättömiin elintarvikkeisiin, mutta toiset saattaa priorisoida asiat toisin. Jokainen omalla tavallaan. Mulla on tausta semmoinen, että luon itse nämä elämäntapani, tutkin ja seuraan tutkimustietoa ja tarvittaessa käännyn lääkärin puoleen. Itse sitä on vastuussa syömisistään ja juomisistaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On todella hyvä valmennus, jos ylipäätään haluaa valmennusta. Mikä tahansa muukin valmennus sopii, jos tuntuu että on noi makrot vähän epäselvät. Valdmalla (lääkäri myös) on halvin, jotain 19e ja jäsennys on kestona, ei aikarajaa. Saa asiantuntijatuen, jos ei tunne pärjäävänsä yksin. Saa kertoilla edistymisestä ja kysyä lääkäriltä jos on epävarma jostain tai tulee huono olo. Mutta tuossa kertoillaan ilmaiseksikin mistä esim heikotus johtuu.

        Tämmöinen ei ole rahastusta, jos se edistää hoikistumista ja kansanterveyttä. Onhan se kaupaltakin rahastusta, kun ottavat tuotteistaan maksun. Eikä ilmaista lääkäripalveluakaan ole olemassa. Eikä kaljaa :D Lääkäri ottaa maksun koska se on ammatin harjoittamista. Ihan kummallista päätelmää, että jonkun pitäisi tehdä kaikki ilmaiseksi.
        Kilpailua tälläkin saralla on, joten pitää vaan katsoa mikä sopii omalle rahapussille.

        Mutta rahasta....
        Kannattaa miettiä, mistä on enemmän itselle positiivisia vaikutuksia, jostain muutaman kympin tuesta elämänmuutokseen ja terveyteen, kuin vaikka juoda illassa kaksi kertaa 12 euron olut. Olut tekee viikossa jo 168e. Kuukaudessa 672 euroa. Vuodessa yli 8000 euroa.

        Ilmaiseksikin voi karpata, mutta on ihmisiä jotka tarvii luottamuksellista lääkärisuhdetta. Jonkun mielestä olut kuuluu välttämättömiin elintarvikkeisiin, mutta toiset saattaa priorisoida asiat toisin. Jokainen omalla tavallaan. Mulla on tausta semmoinen, että luon itse nämä elämäntapani, tutkin ja seuraan tutkimustietoa ja tarvittaessa käännyn lääkärin puoleen. Itse sitä on vastuussa syömisistään ja juomisistaan.

        Onko sinulla joku olutaddiktio kun se jokaisessa viestissä täytyy erikseen mainita? Kohdistuuko sinun hiilarihimosi siihen?
        Tällä palstalla pitäisi kuitenkin periaatteessa keskustella vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko sinulla joku olutaddiktio kun se jokaisessa viestissä täytyy erikseen mainita? Kohdistuuko sinun hiilarihimosi siihen?
        Tällä palstalla pitäisi kuitenkin periaatteessa keskustella vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta.

        En tykkää oluesta. Se on pahaa ja nostaa verensokerit pilviin. Kuin joisi mämmiä. 😃

        Joku. kertoi hankkineensa ja säilyttävänsä sillä omat läskinsä ja diabeteksensa niin kannattaa ottaa opiksi ja välttää samoja erheitä. Kuuluu vähähiilihydraattisen dieettiin vältellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En tykkää oluesta. Se on pahaa ja nostaa verensokerit pilviin. Kuin joisi mämmiä. 😃

        Joku. kertoi hankkineensa ja säilyttävänsä sillä omat läskinsä ja diabeteksensa niin kannattaa ottaa opiksi ja välttää samoja erheitä. Kuuluu vähähiilihydraattisen dieettiin vältellä.

        Mämmi on hyvää. Jotkut tykkää että sen kanssa pitää olla kermaa ja sokeria. Minulle riittää Kymppi-mämmin kaveriksi ihan tavallinen kevytmaito.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mämmi on hyvää. Jotkut tykkää että sen kanssa pitää olla kermaa ja sokeria. Minulle riittää Kymppi-mämmin kaveriksi ihan tavallinen kevytmaito.

        Elokuu ei mielestäni ole mikään mämmikuukausi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mämmi on hyvää. Jotkut tykkää että sen kanssa pitää olla kermaa ja sokeria. Minulle riittää Kymppi-mämmin kaveriksi ihan tavallinen kevytmaito.

        Entä sipaisu kevytmargariiniä? Poistaa varmaankin mämmin GI:n joka on varmaan 500. 😆


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Elokuu ei mielestäni ole mikään mämmikuukausi.

        Mämmiä saa hyvinvarustetuista elintarvikeliikkeistä pakastettuna ympäri vuoden. Olen ostanut mämmiä syksyllä kun huomasin että ensimmäiset joulukinkut ilmestyivät pakastelaareihin. Hyvää oli silloinkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entä sipaisu kevytmargariiniä? Poistaa varmaankin mämmin GI:n joka on varmaan 500. 😆

        Mämmi on terveyspommi. Pääsiäisen perinneruuassa on vähän kaloreita, mutta sitäkin enemmän terveyttä edistäviä ainesosia.
        https://yle.fi/uutiset/3-5289765


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mämmi on terveyspommi. Pääsiäisen perinneruuassa on vähän kaloreita, mutta sitäkin enemmän terveyttä edistäviä ainesosia.
        https://yle.fi/uutiset/3-5289765

        Jaakko Kolmoselle mämminsyönti taisi olla kohtalokasta.

        Outoa että kehuu tuossa miten mämmissä on proteiinia. Ei ole kuin 3 g/100g. Tärkkelystä ja sokeria on sitäkin enemmän. Mämmiä ei kukaan syö paljaaltaan, joten harhaa tuo terveellisyys. Sama juttu kuin ruisleipääkin. Se herkullisuus tulee just niistä sokerista ja rasvasta, jotka lisätään. Paitsi että se on pahaa vaikka mitä laittaisi. Ei ollut keittiömestarillakaan ravitsemusasiat hanskassa. Ei ollut ruisleipä terveystuote...


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jaakko Kolmoselle mämminsyönti taisi olla kohtalokasta.

        Outoa että kehuu tuossa miten mämmissä on proteiinia. Ei ole kuin 3 g/100g. Tärkkelystä ja sokeria on sitäkin enemmän. Mämmiä ei kukaan syö paljaaltaan, joten harhaa tuo terveellisyys. Sama juttu kuin ruisleipääkin. Se herkullisuus tulee just niistä sokerista ja rasvasta, jotka lisätään. Paitsi että se on pahaa vaikka mitä laittaisi. Ei ollut keittiömestarillakaan ravitsemusasiat hanskassa. Ei ollut ruisleipä terveystuote...

        Kehui ruisjauhoa ja mämmi tehdään siitä. Itse syön mämmin sellaisenaan kun minulla ei ole juuri koskaan kermaa tai maitoa kotona. Myöskään leivän päällä ei ole juurikaan rasvaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaakko Kolmoselle mämminsyönti taisi olla kohtalokasta.

        Outoa että kehuu tuossa miten mämmissä on proteiinia. Ei ole kuin 3 g/100g. Tärkkelystä ja sokeria on sitäkin enemmän. Mämmiä ei kukaan syö paljaaltaan, joten harhaa tuo terveellisyys. Sama juttu kuin ruisleipääkin. Se herkullisuus tulee just niistä sokerista ja rasvasta, jotka lisätään. Paitsi että se on pahaa vaikka mitä laittaisi. Ei ollut keittiömestarillakaan ravitsemusasiat hanskassa. Ei ollut ruisleipä terveystuote...

        Kolmonen mainitsi että ruisjauhossa on 10% valkuaista. Ymmärtäväinen lukija tietää että mämmissä on ruisjauhojen ja -maltaiden lisäksi myöskin vettä n. 2/3 painosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mämmi on terveyspommi. Pääsiäisen perinneruuassa on vähän kaloreita, mutta sitäkin enemmän terveyttä edistäviä ainesosia.
        https://yle.fi/uutiset/3-5289765

        Tekeekö jostain tuotteesta "terveyspommin" se, että siinä on vähän kaloreita? Laitoin mämmin Fineliin, eikä se kyllä vedä vertoja juuri millekään. Se on lisäksi olueeseen, glukoosiin ja maissiin verrattavissa GIn puolesta.

        Ei varsinkaan kun mämmiä ei syödä koskaan siltään vaan sokerin kanssa, vaikka siihen kurria joku laittaiskin, vaikka se oikeasti kerman kanssa syödään. Mämmi on sitä perinnettä kun ei ollut sokerisia jälkiruokia ja ruokaa imellettiin että saataisiin makeaa. Aikaa ennen suklaateollisuutta ja suklaan halpenemista. Suklaa oli mulle lapsena unelma, me kun ei saatu juuri koskaan karkkia ja suklaa oli joku kaukainen haave. Ehkä täysi-ikäisenä sitä söi senkin edestä. Nyt se ei enää koukuta jostain syystä.

        Itse tykkään kyllä mutakakusta, joka on kuin nykyaikainen mämmin vastine. ☺️ Mikä ihaninta, mutakakkua voi tehdä myös vähähiilarisena suklaasta ja munanvalkuaisesta. On herkullista vaniljajäätelön kanssa. Ja koska nyt saa keto-vaniljajäätelöäkin niin riemua on pelkkää kun herkkua saa. Jos sitä joskus kaipaa. Ei vielä ole tullut sellaista makeanhimoa. Pari kertaa olen ostanut sokeritonta suklaata, jälkiruoaksi. Sitä riittää kyllä ihan pala.

        Ei silti, jos mämmistä tykkää niin saahan sitä syödä jos haluaa, muttei se mikään terveyspommi ole. Kaikilla on omat herkkunsa. Kolmoselle kaikki missä oli ruista oli terveyspommi muttei se kyllä häntäkään ennenaikaiselta lähdöltä pelastanut. Mitä tästä opimme? Kannattaa myös nauttia elämästä? Se ku on rajallinen ihan kaikille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tekeekö jostain tuotteesta "terveyspommin" se, että siinä on vähän kaloreita? Laitoin mämmin Fineliin, eikä se kyllä vedä vertoja juuri millekään. Se on lisäksi olueeseen, glukoosiin ja maissiin verrattavissa GIn puolesta.

        Ei varsinkaan kun mämmiä ei syödä koskaan siltään vaan sokerin kanssa, vaikka siihen kurria joku laittaiskin, vaikka se oikeasti kerman kanssa syödään. Mämmi on sitä perinnettä kun ei ollut sokerisia jälkiruokia ja ruokaa imellettiin että saataisiin makeaa. Aikaa ennen suklaateollisuutta ja suklaan halpenemista. Suklaa oli mulle lapsena unelma, me kun ei saatu juuri koskaan karkkia ja suklaa oli joku kaukainen haave. Ehkä täysi-ikäisenä sitä söi senkin edestä. Nyt se ei enää koukuta jostain syystä.

        Itse tykkään kyllä mutakakusta, joka on kuin nykyaikainen mämmin vastine. ☺️ Mikä ihaninta, mutakakkua voi tehdä myös vähähiilarisena suklaasta ja munanvalkuaisesta. On herkullista vaniljajäätelön kanssa. Ja koska nyt saa keto-vaniljajäätelöäkin niin riemua on pelkkää kun herkkua saa. Jos sitä joskus kaipaa. Ei vielä ole tullut sellaista makeanhimoa. Pari kertaa olen ostanut sokeritonta suklaata, jälkiruoaksi. Sitä riittää kyllä ihan pala.

        Ei silti, jos mämmistä tykkää niin saahan sitä syödä jos haluaa, muttei se mikään terveyspommi ole. Kaikilla on omat herkkunsa. Kolmoselle kaikki missä oli ruista oli terveyspommi muttei se kyllä häntäkään ennenaikaiselta lähdöltä pelastanut. Mitä tästä opimme? Kannattaa myös nauttia elämästä? Se ku on rajallinen ihan kaikille.

        Eli Kolmonen sentään 75-vuotiaaksi. Olisi kuollut karppaajana varmasti jo viisi-kuusikymppisenä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Kehui ruisjauhoa ja mämmi tehdään siitä. Itse syön mämmin sellaisenaan kun minulla ei ole juuri koskaan kermaa tai maitoa kotona. Myöskään leivän päällä ei ole juurikaan rasvaa.

        Voisit kokeilla ruisleivän päällä mämmiä?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Voisit kokeilla ruisleivän päällä mämmiä?

        Mieluummin ei. Kevytmajoneesia ja tomaatti on parempaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli Kolmonen sentään 75-vuotiaaksi. Olisi kuollut karppaajana varmasti jo viisi-kuusikymppisenä.

        "Eli Kolmonen sentään 75-vuotiaaksi. Olisi kuollut karppaajana varmasti jo viisi-kuusikymppisenä."

        Toiveajatteluasi. Olisitko siis toivonut, että Kolmonen olisi ollut karppaaja ja kuollut viisikymppisenä?

        Minusta on niin älyttömän hieno esimerkki asiasta se, että Hpv27 kertoo, ettei elä vanhaksi. Olen samaa mieltä, ei sillä ravinnolla, rasvattomuudella eikä alkoholin juomisella. Rasvahapot on vaan ihan välttämättömiä kaikin tavoin.

        Jos löytyisi yksikin todiste siitä, että karppaus on vienyt jonkun hengen, niin se varmasti käytettäisiin näissä keskusteluissa. Mutta jos hengen vie alkoholi tai ruisleipä, niin se on ikään kuin luonnollinen kuolema, joka tuntuu vähän kaukaa haetulta esimerkkinä ravinnon vaikutuksesta. Ihminen vain "kuolee". Minusta on kuitenkin tärkeintä se, että säilyttää toimintakykynsä ja ulkomuotonsa kohtuullisesti, eikä näytä jo viisikymppisenä hoitolaitosdementikolta kuten joku Fogelholm.

        Jos otettaisiin sitten yksittäinen karppaaja esimerkiksi niin taitaa Antti Heikkilä olla samaa ikäluokkaa Kolmosen ja Puskan kanssa. Ja on terve, ja komea ja miehekäs ikäisekseen. Hänellä ei ole niitä tavanomaisia metabolisia sairauksia, joita pidetään jo niin normina, että terve vanhus on poikkeus tässä kansassa.

        Voisiko esim joku Fogelholm tai Puska esittää ihan ulkopuolisen lääkärin lausunnon terveydentilastaan? Ainakin ulkomuodosta päätellen tutisevia kaljuja vanhuksia, ja ei ole enää ihan kaikki intiaanit kanootissakaan. Fogelholmin naama on aivan harmaa, kertoo että sokeri on pääasiallinen ravinto. Iho kertoo tosi paljon terveydentilasta.

        Tällä forumilla on nyt ainakin yksi kirjoittaja, joka on helv-e-tin sairas ikäisekseen ja on kaikki tyypilliset virallisesta ruokavaliosta johtuvat sairaudet. Kannattaako sitä nyt brassailla sillä vastaan karppaus?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mämmi on terveyspommi. Pääsiäisen perinneruuassa on vähän kaloreita, mutta sitäkin enemmän terveyttä edistäviä ainesosia.
        https://yle.fi/uutiset/3-5289765

        "Mämmi on terveyspommi. Pääsiäisen perinneruuassa on vähän kaloreita, mutta sitäkin enemmän terveyttä edistäviä ainesosia"

        Kolmonen ei ollut vaan eläessään kuullut esmes chiansiemenistä tai edes pellavansiemenistä? Eikä ole oikein ollut kiinnostusta ottaa selvääkään, kun oli juuttunut tohon ruisleipään eikä nähnyt enää muuta? Osoittaa vaan ettei enää pysynyt asioista kärryillä vaan oli juuttunut herkku- ja terveyskäsityksissään leipään ja poron peräsuoleen jota kastetaan sianlihan keittoliemeen. Hyi stna. Noilla eväillä sitä pysyikin laihana, koska ei tullut kiusausta syödä yhtään enempää kuin vain että pysyi pystyssä.

        Mun muksu on keittiömestari, alle 30v . Meillä on ollut ihan vitsi ja illanviettotapa joskus katsoa uudelleen niitä Patakakkos-pätkiä Areenasta. Rispektit Vanamolle, eli kuitenkin 91-vuotiaaksi eikä ollut niin fanaattinen kuin Kolmonen joka:

        " vannoi suomalaisen ruisleivän nimeen. Hän piti vuodesta 1964 lähtien kirjaa syömiensä ruisleipien määrästä. Vuodessa kului keskimäärin 270 ruisleipää." (IL).

        Minusta on ihan pakkoneuroottista pitää kirjaa jostain yhdestä elintarvikkeesta. Ihan kuin joku kiihkouskovainen pitäisi kirjaa siitä, kuinka monta kertaa käy kirkossa tai rukoilee? Eihän yksi juttu mitenkään ole kuin osa kokonaisuutta! Mietin, että olisiko tässä nyt ollut isona tekijänä ja kohtalona se valtava suolan määrä? Kolmonen ei hahmottanut että ruisleivän mukana tulee valtavasti piilosuolaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Eli Kolmonen sentään 75-vuotiaaksi. Olisi kuollut karppaajana varmasti jo viisi-kuusikymppisenä."

        Toiveajatteluasi. Olisitko siis toivonut, että Kolmonen olisi ollut karppaaja ja kuollut viisikymppisenä?

        Minusta on niin älyttömän hieno esimerkki asiasta se, että Hpv27 kertoo, ettei elä vanhaksi. Olen samaa mieltä, ei sillä ravinnolla, rasvattomuudella eikä alkoholin juomisella. Rasvahapot on vaan ihan välttämättömiä kaikin tavoin.

        Jos löytyisi yksikin todiste siitä, että karppaus on vienyt jonkun hengen, niin se varmasti käytettäisiin näissä keskusteluissa. Mutta jos hengen vie alkoholi tai ruisleipä, niin se on ikään kuin luonnollinen kuolema, joka tuntuu vähän kaukaa haetulta esimerkkinä ravinnon vaikutuksesta. Ihminen vain "kuolee". Minusta on kuitenkin tärkeintä se, että säilyttää toimintakykynsä ja ulkomuotonsa kohtuullisesti, eikä näytä jo viisikymppisenä hoitolaitosdementikolta kuten joku Fogelholm.

        Jos otettaisiin sitten yksittäinen karppaaja esimerkiksi niin taitaa Antti Heikkilä olla samaa ikäluokkaa Kolmosen ja Puskan kanssa. Ja on terve, ja komea ja miehekäs ikäisekseen. Hänellä ei ole niitä tavanomaisia metabolisia sairauksia, joita pidetään jo niin normina, että terve vanhus on poikkeus tässä kansassa.

        Voisiko esim joku Fogelholm tai Puska esittää ihan ulkopuolisen lääkärin lausunnon terveydentilastaan? Ainakin ulkomuodosta päätellen tutisevia kaljuja vanhuksia, ja ei ole enää ihan kaikki intiaanit kanootissakaan. Fogelholmin naama on aivan harmaa, kertoo että sokeri on pääasiallinen ravinto. Iho kertoo tosi paljon terveydentilasta.

        Tällä forumilla on nyt ainakin yksi kirjoittaja, joka on helv-e-tin sairas ikäisekseen ja on kaikki tyypilliset virallisesta ruokavaliosta johtuvat sairaudet. Kannattaako sitä nyt brassailla sillä vastaan karppaus?

        Virallista ruokavaliota noudattaa miehistä 3%. Paljon eläinrasvaa ja lihaa syövien karppaajien ikävakioitu kuolleisuus on yli 20% suurempaa kuin keskivertopopulan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Eli Kolmonen sentään 75-vuotiaaksi. Olisi kuollut karppaajana varmasti jo viisi-kuusikymppisenä."

        Toiveajatteluasi. Olisitko siis toivonut, että Kolmonen olisi ollut karppaaja ja kuollut viisikymppisenä?

        Minusta on niin älyttömän hieno esimerkki asiasta se, että Hpv27 kertoo, ettei elä vanhaksi. Olen samaa mieltä, ei sillä ravinnolla, rasvattomuudella eikä alkoholin juomisella. Rasvahapot on vaan ihan välttämättömiä kaikin tavoin.

        Jos löytyisi yksikin todiste siitä, että karppaus on vienyt jonkun hengen, niin se varmasti käytettäisiin näissä keskusteluissa. Mutta jos hengen vie alkoholi tai ruisleipä, niin se on ikään kuin luonnollinen kuolema, joka tuntuu vähän kaukaa haetulta esimerkkinä ravinnon vaikutuksesta. Ihminen vain "kuolee". Minusta on kuitenkin tärkeintä se, että säilyttää toimintakykynsä ja ulkomuotonsa kohtuullisesti, eikä näytä jo viisikymppisenä hoitolaitosdementikolta kuten joku Fogelholm.

        Jos otettaisiin sitten yksittäinen karppaaja esimerkiksi niin taitaa Antti Heikkilä olla samaa ikäluokkaa Kolmosen ja Puskan kanssa. Ja on terve, ja komea ja miehekäs ikäisekseen. Hänellä ei ole niitä tavanomaisia metabolisia sairauksia, joita pidetään jo niin normina, että terve vanhus on poikkeus tässä kansassa.

        Voisiko esim joku Fogelholm tai Puska esittää ihan ulkopuolisen lääkärin lausunnon terveydentilastaan? Ainakin ulkomuodosta päätellen tutisevia kaljuja vanhuksia, ja ei ole enää ihan kaikki intiaanit kanootissakaan. Fogelholmin naama on aivan harmaa, kertoo että sokeri on pääasiallinen ravinto. Iho kertoo tosi paljon terveydentilasta.

        Tällä forumilla on nyt ainakin yksi kirjoittaja, joka on helv-e-tin sairas ikäisekseen ja on kaikki tyypilliset virallisesta ruokavaliosta johtuvat sairaudet. Kannattaako sitä nyt brassailla sillä vastaan karppaus?

        Naisihmisen silmissä tämä asia jäsentyy niin, että jos heräisin aamulla Puskan tai Fogelin vierestä, niin toteaisin kummastuneena, miksi olen vanhuksen vieressä ja säikähtäisin kauheasti. Jos taas Heikkilä olisi vieressä, niin näen siinä vetävän miehen, vaikka onkin tuntuvasti mua vanhempi. On kuitenkin sälyttänyt miehisyytensä tosi hyvin ja testosteronituotanto on kaikesta päätellen ihan toiminnassa.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Mieluummin ei. Kevytmajoneesia ja tomaatti on parempaa.

        Entä kevyt sipaisu kevytmargariinia mämmin päälle?


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Virallista ruokavaliota noudattaa miehistä 3%. Paljon eläinrasvaa ja lihaa syövien karppaajien ikävakioitu kuolleisuus on yli 20% suurempaa kuin keskivertopopulan.

        "Virallista ruokavaliota noudattaa miehistä 3%."

        Olisiko sitten niin (jos käytetään tällä forumilla totuttua argumentointitapaa), että jos enempi kuin 3% miehistä noudattaisi niin miehet eivät eläisi edes yli 30-vuotiaaksi? Eli vaikkapa että ikävakioitu kuolleisuus olisi 60% suurempaa kuin keskivertopopulan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Eli Kolmonen sentään 75-vuotiaaksi. Olisi kuollut karppaajana varmasti jo viisi-kuusikymppisenä."

        Toiveajatteluasi. Olisitko siis toivonut, että Kolmonen olisi ollut karppaaja ja kuollut viisikymppisenä?

        Minusta on niin älyttömän hieno esimerkki asiasta se, että Hpv27 kertoo, ettei elä vanhaksi. Olen samaa mieltä, ei sillä ravinnolla, rasvattomuudella eikä alkoholin juomisella. Rasvahapot on vaan ihan välttämättömiä kaikin tavoin.

        Jos löytyisi yksikin todiste siitä, että karppaus on vienyt jonkun hengen, niin se varmasti käytettäisiin näissä keskusteluissa. Mutta jos hengen vie alkoholi tai ruisleipä, niin se on ikään kuin luonnollinen kuolema, joka tuntuu vähän kaukaa haetulta esimerkkinä ravinnon vaikutuksesta. Ihminen vain "kuolee". Minusta on kuitenkin tärkeintä se, että säilyttää toimintakykynsä ja ulkomuotonsa kohtuullisesti, eikä näytä jo viisikymppisenä hoitolaitosdementikolta kuten joku Fogelholm.

        Jos otettaisiin sitten yksittäinen karppaaja esimerkiksi niin taitaa Antti Heikkilä olla samaa ikäluokkaa Kolmosen ja Puskan kanssa. Ja on terve, ja komea ja miehekäs ikäisekseen. Hänellä ei ole niitä tavanomaisia metabolisia sairauksia, joita pidetään jo niin normina, että terve vanhus on poikkeus tässä kansassa.

        Voisiko esim joku Fogelholm tai Puska esittää ihan ulkopuolisen lääkärin lausunnon terveydentilastaan? Ainakin ulkomuodosta päätellen tutisevia kaljuja vanhuksia, ja ei ole enää ihan kaikki intiaanit kanootissakaan. Fogelholmin naama on aivan harmaa, kertoo että sokeri on pääasiallinen ravinto. Iho kertoo tosi paljon terveydentilasta.

        Tällä forumilla on nyt ainakin yksi kirjoittaja, joka on helv-e-tin sairas ikäisekseen ja on kaikki tyypilliset virallisesta ruokavaliosta johtuvat sairaudet. Kannattaako sitä nyt brassailla sillä vastaan karppaus?

        Fogelholm kuule pyöräilee kilpaurheilutasoisesti yli 10 tuntia viikossa. Viime vuonna hän söi vain kerran punaista lihaa (pääsiäisenä iäkkään äidin luona lammasta).

        Te karppaajat ahmitte pekonia, juustoa, makkaraa, kinkkua. Jo pelkästään lihajalosteiden fosfori häiritsee ajatuksenjuoksuanne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Naisihmisen silmissä tämä asia jäsentyy niin, että jos heräisin aamulla Puskan tai Fogelin vierestä, niin toteaisin kummastuneena, miksi olen vanhuksen vieressä ja säikähtäisin kauheasti. Jos taas Heikkilä olisi vieressä, niin näen siinä vetävän miehen, vaikka onkin tuntuvasti mua vanhempi. On kuitenkin sälyttänyt miehisyytensä tosi hyvin ja testosteronituotanto on kaikesta päätellen ihan toiminnassa.

        Teille olisi varmasti kauhea järkytys, jos puolijumalanne Anni Heikkilä yhtäkkiä kuolla kupsahtaisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli Kolmonen sentään 75-vuotiaaksi. Olisi kuollut karppaajana varmasti jo viisi-kuusikymppisenä.

        Melko tarkkaan syntymäaikaa vastaava odotettu elinikä tämän laskurin mukaan: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006398719.html


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Fogelholm kuule pyöräilee kilpaurheilutasoisesti yli 10 tuntia viikossa. Viime vuonna hän söi vain kerran punaista lihaa (pääsiäisenä iäkkään äidin luona lammasta).

        Te karppaajat ahmitte pekonia, juustoa, makkaraa, kinkkua. Jo pelkästään lihajalosteiden fosfori häiritsee ajatuksenjuoksuanne.

        "Fogelholm kuule pyöräilee kilpaurheilutasoisesti yli 10 tuntia viikossa. Viime vuonna hän söi vain kerran punaista lihaa (pääsiäisenä iäkkään äidin luona lammasta).

        Te karppaajat ahmitte pekonia, juustoa, makkaraa, kinkkua. Jo pelkästään lihajalosteiden fosfori häiritsee ajatuksenjuoksuanne."
        --

        Fogelholmista en tiedä, mutta itse en syö pekonia, makkaraa enkä kinkkua. Pekonia olen neljän kuukauden aikana syönyt yhden paketin. Toinen paketti pilaantui kun en muistanut syödä. Kanaa ja kalaa pääasiassa, ja juustoa toki menee. Karppaus ja karppauksen edut kun just perustuu rasvavoittoiseen syömiseen. Toki syön myös oliiviöljyä, joka on pääasiallinen rasvanlähteeni.

        En nyt kyllä ymmärrä, että miten Fogelholmin pyöräilyharrastus ja minun oletettu pekoninsyöntinini liittyy toisiinsa, mutta nää on näitä elämän suuria mysteerejä. Tai sitten johtuu siitä että saat fosforia jotain tosi paljon. Pääasialliset fosforin lähteet kun on maitotuotteet ja viljatuotteet. Että kun jätät viljat pois niin fosforin saantkin vähenee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entä kevyt sipaisu kevytmargariinia mämmin päälle?

        Mielummin kevyt sipaisu kevytmargariinia kevytmämmin päälle. Ja kevytmaitoa vielä sen päälle. Sen jälkeen pyöräilemään mummon luokse.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Teille olisi varmasti kauhea järkytys, jos puolijumalanne Anni Heikkilä yhtäkkiä kuolla kupsahtaisi.

        "Teille olisi varmasti kauhea järkytys, jos puolijumalanne Anni Heikkilä yhtäkkiä kuolla kupsahtaisi."

        En tunne yhtään Anni Heikkilää. Jokaisella on se oma lähdön hetki, ja se voi tulla myös onnettomuuden seurauksena, eikä riipu terveydestä tai ruokavaliosta mitenkään. Tärkeintä on elämän laatu ja nauttiminen elämästä.

        Minusta ikä ei merkitse niinkään paljon kuin se elämän laatu ja terveys ja toimintakyky. Ajatelkaa nyt vaikka Aira Samulinia ja jotain toista 93-vuotiasta? Kuka toinen yli ysikymppinen vetää youtubessa tanssivideota saati että olisi vielä täysissä järjissään? Samulin on paremmassa kunnossa kuin moni nelikymppinen. Mitä iloa on elää vanhaksi ja olla jossain hoitokodissa toimintakyvyttömänä ja lääkittynä satavuotiaaksi? Sitten taas on eräs ruotsalainen bloggari Dagny Carlsson, joka muuten täyttää tänä vuonna 108 vuotta. Nämä mainitut naiset on muuten hoikkia.

        Minä toivoisin eläväni niin vanhaksi, että vielä jaksaa tuntea elämäniloa ja jotain merkitystä elämässään. Ja karppaan että saisin säilytettyä toimintakykyä, laihdutettua ja lisätä liikuntaa vieläkin tästä. Liikunta tuo mulle ihanaa tunnetta pystymisestä ja kropan toimimisesta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Virallista ruokavaliota noudattaa miehistä 3%."

        Olisiko sitten niin (jos käytetään tällä forumilla totuttua argumentointitapaa), että jos enempi kuin 3% miehistä noudattaisi niin miehet eivät eläisi edes yli 30-vuotiaaksi? Eli vaikkapa että ikävakioitu kuolleisuus olisi 60% suurempaa kuin keskivertopopulan.

        Tuotahan suomalaiset tekivät 1960-luvulla eli maitorasvaa meni liki 40 kiloa vuodessa ja sydäntautikuolleisuus oli viisinkertainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Naisihmisen silmissä tämä asia jäsentyy niin, että jos heräisin aamulla Puskan tai Fogelin vierestä, niin toteaisin kummastuneena, miksi olen vanhuksen vieressä ja säikähtäisin kauheasti. Jos taas Heikkilä olisi vieressä, niin näen siinä vetävän miehen, vaikka onkin tuntuvasti mua vanhempi. On kuitenkin sälyttänyt miehisyytensä tosi hyvin ja testosteronituotanto on kaikesta päätellen ihan toiminnassa.

        Jos heräisit aamulla Puskan ja Fogelin välistä, niin se olisi sinulle ihan oikein!
        Heikkilä voisi sitten tallentaa kännykkäänsä aikuisviihdettä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Fogelholm kuule pyöräilee kilpaurheilutasoisesti yli 10 tuntia viikossa. Viime vuonna hän söi vain kerran punaista lihaa (pääsiäisenä iäkkään äidin luona lammasta).

        Te karppaajat ahmitte pekonia, juustoa, makkaraa, kinkkua. Jo pelkästään lihajalosteiden fosfori häiritsee ajatuksenjuoksuanne."
        --

        Fogelholmista en tiedä, mutta itse en syö pekonia, makkaraa enkä kinkkua. Pekonia olen neljän kuukauden aikana syönyt yhden paketin. Toinen paketti pilaantui kun en muistanut syödä. Kanaa ja kalaa pääasiassa, ja juustoa toki menee. Karppaus ja karppauksen edut kun just perustuu rasvavoittoiseen syömiseen. Toki syön myös oliiviöljyä, joka on pääasiallinen rasvanlähteeni.

        En nyt kyllä ymmärrä, että miten Fogelholmin pyöräilyharrastus ja minun oletettu pekoninsyöntinini liittyy toisiinsa, mutta nää on näitä elämän suuria mysteerejä. Tai sitten johtuu siitä että saat fosforia jotain tosi paljon. Pääasialliset fosforin lähteet kun on maitotuotteet ja viljatuotteet. Että kun jätät viljat pois niin fosforin saantkin vähenee.

        Fosforin lähteillä on merkitystä. Lisätty fosfori (makkarat, lihaleikkeleet, jotkin einekset)) on haitallista. Viljan fosfori on jopa terveellistä, ja maidossa on runsaasti fosforin "vastavaikuttajaa" kalsiumia.

        Virpi Kemin väitöskirjasta: Tämän väitöskirjatyön tutkimusten perusteella terveiden suomalaisnaisten runsas fosforin saanti näyttää olevan haitallista kalsiumin ja luun aineenvaihdunnalle, varsinkin, jos kalsiumin saanti ravinnosta on vähäistä. Nämä tutkimustulokset viittaavat myös siihen, että lisäaineista peräisin oleva fosfori on haitallisempaa kuin elintarvikkeen luontaisesti sisältämä fosfori. Vaikka näissä tutkimuksissa havaittiin, että ravinnon runsaan fosforin saannin haitallisia vaikutuksia voidaan vähentää, niin silti niitä ei voida kokonaan poistaa ruokavaliolla, joka sisältää riittävästi kalsiumia. Runsaan fosforin saannin vähentäminen näyttäisi olevan perustelua myös terveillä ihmisillä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Tuotahan suomalaiset tekivät 1960-luvulla eli maitorasvaa meni liki 40 kiloa vuodessa ja sydäntautikuolleisuus oli viisinkertainen.

        "Tuotahan suomalaiset tekivät 1960-luvulla eli maitorasvaa meni liki 40 kiloa vuodessa ja sydäntautikuolleisuus oli viisinkertainen."

        Sinusta vain nämä kaksi tekijää korreloi? Ja näet suoran kausaliteetin tässä? Miten sitten olikaan sen Nykäsen haima-asian kanssa? Sinähän siinä totesit asiassa olevan muitakin muuttujia kuin diabetes vs. hoikkuus. Kekkasit, että juu olihan siinä muutakin.

        Miten tässä vaikka olisi niiden kolmansien muuttujien laita? Miten on tupakoinnin, alkoholin nauttimisen, työpäivän pituuden, työn fyysisyyden, asumisolojen, terveydenhoidon saatavuuden syrjäseudulla ja sairuksien tutkimuksen laadun laita tuolloin?

        Sinusta kaikki epäkohta tässä maassa johtuu rasvasta. Sehän ei ole niin, ihan virallisterveellisessäkään ruokavaliossa. Jos ihminen vetää viinaa päivät niin on aika yksi ja sama onko siinä leivän päällä puolukoita vai voimariinia. Koeta jo vähän laajentaa näkemystäsi.

        Ja on ikävää kun poistattelet täältä ketjuja heti kun argumenttisi loppuu. Hyi hyi sinua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Fogelholm kuule pyöräilee kilpaurheilutasoisesti yli 10 tuntia viikossa. Viime vuonna hän söi vain kerran punaista lihaa (pääsiäisenä iäkkään äidin luona lammasta).

        Te karppaajat ahmitte pekonia, juustoa, makkaraa, kinkkua. Jo pelkästään lihajalosteiden fosfori häiritsee ajatuksenjuoksuanne.

        "Fogelholm kuule pyöräilee kilpaurheilutasoisesti yli 10 tuntia viikossa. Viime vuonna hän söi vain kerran punaista lihaa (pääsiäisenä iäkkään äidin luona lammasta)."

        Kertooko taru, laittaako hän eväsleivän päälle kevyen sipaisun raatomariinia vai puolukoita?
        Vai onko mukana pari pakettia taloussokeria?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Fogelholm kuule pyöräilee kilpaurheilutasoisesti yli 10 tuntia viikossa. Viime vuonna hän söi vain kerran punaista lihaa (pääsiäisenä iäkkään äidin luona lammasta).

        Te karppaajat ahmitte pekonia, juustoa, makkaraa, kinkkua. Jo pelkästään lihajalosteiden fosfori häiritsee ajatuksenjuoksuanne.

        "Fogelholm kuule pyöräilee kilpaurheilutasoisesti yli 10 tuntia viikossa. "

        Pyöräily tekee huonoa sukukalleuksille.
        "Useat johtavat urologit ovat nykyisin huolestuneita pyöräilyn vaikutuksesta miesten erektiokykyyn. Tämä siksi, että jo vuodesta 1975 lähtien on tehty tutkimuksia pyöräilyn mahdollisista vaikutuksista miehen seksuaaliseen kyvykkyyteen. Aiheeseen liittyviä tutkimuksia on tehty tähän päivään mennessä noin parisenkymmentä."

        www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tiesitko-pyoraileminen-voi-pilata-seksielamasi/3284580#gs.dsepwh

        Mut hänelle ei taida olla näillä enää mitään merkitystä, vanha mies kun on. Ikämiehet koettaa päteä nuorempien silmissä ja polkevat sirkkupaketti kainalossa mummolaan kuin tyhjää vaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Teille olisi varmasti kauhea järkytys, jos puolijumalanne Anni Heikkilä yhtäkkiä kuolla kupsahtaisi."

        En tunne yhtään Anni Heikkilää. Jokaisella on se oma lähdön hetki, ja se voi tulla myös onnettomuuden seurauksena, eikä riipu terveydestä tai ruokavaliosta mitenkään. Tärkeintä on elämän laatu ja nauttiminen elämästä.

        Minusta ikä ei merkitse niinkään paljon kuin se elämän laatu ja terveys ja toimintakyky. Ajatelkaa nyt vaikka Aira Samulinia ja jotain toista 93-vuotiasta? Kuka toinen yli ysikymppinen vetää youtubessa tanssivideota saati että olisi vielä täysissä järjissään? Samulin on paremmassa kunnossa kuin moni nelikymppinen. Mitä iloa on elää vanhaksi ja olla jossain hoitokodissa toimintakyvyttömänä ja lääkittynä satavuotiaaksi? Sitten taas on eräs ruotsalainen bloggari Dagny Carlsson, joka muuten täyttää tänä vuonna 108 vuotta. Nämä mainitut naiset on muuten hoikkia.

        Minä toivoisin eläväni niin vanhaksi, että vielä jaksaa tuntea elämäniloa ja jotain merkitystä elämässään. Ja karppaan että saisin säilytettyä toimintakykyä, laihdutettua ja lisätä liikuntaa vieläkin tästä. Liikunta tuo mulle ihanaa tunnetta pystymisestä ja kropan toimimisesta.

        Kuule äläpäs kehu. Fogelholm pyöräilee vielä satavuotiaanakin mummolaan punaista lihaa syömään. Ja vie mennessään muutaman kilon sokeria. Mummokin on elänyt sokerilla kaksistataa vuotiaaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Fogelholm kuule pyöräilee kilpaurheilutasoisesti yli 10 tuntia viikossa. Viime vuonna hän söi vain kerran punaista lihaa (pääsiäisenä iäkkään äidin luona lammasta).

        Te karppaajat ahmitte pekonia, juustoa, makkaraa, kinkkua. Jo pelkästään lihajalosteiden fosfori häiritsee ajatuksenjuoksuanne.

        "Te karppaajat ahmitte pekonia, juustoa, makkaraa, kinkkua. Jo pelkästään lihajalosteiden fosfori häiritsee ajatuksenjuoksuanne"

        Tarkastellaanpas tarkemmin tätä argumenttia.

        Eli karppaja on sellainen, joka ahmii pekonia, juustoa, makkaraa ja kinkkua? Minä en ahmi ja syön tosi vähän eläinrasvaa eli minä en siis tämän määritelmäsi mukaan ole karppaaja.

        Viralllisesti minä kuitenkin olen karppaaja, sillä rajoitan hiilihydraatin syömistäni niin, että se on tuossa 20g pinnassa/vrk.


        Wikipedia:
        "Vähähiilihydraattinen ruokavalio (VHH) eli karppaus (johdettu englanninkielisestä nimityksestä "low carb") on erityisruokavalio, joka perustuu hiilihydraattien määrän rajoittamiseen. Alakarppauksella eli ketoruokavaliolla tarkoitetaan ketogeenista ruokavaliota, jossa nautitaan hyvin niukasti tai ei lainkaan hiilihydraatteja.

        Vähähiilihydraattisissa ruokavalioissa nautitaan proteiinia aineenvaihdunnan, lihasmassan koon, liikkumisen ja asuinpaikan ilmaston sanelema yksilöllinen optimimäärä ja loppu energiantarve katetaan ennen kaikkea ravintorasvojen avulla.

        Hiilihydraatin päivittäinen enimmäissaanti vaihtelee ruokavalion eri versioissa alle 20 gramman ja noin 100 gramman välillä. Jos yksilö harrastaa esimerkiksi poikkeuksellisen paljon liikuntaa, enimmäismäärää voidaan nostaa tarpeen mukaan. Hiilihydraattien lähteistä pyritään suosimaan esimerkiksi vihanneksia ja marjoja tai muita hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja ja välttämään leivän kaltaisia nopeita hiilihydraatteja."

        Minä elelen juuri tämän määritelmän mukaan. Tässäkään ei sanota, että karppaaja ahmii pekonia, juustoa, makkaraa ja kinkkua.

        Eli joko sinä olet väärässä tai tämä wikipedian sivu on väärässä minun suhteeni sekä karppauksen suhteen. Jos minua voisi syyttää jonkun ahmimisesta niin ahmin ehkä munaa. Sitä kun tulee vedettyä milloin missäkin muodossa päivittäin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Fogelholm kuule pyöräilee kilpaurheilutasoisesti yli 10 tuntia viikossa. "

        Pyöräily tekee huonoa sukukalleuksille.
        "Useat johtavat urologit ovat nykyisin huolestuneita pyöräilyn vaikutuksesta miesten erektiokykyyn. Tämä siksi, että jo vuodesta 1975 lähtien on tehty tutkimuksia pyöräilyn mahdollisista vaikutuksista miehen seksuaaliseen kyvykkyyteen. Aiheeseen liittyviä tutkimuksia on tehty tähän päivään mennessä noin parisenkymmentä."

        www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tiesitko-pyoraileminen-voi-pilata-seksielamasi/3284580#gs.dsepwh

        Mut hänelle ei taida olla näillä enää mitään merkitystä, vanha mies kun on. Ikämiehet koettaa päteä nuorempien silmissä ja polkevat sirkkupaketti kainalossa mummolaan kuin tyhjää vaan.

        Siis onko tää henkilö vanhapoika? Kuuskymppinen ja näyttää kasikymppiseltä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Fogelholm kuule pyöräilee kilpaurheilutasoisesti yli 10 tuntia viikossa. "

        Pyöräily tekee huonoa sukukalleuksille.
        "Useat johtavat urologit ovat nykyisin huolestuneita pyöräilyn vaikutuksesta miesten erektiokykyyn. Tämä siksi, että jo vuodesta 1975 lähtien on tehty tutkimuksia pyöräilyn mahdollisista vaikutuksista miehen seksuaaliseen kyvykkyyteen. Aiheeseen liittyviä tutkimuksia on tehty tähän päivään mennessä noin parisenkymmentä."

        www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tiesitko-pyoraileminen-voi-pilata-seksielamasi/3284580#gs.dsepwh

        Mut hänelle ei taida olla näillä enää mitään merkitystä, vanha mies kun on. Ikämiehet koettaa päteä nuorempien silmissä ja polkevat sirkkupaketti kainalossa mummolaan kuin tyhjää vaan.

        Hänen olis ehdottomasti kannattanu lukea muutakin tutkimustietoa. Tuo,että pyöräily vie miehuuden on tärkeä siksikin, että seksielämä on monille miehille tosi olennainen osa terveyttä. Terveys ei ole koskaan kiinni pelkästään yhden ravintoaineen hyvyydestä tai pahuudesta vaan kokonaisuus ratkaisee ja se että jos tekee jotain säännöllisesti.

        Esim jos syö nyt jäätelöä joka päivä, kuten F, niin se ei haittaa koska hän kuluttaa sen noilla raskailla pyöräilyreissuilla. Mutta tavallinen kuntoilija ei voi syödä eikä varsinkaan sellainen joka ei juuri liiku. Siksi on F:n väärin sanoa, ettei sokerin syöminen haittaa, jos se ei häntä itseään haittaa. Pitää suhteuttaa se kulutukseen ja muuhun syömiseen. Jollekin herra X:lle taas vireä vällyjen heiluttelu on terveyttä edistävä, ja esim. eturauhanen pysyy kunnossa eikä haittaa vaikkei hän syökään niin paljon puolukoita.

        Jos syö voita leivän päällä, niin se ei varmaankaan haittaa, jos käyttää vaikka alkoholia maltillisesti ja vaikka leipoo leivän itse, niin tietää mitä siihen laittaa.

        Joku toinen voi olla mahdoton terveysintoilija ja ravitsemusasiantuntija ja huippu-urheilija ja sitten menee ja suututtaa portsarin joka iskee häneltä tajun kankaalle että hänestä tulee pyörätuolipotilas. Mitä hyötyä oli ravitsemuksesta ja kaikesta siitä tiedosta kun oli pahasuinen?

        Eli kokonaisuus ratkaisee mielestäni aika paljon elämän suuntaviivoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Te karppaajat ahmitte pekonia, juustoa, makkaraa, kinkkua. Jo pelkästään lihajalosteiden fosfori häiritsee ajatuksenjuoksuanne"

        Tarkastellaanpas tarkemmin tätä argumenttia.

        Eli karppaja on sellainen, joka ahmii pekonia, juustoa, makkaraa ja kinkkua? Minä en ahmi ja syön tosi vähän eläinrasvaa eli minä en siis tämän määritelmäsi mukaan ole karppaaja.

        Viralllisesti minä kuitenkin olen karppaaja, sillä rajoitan hiilihydraatin syömistäni niin, että se on tuossa 20g pinnassa/vrk.


        Wikipedia:
        "Vähähiilihydraattinen ruokavalio (VHH) eli karppaus (johdettu englanninkielisestä nimityksestä "low carb") on erityisruokavalio, joka perustuu hiilihydraattien määrän rajoittamiseen. Alakarppauksella eli ketoruokavaliolla tarkoitetaan ketogeenista ruokavaliota, jossa nautitaan hyvin niukasti tai ei lainkaan hiilihydraatteja.

        Vähähiilihydraattisissa ruokavalioissa nautitaan proteiinia aineenvaihdunnan, lihasmassan koon, liikkumisen ja asuinpaikan ilmaston sanelema yksilöllinen optimimäärä ja loppu energiantarve katetaan ennen kaikkea ravintorasvojen avulla.

        Hiilihydraatin päivittäinen enimmäissaanti vaihtelee ruokavalion eri versioissa alle 20 gramman ja noin 100 gramman välillä. Jos yksilö harrastaa esimerkiksi poikkeuksellisen paljon liikuntaa, enimmäismäärää voidaan nostaa tarpeen mukaan. Hiilihydraattien lähteistä pyritään suosimaan esimerkiksi vihanneksia ja marjoja tai muita hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja ja välttämään leivän kaltaisia nopeita hiilihydraatteja."

        Minä elelen juuri tämän määritelmän mukaan. Tässäkään ei sanota, että karppaaja ahmii pekonia, juustoa, makkaraa ja kinkkua.

        Eli joko sinä olet väärässä tai tämä wikipedian sivu on väärässä minun suhteeni sekä karppauksen suhteen. Jos minua voisi syyttää jonkun ahmimisesta niin ahmin ehkä munaa. Sitä kun tulee vedettyä milloin missäkin muodossa päivittäin.

        Kyllä tässä kymmenkunnan viime vuoden aikana on nähty erinäisiä karppaajia, ja lähes kaikki heistä ovat rouskuttaaneet pekonia ja ahmineet kananmunaa ja naudanlihaa sydämensä pohjasta.

        TIETENKÄÄN vhh:inen ruokavalio ei edellytä eläinproteiinia ja lihasjalosteita.

        Ja ehkä karppaustyyli on viime vuosina muuttunut parempaan, kun on tullut tietoa punaisen lihan ja lihajalosteiden vaaroista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Fogelholm kuule pyöräilee kilpaurheilutasoisesti yli 10 tuntia viikossa. Viime vuonna hän söi vain kerran punaista lihaa (pääsiäisenä iäkkään äidin luona lammasta)."

        Kertooko taru, laittaako hän eväsleivän päälle kevyen sipaisun raatomariinia vai puolukoita?
        Vai onko mukana pari pakettia taloussokeria?

        Onpa älykäs kirjoitus. Varmana on käyty oikein korkeakoulussa kirjoitustaitoa oppimassa. Tai ainakin yläkoulussa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Fogelholm kuule pyöräilee kilpaurheilutasoisesti yli 10 tuntia viikossa. "

        Pyöräily tekee huonoa sukukalleuksille.
        "Useat johtavat urologit ovat nykyisin huolestuneita pyöräilyn vaikutuksesta miesten erektiokykyyn. Tämä siksi, että jo vuodesta 1975 lähtien on tehty tutkimuksia pyöräilyn mahdollisista vaikutuksista miehen seksuaaliseen kyvykkyyteen. Aiheeseen liittyviä tutkimuksia on tehty tähän päivään mennessä noin parisenkymmentä."

        www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tiesitko-pyoraileminen-voi-pilata-seksielamasi/3284580#gs.dsepwh

        Mut hänelle ei taida olla näillä enää mitään merkitystä, vanha mies kun on. Ikämiehet koettaa päteä nuorempien silmissä ja polkevat sirkkupaketti kainalossa mummolaan kuin tyhjää vaan.

        "Mut hänelle ei taida olla näillä enää mitään merkitystä, vanha mies kun on."

        Onko kuusikymppinen mielestäsi vanha? Taidat itse olla vasta rippikouluikäinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä tässä kymmenkunnan viime vuoden aikana on nähty erinäisiä karppaajia, ja lähes kaikki heistä ovat rouskuttaaneet pekonia ja ahmineet kananmunaa ja naudanlihaa sydämensä pohjasta.

        TIETENKÄÄN vhh:inen ruokavalio ei edellytä eläinproteiinia ja lihasjalosteita.

        Ja ehkä karppaustyyli on viime vuosina muuttunut parempaan, kun on tullut tietoa punaisen lihan ja lihajalosteiden vaaroista.

        "Kyllä tässä kymmenkunnan viime vuoden aikana on nähty erinäisiä karppaajia, ja lähes kaikki heistä ovat rouskuttaaneet pekonia ja ahmineet kananmunaa ja naudanlihaa sydämensä pohjasta."

        Aijahas. Eli sulla on kameravalvonta jokaisen karppaajaksi epäillyn kotona? Muutenhan olis aikamoista luulottelua väittää tietävänsä mitä muut syö.

        Mistä tiedät ovatko he aitoja karppaajia vaiko ehkä vain esittävät karppaaja hämätäkseen niitä jotka kyttää toisten syömisiä. Ovat syövinään lihaa sydämensä pohjasta mutta vihaavat koko touhua ja ovatkin vain larppaajia jotka esittävät karppaajia. Kuinka kauan olet tarkkaillut muiden elämää ja monenko karppaajan aineistosta kyse?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Eli Kolmonen sentään 75-vuotiaaksi. Olisi kuollut karppaajana varmasti jo viisi-kuusikymppisenä."

        Toiveajatteluasi. Olisitko siis toivonut, että Kolmonen olisi ollut karppaaja ja kuollut viisikymppisenä?

        Minusta on niin älyttömän hieno esimerkki asiasta se, että Hpv27 kertoo, ettei elä vanhaksi. Olen samaa mieltä, ei sillä ravinnolla, rasvattomuudella eikä alkoholin juomisella. Rasvahapot on vaan ihan välttämättömiä kaikin tavoin.

        Jos löytyisi yksikin todiste siitä, että karppaus on vienyt jonkun hengen, niin se varmasti käytettäisiin näissä keskusteluissa. Mutta jos hengen vie alkoholi tai ruisleipä, niin se on ikään kuin luonnollinen kuolema, joka tuntuu vähän kaukaa haetulta esimerkkinä ravinnon vaikutuksesta. Ihminen vain "kuolee". Minusta on kuitenkin tärkeintä se, että säilyttää toimintakykynsä ja ulkomuotonsa kohtuullisesti, eikä näytä jo viisikymppisenä hoitolaitosdementikolta kuten joku Fogelholm.

        Jos otettaisiin sitten yksittäinen karppaaja esimerkiksi niin taitaa Antti Heikkilä olla samaa ikäluokkaa Kolmosen ja Puskan kanssa. Ja on terve, ja komea ja miehekäs ikäisekseen. Hänellä ei ole niitä tavanomaisia metabolisia sairauksia, joita pidetään jo niin normina, että terve vanhus on poikkeus tässä kansassa.

        Voisiko esim joku Fogelholm tai Puska esittää ihan ulkopuolisen lääkärin lausunnon terveydentilastaan? Ainakin ulkomuodosta päätellen tutisevia kaljuja vanhuksia, ja ei ole enää ihan kaikki intiaanit kanootissakaan. Fogelholmin naama on aivan harmaa, kertoo että sokeri on pääasiallinen ravinto. Iho kertoo tosi paljon terveydentilasta.

        Tällä forumilla on nyt ainakin yksi kirjoittaja, joka on helv-e-tin sairas ikäisekseen ja on kaikki tyypilliset virallisesta ruokavaliosta johtuvat sairaudet. Kannattaako sitä nyt brassailla sillä vastaan karppaus?

        "Ainakin ulkomuodosta päätellen tutisevia kaljuja vanhuksia, ja ei ole enää ihan kaikki intiaanit kanootissakaan. Fogelholmin naama on aivan harmaa, kertoo että sokeri on pääasiallinen ravinto. Iho kertoo tosi paljon terveydentilasta. "

        Terveellinen ruokavalio omalta osaltaan auttaa ehkäisemään sairastumisia.

        Epäterveellinen ruokavalio omalta osaltaan lisää ihmisten sairastuvuutta.

        Ihminen voi sairastua sairauksien "ehkäisyistä" huolimatta (ja about puolet sairastuneista onkin tehnyt niin).

        Terveellinen ruokavalio ei yleensä paranna jo esiintulleita sairauksia (ainakaan syöpiä).


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Tuotahan suomalaiset tekivät 1960-luvulla eli maitorasvaa meni liki 40 kiloa vuodessa ja sydäntautikuolleisuus oli viisinkertainen."

        Sinusta vain nämä kaksi tekijää korreloi? Ja näet suoran kausaliteetin tässä? Miten sitten olikaan sen Nykäsen haima-asian kanssa? Sinähän siinä totesit asiassa olevan muitakin muuttujia kuin diabetes vs. hoikkuus. Kekkasit, että juu olihan siinä muutakin.

        Miten tässä vaikka olisi niiden kolmansien muuttujien laita? Miten on tupakoinnin, alkoholin nauttimisen, työpäivän pituuden, työn fyysisyyden, asumisolojen, terveydenhoidon saatavuuden syrjäseudulla ja sairuksien tutkimuksen laadun laita tuolloin?

        Sinusta kaikki epäkohta tässä maassa johtuu rasvasta. Sehän ei ole niin, ihan virallisterveellisessäkään ruokavaliossa. Jos ihminen vetää viinaa päivät niin on aika yksi ja sama onko siinä leivän päällä puolukoita vai voimariinia. Koeta jo vähän laajentaa näkemystäsi.

        Ja on ikävää kun poistattelet täältä ketjuja heti kun argumenttisi loppuu. Hyi hyi sinua.

        Suomalaisten kolesterolitasot ovat laskeneet merkittävästi 50 vuodessa ja tuon on arveltu selittävän noin puolet vähentyneestä sydäntautikuolleisuudesta. Näin asiantuntijoiden mukaan.

        Verenpaine on laskenut ja tupakointi vähentynyt. Alkoholin kulutus on noussut paljon eli yli tuplaantunut 50 vuodessa.

        Kyllä ihmisten ravitsemuksessa on paljon muutakin vikaa kuin liian suuri tyydyttyneen rasvan saanti. Se on vaan tavattoman yleistä.

        En minä poistaa täältä ketjuja paitsi massapostauksia ja mainoksia. Onko paranoia iskenyt taas?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ainakin ulkomuodosta päätellen tutisevia kaljuja vanhuksia, ja ei ole enää ihan kaikki intiaanit kanootissakaan. Fogelholmin naama on aivan harmaa, kertoo että sokeri on pääasiallinen ravinto. Iho kertoo tosi paljon terveydentilasta. "

        Terveellinen ruokavalio omalta osaltaan auttaa ehkäisemään sairastumisia.

        Epäterveellinen ruokavalio omalta osaltaan lisää ihmisten sairastuvuutta.

        Ihminen voi sairastua sairauksien "ehkäisyistä" huolimatta (ja about puolet sairastuneista onkin tehnyt niin).

        Terveellinen ruokavalio ei yleensä paranna jo esiintulleita sairauksia (ainakaan syöpiä).

        "Terveellinen ruokavalio omalta osaltaan auttaa ehkäisemään sairastumisia."

        Terveellisen määritelmä vaihtelee aika paljon. Pitäisi tietää ensin mitä sillä tarkoittaa.

        Esimerkiksi minä olen joskus haksahtanut uskomaan "asiantuntijoita" että ruisleipä on terveellistä. Kunnes lopetin sen syömisen koska sen todettiin olevan minulle terveyshaitta. Ruisleivän syömättä jättäminen siis auttoi minua ehkäisemään sairastumisia ja pystyin jättämään kaikki lääkkeet pois, mitä minulle oli määrätty.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Suomalaisten kolesterolitasot ovat laskeneet merkittävästi 50 vuodessa ja tuon on arveltu selittävän noin puolet vähentyneestä sydäntautikuolleisuudesta. Näin asiantuntijoiden mukaan.

        Verenpaine on laskenut ja tupakointi vähentynyt. Alkoholin kulutus on noussut paljon eli yli tuplaantunut 50 vuodessa.

        Kyllä ihmisten ravitsemuksessa on paljon muutakin vikaa kuin liian suuri tyydyttyneen rasvan saanti. Se on vaan tavattoman yleistä.

        En minä poistaa täältä ketjuja paitsi massapostauksia ja mainoksia. Onko paranoia iskenyt taas?

        "Alkoholin kulutus on noussut paljon eli yli tuplaantunut 50 vuodessa."
        Alkoholin kulutus jakautuu edelleenkin siten että suurkuluttajat juo siitä suurimman osan ja osa on edelleen raittiita. Olikohan niin että 10% kansasta juo edelleen suurimman osan viinasta eikä käyttö ole kohtuukäyttö.

        Jos alkaisivat karpata niin pääsisivät alkoholistakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hänen olis ehdottomasti kannattanu lukea muutakin tutkimustietoa. Tuo,että pyöräily vie miehuuden on tärkeä siksikin, että seksielämä on monille miehille tosi olennainen osa terveyttä. Terveys ei ole koskaan kiinni pelkästään yhden ravintoaineen hyvyydestä tai pahuudesta vaan kokonaisuus ratkaisee ja se että jos tekee jotain säännöllisesti.

        Esim jos syö nyt jäätelöä joka päivä, kuten F, niin se ei haittaa koska hän kuluttaa sen noilla raskailla pyöräilyreissuilla. Mutta tavallinen kuntoilija ei voi syödä eikä varsinkaan sellainen joka ei juuri liiku. Siksi on F:n väärin sanoa, ettei sokerin syöminen haittaa, jos se ei häntä itseään haittaa. Pitää suhteuttaa se kulutukseen ja muuhun syömiseen. Jollekin herra X:lle taas vireä vällyjen heiluttelu on terveyttä edistävä, ja esim. eturauhanen pysyy kunnossa eikä haittaa vaikkei hän syökään niin paljon puolukoita.

        Jos syö voita leivän päällä, niin se ei varmaankaan haittaa, jos käyttää vaikka alkoholia maltillisesti ja vaikka leipoo leivän itse, niin tietää mitä siihen laittaa.

        Joku toinen voi olla mahdoton terveysintoilija ja ravitsemusasiantuntija ja huippu-urheilija ja sitten menee ja suututtaa portsarin joka iskee häneltä tajun kankaalle että hänestä tulee pyörätuolipotilas. Mitä hyötyä oli ravitsemuksesta ja kaikesta siitä tiedosta kun oli pahasuinen?

        Eli kokonaisuus ratkaisee mielestäni aika paljon elämän suuntaviivoja.

        "Jollekin herra X:lle taas vireä vällyjen heiluttelu on terveyttä edistävä, ja esim. eturauhanen pysyy kunnossa eikä haittaa vaikkei hän syökään niin paljon puolukoita."

        Jos tälle mummolaan pyörilijälle on tärkeämpiä ne puolukat? Näyttää siltä, ettei kauheasti ole vientiä naispuolella, ellei sitten ole sen toisen osaston kulkija. Mutta hekin tykkää hoidetun ja hyväkuntoisen näköisistä adoniksista. Monet miehet alkaa harrastaa himourheilua korvaamaan luonnollisia tarpeita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Fogelholm kuule pyöräilee kilpaurheilutasoisesti yli 10 tuntia viikossa. Viime vuonna hän söi vain kerran punaista lihaa (pääsiäisenä iäkkään äidin luona lammasta).

        Te karppaajat ahmitte pekonia, juustoa, makkaraa, kinkkua. Jo pelkästään lihajalosteiden fosfori häiritsee ajatuksenjuoksuanne."
        --

        Fogelholmista en tiedä, mutta itse en syö pekonia, makkaraa enkä kinkkua. Pekonia olen neljän kuukauden aikana syönyt yhden paketin. Toinen paketti pilaantui kun en muistanut syödä. Kanaa ja kalaa pääasiassa, ja juustoa toki menee. Karppaus ja karppauksen edut kun just perustuu rasvavoittoiseen syömiseen. Toki syön myös oliiviöljyä, joka on pääasiallinen rasvanlähteeni.

        En nyt kyllä ymmärrä, että miten Fogelholmin pyöräilyharrastus ja minun oletettu pekoninsyöntinini liittyy toisiinsa, mutta nää on näitä elämän suuria mysteerejä. Tai sitten johtuu siitä että saat fosforia jotain tosi paljon. Pääasialliset fosforin lähteet kun on maitotuotteet ja viljatuotteet. Että kun jätät viljat pois niin fosforin saantkin vähenee.

        "Fogelholm kuule pyöräilee kilpaurheilutasoisesti yli 10 tuntia viikossa"

        Piti tähän aiemmin kommentoida, että onko se nyt muka niin, että joku 10 tunnin pyöräily viikossa korvaa esim ravitsemuksen ja elintapojen puutteet? Onhan niitäkin urheilijoita nähty jotka tupakoi kuin korsteenit ja juo kuin sienet ja he on laihoja.

        ://yle.fi/urheilu/3-10343076

        "Moni mitalitason yleisurheilija polttaa tupakkaa EM-kisojen aikana – tupruttelun tarkoitus on pitää paino kurissa"

        Fogelholmin naama kyllä oikeasti näyttää siltä, että voisi olla kova tupakoija. En tiedä polttaako tai kehtaisko kellekään tunnustaa. Ei mikään pyöräily tai lenkkeily poista eikä kompensoi tupakoinnin tai elintapojen vahingollisuutta.

        t. kn


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos heräisit aamulla Puskan ja Fogelin välistä, niin se olisi sinulle ihan oikein!
        Heikkilä voisi sitten tallentaa kännykkäänsä aikuisviihdettä

        "Jos heräisit aamulla Puskan ja Fogelin välistä, niin se olisi sinulle ihan oikein!
        Heikkilä voisi sitten tallentaa kännykkäänsä aikuisviihdettä"

        Ensin mainittujen vanhussetämiesten kanssa ei tapahtuisi mitään kun toisella on tarjottavana vain virrenveisuuta ja toisen nami olis sokeripaketti. H:n muija näyttää tyytyväiseltä, joten ehkä siellä suunnalla olis jotain muutakin.


    • Anonyymi

      Tänään sitten eilisen ruoan loppuja. Uunikalaa ja parsakaalta, vähän vihersalaattia sekä aurajuusto-kermakastiketta. Ihan herkkua. Aurajuusto kruunaa ihan kaikentyyppisen ruoan. Kasvis, kala, liha, kana.

      Tänään otan siis ihan lunkisti, muuten menee överiksi kaikki liikunta. Jälkkäriksi söin muutaman vadelman ja kermapähkinämoussea. Ai niin ja aamulla yksi muna ja vähän marjoja. Ehkä tulee syötyä turhan vähän kulutukseen nähden niin vähän vetää ylirasituksen puolelle.

      • Anonyymi

        Hei!

        Aika vähällä ravinnolla tosiaan menet. Kuulostaa huolestuttavalta sinun huippaukset ja tajunnanhämärtymiset. Muistathan pitää itsestäsi huolta? Mietin jos liikut noin paljon niin pitäähän sitä syödäkin ihan kunnolla. Et varmastikaan havittele mitään pikavoittoja laihdutuksessa tai fyysisessä kunnossasi joten malttia :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei!

        Aika vähällä ravinnolla tosiaan menet. Kuulostaa huolestuttavalta sinun huippaukset ja tajunnanhämärtymiset. Muistathan pitää itsestäsi huolta? Mietin jos liikut noin paljon niin pitäähän sitä syödäkin ihan kunnolla. Et varmastikaan havittele mitään pikavoittoja laihdutuksessa tai fyysisessä kunnossasi joten malttia :)

        Moi kiitos kommentistasi! ❤️

        Mukavaa ja yllättävää kun joku on täällä noin kiva. Joo kokeilen oikeesti vaikka alkaa syödä enempi sillä rasitus on ihan eri luokkaa. Kalorimäärä on ollut aika alhainen. Vois vetää kyllä pari päivää vaikka jotain vähä hevimpää tai useampaa ateriaa. Nyt pystyykin aivan eri lailla liikkumaan kuin puoli vuotta sitten 🙂
        Nopeampia tuloksia vähän kyllä kaipasin mutta ei jotenkin mennyt jakeluun ettei tässä voi repiä itseään. Olen levännyt tänään oikein kunnolla ja juonut tosi paljon vettä. Rentouttavaa venyttelyä. Lähinnä istumista vain ollutkin ohjelmassa. No, vaatehuoneen tyhjennys kyllä...

        Myös mielen puolella on ollut huono päivä, selvästi vastoinkäymisten kanssa jaksaminen huonoa. Pinna lyhyt.

        Eiköhän tää tästä, otankin vähän iltapalaa vaikka on myöhä.... 🥗
        Öityliä 🌜🧸


    • Anonyymi

      Tsekkasinpa tämän päivän makrot ja ravinteet ihan vaan uteliaisuudesta, on aikas heikko olo vieläkin eikä mitään kauheita pysty rehkimään. Silti olen syönyt ihan vaan normaalisti mitä kaapissa on sattunut olemaan.

      Näyttäis tältä:

      Energiaa 1285 kcal, proteiinia 84 g, rasvaa 95. 4 g, HH 18,5g.
      Rasva 66%, Proteiini 27%, HH 6%.
      Suolaa 4548mg ( ketojuomaa päivällä, missä natriumia), magnesium min,148 mg (olen ottanut aamulla 350mg purkista) , c-vitamiinia ruoasta (uskomattomat) 110,4 mg (parsakaalista ja vadelmista), rautaa min. 3,9 mg, Kuitu 37g.

      En laskenut fibrexin korkeaa rauta- ja magnesiumpitoisuutta ollenkaan mukaan. Finelissä ei Fibrexiä ole joten piti laskea pussin kyljestä. Rautaa tuli yhteensä varmaan kymmenen mg jo tuosta Fibrexistä, siinä on 100g kohti 120 mg rautaa. Erittäin ravinteikas kuitu. Laitan sitä aamuisin ja iltaisin joko rahkaan tai jogurttiin. Siihen laitan ravinteita jos tarvii, kuten natriumaskorbaattia, sitä otan päivittäin sellaiset 1000mg ihan varmuuden vuoksi.

      Huomaa että hiilarit on alkaneet mennä jo ihan näppituntumalla oikein. Aikas paljon jumittaa edelleen talsiminen retkeilyreitillä. Nyt oikeesti tuli kyllä semmonen tuntu kroppaan että joutu vähän vähentämään. Pitkästä aikaa meni yöunet viime yönä, mikä on yksi merkki rasituksesta.

      Fibrexin nettimyyntisivulla lukee että:
      Kalsiumia (mg), 820 (103 %*)
      Magnesiumia (mg), 172 (46 %*)
      Rautaa (mg), 20 (143 %*).

      Rauta on väärin merkitty, paketissa lukee 120mg, ei 20. Muutkin luvut ovat vähän toisin merkitty.

    • Anonyymi

      Tänään siis proteiinina halloumia salaatin kanssa, jota on kaapissa ylen määrin. Sen lisäksi teen lopuista pizza-aineksista kukkispizzaa, etteivät mene hukkaan päällykset jotka jääneet kaappiin. Päälle ostin kokeiltavaksi kalkkunasalamia, ei mitään tietoa millaista se on. Huomenna mahdollisesti ulkoilua, joten evästä tarvitaan.

      Lisäksi ostin raejuustot kun pitää tehdä pannaria, kaipaa aamuisin kahvin kanssa jotain muuta kuin kananmunaa. Pohjassa on kuusi munaa, niin se melkein käy munakkaasta. Pellillinen siis tulee kuudesta munasta. Ihan helvatan hyvää, ihan täysin kuin olis jauhoista tehty. Laitan siihen sekaan vähän mantelijauhoa, vaikkei tarvisi.

      Nyt muuten vointini on normaali ja valoisa. Eilen oli todella huono olo, kaikki tuntui raskaalta. ja tuntui että keho on tosi ylirasittunut. Söin vielä illalla ennen nukkumaan menoa manteleita ja maapähkinävoita. Tänään kevyttä venyttelyä. Huomenna on pakko päästä johonkin tuulettamaan päätään.

      • Anonyymi

        "Pohjassa on kuusi munaa, niin se melkein käy munakkaasta. Pellillinen siis tulee kuudesta munasta. Ihan helvatan hyvää, ihan täysin kuin olis jauhoista tehty. Laitan siihen sekaan vähän mantelijauhoa, vaikkei tarvisi."

        a. Munakas se onkin
        b. Miksi sen pitää olla kuin jauhoista tehty? Jota se ei ole. Siis samanlaista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Pohjassa on kuusi munaa, niin se melkein käy munakkaasta. Pellillinen siis tulee kuudesta munasta. Ihan helvatan hyvää, ihan täysin kuin olis jauhoista tehty. Laitan siihen sekaan vähän mantelijauhoa, vaikkei tarvisi."

        a. Munakas se onkin
        b. Miksi sen pitää olla kuin jauhoista tehty? Jota se ei ole. Siis samanlaista.

        "Pohjassa on kuusi munaa, niin se melkein käy munakkaasta. Pellillinen siis tulee kuudesta munasta. Ihan helvatan hyvää, ihan täysin kuin olis jauhoista tehty. Laitan siihen sekaan vähän mantelijauhoa, vaikkei tarvisi."

        a. Munakas se onkin
        b. Miksi sen pitää olla kuin jauhoista tehty? Jota se ei ole. Siis samanlaista."

        No se on makuasia, miten haluaa kutsua valmistamiaan ruokia. Sinä saat luvallani kutsua sitä munakkaaksi, mutta koska siihen tulee psylliumia ja mantelijauhoa, niin se on omasta mielestäni lähempänä leipomotuotetta. Ja on mulla marjojen ja kermavaahdon alustana, ei suolaisena vaikka sen voi myös suolaisen lisukkeen kanssa tarjota.

        Jauholla on merkitystä, jos tämä asia ei ollut ennestään tuttu. Vehnäjauho on vähän kaikissa ruokavalioissa vahingollinen tuote, nostaa verensokerin jne ja mantelijauho taas erittäin ravinteikas. Kaikki jauho kannattaa vaihtaa mahdollisimman hyvään tuotteeseen. Psyllium antaa kuohkeutta vähän kuin leivinjauhe. Siitä tulee mainio pannari. Vehnäpannariin tulee myöskin munia, mutta sitä ei kukaan kutsu munakkaaksi.

        Mulla on myös yksi suklaakakun ohje, mihin tulee varmaan kuusi munanvalkuaista ja suklaata muttei jauhoa yhtään. Se paistetaan uunissa myöskin kuten tuo pannarini. Mutta en sitä sanoisi munakkaaksi myöskään.

        Mut hei, ei olla tiukkapipoisia ja saat sanoa munakkaaksi ihan kaikkea missä on munaa. :-)
        Jos se on sulle tärkeä juttu.


    • Anonyymi

      Fogelholm kuule pyöräilee kilpaurheilutasoisesti yli 10 tuntia viikossa. "

      Niin? Mitä se on sen rinnalla että minä nukun yli 48 tuntia viikossa? Minä voitin.

      • Anonyymi

        Sinäkin heräisit, jos funtsisit hieman enmmän uskomuksiasi.


      • Anonyymi

        Niin tämähän on pelkkää kilpailua että kuka syö terveellisisimmin. 😆 Minusta tämä aika on sellaista että se opettaa ihmiset ajattelemaan omilla aivoillaan koska on paljastunut näitä asioita että kuinka paljon meitä oikeasti kusetetaan ja ohjaillaan. Siis luin tästä seitsemän maan rasvatutkimuksestakin Laatikaisen blogista. Hyvä esimerkki tutkimusvilpistä ja siitä kun poistetaan vaan aineistosta kaikki se, mikä ei tue haluttua johtopäätöstä. Ei tarvita muuta "salaliittoa". Yleensä nämä on vaan egoismia ja jotain tutkijan halua nousta johonkin maineeseen. Pashat siitä jos siinä menee ihmisiltä henki ja terveys.

        Asia nyt vaan on niin, että jokaisen syömiset ja elintavat vaikuttaa pelkästään omaan itseen. Onneksi.


    • Anonyymi

      On se kyllä kumma, ettei saa kertoa kuulumisiaan ja syömisiään, vaikka tämä on vhh-keskustelu. Hohhoijaa.

      Nyt menen vähän lounasvoittisesti sillä eilinen ruokailu oli liika raskas niin myöhäiseen ajankohtaan. Yö meni piloille raskaan olon takia. Kevennän muutenkin nyt ja otan kokeeksi yhden aterian lisää vuorokauteen ettei tule noita 10h syömättömyyksiä. Tai siis jaan yhden aterian kahdelle kerralle.

      Aamulla raejuustopannari ja mansikoita sekä kahvia.

      Lounaskin jo syöty. Kaupan salaattibaarista eri vihersalaattia, tomaattisilppua ja lihapullia. Oma kastike, eli majoneesi dijonilla maustettuna. Pala kukkispizzaa, joka tuntuu riittävän ikuisuuksiin.

      Illalla sitten n klo 18 salaattia ja vähän Shiratakia sataylla ja kanalla. Vähän lautasmallin idean mukaan, paitsi että Shiratakissa ei ole hiilaria. Kastikkeessa silti on.

      • Anonyymi

        Kuka viitsii jakaa omia asioitaan täällä päiväkirjan muodossa? Lapsellistahan se on. Jos luulee olevansa hyödyksi toisille ja jakavansa tietoa, asia on erikseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka viitsii jakaa omia asioitaan täällä päiväkirjan muodossa? Lapsellistahan se on. Jos luulee olevansa hyödyksi toisille ja jakavansa tietoa, asia on erikseen.

        "Kuka viitsii jakaa omia asioitaan täällä päiväkirjan muodossa? "

        Esim minä.
        Miksi sinä viitsit käydä lukemassa?

        T Kn.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka viitsii jakaa omia asioitaan täällä päiväkirjan muodossa? Lapsellistahan se on. Jos luulee olevansa hyödyksi toisille ja jakavansa tietoa, asia on erikseen.

        Täällä kans yksi jota kiinnostaa! Otsikostahan sinä näet jo mitä on tulossa, annan vahvan suosituksen skipata jos ei kiinnosta.

        Mulle tuli tästä mieleen, et pitäis taas etsiä tuota Shiratakia. Meidän cittarista ei löytynyt. Sillä saisi helpon aterian rakennettua ja vaihtelua. Mitä tuo satay on? Jokin aasialainen kastike, mutta onko valmissellainen vai miten?

        Raejuustopannariin ostin myös ainekset. Mulla ei vaan kermavaahto tai marjat siihen houkuta, mietin söisinkö suolaisen täytteen kanssa vai voisiko pannariin laittaa jo paistumisaviheessa esim kinkkua.

        Kiitos kun kirjoittelet, mukava ottaa ideaa ja samaistua välillä jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kuka viitsii jakaa omia asioitaan täällä päiväkirjan muodossa? "

        Esim minä.
        Miksi sinä viitsit käydä lukemassa?

        T Kn.

        En ole lukenut. Suomi-24 -uudistus oli huono, eli jouduin avamaan jotta näen uuden viestin ja edelleen sieltä ensimmäisen rivin, jossa valitat että on se vaan kumma. On se vaan kumma.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täällä kans yksi jota kiinnostaa! Otsikostahan sinä näet jo mitä on tulossa, annan vahvan suosituksen skipata jos ei kiinnosta.

        Mulle tuli tästä mieleen, et pitäis taas etsiä tuota Shiratakia. Meidän cittarista ei löytynyt. Sillä saisi helpon aterian rakennettua ja vaihtelua. Mitä tuo satay on? Jokin aasialainen kastike, mutta onko valmissellainen vai miten?

        Raejuustopannariin ostin myös ainekset. Mulla ei vaan kermavaahto tai marjat siihen houkuta, mietin söisinkö suolaisen täytteen kanssa vai voisiko pannariin laittaa jo paistumisaviheessa esim kinkkua.

        Kiitos kun kirjoittelet, mukava ottaa ideaa ja samaistua välillä jne.

        Jos luulee olevansa hyödyksi toisille ja jakavansa tietoa, asia on erikseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täällä kans yksi jota kiinnostaa! Otsikostahan sinä näet jo mitä on tulossa, annan vahvan suosituksen skipata jos ei kiinnosta.

        Mulle tuli tästä mieleen, et pitäis taas etsiä tuota Shiratakia. Meidän cittarista ei löytynyt. Sillä saisi helpon aterian rakennettua ja vaihtelua. Mitä tuo satay on? Jokin aasialainen kastike, mutta onko valmissellainen vai miten?

        Raejuustopannariin ostin myös ainekset. Mulla ei vaan kermavaahto tai marjat siihen houkuta, mietin söisinkö suolaisen täytteen kanssa vai voisiko pannariin laittaa jo paistumisaviheessa esim kinkkua.

        Kiitos kun kirjoittelet, mukava ottaa ideaa ja samaistua välillä jne.

        Moikka, kiva jos voi jakaa näitä todellakin. :) Kiitos kun kommentoit!

        Shiratakia saa suuremmista kaupoista nuudeli- tai gluteeniton -hyllystä. Omalta paikkakunnalta on löytynyt Prismasta (1,39e) ja Cittarista sekä Ruohonjuuresta. Pyydä lähellä olevaa K-kauppiasta tilaamaan. Meillä kauppias laittaa heti saman päivän tilaukseen sitä mitä asiakas toivoo. Laitan K-ruoka sovelluksen kautta omalle kauppiaalle pyyntöjä. Hän tilasi ketojäätelökin pyynnöstäni.

        Satayn voi tehdä itse (ohjeita on netissä) tai ostaa purkista tai pussista. On Spice Up -satayta ja Jim Lim by Farang -satayta. Ja on muitakin merkkejä. Paistan kanaa ja wokkivihanneksia (tai pelkkää broccolia käytän usein) ja lisään kastikkeen ja vaikka kookoskermaa jos haluaa kastikkeesta pehmeän makuista. Siihen kippaa shiratakit ja antaa maustua. Shiratakit pitää huuhdella hyvin kylmän veden alla. Jotkut näkyy keittävän shiratakia vähän aikaa ja sitten vielä paistavan kuivalla pannulla. Mulle ei oo ihan avautuntu minkä takia näin. Kukin tavallaan.

        Tuo raejuustopannari onkin siitä mainio, että käy suolaiseen ja makeaan. Mietin just tänään sitä, että vois laittaa taikinaan kinkkua ja jotain yrttiä. Voi päällyksiksi laittaa vaikka savukalamoussea (Philadelfiaa, kermaa ja savukalaa, sitruunapippuria ja tilliä) päälle jos tahtoo suolaisena ruokana oikein. Moussen syön kyllä mielummin siemennäkkärin päällä. En olekaan leiponut pariin viikkoon näkkäriä. Leivonnaismaisuutta eli makeana tohon pannariin saisi laittamalla kardemummaa tai kanelia. Minäkään en syö tota kermavaahtoa nyt vaan pelkkiä marjoja päälle aamulla. Vispasin vasta äsken kermaa ja laitoin rahkaa sekaan ja syön kahvin kanssa tänään jälkkäriksi mansikoiden kera. .

        Minä kun olen tässä ihmetellyt tätä eilisestä asti kestänyttä raskasta ja maailmanlopun oloa niin taisi selvitä nestehukaksi. Nimittäin eilen ja tänään on ollut samperin kuuma kun aurinko porottaa täydeltä taivaalta, 25 astetta lämmintä, auringossa varmaan 40, eikä muista sitä, että se tekee vielä kovemman nesteen ja elektrolyyttien tarpeen, joka on ketoilijalla muutenkin suurempi kuin hiilariruokavaliolla. Mikään pari litraa ei riitäkään, vaan pitää puhua jo vähintään neljästä litrasta päivässä. Vasta nyt, kun olen tuossa juonut parin tunnin kuluessa 1,5 litraa elektrolyytillä terästettyä vissyä niin mulla alkaa helpottaa olo ja voimat palautua.

        Mulla on ollut todella huono ja sairas olo ja kovia lihaskipujakin tuli sekä kummaa voimattomuutta ja lamaannusta ja mietin että syönkö liikaa vai liika vähän mutta kyllä se näyttää että kummasti voimat on tänään palautuneet tuon vesi- ja elektrolyyttitankkauksen ansiosta. Syke on palautunut normaaliksi ja kivut vaimenneet.

        Minä olen ollut kova saarnaamaan tosta vedestä aina muille, varsinkin vanhuksille ja nyt ei sitten muistanut itse juoda. Se ei riipu ollenkaan janon tunteestakaan toi veden tarve näkyy vessareissullakin. Voi tarkkailla väristä tuleeko liikaa vai liika vähän. Jos ei tarvi käydä virtsaamassa vaikka olisi sisätiloissa normipäivänä niin se on jo aika paha merkki kun ei vettä riitä munuaisillekaan. Rasituksessa neste tulee ainakin mulla hikenä ja vessassakäynti on vasta kotona kun on tankannut vettä tarpeeksi.

        Oppipahan sitä itsekin taas jotain. Nyt tosiaan aion nostaa vähän hiilaripitoisuutta syömällä enemmän kasviksia, lautasmallin idean mukaan puolet-3/4 lautasesta. Mulla kun on kova tarve liikkua. Ostin salaattivärkkiä ja kaikkein paras ja lähes joka ruoan kylkeen sopiva on kaalisalaatti. Niin helppoa kun tekee vaan öljy/omenaviinietikkakastikkeen ja laittaa mausteita. Paranee vaan jääkaapissa.

        :-))


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole lukenut. Suomi-24 -uudistus oli huono, eli jouduin avamaan jotta näen uuden viestin ja edelleen sieltä ensimmäisen rivin, jossa valitat että on se vaan kumma. On se vaan kumma.

        "Suomi-24 -uudistus oli huono"

        Syytön minä kuitenkin tuohon olen.

        t. kn


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moikka, kiva jos voi jakaa näitä todellakin. :) Kiitos kun kommentoit!

        Shiratakia saa suuremmista kaupoista nuudeli- tai gluteeniton -hyllystä. Omalta paikkakunnalta on löytynyt Prismasta (1,39e) ja Cittarista sekä Ruohonjuuresta. Pyydä lähellä olevaa K-kauppiasta tilaamaan. Meillä kauppias laittaa heti saman päivän tilaukseen sitä mitä asiakas toivoo. Laitan K-ruoka sovelluksen kautta omalle kauppiaalle pyyntöjä. Hän tilasi ketojäätelökin pyynnöstäni.

        Satayn voi tehdä itse (ohjeita on netissä) tai ostaa purkista tai pussista. On Spice Up -satayta ja Jim Lim by Farang -satayta. Ja on muitakin merkkejä. Paistan kanaa ja wokkivihanneksia (tai pelkkää broccolia käytän usein) ja lisään kastikkeen ja vaikka kookoskermaa jos haluaa kastikkeesta pehmeän makuista. Siihen kippaa shiratakit ja antaa maustua. Shiratakit pitää huuhdella hyvin kylmän veden alla. Jotkut näkyy keittävän shiratakia vähän aikaa ja sitten vielä paistavan kuivalla pannulla. Mulle ei oo ihan avautuntu minkä takia näin. Kukin tavallaan.

        Tuo raejuustopannari onkin siitä mainio, että käy suolaiseen ja makeaan. Mietin just tänään sitä, että vois laittaa taikinaan kinkkua ja jotain yrttiä. Voi päällyksiksi laittaa vaikka savukalamoussea (Philadelfiaa, kermaa ja savukalaa, sitruunapippuria ja tilliä) päälle jos tahtoo suolaisena ruokana oikein. Moussen syön kyllä mielummin siemennäkkärin päällä. En olekaan leiponut pariin viikkoon näkkäriä. Leivonnaismaisuutta eli makeana tohon pannariin saisi laittamalla kardemummaa tai kanelia. Minäkään en syö tota kermavaahtoa nyt vaan pelkkiä marjoja päälle aamulla. Vispasin vasta äsken kermaa ja laitoin rahkaa sekaan ja syön kahvin kanssa tänään jälkkäriksi mansikoiden kera. .

        Minä kun olen tässä ihmetellyt tätä eilisestä asti kestänyttä raskasta ja maailmanlopun oloa niin taisi selvitä nestehukaksi. Nimittäin eilen ja tänään on ollut samperin kuuma kun aurinko porottaa täydeltä taivaalta, 25 astetta lämmintä, auringossa varmaan 40, eikä muista sitä, että se tekee vielä kovemman nesteen ja elektrolyyttien tarpeen, joka on ketoilijalla muutenkin suurempi kuin hiilariruokavaliolla. Mikään pari litraa ei riitäkään, vaan pitää puhua jo vähintään neljästä litrasta päivässä. Vasta nyt, kun olen tuossa juonut parin tunnin kuluessa 1,5 litraa elektrolyytillä terästettyä vissyä niin mulla alkaa helpottaa olo ja voimat palautua.

        Mulla on ollut todella huono ja sairas olo ja kovia lihaskipujakin tuli sekä kummaa voimattomuutta ja lamaannusta ja mietin että syönkö liikaa vai liika vähän mutta kyllä se näyttää että kummasti voimat on tänään palautuneet tuon vesi- ja elektrolyyttitankkauksen ansiosta. Syke on palautunut normaaliksi ja kivut vaimenneet.

        Minä olen ollut kova saarnaamaan tosta vedestä aina muille, varsinkin vanhuksille ja nyt ei sitten muistanut itse juoda. Se ei riipu ollenkaan janon tunteestakaan toi veden tarve näkyy vessareissullakin. Voi tarkkailla väristä tuleeko liikaa vai liika vähän. Jos ei tarvi käydä virtsaamassa vaikka olisi sisätiloissa normipäivänä niin se on jo aika paha merkki kun ei vettä riitä munuaisillekaan. Rasituksessa neste tulee ainakin mulla hikenä ja vessassakäynti on vasta kotona kun on tankannut vettä tarpeeksi.

        Oppipahan sitä itsekin taas jotain. Nyt tosiaan aion nostaa vähän hiilaripitoisuutta syömällä enemmän kasviksia, lautasmallin idean mukaan puolet-3/4 lautasesta. Mulla kun on kova tarve liikkua. Ostin salaattivärkkiä ja kaikkein paras ja lähes joka ruoan kylkeen sopiva on kaalisalaatti. Niin helppoa kun tekee vaan öljy/omenaviinietikkakastikkeen ja laittaa mausteita. Paranee vaan jääkaapissa.

        :-))

        Pitää vielä tutkailla tuo cittari tarkemmin ja pyytää tilaamaan jos ei muuta. Se olis vaan semmonen kätevä lisuke kastikemaisten ruokien kanssa. Nyt olen tehny paljon kukkakaalimuusia, kesäkurpitsa"pastaa", vihreää salaattia, kukkakaaliriisiä, keitettyä parsakaalia, ruusukaalia jne.

        Taidan tänään tehdä pannaria. Söin töissä vähän liian kevyen kanasalaatin. Töissä on kuuma ja tukalaa, oli kunnon suolaisen tarve heti kotona. Vedin pari lihapullaa ja pari juustosiivua ja litran vissyä päälle. Nestettä mullakin mennyt nyt liian vähän pari päivää, tunnen sen pohkeissa. Jalat on raskaat ja jumittavat. Nappasinkin magnesiumia jo nyt, yleensä otan myöhemmin illalla. Mä myönnän etten ole muuten mitään elektrolyyttejä napsinut. Käytän laadukasta suolaa ruoassa ja juon juomana vissyä (tämä on nyt ns pahe mulla, puhdas vesi ei uppoa). Ja tuota magnesiumia. Joinain päivinä juon beroccan. Ehkä noi riittää kun olen voinut hyvin.

        Tässä päivänä jonain kyseenalaistin itselleni miten oma keveneminen etenee. Jotenkin tuntui että jumittaako. No naisen kuukausittainen kiertohan se selitti miksi hetkellisesti jumahti. Tänään ihmettelin mittanauhaa pitääkö paikkansa, vyötäröstä lähtenyt joku 14cm. Harmi vaan kun edelleen reippahasti yli riskirajan. Tänään mulla oli kivat napakat farkkucaprit töissä, aamulla piti mallailla minkä paidan kanssa mahareppu ei roiku ja näy ikävästi paidan läpi. Alkaa olla mahassa löysää löllöä, onneksi kuitenkin siedettävä muiden housujen kanssa. Ajan ja liikunnan kanssa tuo löllö saadaan ruotuun :D

        Tekisi mieli laulaa tätä ketoosin ilolaulua julkisesti mutta eipä sitä kehtaa. Jotenkin niin säälittävää minulta, että olen aiemmin laihduttanut kevyellä niukkarasvaisella ruokavaliolla ja lopputulema ollut että ajattelin ruokaa ja herkkuja 24/7. Ja lihoin tietty nopeasti takas kun palasin aiempaan. No se lihomisen vaara on tässä yhtälailla, mutta en näe itseäni palaamassa vanhaan. Koska tämä on tavallansa niin älyttömän helppoa. Aamulla kahvit naamariin ja töihin. Mulla on muokkautumassa ruokarytmi, että syön vain 12-20 välillä. Tämähän tietty elää, aion jatkossakin olla ilman näläntunnetta tai heikotuksia. Eli jos tarvin aamupalan niin syön sen ilman tunnontuskia :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitää vielä tutkailla tuo cittari tarkemmin ja pyytää tilaamaan jos ei muuta. Se olis vaan semmonen kätevä lisuke kastikemaisten ruokien kanssa. Nyt olen tehny paljon kukkakaalimuusia, kesäkurpitsa"pastaa", vihreää salaattia, kukkakaaliriisiä, keitettyä parsakaalia, ruusukaalia jne.

        Taidan tänään tehdä pannaria. Söin töissä vähän liian kevyen kanasalaatin. Töissä on kuuma ja tukalaa, oli kunnon suolaisen tarve heti kotona. Vedin pari lihapullaa ja pari juustosiivua ja litran vissyä päälle. Nestettä mullakin mennyt nyt liian vähän pari päivää, tunnen sen pohkeissa. Jalat on raskaat ja jumittavat. Nappasinkin magnesiumia jo nyt, yleensä otan myöhemmin illalla. Mä myönnän etten ole muuten mitään elektrolyyttejä napsinut. Käytän laadukasta suolaa ruoassa ja juon juomana vissyä (tämä on nyt ns pahe mulla, puhdas vesi ei uppoa). Ja tuota magnesiumia. Joinain päivinä juon beroccan. Ehkä noi riittää kun olen voinut hyvin.

        Tässä päivänä jonain kyseenalaistin itselleni miten oma keveneminen etenee. Jotenkin tuntui että jumittaako. No naisen kuukausittainen kiertohan se selitti miksi hetkellisesti jumahti. Tänään ihmettelin mittanauhaa pitääkö paikkansa, vyötäröstä lähtenyt joku 14cm. Harmi vaan kun edelleen reippahasti yli riskirajan. Tänään mulla oli kivat napakat farkkucaprit töissä, aamulla piti mallailla minkä paidan kanssa mahareppu ei roiku ja näy ikävästi paidan läpi. Alkaa olla mahassa löysää löllöä, onneksi kuitenkin siedettävä muiden housujen kanssa. Ajan ja liikunnan kanssa tuo löllö saadaan ruotuun :D

        Tekisi mieli laulaa tätä ketoosin ilolaulua julkisesti mutta eipä sitä kehtaa. Jotenkin niin säälittävää minulta, että olen aiemmin laihduttanut kevyellä niukkarasvaisella ruokavaliolla ja lopputulema ollut että ajattelin ruokaa ja herkkuja 24/7. Ja lihoin tietty nopeasti takas kun palasin aiempaan. No se lihomisen vaara on tässä yhtälailla, mutta en näe itseäni palaamassa vanhaan. Koska tämä on tavallansa niin älyttömän helppoa. Aamulla kahvit naamariin ja töihin. Mulla on muokkautumassa ruokarytmi, että syön vain 12-20 välillä. Tämähän tietty elää, aion jatkossakin olla ilman näläntunnetta tai heikotuksia. Eli jos tarvin aamupalan niin syön sen ilman tunnontuskia :)

        "Jotenkin niin säälittävää minulta, että olen aiemmin laihduttanut kevyellä niukkarasvaisella ruokavaliolla ja lopputulema ollut että ajattelin ruokaa ja herkkuja 24/7. Ja lihoin tietty nopeasti takas kun palasin aiempaan"

        Et ole ainut. Vähän kaikilla tuo sama tausta taitaa olla. :)))


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitää vielä tutkailla tuo cittari tarkemmin ja pyytää tilaamaan jos ei muuta. Se olis vaan semmonen kätevä lisuke kastikemaisten ruokien kanssa. Nyt olen tehny paljon kukkakaalimuusia, kesäkurpitsa"pastaa", vihreää salaattia, kukkakaaliriisiä, keitettyä parsakaalia, ruusukaalia jne.

        Taidan tänään tehdä pannaria. Söin töissä vähän liian kevyen kanasalaatin. Töissä on kuuma ja tukalaa, oli kunnon suolaisen tarve heti kotona. Vedin pari lihapullaa ja pari juustosiivua ja litran vissyä päälle. Nestettä mullakin mennyt nyt liian vähän pari päivää, tunnen sen pohkeissa. Jalat on raskaat ja jumittavat. Nappasinkin magnesiumia jo nyt, yleensä otan myöhemmin illalla. Mä myönnän etten ole muuten mitään elektrolyyttejä napsinut. Käytän laadukasta suolaa ruoassa ja juon juomana vissyä (tämä on nyt ns pahe mulla, puhdas vesi ei uppoa). Ja tuota magnesiumia. Joinain päivinä juon beroccan. Ehkä noi riittää kun olen voinut hyvin.

        Tässä päivänä jonain kyseenalaistin itselleni miten oma keveneminen etenee. Jotenkin tuntui että jumittaako. No naisen kuukausittainen kiertohan se selitti miksi hetkellisesti jumahti. Tänään ihmettelin mittanauhaa pitääkö paikkansa, vyötäröstä lähtenyt joku 14cm. Harmi vaan kun edelleen reippahasti yli riskirajan. Tänään mulla oli kivat napakat farkkucaprit töissä, aamulla piti mallailla minkä paidan kanssa mahareppu ei roiku ja näy ikävästi paidan läpi. Alkaa olla mahassa löysää löllöä, onneksi kuitenkin siedettävä muiden housujen kanssa. Ajan ja liikunnan kanssa tuo löllö saadaan ruotuun :D

        Tekisi mieli laulaa tätä ketoosin ilolaulua julkisesti mutta eipä sitä kehtaa. Jotenkin niin säälittävää minulta, että olen aiemmin laihduttanut kevyellä niukkarasvaisella ruokavaliolla ja lopputulema ollut että ajattelin ruokaa ja herkkuja 24/7. Ja lihoin tietty nopeasti takas kun palasin aiempaan. No se lihomisen vaara on tässä yhtälailla, mutta en näe itseäni palaamassa vanhaan. Koska tämä on tavallansa niin älyttömän helppoa. Aamulla kahvit naamariin ja töihin. Mulla on muokkautumassa ruokarytmi, että syön vain 12-20 välillä. Tämähän tietty elää, aion jatkossakin olla ilman näläntunnetta tai heikotuksia. Eli jos tarvin aamupalan niin syön sen ilman tunnontuskia :)

        "Mä myönnän etten ole muuten mitään elektrolyyttejä napsinut."

        Jos saat riittävästi magnesiumia, natriumia ja kaliumia niin ei sitä tarvikaan. Mulla on varmaan joku krooninen natriumin puute. Elektrolyyttijauhe on siitä hyvä kun siinä on kaikki. Laitan sitä joskus vissyynkin, kun vissyssä ei kauheasti noita mineraaleja ole.

        Mulla elektrolyyttijauheet oli alussa se juju, miksi jaksoin jatkaa ketoilua. En ollut aiemmin hiffannut että se kamala olo tulisi mineraalien puutoksesta. Kun kerta on toitotettu että "suomalaiset syö liikaa suolaa".

        Kun luin ketoilusivuilta, miksi ei voi ketoilla ilman elektrolyyttejä niin homma alkoi pelittää. Tutustuin asiaan täällä:

        hannamarirahkonen.fi/yellowmood/elektrolyytit-ja-lisaravinteet-ketogeeninen-ruokavalio/

        Varmaan diureettinen vaikutus on mun kahvinjuonnillakin. Aamuisin menee useampi kuppi ja joskus iltapäivälläkin pari.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos luulee olevansa hyödyksi toisille ja jakavansa tietoa, asia on erikseen.

        "Jos luulee olevansa hyödyksi toisille ja jakavansa tietoa, asia on erikseen."

        Eikö sitä nyt sais keskustella ihan tasavertaisten ihmisten kanssa asioista. Sitä sanotaan vertaiskokemuksen jakamiseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Mä myönnän etten ole muuten mitään elektrolyyttejä napsinut."

        Jos saat riittävästi magnesiumia, natriumia ja kaliumia niin ei sitä tarvikaan. Mulla on varmaan joku krooninen natriumin puute. Elektrolyyttijauhe on siitä hyvä kun siinä on kaikki. Laitan sitä joskus vissyynkin, kun vissyssä ei kauheasti noita mineraaleja ole.

        Mulla elektrolyyttijauheet oli alussa se juju, miksi jaksoin jatkaa ketoilua. En ollut aiemmin hiffannut että se kamala olo tulisi mineraalien puutoksesta. Kun kerta on toitotettu että "suomalaiset syö liikaa suolaa".

        Kun luin ketoilusivuilta, miksi ei voi ketoilla ilman elektrolyyttejä niin homma alkoi pelittää. Tutustuin asiaan täällä:

        hannamarirahkonen.fi/yellowmood/elektrolyytit-ja-lisaravinteet-ketogeeninen-ruokavalio/

        Varmaan diureettinen vaikutus on mun kahvinjuonnillakin. Aamuisin menee useampi kuppi ja joskus iltapäivälläkin pari.

        Luin tuon linkittämäsi tekstin elektrolyyteistä. Mä juon vain 1 kupin kahvia päivässä enkä harrasta hikiliikuntaa, joten ehkä siksi magnesium on riittänyt. Täytyy kuitenkin olla jatkossa tarkkana ja ottaa tarvittaessa kaliumia ja muutakin. Voi johtua mun eilisen pohjesäryt siitä kaliumin puutteestakin.

        Mä aloitin kesäkuun alussa rauhallisesti, eli pudotin hh johonkin 50 paikkeille ehkä ensin. Sitten vasta 20 paikkeille. Sain ainoastaan päänsäryn ja ärtyneisyyden vaivakseni pariksi kolmeksi päiväksi ja pian koitti käsittämätön hyvä olo. Mitään ketoflunssaa ei ole tullut, vaikka taatusti olen pysynyt hh-rajoissa.

        Tänään voisi olla pitsaperjantai. Olen tehnyt kahdesta erilaisesta pohjasta nyt pitsaa ja en ole onnistunut parhaiten. Tykkäisin kevyestä pohjasta ja suht runsaasta täytteestä, mutta kokeiluissani on ollut aika raskas pohja juustoineen. Ehkä en uskaltanut kaulia tarpeeksi ohueksi tai käytin liian vahvaa juustoa pohjassa. Ainakin jälkimmäisellä kerralla kukkakaalipohjan emmental leikkasi läpi niin ettei päällä olevat täytteet maistuneet.

        Viikonloppuna voisi käydä Ikeasta ostamassa lisää lounasrasioita. Haluaisin alkaa sunnuntaisin harrastaa meal prepiä vai kuinka se sanotaan :)

        En illalla kokeillut pannaria. Tein vastaavan pannulla paistaen. 2 munaa, raejuustoa, loraus kermaa, 1/2prk tonnikalaa, muutama pala fetaa, muutama oliivi, muutama kirsikkatomaatti. Ja tietysti öljyä. Oli tosi täyttävää.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Luin tuon linkittämäsi tekstin elektrolyyteistä. Mä juon vain 1 kupin kahvia päivässä enkä harrasta hikiliikuntaa, joten ehkä siksi magnesium on riittänyt. Täytyy kuitenkin olla jatkossa tarkkana ja ottaa tarvittaessa kaliumia ja muutakin. Voi johtua mun eilisen pohjesäryt siitä kaliumin puutteestakin.

        Mä aloitin kesäkuun alussa rauhallisesti, eli pudotin hh johonkin 50 paikkeille ehkä ensin. Sitten vasta 20 paikkeille. Sain ainoastaan päänsäryn ja ärtyneisyyden vaivakseni pariksi kolmeksi päiväksi ja pian koitti käsittämätön hyvä olo. Mitään ketoflunssaa ei ole tullut, vaikka taatusti olen pysynyt hh-rajoissa.

        Tänään voisi olla pitsaperjantai. Olen tehnyt kahdesta erilaisesta pohjasta nyt pitsaa ja en ole onnistunut parhaiten. Tykkäisin kevyestä pohjasta ja suht runsaasta täytteestä, mutta kokeiluissani on ollut aika raskas pohja juustoineen. Ehkä en uskaltanut kaulia tarpeeksi ohueksi tai käytin liian vahvaa juustoa pohjassa. Ainakin jälkimmäisellä kerralla kukkakaalipohjan emmental leikkasi läpi niin ettei päällä olevat täytteet maistuneet.

        Viikonloppuna voisi käydä Ikeasta ostamassa lisää lounasrasioita. Haluaisin alkaa sunnuntaisin harrastaa meal prepiä vai kuinka se sanotaan :)

        En illalla kokeillut pannaria. Tein vastaavan pannulla paistaen. 2 munaa, raejuustoa, loraus kermaa, 1/2prk tonnikalaa, muutama pala fetaa, muutama oliivi, muutama kirsikkatomaatti. Ja tietysti öljyä. Oli tosi täyttävää.

        Biltemassa on lukkokantisia pakastusrasioita. Aika toimivia esimerkiksi pavuille, paistetulle jauhelihalle, keitoilla jne..


      • hvp27 kirjoitti:

        Biltemassa on lukkokantisia pakastusrasioita. Aika toimivia esimerkiksi pavuille, paistetulle jauhelihalle, keitoilla jne..

        Unohtui mainita että käytän myös silikonipusseja lounaiden kuljettamiseen. Niiden kanssa tarvitsee kyllä lautasen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jos luulee olevansa hyödyksi toisille ja jakavansa tietoa, asia on erikseen."

        Eikö sitä nyt sais keskustella ihan tasavertaisten ihmisten kanssa asioista. Sitä sanotaan vertaiskokemuksen jakamiseksi.

        Asia on ihan sinun omasi, jos asia on lapsellinen, se on muiden ongelma.


      • hvp27 kirjoitti:

        Unohtui mainita että käytän myös silikonipusseja lounaiden kuljettamiseen. Niiden kanssa tarvitsee kyllä lautasen.

        Tokmannilta löytyi borosilikaattirasioita muovikannella. Ostanen 8 kpl maanantaina. Kestävät siis uunin ja pakkasen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luin tuon linkittämäsi tekstin elektrolyyteistä. Mä juon vain 1 kupin kahvia päivässä enkä harrasta hikiliikuntaa, joten ehkä siksi magnesium on riittänyt. Täytyy kuitenkin olla jatkossa tarkkana ja ottaa tarvittaessa kaliumia ja muutakin. Voi johtua mun eilisen pohjesäryt siitä kaliumin puutteestakin.

        Mä aloitin kesäkuun alussa rauhallisesti, eli pudotin hh johonkin 50 paikkeille ehkä ensin. Sitten vasta 20 paikkeille. Sain ainoastaan päänsäryn ja ärtyneisyyden vaivakseni pariksi kolmeksi päiväksi ja pian koitti käsittämätön hyvä olo. Mitään ketoflunssaa ei ole tullut, vaikka taatusti olen pysynyt hh-rajoissa.

        Tänään voisi olla pitsaperjantai. Olen tehnyt kahdesta erilaisesta pohjasta nyt pitsaa ja en ole onnistunut parhaiten. Tykkäisin kevyestä pohjasta ja suht runsaasta täytteestä, mutta kokeiluissani on ollut aika raskas pohja juustoineen. Ehkä en uskaltanut kaulia tarpeeksi ohueksi tai käytin liian vahvaa juustoa pohjassa. Ainakin jälkimmäisellä kerralla kukkakaalipohjan emmental leikkasi läpi niin ettei päällä olevat täytteet maistuneet.

        Viikonloppuna voisi käydä Ikeasta ostamassa lisää lounasrasioita. Haluaisin alkaa sunnuntaisin harrastaa meal prepiä vai kuinka se sanotaan :)

        En illalla kokeillut pannaria. Tein vastaavan pannulla paistaen. 2 munaa, raejuustoa, loraus kermaa, 1/2prk tonnikalaa, muutama pala fetaa, muutama oliivi, muutama kirsikkatomaatti. Ja tietysti öljyä. Oli tosi täyttävää.

        "Tänään voisi olla pitsaperjantai. Olen tehnyt kahdesta erilaisesta pohjasta nyt pitsaa ja en ole onnistunut parhaiten. Tykkäisin kevyestä pohjasta ja suht runsaasta täytteestä, mutta kokeiluissani on ollut aika raskas pohja juustoineen. Ehkä en uskaltanut kaulia tarpeeksi ohueksi tai käytin liian vahvaa juustoa pohjassa. Ainakin jälkimmäisellä kerralla kukkakaalipohjan emmental leikkasi läpi niin ettei päällä olevat täytteet maistuneet."

        Millaisella ohjeella teet pizzaa? Minä vain taputtelen taikinan pellille hyvin ohueksi, ihan läpikuultavaksi. Paistathan pohjan ensin? Itse laitan taikinaan myös psylliumia niin siitä tulee mahdollisesti keveyttä. Juustona käytän jotain tavallista raastetta. Jos kuvailisin omaa pizzapohjaani niin se on hyvin kevyt ja reunalta rapea.

        t. kn


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitää vielä tutkailla tuo cittari tarkemmin ja pyytää tilaamaan jos ei muuta. Se olis vaan semmonen kätevä lisuke kastikemaisten ruokien kanssa. Nyt olen tehny paljon kukkakaalimuusia, kesäkurpitsa"pastaa", vihreää salaattia, kukkakaaliriisiä, keitettyä parsakaalia, ruusukaalia jne.

        Taidan tänään tehdä pannaria. Söin töissä vähän liian kevyen kanasalaatin. Töissä on kuuma ja tukalaa, oli kunnon suolaisen tarve heti kotona. Vedin pari lihapullaa ja pari juustosiivua ja litran vissyä päälle. Nestettä mullakin mennyt nyt liian vähän pari päivää, tunnen sen pohkeissa. Jalat on raskaat ja jumittavat. Nappasinkin magnesiumia jo nyt, yleensä otan myöhemmin illalla. Mä myönnän etten ole muuten mitään elektrolyyttejä napsinut. Käytän laadukasta suolaa ruoassa ja juon juomana vissyä (tämä on nyt ns pahe mulla, puhdas vesi ei uppoa). Ja tuota magnesiumia. Joinain päivinä juon beroccan. Ehkä noi riittää kun olen voinut hyvin.

        Tässä päivänä jonain kyseenalaistin itselleni miten oma keveneminen etenee. Jotenkin tuntui että jumittaako. No naisen kuukausittainen kiertohan se selitti miksi hetkellisesti jumahti. Tänään ihmettelin mittanauhaa pitääkö paikkansa, vyötäröstä lähtenyt joku 14cm. Harmi vaan kun edelleen reippahasti yli riskirajan. Tänään mulla oli kivat napakat farkkucaprit töissä, aamulla piti mallailla minkä paidan kanssa mahareppu ei roiku ja näy ikävästi paidan läpi. Alkaa olla mahassa löysää löllöä, onneksi kuitenkin siedettävä muiden housujen kanssa. Ajan ja liikunnan kanssa tuo löllö saadaan ruotuun :D

        Tekisi mieli laulaa tätä ketoosin ilolaulua julkisesti mutta eipä sitä kehtaa. Jotenkin niin säälittävää minulta, että olen aiemmin laihduttanut kevyellä niukkarasvaisella ruokavaliolla ja lopputulema ollut että ajattelin ruokaa ja herkkuja 24/7. Ja lihoin tietty nopeasti takas kun palasin aiempaan. No se lihomisen vaara on tässä yhtälailla, mutta en näe itseäni palaamassa vanhaan. Koska tämä on tavallansa niin älyttömän helppoa. Aamulla kahvit naamariin ja töihin. Mulla on muokkautumassa ruokarytmi, että syön vain 12-20 välillä. Tämähän tietty elää, aion jatkossakin olla ilman näläntunnetta tai heikotuksia. Eli jos tarvin aamupalan niin syön sen ilman tunnontuskia :)

        "Tekisi mieli laulaa tätä ketoosin ilolaulua julkisesti mutta eipä sitä kehtaa."

        Joo sama mulla. En ole kertonut kuin ihan lähimmälle ihmiselle tästä hyvästä olosta, en puhu mitään ennen kuin joku kysyy vääjäämättä, että "millä keinolla sait laihdutettua noin paljon?"

        Lääkärille kerron kun kysyy että mitä on tapahtunut. :-D

        Facebookin ketoryhmässä eräs nainen kertoi kuinka hänen lääkäri oli aivan hämmästynyt siitä, että verensokerit on niin hyvässä kuosissa ja oli kehunut että "taitaa tosi hyvin toimia tämä lääkehoito" Niin tämä rouva oli sanonut, että hän on jättänyt kyseisen lääkkeen pois jo kuukausia sitten, ja syönyt ketogeenisellä ruokavaliolla. :-D Lääkäri oli mennyt täysin pois tolaltaan.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Tokmannilta löytyi borosilikaattirasioita muovikannella. Ostanen 8 kpl maanantaina. Kestävät siis uunin ja pakkasen.

        täytyy tsekata nämä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tänään voisi olla pitsaperjantai. Olen tehnyt kahdesta erilaisesta pohjasta nyt pitsaa ja en ole onnistunut parhaiten. Tykkäisin kevyestä pohjasta ja suht runsaasta täytteestä, mutta kokeiluissani on ollut aika raskas pohja juustoineen. Ehkä en uskaltanut kaulia tarpeeksi ohueksi tai käytin liian vahvaa juustoa pohjassa. Ainakin jälkimmäisellä kerralla kukkakaalipohjan emmental leikkasi läpi niin ettei päällä olevat täytteet maistuneet."

        Millaisella ohjeella teet pizzaa? Minä vain taputtelen taikinan pellille hyvin ohueksi, ihan läpikuultavaksi. Paistathan pohjan ensin? Itse laitan taikinaan myös psylliumia niin siitä tulee mahdollisesti keveyttä. Juustona käytän jotain tavallista raastetta. Jos kuvailisin omaa pizzapohjaani niin se on hyvin kevyt ja reunalta rapea.

        t. kn

        Toiseen tuli mantelijauhoa, philadelphiaa ja juustoraastetta ainakin, ehkä kananmuna. Kukkakaalipohjaan taisi kans tulla juustoa aika paljon. Ehkä en ole tehnyt pohjasta riittävän ohutta! Olen kyllä esipaistanut pohjan.

        Psylliumia mulla on mutta ei tullut noihin millä resepteillä tein. Haluatko jakaa sun pitsapohjareseptin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toiseen tuli mantelijauhoa, philadelphiaa ja juustoraastetta ainakin, ehkä kananmuna. Kukkakaalipohjaan taisi kans tulla juustoa aika paljon. Ehkä en ole tehnyt pohjasta riittävän ohutta! Olen kyllä esipaistanut pohjan.

        Psylliumia mulla on mutta ei tullut noihin millä resepteillä tein. Haluatko jakaa sun pitsapohjareseptin?

        Moikka!

        Joo mielellään jaan reseptin, olen sen aiemmissa ketjuissa maininnutkin mutten muista kuinka kauan sitten.

        Eli raastan kukkakaalta (kaikkine osineen) noin 300g. Tai pieni kukkis kokonaan tai iso puoliksi, riippuu kuin ison haluan tehdä. Siihen kaksi munaa sekä pari desiä mietoa juustoraastetta. Pari rkl psylliumia. Suolaa ei tarvi. Sellainen taikina joka on muovailtava. Ei liika löysä. Näppituntumalla teen. Kaadan taikinan pellille ja taputtelen hyvin ohueksi, melkein läpinäkyväksi. Paistan 200 asteessa kunnes ruskehtavaa. (palaa äkkiä) noin 20 min tai kunnes näyttää kypsältä. Kokeile sormella! Pitäisi tulla kiinteä ja rieskamainen.

        Siihen sitten halutut täytteet. Mulla on tapana käyttää pirkka pesto arrabbiataa tomaattipohjana koska tykkään tulisesta. Siinä on öljyä ja on vhh ja on maukas. On tärkeetä lisätä öljyä ja suolaa jos teet pelkällä tomaattipyreellä. Pohja tykkää. Muuten jää mauttomaksi. Uuniin takas ja kunnes juusto sulaa ja näyttää hyvältä.

        Youtubessa on ulkomaankielisiä ohjeita ja videoita tälle pizzalle myös. Jossain ohjeessa yksi mies raastoi kukkiksen ja paahtoi pannulla siitä nestettä pois. Kokeilin samaa muttei mitään eroa huomannut siihen vaikka jätti ko vaiheen pois.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moikka!

        Joo mielellään jaan reseptin, olen sen aiemmissa ketjuissa maininnutkin mutten muista kuinka kauan sitten.

        Eli raastan kukkakaalta (kaikkine osineen) noin 300g. Tai pieni kukkis kokonaan tai iso puoliksi, riippuu kuin ison haluan tehdä. Siihen kaksi munaa sekä pari desiä mietoa juustoraastetta. Pari rkl psylliumia. Suolaa ei tarvi. Sellainen taikina joka on muovailtava. Ei liika löysä. Näppituntumalla teen. Kaadan taikinan pellille ja taputtelen hyvin ohueksi, melkein läpinäkyväksi. Paistan 200 asteessa kunnes ruskehtavaa. (palaa äkkiä) noin 20 min tai kunnes näyttää kypsältä. Kokeile sormella! Pitäisi tulla kiinteä ja rieskamainen.

        Siihen sitten halutut täytteet. Mulla on tapana käyttää pirkka pesto arrabbiataa tomaattipohjana koska tykkään tulisesta. Siinä on öljyä ja on vhh ja on maukas. On tärkeetä lisätä öljyä ja suolaa jos teet pelkällä tomaattipyreellä. Pohja tykkää. Muuten jää mauttomaksi. Uuniin takas ja kunnes juusto sulaa ja näyttää hyvältä.

        Youtubessa on ulkomaankielisiä ohjeita ja videoita tälle pizzalle myös. Jossain ohjeessa yksi mies raastoi kukkiksen ja paahtoi pannulla siitä nestettä pois. Kokeilin samaa muttei mitään eroa huomannut siihen vaikka jätti ko vaiheen pois.

        Jännä asia on sekin, että vaikka kukkista jää ehkä vähän isoja palasia niin ne jotenkin sinne rieskan sisälle katoaa, pehmenee tai menee huomaamattomaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moikka!

        Joo mielellään jaan reseptin, olen sen aiemmissa ketjuissa maininnutkin mutten muista kuinka kauan sitten.

        Eli raastan kukkakaalta (kaikkine osineen) noin 300g. Tai pieni kukkis kokonaan tai iso puoliksi, riippuu kuin ison haluan tehdä. Siihen kaksi munaa sekä pari desiä mietoa juustoraastetta. Pari rkl psylliumia. Suolaa ei tarvi. Sellainen taikina joka on muovailtava. Ei liika löysä. Näppituntumalla teen. Kaadan taikinan pellille ja taputtelen hyvin ohueksi, melkein läpinäkyväksi. Paistan 200 asteessa kunnes ruskehtavaa. (palaa äkkiä) noin 20 min tai kunnes näyttää kypsältä. Kokeile sormella! Pitäisi tulla kiinteä ja rieskamainen.

        Siihen sitten halutut täytteet. Mulla on tapana käyttää pirkka pesto arrabbiataa tomaattipohjana koska tykkään tulisesta. Siinä on öljyä ja on vhh ja on maukas. On tärkeetä lisätä öljyä ja suolaa jos teet pelkällä tomaattipyreellä. Pohja tykkää. Muuten jää mauttomaksi. Uuniin takas ja kunnes juusto sulaa ja näyttää hyvältä.

        Youtubessa on ulkomaankielisiä ohjeita ja videoita tälle pizzalle myös. Jossain ohjeessa yksi mies raastoi kukkiksen ja paahtoi pannulla siitä nestettä pois. Kokeilin samaa muttei mitään eroa huomannut siihen vaikka jätti ko vaiheen pois.

        Tällä reseptillä tuli tosi hyvä pizza! Sain kaulittua ohueksi taikinan ja käytin punaista pestoa tomaattimurskan sijaan. Täytteiksi valikoitui tällä kertaa tuoremozzarella, punasipuli, oliivit ja pepperoni.

        Kiitos! :)


    • Anonyymi

      Tänään on kyllä aivan erilainen päivä kuin pari kolme viimeistä vuorokautta. On tosi hyvä olla ja olen nukkunut makeasti ja levännyt. Syynä selkeästi siihen runsas elektolyyttiveden juominen eilen illalla. Vettä näyttäisi meikäläisellä menevän vuorokaudessa noin viisi litraa. Helppo tarkistaa, kun käyttää 1,5 litran vissypulloja. En ole laskenut ruoan nestettä enkä kahvia mukaan. Kahvia juon vähintään puoli litraa aamulla, ja kupin tai pari iltapv.

      Teen myös niin ja vanhalla hyväksi koetulla menetelmällä, että näin helteellä laitan pakkaseen vettä (joko kraana- tai vissyvettä) valmiiksi ja siitä on hyvä ottaa mukaan jääköntti- vesi, joka hiljalleen sulaa päivän mittaan ja on aina kylmää. Jäätä on vielä illallakin pullossa. On ollut mainio lämpiminä ja kuumina päivinä. Laitan pulloon elektrolyytit valmiiksi.

      Muuten tänään menen eilisillä safkoilla, joita jäi. Eli pannarit, salaatit, mansikat, kermarahkat, shirataki-satayn loput.

      Mietin, että voisi viikonloppuna syödä pari perunaa resistentiksi tärkkelykseksi keitettynä ja paistettuna, jos lähden retkelle. Kuluvat varmasti tuolla talsiessa. Näyttäisi tulevan sateinen keli, mutta pukeutuminen sen mukaan. Mukavaa vaihtelua sadekeli tämän kuumuuden jälkeen.

      • Minulla on sellaisia puikkomaisia jääpaloja tekevä muotti. Tiputan niitä puoli tusinaa litran sodastream-pulloon. Tuo menee minulla reilussa tunnissa jos olen liikkeellä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Minulla on sellaisia puikkomaisia jääpaloja tekevä muotti. Tiputan niitä puoli tusinaa litran sodastream-pulloon. Tuo menee minulla reilussa tunnissa jos olen liikkeellä.

        Joo kokeiltu tuo. Huono puoli vaan se että ne puikot sulaa niin äkkiä. Mulla oli retkellä jääkönttivissyä ja vielä illalla pullon pohjalla oli pieni pallo jäätä ja vesi edelleen jääkylmää.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Joo kokeiltu tuo. Huono puoli vaan se että ne puikot sulaa niin äkkiä. Mulla oli retkellä jääkönttivissyä ja vielä illalla pullon pohjalla oli pieni pallo jäätä ja vesi edelleen jääkylmää.

        Mulla menee niin nopeasti että ei haittaa ja tykkään todella kylmästä vissystä. Sodastream-pulloihin saa myös eristäviä takkeja. Täytyy hommata.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Mulla menee niin nopeasti että ei haittaa ja tykkään todella kylmästä vissystä. Sodastream-pulloihin saa myös eristäviä takkeja. Täytyy hommata.

        Niin minäkin tykkään ja minä pidän mukana paria 1,5 litran pulloa pidemmällä reissulla. Paitsi viimeksi luulin ettei tarvi ja tuloksena oli nestehukka. Jos on pari tuntia poissa, niin mulla on sitä varten puolen litran (tai olvin n litran) pullo jos ei viivy pitkään ja tietää että vettä on saatavissa.

        Mulla on tällä hetkellä sellainen olo, ettei oikein huvita lähteä uimaankaan. Saa nähdä jos illalla viitsis kun syö oikein kunnolla ensin.

        Eilen tein pilatesvenytyksiä ja niistä seurauksena rentoutunut ja raukea olo tänään. Taisin kertoa (ja se viesti poistettiin) että mulla on uusi riemukas havainto: pääsen syväkyykkyyn ja takaisin ja pystyn tekemään liikkuvuusharjoituksia takareisiin liittyen. Tätä ei ole vuosiin pystynyt tehdä. Oikeasti olisi hyötyä lähteä tänään kuntosalille, mutta miten kun on niin raukea ja hyvä olo... kroppa sanoo että kellu tässä euforiassa mutta järki sanoo että käytä tämäkin päivä liikkuen. Mulla on kotona käsipainot max 25kg joten jotain voi kotonakin duunata mutta reisien loitontajat ja lähentäjät ei saa oikein harjoitusta kuin kuntosalilaitteella.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niin minäkin tykkään ja minä pidän mukana paria 1,5 litran pulloa pidemmällä reissulla. Paitsi viimeksi luulin ettei tarvi ja tuloksena oli nestehukka. Jos on pari tuntia poissa, niin mulla on sitä varten puolen litran (tai olvin n litran) pullo jos ei viivy pitkään ja tietää että vettä on saatavissa.

        Mulla on tällä hetkellä sellainen olo, ettei oikein huvita lähteä uimaankaan. Saa nähdä jos illalla viitsis kun syö oikein kunnolla ensin.

        Eilen tein pilatesvenytyksiä ja niistä seurauksena rentoutunut ja raukea olo tänään. Taisin kertoa (ja se viesti poistettiin) että mulla on uusi riemukas havainto: pääsen syväkyykkyyn ja takaisin ja pystyn tekemään liikkuvuusharjoituksia takareisiin liittyen. Tätä ei ole vuosiin pystynyt tehdä. Oikeasti olisi hyötyä lähteä tänään kuntosalille, mutta miten kun on niin raukea ja hyvä olo... kroppa sanoo että kellu tässä euforiassa mutta järki sanoo että käytä tämäkin päivä liikkuen. Mulla on kotona käsipainot max 25kg joten jotain voi kotonakin duunata mutta reisien loitontajat ja lähentäjät ei saa oikein harjoitusta kuin kuntosalilaitteella.

        Minulla katkesi viime kerralla syväkyykyssä vyö.


    • Anonyymi

      Siis ei hel-vet-ti. Fogelholm on näyttänyt hoitolaitosvanhukselta jo vuosia sitten:

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ravitsemustieteen-professori-pitaa-suurta-osaa-nettivalmennuksista-puoskarointina-autohuoltoonkin-halutaan-koulutettu-mekaanikko/7439990#gs.dh48i7

      Minä en haluaisi näyttää tuolta KUUSKYMPPISENÄ. Enkä hitto soikoon kyllä vielä kahdeksankymppisenäkään.

      Hänhän on selvästi sairaan näköinen ja varmaan kuluu aika paljon tupakkaa, sillä on niin selvästi tupakoinut pitkään naamasta päätellen. Sitä ei nuorena tajua, kuinka se iho yhtäkkiä romahtaa. Kollageeni tuhoutuu tupakalla. Miikkaelin pitäisio nyt käydä tutkituttamassa terveytensä ja siivottava sokeri, hiilarit ja tupakka pois elämästään.

      • Anonyymi

        Ja joku mainitsi hampaat. Nekin näyttä tupakoitsijan tummentuneilta leegoilta. Noista oireista ei voi erehtyä.

        Ulkonäkömuutokset:

        Hiukset lähtevät: Tupakointi edistää pysyvää hiustenlähtöä, ja hiukset myös ohenevat. Tupakointi saa hiukset ohenemaan. Tupakoitsjat myös harmaantuvat aikaisemmin kuin muut ikäisensä. Tupakoivat miehet taas kaljuuntuvat kaksi kertaa todennäköisemmin kuin ne, jotka eivät polta. Nikotiini kellastuttaa hampaasi, halusit sitä tai et. Nikotiini värjää sormesi ja kyntesi keltaiseksi ja sairaan näköisiksi. Vaikka tupakoijat ovat monesti hoikkia, on heillä enemmän sisäelimiä ympäröivää rasvaa. Tämä korottaa riskiä sairastua esimerkiksi diabetekseen. Esimerkiksi oululaistutkimuksen mukaan tupakka saa pitkään sauhutelleen näyttämään keski-iässä monta vuotta tupakoimatonta ikätoveriaan vanhemmalta. Joissakin tutkimuksissa tupakan on todettu tapauksesta riippuen vanhentavan pahimmillaan jopa kymmenellä vuodella. Tupakoitsijoilla kollageenien eli ihon tärkeiden rakenneproteiinien määrää vähenee. Kollageenien tehtävä on pitää iho lujana. Esimerkiksi kolmenkymmenen vuoden sauhuttelu askin päivässä voi alentaa kollageenin määrää jopa 20 prosenttia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja joku mainitsi hampaat. Nekin näyttä tupakoitsijan tummentuneilta leegoilta. Noista oireista ei voi erehtyä.

        Ulkonäkömuutokset:

        Hiukset lähtevät: Tupakointi edistää pysyvää hiustenlähtöä, ja hiukset myös ohenevat. Tupakointi saa hiukset ohenemaan. Tupakoitsjat myös harmaantuvat aikaisemmin kuin muut ikäisensä. Tupakoivat miehet taas kaljuuntuvat kaksi kertaa todennäköisemmin kuin ne, jotka eivät polta. Nikotiini kellastuttaa hampaasi, halusit sitä tai et. Nikotiini värjää sormesi ja kyntesi keltaiseksi ja sairaan näköisiksi. Vaikka tupakoijat ovat monesti hoikkia, on heillä enemmän sisäelimiä ympäröivää rasvaa. Tämä korottaa riskiä sairastua esimerkiksi diabetekseen. Esimerkiksi oululaistutkimuksen mukaan tupakka saa pitkään sauhutelleen näyttämään keski-iässä monta vuotta tupakoimatonta ikätoveriaan vanhemmalta. Joissakin tutkimuksissa tupakan on todettu tapauksesta riippuen vanhentavan pahimmillaan jopa kymmenellä vuodella. Tupakoitsijoilla kollageenien eli ihon tärkeiden rakenneproteiinien määrää vähenee. Kollageenien tehtävä on pitää iho lujana. Esimerkiksi kolmenkymmenen vuoden sauhuttelu askin päivässä voi alentaa kollageenin määrää jopa 20 prosenttia.

        "Fogelholmin kehosta näkee, että mies on tehnyt viimeisen 57 vuoden aikana jotain aivan muuta kuin istunut sohvalla sipsipussi ja olutpullo kädessä." (lähde: Seura)

        Kehosta näkee, että olis tuprutellut pari askia norttia ja syönyt jäätelöä ja karsinogeeneja viimeiset 57 vuotta.

        Vähän ylimieliseltä vaikuttaa, kun kertoo vertaavansa kollegoitaan kampaajiin...


      • Isäni on hoitolaitoksessa


      • hvp27 kirjoitti:

        Isäni on hoitolaitoksessa

        Ja siellä kyllä vastaavan näköisiä miehiä näkee hoitajina.

        Suututtaako se, että Fogelholm on professori ja hyväkuntoinen kun Heikkilä ei ole kumpaakaan? Heikkilällä on kyllä suurempi kansansuosio ja todennäköisesti enemmän rahaa.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ja siellä kyllä vastaavan näköisiä miehiä näkee hoitajina.

        Suututtaako se, että Fogelholm on professori ja hyväkuntoinen kun Heikkilä ei ole kumpaakaan? Heikkilällä on kyllä suurempi kansansuosio ja todennäköisesti enemmän rahaa.

        "Suututtaako se, että Fogelholm on professori ja hyväkuntoinen kun Heikkilä ei ole kumpaakaan? Heikkilällä on kyllä suurempi kansansuosio ja todennäköisesti enemmän rahaa."

        Miksi vedät tähän jälleen Heikkilän? Kukaan ei ole maininnut tässä Heikkilää. :-0

        Miksi mielestäsi Fogelholmin rappeutunut ulkomuoto liittyy jotenkin Heikkilään? Oma ulkonäkö on ihan omien elintapojen seurausta. Ihan käsittämätön argumentti. Fogelholmin vanhuksen ja dementikon ulkomuoto on ainoastaan hänen omien elintapojensa seurausta. Ei ole Heikkilän tai minun syy. Mutta kannattaa tosiaan katsoa, miltä ravitsemustieteilijä itse näyttää, ja vetää siitä johtopäätökset.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Suututtaako se, että Fogelholm on professori ja hyväkuntoinen kun Heikkilä ei ole kumpaakaan? Heikkilällä on kyllä suurempi kansansuosio ja todennäköisesti enemmän rahaa."

        Miksi vedät tähän jälleen Heikkilän? Kukaan ei ole maininnut tässä Heikkilää. :-0

        Miksi mielestäsi Fogelholmin rappeutunut ulkomuoto liittyy jotenkin Heikkilään? Oma ulkonäkö on ihan omien elintapojen seurausta. Ihan käsittämätön argumentti. Fogelholmin vanhuksen ja dementikon ulkomuoto on ainoastaan hänen omien elintapojensa seurausta. Ei ole Heikkilän tai minun syy. Mutta kannattaa tosiaan katsoa, miltä ravitsemustieteilijä itse näyttää, ja vetää siitä johtopäätökset.

        Fogelholm on erittäin hyväkuntoisen näköinen ja tuskin dementikko. Kestävyysurheilijoiden rasvaprosentti on helposti alle 15 ja Heikkilän yli 25. Heikkilä valkaisee hampaitaan ja todennäköisesti meikataan valokuviinsa. Saattaa myös käyttää korsettia. Ja värjää hiuksensa

        Itse olisin kovin tyytyväinen jos näyttäisin muutaman vuoden kuluttua Fogelholmilta. Nyt olen kyllä rypytön, tukka on sängestä huolimatta tuuhea eikä tukassa ole harmaata. Parrassa alkaa kyllä olla harmaata.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Fogelholm on erittäin hyväkuntoisen näköinen ja tuskin dementikko. Kestävyysurheilijoiden rasvaprosentti on helposti alle 15 ja Heikkilän yli 25. Heikkilä valkaisee hampaitaan ja todennäköisesti meikataan valokuviinsa. Saattaa myös käyttää korsettia. Ja värjää hiuksensa

        Itse olisin kovin tyytyväinen jos näyttäisin muutaman vuoden kuluttua Fogelholmilta. Nyt olen kyllä rypytön, tukka on sängestä huolimatta tuuhea eikä tukassa ole harmaata. Parrassa alkaa kyllä olla harmaata.

        On tosi vanhan, sairaan ja tupakoivan näköinen. Monet joilla on tosi epäterveet tavat kuvittelee että joku himoliikunta kompensoi esim tupakoimista ja juomista. Lähdetään jopa krapulassa ajamaan pyörällä. Sydänkohtaushan se uhkaa. Fogelholm näyttää noin 85-vuotiaalta.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Fogelholm on erittäin hyväkuntoisen näköinen ja tuskin dementikko. Kestävyysurheilijoiden rasvaprosentti on helposti alle 15 ja Heikkilän yli 25. Heikkilä valkaisee hampaitaan ja todennäköisesti meikataan valokuviinsa. Saattaa myös käyttää korsettia. Ja värjää hiuksensa

        Itse olisin kovin tyytyväinen jos näyttäisin muutaman vuoden kuluttua Fogelholmilta. Nyt olen kyllä rypytön, tukka on sängestä huolimatta tuuhea eikä tukassa ole harmaata. Parrassa alkaa kyllä olla harmaata.

        "Itse olisin kovin tyytyväinen jos näyttäisin muutaman vuoden kuluttua Fogelholmilta"

        No huhhuh. 😳
        Siis olet vielä sairaamman näköinen nyt? Kuka viriili mies haluaisi näyttää vapisevalta vaippavanhukselta? Siis oikeesti. Minun siskon mies on 75 ja hän on Fogelholmiin verrattuna kuin 40-vuotias. Täysin rypytön ja hiukset on tummat ja kaikki päässä. Argumentoi selkeästi eikä sössöttämällä kuten F. Mutta ei ole laiha eikä myöskään tupakoi jolla ikämiehet yleensä pysyy laihana. Olisko Fogelholmilla oikeesti joku muistisairaus joka vaikuttaa jo ulkomuotoon?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Itse olisin kovin tyytyväinen jos näyttäisin muutaman vuoden kuluttua Fogelholmilta"

        No huhhuh. 😳
        Siis olet vielä sairaamman näköinen nyt? Kuka viriili mies haluaisi näyttää vapisevalta vaippavanhukselta? Siis oikeesti. Minun siskon mies on 75 ja hän on Fogelholmiin verrattuna kuin 40-vuotias. Täysin rypytön ja hiukset on tummat ja kaikki päässä. Argumentoi selkeästi eikä sössöttämällä kuten F. Mutta ei ole laiha eikä myöskään tupakoi jolla ikämiehet yleensä pysyy laihana. Olisko Fogelholmilla oikeesti joku muistisairaus joka vaikuttaa jo ulkomuotoon?

        Teillä kouluttamattomilta poloisilta ovat asia-argumentit loppuneet jo muutama vuosi sitten.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Teillä kouluttamattomilta poloisilta ovat asia-argumentit loppuneet jo muutama vuosi sitten.

        Koulutus ja rehellisyys ei välttämättä korreloi lainkaan. Onhan monet sarjamurhaajatkin koulutettuja. Ja diktaattorit. Koulutetettu on yhtä perso rahalle ja vallalle kuin kouluttamaton. Narsismi ei sekään ole poissuljettu.

        Eihän ravotsemustieteilijäkään ole suojattu sairauksilta eikä lääkärikään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Itse olisin kovin tyytyväinen jos näyttäisin muutaman vuoden kuluttua Fogelholmilta"

        No huhhuh. 😳
        Siis olet vielä sairaamman näköinen nyt? Kuka viriili mies haluaisi näyttää vapisevalta vaippavanhukselta? Siis oikeesti. Minun siskon mies on 75 ja hän on Fogelholmiin verrattuna kuin 40-vuotias. Täysin rypytön ja hiukset on tummat ja kaikki päässä. Argumentoi selkeästi eikä sössöttämällä kuten F. Mutta ei ole laiha eikä myöskään tupakoi jolla ikämiehet yleensä pysyy laihana. Olisko Fogelholmilla oikeesti joku muistisairaus joka vaikuttaa jo ulkomuotoon?

        Kenestäköhän Fogelholmilta kirjoitat? Mikael Fogelholm pyöräilee kovaa vauhtia 10 tuntia viikossa ja juoksee. Ei kuulosta vaippavanhukselta eikä myöskään sössötä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Teillä kouluttamattomilta poloisilta ovat asia-argumentit loppuneet jo muutama vuosi sitten.

        En tiedä näiden koulutustasosta mutta argumentit ovat lähinnä huvittavia ja paljastavat todellakin asia-argumenttien puutteen.

        Muissakin lahkoissa naiset usein rakastuvat guruihin ja matkasaarnaajiin.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        En tiedä näiden koulutustasosta mutta argumentit ovat lähinnä huvittavia ja paljastavat todellakin asia-argumenttien puutteen.

        Muissakin lahkoissa naiset usein rakastuvat guruihin ja matkasaarnaajiin.

        "En tiedä näiden koulutustasosta mutta argumentit ovat lähinnä huvittavia ja paljastavat todellakin asia-argumenttien puutteen.

        Muissakin lahkoissa naiset usein rakastuvat guruihin ja matkasaarnaajiin."


        Ulkonäön arvionnista on pitkä matka rakastumiseen. Tässä taisi olla kyse (omalta osaltani ainakin) elämäntapojen näkymisestä ulkoisesti. Miehet arvostelee naisia jatkuvasti ulkonäön perusteella, naiset arvotetaan ylipäätään aina ulkonäön mukaan ja koko viihdeteollisuus pyöri ulkonäkökeskeisyydessä ja kyllähän se totta on että ihmisen ulkoinen habitus on se, mistä saadaan ensivaikutelma. Sairas näyttää sairaalta. Kyllähän me kaikki vanhetaan mutta sitä voi jouduttaa tai hidastaa elintavoilla.

        Itse olen huomannut että ulkomuoto on muuttunut itselläni todella paljon tässä 4 kk aikana. Iho on varsinkin todella hyväkuntoinen kasvoista. Samoin hiukset.

        Eilen tein pilates-ja jumppapalloharjoitukset ja tänään on niska kipeä. Huomaan että kroppa menee sellaisiin ääriasentoihin mihin ei ole mennyt vuosiin. Siitä sitten kipeytyy aivan uudet paikat. Tuli hyvä ulkoilusää. Saa mennä tänä vkl testaamaan uudet vaelluskengät että miten pitää vettä.

        Ruokailu on ollut vähän sitä sun tätä. Maustamatonta jugurttia ja fibrexiä ja chisnsiemeniä. Munakasta. Ostin paketin kanaa joten siitä varmaan jotain tänään. Mulla on soijapastaakin monta pakettia niin nyt vois syödä niitä pois kun shirataki on loppu.

        Mietin jos tekis kanasta kermakastikkeen basilikalla ja aurinkokuivatuilla tomaatilla illalliseksi. Se on kanssa yhdenlaista pikaruokaa. Kastike kiehuu kasaan ilman suurusteita. Se vaatii kyllä punaviinilasillisen tai pari "ohennukseksi" . Pari pottua vois ostaa ja keittää ja laittaa vaikka salaattiin.

        T. Kn.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Teillä kouluttamattomilta poloisilta ovat asia-argumentit loppuneet jo muutama vuosi sitten.

        "Teillä kouluttamattomilta poloisilta ovat asia-argumentit loppuneet jo muutama vuosi sitten".

        Mikä koulutus pitää olla, että voi päättää itse ruokavaliostaan ja keskustella siitä?


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Fogelholm on erittäin hyväkuntoisen näköinen ja tuskin dementikko. Kestävyysurheilijoiden rasvaprosentti on helposti alle 15 ja Heikkilän yli 25. Heikkilä valkaisee hampaitaan ja todennäköisesti meikataan valokuviinsa. Saattaa myös käyttää korsettia. Ja värjää hiuksensa

        Itse olisin kovin tyytyväinen jos näyttäisin muutaman vuoden kuluttua Fogelholmilta. Nyt olen kyllä rypytön, tukka on sängestä huolimatta tuuhea eikä tukassa ole harmaata. Parrassa alkaa kyllä olla harmaata.

        "Fogelholm on erittäin hyväkuntoisen näköinen ja tuskin dementikko."

        Jos määrittelet "hyväkuntoisen" noin niin mietin millainen sitten on huonokuntoisen näköinen sun maailmassa. Puoli vuotta haudassa maannut? 🤔

        Ei yliopistotutkinto suojaa sairauksilta.

        T. Kn


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        En tiedä näiden koulutustasosta mutta argumentit ovat lähinnä huvittavia ja paljastavat todellakin asia-argumenttien puutteen.

        Muissakin lahkoissa naiset usein rakastuvat guruihin ja matkasaarnaajiin.

        "Muissakin lahkoissa naiset usein rakastuvat guruihin ja matkasaarnaajiin."

        Onneksi Fogelholmin kohdalla on mitään tällaista vaaraa. Joten ole huoletta, naiset ei ala ahdistelemaan.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Fogelholm on erittäin hyväkuntoisen näköinen ja tuskin dementikko. Kestävyysurheilijoiden rasvaprosentti on helposti alle 15 ja Heikkilän yli 25. Heikkilä valkaisee hampaitaan ja todennäköisesti meikataan valokuviinsa. Saattaa myös käyttää korsettia. Ja värjää hiuksensa

        Itse olisin kovin tyytyväinen jos näyttäisin muutaman vuoden kuluttua Fogelholmilta. Nyt olen kyllä rypytön, tukka on sängestä huolimatta tuuhea eikä tukassa ole harmaata. Parrassa alkaa kyllä olla harmaata.

        "Itse olisin kovin tyytyväinen jos näyttäisin muutaman vuoden kuluttua Fogelholmilta."

        Kyllähän varmasti onnistut siinä, jos jatkat kaljan kittaamista entisee tahtiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Itse olisin kovin tyytyväinen jos näyttäisin muutaman vuoden kuluttua Fogelholmilta."

        Kyllähän varmasti onnistut siinä, jos jatkat kaljan kittaamista entisee tahtiin.

        Suomalaiset ravitsemussuositukset perustuvat tuhansiin tutkimuksiin. Mikael Fogelholmin ulkonäkö ei nyt liity tähän mitenkään, vaikka hän painaisi 300 kg.

        Ketoruokavalio on äärimmäisen epäterveellistä, jos makkaraa grillataan ja pekonia rouskutaan päivittäin. Punaista lihaa sisältävä ruokavalio on myös ilmastolle erittäin haitallista.

        Sydämeni itkee verisiä kyyneleitä, kun ajattelen miten kanat kituvat häkeissään.

        Täysjyvävilja on useimmile ihmisille terveyttä edistävää.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ja siellä kyllä vastaavan näköisiä miehiä näkee hoitajina.

        Suututtaako se, että Fogelholm on professori ja hyväkuntoinen kun Heikkilä ei ole kumpaakaan? Heikkilällä on kyllä suurempi kansansuosio ja todennäköisesti enemmän rahaa.

        Fogelholm on jo nyt aika kulahtaneen näköinen ja yli kymmenen vuotta Heikkilää nuorempi. Kaipa väärä henkilö on saanut professorin tittelin, kun gurutukset menneet pieleen tuonlaisella ilmiasulla tuossa iässä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomalaiset ravitsemussuositukset perustuvat tuhansiin tutkimuksiin. Mikael Fogelholmin ulkonäkö ei nyt liity tähän mitenkään, vaikka hän painaisi 300 kg.

        Ketoruokavalio on äärimmäisen epäterveellistä, jos makkaraa grillataan ja pekonia rouskutaan päivittäin. Punaista lihaa sisältävä ruokavalio on myös ilmastolle erittäin haitallista.

        Sydämeni itkee verisiä kyyneleitä, kun ajattelen miten kanat kituvat häkeissään.

        Täysjyvävilja on useimmile ihmisille terveyttä edistävää.

        Jos professori ravintoguruna olisi 300kg tai näivettynyt maratoonari, kuten on niin tyhmemmälläkin pitäisi hälytyskellojen soida. Ei ketoiluun tarvita pätkääkään makkaraa tai pekonia. Aika paljon populaa piisaa, jotka tämän väkisin ymmärtävät väärin ja toitottavat ympäriinsä.
        Ilmastohörhöilyillä yritetään ohjata ihmiset pois terveellisestä syömisestä eikä mitään muuta. Luonto on raakaa ravintoketjua, joissa eläviä olentoja syödään elävältä, mutta tämähän ei tietenkään mielestäsi ole huolestuttavaa ja viljat eivät todellakaan sovi kaikille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos professori ravintoguruna olisi 300kg tai näivettynyt maratoonari, kuten on niin tyhmemmälläkin pitäisi hälytyskellojen soida. Ei ketoiluun tarvita pätkääkään makkaraa tai pekonia. Aika paljon populaa piisaa, jotka tämän väkisin ymmärtävät väärin ja toitottavat ympäriinsä.
        Ilmastohörhöilyillä yritetään ohjata ihmiset pois terveellisestä syömisestä eikä mitään muuta. Luonto on raakaa ravintoketjua, joissa eläviä olentoja syödään elävältä, mutta tämähän ei tietenkään mielestäsi ole huolestuttavaa ja viljat eivät todellakaan sovi kaikille.

        "Jos professori ravintoguruna olisi 300kg"

        Media ja median lukijat ovat nostaneet hänet guruksi. Fogelholmia suorastaan huudetaan antamaan lausuntoja.

        Vaikka Fogelholm painaisi 400 kg, uskoisin enemmän niitä tuhansia tutkimuksia, jotka käsittävät kenties miljoonia ihmisiä, kuin yksittäisen siloposkisen bloggaajan mutu-tietoutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jos professori ravintoguruna olisi 300kg"

        Media ja median lukijat ovat nostaneet hänet guruksi. Fogelholmia suorastaan huudetaan antamaan lausuntoja.

        Vaikka Fogelholm painaisi 400 kg, uskoisin enemmän niitä tuhansia tutkimuksia, jotka käsittävät kenties miljoonia ihmisiä, kuin yksittäisen siloposkisen bloggaajan mutu-tietoutta.

        Tarkoitatko siloposkisella bloggaajalla esim Laatikaista? Sillähän on blogi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos professori ravintoguruna olisi 300kg tai näivettynyt maratoonari, kuten on niin tyhmemmälläkin pitäisi hälytyskellojen soida. Ei ketoiluun tarvita pätkääkään makkaraa tai pekonia. Aika paljon populaa piisaa, jotka tämän väkisin ymmärtävät väärin ja toitottavat ympäriinsä.
        Ilmastohörhöilyillä yritetään ohjata ihmiset pois terveellisestä syömisestä eikä mitään muuta. Luonto on raakaa ravintoketjua, joissa eläviä olentoja syödään elävältä, mutta tämähän ei tietenkään mielestäsi ole huolestuttavaa ja viljat eivät todellakaan sovi kaikille.

        "Jos professori ravintoguruna olisi 300kg tai näivettynyt maratoonari, kuten on niin tyhmemmälläkin pitäisi hälytyskellojen soida"

        Mulla ainakin soi kun näin ton Fogelholmiin kuvan. On selvästi kova röökimies. Ei voi erehtyä kun minun faija kuoli röökiin ja oli just yhtä kuivuneen ja vanhan näköinen, ja tää on yhtä vanhan näköinen kun hän oli eli 89. Kaikki tietää että röökillä pysyy laihana.

        En todellakaan ole seurannut näitä ravintokeskusteluja että olis ottanut selvää mikä tämä Fogelholm edes on miehiään. Ilmeisesti joku Julkkis Jumala joillekin. Olen syönyt tähän mennessä miten olen syönyt, ja olen haistattanut päskät suosituksille. Ja olen terve. Leipää en syö kun se lihottaa ja turvottaa. Jokainen testaa vaan itellään mitä ruppi kestää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Muissakin lahkoissa naiset usein rakastuvat guruihin ja matkasaarnaajiin."

        Onneksi Fogelholmin kohdalla on mitään tällaista vaaraa. Joten ole huoletta, naiset ei ala ahdistelemaan.

        Onneksi Fogelholmin kohdalla on mitään tällaista vaaraa. Joten ole huoletta, naiset ei ala ahdistelemaan."

        😆
        Yliopistossa oli välillä hyvinkin komeita ja karismaattisia proffia. Minäkin vähä ihastuin yhteen kivaan ja komeaan. Oli mun toinen gradun toinen tarkastaja ja graduseminaarin vetäjä. Kaikki naiset halus sen ryhmään ja ohjattavaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jos professori ravintoguruna olisi 300kg"

        Media ja median lukijat ovat nostaneet hänet guruksi. Fogelholmia suorastaan huudetaan antamaan lausuntoja.

        Vaikka Fogelholm painaisi 400 kg, uskoisin enemmän niitä tuhansia tutkimuksia, jotka käsittävät kenties miljoonia ihmisiä, kuin yksittäisen siloposkisen bloggaajan mutu-tietoutta.

        No niin, jos uskoisi 400kg ravitsemustieteiden professoria ja tuhansia tutkimuksia, joiden rahoittajat ovat hämärän peitossa niin kannattaisi katsella muualle ennen kuin vaa'an viisari saavuttaa sen 400kg.

        Tottahan Fogelholmia huudetaan mediaan, koska saa "virallisilla opeillaan" ihmiset sille 400kg:n polulle ohjattua. Tietysti järjettömällä juoksemisella ja fillaroinnilla voi hidastaa prosessia niin kauan kuin pumppu kestää, mutta tuloksena voi olla Fogelholm naama liian nuorena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitatko siloposkisella bloggaajalla esim Laatikaista? Sillähän on blogi.

        Kyllä Laatikaisella roikkuvat jo silmäluomet ja taistelee niiden kanssa tyrkyttämillään viljoilla ja rypsillä. Varmaan salaa karppaa Heikkilän ohjeilla, ettei ala näyttämään Fogelholmilta ennen aikojaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Jos professori ravintoguruna olisi 300kg tai näivettynyt maratoonari, kuten on niin tyhmemmälläkin pitäisi hälytyskellojen soida"

        Mulla ainakin soi kun näin ton Fogelholmiin kuvan. On selvästi kova röökimies. Ei voi erehtyä kun minun faija kuoli röökiin ja oli just yhtä kuivuneen ja vanhan näköinen, ja tää on yhtä vanhan näköinen kun hän oli eli 89. Kaikki tietää että röökillä pysyy laihana.

        En todellakaan ole seurannut näitä ravintokeskusteluja että olis ottanut selvää mikä tämä Fogelholm edes on miehiään. Ilmeisesti joku Julkkis Jumala joillekin. Olen syönyt tähän mennessä miten olen syönyt, ja olen haistattanut päskät suosituksille. Ja olen terve. Leipää en syö kun se lihottaa ja turvottaa. Jokainen testaa vaan itellään mitä ruppi kestää.

        Tuskin tupakoi kun on juossut maratonin 2.5 tuntiin. Mitenköhän isäsi?

        Fogelholm on Helsingin yliopiston ravitsemustieteen professori eli akateemisesti korkeimmalla oleva henkilö ravitsemustieteissä Suomessa. Tietänee hommansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jos professori ravintoguruna olisi 300kg tai näivettynyt maratoonari, kuten on niin tyhmemmälläkin pitäisi hälytyskellojen soida"

        Mulla ainakin soi kun näin ton Fogelholmiin kuvan. On selvästi kova röökimies. Ei voi erehtyä kun minun faija kuoli röökiin ja oli just yhtä kuivuneen ja vanhan näköinen, ja tää on yhtä vanhan näköinen kun hän oli eli 89. Kaikki tietää että röökillä pysyy laihana.

        En todellakaan ole seurannut näitä ravintokeskusteluja että olis ottanut selvää mikä tämä Fogelholm edes on miehiään. Ilmeisesti joku Julkkis Jumala joillekin. Olen syönyt tähän mennessä miten olen syönyt, ja olen haistattanut päskät suosituksille. Ja olen terve. Leipää en syö kun se lihottaa ja turvottaa. Jokainen testaa vaan itellään mitä ruppi kestää.

        "Mulla ainakin soi kun näin ton Fogelholmiin kuvan. On selvästi kova röökimies. "

        "En todellakaan ole seurannut näitä ravintokeskusteluja että olis ottanut selvää mikä tämä Fogelholm edes on miehiään. "

        "Olen syönyt tähän mennessä miten olen syönyt, ja olen haistattanut päskät suosituksille. "

        Kun kirjoituksesi ovat tuota tasoa, parempi, ettet kirjoittelisi ollenkaan.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Tuskin tupakoi kun on juossut maratonin 2.5 tuntiin. Mitenköhän isäsi?

        Fogelholm on Helsingin yliopiston ravitsemustieteen professori eli akateemisesti korkeimmalla oleva henkilö ravitsemustieteissä Suomessa. Tietänee hommansa.

        Tieto ei tee autuaaksi. Ihminen on erehtyväinen ja mitä korkeammalla pallilla sitä vaikeampi myöntää virheitään. Mut tosta sokerista, jota hän suosii omassakin ruokavaliossa näkyy ulospäin:

        "Sokeririkkaan ruokavalion vaikutus alkaa näkyä 35 ikävuodesta eteenpäin, kun iho menettää kollageeniaan enemmän kuin se ehtii sitä tuottaa. Tieteellisesti selitettynä ruoasta saatu sokeri kiinnittyy ihosolujen proteiineihin aiheuttaen glykaatio-nimisen prosessin. Tämä aikaansaa ihosolujen jäykistymistä, heikentymistä ja kellastumista. Ja miltä tämä kaikki näyttää ihon pinnalla? Ryppyjä, ihon veltostumista ja ihon sävyn harmaantumista – kirjaesimerkki vanhenemisesta."

        Minusta on ihan malliesimerkki omasta ruokavaliosta. Jäätelöä joka päivä??? Ja muu sokeri siihen päälle? Mut tupakoi varmaan myös. Kaikki näkyy vääjäämättä naamassa.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Tuskin tupakoi kun on juossut maratonin 2.5 tuntiin. Mitenköhän isäsi?

        Fogelholm on Helsingin yliopiston ravitsemustieteen professori eli akateemisesti korkeimmalla oleva henkilö ravitsemustieteissä Suomessa. Tietänee hommansa.

        "Tuskin tupakoi kun on juossut maratonin 2.5 tuntiin"

        Ehkä joskus kakskymppisenä vielä onnistuu kun tupakka ei ole tuhonnut keuhkoja.

        On urheilijoita jotka polttaa. Niin hullulta kuin se tuntuu. Mutta kertoo paljon ihmisten riippuvuuksista ja tyylistä toimia epäloogisesti. Mielihyvä edellä. Ollaan muka urheilijoita mutta samalla kännäillään ja poltetaan.

        Naurattaa vähän kyllä tuo vanhojen setien tapa pullistella urheilusuorituksillaan. Viimeisillä voimilla halutaan todistella omaa kyvykkyyttä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tuskin tupakoi kun on juossut maratonin 2.5 tuntiin"

        Ehkä joskus kakskymppisenä vielä onnistuu kun tupakka ei ole tuhonnut keuhkoja.

        On urheilijoita jotka polttaa. Niin hullulta kuin se tuntuu. Mutta kertoo paljon ihmisten riippuvuuksista ja tyylistä toimia epäloogisesti. Mielihyvä edellä. Ollaan muka urheilijoita mutta samalla kännäillään ja poltetaan.

        Naurattaa vähän kyllä tuo vanhojen setien tapa pullistella urheilusuorituksillaan. Viimeisillä voimilla halutaan todistella omaa kyvykkyyttä.

        Ottaako sinulla elämä koville?


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Tuskin tupakoi kun on juossut maratonin 2.5 tuntiin"

        Ehkä joskus kakskymppisenä vielä onnistuu kun tupakka ei ole tuhonnut keuhkoja.

        On urheilijoita jotka polttaa. Niin hullulta kuin se tuntuu. Mutta kertoo paljon ihmisten riippuvuuksista ja tyylistä toimia epäloogisesti. Mielihyvä edellä. Ollaan muka urheilijoita mutta samalla kännäillään ja poltetaan.

        Naurattaa vähän kyllä tuo vanhojen setien tapa pullistella urheilusuorituksillaan. Viimeisillä voimilla halutaan todistella omaa kyvykkyyttä.

        Fogelholm kilpailee edelleen pyöräilyssä yli 60-vuotiaana. Ei ehkä ole viimeisillä voimillaan menossa.

        Toki nämäkin kommentit Fogelholmista osoittavat karppaajien liikuntakielteisyyttä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Fogelholm kilpailee edelleen pyöräilyssä yli 60-vuotiaana. Ei ehkä ole viimeisillä voimillaan menossa.

        Toki nämäkin kommentit Fogelholmista osoittavat karppaajien liikuntakielteisyyttä.

        "Toki nämäkin kommentit Fogelholmista osoittavat karppaajien liikuntakielteisyyttä."

        Moneenkos tuntiin sinä juokset maratonin Hpv27?

        Pidätkö noita argumenttejasi jotenkin kelvollisina edes tuon karppaamisen ja liikuntaharrastuksen tai - asenteen välisistä riippuvuuksista. Onko sinulla tuostakaan mitään todisteita?

        Yksi parhaimpia asioita on karppaamisen tuoma energia ja sitä kautta liikuntaan ryhtymisen jaksaminen.

        Ennemmin liikunta on pois laskettua ENE:llä. Kaikki voimat menee siihen kun laskee tunteja milloin saisi taas syödä seuraavan keittoannoksen.

        Unohdat sen, että karppaaja on yleensä kokeillut kaiken muun diettaamisen joten vertailukohtaa jokaisella on omasta takaa.

        Terveisin ketonoviisi täältä patikkareitin levähdyspaikalta.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Fogelholm kilpailee edelleen pyöräilyssä yli 60-vuotiaana. Ei ehkä ole viimeisillä voimillaan menossa.

        Toki nämäkin kommentit Fogelholmista osoittavat karppaajien liikuntakielteisyyttä.

        Karppaajien liikuntakielteisyys on oma arviosi, mutta kunhan jotenkin pääsee mollaamaan karppausta niin kaikki keinot ja tilasuudet käytetään. Järjetön kestävyysurheilu pitkän päälle syö enemmän ihmistä kuin tuo terveyshyötyjä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Fogelholm kilpailee edelleen pyöräilyssä yli 60-vuotiaana. Ei ehkä ole viimeisillä voimillaan menossa.

        Toki nämäkin kommentit Fogelholmista osoittavat karppaajien liikuntakielteisyyttä.

        Ei liity mitenkään liikuntaan karppaukseen tai liikuntakielteisyyteen se että ihminen näyttää ennen aikojaan vanhettuneelta keuhkosyöpäpotilaalta 😬


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Tuskin tupakoi kun on juossut maratonin 2.5 tuntiin. Mitenköhän isäsi?

        Fogelholm on Helsingin yliopiston ravitsemustieteen professori eli akateemisesti korkeimmalla oleva henkilö ravitsemustieteissä Suomessa. Tietänee hommansa.

        "Fogelholm on Helsingin yliopiston ravitsemustieteen professori eli akateemisesti korkeimmalla oleva henkilö ravitsemustieteissä Suomessa."

        Ei ole maailman ainoa proffa. Pätevämpiä löytyy ihan joka yliopistosta globaalisti. Olisko sun aika vähän liventää tota kritiikitöntä gurun palvontaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Karppaajien liikuntakielteisyys on oma arviosi, mutta kunhan jotenkin pääsee mollaamaan karppausta niin kaikki keinot ja tilasuudet käytetään. Järjetön kestävyysurheilu pitkän päälle syö enemmän ihmistä kuin tuo terveyshyötyjä.

        "Karppaajien liikuntakielteisyys on oma arviosi, mutta kunhan jotenkin pääsee mollaamaan karppausta niin kaikki keinot ja tilasuudet käytetään. Järjetön kestävyysurheilu pitkän päälle syö enemmän ihmistä kuin tuo terveyshyötyjä."

        Jep, ja jotenkin noi arviot karppaajien muistakin elämäntavoista menee aikas paljon mönkään. Tuollainen fanaattinen liikunta, missä ikääntyvä mies brassailee suorituksilla vaikkei ole kilpaurheilija vie sen terveyshyödyn koska keho käy ylikierroksilla ja stressilukemissa koko ajan eikä suinkaan kompensoi niitä ravitsemuksen puutteita ja muiden elintapojen vahingollisuutta. Kannattaisi Fogelholminkin käydä joskus lääkärissä, vaikka urheilulääkärillä. Minusta se on vaan vähän naurettavaa, kun ikämies yrittää päteä noin. Syynä katoavat hiukset, katoava nuoruus, katoava miehisyys ja katoava ura. Nuoremmat menee ohi ihan kaikessa.

        Kuvitellaan virheellisesti että äärimmäinen liikunta estää vanhenemista ja siirtää eläköitymistä ja kuolemaa. Tämä pitäisi olla tiedossa myös ravitsemustieteen professorille, jos on itselleen rehellinen. Joillekin on vaikea hyväksyä se, että kaikki me ikäännytään ja kuollaan pois. Yliopistossa on vaikea kestää sitä, että itse ei olekaan ikuinen tietäjä vaan kohta olet eilispäivän muisto. Näitä nuorempia aikansa mollataan ja vaaditaan heiltä palvontaa ja ohjataan mielellään niitä, jotka haluaa vain myötäillä Suurta Professoria.

        Olen ollut vuosia töissä yliopistolla, niin olen tarkkaillut sitä elämää paljon, ja nämä kuuluu siihen kulttuuriin osana. Professorin palvonta myös edesauttaa omaa uraa, koska proffa voi vaikuttaa siihen ja jopa päättää kenelle tutkimusrahaa annetaan.

        Jotkut entiset professorit roikkuu vielä eläköitymisensäkin jälkeen yliopistolla puuhastelemassa, vaikka heidän tietonsa on jo vanhentunutta. Kohta kukaan ei enää muistakaan, kuin vain huonona esimerkkinä ja se on varmaan se kovin pala näille proffille. Se tieteellinen ura on vain hetken hurmio, jos ei satu olemaan mikään Einstein.

        Minäkin ihmettelin omalla laitoksellani, että kuka tuo papparainen on, kun entinen proffa siellä hääri lukemassa opiskelijoiden tutkimussunnitelmia ja kirjoittamassa jotain kirjaa, mikä ei ketään kiinnostanut, se on entistä aikaa mitä he elää vielä. Sitä jää proffana johonkin kuplaan, mistä ei osaa ulos.


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      360
      4175
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1779
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1536
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      63
      1520
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1360
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1321
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      52
      1319
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      201
      1306
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1208
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1205
    Aihe