sienisyksy ja hirvikärpäset

Alkaa tuntuu siltä näiden sateisten kosteiden ja lämpimien ilmojen vuoksi että tulis hyvä sienikesä/syksy. Mutta ne pirun hirvikärpäset. 60-luvulta lähtien lähtenee leviämään tänne. Onko siis kikkoja karkottaa ne? Ruotsissa noi hirvikärpäset on jo sen verran sivistyneet etteivät ihmisten kimppuun enää käy. Onko Ruotsi taas edelläkävijä??? Meinaan jos kerran hirvikärpäset ovat tuolta kaukaa idästä soluttautuneet niin miksi Ruotsin hirvikärpäset ei käy ihmiseen kii? Me ollaan tässä välissä.

Oon lukenut keinoja karkotukseen netistä...odottaen omaa sieniretkeä..ilman rinkkaa.

Kamferitipat
vaalea vaatetus
Teepuuöljyruokaöljysekoitus suihkepullossa.
Kommandopipo
Hattu jossa hyttysverkko
valkosipuli
voimakas odööri
vanha viina
australialainen lierihattu riippuvine korkkeineen (se kuuluisa kärpäsongelma down under)

..jaa-a..mikäköhän olis sopiva.. itseltä onnistuis toi vanhaviina-valkosipuli-voimakasodööri.. vaaleita vaatteita ei löydy goska oon sisäinen gootti..

10

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yksi pervokki ei pysty hirvikärpäspopulaatiota vastustamaan, mutta siihen pystyy ihmispopulaatio, varsinkin, jos valitsee populistit valta- asemaan. Perussuomalaisten puolueohjelmassa on kohta, jossa puolue pyrkii siihen, että kaikki Suomen metsä- alueet ruiskutetaan DDT:llä uusista amerikkalaisista hävittäjistä käsin. Sinä siis teet ratkaisun ensi kunnallisvaaleissa! OTETAAN SUOMI TAKAISIN!

      Hirvikärpäset ovat levittäytyneet minun elinaikanani Suomeen. Meneillään on edelleen agressiivinen invaasiovaihe, johon kuuluu olennaisena osana ylilyönnit. H- kärpästen geenit muuttuvat invaasiovaiheen aikana, epigeneettisten muutosten johdosta agressiivisempaan suuntaan. Eli toiset geenit menevät off- tilasta on- tilaan ja päinvastoin. Tämä liittyy kaikkien valloittajalajien perimään ja näin on asianlaita niin merimetsoilla, valkoposkihanhilla, punapersepaviaaneilla ja vaellusaikaan sopuleilla, sekä määränsä ajoittain miljoonakertaistavilla kulkusirkoilla. Hirvikärpäset siis purevat ihmistä omien geenitilojensa vuoksi, vaikka se on lajin kannalta haitallista. Ruotsissa on ollut näitä riesoja jo paljon pidempään, kanta on löytänyt paikkansa ja vakiintunut ja geenimeri lajin sisällä on seesteisessä tilassa. Odota siis kaksisataa vuotta, niin pääset tästäkin riesasta!

      Hirvikärpäset tippuvat hirvien turkista maahan ja ovat koteloina 10 kuukautta ja lentävinä vain 2 kuukautta. Noita koteloita syövät linnut ja jyrsijät. Täytetään siis metsät pöntöillä - sinä voit olla ensimmäinen paikkakunnallasi!

    • Anonyymi

      Joillekin ihmisille hirvikärpäsistä on haittaa. Ei mull, eikä rämäköille naisillekaan.
      Työkaverille tuli sydänlääkkeiden takia iso patti jo sääsken pistosta. Iso kaveri pääsi jo sinne, jonne me kaikki päädytään, inisevien pikkupaskiasten ulottumattomiin.

    • Anonyymi

      Sieniä tulee vähän. Onneksi hirvikärpästen syksy hirmuinen ainakin eteläisessä suomessa.
      Lumeton talvi sen meille varmisti. Kuopion pohjoispuolella oli 1½ metriä lunta. Näin hirvikärpästen toukat tukehtuivat kinosten alla.

    • Anonyymi

      Ennen oli ennen. Linnuilla oli erikoisia nimiä. Ollimma vanhan frouvan pihassa. Siihen pyrähti lähelle kirjava pikkulintu.
      - Katos paarmalintu f sanoi. Tuohan on kirjosieppo mie valistin, Olkoon, mutta minun nuoruudessani se oli paarmalintu, oikaisi f.
      OK. Olihan se frouvan pihassa se...paarmalintu.

    • Anonyymi

      Minulla on toiminut kunnollinen hirvikärpästakki ja tietysti myös housunlahkeet kiinni ja saappaisiin ettei kärpäset pääse ryömimään lahkeiden alle. Hyviä karkoitteitakin voi suihkaista lisäksi esim hatun pintaan

      • Anonyymi

        Miksi hirvikärpästakit ovat tummia, kun sanotaan että vaaleaväri on parempi?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miksi hirvikärpästakit ovat tummia, kun sanotaan että vaaleaväri on parempi?

        kannattaa hankkii 90-luvun retro kuteita..pelästyy jo pienemmätkin kärpäset.. https://www.youtube.com/watch?v=6jjFST-nTRA


    • Anonyymi

      Onkohan noissa hirvikärpäsissä edes proteiinii? Jos ne on luukärpäsiä, joita kuulemma laiduntavien nautojen hänhän alta tiededän löytyvän, net pitäisi wokkipanhussa kypsentää. Superkokkina Pervokki tietäis ko. otusten ravintoarvon.

    • Anonyymi

      Ihminen pystyy repimään hirvikärpäsen ihostaan aivan hyvin. Se heittää siivensä hittoon, kun tarrautuu kohteeseensa, joten sen tappaminen on pelkästään armomurha. Se taas on yllättävän vaikeaa, jos teillä on kokemusta.

      -Kk

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5056
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1462
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe