sienisyksy ja hirvikärpäset

Alkaa tuntuu siltä näiden sateisten kosteiden ja lämpimien ilmojen vuoksi että tulis hyvä sienikesä/syksy. Mutta ne pirun hirvikärpäset. 60-luvulta lähtien lähtenee leviämään tänne. Onko siis kikkoja karkottaa ne? Ruotsissa noi hirvikärpäset on jo sen verran sivistyneet etteivät ihmisten kimppuun enää käy. Onko Ruotsi taas edelläkävijä??? Meinaan jos kerran hirvikärpäset ovat tuolta kaukaa idästä soluttautuneet niin miksi Ruotsin hirvikärpäset ei käy ihmiseen kii? Me ollaan tässä välissä.

Oon lukenut keinoja karkotukseen netistä...odottaen omaa sieniretkeä..ilman rinkkaa.

Kamferitipat
vaalea vaatetus
Teepuuöljyruokaöljysekoitus suihkepullossa.
Kommandopipo
Hattu jossa hyttysverkko
valkosipuli
voimakas odööri
vanha viina
australialainen lierihattu riippuvine korkkeineen (se kuuluisa kärpäsongelma down under)

..jaa-a..mikäköhän olis sopiva.. itseltä onnistuis toi vanhaviina-valkosipuli-voimakasodööri.. vaaleita vaatteita ei löydy goska oon sisäinen gootti..

5

<50

  Vastaukset

  • Yksi pervokki ei pysty hirvikärpäspopulaatiota vastustamaan, mutta siihen pystyy ihmispopulaatio, varsinkin, jos valitsee populistit valta- asemaan. Perussuomalaisten puolueohjelmassa on kohta, jossa puolue pyrkii siihen, että kaikki Suomen metsä- alueet ruiskutetaan DDT:llä uusista amerikkalaisista hävittäjistä käsin. Sinä siis teet ratkaisun ensi kunnallisvaaleissa! OTETAAN SUOMI TAKAISIN!

   Hirvikärpäset ovat levittäytyneet minun elinaikanani Suomeen. Meneillään on edelleen agressiivinen invaasiovaihe, johon kuuluu olennaisena osana ylilyönnit. H- kärpästen geenit muuttuvat invaasiovaiheen aikana, epigeneettisten muutosten johdosta agressiivisempaan suuntaan. Eli toiset geenit menevät off- tilasta on- tilaan ja päinvastoin. Tämä liittyy kaikkien valloittajalajien perimään ja näin on asianlaita niin merimetsoilla, valkoposkihanhilla, punapersepaviaaneilla ja vaellusaikaan sopuleilla, sekä määränsä ajoittain miljoonakertaistavilla kulkusirkoilla. Hirvikärpäset siis purevat ihmistä omien geenitilojensa vuoksi, vaikka se on lajin kannalta haitallista. Ruotsissa on ollut näitä riesoja jo paljon pidempään, kanta on löytänyt paikkansa ja vakiintunut ja geenimeri lajin sisällä on seesteisessä tilassa. Odota siis kaksisataa vuotta, niin pääset tästäkin riesasta!

   Hirvikärpäset tippuvat hirvien turkista maahan ja ovat koteloina 10 kuukautta ja lentävinä vain 2 kuukautta. Noita koteloita syövät linnut ja jyrsijät. Täytetään siis metsät pöntöillä - sinä voit olla ensimmäinen paikkakunnallasi!

  • Joillekin ihmisille hirvikärpäsistä on haittaa. Ei mull, eikä rämäköille naisillekaan.
   Työkaverille tuli sydänlääkkeiden takia iso patti jo sääsken pistosta. Iso kaveri pääsi jo sinne, jonne me kaikki päädytään, inisevien pikkupaskiasten ulottumattomiin.

  • Sieniä tulee vähän. Onneksi hirvikärpästen syksy hirmuinen ainakin eteläisessä suomessa.
   Lumeton talvi sen meille varmisti. Kuopion pohjoispuolella oli 1½ metriä lunta. Näin hirvikärpästen toukat tukehtuivat kinosten alla.

  • Ennen oli ennen. Linnuilla oli erikoisia nimiä. Ollimma vanhan frouvan pihassa. Siihen pyrähti lähelle kirjava pikkulintu.
   - Katos paarmalintu f sanoi. Tuohan on kirjosieppo mie valistin, Olkoon, mutta minun nuoruudessani se oli paarmalintu, oikaisi f.
   OK. Olihan se frouvan pihassa se...paarmalintu.

  • Minulla on toiminut kunnollinen hirvikärpästakki ja tietysti myös housunlahkeet kiinni ja saappaisiin ettei kärpäset pääse ryömimään lahkeiden alle. Hyviä karkoitteitakin voi suihkaista lisäksi esim hatun pintaan

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Poker Run kolari

   Ei mennyt aivan putkeen! Joku loukkaantui vakavasti ja taphtuma keskeytetty. Videolta näkyy ensin yksi vene ajaa melko hiljaa kovalla melulla ja vesis
   Yleistä veneilystä
   167
   3190