Älytön ihmiskoe

Anonyymi

Nyt tehdään aika isoa väestökoetta. Jotkut ovat ketoosissa koko ajan. Ei tiedetä, mitä pitkän aikavälin vaikutuksia on tällaisella hiilihydraattien välttelyllä ja älyttömällä proteiinin mätöllä, sanoo dosentti Anne-Maria Pajari.

https://yle.fi/uutiset/3-11409869

86

144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mua naurattaa jotenkin tää virheellinen proteiinituotteiden (ja kaiken muunkin pashkapuheen) sekoittaminen karppaukseen. Eihän karppaajat syö noita, koska emme me tarvitse niitä. Luonollisesta ravinnosta tulee kaikki tarvittava. Ei karppaukseen kuulu sokeri tuotteet.

      Itse syön joskus vhh proteiinijäätelön yhden aterian korvikkeena, sillä siinä on hiilaria jota pitää välttää ja joka nostaa päivän hh-saantia. Siksi ei mitään ruokaa, rasvaa lukuunottamatta voi syödä samana tuon lisäksi. Mutta on saanut riittävästi proteiinia. Jokainen valikoi itse.

      Minusta tässä aliarvioidaan terveystietoisen ihmisten ymmärrystä pystyä laskemaan itse proteiinin tarve. Mikseikähän näillä tieteilijöillä ole mitään hätää sen kanssa kun kaupat on täynnä epäterveellistä leipää ja muuta viljahöttöä ja ihmiset saattaa ostaa niitäkin kritiikittömästi jopa. Jotkut syö monta palaa päivässä leipää eikä sitä tarvisi kun se aiheuttaa verensokerin heittelyä ja liikalihavuutta ja diabetesta. Milloinkahan joku huolestuu näistä ihan virallisesti 😃

      • Diabetestä aiheuttaa lihominen. Myöskin eniten tyydyttynyttä rasvaa syövät sairastuvat kakkostyypin diabetekseen helpommin kuin muut. Se sijaan täysjyvävilja ja hedelmät suojaavat diabetekseltä. Tuosta on diabetespalstalla ketju nimeltään 'Lääkäriseuran uutispalvelu:'.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Diabetestä aiheuttaa lihominen. Myöskin eniten tyydyttynyttä rasvaa syövät sairastuvat kakkostyypin diabetekseen helpommin kuin muut. Se sijaan täysjyvävilja ja hedelmät suojaavat diabetekseltä. Tuosta on diabetespalstalla ketju nimeltään 'Lääkäriseuran uutispalvelu:'.

        Diabeteksen juurisyy on liiallinen sokerinsyönti. Siitä on seurauksena lihominen kun maksa rasvoittuu ja tulee insuliiniresistenssi. Miksi muuten luulet, että ennen diabetes oli nimeltään sokeritauti?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Diabeteksen juurisyy on liiallinen sokerinsyönti. Siitä on seurauksena lihominen kun maksa rasvoittuu ja tulee insuliiniresistenssi. Miksi muuten luulet, että ennen diabetes oli nimeltään sokeritauti?

        Siksi että diabeetikon virtsassa on sokeria.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Diabeteksen juurisyy on liiallinen sokerinsyönti. Siitä on seurauksena lihominen kun maksa rasvoittuu ja tulee insuliiniresistenssi. Miksi muuten luulet, että ennen diabetes oli nimeltään sokeritauti?

        Mistä se sokeritauti tuli silloin kun ei vielä ollut sokeria? Diabetes on muinaiskreikkaa. Se viittaa diabeteksen aiheuttamaan tihentyneeseen virtsaamistarpeeseen. Egyptissä elänyt Apollonius Memfisiläinen käytti sanaa ensi kerran kuvaamaan näitä sairauksia noin vuonna 230 eaa.
        Ylipaino altistaa diabetes 2:lle, mutta myös vanheneminen. Myös perinnölliset tekijät lisäävät merkittävästi alttiutta sairastua. Useita sairaudelle altistavia geenejä tunnetaan eli kyse on monigeenisestä sairaudesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä se sokeritauti tuli silloin kun ei vielä ollut sokeria? Diabetes on muinaiskreikkaa. Se viittaa diabeteksen aiheuttamaan tihentyneeseen virtsaamistarpeeseen. Egyptissä elänyt Apollonius Memfisiläinen käytti sanaa ensi kerran kuvaamaan näitä sairauksia noin vuonna 230 eaa.
        Ylipaino altistaa diabetes 2:lle, mutta myös vanheneminen. Myös perinnölliset tekijät lisäävät merkittävästi alttiutta sairastua. Useita sairaudelle altistavia geenejä tunnetaan eli kyse on monigeenisestä sairaudesta.

        Peruna, pasta, leipä, riisi, jauhot ym. ovat kaikki piilosokeria.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Diabetestä aiheuttaa lihominen. Myöskin eniten tyydyttynyttä rasvaa syövät sairastuvat kakkostyypin diabetekseen helpommin kuin muut. Se sijaan täysjyvävilja ja hedelmät suojaavat diabetekseltä. Tuosta on diabetespalstalla ketju nimeltään 'Lääkäriseuran uutispalvelu:'.

        Vähän pienemmällä innollakin voi soopaa vaahdota!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä se sokeritauti tuli silloin kun ei vielä ollut sokeria? Diabetes on muinaiskreikkaa. Se viittaa diabeteksen aiheuttamaan tihentyneeseen virtsaamistarpeeseen. Egyptissä elänyt Apollonius Memfisiläinen käytti sanaa ensi kerran kuvaamaan näitä sairauksia noin vuonna 230 eaa.
        Ylipaino altistaa diabetes 2:lle, mutta myös vanheneminen. Myös perinnölliset tekijät lisäävät merkittävästi alttiutta sairastua. Useita sairaudelle altistavia geenejä tunnetaan eli kyse on monigeenisestä sairaudesta.

        Diabetes mellitus on hunajainen läpikusi. Eli kusi maistuu hunajalle. Määritelty silloin kun sokeria dans sukker ei vielä valmistanut. Eurooppalaiset lääkärit jos epäilivät sokeritautia niin he maistoivat potilaan virtsaa. Itämaiset lääkärit oli vähän toistamaata sillä potilas kusi ruukkuu ja jos sokurimuurahaiset alkoivat siinä viihtymään..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Peruna, pasta, leipä, riisi, jauhot ym. ovat kaikki piilosokeria.

        Jos ajatellaan että kaikki minkä elimistö pystyy muuttamaan sokeriksi on piilosokeria, niin myös kaikki proteiini (liha, kala ym) on piilosokeria jonka elimistö varastoi rasvana.
        Vastaavasti, jos kaikki minkä elimistö pystyy muuttamaan rasvaksi on rasvaa niin mitään muutahan ei ole olemassakaan.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Diabetestä aiheuttaa lihominen. Myöskin eniten tyydyttynyttä rasvaa syövät sairastuvat kakkostyypin diabetekseen helpommin kuin muut. Se sijaan täysjyvävilja ja hedelmät suojaavat diabetekseltä. Tuosta on diabetespalstalla ketju nimeltään 'Lääkäriseuran uutispalvelu:'.

        Mutta kun sulla on diabetes niin Syötkö tyydyttynyttä rasvaa? Olen saanu käsityksen että mainostat joka välissä kuin terveellisesti ja vähäkalorisesti syöt. 😊 Täysjyvää. Jos kokeilisit karpata niin paranisit kuten muutkin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mutta kun sulla on diabetes niin Syötkö tyydyttynyttä rasvaa? Olen saanu käsityksen että mainostat joka välissä kuin terveellisesti ja vähäkalorisesti syöt. 😊 Täysjyvää. Jos kokeilisit karpata niin paranisit kuten muutkin.

        Karppausta on tutkittu diabeteksen hoidossa ja lopputuloksena se että se laskee pitkää sokeri a enemmän kuin perinteinen ruokavalio ensimmäisenä vuonna mutta ei sen jälkeen. Sen sijaan olen päässyt vähentämään lääkkeitä laihduttamalla.

        Suomessa iso määrä diabeetikoita kokeili karppausta kymmenkunta vuotta sitten. Mitään "paranemisia" ei tapahtunut.

        Syön erittäin vähän tyydyttynyttä rasvaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta kun sulla on diabetes niin Syötkö tyydyttynyttä rasvaa? Olen saanu käsityksen että mainostat joka välissä kuin terveellisesti ja vähäkalorisesti syöt. 😊 Täysjyvää. Jos kokeilisit karpata niin paranisit kuten muutkin.

        Karppaus ei sovi kaikille. Terveydellisistä syistä.


      • Anonyymi

        "Mua naurattaa jotenkin tää virheellinen proteiinituotteiden (ja kaiken muunkin pashkapuheen) sekoittaminen karppaukseen. Eihän karppaajat syö noita, koska emme me tarvitse niitä. Luonollisesta ravinnosta tulee kaikki tarvittava. Ei karppaukseen kuulu sokeri tuotteet. "

        Mitä se on mitä karppaajat syövät? Siis voisitko kertoa esimerkkejä siitä mitä tuotteita sinä eniten ostat kaupaasta vhh ruokavaliotasi varten?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Diabeteksen juurisyy on liiallinen sokerinsyönti. Siitä on seurauksena lihominen kun maksa rasvoittuu ja tulee insuliiniresistenssi. Miksi muuten luulet, että ennen diabetes oli nimeltään sokeritauti?

        "Miksi muuten luulet, että ennen diabetes oli nimeltään sokeritauti?"

        Sokeritauti nimitys tulee sitä että diabetekseen sairastuneelle sokerin/hiilihydraatin nauttiminen aiheuttaa helposti ikäviä oireita ja kokonaistila heikkenee.

        Sokeri tai hiilihydraatit _eivät_ aiheuta diabetestä, se tiedätään varmasti. Ylipaino on yksi altistaja.

        Diabetes ei liene tämän keskustelupalstan aihepiirin kuuluva sairaus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä se sokeritauti tuli silloin kun ei vielä ollut sokeria? Diabetes on muinaiskreikkaa. Se viittaa diabeteksen aiheuttamaan tihentyneeseen virtsaamistarpeeseen. Egyptissä elänyt Apollonius Memfisiläinen käytti sanaa ensi kerran kuvaamaan näitä sairauksia noin vuonna 230 eaa.
        Ylipaino altistaa diabetes 2:lle, mutta myös vanheneminen. Myös perinnölliset tekijät lisäävät merkittävästi alttiutta sairastua. Useita sairaudelle altistavia geenejä tunnetaan eli kyse on monigeenisestä sairaudesta.

        Jos se sokeritauti tuli ennen siitä kun ei ollut rasvaa riittävästi vaan porukat söi leipää ja puuroa?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jos se sokeritauti tuli ennen siitä kun ei ollut rasvaa riittävästi vaan porukat söi leipää ja puuroa?

        Ennen ei ollut juurikaan diabeetikoita. Kakkosten määrä on moninkertaistunut 50 vuodessa. Samaan aikaan hiilihydraatin kulutus on laskenut ja rasvan sekä lihan kulutus kasvanut.


      • Anonyymi

        "Jotkut syö monta palaa päivässä leipää eikä sitä tarvisi kun se aiheuttaa verensokerin heittelyä ja liikalihavuutta ja diabetesta."

        Okinawalaiset syö paljon täysjyvätuotteita ja kasviperäistä ruokaa, sen sijaan punaista lihaa ja maitotuotteita ei syödä. Siellei ole noita sairauksia. Elävät satavuotiaiksi terveinä. Vilja ei itsessään paha, ongelmana on kaikki ylimääräiset kalorit.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Diabetestä aiheuttaa lihominen. Myöskin eniten tyydyttynyttä rasvaa syövät sairastuvat kakkostyypin diabetekseen helpommin kuin muut. Se sijaan täysjyvävilja ja hedelmät suojaavat diabetekseltä. Tuosta on diabetespalstalla ketju nimeltään 'Lääkäriseuran uutispalvelu:'.

        "Diabetestä aiheuttaa lihominen."

        Aivan totta, ja lihomista aiheuttaa leivän ja viljan höttöhiilarit. Tajusit pointista sen 50%. Mutta et juurisyytä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Mua naurattaa jotenkin tää virheellinen proteiinituotteiden (ja kaiken muunkin pashkapuheen) sekoittaminen karppaukseen. Eihän karppaajat syö noita, koska emme me tarvitse niitä. Luonollisesta ravinnosta tulee kaikki tarvittava. Ei karppaukseen kuulu sokeri tuotteet. "

        Mitä se on mitä karppaajat syövät? Siis voisitko kertoa esimerkkejä siitä mitä tuotteita sinä eniten ostat kaupaasta vhh ruokavaliotasi varten?

        "Mitä se on mitä karppaajat syövät? Siis voisitko kertoa esimerkkejä siitä mitä tuotteita sinä eniten ostat kaupaasta vhh ruokavaliotasi varten?"

        En tiedä kelle olet tämän kommentin osoittanut mutta minä ostan kananmunia, lihaa, kalaa ja kasviksia, tofua ja juustoja, voita, oliiviöljyä. Pähkinöitä ja siemeniä, maapähkinälevitettä. Kermaa ja rasvaista jogurttia sekä marjoja. Tummaa suklaata. Jauhoista mantelijauhoa, soijajauhoa ja kookosjauhoa sekä psylliumia. Alkosta kuivaa valkoviiniä.

        En ole kuuna päivänä koskenut mihinkään proteiinipatukoihin ja vanukkaisiin mitä näkee. Ne on sokeria täynnä. Eikö ne ole sellaisten pahe jotka syö vähäkalorisesti? Ei kuulu ketokarppaukseen eikä karppaukseen tietääkseni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Mitä se on mitä karppaajat syövät? Siis voisitko kertoa esimerkkejä siitä mitä tuotteita sinä eniten ostat kaupaasta vhh ruokavaliotasi varten?"

        En tiedä kelle olet tämän kommentin osoittanut mutta minä ostan kananmunia, lihaa, kalaa ja kasviksia, tofua ja juustoja, voita, oliiviöljyä. Pähkinöitä ja siemeniä, maapähkinälevitettä. Kermaa ja rasvaista jogurttia sekä marjoja. Tummaa suklaata. Jauhoista mantelijauhoa, soijajauhoa ja kookosjauhoa sekä psylliumia. Alkosta kuivaa valkoviiniä.

        En ole kuuna päivänä koskenut mihinkään proteiinipatukoihin ja vanukkaisiin mitä näkee. Ne on sokeria täynnä. Eikö ne ole sellaisten pahe jotka syö vähäkalorisesti? Ei kuulu ketokarppaukseen eikä karppaukseen tietääkseni.

        Kalorien rajoittamisen on todettu olevan terveen ja pitkän iän salaisuus. Pahinta on syödä aina maha täyteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Mitä se on mitä karppaajat syövät? Siis voisitko kertoa esimerkkejä siitä mitä tuotteita sinä eniten ostat kaupaasta vhh ruokavaliotasi varten?"

        En tiedä kelle olet tämän kommentin osoittanut mutta minä ostan kananmunia, lihaa, kalaa ja kasviksia, tofua ja juustoja, voita, oliiviöljyä. Pähkinöitä ja siemeniä, maapähkinälevitettä. Kermaa ja rasvaista jogurttia sekä marjoja. Tummaa suklaata. Jauhoista mantelijauhoa, soijajauhoa ja kookosjauhoa sekä psylliumia. Alkosta kuivaa valkoviiniä.

        En ole kuuna päivänä koskenut mihinkään proteiinipatukoihin ja vanukkaisiin mitä näkee. Ne on sokeria täynnä. Eikö ne ole sellaisten pahe jotka syö vähäkalorisesti? Ei kuulu ketokarppaukseen eikä karppaukseen tietääkseni.

        Etkö sitten syö vähäkalorisesti? Muuten ei paino laske.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ennen ei ollut juurikaan diabeetikoita. Kakkosten määrä on moninkertaistunut 50 vuodessa. Samaan aikaan hiilihydraatin kulutus on laskenut ja rasvan sekä lihan kulutus kasvanut.

        "Samaan aikaan hiilihydraatin kulutus on laskenut ja rasvan sekä lihan kulutus kasvanut."

        Kyllä juuri hiilihydraattien syöminen on ihan räjähdysmäisesti noussut kun valmisruoka on täynnä sitä, napostelutuotteet, karkit, suklaat, jälkiruuat, rahkat, juomat on sokerivelliä, siiderit sun muut mitkä on pelkkää sokeria ja esim perunajalosteet, sipsit ranskikset jne käyttö on lisääntynyt. Karkki on halpaa ja antaa nopeat kicksit. On varmasti lihan kulutuskin kasvanut. Kaljaa ja makkaraa ja lihaa vedetään ja karkkia ja jätskiä päälle. Suomalaiset syö eniten europassa jäätelöä = glukoosisiirappia.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Diabetestä aiheuttaa lihominen. Myöskin eniten tyydyttynyttä rasvaa syövät sairastuvat kakkostyypin diabetekseen helpommin kuin muut. Se sijaan täysjyvävilja ja hedelmät suojaavat diabetekseltä. Tuosta on diabetespalstalla ketju nimeltään 'Lääkäriseuran uutispalvelu:'.

        "Diabetestä aiheuttaa lihominen."

        Ja hiilareiden syöminen lihomista. Joko tajusit?


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Diabetestä aiheuttaa lihominen."

        Ja hiilareiden syöminen lihomista. Joko tajusit?

        Lihomista aiheuttaa liiallinen energian saanti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Samaan aikaan hiilihydraatin kulutus on laskenut ja rasvan sekä lihan kulutus kasvanut."

        Kyllä juuri hiilihydraattien syöminen on ihan räjähdysmäisesti noussut kun valmisruoka on täynnä sitä, napostelutuotteet, karkit, suklaat, jälkiruuat, rahkat, juomat on sokerivelliä, siiderit sun muut mitkä on pelkkää sokeria ja esim perunajalosteet, sipsit ranskikset jne käyttö on lisääntynyt. Karkki on halpaa ja antaa nopeat kicksit. On varmasti lihan kulutuskin kasvanut. Kaljaa ja makkaraa ja lihaa vedetään ja karkkia ja jätskiä päälle. Suomalaiset syö eniten europassa jäätelöä = glukoosisiirappia.

        Finravinto-tutkimuksen http://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/137433/Raportti_12_2018_netti uusi 2.4.pdf?sequence=1&isAllowed=y mukaan lähes kaikki suomalaiset ovat vähähiilihydraattisella ruokavaliolla (miehillä hiilihydraattien osuus oli keskimäärin vain 41,3 E% ja naisilla keskimäärin 42,5 E%).


      • Anonyymi

      • Anonyymi

    • Tilannetta kannattaisi käyttää hyödyksi eli seurata ketoilijoiden ja alakarppaajien terveydentilaa. Myös dieetin vaikutuksia ja kestoa voisi kartoittaa. Tuo tulisi tietysti kalliiksi.

      En tiedä onko isoissa etenevissä väestötutkimuksissa tarpeeksi heitä jotta tilastollinen analyysi voidaan tehdä

      • Anonyymi

        Miten sitä on harhapoluille lähdetty?

        "AHA ja nämä kirjoittajat epäonnistuivat, koska heidän olisi pitänyt ehdottaa vuonna 1957 kahta kilpailevaa teoriaa selittämään miksi sepelvaltimoiden ateroskleroosi kehittyy. Myöhemmät tapahtumat ovat opettaneet, että rahoittamalla vain yhden näistä kahdesta kilpailevasta vaihtoehdosta tutkimusta tapahtui väistämätön: Tuosta teoriasta tuli hallitseva yksinkertaisesti siksi, että se kantoi kaiken voiman, vaikutusvallan, egos ja raha.

        Tutkimalla vain yhtä kahdesta mahdollisuudesta, AHA ja NHLBI perustivat institutionaalisen byrokratian, joka vahvisti vahvistusta siitä, että hypoteesin, johon he olivat investoineet niin paljon, oli oltava oikea. Koska kaikki rahat tukivat vain yhtä hypoteesia, nämä instituutiot houkuttelivat ja palkitsivat vain niitä tutkijoita - kuten Keys, Stamler, Steinberg, Kannel, Castelli ja muut - jotka uskoivat hypoteesin olevan oikein. Tiedemiehen, joka ehdotti toisin, saattaa joutua kärsimään kohtalokkaan iskun urallaan, kuten Yudkinin ja Mannin tapauksissa (29)."

        Ylläpidon etiikka ei varmaan hyväksy tälläistä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miten sitä on harhapoluille lähdetty?

        "AHA ja nämä kirjoittajat epäonnistuivat, koska heidän olisi pitänyt ehdottaa vuonna 1957 kahta kilpailevaa teoriaa selittämään miksi sepelvaltimoiden ateroskleroosi kehittyy. Myöhemmät tapahtumat ovat opettaneet, että rahoittamalla vain yhden näistä kahdesta kilpailevasta vaihtoehdosta tutkimusta tapahtui väistämätön: Tuosta teoriasta tuli hallitseva yksinkertaisesti siksi, että se kantoi kaiken voiman, vaikutusvallan, egos ja raha.

        Tutkimalla vain yhtä kahdesta mahdollisuudesta, AHA ja NHLBI perustivat institutionaalisen byrokratian, joka vahvisti vahvistusta siitä, että hypoteesin, johon he olivat investoineet niin paljon, oli oltava oikea. Koska kaikki rahat tukivat vain yhtä hypoteesia, nämä instituutiot houkuttelivat ja palkitsivat vain niitä tutkijoita - kuten Keys, Stamler, Steinberg, Kannel, Castelli ja muut - jotka uskoivat hypoteesin olevan oikein. Tiedemiehen, joka ehdotti toisin, saattaa joutua kärsimään kohtalokkaan iskun urallaan, kuten Yudkinin ja Mannin tapauksissa (29)."

        Ylläpidon etiikka ei varmaan hyväksy tälläistä.

        Nykyään kyllä tiedetään että tärkein riskitekijä on veren rasvat. Sokeri huonontaa niitä jopa enemmän kuin tyydyttynyt rasva. Onneksi täysjyvä ja monityydyttymätön rasva parantaa niitä.


      • Sinähän olet useita kertoja postannut tänne sen keramidiartikkekin jonka mukaan korkea LDL-kolesteroli ennustaa sydänkohtauksia mutta keramidit paremmin?

        Eri rasvojen vaikutus LDL-kolesteroliin taas selviää Laatikaisen 'rypsiöljy vahvoilla' -blogikirjoituksesta.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Nykyään kyllä tiedetään että tärkein riskitekijä on veren rasvat. Sokeri huonontaa niitä jopa enemmän kuin tyydyttynyt rasva. Onneksi täysjyvä ja monityydyttymätön rasva parantaa niitä.

        Rasva suojaa diabetekselta, koska se ei nosta verensokeria eikä insuliinipitoisuuksia. Sokeri on syynä diabetekseen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Rasva suojaa diabetekselta, koska se ei nosta verensokeria eikä insuliinipitoisuuksia. Sokeri on syynä diabetekseen.

        Epävalidia päättelyä. Kun on tutkittu ihmisten ravitsemusta niin eniten täysjyvää ja hedelmiä syövien riski sairastua diabetekseen on pienempi kuin keskivertopopulaation.

        Sen sijaan eniten tyydyttynyrtä rasvaa syövien riski sairastua on suurempi. Tyydyttynyt rasva lisää myös insuliinin eritystä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Sinähän olet useita kertoja postannut tänne sen keramidiartikkekin jonka mukaan korkea LDL-kolesteroli ennustaa sydänkohtauksia mutta keramidit paremmin?

        Eri rasvojen vaikutus LDL-kolesteroliin taas selviää Laatikaisen 'rypsiöljy vahvoilla' -blogikirjoituksesta.

        Net reilut ja rehelliset rahoittajat?

        1948: Procter & Gamble (kynttilä tehtailijat jotka puuvillan siemenöljystä tekivät margariinia) lahjoittaa 1,74 miljoonaa dollaria American Heart Associationille (AHA)
        American Heart Association (AHA) perustettiin hallituksista riippumattomana organisaationa, jolla oli alirahoitusta ja jolla ”käytännössä ei ollut tuloja” (23, s. 47), ja niin se olisi voinut pysyä, ellei ollut tosiasiaa, että vuonna 1948 Teicholz kuvaa: "Se onni: Procter and Gamble (P&G) nimitti ryhmän vastaanottamaan kaikki varat" totuus tai seuraukset "-kilpailustaan ​​radiossa keräämällä 1 740 000 dollaria tai 17 miljoonaa dollaria tämän päivän dollareissa" (36, s. 47). -48).

        Tuloksena oli, että AHA pystyi palkkaamaan ensimmäisen ammattimaisen johtajansa, ”entisen varainhankinnan yhdysvaltalaisen Raamatun seuran puolesta” (36, s. 48).

        Vuoteen 1960 mennessä AHA: n varainhankinnan menestys oli niin onnistunut, että se pystyi sijoittamaan satoja miljoonia dollareita sydänsairauksien tutkimukseen.

        P & G: n avun ansiosta AHA: sta oli tullut ”arvovaltainen tiedonlähde sydänsairauksista niin kansalaisille, valtion virastoille kuin ammattilaisillekin, mukaan lukien tiedotusvälineet” (36, s. 48). Itse asiassa organisaatiosta kasvaisi yksi luotettavimmista kansalaisjärjestöistä maailmassa.

        Ja se ei koskaan kaukana ruokavaliosuosituksesta korvata tyydyttyneet rasvat "kasviöljyillä", joista jotkut valmistaa kätevästi säätiön sponsori, joka teki kaiken tämän mahdolliseksi: P&G.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Net reilut ja rehelliset rahoittajat?

        1948: Procter & Gamble (kynttilä tehtailijat jotka puuvillan siemenöljystä tekivät margariinia) lahjoittaa 1,74 miljoonaa dollaria American Heart Associationille (AHA)
        American Heart Association (AHA) perustettiin hallituksista riippumattomana organisaationa, jolla oli alirahoitusta ja jolla ”käytännössä ei ollut tuloja” (23, s. 47), ja niin se olisi voinut pysyä, ellei ollut tosiasiaa, että vuonna 1948 Teicholz kuvaa: "Se onni: Procter and Gamble (P&G) nimitti ryhmän vastaanottamaan kaikki varat" totuus tai seuraukset "-kilpailustaan ​​radiossa keräämällä 1 740 000 dollaria tai 17 miljoonaa dollaria tämän päivän dollareissa" (36, s. 47). -48).

        Tuloksena oli, että AHA pystyi palkkaamaan ensimmäisen ammattimaisen johtajansa, ”entisen varainhankinnan yhdysvaltalaisen Raamatun seuran puolesta” (36, s. 48).

        Vuoteen 1960 mennessä AHA: n varainhankinnan menestys oli niin onnistunut, että se pystyi sijoittamaan satoja miljoonia dollareita sydänsairauksien tutkimukseen.

        P & G: n avun ansiosta AHA: sta oli tullut ”arvovaltainen tiedonlähde sydänsairauksista niin kansalaisille, valtion virastoille kuin ammattilaisillekin, mukaan lukien tiedotusvälineet” (36, s. 48). Itse asiassa organisaatiosta kasvaisi yksi luotettavimmista kansalaisjärjestöistä maailmassa.

        Ja se ei koskaan kaukana ruokavaliosuosituksesta korvata tyydyttyneet rasvat "kasviöljyillä", joista jotkut valmistaa kätevästi säätiön sponsori, joka teki kaiken tämän mahdolliseksi: P&G.

        Eli siis myönnät että Kovasen paperissa esitetään LDL-kolesterolin ennustavan sydänkohtauksia kun vetot lahjontaan ja salalaliittoon? Kannattaisi muuten lukea ne omat lähteet ennenkuin niihin vetoaa.

        Lainauksissa pitäisi myös mainita lähde.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Eli siis myönnät että Kovasen paperissa esitetään LDL-kolesterolin ennustavan sydänkohtauksia kun vetot lahjontaan ja salalaliittoon? Kannattaisi muuten lukea ne omat lähteet ennenkuin niihin vetoaa.

        Lainauksissa pitäisi myös mainita lähde.

        Mun ei tartte myöntää mitää sillä sun tarttee opiskella vielä lisää. Kaiken lisäksi mikä sinä olet vaatimaan lähdettä koska et linkkiä laita.

        Lähde ei varmaan ole sitten Laatsu.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mun ei tartte myöntää mitää sillä sun tarttee opiskella vielä lisää. Kaiken lisäksi mikä sinä olet vaatimaan lähdettä koska et linkkiä laita.

        Lähde ei varmaan ole sitten Laatsu.

        Minä laitan aina keinon millä artikkeli löytyy. Oletko muuten sitä mieltä että meijeri- ja lihateollisuuden maksamia karppaustutkimuksia pitää epäillä lahjonnan tuotteiksi. Kovasen paperi löytyy kun googlaa 'Keramidit ja sepelvaltimotauti'.

        Sieltä lainauksena 'Runsaasti tyydyttyneitä rasvahappoja sisältävä ravinto lisää erityisesti maksan asyylikoentsyymi A:n ja sitä kautta keramidien synteesin määrää (10–13).'

        Eli tuonkin katsauksen mukaan tyydyttynyt rasva aiheuttaa sydänkohtauksia. Olet postannut viittauksen tuohon katsaukseen useita kertoja mutta et ilmeisesti ole lukenut sitä itse vaan olet luottanut että Utriainen on lukenut ja ymmärtänyt tuon artikkelin?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Rasva suojaa diabetekselta, koska se ei nosta verensokeria eikä insuliinipitoisuuksia. Sokeri on syynä diabetekseen.

        Tyydyttynyt rasva nostaa insuliinipitoisuuksia. Lue vaikka 'Effects of Saturated Fat, Polyunsaturated Fat, Monounsaturated Fat, and Carbohydrate on Glucose-Insulin Homeostasis: A Systematic Review and Meta-analysis of Randomised Controlled Feeding Trials'. Spoilerina se, että insuliinin kannalta monityydyttymätön rasva oli paras.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Epävalidia päättelyä. Kun on tutkittu ihmisten ravitsemusta niin eniten täysjyvää ja hedelmiä syövien riski sairastua diabetekseen on pienempi kuin keskivertopopulaation.

        Sen sijaan eniten tyydyttynyrtä rasvaa syövien riski sairastua on suurempi. Tyydyttynyt rasva lisää myös insuliinin eritystä.

        Mutta miksi sulla on diabetes?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mutta miksi sulla on diabetes?

        Lihotin itseni rasvaisella ruualla ja oluella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rasva suojaa diabetekselta, koska se ei nosta verensokeria eikä insuliinipitoisuuksia. Sokeri on syynä diabetekseen.

        Kyllä rasvakin nostaa veren insuliinipitoisuuksia. Rasvan varastoimiseen tarvitaan insuliinia. Insuliinin puute aiheuttaa sen että maksa vapauttaa sokeria vereen joka taas aiheuttaa korkeita verensokereita 3-6 h ruokailun jälkeen. Tämä jää huomaamatta, koska normaalisti aterianjälkeinen verensokeri mitataan vain 2 h aterian jälkeen..


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä rasvakin nostaa veren insuliinipitoisuuksia. Rasvan varastoimiseen tarvitaan insuliinia. Insuliinin puute aiheuttaa sen että maksa vapauttaa sokeria vereen joka taas aiheuttaa korkeita verensokereita 3-6 h ruokailun jälkeen. Tämä jää huomaamatta, koska normaalisti aterianjälkeinen verensokeri mitataan vain 2 h aterian jälkeen..

        Tyydyttynyt rasva sitoutuu myöskin insuliinireseptoreihin ja heikentää insuliinin vaikutusta. Tuo on syy miksi lihavuus, diabetes ja dyslipidemia kulkevat käsi kädessä. Runsas insuliinin eritys sitten nostaa myös verenpainetta.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Lihotin itseni rasvaisella ruualla ja oluella.

        "Lihotin itseni rasvaisella ruualla ja oluella."

        Mutta leipää syöt edelleen runsaasti ja kaljaa kittaat päivittäin ettet edes pääse laihtumaan tai lääkkeistä eroon.

        Nyt tuhannen taalan kysymys:

        Miksi haluat että muutkin sairastuu ja muuttuu yhtä ilkeiksi päivittäisen alkoholin käyttäjäksi ja hiilihydraattiriippuvaiseksi kuin sinä itse?

        "Diabetekseen liittyy työkyvyttömyyttä ennen taudin toteamista sekä sen jälkeen, käy ilmi Työterveyslaitoksen tutkimushankkeesta."

        mieli.fi/fi/mielenterveys/mielenterveyden-häiriöt/riippuvuusongelmat/alkoholin-liikakäyttö-altistaa

        "Liiallisen alkoholinkulutuksen tiedetään altistavan mielenterveysongelmille."
        "Aktiivisesti alkoholia käyttävä myöhäisvaiheen alkoholisti puhuu mitä sattuu, hänen puhettaan ei yleensä kannata uskoa, koska hän ei ylleensä tarkoita, mitä hän sanoo."

        juhakemppinen.fi/alkoholismin_myohaisvaiheet


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Lihotin itseni rasvaisella ruualla ja oluella."

        Mutta leipää syöt edelleen runsaasti ja kaljaa kittaat päivittäin ettet edes pääse laihtumaan tai lääkkeistä eroon.

        Nyt tuhannen taalan kysymys:

        Miksi haluat että muutkin sairastuu ja muuttuu yhtä ilkeiksi päivittäisen alkoholin käyttäjäksi ja hiilihydraattiriippuvaiseksi kuin sinä itse?

        "Diabetekseen liittyy työkyvyttömyyttä ennen taudin toteamista sekä sen jälkeen, käy ilmi Työterveyslaitoksen tutkimushankkeesta."

        mieli.fi/fi/mielenterveys/mielenterveyden-häiriöt/riippuvuusongelmat/alkoholin-liikakäyttö-altistaa

        "Liiallisen alkoholinkulutuksen tiedetään altistavan mielenterveysongelmille."
        "Aktiivisesti alkoholia käyttävä myöhäisvaiheen alkoholisti puhuu mitä sattuu, hänen puhettaan ei yleensä kannata uskoa, koska hän ei ylleensä tarkoita, mitä hän sanoo."

        juhakemppinen.fi/alkoholismin_myohaisvaiheet

        Laihdun koko ajan eli noin kilon per kk tällä hetkellä. Vatsan ympärys 100 cm ja yläraja miehillä 95 cm.

        Vähäisestä alkoholin kulutuksesta on ainut haitta sen sisältämä energia. Miehillä sallittu määrä on 14 annosta viikossa ja jostain kumman syystä Kulutan juuri 14 annosta viikossa.

        Jälleen kerran, lihotin itseni syömällä rasvaista ruokaa ja juomalla paljon keskiolutta. Nykyään juon olutta huomattavasti vähemmän ja en syö enää juurikaan pikaruokaa tai muuta rasvaista. En sairasta ortoreksiaa joten sallin itselleni maltillisen määrän olutta ja syön joskus jopa pikaruokaa. Syön joskus jopa pullaa kuten esimerkiksi huomenna.

        Ilkeyden kanssa kannattaisi katsoa peiliin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rasva suojaa diabetekselta, koska se ei nosta verensokeria eikä insuliinipitoisuuksia. Sokeri on syynä diabetekseen.

        Rasvapitoinen ateria, esim. punainen liha, nostaa tutkitusti kehon tulehdusta. Tulehdus on monien sairauksin taustalla.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Laihdun koko ajan eli noin kilon per kk tällä hetkellä. Vatsan ympärys 100 cm ja yläraja miehillä 95 cm.

        Vähäisestä alkoholin kulutuksesta on ainut haitta sen sisältämä energia. Miehillä sallittu määrä on 14 annosta viikossa ja jostain kumman syystä Kulutan juuri 14 annosta viikossa.

        Jälleen kerran, lihotin itseni syömällä rasvaista ruokaa ja juomalla paljon keskiolutta. Nykyään juon olutta huomattavasti vähemmän ja en syö enää juurikaan pikaruokaa tai muuta rasvaista. En sairasta ortoreksiaa joten sallin itselleni maltillisen määrän olutta ja syön joskus jopa pikaruokaa. Syön joskus jopa pullaa kuten esimerkiksi huomenna.

        Ilkeyden kanssa kannattaisi katsoa peiliin.

        Ravitsemussuositus 2014:
        "Alkoholijuomien käyttöä tulee rajoittaa siten, että alkoholin päivittäinen saanti (etanoliksi laskettuna) on naisilla korkeintaan 10 g ja miehillä 20 g."

        Kahdesta pullollisesta A-olutta tulee alkoholia 27 g, joten se menee rajoituksen yli. Siksi täytyisi tyytyä joka toinen päivä yhteen pulloon (=11 plo/vk) tai siirtyä 0,5 l tölkkeihin (á 20,5 g alkoholia).


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ravitsemussuositus 2014:
        "Alkoholijuomien käyttöä tulee rajoittaa siten, että alkoholin päivittäinen saanti (etanoliksi laskettuna) on naisilla korkeintaan 10 g ja miehillä 20 g."

        Kahdesta pullollisesta A-olutta tulee alkoholia 27 g, joten se menee rajoituksen yli. Siksi täytyisi tyytyä joka toinen päivä yhteen pulloon (=11 plo/vk) tai siirtyä 0,5 l tölkkeihin (á 20,5 g alkoholia).

        Suosituksia on useita. Tässä suhteessa noudatan rajaa 14 annosta viikossa ja se tosissaan menee hiukan yli tuosta kun annos on 12 g ja A-oluessa on 13.5 g alkoholia.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Lihotin itseni rasvaisella ruualla ja oluella.

        Kun olet syönyt nakkikiskalla makkaraperunat, niin se verensokeri nousee siitä perunasta ei makkarasta. Samoin kun syö hampurilaisateria, niin se sämpylä nostaa verensokeria ei se pihvi tai kasvikset. Eräs amerikkalainen pastori, joka kärsii metabolisesta oireyhtymästä, teki testin, jossa ensin söi hampurilaisen sellaisenaan ja mittasi verensokerin useaan kertaan ajan funktiona. Seuraava päivänä hän toisti testin, mutta jätti päällimmäisen sämpylän syömättä. Tuloksena koko hampurilaisen syöminen nosti verensokeria paljon korkeamalle ja oli korkealla paljon pidempään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun olet syönyt nakkikiskalla makkaraperunat, niin se verensokeri nousee siitä perunasta ei makkarasta. Samoin kun syö hampurilaisateria, niin se sämpylä nostaa verensokeria ei se pihvi tai kasvikset. Eräs amerikkalainen pastori, joka kärsii metabolisesta oireyhtymästä, teki testin, jossa ensin söi hampurilaisen sellaisenaan ja mittasi verensokerin useaan kertaan ajan funktiona. Seuraava päivänä hän toisti testin, mutta jätti päällimmäisen sämpylän syömättä. Tuloksena koko hampurilaisen syöminen nosti verensokeria paljon korkeamalle ja oli korkealla paljon pidempään.

        Sekoitat kaksi eri asiaa. Verensokerin ja lihomisen. Lihominen johtuu ylimääräisistä kaloreista vaikka toisin väitetään. Rasvasta tulee yli puolet hampurilaisen sisältämistä kaloreistay.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Nykyään kyllä tiedetään että tärkein riskitekijä on veren rasvat. Sokeri huonontaa niitä jopa enemmän kuin tyydyttynyt rasva. Onneksi täysjyvä ja monityydyttymätön rasva parantaa niitä.

        "Onneksi täysjyvä ja monityydyttymätön rasva parantaa niitä."

        Täysjyvä on sokeria kuten kaikki vilja. Se myös aiheuttaa peruuttamattomia vahinkoja suoliston nukalle.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Suosituksia on useita. Tässä suhteessa noudatan rajaa 14 annosta viikossa ja se tosissaan menee hiukan yli tuosta kun annos on 12 g ja A-oluessa on 13.5 g alkoholia.

        Mutta se Glykeeminen indeksi... Rajusti verensokeria nostattava. Diabeetikko saa tietenki tasattua verensokerin insuliinilla mutta ei tarvisi insuliinia ollenkaan jos jättäisi oluen. Jos on rasvamaksa niin ehdoton alkoholikielto. Miksi tuhota maksasoluja jos ne on jo ylipainon takia tulehduksissa. Ei järjen hiventä!


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Onneksi täysjyvä ja monityydyttymätön rasva parantaa niitä."

        Täysjyvä on sokeria kuten kaikki vilja. Se myös aiheuttaa peruuttamattomia vahinkoja suoliston nukalle.

        Kumma juttu kun eniten täysjyvää syövät ovat terveempiä kuin muut.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mutta se Glykeeminen indeksi... Rajusti verensokeria nostattava. Diabeetikko saa tietenki tasattua verensokerin insuliinilla mutta ei tarvisi insuliinia ollenkaan jos jättäisi oluen. Jos on rasvamaksa niin ehdoton alkoholikielto. Miksi tuhota maksasoluja jos ne on jo ylipainon takia tulehduksissa. Ei järjen hiventä!

        Kahdessa oluessa on 16 g sokeria eikä kaksi olutta päivässä rasvoista maksaa. Jälleen kerran, käytän pitkävaikutteista insuliinia 10 yksikköä päivässä eikä sitä käytetä kompensoimaan ravinnon hiilihydraattia. Diabetekseen auttaa laihtuminen, ei hiilihydraatin välttely. Maksani ei ole erityisen rasvoittunut ja koska vyötärön mittani on vain 5 cm liian suuri ja koko ajan kapenemaan päin niin senkin rasvoittuminen vähenee koko ajan. Insuliinista eroon jouluksi ja jos vedän nutrauskuurin syksyllä niin todennäköisesti sen jälkeen.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Epävalidia päättelyä. Kun on tutkittu ihmisten ravitsemusta niin eniten täysjyvää ja hedelmiä syövien riski sairastua diabetekseen on pienempi kuin keskivertopopulaation.

        Sen sijaan eniten tyydyttynyrtä rasvaa syövien riski sairastua on suurempi. Tyydyttynyt rasva lisää myös insuliinin eritystä.

        "Tyydyttynyt rasva lisää myös insuliinin eritystä."

        Kyllä sitä lisää enempi olut ja muu korkean GI-hiilari.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Kumma juttu kun eniten täysjyvää syövät ovat terveempiä kuin muut.

        "Kumma juttu kun eniten täysjyvää syövät ovat terveempiä kuin muut."

        Eli omalla esimerkilläsi et kyllä tue moista teoriaa. Sinähän olet sairas ja lihava kuin mikä vaikka syöt ja mainostat täysjyvää. Eli kun syö täysjyvää niin sairastuu diabetekseen eikä laihdu eikä parane. Sen todistat kyllä.


    • Anonyymi

      Ennen ihmiset olivat vähän väliä ketoosissa kun aina ei ollut ruokaa saatavilla.

      • Anonyymi

        Ennen siihen ei tietoisesti pyritty. Siinä on pieni ero. Nälkä on köyhien 'tauti'. Rikkailla on aina ollut ruokaa riittävästi ja ylikin.


      • Anonyymi

        Olivat myös paastoamassa tuon tuosta ja liikuntaakin saivat, kun piti juosta paistien perässä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olivat myös paastoamassa tuon tuosta ja liikuntaakin saivat, kun piti juosta paistien perässä.

        Paastossakin saa syödä tiettyjä ruokia joko koko päivän tai viimeistään auringonlaskun jälkeen. Siitä on erilaisia variaatioita. Ei paasto tarkoita sitä, että nälässä pitäisi elää.


    • Anonyymi

      Päivän pila-myös aloittajalta

    • Anonyymi

      Jokaisen täytyy tehdä ihmiskoe omalla itsellään että mikä sopii.

      • Anonyymi

        Nykyään voidaan tehdä testejä ainakin USA:ssa eri ruoilla ja tekoäly laatii ruokavalion, joka pitää verensokerin mahdollimman tasaisena. Joillakin ihmisillä jopa jäätelön syönti pitää verensokerin tasaisena, vaikka useimmilla ihmisillä jäätelö nostaa verensokerin pilviin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Nykyään voidaan tehdä testejä ainakin USA:ssa eri ruoilla ja tekoäly laatii ruokavalion, joka pitää verensokerin mahdollimman tasaisena. Joillakin ihmisillä jopa jäätelön syönti pitää verensokerin tasaisena, vaikka useimmilla ihmisillä jäätelö nostaa verensokerin pilviin.

        Jäätelö nostaa verensokeria aika maltillisesti. Syynä tietysti rasva ja se, että siinä on sokeria ja maitosokeria eikä nopeasti pilkkoutuvaa tärkkelystä kuten esimerkiksi vehnäleivässä. Ei se siitä huolimatta ole terveystuote.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Jäätelö nostaa verensokeria aika maltillisesti. Syynä tietysti rasva ja se, että siinä on sokeria ja maitosokeria eikä nopeasti pilkkoutuvaa tärkkelystä kuten esimerkiksi vehnäleivässä. Ei se siitä huolimatta ole terveystuote.

        Minulla on kokemus, että vegaanijäätelö nostaisi aterianjälkeistä verensokeria aika rajusti.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Minulla on kokemus, että vegaanijäätelö nostaisi aterianjälkeistä verensokeria aika rajusti.

        Mikä on rajusti? Jäätelössä ei ole kauheasti hiilihydraattia jollei annos ole iso.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Mikä on rajusti? Jäätelössä ei ole kauheasti hiilihydraattia jollei annos ole iso.

        Jäätelöannoksen koko määräytyy pakkauskoon ja syöjien määrän perusteella. Avattua pakkausta ei laiteta takaisin pakastimeen. 0,5 l pakkauksesta tulee siten 1 - 4 annosta, litran pakkauksesta 2 - 6.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jäätelöannoksen koko määräytyy pakkauskoon ja syöjien määrän perusteella. Avattua pakkausta ei laiteta takaisin pakastimeen. 0,5 l pakkauksesta tulee siten 1 - 4 annosta, litran pakkauksesta 2 - 6.

        Aika paljon. Minä syön keskimäärin Eskimo puikon kerralla. Puoli litraa jäätelöä kuulostaa kyllä paljolta.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Aika paljon. Minä syön keskimäärin Eskimo puikon kerralla. Puoli litraa jäätelöä kuulostaa kyllä paljolta.

        No, 9 kertaa Eskomo puikko tekee siinä 500 ml joka kuulostaa kyllä paljolta. Minä en syö jäätelöä, lainkaan, se ei ole ruokaa.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Aika paljon. Minä syön keskimäärin Eskimo puikon kerralla. Puoli litraa jäätelöä kuulostaa kyllä paljolta.

        Inttiaikaan ostettiin Korian pioneerimuistomerkin luona olleesta jäätelökioskista puolen litran pakkaukset mieheen, kun 2 desin pakkaukset tuntuivat liian pieniltä. Olihan siinä nuorille miehille syömistä kerrakseen.
        Olen tosin kuullut huhun että joku olisi syönyt 4 dl ketojäätelöä kerralla. Siinä on kolmasosa painosta rasvaa ja kun sanotaan että rasva tekee kylläiseksi niin vatsan olisi pitänyt täyttyä viimeistään purkin puolivälissä. Ilmeisesti tuo sanonta ei pidä paikkaansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No, 9 kertaa Eskomo puikko tekee siinä 500 ml joka kuulostaa kyllä paljolta. Minä en syö jäätelöä, lainkaan, se ei ole ruokaa.

        Jäätelössä on n. kolmasosa ilmaa, joten puolesta litrasta jäätelöä tulee sulatettuna limsapullollinen nestettä. Sitä voisi kutsua vaikka pirtelöksi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jäätelössä on n. kolmasosa ilmaa, joten puolesta litrasta jäätelöä tulee sulatettuna limsapullollinen nestettä. Sitä voisi kutsua vaikka pirtelöksi

        Kaikissa jäätelöissä ei ole ilmaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikissa jäätelöissä ei ole ilmaa.

        Eräs nimeltä mainitsematon kolmen kaveruksen perustama helsinkiläinen jäätelötehdas ei puhalla ilmaa jäätelönsä sekaan. Siksi sen valmistaman jäätelön ominaispaino on suuri.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eräs nimeltä mainitsematon kolmen kaveruksen perustama helsinkiläinen jäätelötehdas ei puhalla ilmaa jäätelönsä sekaan. Siksi sen valmistaman jäätelön ominaispaino on suuri.

        Silti heidän jäätelöpuikoissaan 110 ml painaa 80 g. 500 ml pakkauksen painoa ei kerrota.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Silti heidän jäätelöpuikoissaan 110 ml painaa 80 g. 500 ml pakkauksen painoa ei kerrota.

        Kermavaahto, sokeri ja keltuainen lienevät pääainekset.

        Lienee mahdotonta, että mukana ei olisi lainkaan ilmaa. "Ilmalla jatkaminen" on kuitenkin vähän eri asia.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Jäätelö nostaa verensokeria aika maltillisesti. Syynä tietysti rasva ja se, että siinä on sokeria ja maitosokeria eikä nopeasti pilkkoutuvaa tärkkelystä kuten esimerkiksi vehnäleivässä. Ei se siitä huolimatta ole terveystuote.

        Ei ole olutkaan, varsinkin kun sitä kittaa joka päivä. 2-4 olutta päivässä on 730- 1460 olutta vuodessa. Rasvamaksahan siitä on seurauksena varsinkin kun syö epäterveellisesti ja korkeasti hiilaripitoista ruokaa. Jo rahanmeno on kovaa. Mutta alkoholisti ei laske näitä menoja eikä tupakoitsija myöskään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole olutkaan, varsinkin kun sitä kittaa joka päivä. 2-4 olutta päivässä on 730- 1460 olutta vuodessa. Rasvamaksahan siitä on seurauksena varsinkin kun syö epäterveellisesti ja korkeasti hiilaripitoista ruokaa. Jo rahanmeno on kovaa. Mutta alkoholisti ei laske näitä menoja eikä tupakoitsija myöskään.

        Ei ole puutetta pikkurahasta. Onkohan sinulla jonkinlainen mania rasvamaksasta? Mikäköhän on oman makasi kunto?

        Rasvamaksaa aiheuttaa ylipaino ja maksaa ei rasvoista 2 annosta alkoholia päivittäin. Tänään poikkeuksellisesti 4 annosta kun juhlistan painoindeksin tippumista 29:ään eli olen enää ylipainoinen enkä enää lihava.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulla on kokemus, että vegaanijäätelö nostaisi aterianjälkeistä verensokeria aika rajusti.

        Rasvapitoisuuksia:
        Kermajäätelö 17,3 %
        Kasvirasvajäätelö 24,7 %
        Kaurajäätelö 24,5 %
        Härkäpapujäätelö 22 %
        Riisijäätelö 33,5 %


    • Anonyymi

      Onhan se älytöntä kun ihmiset onkin ottaneet terveytensä omiin käsiin ja alkaneet jo laihtua ja tervehtyä. Eikö ihmiset ajattele lainkaan lääketehtaiden omistajien pahaa mieltä siitä että optiot pienenee?!

      • Kovalla rasvalla ja lihalla karppaaminen kylläkin sairastuttaa eikä tervehdytä. Laihtumisesta huolimatta.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Kovalla rasvalla ja lihalla karppaaminen kylläkin sairastuttaa eikä tervehdytä. Laihtumisesta huolimatta.

        "Kovalla rasvalla ja lihalla karppaaminen kylläkin sairastuttaa eikä tervehdytä. Laihtumisesta huolimatta."

        Jos se sairastuttaa sinut niin eikö olis aika jättää sun ruokavaliosta pois ne oluet ja leivät? Niin jäis jäljelle ne terveellisemmät aineet. Pahintahan on kun nopeita hiilareita vetää lihan kanssa koko ajan.


    • Anonyymi

      Mitähän tekemistä proteiinin mätöllä ja ketoosi lla mahtaa keskenään olla.... Onkohan ton tyypin disinformaatio tahallista vai tiedon puutetta? Onko hälyttävää kun ihmiset koettaa pudottaa painoa ja tulla terveeksi. On se varmaan...

      Minusta väestökoe on näillä rokotuksilla ja rahvaalla suomalaisilla testataan, ja katsotaan onko rokotus vaarallinen ennen kuin eliitti ottaa sen käyttöön.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Syy voi olla raudan puute, ei ketogeeninen ruokavalio. Me ollaan yksilöitä omine ongelmiemme. Siksi jotkut "viralliset" ruoka suositukset on puppua. Kelle ne ylipäänsä sopii kun ne kerran sairastuttaa eikä toimi muutenkaan arjessa?

        Mulla kävi ihan normi ruokavaliolla noin, että hiukset alkoi lähteä eikä ne enää kasvaneet. Lääkärissä tutkittiin rautatasot jotka oli alhaiset. Ei siis hemoglobiini vaan varastoraudat. Kun olin syönyt kuukauden 200mg päivässä rautalisää, alkoi hiukset kasvaa eikä ne enää lähteneet.

        Syön edelleen rautaa. On joku imeytymisongelma, ja ehkä viljojen aiheuttama, koska suoliston ja mahan kunto parani muutenkin viljojen pois jättämisen ansiosta. Ja olen huomannut että monella on sama ongelma kuin mulla ja keto auttanut. Taas oli facessa niitä jotka ketoilleet kokeilumielessä pari viikkoa ja verensokerit laskeneet nopeasti ja hämmästyttävästi normaaleiksi. Ei siis liity laihtumiseenkaan.

        Terv ketonoviisi


      • Anonyymi kirjoitti:

        Syy voi olla raudan puute, ei ketogeeninen ruokavalio. Me ollaan yksilöitä omine ongelmiemme. Siksi jotkut "viralliset" ruoka suositukset on puppua. Kelle ne ylipäänsä sopii kun ne kerran sairastuttaa eikä toimi muutenkaan arjessa?

        Mulla kävi ihan normi ruokavaliolla noin, että hiukset alkoi lähteä eikä ne enää kasvaneet. Lääkärissä tutkittiin rautatasot jotka oli alhaiset. Ei siis hemoglobiini vaan varastoraudat. Kun olin syönyt kuukauden 200mg päivässä rautalisää, alkoi hiukset kasvaa eikä ne enää lähteneet.

        Syön edelleen rautaa. On joku imeytymisongelma, ja ehkä viljojen aiheuttama, koska suoliston ja mahan kunto parani muutenkin viljojen pois jättämisen ansiosta. Ja olen huomannut että monella on sama ongelma kuin mulla ja keto auttanut. Taas oli facessa niitä jotka ketoilleet kokeilumielessä pari viikkoa ja verensokerit laskeneet nopeasti ja hämmästyttävästi normaaleiksi. Ei siis liity laihtumiseenkaan.

        Terv ketonoviisi

        Insuliiniresistenssi paranee oleellisesti kun laihtuu tai laihduttaa. Minulla on käynyt kolme kertaa nutrauksella on pitänyt jättää insuliini pariksi viikoksi pois. Nyt laihduttuani piti jättää insuliini tauolle kun paastoverensokerini on keskimäärin 6.1 mmol/l eli melkein terveen arvoissa. Tänään 5.1 mmol/l eli tasaan normaalialueen keskellä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Insuliiniresistenssi paranee oleellisesti kun laihtuu tai laihduttaa. Minulla on käynyt kolme kertaa nutrauksella on pitänyt jättää insuliini pariksi viikoksi pois. Nyt laihduttuani piti jättää insuliini tauolle kun paastoverensokerini on keskimäärin 6.1 mmol/l eli melkein terveen arvoissa. Tänään 5.1 mmol/l eli tasaan normaalialueen keskellä.

        Jos hankkii itselleen verensokeriliuskoja, niin milloin kannattaisi mitata ensisijaisesti? Aamulla paastosokeri vai aterian jälkeen vai iltaisin ennen nukkumaanmenoa? Itsellä ei ole taloudellista mahdollisuutta mitatata monta kertaa päivässä. Paras olisi tietysti pitkäsokeri, mutta sitä ei voine mitata kotioloissa?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jos hankkii itselleen verensokeriliuskoja, niin milloin kannattaisi mitata ensisijaisesti? Aamulla paastosokeri vai aterian jälkeen vai iltaisin ennen nukkumaanmenoa? Itsellä ei ole taloudellista mahdollisuutta mitatata monta kertaa päivässä. Paras olisi tietysti pitkäsokeri, mutta sitä ei voine mitata kotioloissa?

        Tehokkain tapa on seurata paastosokeria ja tehdä parimittauksia eli ennen ateriaa ja 2h aterian jälkeen. Parimittauksia esimerkiksi 3 päivää putkeen ja ennen lääkäriaikaa. Luonnollisesti normaalilla ruualla eikä esimerkiksi salaatilla jollei sitä syö säännöllisesti.

        Pitkän sokerin saa mitattua laboratoriossa.

        Jollei ole diabetestä niin aika hyvän kuvan saa mittaamalla kerran viikossa paaston ja muutaman kerran vuodessa parimittaukset.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      450
      4889
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1742
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      94
      1478
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1369
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      23
      1347
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1238
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1085
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1010
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      895
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      62
      894
    Aihe