Millähän saataisiin tuo dieselveron riesa pois !

Anonyymi

Millähän saadaan tuo dieselveron riesa pois ! ilman sitä verojen taso on korkea litrahinta.


Ei sitä ole yhdessäkään muussa eu maassa.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Yksityishenkilöllä ainakaan ei taida olla mitään keinoa käyttövoimaveron poistoon.
      Keväällä julkisuudessa jossain asia oli esillä ja sen vaikutuksesta dieselin pumppuhinnan veroonkin laskettiin. Se nostaisi pumppuhinnan veroa noin 25-26 senttiä noiden laskelmien mukaan. Markkinoillahan polttoaineiden lopullinen pumppuhinta määräytyy, mutta varmasti tuo vero dieselin hintaa nostaisi.

      Käyttövoimaveron poisto suosisi vähemmän ajavia ja rankaisisi paljon ajavia. Päästöjen kannalta poisto olisi tietysti hyvä juttu, jos sen vaikutuksesta dieselautot alkaisivat korvata bensa-autoja uusmyynnissä. Tässä on tietysti ongelmana sekin, että dieseltekniikka on kalliimpaa kuin bensatekniikka, joten pieniin ja halpoihin autoihin ei dieseliä enää ole tarjolla eikä Suomen verotuspäätöksillä tuohon tarjontaan ole minkäänlaista vaikutusta.
      Tilanne on jo muutenkin autojen osalta muuttumassa siten, ettei polttomoottori yksinään ole enää jatkossa ainoa voimanlähde. Hybridit lisääntyvät ja täyssähköautotkin. Taitaa jo nytkin olla niin, ettei ainakaan vähänkään pientä isompaa uutta bensa-autoa juurikaan osteta ilman hbridiä. Eli pelkät bensa-autot vähenevät koko ajan muutenkin.

      Dieseleiden osalta hybridi on vielä harvinainen, olisko vain Mersulla tällainen vaihtoehtona. Sitäkin Suomessa rankaisee kovasti käyttövoimavero, koska se syö vahvasti pois sen edun minkä hybridi tuo, jos vähänkin merkittävä osa ajosta tapahtuu sähköllä. Näin ollen dieselin taöloudellisuus on edelleen suuret ajomäärät, noin 20tkm ja sitä suuremmat merkistä riippuen. Juuri dieselhybridille tuo kiinteä dieselien korkea käyttövoimavero on valtava haitta.
      Dieselhybridihän olisi erittäinkin hyvä bensahybridiin verrattyna päästöjenkin vähentämisen kannalta, lyhyet matkat sähköllä ja pidemmät matkat dieselillä.

      Liikenteen verotuksessa ei ainakaan toistaiseksi kaikilta osin päästöt ole keskeisessä roolissa. Ei ainakaan käyttövoimaverojen osalta. Käyttövoimaveroahan peritään kaikilta muilta paitsi bensa-autoilta eli eniten päästöjä tuottavalta ei peritä. Voi kai sen sitten niinkin tulkita, että tavoite olisikin se, että paljon ajavat eivät ajaisi bensa-autoilla. No näinhän se kyllä onkin.

    • Anonyymi

      Kansalaisaloitetta ei ole vielä käsitelty eduskunnassa, joten saa nähdä poistuuko tämä muusta EU:sta poikkeava erikoisvero myös Suomesta.

      Uuden Opel Corsan saa dieselinä, mutta esimerkiksi Renault ei tuo Clion tai Capturin dieseleitä Suomeen.

      Olisihan se litrahinnaltaan vähän kalliimpaa tankata, mutta litroja kuluu edelleen vähemmän kuin bensalitroja. Kalliimpi litrahinta tekisi taloudellisen ajotavan mielekkäämmäksi, koska ei se nykyinen 4,5 euroa - 6 euroa /100 km kustannukselta tunnu.

      Ellei sitten laske että tuolla erotuksella pitää kuitata pois se 370 euron dieselvero pois jotta olisi tasoissa bensakulun kanssa, eli euro päivässä pitäisi säästää.

      Plug-in on hyvä silloin kun päivittäin on vähäisesti ajettavaa, mutta pidemmillä matkoilla se on perinteinen bensakone. Kallis ostaa, joten siinäkin on syytä miettiä kannattavuutta, että saako sen ladattua 50 km välein (työpaikalla, kaverin sähköllä, kauppareissulla, harrastuspaikalla) ja onko se kotitaloussähkön hintaista vaiko hyvällä katteella joka kattaa latauspaikan rakentamisen ja antaa pienen voiton yrittäjälle.

    • Anonyymi

      Edellinen auto oli hetken mielijohteesta 10 vuotias Audi 2.0 tdi koneella 5kk omistuksessa kun halvalla löytyi kun omistaja ei viitsinyt teetättää jarrulevyjen ja palojen vaihtoa. Vaihdoin ne itse ja käytin leimalla.

      Myyntiin meni kiinteiden kulujen takia, ajoneuvovero iso joka on riippumatta käytöstä. Tarvii elämiseen nekin rahat.

      Terveisiä sinne eduskuntaan että vetäkää pää pois kaverin pyllystä ja alkakaa keksimään niitä pienempiä veroja!

    • Anonyymi

      Helppoa se on. Bensassa on veroa noin euro ja dieselissä vajaa 50 senttiä. Eihän siitä tule, kuin viidenkymmenen sentin korotus pumppuhinnoissa. Loppuis tuo valtion tuki diesel-autoille.

      • Anonyymi

        Ihan noin yksinkertainen juttu ei polttoaineverotus ole.

        Tässä kopio trafin sivulta:

        ”Nyt maaliskuussa 2020 bensiinin kuluttajahinnasta keskimäärin 65-70 % muodostui erilaisista veroista. Dieselpolttonesteen hinnasta noin 55 % muodostuu veroista.
        Nestemäisten liikennepolttoaineiden polttoaineverotus on ympäristöperusteista, sillä veron määrä perustuu tuotteen energiasisältöön ja hiilidioksidipäästöihin. Liikenteen polttoaineilla myös lähipäästöt vaikuttavat verotasoon.Valmisteverotasot ovat polttoainekohtaisia kiinteitä veroja.
        Polttoainevero koostuu energiasisältöverosta, hiilidioksidiverosta ja huoltovarmuusmaksusta. Polttoaineveron määrä määritellään valmisteverolainsäädännössä sentteinä tuotelitraa tai -kiloa kohti. Sen määrä ei riipu polttoaineiden hinnasta. Huoltovarmuusmaksu on lakisääteinen veroluonteinen maksu, joka tilitetään huoltovarmuusrahastoon.”

        Tuki dieselille koskee vain paljon ajavia ja ennenkaikkea ammattiliikennettä. Vähän ajavien, joita ylivoimaisesti suurin osa suomalaisista on, kannalta dieselillä ajavia rangaistaan eli toisin sanoen itse asiassa bensalla ajavia valtio tukee. Se on jokseenkin nurinkurista, koska bensa-autojen päästöt ovat suuremmat ja koko ajan toitotetaan ympäristöasioita myös henkilöautoliikenteen osalta.
        Tilanne tietysti muuttuisi, jos kiinteästä käyttövoimaverosta dieselautoille luovuttaisiin (bensa-autoilla ei sitä olekaan, kaikilla muilla käyttövoimilla se on) ja pumppuhintaa nostettaisiin siten, ettei verotulo vähenisi. Tämä tarkoittaisi julkisuudessa olleiden lukujen mukaan noin 25-26 sentin veronlisäystä dieselin pumppuhintaan.
        Tästä hyötyisi vähän ajavat dieselautoilijat ja kärsisivät paljon ajavat ja ammattiliikenne, joiden polttoainekulut nousisivat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      445
      4778
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1702
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      93
      1438
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1339
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1296
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1171
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1065
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      980
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      865
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      839
    Aihe