Milloin Jumalanne loi helvetin?

Anonyymi

Luotiinko se samalla kun taivas ja Maakin?

Miksi tähdet luotiin vasta Maan jälkeen, vaikka kaikki vetyä raskaammat alkuaineet ovat syntyneet tähtien sisuksissa?

34

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kristinuskon mukaan itse nimenomaista Helvettiä (Gehenna) ei ilm. vielä ole olemassa, vaan vasta Viimeisen tuomion jälkeen.

      Mutta eräänlainen Helvetin odotussali, Tuonela kylläkin. Tämä ei ole sama Tuonela kuin suomalaisessa muinaisuskossa.

      Muinaisuskomme mukaan: tuoni = kuolema. Tuonela = kuolleiden asuinsija.

      Hepreassa She'ol / Hades = Raamatun "Tuonela" kadotettujen olinpaikka.

      Juutalaisuudessa oppi kuolemanjälkeisestä elämästä on kuitenkin toinen kuin kristinuskossa.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Sheol

      https://www.haaretz.com/jewish/.premium-what-is-the-jewish-afterlife-like-1.5362876
      ~

    • Anonyymi

      Helvetti on ihmisen kuoleman jälkeinen tila, jonka hän on luonut itse omilla elämäntavoillaan.
      Kuoleman jälkeen ihminen joutuu nenätysten luomansa tilan kanssa, eikä hän voi enään päästä sitä pakoon.

      • Anonyymi

        Minä kuolin ja ei siellä ketään ollut.


    • Anonyymi

      Raamatussa kaikki ne tekstit, missä suomen kielessä on sana helvetti, viittaavat Hinnomin laakson kaatopaikkaan.

      Se on vain vertauskuva lopullisesta tuomiosta, jolloin pahat tuhoutuvat tai joutuvat katoamiseen . Sana apoleia tarkoittaa nimenomaan katoamista, tuhoutumista.
      Paikkaa nimeltä kadotus ei raamattu tunne, se on tapahtuma!

    • Anonyymi

      Helvetti eli Kâmalôka. (Sa.) »Kâman maailma, s. o. halujen paikka, himojen koti.« Astralitason osasto, jossa ihminen kuoltuaan viipyy matkalla taivaasen.
      Välitila, hades, sheol, tuonela, manala, kiirastuli, jossa vainajain henget puhdistuvat personallisista pyyteistään ja haluistaan, himoistaan ja paheistaan ja joka sentähden enimmäkseen on kärsimystä ja tuskaa. Sen pituus, joka keskimäärin on 15 à 20 vuotta, riippuu ihmisen alemman minän elinvoimaisuudesta.
      Kâmalôka on niinikään haamujen ja liekkiöiden olinpaikka.

    • Anonyymi

      Raamattu sanoo, että "synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on ikuinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa". Tässä vastakohdat ovat ikuinen elämä ja kuolema, ei kaksi ikuista elämää, joista toinen paratiisissa ja toinen helvetissä.

      Meidän tulee ymmärtää, että kun Raamattu puhuu tulesta, niin mitä tuli tekee? Tuhoaa, kuluttaa. Se siis kuvaa häviämistä olemattomiin. Sanat "ikuinen" sekä "itku ja hammasten kiristys" ei merkitse ikuista piinaa vaan, että ENNEN tuhoutumista suree kohtaloaan, joka merkitsee kuolemaa ilman ylösnousemusta, jolloin se on kestoltaan ikuinen.

      Raamatussa toki sanotaan, että Saatanaa ja väärää profeettaa kidutetaan/piinataan tulijärvessä yötä päivää aina ja ikuisesti. Täytyy kuitenkin huomioida, että Jeesuksen päivinä vanginvartijoita kutsuttiin "kiduttajiksi", varmaan siksi, että toisinaan pakanat tekikin vangeille julmia juttuja. Saatanan kiduttaminen voi siis tarkoittaa ikuista vankeutta, jollainen pysyvä kuolemantila on, eikä tuskan tuottamista. Sitä tulkintaa vahvistaa se seikka, että kyseistä tulijärveä kutsutaan nimellä "toinen kuolema". Eli sellaiseksi kuolemaksi, josta ei ole ylösnousemustoivoa. Lisäksi sinne heitetään abstrakteja asioita, kuten kuolema ja tuonela, joita ei voi kiduttaa, mutta voidaan hävittää.

      Raamattu kutsuu myös syntisten rangaistusta kadotukseksi, siis häviämiseksi.

      Oppi syntisten häviämisestä olemattomaksi, tulemista "tomuksi jälleen", on täysin sopusoinnussa Jumalan persoonallisuuden kanssa. Jumala itse sanoi laaksosta, jossa uhrattiin ihmisuhreja polttamalla tulella, että sellainen ei ole ikinä tullut mieleenkään. Lisäksi Jumala "ei pidä vihaa ikuisesti" ja toisen piinaaminen ikuisesti olisi nimenomaan sitä. Itse asiassa Jeesus, joka suhtautui säälien kärsiviin, suhtautui siten jopa demoneihin: Demonit pyysivät, ettei Jeesus kiduta niitä, joten hän jutteli niiden kanssa ja salli niiden mennä sikalaumaan.

      Raamatussa Jeesus kyllä kertoo rikkaan miehen ollen vaivoissa tuonelassa, mutta kyseessä on varmasti jonkinlainen kielikuva/vertaus. Vaikka myönnänkin, että Jeesus yleensä otti vertaukset tavallisesta elämästä (kylväjä, kalastajan nuotta, huonetta siivoava nainen). Koska tilkka vettä sormenpäässä ei varmaankaan toisi helpotusta kirjaimellisesti tulessa olleelle. Lisäksi tuonela sana ymmärretään muualla Raamatussa kuoleman tilaksi, ei paikaksi. Esimerkiksi "tee voimallasi mitä tehdyksi saat, sillä tuonelassa, jonne olet menevä, ei ole tekoa, ajatusta..." Ei tietenkään ole ajatustakaan, koska "elävät tietävät, että heidän on kuoltava, mutta kuolleet ei tiedä yhtään mitään" ja siksi "tuonelassa ei kukaan ylistä sinua, hautaan vaipunut ei voi panna toivoaan sinuun, vaan elävät sinua ylistävät". Koska tuonela on kuolemantila, kärsivä Job myös toivoi pääsevänsä tuonelaan pakoon kärsimystään. Hän sanoi siitä tilasta, että odottaisi haudassa, kunnes Jumala muistaisi häntä palauttamalla hänet eloon. Ainoa poikkeus tähän on pilkkalaulu Babylonian kuninkaasta, jossa tuonelassa haamut odottavat hänen syöksemistään sinne. Verrattuna vakavaan sananlaskujen kirjaan tai Jobin puheisiin, se on laulu ja valmiiksi jo ei kirjaimellista. Se ei siis opeta kirjaimellisesta paikasta, jossa on haamuja, vaan tarkoittaa samaa kuin "sinut syöstään kuolleiden joukkoon, jossa muut kuolleet elottomina sinua odottavat".

      Raamatussa toki puhutaan, että ihminen voi tappaa ruumiin, mutta ei sielua. Olisiko Jeesuksen juutalaisllla opetuslapsilla ollut käsitys kuolemattomasta sielusta, jollainen oli pakanoilla styx virtoineen? Ei. Vanha testamentti sanoo, että "se sielu, joka tekee syntiä, sen on kuoltava" jolloin sielu tarkoittaa samaa kuin elävä ihminen, joka voi kuolla. Raamattu sanookin Aadamin luomisesta, että kun ruumiiseen liitettiin elämän henki, ihmisestä tuli "elävä sielu". Sielu tarkoittaa siis elävää olentoa. Eläimiäkin sanotaan sieluiksi ja niissäkin on elämän henkäys, joka tekee niistä eläviä. Jos "Jumala ottaa pois hengen, ne kuolevat ja palaavat tomuun". Mitä se, ettei sielua voi tappaa, tarkoittaa? Raamatussa sanotaan, että lihan sielu - eli elämä - on veressä. Ruumiin voi tappaa, mutta sielua ei voi tappaa, koska Jumala voi palauttaa elämän ylösnousemuksessa. Toisaalta Jumala itse voi hävittää elämän syöksemällä syntisen siihen tuleen, joka tarkoittaa pysyvää tuhoa.

      Ihmisellä ei todellakaan ole kuolematonta sielua. Raamattu vaan käyttää sanaa sielu ihmisestä, eläimestä tai niiden elämästä. Siksi seurakunnallakin sanottiin olevan "yksi sielu", koska heillä oli yhteinen elämä eli Kristuksen elämänarvot. He kokivat olevansa niin yhtä, että jakoivat omaisuuden. Jos yksi Kristuksen ruumiin jäsen kärsi, kärsi muut sen kanssa. Jos kuitenkin epäilette, niin muistakaa, että Raamattu sanoo Jumalasta "jolla ainoalla on kuolemattomuus". Tosin kohta puhuu kuningasten kuninkaasta, joka asuu luoksepääsemättömässä valossa. Jolloin voidaan viitata myös Kristukseen, ainoaan, joka on saanut Jumalalta kuolemattomuuden. Toki sielut voi myöhemmin pukeutua kuolemattomuuteen.

      • Anonyymi

        "Meidän tulee ymmärtää, että kun Raamattu puhuu tulesta, niin mitä tuli tekee? Tuhoaa, kuluttaa"

        Niin... niin... tuli tuhoaa ja kuluttaa, mutta se mikä jäljelle jää, sen se puhdistaa...

        m.w.n.n.


    • Luominen on eri asia
      kuin tekeminen tai valmistaminen.

      Taivaat ja Maa luotiin alussa.
      Taivaiden luominen sisälsi
      myös tähtitaivaat samoinkuin enkelijoukot.
      Maan luominen sisälsi
      silloisen maan päällä olevan luomakunnan.

      Maan perustamisen aikoina
      ei ollut vielä tapahtunut lankeemusta enkelikunnassa.
      Niin taivaassa kuin Maan päälläkin
      vallitsi rauha, rakkaus ja sopusointu.
      Mahtavin eläin Maan päällä oli Behemot,
      ja sekin söi silti vain ruohoa.
      Eläimet eivät siis syöneet toisiaan.
      Ja kaikki tämä sijoittuu
      Raamatun ensimmäisen jakeen aikakauteen.

      Mutta sitten tapahtui enkelikunnassa lankeemus.
      Sen seurauksena osa enkelikunnasta
      alkoi sotia Jumalaa vastaan,
      ja heidät viskattiin taivaasta maan päälle.

      Maan päällä ollut elämä tuhoutui.
      Tästä sekasortoisesta tilasta Maan päällä
      kertoo Raamatun toinen jae.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/16288957/tapahtui-alussa-(gen-11-2)

      Luciferista (Valon kantajasta)
      oli tullut pimeyden ruhtinas.
      Ja niin pimeys oli syvyyden päällä.

      Helvetti on paikka,
      joka on valmistettu
      perkeleelle ja sen enkeleille.
      Ja tuossa vaiheessa
      tuon tilan valmistaminen jonnekin
      oli ajankohtainen.

      Jumala kuitenkin uudisti Maan.
      Ja Maan uudeksi Valtiaaksi tuli ihminen.
      (Valitettavasti vain vähäksi aikaa,
      sillä paholainen onnistui kaappaamaan
      vallan takaisin hyvin pian.)

      Joka tapauksessa kuuden päivän
      pituisen rupeaman jälkeen
      Maa oli kuin uudestisyntynyt.
      Ja tähän prosessiin sisältyi
      myös tähtien asettaminen paikoilleen.
      Mutta ne oli luotu jo alussa
      - silloin kun taivaat luotiin.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/16307207/kuuden-paivan-ihme-(gen-1-3--)

      • Anonyymi

        Kiitoksia. Eka kertaa kuulin asian kerrotun tuolla tavalla.
        ~


      • >>> Eläimet eivät siis syöneet toisiaan.

        Jos kaikki eläimet olivat vegaaneja, niin ne tarvitsivat valtavia määriä rehua, heinää tms ravintoa, jonka energiapitoisuus on erittäin matala. Kuinka paljon eläinten päästöt vaikuttivat ilmaston lämpenemiseen ja jatkuuko tuo vaikutus yhä tänä päivänä?


      • Henki kirjoitti:

        >>> Eläimet eivät siis syöneet toisiaan.

        Jos kaikki eläimet olivat vegaaneja, niin ne tarvitsivat valtavia määriä rehua, heinää tms ravintoa, jonka energiapitoisuus on erittäin matala. Kuinka paljon eläinten päästöt vaikuttivat ilmaston lämpenemiseen ja jatkuuko tuo vaikutus yhä tänä päivänä?

        Tiedätkö henki, että ihmisen vaikutus ilmastonmuutokseen on raharikkaiden keino kyykyttää, alistaa sekä pelotella ihmisiä? Ei ole nimittäin todistettu, että ihmisen toimet vaikuttavat siihen, että ilmasto nyt lämpenee, sillä on nimittäin lukuisia tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen, että miten ilmaston lämpimyys muuttuu, ja näistä tekijöistä ei media puhu, hokee vain ihmisen aiheuttamien hiilidioksidipäästöjen vaikutusta ja ei vaivaudu tutkimaan asiaa syvällisemmin.

        Sitten uskoisin, että ennen syntiinlankeemusta maapallo ja sen luonto oli täydellisessä harmoniassa, joten silloin ei ollut ilmastonmuutosta, ilmasto oli tasaisesti lämmin ja elämälle otollinen, ja luonnollisesti silloin eläimien päästöt eivät vaikuttaneet sitä eikä tätä siihen, että miten lämmin ilmasto silloin oli.

        Nykyään tilanne on toki toinen, maaplaneetalla on aivan erilainen ilmasto kuin mikä se oli heti luomisen jälkeen, ja niinkuin sanoin: On lukuisia tekijöitä, jotka vaikuttavat ilmaston lämpötilaan, eläimien päästöjen vaikutuksesta imaston lämpimyyteen en osaa sanoa.


      • miikanaahum kirjoitti:

        Tiedätkö henki, että ihmisen vaikutus ilmastonmuutokseen on raharikkaiden keino kyykyttää, alistaa sekä pelotella ihmisiä? Ei ole nimittäin todistettu, että ihmisen toimet vaikuttavat siihen, että ilmasto nyt lämpenee, sillä on nimittäin lukuisia tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen, että miten ilmaston lämpimyys muuttuu, ja näistä tekijöistä ei media puhu, hokee vain ihmisen aiheuttamien hiilidioksidipäästöjen vaikutusta ja ei vaivaudu tutkimaan asiaa syvällisemmin.

        Sitten uskoisin, että ennen syntiinlankeemusta maapallo ja sen luonto oli täydellisessä harmoniassa, joten silloin ei ollut ilmastonmuutosta, ilmasto oli tasaisesti lämmin ja elämälle otollinen, ja luonnollisesti silloin eläimien päästöt eivät vaikuttaneet sitä eikä tätä siihen, että miten lämmin ilmasto silloin oli.

        Nykyään tilanne on toki toinen, maaplaneetalla on aivan erilainen ilmasto kuin mikä se oli heti luomisen jälkeen, ja niinkuin sanoin: On lukuisia tekijöitä, jotka vaikuttavat ilmaston lämpötilaan, eläimien päästöjen vaikutuksesta imaston lämpimyyteen en osaa sanoa.

        >>> Tiedätkö henki, että ihmisen vaikutus ilmastonmuutokseen on raharikkaiden keino kyykyttää, alistaa sekä pelotella ihmisiä...

        Jännä väite, mutta eikö asia ole juuri päinvastoin? Nimittäin rikkaat ja uskossa olevat eivät välitä ilmastonmuutoksesta.

        >>> Ei ole nimittäin todistettu, että ihmisen toimet vaikuttavat siihen, että ilmasto nyt lämpenee.

        On olemassa lukuisia tieteellisiä tutkumuksia, jotka kiistatta todistavat ilmaston lämpenemisen olevan seurausta ihmisen toiminnasta. Suosittelen katsomaan mm. "Merchants of Doubt"-nimistä dokumenttia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kiitoksia. Eka kertaa kuulin asian kerrotun tuolla tavalla.
        ~

        No eipä kestä.
        Ilo on minun puolellani.

        Mutta laitan nyt vielä
        pienen otoksen siitä,
        mitä tapahtuu tulevaisuudessa.

        Ensinnäkin
        tämän nykyisen Maan päällä
        tulee olemaan aikakausi,
        jolloin paholainen on sidottuna.
        Ja silloin myös luomakunta
        on vapautettu Jumalan lasten vapauteen.
        Ja se ilmenee muun muassa
        Jesajan kirjassa kuvatulla tavalla.

        "Silloin susi asuu karitsan kanssa,
        ja pantteri makaa vohlan vieressä;
        vasikka ja nuori leijona ja syöttöhärkä
        ovat yhdessä,
        ja pieni poikanen niitä paimentaa.
        Lehmä ja karhu käyvät laitumella,
        niiden vasikat ja pennut yhdessä makaavat,
        ja jalopeura syö rehua kuin raavas.
        Imeväinen leikittelee kyykäärmeen kololla,
        ja vieroitettu kurottaa kätensä myrkkyliskon luolaan."

        Mutta aikanaan
        tämä nykyinen maa katoaa
        ja Jumala luo
        uudet taivaat ja uuden maan,
        joissa Vanhurskaus asuu.

        Ja silloin paholainen
        on tuossa otsikossasi mainitussa
        loppusijoituspaikassa.
        Tarkemmin asiasta kerrotaan
        Ilmestyskirjan loppuluvuissa.


      • Anonyymi

        Kuka tuon sadun on kirjoittanut?


      • Anonyymi
        kalamos kirjoitti:

        No eipä kestä.
        Ilo on minun puolellani.

        Mutta laitan nyt vielä
        pienen otoksen siitä,
        mitä tapahtuu tulevaisuudessa.

        Ensinnäkin
        tämän nykyisen Maan päällä
        tulee olemaan aikakausi,
        jolloin paholainen on sidottuna.
        Ja silloin myös luomakunta
        on vapautettu Jumalan lasten vapauteen.
        Ja se ilmenee muun muassa
        Jesajan kirjassa kuvatulla tavalla.

        "Silloin susi asuu karitsan kanssa,
        ja pantteri makaa vohlan vieressä;
        vasikka ja nuori leijona ja syöttöhärkä
        ovat yhdessä,
        ja pieni poikanen niitä paimentaa.
        Lehmä ja karhu käyvät laitumella,
        niiden vasikat ja pennut yhdessä makaavat,
        ja jalopeura syö rehua kuin raavas.
        Imeväinen leikittelee kyykäärmeen kololla,
        ja vieroitettu kurottaa kätensä myrkkyliskon luolaan."

        Mutta aikanaan
        tämä nykyinen maa katoaa
        ja Jumala luo
        uudet taivaat ja uuden maan,
        joissa Vanhurskaus asuu.

        Ja silloin paholainen
        on tuossa otsikossasi mainitussa
        loppusijoituspaikassa.
        Tarkemmin asiasta kerrotaan
        Ilmestyskirjan loppuluvuissa.

        Vai uskot lapsi vielä paholaisenkin olemassa oloon.

        Olet tainnut jättää aivosi narikkaan.


      • miikanaahum kirjoitti:

        Tiedätkö henki, että ihmisen vaikutus ilmastonmuutokseen on raharikkaiden keino kyykyttää, alistaa sekä pelotella ihmisiä? Ei ole nimittäin todistettu, että ihmisen toimet vaikuttavat siihen, että ilmasto nyt lämpenee, sillä on nimittäin lukuisia tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen, että miten ilmaston lämpimyys muuttuu, ja näistä tekijöistä ei media puhu, hokee vain ihmisen aiheuttamien hiilidioksidipäästöjen vaikutusta ja ei vaivaudu tutkimaan asiaa syvällisemmin.

        Sitten uskoisin, että ennen syntiinlankeemusta maapallo ja sen luonto oli täydellisessä harmoniassa, joten silloin ei ollut ilmastonmuutosta, ilmasto oli tasaisesti lämmin ja elämälle otollinen, ja luonnollisesti silloin eläimien päästöt eivät vaikuttaneet sitä eikä tätä siihen, että miten lämmin ilmasto silloin oli.

        Nykyään tilanne on toki toinen, maaplaneetalla on aivan erilainen ilmasto kuin mikä se oli heti luomisen jälkeen, ja niinkuin sanoin: On lukuisia tekijöitä, jotka vaikuttavat ilmaston lämpötilaan, eläimien päästöjen vaikutuksesta imaston lämpimyyteen en osaa sanoa.

        Täidät nää Mikkali että sun viestit joutuvat KADOTUKSEE! Niin surkeita! Ettö yäk sanoo ylälpito ja poistaa ne.


      • Anonyymi
        Henki kirjoitti:

        >>> Eläimet eivät siis syöneet toisiaan.

        Jos kaikki eläimet olivat vegaaneja, niin ne tarvitsivat valtavia määriä rehua, heinää tms ravintoa, jonka energiapitoisuus on erittäin matala. Kuinka paljon eläinten päästöt vaikuttivat ilmaston lämpenemiseen ja jatkuuko tuo vaikutus yhä tänä päivänä?

        "Jos kaikki eläimet olivat vegaaneja, niin ne tarvitsivat valtavia määriä rehua, heinää tms ravintoa, jonka energiapitoisuus on erittäin matala. "

        Kun ravintoketjun yksi taso jätetään välistä pois, rehun kokonaistarve on pienempi.

        "Kuinka paljon eläinten päästöt vaikuttivat ilmaston lämpenemiseen ja jatkuuko tuo vaikutus yhä tänä päivänä?"

        Eläinten lukumäärästä ei ole tietoa. Kasvien kasvu oli silloin voimakkaampaa kuin nykyisin.
        Hiilen vapautuminen ja sidonta olivat tasapainossa.
        "Kaikki oli sangen hyvää".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vai uskot lapsi vielä paholaisenkin olemassa oloon.

        Olet tainnut jättää aivosi narikkaan.

        "Vai uskot lapsi vielä paholaisenkin olemassa oloon."

        Ei siihen paljoa uskoa tarvita.
        Katsoo vain ympärilleen, niin näkee pahuutta joka puolella.
        Pahuus tekee tuhojaan ihmisten mielessä ja maailman eri puolilla.


    • Anonyymi

      Aikoja sitten, mutta Herran henkäys, kuin tulikivivirta, sytyttää sen (Jes 30:33).
      Ensimmäisenä sinne joutuu Antikristus ja väärä profeetta katoamattomassa ylösnousemusruumiissa ja jotka mainitaan siellä olevan vielä 1000 v myöhemmin (Ilm 19:20, 20:10).

      • Anonyymi

        "Ensimmäisenä sinne joutuu Antikristus ja väärä profeetta katoamattomassa ylösnousemusruumiissa ja jotka mainitaan siellä olevan vielä 1000 v myöhemmin (Ilm 19:20, 20:10)."


        Ilm20:7. Kun ne tuhat vuotta ovat kuluneet loppuun, päästetään Saatana vankeudestaan.
        8. Hän lähtee eksyttämään maan neljällä kulmalla asuvia kansoja, Googia ja Maagogia, kootakseen ne sotaan, ja joukkoja on paljon, kuin hiekkaa meren rannalla.
        9. Ne nousevat yli koko maan ja piirittävät pyhien leirin ja rakastetun kaupungin. Mutta taivaasta lankeaa tuli ja tuhoaa ne.
        10. Paholainen, niiden eksyttäjä, heitetään siihen tuli- ja rikkijärveen,

        12. Näin myös kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä, ja kirjat avattiin. Avattiin vielä yksi kirja, elämän kirja, ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli kirjoitettu, tekojensa mukaan.
        13. Meri antoi ne kuolleet, jotka siinä olivat, ja Kuolema ja Tuonela antoivat ne kuolleet, jotka niissä olivat, ja kukin heistä tuomittiin tekojensa mukaan.
        14. Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema: tulinen järvi.
        15. Ja jos jonkun nimeä ei löytynyt elämän kirjaan kirjoitettuna, hänet heitettiin tuliseen järveen.


    • Anonyymi

      Luomisessa kaikki oli hyvää- ja ongelma tuli Adamin valinnasta.
      Siksi helvetti on ihmisen aikaasaannos, ennen, tänään, ja huomenna.
      Siksi se "risti", se on ihmisen aikaansaannos. Minkä teemme yhdelle lähimmistä, sen teemme Luojaa vastaan- siksi, ettemme elä sen hyvän mukaan.

      Ei tähän enempää tarvitse kirjoittaa, jokainen voi säveltää siten sen helvetin elämän tämänpuoleisuuden osa.
      Suomessakin perhe-elämän helvettiä saadaan lukea lehdistä, corona-ajan ongelmien pahoinvoimisesta, kun mieli mustuu, eikä haluta hallita sitä. Kartaan lähimmäisen päälle, ja tavallaan surmataan, kun se omajumaluuden heinäkasa on mukamas olkiukolla parempi, kuin hänellä, joka ymmärtää rakkaudenlaina päämäärään.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Olipas tyhmä puhuja, täynnä taikauskoisuutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olipas tyhmä puhuja, täynnä taikauskoisuutta.

        Puhuja näki jumalattoman kauhistuttavan kuoleman jolta silmät kuopista pullistuivat ennen kuin kaatui maahan.


    • Anonyymi

      Ajatellen ihmisen mieletä - mielen ahdistusta - niin valtava on se ihmisjoukko, joka on joutunut ahdistetuksi tällä heletti opilla. Syvä ahdistus ja stressi/reaktiot siksi, koska ihminen ei voi itse päättää uskostaan. Harmillista juuri on, miten ihmiselle voi tietoisuuteen opettaa mitä ihmeellisimpiä oppeja - Raamatusta - mm jos et tule uskoon, niin tulet kitumaan helvetin tulessa jne..... No, edes tämän mielikuvan kautta ei ihminen voi puristaa itselleen uskoa ja siten ristiriitautuu ja ahdistuu ja stressitaso kohoaa.
      Mutta, tilanne on aivan toinen, jos ihmiselle tiedostetaan Raamatun keskeinen asia - ja oikein opetettuna. Siis kaikkivaltias näkymätön JUMALA oli Kristksessa - EI JUMALA oli Kristuksena eli;


      18 Mutta kaikki on Jumalasta, joka on sovittanut meidät itsensä kanssa Kristuksen kautta ja antanut meille sovituksen viran.
      19 Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa .....eikä..... lukenut...... heille....... heidän........ rikkomuksiaan......, ja hän uskoi meille sovituksen sanan.
      20 Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä, ja Jumala kehoittaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa.

      Siis kaikki on toteutettuna turmeltuneelle ihmiselle - valmiina - puuttuva osa
      on enää; antakaa sovittaa. Tuotakaan sovitusta ihminen ei kadota / menetä vaikka ei osaa vaikuttaa sovituksen antamiseen. JUMALA on taho, jolla on kyky vakuttaa tahtomiseen ja teemiseen - haluamassaan ajassa.

      Tuo käsite ; Antakaa sovittaa - vaikka siihen ei ihminen sillä hetkellä uskoisi, niin se on samanlainen tila ihmisessä kuin huomioiminen / mahdollisuus jonkun asian toteutuminen tulevaisuudessaan. Se tieto; antakaa sovittaa on ihmisellä takaraivossa ja - tämä tila ihmisessä ....................ei................ aktivoi ahdistusta - ei pelkoa - ei stressiä , vaan on ahdistuneelle ihmiselle voimaannuttava tieto. Samansuuntainen mielikuva vaikutukseltaan kuin moni ihminen uskoo läheisen ihmisen kuollessa hänen olevan JO taivaassa. Siis positiivinen ajatus. Samanlainen vaikutukseltaan on tieto; JUMALA oli Kristuksessa ja sovitti maailman jne...

      Todellisuudessa ihmisellä itsellään ei ole mitään tekemistä pelastuksensa / sovituksensa kanssa. Sen tilan - siihen uskon saaminen - on 100% JUMALAN teko. Siis ihmisellä on tiedollisuudenn tila sovituksesta ja ymmärrys, miten JUMALA on ainut taho, joka voi tehdä uskon siihen. Ei ahdistusta - ei pelkoa.

      Markku Lievonen

    • Anonyymi

      Hebr.9:27 Biblia (1776) Ja niinkuin kaikkien ihmisten pitää kuoleman, mutta sen jälkeen tuomio. 1Kor.15:51 Biblia. Katso, minä sanon teille salaisuuden: emme tosin kaikki nuku, van kaikki me muutetaan. Minne me muutetaan?

    • Anonyymi

      Helvetti on hengellinen, maallisille aisteille näkymätön, olotila, jossa taivaassa aikoinaan kapinoineet ja sieltä karkoitetut enkelit ovat.

      Jumala on määrittänyt rajat myös pahuudelle ja sen pääasiallinen oleskelupaikka on juuri helvetti. Toki maailma on pahuuden riepoteltavana, mutta Jeesuksen sovitustyö pelastaa Jumalan lapset pahuuden otteesta. Siksi täällä näkyy myös hyvyyttä ja järkevyyttä. Koko maailma ei ole täysin pimeyden vallassa. Pahuudelle on määritetty oma aikansa ja Jumalaan ja Hänen poikaansa uskoville on luvattu suojelu ja pelastus.

      On hyvä, että on helvetti. Se on hengellisessä mielessä samanlainen suoja kuin magneettikenttä haitallista säteilyä vastaan maapallon elämälle. Helvetti on määritelmä ikuiselle erolle Jumalasta, joka on toteutunut pahuuden henkivaltojen osalta jo täysin. Jumalaan ja Hänen poikaansa uskovat ovat kuitenkin jo armahdettuja ja pelastettuja ja he ovat taivaan lapsia. Pahuus voi kyllä riepotella heitäkin vielä täällä maan päällä, mutta ei tuhota heitä. Pahuus on sidottu helvettiin ikuisesti, joten Jumalan lapsillakaan periaatteessa ei ole niistä Kristuksen sovitustyön myötä enää pysyvää haittaa.

      Tähdethän ovat loppujen lopuksi vetyä käyttäviä fuusioreaktoreita. Enemmänkin ehkä askarruttaa pimeän aineen ja energian olemassaolo. Ilmeisesti se on sellaista materiaa, jota tarvitaan maailmankaikkeuden koossa pysymiseen ja vakauttamiseen. Sekin on kaikkivaltiaan luomaa, mutta sitä ei ilmeisesti ole tarkoitettukaan ihmisen käyttöön. Ehkä se on todistus siitä, että jopa materia voi olla näkymätöntä, vaikka se olisikin aivan välttämätön ainesosa jonkin systeemin olemassa olon kannalta. Toki kaikki säteily ja nanoteknologiset järjestelmät ovat hiukan samanlaista kaavaa noudattavia. Näkymättömiä, mutta silti monella tapaa ratkaisevia. Pimeässä aineessa on niin paljon energiaa, että se kyllä varmasti itsessäänkin voisi turvata energian saannin. Se on kuitenkin pimeää, joten elämää itsessään se ei voisi turvata. Vihreät kasvit tarvitsevat fuusioreaktorin tuottamaa valoa, jotta ne eläisivät ja tuottaisivat happea.

      Ehkä muut tähdet julistavat myös maailman eli Luojan luomakunnan ainutlaatuisuutta ja täydellistä tarkoitusta. Juuri tämän on tarkoitettu olevan juuri tällainen, vaikka periaatteessa tähtiä ja planeettioja on äärettömyydessä valtava määrä.

      Eli voimmeko todeta, että maailmankaikkeus tähtineen ja muine ihmeeliisyyksineen on kuin jättikokoinen katekismus, joka julistaa Luojan ihmeellisitä viisautta luoduilleen. No vitsi, vitsi. Kaikkea Hyvää!

      • Anonyymi

        Jos katselemme suuuuuuren ikkunan kautta asioita, niin ihminen valitettavasti tässä ajassa ei saa vastausta siihen. Itse ajattelen kuin ihminen olisi muurahainen pesänsä elinympäristössä ja me ihmiset ajattelisimme mitä muurahainen ymmärtää elinympäristönsä muutoksista. Metsän hoidosta ja sen suunnittelusta ja puhumattakaan ihmisen käyttäytymisestä ympäristössään.

        Tietenkin erilaisia teorioita ja näkemyksiä on repullinen ja ainakin näin nettiaikana, mutta vain yksittäisen ihmisen rakentamia mielikuvia. Totuus ja todellisusu on aivan eri käsite.

        Mutta, ajatellen äärilaitoja, joita ikkunasta katsomme ja näemme / tiedostamme. Ensiksikin JUMALA on todella kaikkivaltias ja KAIKEN Isä. Tavallaan kaiken olevaisen suunnittelu - keskipiste. Linnunradat - maailman kaikkeus jne...siis kaikki alueet mitä ihminen tiedostaa olevan.

        Tai ajatelen ihmisen geneetisyyttä ja kehitystä miten järkyttävän ulkopuolella se on ihmiseltä itseltään. Ihmisen osa on vain havainnoida aikanaan mitä häneen on kehittynyt. Tai maailman pahuutta, joka kulminoituu juuri ihmisen pahuudesta - kielteisyydestä ajatteluna ja käyttäytymisenä.
        Itse ymmärrän, miten kaikkivaltiaalla JUMALALLA on suuuuuuuuuuuri laborotorio ja tutkii jotain mitä se lieneekään. Olemme kuin muurahaisen asemassa jota kuvasin aiemmin.
        Todella JUMALA voisi aivoittaessaan vieheltää pelin poikki ja kaikkivaltiuudellaan päätää ensiyönä maailmasta pahuuden. Vaikuttaen ihmisen tahtomiseen ja tekemiseen kuten hänellä on siihenkin mahdolisuus.
        Miksi ei tee. Ymärrän koko ihmislajin tässä ajassa elämisen eräänlaisena rangaistuksena, joka osaksi on tullut koko ihmislajille. Tavallaan kun ihminen tutkii syntyjä syvijä tulee tiedostumaan tilastaan eli on 100% JUMALAN aivoitusten armoilla / vaikutuksissa. Tavallaan JUMALA näyttää ja opettaa ihmiselle kaikkivaltiuuttaan ja ihmisen osan.
        Tuohon mielikuvaani liitttyen Raamatussa on erittäin kaunis ja lohdullinen ilmoitus, joka jo tiedollisuus ihmisen tajunassa on voimaannuttava vaikutukseltaan. Sen tuntemattomuuden valonpilkahdus;

        18 Mutta kaikki on Jumalasta, joka on sovittanut meidät itsensä kanssa Kristuksen kautta ja antanut meille sovituksen viran.
        19Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan.
        20Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä, ja Jumala kehoittaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa.

        Eli olipa asiat niin tai näin, niin koko ihmislaji on JO sovitettu - koko maailma.

        Jos kaikkivaltias JUMALA on aivoittanut tässä ajassa ihmiselle / lajilleen myös kärsimystä ja pahuutta, niin samoin hän korvaa / ennalistaa asian sovittamalla maailman itsensä kanssa - olemalla Kristuksessa.
        Sovituskaan ei kumoa, vaikka ihminen ei tässä ajassa uskoisi / tiedostaisi asiaa - sovitustaan. Jos tämänkin viestin kautta joku kuulee tästä sovituksesta, niin antakoon sovittaa itsennekin - omalta kohdaltaan. Sovitus on joka tapauksessa edessä.

        Markku Lievonen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos katselemme suuuuuuren ikkunan kautta asioita, niin ihminen valitettavasti tässä ajassa ei saa vastausta siihen. Itse ajattelen kuin ihminen olisi muurahainen pesänsä elinympäristössä ja me ihmiset ajattelisimme mitä muurahainen ymmärtää elinympäristönsä muutoksista. Metsän hoidosta ja sen suunnittelusta ja puhumattakaan ihmisen käyttäytymisestä ympäristössään.

        Tietenkin erilaisia teorioita ja näkemyksiä on repullinen ja ainakin näin nettiaikana, mutta vain yksittäisen ihmisen rakentamia mielikuvia. Totuus ja todellisusu on aivan eri käsite.

        Mutta, ajatellen äärilaitoja, joita ikkunasta katsomme ja näemme / tiedostamme. Ensiksikin JUMALA on todella kaikkivaltias ja KAIKEN Isä. Tavallaan kaiken olevaisen suunnittelu - keskipiste. Linnunradat - maailman kaikkeus jne...siis kaikki alueet mitä ihminen tiedostaa olevan.

        Tai ajatelen ihmisen geneetisyyttä ja kehitystä miten järkyttävän ulkopuolella se on ihmiseltä itseltään. Ihmisen osa on vain havainnoida aikanaan mitä häneen on kehittynyt. Tai maailman pahuutta, joka kulminoituu juuri ihmisen pahuudesta - kielteisyydestä ajatteluna ja käyttäytymisenä.
        Itse ymmärrän, miten kaikkivaltiaalla JUMALALLA on suuuuuuuuuuuri laborotorio ja tutkii jotain mitä se lieneekään. Olemme kuin muurahaisen asemassa jota kuvasin aiemmin.
        Todella JUMALA voisi aivoittaessaan vieheltää pelin poikki ja kaikkivaltiuudellaan päätää ensiyönä maailmasta pahuuden. Vaikuttaen ihmisen tahtomiseen ja tekemiseen kuten hänellä on siihenkin mahdolisuus.
        Miksi ei tee. Ymärrän koko ihmislajin tässä ajassa elämisen eräänlaisena rangaistuksena, joka osaksi on tullut koko ihmislajille. Tavallaan kun ihminen tutkii syntyjä syvijä tulee tiedostumaan tilastaan eli on 100% JUMALAN aivoitusten armoilla / vaikutuksissa. Tavallaan JUMALA näyttää ja opettaa ihmiselle kaikkivaltiuuttaan ja ihmisen osan.
        Tuohon mielikuvaani liitttyen Raamatussa on erittäin kaunis ja lohdullinen ilmoitus, joka jo tiedollisuus ihmisen tajunassa on voimaannuttava vaikutukseltaan. Sen tuntemattomuuden valonpilkahdus;

        18 Mutta kaikki on Jumalasta, joka on sovittanut meidät itsensä kanssa Kristuksen kautta ja antanut meille sovituksen viran.
        19Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan.
        20Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä, ja Jumala kehoittaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa.

        Eli olipa asiat niin tai näin, niin koko ihmislaji on JO sovitettu - koko maailma.

        Jos kaikkivaltias JUMALA on aivoittanut tässä ajassa ihmiselle / lajilleen myös kärsimystä ja pahuutta, niin samoin hän korvaa / ennalistaa asian sovittamalla maailman itsensä kanssa - olemalla Kristuksessa.
        Sovituskaan ei kumoa, vaikka ihminen ei tässä ajassa uskoisi / tiedostaisi asiaa - sovitustaan. Jos tämänkin viestin kautta joku kuulee tästä sovituksesta, niin antakoon sovittaa itsennekin - omalta kohdaltaan. Sovitus on joka tapauksessa edessä.

        Markku Lievonen

        Kiitos hienoista ajatuksista!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos katselemme suuuuuuren ikkunan kautta asioita, niin ihminen valitettavasti tässä ajassa ei saa vastausta siihen. Itse ajattelen kuin ihminen olisi muurahainen pesänsä elinympäristössä ja me ihmiset ajattelisimme mitä muurahainen ymmärtää elinympäristönsä muutoksista. Metsän hoidosta ja sen suunnittelusta ja puhumattakaan ihmisen käyttäytymisestä ympäristössään.

        Tietenkin erilaisia teorioita ja näkemyksiä on repullinen ja ainakin näin nettiaikana, mutta vain yksittäisen ihmisen rakentamia mielikuvia. Totuus ja todellisusu on aivan eri käsite.

        Mutta, ajatellen äärilaitoja, joita ikkunasta katsomme ja näemme / tiedostamme. Ensiksikin JUMALA on todella kaikkivaltias ja KAIKEN Isä. Tavallaan kaiken olevaisen suunnittelu - keskipiste. Linnunradat - maailman kaikkeus jne...siis kaikki alueet mitä ihminen tiedostaa olevan.

        Tai ajatelen ihmisen geneetisyyttä ja kehitystä miten järkyttävän ulkopuolella se on ihmiseltä itseltään. Ihmisen osa on vain havainnoida aikanaan mitä häneen on kehittynyt. Tai maailman pahuutta, joka kulminoituu juuri ihmisen pahuudesta - kielteisyydestä ajatteluna ja käyttäytymisenä.
        Itse ymmärrän, miten kaikkivaltiaalla JUMALALLA on suuuuuuuuuuuri laborotorio ja tutkii jotain mitä se lieneekään. Olemme kuin muurahaisen asemassa jota kuvasin aiemmin.
        Todella JUMALA voisi aivoittaessaan vieheltää pelin poikki ja kaikkivaltiuudellaan päätää ensiyönä maailmasta pahuuden. Vaikuttaen ihmisen tahtomiseen ja tekemiseen kuten hänellä on siihenkin mahdolisuus.
        Miksi ei tee. Ymärrän koko ihmislajin tässä ajassa elämisen eräänlaisena rangaistuksena, joka osaksi on tullut koko ihmislajille. Tavallaan kun ihminen tutkii syntyjä syvijä tulee tiedostumaan tilastaan eli on 100% JUMALAN aivoitusten armoilla / vaikutuksissa. Tavallaan JUMALA näyttää ja opettaa ihmiselle kaikkivaltiuuttaan ja ihmisen osan.
        Tuohon mielikuvaani liitttyen Raamatussa on erittäin kaunis ja lohdullinen ilmoitus, joka jo tiedollisuus ihmisen tajunassa on voimaannuttava vaikutukseltaan. Sen tuntemattomuuden valonpilkahdus;

        18 Mutta kaikki on Jumalasta, joka on sovittanut meidät itsensä kanssa Kristuksen kautta ja antanut meille sovituksen viran.
        19Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan.
        20Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä, ja Jumala kehoittaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa.

        Eli olipa asiat niin tai näin, niin koko ihmislaji on JO sovitettu - koko maailma.

        Jos kaikkivaltias JUMALA on aivoittanut tässä ajassa ihmiselle / lajilleen myös kärsimystä ja pahuutta, niin samoin hän korvaa / ennalistaa asian sovittamalla maailman itsensä kanssa - olemalla Kristuksessa.
        Sovituskaan ei kumoa, vaikka ihminen ei tässä ajassa uskoisi / tiedostaisi asiaa - sovitustaan. Jos tämänkin viestin kautta joku kuulee tästä sovituksesta, niin antakoon sovittaa itsennekin - omalta kohdaltaan. Sovitus on joka tapauksessa edessä.

        Markku Lievonen

        Lievonen ei ole helluntailainen. Hän julistaa omaa oppiaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lievonen ei ole helluntailainen. Hän julistaa omaa oppiaan.

        Kiitos! Olet oikeassa en ole helluntalainen enkä muunkaan uskonnollisen puolueen jäsen ja siten en edusta minkään puolueen oppia. Kuten viesteistäkin ilmentyy, niin kopioin Raamatun ilmoituksia ymmärrykseni todisteeksi. Raamattu - sen sisältö on oppini mitä ymmärrän ilmoituksista.

        19Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan.

        Todella helluntalainen oppeineen ei allekirjoita tuota JUMALAN ilmoitusta, koska ei omaa uskoa siihen. Helluntalaisuus muuttaa lähes kokonaan tuon ilmoituksen sisällön. Todella harmillista ajatellen ihmisiä / kuulijoita.

        Juuri tänään oli puheen / ajatusten aihe. Ihminen on niin ihmeellinen kapistus, ettei saa sisäistä rauhaa ja lepoa, ennen kuin on ratkaissut koko ihmislajin tilateen. Siis todellisesti - aikuisen oikeesti - joka ilmentyy reagoimisissa ja ajattelussa ja mielikuvissa - koko mielentilassa - ilossa ja tyytyvöisyydessä - pelkotilojen katoamisena.

        Niin, vaikka ihminen ratkaisisi oman asemansa / ongelmansa ja mm kuoleman jälkeisen tilansa, niin silti - ihminen ei pääse rauhaa ja lepoon. Alitajunta on ihmisellä alue, joka ei anna rauhaa. Se käsittelee ja huomioi lähi-ihmisten aseman ja koko suvun ja koko ihmislaji. Ajattele- ihminen voi olla korkeassa asemassa ja rikas tai uskonnollinen, mutta silti pakka menee sekaisin kun lähellä tapahtuu voimakkaita asioita. Moni jopa ohjjaantuu masennuksee ja itsetuhoisuuteen - voimattomuuden tilaan. Poikkeuksen tekee psykopaattisuudesta kärsivä ihminen - narsistinen persoonallisuus. Tälle persoonalle on aivan yks hailee mitä lähipiirin ihmisille tapahtuu ja kuuluu tässä ajassa tai kuoleman jälkeen.

        Mutta, kun ihminen kasvaa ymmärryksessään näkemään napansa ulkopuolelle ja saa ymmärryksen koko ihmislajin käsittelyyn - tällä on aivan mullistava vaikutus omaan alitajuntaan ja reagoimiseen jne.... eli aktivoituu se Jeesuksen opettama lepo ja rauha - aikuisen oikeesti ja sanaton ja sanallinen viestintä on tästä todisteena. Tässä tilanteessa / asemassa ihminen tutkii vain mitä JUMALA on aivoitelut ihmiselle / lajilleen / luomakunnalleen ja itse on vain osanen kokonaisuudesta.
        Ja vielä kerran. Kristus ei ole JUMALA, vaan JUMALA oli Kristuksessa;

        19Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan.

        Markku Lievonen


    • Anonyymi

      Minulle on ainoa helvetti kun joutuu uskovaisten jorinoita todistamaan. Jumalaa ei oikeasti ole, joten myös helvetti on höpinää.
      Helvetti on keksitty, jotta uskovaiset saataisiin pelolla hallittua.

      • Anonyymi

        Sori mutta helvettiä ei vielä ole olemassa. Raamattu kertoo hyvin selvästi, että ns. helvetti tapahtuu vasta pahojen ylösnousemuksen yhteydessä. Eikä se kestä ainiaan vaan päättyy itse kunkin kohdalla heti kun tuli on lihasi loppuun kuluttanut. Eli ei se pikkuhelvetti ole mitenkään niin kova kärsimys, etteikö sitä voisi ottaa vastaan siitä lahjaksi, että saa nyt jo nauttia kaikesta hyvästä, minkä Jumala on luonut.


    • Anonyymi

      Niin onko asiasi siis niin että ensin Syntyi Maa ja sen jälkeen vasta tähdet?
      Mikä imbesilli sä oot?

      Tähdet ovat siis aurinkoja ja ilman aurinkoa ei voi syntyä Maata.
      Menikö tää nyt perille?

      Kaikissa kristinuskoissa kun ihminen kuolee ja sen jälkeen hän joutuu
      ns välitilaan sitten tulee maailmanloppu ja jumala luo kaiken uudestaan.
      Siinä vaiheessa hän valitsee ne jotka pääsevät paratiisiin ja ketkä
      joutuvat helvettiin.

      Mutta helunat ei joudu uskonsa mukaan mihinkään välitilaan?
      Ei vaan he pääsevät suoraan taivaaseen?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5770
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3657
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      224
      1875
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1762
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1212
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1167
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      284
      939
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      937
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      877
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe