Miten selviän erosta, olen ihan murtunut

Anonyymi

Olen keski ikäinen nainen, olin palavasti rakastunut saman ikäiseen mieheen ja meillä oli suhde joka kesti 4v. Mies vaan leikki tunteillani. Toisena päivänä rakasti ja toisena päivänä oli hylkäämässä. Ei ihmisen psyyke kestä sellaista. Lopulta mies jätti tunteettomasti. Olen ihan rikki. Mietin vaan että miten voin enää koskaan uskoa ja luottaa ihmisiin...? Mies vannoit minulle että olen hänelle kaikkein tärkein ihminen ja hän ei koskaan unohda eikä hylkää minua. Miten ne sanat muuttuivatkin täysin tyhjäksi ja merkityksettömäksi? Miten minä voin yhtäkkiä olla pelkkää ilmaa vain? Olo tuntuu sanoin kuvaamattoman paskalle ja huijatulle. En tiedä miten toivun tästä järkytyksestä. Löytyisikö vertaistukea...

16

1221

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllähän tuo tutulta kuulostaa, menneissä suhteissa. Aikani kipuiltuani ymmärsin että olin lähestynyt parisuhdetta väärin ja valinnut vääriä miehiä. Opettelin olemaan itse itseni tärkein ihmissuhde, kunnioittamaan, arvostamaan ja rakastamaan itseäni. Odottamaan ja vaatimaan hyvää kohtelua. Se helpotti. Erokriisi on perseestä, mutta kannattaa yrittää tutkiskella itseään siinä samalla. Anna kaikkien tunteiden tulla ja sitten mennä. Sinä riität ja ansaitset hyvää. Kuukauden päästä on jo helpompi, puolen vuoden kuluttua taas ja vuoden kuluttua paha olo on vain muisto.

    • Anonyymi

      uskon että useinmat miehet ja naiset puhuvat samoin ja itsekin uskoo siihen mitä sanoo.että olet kaikkeni tänään , mutta jotain puuttuu kyllä mies haluisi muuttua mutta omat voimat ei vaan riitä.parenpi jossain vaiheessa semmonen suhde missä raukkautta ja intohimoa vähän. mutta arki toimii. rakkaus kestää vain max1vuotta.

      • Anonyymi

        Valetta.


    • Anonyymi

      Ap vastaa. Jos rakkaus kestää jonkun kirjoittajan mielestä max vuoden, niin mitä järkeä on edes laittaa tunteensa likoon toisen vuoksi kun se päättyy ennemmin tai myöhemmin? Olen huomannut että harvoin rakastavaiset on loppuelämää yhdessä, vaan eroavat ennemmin tai myöhemmin, yleensä tiet erkanee muutamassa vuodessa, kun ei vaan toinen jaksa alkuhuuman jälkeen enää kiinnostaa ja ruoho tuntuu aidan toisella puolella vihreämältä. Miksi nykyään suhteet on kertakäyttö suhteita, miksi ihmiset eivät kestä enää vastoin käymisiä kun nekin kuuluvat elämään?

      • Anonyymi

        Minä taas olen huomannut et sellaiset suhteet ei toimi, missä pelataan ja mollataan toista jatkuvasti. Se tuntuu olevan ongelma et samat säännöt ei koske molempia.
        Myös yhteiset toiveet ja tavoitteet puuttuu. Toisella ehkä erilaiset odotukset kuin toisella.
        Pahinta on kai se jos ei tunne olevansa turvassa omassa kodissaan. Jos toinen luo paineita tyyliin et jos tää ei toimi ni saat lähtee. Jos suhde on pelkkää taistelua syystä tai toisesta, ei se voi kestää.


      • Anonyymi

        Mä luulen että ihmiset menee suhteisiin vääristä syistä. Ei oikein osata olla yksin, otetaan joku "ihan kiva" siihen ja sitten joko ajaudutaan naimisiin ja yhtäkkiä vastaan tuleekin " se oikeampi" tai sitten yhteen mennään vain vetovoiman perusteella( se muuten kestää kovimmillaan sen 1-3 vuotta) tutustumatta toisen luonteeseen.

        Myös ikä vaikuttaa, aivot kehittyy n.25 ikävuoteen saakka, jolloin vasta syy-ja seuraussuhde ymmärretään kunnolla.

        Niin, mun mielestä ihmisen tulisi tuntea itseään, ymmärtää himon ja rakkauden ero, osata olla itsensä kanssa ennenkuin syöksyy suhteeseen hoitamaan omia tai toisen haavoja. Päätöntä sekoilua välillä koko homma, vastuusta kieltäydytään kun ei muka tunteille voi mitään. Kyllä voi. Se vaan vaatii hieman ymmärrystä ja itsekuria.


    • Anonyymi

      Ap. vastaa...Kiva saada keskustelua aikaan näistä parisuhteista.
      Kyllä se kuulostaa kamalalle kun jotkut ihmiset menee yhteen ihan vain kriteerinä että toinen on ihan "kiva kumppani" ,vain sen takia kun on vaikeaa olla yksin.
      Mutta siinä se syy eroihin sitten onkin, kun parit eivät ole toisilleen sielun kumppaneita, ja kun parit eivät ole toisilleen ;se oikea, niin ei siinä ole sitä syvällistä kumppanuutta ja kiintymystä, oikeaa aitoa rakkautta.
      Ajan kuluessa se näkyy välinpitämättömyytenä, haluttomuutena antaa kaikkensa toisen vuoksi, vahva kiintymyksen puute monesti johtaa siihen että katellaan muita tai johtaa jopa uskottomuuteen.
      On se parisuhde elämä vaikeaa. Helpompi olis hommata kissa tai koira kainaloon, niin säästyisi monelta murheelta, tuskalta ja itkulta.

      • Anonyymi

        Särkyneen sydämen kipu on jotain käsittämätöntä. Tiedän, viikko mennyt haukkoessa henkeä. Minutkin jätettiin kuin nalli kalliolle toisen vuoksi. Noin vain.
        Olen vieläkin aivan pöllämystynyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Särkyneen sydämen kipu on jotain käsittämätöntä. Tiedän, viikko mennyt haukkoessa henkeä. Minutkin jätettiin kuin nalli kalliolle toisen vuoksi. Noin vain.
        Olen vieläkin aivan pöllämystynyt.

        Minä löysin uuden tien lukemalla teologiaa, ortodoksien. Ihan teoriaa, käytännön asioihin en osallistu.

        Olen vetäytynyt hiljausuuteen, henkiset asiat kiinnostaa joita luen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Särkyneen sydämen kipu on jotain käsittämätöntä. Tiedän, viikko mennyt haukkoessa henkeä. Minutkin jätettiin kuin nalli kalliolle toisen vuoksi. Noin vain.
        Olen vieläkin aivan pöllämystynyt.

        Sama täällä. Mut jätettiin reilu 4kk sitten ja, vieläkin SATTUU...... 6.v kaivosta alas.....


    • Anonyymi

      No täällä toinen keskari nainen. Mulla 24 vuoden avoliitto ja yhtäkkiä ukko vaan häipyi. Ette usko mutta siisntodella vaan häipyi. Kohta mennyt vuosi ja nyt tämä eka kesä ollut kaikist pahin, meillä alkoi vaan yksi nainen pommittaan miestä viesteillä ensin jossa kehui ukon maasta taivaaseen, sellainen 60 v. Nainen ja eihän tää ukko sellaista kestänyt vaan anto viedä itteesä kuin pässiä narussa.
      Mun elämä muuttui ihan täysin. Harrastettiin paljon tiettyjä juttuja, ukon mukana lähti harrastusvälineet, mahdollisuudet moneen asiaan ja tilalle tuli melkonen yksinäisyys ja turhautuminen. En olis missään nimessä halunnut erota, minusta on puolet poissa. Missään tapauksessa en halua uutta ukkoa ja oksettaak8n sellaisen ajattelu. Tää oli ainoa ja luulin että ollaan hautaan asti kimpassa.
      Elämästä meni maku.

    • Anonyymi

      Mä kysyn aloittajalta, minkä takia -sinä- olit yhdessä peräti -4 vuotta - sellasen ihmisen kanssa joka, joka toinen päivä sanoi rakastavansa sua maasta taivaaseen - ja joka toinen päivä halusi erota?

      Miks sä ulkoistit sun elämäsi laadun tollasen huithapeli tuuliviirin käsiin?
      Neljä (4) vuotta on helkkarin pitkä aika sietää tollasta käytöstä!

      Eiks sulla ollut mitään vastuuta sun omasta hyvästä olosta ja teidän yhteiselämän laadusta?

      Sitten tähän ikuisuusasiaan; jokaisen meistä pitäis muistaa olevansa yksilö, vaikka on parisuhteessa. Ei kannata elää täyssymbioosissa vaikka olis kuinka kiva ja vakaa liitto. Pitäis tajuta tää, joskus tulee se päivä ettei sitä toista siinä vierellä oo. Pitäisi olla niitä omiakin ystäviä, tekemistä jne. Ei kannata laskee koko elämäänsä sen toisen varaan, siihen että siinä se puoliso kököttää vierellä hautaan saakka.
      Fakta kuiteski on se, että jompi kumpi teistä lähtee ekaks. Iskee joku sairaus jonka takia joudutte erilleen, kuolema korjaa, tai arkisemmin, tulee se ero syystä tai toisesta. Tähän varautuminen ei oo turhaa pelkoo vaan yksinkertaisesti realismia.
      Harva on niin onnekas ett kuolee samaan aikaan puolisonsa kanssa.

      • Anonyymi

        Mies kuulostaa persoonallisuus häiriöiseltä tuuliviiriltä.


    • Anonyymi

      Tällaisia möllejä on olemassa. Monen kohdalle sattunut. Nämä henkilöt ovat aikuisiälläkin keskenkasvuisia paskiaisia.

      • Anonyymi

        Tuuliviirit kuvittelee kelpaavansa kelle vaan ja uhuttelevat,et toinen alistuu. Kun ikää tulee jäävät kuin nalli kalliolle. Älä pitkään sure, itsellä samaa kokemusta. Lopulta oli suuri helpotus kun se piina loppui.


    • Anonyymi

      Tuttu tunne.... itse olen juuri reilu 4kk sitten jätetty ja petetty koko elämä palasina mies 17v nuorempi kun minä, mutta sehän on vaan numeroita annoin koko elämäni, mutta hän otti ja petti 6kk sitten ja tuli luokseni viel puolex vuodeksi eteenpäin sitten vaan kylmästi lähti pois ja hetimiten toinen nainen sylissä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      43
      8095
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      83
      4686
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      68
      3422
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2206
    5. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1729
    6. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1707
    7. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      17
      1656
    8. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      359
      1553
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      64
      1233
    10. Nuorisojoukko ryösti merkkikengät teinipojan jalasta Helsingin Itäkeskuksessa.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010709501.html Muun muassa näidenkin rikosten huomattavan suurista kasvamismääristä vi
      Maailman menoa
      279
      1128
    Aihe