Erityisen vaikea elämä kaikessa yksinäisyydessä

Anonyymi

Ei vain se, että on niin yksin ja kauan, vaan että elämässä on ollut lisäksi poikkeuksellisen paljon vaikeuksia, joiden kanssa on jäänyt ihan liian yksin.
Haluaisi ystävän, jolle voisin jakaa kaiken sen pahan ilman pelkoa siitä, että toinen hylkäisi, vaan päinvastoin; että se vain lujittaisi ystävyyttä ja toinen voisi olla samalla tavoin jakaa avoimesti omasta elämästään.
Kaikkea ei tarvitse vuotaa kerralla tai jatkuvastikaan, eikä kaikkiin asioihin tarvitse palata uudelleen; tärkeää jo se jakaminen, että toinen tietää mitä elämässä on ollut.
Kannatan pyrkimystä yhteisestä ajasta nauttimiseen positiivisessa hengessä, mutta vaikeistakin asioista voi puhua silloin, kun kokee tärkeäksi puhua. Itseä ei mitenkään häiritse negatiivisista asioista puhuminen toisenkaan puolelta, kunhan ne eivät ole pääosassa, paitsi tiettyihin aikoihin toki voivat ollakin.
Onhan niitä psykologeja ja terapeutteja, mutta ystävän tuki ja koko ystävän olemassaolo on ihan toinen asia.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      On todella paljon vaadittu ystävältä että hän jaksaisi terapeuttina olon. Varsinkin jos kys. henkilöllä on itsellä henkisiä taakkoja. Kyllä näitten purkaminen kuuluu ammattihenkilön tehtäviin.
      Ihminen jolla ennestään vaikeaa, ahdistuu entisestään toisen ahdistuksesta. Niin se ikävä kyllä on.
      Ystävä on todella arvokas ja hieno asia. Voisiko kuitenkin ajatella että sen ystävän kanssa katsottaisiin eteenpäin, ei vellottaisi vanhoja vaan jätetttäisiin se terapiaan jos niitä nyt ylipäätään on tarpeen velloa. Ystävän kanssa elettäisiin normaalia arkea iloineen ja suruineen, pidettäisiin hauskaakin ja nautittaisiin kaikesta siitä hyvästä mitä elämässä on vaikka sitä ei napaansa tuijottaessa huomaa eikä näe.
      Joten jos sinulla on vaikeaa, hae apu ammattihenkilöltä joka pystyy näkemään ongelmasi sivusta ja omaa ammatillisen etäisyyden niihin. Ystävän kuormittaminen kaikenlaisella raskaalla ja ikävällä on väärin. Normaaleja arjen murheita totta kai voi purkaa ja miettiä yhdessä ja sitä vartenhan ystävät onkin että kaiken voi jakaa. Ei kuitenkaan pidä alkaa pitämään ystävää terapeuttina ja edellyttää häntä kuulemaan raskaita asioita joita hän ei pysty käsittelemään. Harva ystävä sitä jaksaa. Tai päinvastoin, oma psyykesi tuskin kestää sitä kuormaa jota haavoittunut ihminen päällesi kaataisi.

      • Anonyymi

        En tarkoittanut asiaa käsittämälläsi tavalla, vaan kuten kirjoitin:

        ”Kaikkea ei tarvitse vuotaa kerralla tai jatkuvastikaan, eikä kaikkiin asioihin tarvitse palata uudelleen; tärkeää jo se jakaminen, että toinen tietää mitä elämässä on ollut. ”

        ja

        ”Kannatan pyrkimystä YHTEISESTÄ AJASTA NAUTTIMISEEN POSITIIVISESSA HENGESSÄ, mutta vaikeistakin asioista VOI puhua silloin, KUN kokee tärkeäksi puhua. Itseä ei mitenkään häiritse negatiivisista asioista puhuminen toisenkaan puolelta, KUNHAN ne EIVÄT OLE PÄÄOSASSA, paitsi tiettyihin aikoihin toki voivat ollakin.”


        En ole puhunut terapeuttina, vaan ihan ystävänä olosta.
        Terapeutti tai psykologi ei korvaa tietenkään sitä, että saa ystävän kanssa jakaa asioita.
        On monilla muillakin sydänystäviä, jotka tietävät hyvinkin paljon näiden elämästä.
        Mistään kuormittamisesta en ole kirjoittanut, vaan ihan päinvastoin tarkoitin, kuten tekstistä helposti ilmenee.

        Jotkut ovat kirjoittaneet elämänkertojakin, joissa monet kärsimykset osana myöskin mukana. Niitäkin ihmiset lukee, heidän ystävänsäkin. Ja yleisöillekin jotkut ihmiset kertoo elämästään kärsimyksineen. Ei se ole sen kummempaa.
        On toki ihmisiä, jotka kestävät huonommin negatiivisia asioita ja osa korostaa hauskanpitoa. Itse en lukeudu sellaisiin, vaan syvällisenä ihmisenä kaipaankin sitä, että ilojen ja neutraalien arjen asioiden lisäksi voi jakaa ajatuksia myös vakavemmista asioista ja tuen mielelläni toista tarpeen tullen. Mielestäni se on tärkeä osa ihmisyyttä. Olen ottanut muutenkin selvää hyvinkin ikävistä asioista maailmasta, jotta tiedostaisin mitä on olemassa ja miten asiat todellisuudessa toimii mielikuvien ja tiedostamattomuuden sijaan. Vaikka olen keskimääräistä herkempi, olen kestänyt ne rankat yksityiskohtaiset tiedot asioista hyvin, eikä minulla ole myöskään ongelmaa kuulla toisen ihmisen menneisyyden ikävistä puolista ja tukeakin tarvittaessa. Kaikki menneisyydestä kertominen ei vaadi tukemista. Mielelläni tiedän ystäväni historiasta. Luottamus ja asioiden jakaminen lähentää ja sen myötä saa tuntea toisen paremmin, syvällisemmin. Olisi ihana vähintäänkin yksi sellainen sydänystävä, joka tietää itsestä keskimääräistä enemmän ja jolle voi kertoa lähes kaikki. Kaikkien ei tarvitse sellaisia olla, eikä se onnistuisikaan.. Eihän sitä kokisi niin tarpeelliseksi ja jaksaisikaan kaikille kaikkea jakaa, vaan sopivissa tilanteissa jotakin ja ottaen huomioon toinen, millainen hän on ja mitä/mikä määrä on sopivaa jakaa.


    • Anonyymi

      Olisikin jokin ystävä kenen kanssa voisi tavata säännöllisesti esim 1 kerta/vko, olisi
      jotain jota voisi odottaa, nyt ei ole mitään odotettavaa edes tulevaisuudelta kun jatkuvaa yksin olemista ja kaupan kassa ainut ihmiskontakti päivässä.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4813
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      96
      4583
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      620
      4194
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3167
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2701
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2213
    7. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      222
      2172
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      347
      2163
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      31
      1797
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1512
    Aihe