Silmälasit; synsam vs silmäasema

Anonyymi

Hei
Hakusessa uudet silmälasit. Kovin synsamilla ja sieltä tarjottiin sellaista sopimusta kahdeksi vuodeksi. Onko kellään kokemuksia tästä? Hinnaksi tuli noin 25e/kk kolmet lasit(2 silmälasit ja yhdet aurinkolasit). Yhteensä siis reipas 600e/2 vuotta. Kotona pieniä lapsia niin olisi kiva jos olisi ns. varalasit jos menee rikki. En siis voi olla ilman laseja. Toisaalta taas ne lasit ei ole omat vaan vuokralla. Puhdistustuotteet kuuluu hintaan sekä tarvittaessa uudet linssit.

Silmäasemalla edukkaimmillaan lasit 258e. Eli perjaatteessa kahdet tulis halvemmaksi kuin tuo synsamin tarjous. Mutta en saa uusia linssejä jos näkö huononee. Imetän niin näkö saattaa vielä muuttua.

Mikähän olisi järkevää?

9

5423

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hei!
      Minullekin saivat ylipuhuttua kolmet lasit, moniteho lukulasit 27€/kk, moniteholasit autoiluun ja mittarien katseluun 12€/kk ja aurinkolasit 13€/kk, yht. 52€/kk, tästä -20% alennus, joten vuokrahinta kolmille (hyville) laseille on 41,60€/kk. Nämä tekevät 1248€/24kk. Haluan lasit vuokra-ajan jälkeen omikseni. En heti tajunnut, että vuokraamalla ne eivät siirry suoraan omistukseeni, vaan lunastushinta kahden vuoden jälkeen on 13 kuukauden vuokra 13*41,60 = 540,80€. Jos jatkan sopimusta vielä kolmannen vuoden, se maksaa 12*41,60 = 499,20€, jonka jälkeen lunastushinta on yhden kk:n vuokran hinta 41,60€. Näin ollen kolmien silmälasien hinnaksi tulee 37*41,60 = 1539,20€.

      Suoralla ostolla nämä kolmet lasit maksavat Synsamilla (lukulasit ajolasit aurinkolasit) 860 285 = 1145€, koska 394,20€ maksavat ajolasit saa ”Ota kahdet maksa yhdet” -tarjouksessa ilmaiseksi.

      Kolmannen vuoden 1 kk vuokria ja kokonaishintaa ei minulle heti selkeästi kerrottu, joten koin, että tässä oli aika vahvasti vedätyksen makua. Sen sijaan minulle kerrottiin monipuolisesti, mitä etuja 2-3 vuoden sopimuksesta olisi: näöntarkastukset Synsamin optikolla, yhdet lasit voi sopimusaikana vaihtaa, jos näkö muuttuu (sopimuspaperista: kerran vuodessa), sekä puhdistusvälineet ja -aineet sekä rikkoutumisen varalta on täysvakuutus. Yleisistä sopimusehdoista en saanut tietoa, niihin vain viitattiin.

      Hieman epäilyttää tällainen 'osamaksulla' ostaminen, koska lisäkuluja voi tulla esim. jos maksuja hoitaa rahoitusyhtiö. Synsam tuntuu pyrkivän jatkuvaan sopimukseen, jolloin kuukausimaksu riittää pitämään sopimuksen yllä vuodesta toiseen. Mutta velkasaldo saattaa muuttua, kun laseja välillä vaihdellaan tai jos velan korko muuttuu huomaamatta. Näitä kannattaa kysyä liikkeestä ennen kuin päättää hyväksyä sopimuksen.

      Päätin sitten peruuttaa vuokrasopimuksen/osamaksuoston 14 vrk:n sisällä. Ilmoitin Synsam-liikkeelle silmälasibudjettini, esim. 500€ ja että haluan käyttää tarjouksen "kahdet lasit yhden parin hinnalla". Aurinkolasit vahvuuksilla kannattaa ostaa siten, että ottaa toiset ilmaiseksi jollekin toiselle (tai itselle erimalliset).

    • Anonyymi

      Synsam on huijarifirma. Valehtelevat päin naamaa saadakseen asiakkaan loukkuun. Välttäkää.

    • Anonyymi

      Synsamilta yritettiin puhua tämmöinen kytkykauppa mullekin ihan väkisin alkukesästä, en suostunut koska haluan lasit heti omakseni enkä vuokralaseja halua käyttää kahta vuotta, samaan pakettiin tuli näiden 2- tehojen lisäksi aurinkolasit vahvuuksillani, mitä en vieläkään ole saanut, ekan kerran toimitus oli mystisesti hävinnyt johonki helv.. kuuseen, laittoivat kolmisen viikkoa sitten uuden tilauksen. Ei ole vielä sitäkään kuulunut.. pitää taas alkaa kyselemään.. Vähän outoa ..

    • Anonyymi

      Synsamilta ei kannata ostaa eikä muutoinkaan hankkia mitään. Omat ostamani lasit olivat käyttökelvottomat korjauksista huolimatta. Kalliit lasit, jotka jäivät käyttämättä. Kova lasku opetuksesta että kyseistä liikettä kannattaa välttää.

    • Anonyymi

      Synsam toimitti täysin väärät lasit, väärillä ohennuksilla. Linssit epätasaisesti aseteltuna. Ensimmäinen ja viimeinen kerta Synsamilla.

    • Anonyymi

      Sain silmäasemalta kans huonot. Myyjä osasi kysyttäessä kertoa et tämä yritys teettää lasit Thaimaassa.

    • Anonyymi

      Ostin silmäasemalta kalleimman luokan lasit. Ihan surkeat. Nissenin halpiksetkin oli ollu paremmat.

    • Anonyymi

      Minulle sanottiin silmäasemalla että linssit hiotaan ja asennetaan paikoilleen suomessa ja virossa.Toimitusaika noin 3 viikkoa,voi tulla nopeamminkin,
      riippuu sen hetkisestä työtilanteesta.

    • Anonyymi

      Minä ostin yhdet tasokkaat silmälasit yksityiseltä optikolta. Maksoin 1200 €, mutta lasit ovat hyvät!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5100
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      16
      2357
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1867
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1568
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1195
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1187
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe