Jos hyvää oloa haluaa,pitää syödä paljon proteenia,sitä ei saa tarpeeksi aivan normaalista ruokavaliosta.esim 150g lihaa ja lasi maitoa.esim muutamasta lihapullasta saa aivan mitättömän pienen määrän proteenia.Lihaa ei saa syödä muutenkaan liikaa koska se on huono suoliston toiminnalle ja siitä tulee suolistosyöpä liikaa käytettynä, se on muutenkin liian raskasta ruokaa jossa on liikaa kaloreita.
Itse olen syönyt nyt päivässä vähintään 5 kananmunaa ja lisäksi kananmunanvalkuaista jota olen lisännyt tuorepuuroon ja tavalliseen puuroon,ja erillaisia siemeniä ja pähkinöitä josta tulee hyvin omega 3 rasvaa
Kananmuna on kaikista terveellisin ruoka mitä on olemassa ,ja kananmunan valkuaista saa syödä rajattomasti.
Mitään proteenijuomia ei kannata käyttää, kaikki proteenit kannattaa ottaa luonnonmukaisista lähteistä.
Entiset proteeniarvot olivat jotain 80-100g päivässä ja nyt ne on ehkä 200g
https://munax.fi/munamestari/tietoa-munista
Proteenia ja hyvää oloa
74
171
Vastaukset
- Anonyymi
Rasvainen kala on yksi hyvä proteenin ja omega 3 lähde.Ravintorasvat tuhoontuu suurimmaksi osaksi kuumennuksessa,joten lohi kanattaa syödä suuremmaksi osaksi suolakalana,ja keitoissakin.
- Anonyymi
Kalaa en ole aikaisemmin käyttänyt,kun olen olen ajatellut että se on liian kallista.Ei se kuitenkaan niin kallista,makkaran kilohintakin on juuri sama kuin norjalaisella merilohella .Ruodosta tulee sitten hyvä kalakeitto ja syö loput suolakalana ohrarieskan päällä.Kalan ravintoarvot on ainakin miljoona kertaa paremmat kuin makkarassa
Olen sitä muutama vuosi sitten kylmäsavustanut itse,luovuin siitä koska määrät on kuitenkin niin pieniä mitä sitä syö että mielummin ostaa kaupasta valmiina.
Mielestäni tavallinen suolattu lohikin maistuu oikein hyvin,ei sen tarvitse olla kylmäsavustettua.
https://www.youtube.com/watch?v=b07pTy8DOf4 lohen kylmäsavustus,sen saa pelaamaan kun ottaa jääkaapin oven alalaidasta n 10 tiivistettä pois ja ylälaidasta saman.
Alareijästä ilma menee sisään ja yläreiästä savu poistuu.
Savustuksessa lämpötila pitää olla hieman viileä.Talvella kaappi ei tarvitse olla päällä ollenkaan - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kalaa en ole aikaisemmin käyttänyt,kun olen olen ajatellut että se on liian kallista.Ei se kuitenkaan niin kallista,makkaran kilohintakin on juuri sama kuin norjalaisella merilohella .Ruodosta tulee sitten hyvä kalakeitto ja syö loput suolakalana ohrarieskan päällä.Kalan ravintoarvot on ainakin miljoona kertaa paremmat kuin makkarassa
Olen sitä muutama vuosi sitten kylmäsavustanut itse,luovuin siitä koska määrät on kuitenkin niin pieniä mitä sitä syö että mielummin ostaa kaupasta valmiina.
Mielestäni tavallinen suolattu lohikin maistuu oikein hyvin,ei sen tarvitse olla kylmäsavustettua.
https://www.youtube.com/watch?v=b07pTy8DOf4 lohen kylmäsavustus,sen saa pelaamaan kun ottaa jääkaapin oven alalaidasta n 10 tiivistettä pois ja ylälaidasta saman.
Alareijästä ilma menee sisään ja yläreiästä savu poistuu.
Savustuksessa lämpötila pitää olla hieman viileä.Talvella kaappi ei tarvitse olla päällä ollenkaanSe joka sanoo että terveellinen ruoka on pahaa on kyllä ihan väärässä tässä asiassa.
Söin nyt 2 palaa ohrarieskaa leivän päälle oliviölyä ja suolattua lohta.Sitten tuorepuuroa.Tuorepuurokin mitä olen tehnyt on aivan kuin jugurttia se on vain ravintoarvoiltaan kymmeniä kertoja ravinnollisempa.
Kalakeittoonkin sain puolet lisää makua lisäämällä siihen aikaisemmin tehtyä kasvissosetta. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kalaa en ole aikaisemmin käyttänyt,kun olen olen ajatellut että se on liian kallista.Ei se kuitenkaan niin kallista,makkaran kilohintakin on juuri sama kuin norjalaisella merilohella .Ruodosta tulee sitten hyvä kalakeitto ja syö loput suolakalana ohrarieskan päällä.Kalan ravintoarvot on ainakin miljoona kertaa paremmat kuin makkarassa
Olen sitä muutama vuosi sitten kylmäsavustanut itse,luovuin siitä koska määrät on kuitenkin niin pieniä mitä sitä syö että mielummin ostaa kaupasta valmiina.
Mielestäni tavallinen suolattu lohikin maistuu oikein hyvin,ei sen tarvitse olla kylmäsavustettua.
https://www.youtube.com/watch?v=b07pTy8DOf4 lohen kylmäsavustus,sen saa pelaamaan kun ottaa jääkaapin oven alalaidasta n 10 tiivistettä pois ja ylälaidasta saman.
Alareijästä ilma menee sisään ja yläreiästä savu poistuu.
Savustuksessa lämpötila pitää olla hieman viileä.Talvella kaappi ei tarvitse olla päällä ollenkaanSavustamisen ja suolaaminen ovat haitallisia terveydelle.
Itsellä ainakin kokonaisen kalan ostaminen tulee kalliiksi, koska en osaa jakaa kalaa viidelle eri päivälle.
Pakastetut silakkafileet maksavat S-Marketissa vain 2,20 €/300 g:n pussi. Niitä sopiikin syödä sitten koko pakkaus.
Olen pikku hiljaa alkanut tottua härkäpapuihin. Liotan n. 180 g papuja (vastaa n. 50 g:aa proteiinia) vedessä yön yli ja keitän sitten puoli tuntia. Päiväannoksen hinnaksi tulee 1,03 €. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Savustamisen ja suolaaminen ovat haitallisia terveydelle.
Itsellä ainakin kokonaisen kalan ostaminen tulee kalliiksi, koska en osaa jakaa kalaa viidelle eri päivälle.
Pakastetut silakkafileet maksavat S-Marketissa vain 2,20 €/300 g:n pussi. Niitä sopiikin syödä sitten koko pakkaus.
Olen pikku hiljaa alkanut tottua härkäpapuihin. Liotan n. 180 g papuja (vastaa n. 50 g:aa proteiinia) vedessä yön yli ja keitän sitten puoli tuntia. Päiväannoksen hinnaksi tulee 1,03 €.Kannatta ottaa proteeniit kaikista eri lähteistä,kasvis ja eläinperäisistä,silloin voi olla varma että mitään puutoksia ei tule.Kohtuullinen suolan käyttö on vain terveellistä ja savustaminen luonnonmukainen lihan kypsentämismenetelmä,sillä saa jopa silakat maistumaan herkulliselta.Täytyy alkaa harrastamaan itsekkin kalan savustamista veljeni kesämökillä.Ehkä hommaan vielä kylmäsavustukseenkin vanhan jääkaapin,niitä saa tori,fi kympillä.
- Anonyymi
Kuinka paljon on riittävästi?
1985 tuli joidenkin tutkimusten läpikäynnin jälkeen siihen tulokseen että proteiinin tarve on keskimäärin 0,61gr/kg/päivä. Huomaa että tämä on keskiarvo terveille ihmisille, ei heille jotka menettävät lihasmassaa tai ovat muuten sairaita.
Kansainvälinen ryhmä suositteli terveille ihmisille noin 0,6gr/kg/päivä. Taatakseen sen että kaikki kaisivat tarpeeksi proteiinia lisättiin määrään vakiopoikkeaman mukainen 25% joten suositus pyöristettiin 0,8gr/kg/päivä. Tämä määrä on korkea suositus.
Miehelle joka painaa 70kg tarkoittaa suositus 52,5gr/päivä. Muista että tämä koskee terveitä aikuisia joilla paino on asettunut normaalitasolle. Päivän “proteiinin kulutuksen” peittämiseksi hän tarvitsee 42gr/päivä eli 0,6 gr/kg/päivä.
Jos haluat pudottaa painoasi niin sinun tulee syödä vähemmän proteiinia niin että kehosi voi pilkkoa vähemmän.- Anonyymi
Jutut olisi paljon uskottavampia jos edes yksiköt olisi oikein.
gr tarkoitaa graania, joka on noin 50 milligrammaa.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Graani - Anonyymi
Kokemukseni mukaan niin pieni määrä EI RIITÄ nyt on energinen ja hyvä olo kun proteenit on ollut isommat proteeniarvot
Liikuntaa harrastamattomankin tarve on oikeasti 1,5g painokiloa kohden
Tämän ohjeen mukaan reenaajalla se olisi 1,4g-1,8g
https://roinanen.com/treeni/proteiinin-tarve/
- Anonyymi
Hyvä avaus.
Proteiini on laihduttajalle ykkösjuttu, sillä se pitää kropan kunnossa ja parhaiten nälkää poissa.
Kaikki proteiinit ovat laihduttajalle hyviä, mutta paras kokonaislähde on kasvisproteiinit, kuten palkokasvit, niiden sisältämien kuitujen ja suojaravinteiden vuoksi. Proteiinin imeytyminen ei ole kuitenkaan täydellistä.
Jos kananmuna sopii kolesterolin puolesta, kananmuna ja sen valkuainen ovat ihmiselle täydelliset proteiinin ja suojaravinteiden osalta.
Kala puolestaan on hyvä niiden sisältämien rasvojen vuoksi, jonka jälkeen listassa on valkoinen liha ja maitoproteiini eli kana ja kalkkuna sekä vaikkapa raejuusto. Vaikka punaisen lihan proteiini onkin korkealaatuista ja siitä saa B-sarjan vitamiineja ja rautaa, sen käyttöä tulisi rajoittaa syöpäriskin ja liiallisen hemiraudan vuoksi. Rasvojen laadun puolesta vähärasvainen possu on jonkin verran parempi valinta kuin naudanliha.
Tavikselle hyvä muistisääntö on saada yksi gramma proteiinia jokaista terveellisen painon painokiloa kohti vuorokaudessa (esim. 70 kiloa painoa vastaa 70 g/vrk proteiinia). Laihduttajan tulisi mielellään nauttia enemmän eli jopa tuplasti ja siten kaksi grammaa proteiinia vuorokaudessa painokiloa kohti. Tuota määrää ei ole syytä ylittää, vaikkakin turvallisena rajana on pidetty 2,5 - 3,0 grammaa proteiinia per terveellisen painon painokilo. Liika proteiini rasittaa erityisesti munuaisia.Minulla tuottaa ongelmia syödä edes 100 g proteiinia päivässä. Pakko siis syödä rahkaa, raejuustoa ja proteiinijauhetta.
Kalan käyttöä voisi kyllä lisätä. Graavilohta voisi syödä oikein hyvin leivän päällä.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Minulla tuottaa ongelmia syödä edes 100 g proteiinia päivässä. Pakko siis syödä rahkaa, raejuustoa ja proteiinijauhetta.
Kalan käyttöä voisi kyllä lisätä. Graavilohta voisi syödä oikein hyvin leivän päällä.Ei sinulla pitäisi olla mitään ongelmaa, jos painosi laskee etkä tunne nälkää! 100 grammaa päivässä proteiinia on hyvä määrä, ja saa siis olla huomattavasti vähemmänkin. Kalan käytön lisääminen taitaisi sopia meille kaikille, siis ihan kaikille ellei ole allergiaa.
Mutta jos laihdutuksen aloittaneella on aina nälkä, pitää lisätä juuri proteiinin määrää ja kuitupitoisia kasviksia sekä maltilla kokojyväviljaa. Nälkä tappaa tahdon! Anonyymi kirjoitti:
Ei sinulla pitäisi olla mitään ongelmaa, jos painosi laskee etkä tunne nälkää! 100 grammaa päivässä proteiinia on hyvä määrä, ja saa siis olla huomattavasti vähemmänkin. Kalan käytön lisääminen taitaisi sopia meille kaikille, siis ihan kaikille ellei ole allergiaa.
Mutta jos laihdutuksen aloittaneella on aina nälkä, pitää lisätä juuri proteiinin määrää ja kuitupitoisia kasviksia sekä maltilla kokojyväviljaa. Nälkä tappaa tahdon!Joo. Täytyy tänään ostaa Lidlistä isompi määrä raejuustoa kun kohta alkaa olla kämpillä sen verran keittiökamaa että voi syödä täällä.
Taidan syödä pari lohifilettä leivän päällä kun lähellä on hiukan parempi kauppa.- Anonyymi
"jokaista terveellisen painon painokiloa kohti vuorokaudessa"
WHO (World Health Organization) suosittaa dokumentissaan 'Protein and amino acid requirements in human nutrition' ISBN: 92 4 120935 6 (WHO Technical Report Series 935) varsin tarkasti miten ja mitä on tutkittu ja kuinka ovat päätyneet suositukseen: " yli 18 vuotialle proteiineja 0.66 g/kehonpainokilo/vrk".
Tietääkseni minkään maan terveysviranomaiset eivät käytä käsitettä "terveeellinen paino" tai mitään siihen vastaavaa, vaan suositus on per kehonpainokilo (eli se numeerinen arvo joka osoittaa kehon sen hetkisen painon kilogrammoina), näin suosittaa WHO:n lisäksi m.m. USA, UK, Suomi.
Personal gainerereiden, ravitsemusteletappien y.m.s. "työtä" tietenkin auttaa jos voivat pitää asiakkaitaan proteiinipuutoksella, jokin itsekeksityn käsitteen avulla kuten "terveeellinen paino", mutta se tapahtuu asiakkaan terveyden kustannuksella. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"jokaista terveellisen painon painokiloa kohti vuorokaudessa"
WHO (World Health Organization) suosittaa dokumentissaan 'Protein and amino acid requirements in human nutrition' ISBN: 92 4 120935 6 (WHO Technical Report Series 935) varsin tarkasti miten ja mitä on tutkittu ja kuinka ovat päätyneet suositukseen: " yli 18 vuotialle proteiineja 0.66 g/kehonpainokilo/vrk".
Tietääkseni minkään maan terveysviranomaiset eivät käytä käsitettä "terveeellinen paino" tai mitään siihen vastaavaa, vaan suositus on per kehonpainokilo (eli se numeerinen arvo joka osoittaa kehon sen hetkisen painon kilogrammoina), näin suosittaa WHO:n lisäksi m.m. USA, UK, Suomi.
Personal gainerereiden, ravitsemusteletappien y.m.s. "työtä" tietenkin auttaa jos voivat pitää asiakkaitaan proteiinipuutoksella, jokin itsekeksityn käsitteen avulla kuten "terveeellinen paino", mutta se tapahtuu asiakkaan terveyden kustannuksella.»Tietääkseni minkään maan terveysviranomaiset eivät käytä käsitettä "terveeellinen paino" tai mitään siihen vastaavaa, vaan suositus on per kehonpainokilo (eli se numeerinen arvo joka osoittaa kehon sen hetkisen painon kilogrammoina), näin suosittaa WHO:n lisäksi m.m. USA, UK, Suomi.»
Käyvän hoidon sivulla »Proteiinin tarve painonhallinnassa» puhutaan kyllä mukautetusta painosta, jossa otetaan huomioon ihannepaino ja 25 prosenttia ylipainosta.
Artikkelin kirjoittanut Anna-Maria Teeriniemi ei ole kylläkään »viranomainen», vaan Kuopion yliopistollisessa sairaalassa työskentelevä lihavuuden hoitoon erikoistunut ravitsemusterapeutti, - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Joo. Täytyy tänään ostaa Lidlistä isompi määrä raejuustoa kun kohta alkaa olla kämpillä sen verran keittiökamaa että voi syödä täällä.
Taidan syödä pari lohifilettä leivän päällä kun lähellä on hiukan parempi kauppa.Selvästi kaipaat nyt lohta hernekeittopurkkien rinnalle. Ennen olisit samassa tilanteessa syönyt ehkä kunnon pizzan.
Anonyymi kirjoitti:
Selvästi kaipaat nyt lohta hernekeittopurkkien rinnalle. Ennen olisit samassa tilanteessa syönyt ehkä kunnon pizzan.
Syön kyllä lohta säännöllisesti. Duunukämpällä on ollut vain kasari ja yksi lusikka niin lohta on aika vaikea fileerata ja D-fileerattu on aika kallista. Kustannustehokkainta on ostaa A-fileerattua ja putsata se.
Keittojen syönti kyllä jatkuu. Tuon mökiltä isomman kattilan ja teen kanakeittoa 5 l silloin tällöin.
Juu, ennen olisin mennyt pitsalle tai kebabille.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Syön kyllä lohta säännöllisesti. Duunukämpällä on ollut vain kasari ja yksi lusikka niin lohta on aika vaikea fileerata ja D-fileerattu on aika kallista. Kustannustehokkainta on ostaa A-fileerattua ja putsata se.
Keittojen syönti kyllä jatkuu. Tuon mökiltä isomman kattilan ja teen kanakeittoa 5 l silloin tällöin.
Juu, ennen olisin mennyt pitsalle tai kebabille.Ei A-leikattua lohifilettä tarvitse putsata, siinähän on kaikki arvokkaimmat osat tallella.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Syön kyllä lohta säännöllisesti. Duunukämpällä on ollut vain kasari ja yksi lusikka niin lohta on aika vaikea fileerata ja D-fileerattu on aika kallista. Kustannustehokkainta on ostaa A-fileerattua ja putsata se.
Keittojen syönti kyllä jatkuu. Tuon mökiltä isomman kattilan ja teen kanakeittoa 5 l silloin tällöin.
Juu, ennen olisin mennyt pitsalle tai kebabille.Ei A-leikattua lohifilettä tarvitse putsata, siinähän on kaikki terveydsellisesti arvokkaimmat osat tallella.
Anonyymi kirjoitti:
Ei A-leikattua lohifilettä tarvitse putsata, siinähän on kaikki arvokkaimmat osat tallella.
Ruodot ja maharasva eivät kyllä paranna graavikalaa. Hyvää kyllä lohikeitossa.
- Anonyymi
Sain alunpitäen vääristyneen käsityksen proteenin käytöstä eräältä bobarilta,hän sanoi että proteenia saa nykyään niin monista eri lähteistä,että siitä ei ole pulaa.
Niinhän se on bodareilla jotka käyttävä suuria määriä kaikenlaisia proteenilisiä,ja ruuassakin on paljon proteenia.
Tilanne on AIVAN TOINEN tavallisilla ihmisillä ,jotka eivät käy kuntosalissa,eivätkä käytä mitään proteenilisiä,ja joilla kaikki proteeni tulee luonnollisista lähteistä.
Silloin kun lisää proteenin saantiaan täytyy vähentää enimmäkseen hiilihydraatteja ja rasva saa pysyä samassa.
Täytyy laskea ravintoarvot vähän myöhemmin tarkemmin kun nyt on sitä HYVÄÄ OLOA. En käytä mitään lisäravinteita,enkä tule koskaan käyttämäänkään,koska lisäravinteet tehdään luonnontuotteista. - Anonyymi
Toistuva asia. Proteiinia g / painokilo!
Mikä painokilo? Jos sama henkilö painaa 70kg ja rasva % on alhainen tai saman henkilön paino runsaamman rasvan kera on 100kg niin onko tuo proteiinin tarve todella laskettava myös tuon läskisemmän painon mukaan?
Ei mahdu kaaliini!- Anonyymi
kaalissakin on proteiinia
ja sitten se määrä vaihtuu myös sen mukaan paljonko tekee lihastyötä - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
kaalissakin on proteiinia
ja sitten se määrä vaihtuu myös sen mukaan paljonko tekee lihastyötäItse asiassa lihastyö ei kuluta peroteenia vaan ravsaa ja hilihyrtaattia paitsi jos sitä peroteenia on tullut syötyä liikaa jolloin maksa tekee siitä sokuriittia.
- Anonyymi
"Toistuva asia."
Toistuu koska sitä toitotat sitä toitottamasta päästyäsi. Esitä edes yksi merkittävän terveysviranomaisen/tahon (siis ei kaupallisen tahon) suositus jossa on mitään toitottamasi kaltaista.
Sekin olisi mahdollista että lukisit dokumentin: 'protein and amino acid requirements in human nutrition; WHO' joka on PDF tiedosto nimeltään "WHO_TRS_935_eng.pdf", mutta tietenkään et sitä lue, kun sekään ei kaaliisi mahdu. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Itse asiassa lihastyö ei kuluta peroteenia vaan ravsaa ja hilihyrtaattia paitsi jos sitä peroteenia on tullut syötyä liikaa jolloin maksa tekee siitä sokuriittia.
lihastyö tekee vaurioita lihakseen joita sitten aminohapoilla (eli proteiineilla) korjataan
Anonyymi kirjoitti:
lihastyö tekee vaurioita lihakseen joita sitten aminohapoilla (eli proteiineilla) korjataan
Jeps. Treenaus kuluttaa lihaksia. Sen takia käytetään palautusjuomaa joka pysäyttää katabolian.
- Anonyymi
Kananmunissakin on isoja eroja, laadukkaasti tuotettuja luomumunia ei voi verrata tehotuotettuihin kananmuniin.
- Anonyymi
Tuoreessa arvovaltaisessa JAMA Internal Medicine lehdessä (heinäkuu 2020) julkaistiin runsaalla 400 000 hengellä tehty pitkäaikaisseurantatutkimus, jossa osoitettiin, että eläinperäisen proteiinin – erityisesti punaisen lihan ja kananmunien – korvaaminen osittain kasvisperäisellä proteiinilla, kuten leivällä, pastalla ja muilla viljatuotteilla, voi pienentää kokonaiskuolleisuutta ja sydän- ja verisuonitautikuolleisuutta vähintään kymmenellä prosentilla.
Lisäksi ekologiset edut ovat mittavat. Itse syön palkokasveja myös maun takia kun totuin niihin opiskelija-aikoina. Jatkan jauhelihaa usein soijarouheella.
- Anonyymi
mihin ihmeessä normaalikokoinen ihminen tarvitsee 200 grammaa proteiinia päivässä. Siinä on lähemmäs 100 grammaa liikaa. Ylenmääräinen lihansyönti lisää syöpiä ja sairauksia ja lyhentää elinajanodotetta.
- Anonyymi
Normaalikokoinen ei tarvitsekaan! Tavikselle hyvä muistisääntö on yksi gramma proteiinia vuorokaudessa per painokilo, voi olla hieman enemmän tai hieman vähemmän.
Laihduttajalle on eduksi saada jopa 2 grammaa proteiinia vuorokaudessa jokaista terveellisen painon painokiloa kohti. Miksi? Koska se pitää nälkää poissa tehokkaasti. - Anonyymi
"mihin ihmeessä normaalikokoinen ihminen tarvitsee 200 grammaa proteiinia päivässä."
200 kg painoinen ihminen ei ole normaalikokoinen.
"Siinä on lähemmäs 100 grammaa liikaa"
Ei ole, vaan siinä on noin: 200 miinus 1 *kehonpainokilon_lukuarvo grammaa liikaa.
"Ylenmääräinen lihansyönti lisää syöpiä ja sairauksia ja lyhentää elinajanodotetta"
Eläinproteiinien energiataloudellisimpia lähteitä ei ole sellainen liha jonka väitetään aiheuttavan syöpiä tai muita sairauksia, vaan kananmunanvalkuainen (keltuaiset rokeen) sekä tietyt meren herkut.
Alla lista energiataloudellisimmista proteiinien lähteistä, siten että saadaan 25 grammaa proteiinia, tiedot etupäässä finelistä. Terveysviranomaiset kautta maailman ovat hyvin selkeästi samoilla linjoilla siitä, että proteiineja ei tulisi saada enempää kuin 25 g/ateria. Lista on sortattu energiataloudellisuuden mukaan alenevasti:
Aineksen kuvaus: tarvittava aineksen määrä grammoina (ainesmäärästä saatu kCal)
Kananmunan valkuainen, keitetty: satayhdeksänkymmentäviisi (satakuusi)
Kananmunan valkuainen, paistettu ilman rasvaa, suolaton: kaksisataakahdeksan (satakuusi)
Hauki: satakolmekymmentäkaksi (sataseitsemän)
Kuha: satakolmekymmentäneljä (sataseitsemän)
Hoki, hokikala, tuontikala: sataviisikymmentä (satakahdeksan)
Hoki, hokikala, uunissa: satakaksikymmentäkahdeksan (satakahdeksan)
Ahven: satakolmekymmentäkolme (satakymmenen)
Veri: kaksisataayksitoista (satakymmenen)
Tonnikala, vedessä, säilyke: satayksitoista (satakymmenen)
Hummeri, keitetty: satakuusi (satayksitoista)
Hummeri: satakolmekymmentäkolme (satayksitoista)
Lipeäkala: satakaksikymmentäyhdeksän (satayksitoista)
Turska, uunissa: satakaksikymmentäviisi (satayksitoista)
Turska: sataneljäkymentäviisi (satayksitoista)
Turska, keitetty, suolaton: satakaksikymmentäkahdeksan (satayksitoista)
Rapu, keitetty: satakolmekymmentäseitsemän (satakaksitoista)
Rapu: sataseitsemänkymmentäyksi (satakaksitoista)
Made: sataviisikymmentäyhdeksän (satakolmetoista)
Katkarapu, keitetty, suolaton: sataviisikymmentäkuusi (sataneljätoista)
Katkarapu: sataseitsemänkymmentäkolme (sataneljätoista)
Seiti, uunissa: satakaksikymmentäkaksi (sataneljätoista)
Seiti, pakaste: sataneljäkymentäkaksi (sataneljätoista)
Seiti, keitetty, suolaton: satakaksikymmentäviisi (sataneljätoista)
Raejuusto, milbona, 0,2% rasvaa: satakuusikymmentäyhdeksän (sataviisitoista)
Raejuusto, rasvaton, vl: satakolmekymmentäyhdeksän (sataseitsemäntoista)
Mustekala: sataneljäkymentä (satakahdeksantoista)
Kalkkunan rintafilee, uunissa: kuusikymmentäyhdeksän (satayhdeksäntoista)
Kalkkuna, keitetty, suolaton: kahdeksankymmentäneljä (satayhdeksäntoista)
Kalkkunan rintafilee: yhdeksänkymmentäkahdeksan (satayhdeksäntoista)
Tilapia, tuontikala: satakaksikymmentäviisi (satakaksikymmentä)
Vasikanpaisti, uunissa: seitsemänkymmentäkahdeksan (satakaksikymmentäyksi)
Vasikanpaisti: satakymmenen (satakaksikymmentäyksi)
Pangasius, haimonni, filee, uunissa: satakuusikymmentäkaksi (satakaksikymmentäyksi)
Pangasius, haimonni, filee, tuontikala: satayhdeksänkymmentä (satakaksikymmentäyksi)
Broilerifilee, uunissa: kahdeksankymmentäneljä (satakaksikymmentäyksi)
Broileri, rintafilee, nahaton, suikale, leike: satayksitoista (satakaksikymmentäyksi)
Herkkusieni: tuhatyksisataayhdeksänkymmentä (sataseitsemänkymmentäyhdeksän)
Kokolihaleikkele, kinkkuleikkele, vähärasvainen, rasvaa 2 %: sataneljätoista (satakaksikymmentäkaksi)
Naudanliha e-lajitelma, naudan kastikeliha, keitetty, suolaton: yhdeksänkymmentä (satakaksikymmentäkolme)
Naudanliha e-lajitelma, naudan kastikeliha, raaka: satakaksitoista (satakaksikymmentäkolme)
Tilapia, uunissa: yhdeksänkymmentäkuusi (satakaksikymmentäneljä)
Kokolihaleikkele, ohut broilerinfilee, rasvaa 2,2 %: satakuusitoista (satakaksikymmentäviisi)
Kalaliemi, laimennettu: tuhatkolmesataaseitsemänkymmentäneljä (satakaksikymmentäkuusi)
Siika: satakaksikymmentäneljä (satakaksikymmentäseitsemän) - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"mihin ihmeessä normaalikokoinen ihminen tarvitsee 200 grammaa proteiinia päivässä."
200 kg painoinen ihminen ei ole normaalikokoinen.
"Siinä on lähemmäs 100 grammaa liikaa"
Ei ole, vaan siinä on noin: 200 miinus 1 *kehonpainokilon_lukuarvo grammaa liikaa.
"Ylenmääräinen lihansyönti lisää syöpiä ja sairauksia ja lyhentää elinajanodotetta"
Eläinproteiinien energiataloudellisimpia lähteitä ei ole sellainen liha jonka väitetään aiheuttavan syöpiä tai muita sairauksia, vaan kananmunanvalkuainen (keltuaiset rokeen) sekä tietyt meren herkut.
Alla lista energiataloudellisimmista proteiinien lähteistä, siten että saadaan 25 grammaa proteiinia, tiedot etupäässä finelistä. Terveysviranomaiset kautta maailman ovat hyvin selkeästi samoilla linjoilla siitä, että proteiineja ei tulisi saada enempää kuin 25 g/ateria. Lista on sortattu energiataloudellisuuden mukaan alenevasti:
Aineksen kuvaus: tarvittava aineksen määrä grammoina (ainesmäärästä saatu kCal)
Kananmunan valkuainen, keitetty: satayhdeksänkymmentäviisi (satakuusi)
Kananmunan valkuainen, paistettu ilman rasvaa, suolaton: kaksisataakahdeksan (satakuusi)
Hauki: satakolmekymmentäkaksi (sataseitsemän)
Kuha: satakolmekymmentäneljä (sataseitsemän)
Hoki, hokikala, tuontikala: sataviisikymmentä (satakahdeksan)
Hoki, hokikala, uunissa: satakaksikymmentäkahdeksan (satakahdeksan)
Ahven: satakolmekymmentäkolme (satakymmenen)
Veri: kaksisataayksitoista (satakymmenen)
Tonnikala, vedessä, säilyke: satayksitoista (satakymmenen)
Hummeri, keitetty: satakuusi (satayksitoista)
Hummeri: satakolmekymmentäkolme (satayksitoista)
Lipeäkala: satakaksikymmentäyhdeksän (satayksitoista)
Turska, uunissa: satakaksikymmentäviisi (satayksitoista)
Turska: sataneljäkymentäviisi (satayksitoista)
Turska, keitetty, suolaton: satakaksikymmentäkahdeksan (satayksitoista)
Rapu, keitetty: satakolmekymmentäseitsemän (satakaksitoista)
Rapu: sataseitsemänkymmentäyksi (satakaksitoista)
Made: sataviisikymmentäyhdeksän (satakolmetoista)
Katkarapu, keitetty, suolaton: sataviisikymmentäkuusi (sataneljätoista)
Katkarapu: sataseitsemänkymmentäkolme (sataneljätoista)
Seiti, uunissa: satakaksikymmentäkaksi (sataneljätoista)
Seiti, pakaste: sataneljäkymentäkaksi (sataneljätoista)
Seiti, keitetty, suolaton: satakaksikymmentäviisi (sataneljätoista)
Raejuusto, milbona, 0,2% rasvaa: satakuusikymmentäyhdeksän (sataviisitoista)
Raejuusto, rasvaton, vl: satakolmekymmentäyhdeksän (sataseitsemäntoista)
Mustekala: sataneljäkymentä (satakahdeksantoista)
Kalkkunan rintafilee, uunissa: kuusikymmentäyhdeksän (satayhdeksäntoista)
Kalkkuna, keitetty, suolaton: kahdeksankymmentäneljä (satayhdeksäntoista)
Kalkkunan rintafilee: yhdeksänkymmentäkahdeksan (satayhdeksäntoista)
Tilapia, tuontikala: satakaksikymmentäviisi (satakaksikymmentä)
Vasikanpaisti, uunissa: seitsemänkymmentäkahdeksan (satakaksikymmentäyksi)
Vasikanpaisti: satakymmenen (satakaksikymmentäyksi)
Pangasius, haimonni, filee, uunissa: satakuusikymmentäkaksi (satakaksikymmentäyksi)
Pangasius, haimonni, filee, tuontikala: satayhdeksänkymmentä (satakaksikymmentäyksi)
Broilerifilee, uunissa: kahdeksankymmentäneljä (satakaksikymmentäyksi)
Broileri, rintafilee, nahaton, suikale, leike: satayksitoista (satakaksikymmentäyksi)
Herkkusieni: tuhatyksisataayhdeksänkymmentä (sataseitsemänkymmentäyhdeksän)
Kokolihaleikkele, kinkkuleikkele, vähärasvainen, rasvaa 2 %: sataneljätoista (satakaksikymmentäkaksi)
Naudanliha e-lajitelma, naudan kastikeliha, keitetty, suolaton: yhdeksänkymmentä (satakaksikymmentäkolme)
Naudanliha e-lajitelma, naudan kastikeliha, raaka: satakaksitoista (satakaksikymmentäkolme)
Tilapia, uunissa: yhdeksänkymmentäkuusi (satakaksikymmentäneljä)
Kokolihaleikkele, ohut broilerinfilee, rasvaa 2,2 %: satakuusitoista (satakaksikymmentäviisi)
Kalaliemi, laimennettu: tuhatkolmesataaseitsemänkymmentäneljä (satakaksikymmentäkuusi)
Siika: satakaksikymmentäneljä (satakaksikymmentäseitsemän)Tässä on linkki Finelin listaukseen parhaista vegaanisista proteiininlähteistä: https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet?foodType=ANY&portionUnit=G&portionSize=100&sortByColumn=component&sortOrder=desc&component=2230&specialDiet=VEGAN
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tässä on linkki Finelin listaukseen parhaista vegaanisista proteiininlähteistä: https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet?foodType=ANY&portionUnit=G&portionSize=100&sortByColumn=component&sortOrder=desc&component=2230&specialDiet=VEGAN
"Tässä on linkki Finelin listaukseen parhaista vegaanisista proteiininlähteistä"
Millä tavalla parhaista? Maku?
Kukaan ei syö, ainakaan mielellään jotain konsentraattia tai jauhoa/siemieniä taikuivattua merilevää y.m.s. proteiinien saantiin tarvittavia määriä.
Kasvikunta on erittäin heikko proteiinien lähde, ja ne vähätkin proteiinit joita se tarjoaa eivät ole täydellisiä proteiineja kuten eläinperäiset ovat. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Tässä on linkki Finelin listaukseen parhaista vegaanisista proteiininlähteistä"
Millä tavalla parhaista? Maku?
Kukaan ei syö, ainakaan mielellään jotain konsentraattia tai jauhoa/siemieniä taikuivattua merilevää y.m.s. proteiinien saantiin tarvittavia määriä.
Kasvikunta on erittäin heikko proteiinien lähde, ja ne vähätkin proteiinit joita se tarjoaa eivät ole täydellisiä proteiineja kuten eläinperäiset ovat.»Millä tavalla parhaista? Maku?»
»Kukaan ei syö, ainakaan mielellään jotain konsentraattia tai jauhoa/siemieniä taikuivattua merilevää y.m.s. proteiinien saantiin tarvittavia määriä.»
Joo totta, listausta ei ole syytä lukea kuin omiin tarpeisiin soveltaen. Proteiininlähteitä on syytä olla useita.
Mielestäni sinun (?) listauksesi ei ollut yhtään parempi, sillä runsaspitoisimman proteiinilähteen ainoa oikea kriteeri on x grammaa proteiinia per mielekäs, tavanomainen annoskoko.
Jos jossain hyvässä proteiininlähteessä sattuu olemaan myös esim. hyvälaatuista rasvaa (esim. Rainbow-soijavälipala), se sijoittuu listauksessasi aiheettomasti hännille.
Riittää että ravinnossa on päivittäin muutamia hyviä proteiininlähteitä; kananmunanvalkuaislinjalle kenekään ei tarvitse mennä. - Anonyymi
»Vieläkö toi kulkee vapaana...»
Äläpäs ole loukkaava. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Tässä on linkki Finelin listaukseen parhaista vegaanisista proteiininlähteistä"
Millä tavalla parhaista? Maku?
Kukaan ei syö, ainakaan mielellään jotain konsentraattia tai jauhoa/siemieniä taikuivattua merilevää y.m.s. proteiinien saantiin tarvittavia määriä.
Kasvikunta on erittäin heikko proteiinien lähde, ja ne vähätkin proteiinit joita se tarjoaa eivät ole täydellisiä proteiineja kuten eläinperäiset ovat."Kasvikunta on erittäin heikko proteiinien lähde, ja ne vähätkin proteiinit joita se tarjoaa eivät ole täydellisiä proteiineja kuten eläinperäiset ovat."
Vaikka eivät olekaan täydellisiä, kasvikunnasta peräisin olevia proteiineja tulee nimen omaan suosia, koska samalla saa kuitua, mikroja ja polyfenoleja. Se on myös ympäristöteko. Anonyymi kirjoitti:
"Kasvikunta on erittäin heikko proteiinien lähde, ja ne vähätkin proteiinit joita se tarjoaa eivät ole täydellisiä proteiineja kuten eläinperäiset ovat."
Vaikka eivät olekaan täydellisiä, kasvikunnasta peräisin olevia proteiineja tulee nimen omaan suosia, koska samalla saa kuitua, mikroja ja polyfenoleja. Se on myös ympäristöteko.Aivan. Lisäksi ne monipuolistavat ruokavaliota ja kun kasviproteiinejä yhdistetään saadaan täydellisiä proteiineja.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
»Millä tavalla parhaista? Maku?»
»Kukaan ei syö, ainakaan mielellään jotain konsentraattia tai jauhoa/siemieniä taikuivattua merilevää y.m.s. proteiinien saantiin tarvittavia määriä.»
Joo totta, listausta ei ole syytä lukea kuin omiin tarpeisiin soveltaen. Proteiininlähteitä on syytä olla useita.
Mielestäni sinun (?) listauksesi ei ollut yhtään parempi, sillä runsaspitoisimman proteiinilähteen ainoa oikea kriteeri on x grammaa proteiinia per mielekäs, tavanomainen annoskoko.
Jos jossain hyvässä proteiininlähteessä sattuu olemaan myös esim. hyvälaatuista rasvaa (esim. Rainbow-soijavälipala), se sijoittuu listauksessasi aiheettomasti hännille.
Riittää että ravinnossa on päivittäin muutamia hyviä proteiininlähteitä; kananmunanvalkuaislinjalle kenekään ei tarvitse mennä."Jos jossain hyvässä proteiininlähteessä sattuu olemaan myös esim. hyvälaatuista rasvaa (esim. Rainbow-soijavälipala), se sijoittuu listauksessasi aiheettomasti hännille."
En löydä "Rainbow-soijavälipala" satsia mutta minun listassa on raaka-aineita joissa kokonaisenergiasta tulee proteiinista 96.4% (kananmunanvalkuainen) … 80.1% (siika) ja määrät on laskettu niin että proteiineja tulee 25 g. Ne ovat siis raaka-aineita joiden mukana tulee vähiten muuta (laihduttajalle turhaa) energiaa. Mikään kasviperäinen raaka-aine (siis pois lukien tiivisteet ja kuivat/kuivatut tuotteet y.m.s.) eivät ole hyviä proteiinien lähteitä edellä mainitulla kriteerillä.
"Riittää että ravinnossa on päivittäin muutamia hyviä proteiininlähteitä;"
WHO:n mukaan ihminen tarvitsee minimillään proteiineja seuraavasti:
Sen hetkinen kehonpainokilojen_numeerinen_arvo kertaa 0.66 gramma/vrk.
Ja jos työ tai harrastus on äärimmäisen raskata niin ei enempää kuin kaksi kertaa se.
Lisäksi proteiineja tulisi saada päivän mittaan, pieninä paakkuina, ei enempää kuin 25 grammaa/ateria. Koska sen ylittävä määrä ei mene proteiinien pääkäyttötarkoitukseen.
"kananmunanvalkuaislinjalle kenekään ei tarvitse mennä."
Ei tietenkään tarvitse, mutta jos haluaa laihduttaa mahdollisimman tehokkaasti niin _kannattaa_ koska vain siten voi dietaarisen energian saantimäärän terveellisellä tavalla minimoida.
Minä laihdutin (noin 42 kg noin 18 kk aikana) postaamani listan proteiinilähteillä ja kananmunanvalkuaista oli varsin usein, se on kaiken lisäksi helppoa valmistaa ja maustamisessa ei ole erityisiä rajoituksia. Lisäksi jokaisella aterialla oli tietenkin paljon maanpäällisiä kasviksia jotta sain suojaravintoaineet mahdollisimman suuressa määrin niistä (siltikin piti napsia moni-sitä-sun-tätä nappi/vrk). Sääntönä oli myös että yksi niistä päivän aterioista jonka proteiinien lähde oli kananmunanvalkuaista sisälsi yhtenä komponenttina jotain öljyistä kalaa noin 20 grammaa, tällä täyttyy brittien NHS:n suositus (joka on 140 g öljyistä kalaa kerran viikossa). Tuo proteiinien maksimimäääräsuositus (max 25 g/ateria) samalla määrittää vuorokauden aterioiden minimi lukumäärän, mutta ainakin minulla oli parempi että aterioita oli useita (4 … 6 kpl/vrk) ja kussakin proteiinien määrä siten hieman pienempi kuin 25 g. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Jos jossain hyvässä proteiininlähteessä sattuu olemaan myös esim. hyvälaatuista rasvaa (esim. Rainbow-soijavälipala), se sijoittuu listauksessasi aiheettomasti hännille."
En löydä "Rainbow-soijavälipala" satsia mutta minun listassa on raaka-aineita joissa kokonaisenergiasta tulee proteiinista 96.4% (kananmunanvalkuainen) … 80.1% (siika) ja määrät on laskettu niin että proteiineja tulee 25 g. Ne ovat siis raaka-aineita joiden mukana tulee vähiten muuta (laihduttajalle turhaa) energiaa. Mikään kasviperäinen raaka-aine (siis pois lukien tiivisteet ja kuivat/kuivatut tuotteet y.m.s.) eivät ole hyviä proteiinien lähteitä edellä mainitulla kriteerillä.
"Riittää että ravinnossa on päivittäin muutamia hyviä proteiininlähteitä;"
WHO:n mukaan ihminen tarvitsee minimillään proteiineja seuraavasti:
Sen hetkinen kehonpainokilojen_numeerinen_arvo kertaa 0.66 gramma/vrk.
Ja jos työ tai harrastus on äärimmäisen raskata niin ei enempää kuin kaksi kertaa se.
Lisäksi proteiineja tulisi saada päivän mittaan, pieninä paakkuina, ei enempää kuin 25 grammaa/ateria. Koska sen ylittävä määrä ei mene proteiinien pääkäyttötarkoitukseen.
"kananmunanvalkuaislinjalle kenekään ei tarvitse mennä."
Ei tietenkään tarvitse, mutta jos haluaa laihduttaa mahdollisimman tehokkaasti niin _kannattaa_ koska vain siten voi dietaarisen energian saantimäärän terveellisellä tavalla minimoida.
Minä laihdutin (noin 42 kg noin 18 kk aikana) postaamani listan proteiinilähteillä ja kananmunanvalkuaista oli varsin usein, se on kaiken lisäksi helppoa valmistaa ja maustamisessa ei ole erityisiä rajoituksia. Lisäksi jokaisella aterialla oli tietenkin paljon maanpäällisiä kasviksia jotta sain suojaravintoaineet mahdollisimman suuressa määrin niistä (siltikin piti napsia moni-sitä-sun-tätä nappi/vrk). Sääntönä oli myös että yksi niistä päivän aterioista jonka proteiinien lähde oli kananmunanvalkuaista sisälsi yhtenä komponenttina jotain öljyistä kalaa noin 20 grammaa, tällä täyttyy brittien NHS:n suositus (joka on 140 g öljyistä kalaa kerran viikossa). Tuo proteiinien maksimimäääräsuositus (max 25 g/ateria) samalla määrittää vuorokauden aterioiden minimi lukumäärän, mutta ainakin minulla oli parempi että aterioita oli useita (4 … 6 kpl/vrk) ja kussakin proteiinien määrä siten hieman pienempi kuin 25 g.Hurjasti olet laihduttanut. Mutta miten syöt nyt? Ja miten pystyt säilyttämään painosi? Se kun tuppaa nousemaan takaisin.
»jotain öljyistä kalaa noin 20 grammaa, tällä täyttyy brittien NHS:n suositus (joka on 140 g öljyistä kalaa kerran viikossa).»
Britit tuntuvat olevan täsmällisempiä kuin suomalaiset. Suomalaiset suositukset ovat vähän sitä sun tätä, ja ryhdypä sitten niitä noudattamaan.
Paljonko muuten briteissä suositellaan viljaa normaalipainoisille? Suomessa suositus on 6–9 annosta, mutta tuo ei kerro minulle mitään, ja tarkka määrä tuntuu olevan salaista inside-tietoa. Esim. omasta mielestäni keskikoinen vilja-annos on 60 g kaurahiutaleita = 222 kcal = 4 g rasvaa = 8 g proteiinia = 35 g hh = 6 g kuitua. Jonkun muun mielestä yksi annos 30 g hiutaleita. Erään legendan mukaan puurolautasellinen olisi kaksi annosta. Anonyymi kirjoitti:
Hurjasti olet laihduttanut. Mutta miten syöt nyt? Ja miten pystyt säilyttämään painosi? Se kun tuppaa nousemaan takaisin.
»jotain öljyistä kalaa noin 20 grammaa, tällä täyttyy brittien NHS:n suositus (joka on 140 g öljyistä kalaa kerran viikossa).»
Britit tuntuvat olevan täsmällisempiä kuin suomalaiset. Suomalaiset suositukset ovat vähän sitä sun tätä, ja ryhdypä sitten niitä noudattamaan.
Paljonko muuten briteissä suositellaan viljaa normaalipainoisille? Suomessa suositus on 6–9 annosta, mutta tuo ei kerro minulle mitään, ja tarkka määrä tuntuu olevan salaista inside-tietoa. Esim. omasta mielestäni keskikoinen vilja-annos on 60 g kaurahiutaleita = 222 kcal = 4 g rasvaa = 8 g proteiinia = 35 g hh = 6 g kuitua. Jonkun muun mielestä yksi annos 30 g hiutaleita. Erään legendan mukaan puurolautasellinen olisi kaksi annosta.Karppaamalla han tuo tuntui jatkavan.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Jos jossain hyvässä proteiininlähteessä sattuu olemaan myös esim. hyvälaatuista rasvaa (esim. Rainbow-soijavälipala), se sijoittuu listauksessasi aiheettomasti hännille."
En löydä "Rainbow-soijavälipala" satsia mutta minun listassa on raaka-aineita joissa kokonaisenergiasta tulee proteiinista 96.4% (kananmunanvalkuainen) … 80.1% (siika) ja määrät on laskettu niin että proteiineja tulee 25 g. Ne ovat siis raaka-aineita joiden mukana tulee vähiten muuta (laihduttajalle turhaa) energiaa. Mikään kasviperäinen raaka-aine (siis pois lukien tiivisteet ja kuivat/kuivatut tuotteet y.m.s.) eivät ole hyviä proteiinien lähteitä edellä mainitulla kriteerillä.
"Riittää että ravinnossa on päivittäin muutamia hyviä proteiininlähteitä;"
WHO:n mukaan ihminen tarvitsee minimillään proteiineja seuraavasti:
Sen hetkinen kehonpainokilojen_numeerinen_arvo kertaa 0.66 gramma/vrk.
Ja jos työ tai harrastus on äärimmäisen raskata niin ei enempää kuin kaksi kertaa se.
Lisäksi proteiineja tulisi saada päivän mittaan, pieninä paakkuina, ei enempää kuin 25 grammaa/ateria. Koska sen ylittävä määrä ei mene proteiinien pääkäyttötarkoitukseen.
"kananmunanvalkuaislinjalle kenekään ei tarvitse mennä."
Ei tietenkään tarvitse, mutta jos haluaa laihduttaa mahdollisimman tehokkaasti niin _kannattaa_ koska vain siten voi dietaarisen energian saantimäärän terveellisellä tavalla minimoida.
Minä laihdutin (noin 42 kg noin 18 kk aikana) postaamani listan proteiinilähteillä ja kananmunanvalkuaista oli varsin usein, se on kaiken lisäksi helppoa valmistaa ja maustamisessa ei ole erityisiä rajoituksia. Lisäksi jokaisella aterialla oli tietenkin paljon maanpäällisiä kasviksia jotta sain suojaravintoaineet mahdollisimman suuressa määrin niistä (siltikin piti napsia moni-sitä-sun-tätä nappi/vrk). Sääntönä oli myös että yksi niistä päivän aterioista jonka proteiinien lähde oli kananmunanvalkuaista sisälsi yhtenä komponenttina jotain öljyistä kalaa noin 20 grammaa, tällä täyttyy brittien NHS:n suositus (joka on 140 g öljyistä kalaa kerran viikossa). Tuo proteiinien maksimimäääräsuositus (max 25 g/ateria) samalla määrittää vuorokauden aterioiden minimi lukumäärän, mutta ainakin minulla oli parempi että aterioita oli useita (4 … 6 kpl/vrk) ja kussakin proteiinien määrä siten hieman pienempi kuin 25 g.»En löydä "Rainbow-soijavälipala" satsia»
Nimi olikin soijavalmiste, ei soijavälipala, eikä sitä tosiaan ole Finelissä.
Rainbow-luomu-soijavalmisteen ravintosisältö löytyy täältä: https://www.foodie.fi/entry/rainbow-luomu-soijavalmiste-500-g/6414893096097 (Ravintosisältö-välilehti). - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
»En löydä "Rainbow-soijavälipala" satsia»
Nimi olikin soijavalmiste, ei soijavälipala, eikä sitä tosiaan ole Finelissä.
Rainbow-luomu-soijavalmisteen ravintosisältö löytyy täältä: https://www.foodie.fi/entry/rainbow-luomu-soijavalmiste-500-g/6414893096097 (Ravintosisältö-välilehti).Tavallista parempaa ja energisempää oloa on vieläkin,kun lisäsin proteenin käyttöä puolella.Olo on niin hyvä että pystyisin aloittamaan uudestaan kitaran soittamisen harrastamisen monen vuoden jälkeen.Jos ravinto ei toimi ja siinä on jotain puutteita,mikään ei yksinkertaisesti kiinnosta.
Tuntuu siltä että kananmunan ja kalan proteeni IMEYTYY erittäin hyvin,tämä on myös anaboolista ruokaa joka vaikuttaa samalla parantavasti hormoonitoimintaan
Lihan syönnillä en ole saanut näitä vaikutuksia.
https://askelterveyteen.com/rasvaisen-kalan-hyodyt-terveydelle/ - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tavallista parempaa ja energisempää oloa on vieläkin,kun lisäsin proteenin käyttöä puolella.Olo on niin hyvä että pystyisin aloittamaan uudestaan kitaran soittamisen harrastamisen monen vuoden jälkeen.Jos ravinto ei toimi ja siinä on jotain puutteita,mikään ei yksinkertaisesti kiinnosta.
Tuntuu siltä että kananmunan ja kalan proteeni IMEYTYY erittäin hyvin,tämä on myös anaboolista ruokaa joka vaikuttaa samalla parantavasti hormoonitoimintaan
Lihan syönnillä en ole saanut näitä vaikutuksia.
https://askelterveyteen.com/rasvaisen-kalan-hyodyt-terveydelle/Minä olen taas käyttänyt isoja määriä härkäpapuja (kypsänä yli 500 g/vrk eli proteiinia n. 50 g). Vatsa ei ole ollut ollenkaan levoton, ja aterian jälkeen on aina miellyttävä täyteläinen olo.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Minä olen taas käyttänyt isoja määriä härkäpapuja (kypsänä yli 500 g/vrk eli proteiinia n. 50 g). Vatsa ei ole ollut ollenkaan levoton, ja aterian jälkeen on aina miellyttävä täyteläinen olo.
Tällä vegaanilla oli hedelmävoittoinen ruokavalio,ja valtavan SUURI proteenivaje.Tuossa filmissä yrittää uskotella että proteenia ei tarvitse niin paljon.Tietojeni mukaan liiasta hedelmien syönnistä saa ainakin sokeritaudin.
https://www.youtube.com/watch?v=s26KhWYiBVk
https://www.youtube.com/watch?v=bsCnzkxs7rE kävi niin että tuli vatsatauti.Vegaanin pitäisi syödä pääasiassa riisiä,perunaa ja hedelmiä vain jonkin verran. Anonyymi kirjoitti:
Tällä vegaanilla oli hedelmävoittoinen ruokavalio,ja valtavan SUURI proteenivaje.Tuossa filmissä yrittää uskotella että proteenia ei tarvitse niin paljon.Tietojeni mukaan liiasta hedelmien syönnistä saa ainakin sokeritaudin.
https://www.youtube.com/watch?v=s26KhWYiBVk
https://www.youtube.com/watch?v=bsCnzkxs7rE kävi niin että tuli vatsatauti.Vegaanin pitäisi syödä pääasiassa riisiä,perunaa ja hedelmiä vain jonkin verran.Kakkostyypin diabetestä aiheuttaa lähinnä lihavuus ja hedelmillä ei kyllä liho.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hurjasti olet laihduttanut. Mutta miten syöt nyt? Ja miten pystyt säilyttämään painosi? Se kun tuppaa nousemaan takaisin.
»jotain öljyistä kalaa noin 20 grammaa, tällä täyttyy brittien NHS:n suositus (joka on 140 g öljyistä kalaa kerran viikossa).»
Britit tuntuvat olevan täsmällisempiä kuin suomalaiset. Suomalaiset suositukset ovat vähän sitä sun tätä, ja ryhdypä sitten niitä noudattamaan.
Paljonko muuten briteissä suositellaan viljaa normaalipainoisille? Suomessa suositus on 6–9 annosta, mutta tuo ei kerro minulle mitään, ja tarkka määrä tuntuu olevan salaista inside-tietoa. Esim. omasta mielestäni keskikoinen vilja-annos on 60 g kaurahiutaleita = 222 kcal = 4 g rasvaa = 8 g proteiinia = 35 g hh = 6 g kuitua. Jonkun muun mielestä yksi annos 30 g hiutaleita. Erään legendan mukaan puurolautasellinen olisi kaksi annosta."miten syöt nyt?"
Laihduttelun aikana opittu jatkuu, mutta ruokavalio on tietenkin suuresti monipuolistunut ja vapaampi koska laihduttelun aikana oli sääntönä ei yli 800 kCal/vrk, nyt raja on 1561 kCal/vrk (dynaamisesti laskettu, 30 vrk:n juokseva keskiarvo). Edelleen on useita ateriota ja kokkaan pääasiassa itse, enintään 400 kCal/ateria joissa proteiinia siten että saantitarve päivänmittaan täyttyy hissukseen, monenlaisista muistakin lähteistä kuin mitä postaamallani preteiinilistalla on, sekä maanpäällisiä kasviksia. Entiseen ruokailutottumukseen en tietenkään palaa, se oli ravintolaruokaa eineksiä y.ms. prosessoitua kotona.
"Ja miten pystyt säilyttämään painosi? Se kun tuppaa nousemaan takaisin."
Paino ei tuppaaa tulemaan takaisin kun ei tuupaa ylenmäärin energiaa suuhunsa. Ylläpidän ruokapäiväkirjaa jossa on sama tarkuus/yksityiskohtaisuus kuin Finelin (THL) onlinenä tarjoamassa ilmaisessa ruokaläväkirjassa sekä painopäiväkirjaa joka-aamuisella mittauksella joista taulukkolaskenta esittää 7 vrk:n keskiarvoistuksen. Säätelen energiansaantia tuloksen mukaan mutta en rajusti, olen siis painonhallinnassa ja tarvittaessa "vähä"laihdutan ja joskus voin "vähä"herkutella. Aikoinaan herkuttelin noin 1 … 2 kg erilaisialla suklaarikaramelleilla namikaupasta, ostos saattoi joskus riittää jopa kahdelle päivälle.
"Paljonko muuten briteissä suositellaan viljaa normaalipainoisille"
En tiedä koska käytän viljatuoteita erittäin minimaalista, mutta löydät täältä: http://www.fao.org/nutrition/education/food-dietary-guidelines/regions/countries/united-kingdom/en/
Verrattuna maanpäällisiin kasviksiin viljat, makarooonit, riisi, peruna ovat vain turhia energiaravintoaineita jotka ovat suojaravintoaineköyhiä. Energiaa saadaan aivan riittävästi proteiinirikkaiden raaka-aineiden ohessa ja suojaravintoainerikkaiden maanpäällisten kasvisten ohessa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
»En löydä "Rainbow-soijavälipala" satsia»
Nimi olikin soijavalmiste, ei soijavälipala, eikä sitä tosiaan ole Finelissä.
Rainbow-luomu-soijavalmisteen ravintosisältö löytyy täältä: https://www.foodie.fi/entry/rainbow-luomu-soijavalmiste-500-g/6414893096097 (Ravintosisältö-välilehti).OK, siinä on proteiinia ainoastaan 4,7 g/100g joka on todella vähän. Energiaa on 49 kcal/100g.
Eli 4.7*4.06 = 19 kCal/100g proteiinista. Josta saadaan että 19/49*100 = 39% energiasta tulee proteiinista. Kaikki loput 61% energiasta on turhaa energiaa laihduttajalle silloin _kun_ tarkoituksena on saada proteiineja.
Jos tuosta haluaa 25 grammaa proteiineja, niin sitä olisi nautittava 25/4.7*100 = 532 grammaa ja siitä tulee 49*532/100 =261 kCal energiaa. - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Karppaamalla han tuo tuntui jatkavan.
Käsittääkseni sitä ei kutsuta karppaamiseksi kun varmistaa että 1) energiansaanti, 2) proteiinien saanti ja 3) suojaravintoaineiden saanti ovat kaikki oikeamääräistä.
Minulla ei ole pahanhajusta hengitystä eikä päänsärkyä jokta ovat ketoosin oireita. Sokerit ja hiilihydraatit eivät ole suojaravintoaineita. En mitenkään välttele sokereita/hiilihydraatteja, vaan jopa nautin hieman rypälesokeria (glukoosi, dextroosi, panimosokeri) aina kun elimistöni kertoo että tarvitsen nopeaa energiaa (kuten silloin kun on selviä nälän tuntemuksia mutta ei mahdollisuutta ruokailla). Hiilihydraatteja (pitkäkejtuisia sokereita) saan etupäässä maanpäällisistä kasviksista.
Hiilihydraatit ja öljyt/rasvat ovat ravitsemussuosituksissa siksi että ne ovat halpaa energiaa. Mutta ne ovat suojaravintoaineköyhiä, ne eivät ole terveellistä ravintoa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
OK, siinä on proteiinia ainoastaan 4,7 g/100g joka on todella vähän. Energiaa on 49 kcal/100g.
Eli 4.7*4.06 = 19 kCal/100g proteiinista. Josta saadaan että 19/49*100 = 39% energiasta tulee proteiinista. Kaikki loput 61% energiasta on turhaa energiaa laihduttajalle silloin _kun_ tarkoituksena on saada proteiineja.
Jos tuosta haluaa 25 grammaa proteiineja, niin sitä olisi nautittava 25/4.7*100 = 532 grammaa ja siitä tulee 49*532/100 =261 kCal energiaa.»OK, siinä on proteiinia ainoastaan 4,7 g/100g joka on todella vähän.»
Mutta yhdessä 500 gramman purkissa on proteiinia peräti 23,5 grammaa. Siihen kun liottaa 55 grammaa kaurahiutaleita, saadaan hyvinkin täsyipainoinen ateria: yhteensä 449 kcal, 17 g hyvälaatuista rasvaa, 31 grammaa proteiinia, 40 grammaa hh. ja 10 g kuitua. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"miten syöt nyt?"
Laihduttelun aikana opittu jatkuu, mutta ruokavalio on tietenkin suuresti monipuolistunut ja vapaampi koska laihduttelun aikana oli sääntönä ei yli 800 kCal/vrk, nyt raja on 1561 kCal/vrk (dynaamisesti laskettu, 30 vrk:n juokseva keskiarvo). Edelleen on useita ateriota ja kokkaan pääasiassa itse, enintään 400 kCal/ateria joissa proteiinia siten että saantitarve päivänmittaan täyttyy hissukseen, monenlaisista muistakin lähteistä kuin mitä postaamallani preteiinilistalla on, sekä maanpäällisiä kasviksia. Entiseen ruokailutottumukseen en tietenkään palaa, se oli ravintolaruokaa eineksiä y.ms. prosessoitua kotona.
"Ja miten pystyt säilyttämään painosi? Se kun tuppaa nousemaan takaisin."
Paino ei tuppaaa tulemaan takaisin kun ei tuupaa ylenmäärin energiaa suuhunsa. Ylläpidän ruokapäiväkirjaa jossa on sama tarkuus/yksityiskohtaisuus kuin Finelin (THL) onlinenä tarjoamassa ilmaisessa ruokaläväkirjassa sekä painopäiväkirjaa joka-aamuisella mittauksella joista taulukkolaskenta esittää 7 vrk:n keskiarvoistuksen. Säätelen energiansaantia tuloksen mukaan mutta en rajusti, olen siis painonhallinnassa ja tarvittaessa "vähä"laihdutan ja joskus voin "vähä"herkutella. Aikoinaan herkuttelin noin 1 … 2 kg erilaisialla suklaarikaramelleilla namikaupasta, ostos saattoi joskus riittää jopa kahdelle päivälle.
"Paljonko muuten briteissä suositellaan viljaa normaalipainoisille"
En tiedä koska käytän viljatuoteita erittäin minimaalista, mutta löydät täältä: http://www.fao.org/nutrition/education/food-dietary-guidelines/regions/countries/united-kingdom/en/
Verrattuna maanpäällisiin kasviksiin viljat, makarooonit, riisi, peruna ovat vain turhia energiaravintoaineita jotka ovat suojaravintoaineköyhiä. Energiaa saadaan aivan riittävästi proteiinirikkaiden raaka-aineiden ohessa ja suojaravintoainerikkaiden maanpäällisten kasvisten ohessa."Paino ei tuppaaa tulemaan takaisin kun ei tuupaa ylenmäärin energiaa suuhunsa. Ylläpidän ruokapäiväkirjaa jossa on sama tarkuus/yksityiskohtaisuus kuin Finelin (THL) onlinenä tarjoamassa ilmaisessa ruokaläväkirjassa sekä painopäiväkirjaa joka-aamuisella mittauksella joista taulukkolaskenta esittää 7 vrk:n keskiarvoistuksen. Säätelen energiansaantia tuloksen mukaan mutta en rajusti, olen siis painonhallinnassa ja tarvittaessa "vähä"laihdutan ja joskus voin "vähä"herkutella. Aikoinaan herkuttelin noin 1 … 2 kg erilaisialla suklaarikaramelleilla namikaupasta, ostos saattoi joskus riittää jopa kahdelle päivälle."
Sori pitkä lainaus.
Mutta tuossahan esiteltiin erittäinkin tarkasti se, mistä painonhallintaongelma kyseisen yksilön kohdalla kiikastaa.
Ahmiminen ja hiilihydraattitarve.
Yleensä noiden asioiden taustalla on isompia ongelmia, jotka liittyvät korvien väliseen toimintaan, ja jos niitä ei selvitetä, on ruokapäiväkirjat ja laskimet vain jarrua siihen saakka kunnes tilanne lähtee käsistä.
Vähän niinkuin alkoholisti on ikuisesti alkoholisti, vaikkei olisi juonut vuosikymmeniin. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
»OK, siinä on proteiinia ainoastaan 4,7 g/100g joka on todella vähän.»
Mutta yhdessä 500 gramman purkissa on proteiinia peräti 23,5 grammaa. Siihen kun liottaa 55 grammaa kaurahiutaleita, saadaan hyvinkin täsyipainoinen ateria: yhteensä 449 kcal, 17 g hyvälaatuista rasvaa, 31 grammaa proteiinia, 40 grammaa hh. ja 10 g kuitua."Mutta yhdessä 500 gramman purkissa"
Tämä on laihdutus palsta, se minkä sinä väität olevan "hyvinkin täsyipainoinen ateria" ei alkuunkaan ole laihduttajan tavoite.
Laihduttaja tarvitsee:
1) proteiinit oikeamääräisenä, erittäin energiatehokkaasti.
2) suojaravintoaineet oikeamääräisinä, erittäin energiatehokkaasti.
Silloin dietaarisesti saatu energia rajoittuu pienemmäksi kuin mikä laihduttajan kokonaisenergiankulutus on, jolloin laihduttajan elimistö ottaa dietaarisesti saamatta jääneen energian laihduttajan kupeilla olevasta läskistä. Anonyymi kirjoitti:
Käsittääkseni sitä ei kutsuta karppaamiseksi kun varmistaa että 1) energiansaanti, 2) proteiinien saanti ja 3) suojaravintoaineiden saanti ovat kaikki oikeamääräistä.
Minulla ei ole pahanhajusta hengitystä eikä päänsärkyä jokta ovat ketoosin oireita. Sokerit ja hiilihydraatit eivät ole suojaravintoaineita. En mitenkään välttele sokereita/hiilihydraatteja, vaan jopa nautin hieman rypälesokeria (glukoosi, dextroosi, panimosokeri) aina kun elimistöni kertoo että tarvitsen nopeaa energiaa (kuten silloin kun on selviä nälän tuntemuksia mutta ei mahdollisuutta ruokailla). Hiilihydraatteja (pitkäkejtuisia sokereita) saan etupäässä maanpäällisistä kasviksista.
Hiilihydraatit ja öljyt/rasvat ovat ravitsemussuosituksissa siksi että ne ovat halpaa energiaa. Mutta ne ovat suojaravintoaineköyhiä, ne eivät ole terveellistä ravintoa.Karppaajat syövät lihaa ja maan päällisiä kasviksia kuten sinäkin. Karppausta on kaikki alle 40E% hiilihydraatista dieettit.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Mutta yhdessä 500 gramman purkissa"
Tämä on laihdutus palsta, se minkä sinä väität olevan "hyvinkin täsyipainoinen ateria" ei alkuunkaan ole laihduttajan tavoite.
Laihduttaja tarvitsee:
1) proteiinit oikeamääräisenä, erittäin energiatehokkaasti.
2) suojaravintoaineet oikeamääräisinä, erittäin energiatehokkaasti.
Silloin dietaarisesti saatu energia rajoittuu pienemmäksi kuin mikä laihduttajan kokonaisenergiankulutus on, jolloin laihduttajan elimistö ottaa dietaarisesti saamatta jääneen energian laihduttajan kupeilla olevasta läskistä.»Tämä on laihdutus palsta, se minkä sinä väität olevan "hyvinkin täsyipainoinen ateria" ei alkuunkaan ole laihduttajan tavoite.»
Laihduttajan tavoite ei saa olla säästöliekille joutuminen.
Kuvaamassani ateriassa, jos sen toistaa viidesti päivässä, päivittäiseksi saanniksi tulisi vain 2245 kcal, kylläisyyttä antavaa proteiinia peräti 155 g, hyvälaatuista rasvaa kohtuulliset 85 g, kuitua ruhtinaalliset 50 g.
Aiemmin moitit ateriaehdotustani vähäproteiiniseksi, mutta oikeasti olet sotkeutunut omiin kaavoihisi, etkä näe enää metsää puilta. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
»Tämä on laihdutus palsta, se minkä sinä väität olevan "hyvinkin täsyipainoinen ateria" ei alkuunkaan ole laihduttajan tavoite.»
Laihduttajan tavoite ei saa olla säästöliekille joutuminen.
Kuvaamassani ateriassa, jos sen toistaa viidesti päivässä, päivittäiseksi saanniksi tulisi vain 2245 kcal, kylläisyyttä antavaa proteiinia peräti 155 g, hyvälaatuista rasvaa kohtuulliset 85 g, kuitua ruhtinaalliset 50 g.
Aiemmin moitit ateriaehdotustani vähäproteiiniseksi, mutta oikeasti olet sotkeutunut omiin kaavoihisi, etkä näe enää metsää puilta."Kuvaamassani ateriassa, jos sen toistaa viidesti päivässä, päivittäiseksi saanniksi tulisi vain 2245 kcal, kylläisyyttä"
Joka on järjettömän paljon tämän palstan aihepiirissä, joka on laihdutus. Tuolla määrällä yli puolet ihmisistä lihoaa.
Mitään säästöliekkiä ei ole olemassa, se on helppoheikkien höpötystä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Mutta yhdessä 500 gramman purkissa"
Tämä on laihdutus palsta, se minkä sinä väität olevan "hyvinkin täsyipainoinen ateria" ei alkuunkaan ole laihduttajan tavoite.
Laihduttaja tarvitsee:
1) proteiinit oikeamääräisenä, erittäin energiatehokkaasti.
2) suojaravintoaineet oikeamääräisinä, erittäin energiatehokkaasti.
Silloin dietaarisesti saatu energia rajoittuu pienemmäksi kuin mikä laihduttajan kokonaisenergiankulutus on, jolloin laihduttajan elimistö ottaa dietaarisesti saamatta jääneen energian laihduttajan kupeilla olevasta läskistä."Laihduttaja tarvitsee:
1) proteiinit oikeamääräisenä, erittäin energiatehokkaasti.
2) suojaravintoaineet oikeamääräisinä, erittäin energiatehokkaasti."
Tuon sanan "erittäin" voi kyllä pudottaa pois. Harva laihduttaja toteuttaa kirjoittajan "lihakset pois sohvalla maaten" laihdutusmenetelmää.
Kun lihaksilla tekee jotakin, ei kaiken tarvitse olla niin äärimmäisen energiatehokasta.
- Anonyymi
https://www.youtube.com/watch?v=HrK40dYFXsA
Pessinen voimamies söi paljasta ruisleipää, tai leipiä metsätöissäkin. Sitten kahvitermari. Siinä oli proteiinit miehelle, jota ei huolittu voimamiesmittelöön, koska olisi heidät voittanut, sekä pistänyt "proteiinikauppiaitten mannekiinit" naurunalaiseksi.
Hän kaateli traktoria, kantoi tukkia olalla jne.
Ei se purkkiproteiini auta, kuin myyjän mersun tankkaukseen.
Terve ruokailu ja monipuolinen, riittävä työ ja elintapa jossa tekee jotain.- Anonyymi
https://www.iltalehti.fi/tyoelama/a/144768ee-6ccc-4b5a-a155-921783a2a5f5
tuossa on Pessisen ruokaohjeet.
https://www.youtube.com/watch?v=Pw_qDMfgux0
Tuossa on proteiinein syöntitulos - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
https://www.iltalehti.fi/tyoelama/a/144768ee-6ccc-4b5a-a155-921783a2a5f5
tuossa on Pessisen ruokaohjeet.
https://www.youtube.com/watch?v=Pw_qDMfgux0
Tuossa on proteiinein syöntitulosKova ukko.Siinä mainittiin ainakin maito,kananmunat ja juurekset,ja kaikki luonnon tuotteet Mitään proteenijauheita EI tarvita,pitää syödä vain aitoja luonnontuotteita.
Maitotuotteista ei missään nimessä sokeroitua gugurttia,koska se sisältää puoleksi sokeria.
Kala ja kananmuna kuuluu luonnolliseen ruokavalioon,itse söin ennen vain yhden kananmunan päivässä,mikä oli liian pieni määrä,nyt niitä menee joka päivä ainakin 5
Ja kalaa en syönyt MUKA sen kalleuden takia.Norjan lohta saa makkaran hinnalla eli 6 eur kilo.Ruodosta saa hyvän kalakeiton,ruodosta pitää eroitella keittämisen jälkeen lautasella lihat.Säilyy jääkaapissa vain 3 päivää,joten yhtä litraa isompia määriä ei kannata tehdä kerralla.
Jos ei ole varaa ostaa kalaa,niin sitä voi kalastaa itse.Ainakin ahven on erittäin hyvän makuinen paistinkalana.
https://www.luke.fi/blogi/nelja-syyta-syoda-kotimaista-kalaa/ kalan syönti on ympäristöteko niile jotka haluaa vähentää hiilijalanjälkiä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kova ukko.Siinä mainittiin ainakin maito,kananmunat ja juurekset,ja kaikki luonnon tuotteet Mitään proteenijauheita EI tarvita,pitää syödä vain aitoja luonnontuotteita.
Maitotuotteista ei missään nimessä sokeroitua gugurttia,koska se sisältää puoleksi sokeria.
Kala ja kananmuna kuuluu luonnolliseen ruokavalioon,itse söin ennen vain yhden kananmunan päivässä,mikä oli liian pieni määrä,nyt niitä menee joka päivä ainakin 5
Ja kalaa en syönyt MUKA sen kalleuden takia.Norjan lohta saa makkaran hinnalla eli 6 eur kilo.Ruodosta saa hyvän kalakeiton,ruodosta pitää eroitella keittämisen jälkeen lautasella lihat.Säilyy jääkaapissa vain 3 päivää,joten yhtä litraa isompia määriä ei kannata tehdä kerralla.
Jos ei ole varaa ostaa kalaa,niin sitä voi kalastaa itse.Ainakin ahven on erittäin hyvän makuinen paistinkalana.
https://www.luke.fi/blogi/nelja-syyta-syoda-kotimaista-kalaa/ kalan syönti on ympäristöteko niile jotka haluaa vähentää hiilijalanjälkiä.Jos ajatellan luonnonmukaista syöntiä,miten ihmiset ovat syöneet tuhansia vuosia sitten.
Tuskimpa kukaan on silloin syönyt vain yhtä kananmunaa päivässä ja kalaa kolme kertaa viikossa 100g niinkuin nykyään virallisissa suosituksissa mainitaan,onhan sekin tietysti parempi kuin ei mitään.Kyllä sitä on syöty reilusti niin että nälkä lähtee. Anonyymi kirjoitti:
Jos ajatellan luonnonmukaista syöntiä,miten ihmiset ovat syöneet tuhansia vuosia sitten.
Tuskimpa kukaan on silloin syönyt vain yhtä kananmunaa päivässä ja kalaa kolme kertaa viikossa 100g niinkuin nykyään virallisissa suosituksissa mainitaan,onhan sekin tietysti parempi kuin ei mitään.Kyllä sitä on syöty reilusti niin että nälkä lähtee.Kananmunia ei edes ollut saatavilla ennen. Luonnosta kerättiin munia kun saatiin, jos oli onnea metsällä niin syötiin lihaa ja saatiin kalaa nin sitä. Elinikä oli tuollaiset 40 vuotta. Viljan kasvatus on vain 20 000 vuotta vanha keksintö ja kotieläimet 7000 vuotta vanha.
Ennen ei nälkä yleensä lähtenyt. Asian muutti tehomaatalous noin 150 vuotta sitten.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Kananmunia ei edes ollut saatavilla ennen. Luonnosta kerättiin munia kun saatiin, jos oli onnea metsällä niin syötiin lihaa ja saatiin kalaa nin sitä. Elinikä oli tuollaiset 40 vuotta. Viljan kasvatus on vain 20 000 vuotta vanha keksintö ja kotieläimet 7000 vuotta vanha.
Ennen ei nälkä yleensä lähtenyt. Asian muutti tehomaatalous noin 150 vuotta sitten.Elinikä on noussut koko ajan parempien lääkkeiden ansiosta.Tulehduksiin ne on kuollut ennen nuorena,kun ei ole ollut antibiotteja käytössä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jos ajatellan luonnonmukaista syöntiä,miten ihmiset ovat syöneet tuhansia vuosia sitten.
Tuskimpa kukaan on silloin syönyt vain yhtä kananmunaa päivässä ja kalaa kolme kertaa viikossa 100g niinkuin nykyään virallisissa suosituksissa mainitaan,onhan sekin tietysti parempi kuin ei mitään.Kyllä sitä on syöty reilusti niin että nälkä lähtee.Proteenijauheet ovat myrkkyä,tässäkin sanotaa että munuaiset joutuvat koville.Kaikki proteeni pitää saada luonnonmukaisista lähteistä.Kananmunia ja kalaa saa syödä reilusti koska ne ovat luonnonmukaisa ravintoa.
https://www.is.fi/terveys/art-2000001215928.html - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Proteenijauheet ovat myrkkyä,tässäkin sanotaa että munuaiset joutuvat koville.Kaikki proteeni pitää saada luonnonmukaisista lähteistä.Kananmunia ja kalaa saa syödä reilusti koska ne ovat luonnonmukaisa ravintoa.
https://www.is.fi/terveys/art-2000001215928.htmlaikamoisia uskomuksia
mistä se maksa tietää onko kananmuna kuivattu ja tehty jauheeksi vai syödäänkö se tuoreena? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kova ukko.Siinä mainittiin ainakin maito,kananmunat ja juurekset,ja kaikki luonnon tuotteet Mitään proteenijauheita EI tarvita,pitää syödä vain aitoja luonnontuotteita.
Maitotuotteista ei missään nimessä sokeroitua gugurttia,koska se sisältää puoleksi sokeria.
Kala ja kananmuna kuuluu luonnolliseen ruokavalioon,itse söin ennen vain yhden kananmunan päivässä,mikä oli liian pieni määrä,nyt niitä menee joka päivä ainakin 5
Ja kalaa en syönyt MUKA sen kalleuden takia.Norjan lohta saa makkaran hinnalla eli 6 eur kilo.Ruodosta saa hyvän kalakeiton,ruodosta pitää eroitella keittämisen jälkeen lautasella lihat.Säilyy jääkaapissa vain 3 päivää,joten yhtä litraa isompia määriä ei kannata tehdä kerralla.
Jos ei ole varaa ostaa kalaa,niin sitä voi kalastaa itse.Ainakin ahven on erittäin hyvän makuinen paistinkalana.
https://www.luke.fi/blogi/nelja-syyta-syoda-kotimaista-kalaa/ kalan syönti on ympäristöteko niile jotka haluaa vähentää hiilijalanjälkiä.Mitä mieltä olet näistä silakkafileistä, jotka maksavat vain pari euroa/paketti? Paistan niitä kolme kertaa viikossa kiertoilmakypsentimellä ilman rasvaa ja suolaa.
https://www.foodie.fi/entry/yks--pakattuja-silakkafileita-300g/6420700030154 - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mitä mieltä olet näistä silakkafileistä, jotka maksavat vain pari euroa/paketti? Paistan niitä kolme kertaa viikossa kiertoilmakypsentimellä ilman rasvaa ja suolaa.
https://www.foodie.fi/entry/yks--pakattuja-silakkafileita-300g/6420700030154Ovat siis pakastettuja.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
aikamoisia uskomuksia
mistä se maksa tietää onko kananmuna kuivattu ja tehty jauheeksi vai syödäänkö se tuoreena?Tämähän on ollut pitkään tiedossa että kaikki pitkälle prosessoidut tuotteet ovat myrkkyä .Näihin jauheisiin lisätään kaikenlaisia lisäaineita maun ja säilyvyyden yms rakenteen takia.
Erillaisia proteenisekoituksia pystyy helposti tekemään itsekkin kananmunanvalkuaisesta, siemenistä yms kaurapuurosta
Kannatta katsoa muutenkin nykyään mitä syö.Minullakin oli yhdesti yksi appelsiini jääkaapissa reilu puoli vuotta,se oli päältäpäin syötävän näköinen.(se jäi kaappiin koska ne olivat niin pahan makuisia ja ajattelin että heitän sen pois sitten kun se pilaantuu)
Normaalisti ne pitäisi pilaantua muutamassa viikossa,nykyään monesti säteilytetään ,ja lisätään myrkkyä säilyvyyden parantamiseksi.
Ainakin lidistä olen saanut hedelmiä jotka pilaantuu normaalisti. Anonyymi kirjoitti:
Elinikä on noussut koko ajan parempien lääkkeiden ansiosta.Tulehduksiin ne on kuollut ennen nuorena,kun ei ole ollut antibiotteja käytössä.
Ennen kuoltiin sairauksiin tai onnettomuuksiin.
Suomessa myös sairastuvuus sv-sairauksiin on vähentynyt paljon. Tilalle on tullut lihomisen aiheuttama kakkostyypin diabetes.- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
aikamoisia uskomuksia
mistä se maksa tietää onko kananmuna kuivattu ja tehty jauheeksi vai syödäänkö se tuoreena?Kuivatut raaka-aineet eivät myrkyksi muutu kuivaamisen takia, mutta sitten niihin lisätään paakkuntumisen estoaineita sun muita E-töhniä. Erityisen oleellista on se että kuivatut raaka-aineet lähes aina menettävät veden lisäsi jotain muita ominaisuuksiaan, jossain määrin.
- Anonyymi
> Tuolla määrällä yli puolet ihmisistä lihoaa.<
Opettele kirjoittamaan.
Sellaista sanaa ei ole olemassa kuin "lihoaa". Voi kyllä lihoa.
Mitä tulee energiatasoon, ei ole sinun asia kertoa muille, millä energiatasolla he haluavat laihtua.
>Mitään säästöliekkiä ei ole olemassa, se on helppoheikkien höpötystä.<
Vastenmielisen (= ärsyttävä ja ärsyttämiseen pyrkivä) miehen puhdas ja saman kertaluokan valhe kuin "kanannahoilla elää parhaiten", "pähkinät ja siemenet eivät sovi ihmisille vaan oraville" ja "oliivi- ja rypsiöljy tungetaan lamppuihin".
Kansankielisen säästöliekin oikea nimi on metabolinen adaptaatio. Ota siis aluksi selvää asioista, äläkä valehtele tarkoituksellisesti.- Anonyymi
"metabolinen adaptaatio"
Hidastaako laihtuminen aineenvaihduntaa? Ehdottomasti.Väheneekö aineenvaihdunta odotettua enemmän? Se riippuu siitä, kuinka asetat odotuksesi. Kookkaammat ihmiset polttavat yleensä enemmän kaloreita, joten energiankulutus vähee kun ihmiset laihtuvat. Energiankulutuksen odotetun vähenemisen määrittäminen painonpudotuksen johdosta vaatii matemaattisen mallin, joka liittyy energiankulutuksen muutoksiin kehon koostumuksessa. Poikkeamat odotettavissa olevien ja havaittujen energiankulutusmäärien välillä määrittävät metabolisen sopeutumisen asteen. …
Lähde: 'Metabolic adaptations to weight loss; NIHMS953972; ncbi'
Aineenvaihdunta eli metabolia ___tietenkin___ sopeutuu eli adaptoituu, tilanteeessa kun einestä ei tule siinä määrin kuin ennen. Se sopeutuu siten, että elimistö alkaa tuottamaan energiaa läskistä. - Anonyymi
Voin kirjoittaa lihoaa ja lihoaminen, jos haluan.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Voin kirjoittaa lihoaa ja lihoaminen, jos haluan.
Voit myös käyttää pistettä pilkun sijaan ja käyttää kymmentä desimaalia.
Kaikki nuo on jo nähty, nyt pitäisi keksiä jotain uusia temppuja
- Anonyymi
Kannattaa välttää (terveys / ilmasto) lihavaa ruokaa, varsinkin punaista lihaa.
Lihava ruoka oli viime vuosisatojen juttu, nyt on aika katsoa tulevaisuuteen.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kansa on on puhunut.
Ja pulinat pois. Amerikan kansa kyllästyi edelliseen 4 vuoteen. Demokratia toteutuu. Vaalivilppiä salaliittoteoriaksi ha3362132Ensitreffit Jenni tykittää - Tämä Jyrkin lause nostaa karvat pystyyn: "Niin epämiellyttävä..."
Jenni tykittää menemään… Jaetaankos teillä laskut tasan tai tuleeko raha-asioista kiistaa? Lue lisää: https://www.suom231183Miten Trump " tuo rauhaa"?
Kertoisiko joku? Ymmärtääkseni hän pikemminkin pakottaa länsimaat varustelukierteeseen. Muuta vaihtoehtoahan ei ole, jo3121120etkö osaa jättää rauhaan?
Et halua mitään, silti stalkkaat ja vainoat! jätä rauhaan niin voin jatkaa elämää!541068Sofia B - ansiotulot ovatkin 0 euroa ja millä rahoilla hän siis elää?
Oho olipa paljastus nyt tästä luksus elämää viettävästä naisesta.741024Saatiin meidän oma mies valkoiseen taloon!
Miltäs nyt tuntuu Ylen petkuttamat sosialistit ja muut femakot? Ilmastousko ja woke lähti liikkeelle USA:sta, ne valhee100735- 49728
- 44728
Paljon hyvää Trump on tehnyt
Tästähän tuli mahtava päivä kun Kamala Harris heitettiin ulos alkumetreillä ja Trumpin presidenttikausi on silausta vail133674Leikkeleet pois leivältä
Oikea suunta. Uusissa suomalaisissa ravitsemussuosituksissa suositellaan jättämään leivän päältä leikkeleet pois mielu78664