Ex vaimon oudot touhut

Anonyymi

Pitkä 16-vuoden parisuhde päättyi avioeroon. Lapsiakin meillä on alakouluikäisiä. Ollaan nelikymppisiä. Nyt kysyn, miten voin tulla toimeen hänen kanssaan, kaikkien hänen sekoilujen jälkeen, yhteishuoltajuus kyseessä.

Kaikki alkoi pari vuotta sitten. Aikaisemmin niin ihanan ja mukavan vaimon menot alkoi lisääntyä, ja muutenkin vältteli kanssakäymistä kanssani, ja oli usein kireän oloinen. Hän piti itsensä ylikiireisenä jatkuvasti, niin ettei ollut kunnolla aikaa jutella, juuri koskaan. Toki lasten menotkin piti meidät molemmat kiireisenä. Luonteeltaan vaimoni on aina ollut aktiivinen, iloinen ja sosiaalinen, ja hänellä on paljon sosiaalisia piirejä. Hän on ollut semmoinen ylisuorittaja, tehopakkaus, kaikentekijä.

Aikaisemmin meillä oli kuitenkin ns kahdenkeskistä aikaa, mutta pari vuotta sitten vaimoni alkoi järjestämään "kiireitä" siten, ettei vahingossakaan kahdenkeskistä aikaa jäisi. Ajattelin kuitenkin vielä tuolloin, että tämä nyt on näitä ruuhkavuosia, eikä kahdenkeskistä aikaa tahdo jäädä.

Kävimme pariterapiat, enkä tajunnut tuolloin vielä tilannetta, syyllistin vain itseäni, kaikesta mistä minua syyllistettiin. Yritin antaa enemmän huomiota, yms, ja vaimo lähinnä vältteli ja piti itsensä kiireisenä, jotta ei tarvinnut kohdata. Tehtiin asumusero kokeilu, koska vaimo sanoi ettei halua erota, vaan tarvitsee nyt vain aikaa. Hän oli ylimielisen ilkeä ja kylmä minua kohtaan, täysin eri persoona mikä hän oli ollut aikaisemmin.

Lopulta nyt kesällä selvisi, sain selville hänen kännykän lukitusnäyttökuvion, ja tilaisuus teki varkaan, minusta. Sieltä näin whatsapp keskustelut, ja paljastui että hän oli viestitellyt intiimisti jo pitkän aikaa, erään entisen työkaverin kanssa. Ja mitä ilmeisesti nähneetkin jossain. Mahdollisesti jotain pientä ollut jo 2017 vuodesta lähtien, sitten pieni suvantovaihe, ja lopulta sitten kuin käsikirjoituksen omaisesti pelataan vanha suhde pois uuden alta. Tarkoituksena vaimolla, että syynä eroon huono parisuhde, ja sitten muka löytää jonkin paremman.

Mutta jäipä kiinni, verekseltään. Sanoi noista viesteistä aivan pokkana mulle, ettei heidän välillä ole mitään, että ihan pelkkä kaveri vain, ja syytti nauraen että sä vaan käsität asiat omalla tavallas. Ja kuitenkin viestit oli todella intiimejä ja rohkeita, sellaisia ettei jäänyt mitään epäselvää, selvä suhde heillä. Pusuja ja ikävöintiä, sekä tulevaisuuden suunnittelua yhdessä.

Ja silti kehtasi pokkana väittää, ettei mitään heidän välillä, pelkkää kaveruutta.

Lisäksi kuulin erään puhelun, oven takaa, kun hän selosti jollekin kaverilleen, miten on pimittänyt rahaa, ja siirtänyt rahaa äidilleen turvaan, niin ettei näy osituksessa. Sitten vielä pari muuta puhelua kuulin oven takaa, haukkui ja mustamaalasi minua sukulaisilleen.

Ja nyt sitten avioeron jälkeen, minkä itse halusi, on kuin mitään ei olisi tapahtunut. Tulee hymyssä suin hehkuttamaan värikästä elämäänsä, ja esittää että meillä oli hyvä ero kun pysyttiin väleissä. Siis hänen omasta mielestään olemme hyvissä väleissä, itse olen toista mieltä. Voin pahoin kun näen hänet, lastenvaihtotilanteessa. Lisäksi hän soittelee joka toinen päivä, että voi tulla päiväkahveille, niin näkee samalla lapsia.

Eli käytännössä vaimoni ihastui uuteen mieheen. Ei tiennyt mitä tekisi. Kieltää pettämisen, muilta ja itseltään. Haluaa pitää hyvän ihmisen maineen, vaikka on kiero ja manipuloiva. Haki pariterapiasta oikeutusta erolle, ja syy oli muka meidän kahden välinen vuorovaikutus yms pikkuasiat. Lisäksi haki itselleen lisää oikeutusta, haukkumalla ja mustamaalaamalla minua sukulaisilleen ja tuttavilleen. Valehteli, antoi toivoa, valehteli, petti, antoi toivoa, petti, haukkui, jne. Välillä vaimoni liihotti niin kovaa milloin missäkin, että jopa lapset kysyivät miksei äiti ole heidän kanssaan.

Ja nyt kaiken jälkeen, on kuin mitään ei olisi tapahtunut. Ja kuvittelee että voitais noin vain hymyssä suin kohdata. Ja hän sais hehkuttaa minulle uutta värikästä ja riemukasta elämäänsä minulle.

Miten tämmöisen sairaan ihmishirviön kanssa voi jatkossa toimia?

6

480

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Voisiko ajatella, että asialliset asiat hoidetaan viileästi, mutta muuten pidät etäisyyttä. Sehän on nyt "muotia" muutenkin!

    • Anonyymi

      Olen ihmetellyt usein mikä saa ihmiset sellaiseen hulluuteen kuin avioliitto, itse olen karttanut sitä aina, naisen kanssa kylläkin saman katon alla ja se riittää.

      • Anonyymi

        Väärät odotukset suhteelta,ei aikuisia ihmisiä voi väkisin muuttaa ,vaikka näkisi ,että väärin tehdään.Kunnioitetaan toistemme itsemääräämisoikeutta


    • Anonyymi

      Ei mitenkään hänen tapansa naurahtaa asiassa jonka olisi luullu olevan tärkeä osoittaa jonkin sortin taipumusta psykopatiaan olen yhden yhtä sairaan naisen kohdannu joka vain naurahti asialle johon olisi pitänyt reagoida toisin jos persoonallisuuksien mukaan kahtotaan kyseinen nainen tietänee itsekin ketä minä tarkoitan olen myös äidilleni maininnu että ottakoon joku muu ongelmakseen onnekseni en hänen kanssaan seurustellut joten hän ei oppinut tuntemaan minua vähääkään mu mä opin hänestä tarpeeksi tietääkseni että hän on ihminen jota en elämääni halua koska en usko että hän päältä nelikymppisenä on kykenevä muuttumaan miksikään muuksi ei tyttäreni äidistäkään ole omien tietojeni mukaan tullut kun entistä pahempi kuin mitä hän oli silloin kun itse hänen kanssaan olin

    • Anonyymi

      Itselläni oli vastaavanlainen tilanne 20 vuotta sitten , lasten takia on kestettävä mutta vain sen aikaa kun on pakko ,meillä lapset jo aikuisia ,ex vaimolta itseltään opin aikoinani sellaisen tyylin että ihmiset jotka on tuottaneet mielipahaa , loukanneet yms on vain pyyhittävä elämästä pois ja olen mielestäni sen oppinut aika hyvin koska ex vaimon kanssakin meni parhaimmillaan 6 vuotta ettemme sanoneet toisillemme sanaakaan ja se vähä mitä ollaan sattumalta toisiamme nähty niin korkeintaan "kohteliaisuus syistä tervehdimme ,minä kuitenkin en tee siinä mitään aloitusta eli jos hän tervehtii ensin niin sitten voin sanoa moi

    • Anonyymi

      Olen aistinut toisissa naisissa sen kaksinaamaisuuden. Puhutaan muille toista ja käytäntö on aivan eri. Minusta häikäilemätöntä toimintaa. Tunne kylmiä, eivät välitä silloin muista tipan vertaa. Mustamaalaamiset ovat heidän keino saada omaa asemaa kirkastettua muiden silmissä, totuudesta välittämättä. Elämä on vain peliä heille?

      Valheet ovat helppoja, ehkä mieltävät ne itselleen valkoisiksi valheiksi, jotka hyödyntävät heitä. Mustavalkoista ajattelua? Toisen maineella ei niin merkitystä. Ylimielisyyttä, kerran kuulin sellaisenkin tokaisun, että kyllä minä kehtaan, tomerana, kun mustamaalasi toista usean korvaparin kuunnellessa häntä.

      Eivät tunne häpeää silloin juuri mistään. Ensivaikutelman ei pitäisi antaa vaikuttaa asioihin, moni liian hyvältä tuntuva voi todentua jälkeenpäin ihan joksikin muuksi. Itse hyväuskoisena miehenä, ajattelen sinkkuna näitä lukiessani, että todennäköisesti olisin kohdannut kans tällaisen omalla kohdallani? Siksi sinkkuus tuntuu niin hyvältä olotilalta nyt.

      Yleensä tunnollisimmat perheen isät ovat niitä sijaiskärsijöitä lasten kärsimysten rinnalla. Nainen osaa/ kykenee pelaa omaa peliä välittämättä aiheuttamastaan haitasta muille (itsekkyyttä, ylimielisyyttä).

      Tyyliin kyllä minä kehtaan, onko sitten sitä koston halua jostain kokemastaan menneisyydessä kyse, josta syyttömät kärsii lopulta? Lyhytnäköistä ajattelua, koska kyllä lapset sen muistaa hyvin sitten aikuisena, oliko hyvä isä tai äiti? Ovatko sitten niitä, jotka näkee sen ongelman aina muissa eikä itsessään?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6560
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2634
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2210
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      74
      1886
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1661
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1457
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe