Ihmettelen vaan...

Anonyymi

Enoni kuoli heinäkuun puolessa välissä ja sain tiedon tästä serkultani facebook viestillä. No siihen se sitten jäikin. Enoni vaimo ei ilmoittanut asiasta mitään minulle jolta sentään kuoli eno. Eikä isälleni. Nyttemmin uurna lienee laskettu maihin ja sinnekään ei kutsua kuulunut. Ihmettelen vaan. Tämä eno ja vaimonsa olivat siskoni kummeja sentään. Kummaa touhua. Olisin halunnut saattaa enoni viimeiselle matkalle vaikka emme kovin läheisiä olleetkaan.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nyt on korona-aika. Hautajaisiin saa mennä rajattu määrä ihmisiä. Kannattaa lukea kunkin seurakunnan ohjeet hautajaisjärjestelyistä. Siunauspaikka ratkaisee, jos on pieni kappeli, sinne ei mahdu montaa ihmistä, kun turvavälit pitää ottaa huomioon.

      Äitini kuoli kesäkuussa, hautajaiset olivat kesä-heinäkuun taitteessa.
      Äidin lapsista elossa on minun lisäksi vielä 8. Meillä jokaisella on puoliso. Minulla ja sisaruksillani on yhteensä parikymmentä lasta joilla on myös jo puolisoita. Äidilleni rakkaita lapsenlapsiakin on jo useampi.

      Senlisäksi äidilläni on elossa vielä 6 sisarusta, heillä kaikilla on puolisot ja useampia lapsia.

      Äitini oli hyvin sosiaalinen ihminen, hänen hautajaisiinsa olisivat myös naapurit ja hyvin moni muu ihminen samalta kylältä ottanut osaa, samaten äidin kummilapset jne jos se olisi ollut mahdollista. Yhteydenottojen määrästä laskin että hautajaisvieraita olisi ollut noin 120, siis jos hautajaiset olisi voitu pitää niin kuin ennen.

      Lopulta koronarajoitusten takia paikalla sai olla vain me äidin lapset, meidän puolisot ja äidin alle 70 vuotiaat siskot puolisoineen. Jokainen meistä sisaruksista istui omalla penkillään puolisonsa kanssa kaksin, jokainen pari eri päässä penkkiä ja välissä oli yksi tyhjä penkki, näin määrättiin srk:n puolesta. Jo tämä teki tilaisuudesta hyvin raskaan ja erittäin ikävän.

      Lapsemme eivät päässeet saattamaan rakasta mummoaan hautaan koska he eivät ole samaa ruokakuntaa kuin heidän vanhempansa.

      Siunaustilaisuudessa ei ollut käytettävissä virsikirjoja, virret katsottiin puhelimien näytöiltä. Ei kannettu arkkua, suntio kuljetti sen kärryillä ja nostettiin 4:n ei 6:n miehen voimin alttarille. Neljä sen takia, että turvavälit piti siinäkin huomioida, suntio piti siitä tarkan huolen.

      Sisällä kappelissa äiti siunattiin ja laulettiin kaksi virttä. Ei kunnollista muistopuhetta papilta, vain yleistä diibadaabaada, Pappi kysyi äidin elämästä vain puhelimitse, ei voitu tavata kasvokkain, eikä papille ollut jäänyt mitään oikeaa sanottavaa sen yhden puhelun perusteella äitini elämästä.

      Kukkien laskenta ja tekstien luku tapahtui haudalla. Ja sielläkin piti muista turvavälit, ei liian lähelle ketään toista.

      Ei halattu, ei kosketeltu, ei kätelty, kahvipöydässä istuttiin liki 2 metrin päässä toisistamme koska monilla sisaruksillamme on erilaisia perussairauksia, yhden puolisolla hoitovaiheessa oleva syöpä jne.

      Koko se päivä, oli kuin kaikki olisimme olleet mukana sairaassa näytelmässä.
      Se lisäsi entisestään surun määrää ja tunnetta siitä, että tämä korona on syvältä.

      Lapsemme lapsineen ja äitini yli 70 vuotiaat sisarukset kävivät jättämässä jäähyväiset kukin omalla porukallaan seuraavan viikon aikana yksikseen äidin haudalla. Osa lapsenlapsista ei ole käynyt vieläkään kun asuvat kauempana. Jos olisi ollut kunnolliset hautajaiset, jokainen olisi tullut saattamaan mummoaan. Kyläläisten tuomia kukkia ja kynttilöitä oli tullut haudalle myös paljon.

      Olette saaneet faceook-viestin enosi kuolemasta.
      Isäsi olisi voinut soittaa enosi vaimolle ja kysyä hautajaisiin liittyvistä asioista, jos olisi halunnut veljeään muistaa. Isäsi voi katsoa peiliin ja miettiä miksi ei ole itse ollut aktiivinen tässä asiassa.

      Mitä sinuun tulee, ei millään pahalla, mutta ehkä enollasi oli läheisempiäkin henkilöitä saattamassa häntä viimeiselle matkalle kuin mitä sinä olit.
      Leskellä on tänä päivänä todella raskas taakka kannettavana. On suru puolison kuolemasta ja niihin liittyvistä raha-omaisuusjärjestely yms ongelmista ja vielä siihen päälle huoli hautajaisiin tulevien terveydestä.

      • Anonyymi

        Isän veli ei ole eno ettäs tiedät!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Isän veli ei ole eno ettäs tiedät!!!

        Jos asia noin kamalasti veetuttaa, aloittaja voi kysyä serkultaan facebookissa minne enon tuhkat on haudattu tai ripoteltu. Sen jälkeen ei muuta kuin ap menee isänsä kanssa käymään kyseisessä paikassa muistelemassa isänsä kanssa vainajaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2531
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe