Valehteleeko tuttu

Anonyymi

Yksi puolituttu sanoo että saa rinnalle 120 kiloa jonka vielä nostaa puhtaalla tyylillä pään päälle. En oikein usko. Onko mahdollista mieheltä jolla ei ole näkyviä lihaksia? Painoa varmaan 75-80kg.

4

81

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Pitäisi tietää hepun tausta. Kyllä tuo on harjoiteelle mahdollista. Se onnistuu tuon painoiselle ainoastaan "puhtaalla" tyylillä. Ei nouse "likaisella".

   Pään päälle?Hyväksytty työntö vaatii 3:n sekunnin tangon hallinnan suorilla käsivarsilla. Koko ukko paikallaan notkumatta. Tarkasti ottaen kyynärpäiden ei tarvitsisi olla täysin lukossa mutta muuten sitä välinettä ei yleensä hallita tuomarien vaatimalla tavalla.

   Näkyvillä lihaksilla ei tuossa ole paljoakaan merkitystä. Useimmiten ne näkyvät reisissä.

   Yleensä noihin juttuihin sietää suhtautua varauksella. Näyttö olisi paikallaan.

   Oman harrastukseni alkuaikoihin eräs työkaverini puhui vakavalla naamalla tekevänsä seuransa salilla todistajien läsnäollessa silloisessa 3-lajisessa kisassa tulokset jotka olisivat oikeuttaneet kaverin sarjassa Tokion olympialaisissa mitalille.
   Turha mennä kysymään todistajiltakaan mitään.

   Painonnosto on vetämistä, alla menoa ja ylös tuloa.
   Vaatii jalkoja, selkää ja mätipuolta, räjähtävyyttä ja tekniikkaa.
   100kg kyykkytempaus vaatii enemmän tehoa kuin 200kg maastaveto.

  • Anonyymi

   Painonnoston maailmanennätys 73 kiloisissa taitaa olla työnnössä 198 kiloa (käsittämättömän kova), joten siihen peilaten tuttavasi tulos ei toki mahdottomuus ole. Mutta on se kuitenkin siinä määrin kova, että toteutuakseen vaatii hyvää genetiikkaa ja määrätietoista harjoittelua pitkältä ajalta.

   Painonnostossa, mitä kovemmista raudoista puhutaan, sitä vähemmän ne suhteessa nostetaan raa`alla voimalla, ja puolestaan sitä enemmän tekniikalla. Onnistunut suoritus pohjautuu oikeilla lihaksilla oikealla hetkellä aikaansaatuun liike-energiaan, jonka ei anneta pysähtyä ennen suorituksen loppuunvientiä. Jos 73 kiloinen ukko pystypunnertaisi 198 kiloa, niin se ei olisi enää ihminen, vaan muurahainen.

   Painonnostossa räjähtävyys, hermotukset ja lihaskoordinaatio ovat avaintekijöitä. Näistä kaikkia voi treenata paremmiksi, mutta tietty perustaso ja se, kuinka hyväksi pystyt kehittymään, pohjautuu paljolti yksilön geneettisiin ominaisuuksiin. Muistan varusmiespalveluksesta heppulin, joka oli varsin pienikokoinen ja hintelä, mutta jostakin syystä innostunut jo koulupoikana painonnostosta. En jaksa enää yhtään muistaa numeroita, mutta kyllä hän varuskunnan kuntosalilla liikutteli isompia painoja kuin häntä 30-40 kiloa isommat kaverit. Siis nimenomaan rinnallevedossa ja työnnössä. Tässä tosin syy oli osittain varmaan siinä että pienempi heppu oli treenannut lajia vuosia, kun taas moni muu ei koskaan aiemmin.

   • Anonyymi

    Puhut asiaa! Geenien lisäksi alle murrosikäisenä monipuolisella liikunnalla hankitut motoriset valmiudet auttavat paljon.
    Pökkelöstä ei saa painnonostajaa.
    Treenien lopuksi teimme aina nopeat, herkät harjoitteet. Esimerkiksi kyykky- ja vetotreenien lopuksi nopeat ärsykkeet hyppäämällä kilpaa vauhditonta pituutta tai tasajalkaa jalkajumppatelineiden välissä roikkuvan köyden yli. Pakko hypätä nilkat yhdessä. Korkeus mitattiin köyden alimmasta kohdasta.
    Jokainen heppu, sarjaan katsomatta hyppäsi vauhditonta yli 3m.
    Vauhditon korkeus oli valikoimassa.
    Rentoja 30m:n spurtteja.
    Kehoitin omaa poikaani ojentajapuolen treenin jälkeen hakkaavan rennosti hiekkasäkkiä.
    Aerobisina treeneinä korista, lentistä ja sählyä.

    Kehon hallintaa "alppihiihtäjän testillä". Valmentaja merkkasi mankulla lattiaan monimutkaisen, vuoroon molemmilla jaloilla peräkkäin ja myös yhdellä jalalla kinkattavan mutkittelevan radan.

    Voima ><teho. 100kg kyykkytempaus vaatii enemmän tehoa kuin 200kg maastaveto.


  • Anonyymi

   Alle 80kg:n raakana vetämä koettelee uskottavuuden rajoja.
   Kyykyn kautta vaatii hieman jalkoja ja saksiin työntö tekniikkaa joka syntyy vain harjoittelemalla. Tuo ei vaadi mitään pullistelevia lihaksia. Päin vastoin. Pullistelevat olisivat ehkä haitaksi. Lihaksikkaita nostajia toki on ollut mutta se ei ole välttämättömyys.
   Lihaksia on lähinnä reisissä ja selässä.
   Kaulan sivuissa näkyy "vetokyky". Eivät todista mitään mutta ilmankaan eivät rinnalleveto ja tempaus onnistu.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tuksu pakenee poliisia!

   Tuksu on kaapannut lapsensa, jonka huoltajuuden hän menetti ja pakenee poliisia ilmeisesti Veijo Lallin kanssa. Lalli myi vastikään Loviisasta talonsa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   307
   9126
  2. Iik! Suosikkijuontaja Vappu Pimiä jakoi hyytävät kuvat lomareissulta: "Sydän meinas pysähtyä..."

   Yksi Suomen suosituimmista juontajista, Vappu Pimiä, on jakanut kuvia etelän lomaltaan. Pimiä on lähtenyt lomareissulle juuri ennen uuden Tanssii Täht
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   4940
  3. Jussi Hakulinen on kuollut - YÖ yhtyeen hittien tekijä

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008994171.html Vielä ei ole kerrottu kuoleman syytä. Jussi Hakulinen loi YÖ yhtyeen kuuluisimmat hit
   Maailman menoa
   195
   3887
  4. Miksi ihmiset katsovat Salkkareita?

   Miksi ihmiset katsovat Salkkareita? Onko syynä aina uudet julkkisnäyttelijät, kuten Esko Eerikäinen tai Konsta Hietanen vai dramaattiset juonenkuviot
   Julkkikset
   89
   1935
  5. Rakastan sut ja sua

   Oma turvallinen nallekarhuni. Kivaa alkavaa viikkoa parhaalle toivottaa se susta hehkuva..
   Ikävä
   226
   1805
  6. Miksi sinä tykkäät minusta

   Syitä tykkäämiseesi? Vastaa kuin omalle kaipauksen kohteellesi.
   Ikävä
   92
   1577
  7. Loiri on kuollut.

   Poistui kuvioista.
   Maailman menoa
   118
   1499
  8. Yön Jussi Hakulinen on Kuollut

   Näin kertoo lehdet, esim satakunnankansa. R.I.P. Jussi. Olit hyvä laulaja ja sanoittaja.
   Pori
   126
   1244
  9. Olit iso virhe J

   Joka olisi pitänyt vain ohittaa. Sinusta seurasi vain pelkkää surua ja harmia. Olisinpa ollut viisaampi. Onneksi se on nyt ohi.
   Ikävä
   53
   1200
  10. Sam Cannon

   Näytellyt emmerdalessa jotain Keviniä. En saa mieleen tätä hahmoa.
   Emmerdale
   8
   1136
  Aihe