Riku Aalto ei ymmärrä. miten eläkeputken poisto lisäisi työllisyyttä

Anonyymi

Talouselämän haastattelussa Riku Aalto tilittää tuntojaan ja pelkojaan työlllistämisvaihtoehdoista. SAK:n edustajat ovat olleet työryhmissä pohtimassa työllisyyden parantamiskeinoja, mutta mitään ei ole saatu aikaiseksi.

Hallitus ilmoitti tällä viikolla siirtäneensä eläkeputken työryhmään. Sieltä ei tule mitään apua tähän asiaan, jos SAK:n kanta on sama kuin Riku Aallon asenne, joka estää hänet näkemästä, miten eläkeputken poistaminen lisää työllisyyttä.

Jos ei ole eläkeputkea, niin työnantajalle ei ole mahdollisuutta tai pakottavaa tarvetta laittaa ihmisiä eläkeputkeen! Niin yksinkertaista se on. Velvoitetyöllistäminen hoitaa sen. että jos on ikäihminen, niin hän pääsee takaisin ansiosidonnaiselle. Sitä ei kukaan muista mainita kohkatessaan. Eläkeputken poisto lisää yli 55-vuotiaiden työllisyyttä.

Samalla tavalla Riku Aalto kysyy paikallisen sopimisen lisäämisen kanssa. Sama kasetti ja laulu. Hänellä ei ole halua lisätä pienten yritysten mahdollisuutta sopia työntekijöiden kanssa esimerkiksi joustavista työajoista esim. pienten lasten äitien kanssa. Pitäisi olla liiton luottamusmies. Voi hyvä sylvi. Suomessa on liittymisen vapaus. Ei tarvitse kuulua liittoihin. Siitä huolimatta olisi hyvä, että olisi paikallista sopimista. Suomessa on kymmeniä tuhansia työpaikkoja, joissa ei ole liittojen luottamusmiehiä. Siellä sovitaan asioista muutenkin. Mutta nyt ei saa sopia niin joustavasti kuin liittojen pomottamissa yrityksissä. Sitä Aalto ei halua. Pitää olla liiton luottamusmies.

Ei saisi olla naivi vaikka yrittääkin esittää parastaan jättipalkan eteen.
Nyt pitää lisätä työllisyyttä eikä estää sitä. Työnantajilla pitää olla intoa työllistää. Työntekijöillä pitää olla intoa mennä töihin.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ruotsissa, i Sverige, on hieno irtisanomissysteemi " last in -first out" joka suojelee vanhempia työntekijöitä. Suomessa voi irtisanoa melkein kenet vaan yt-tilanteessa. Vuoden 2020 alussa eläkeputken ikäraja nousi vuoden yhdellä vuodella ollen nyt 62 vuotta. Eläkeputki eli ansiosidonnaisen lisäpäiväoikeus on lyhentynyt koko olemassolonsa ajan. Nykyisen jo minilyhyen eläkeputken poistaminen ei juurikaan luo uusia ikäihmisten työpaikkoja, Se mikä varmasti auttaa on "last in -first out" irtisanomisjärjestyksen käyttöönottaminen yt-tilanteissa. Yli 50-vuotiaiden asema kohentuisi irtisanomistilanteissa huomattavasti. Samalla myös yt-tilanteissa irtisanottavien määrä muutenkin vähenisi radikaalisti. Oma näppituntuma että "last in -first out " systeemin käyttöönotto toisi vuosikymmenen loppuun mennesssä 80 000 -100 000 työllistä lisää. Toki samalla pitää varmistaa ettei vuokratyövoiman käyttö laajene epidemiaksi asti. Vuokratyövoiman käytölle lukko,

    • Anonyymi

      Ymmärtääkö Riku mitään muutakaan.

      • Anonyymi

        Rikun kandee funtsaa kovemmin ja jos ei sittenkää aukene ,kilauttaa kaverille ja kysyy siltä


    • Anonyymi

      Asiaa Aalto puhuu. Monessa pienessä työpaikassa ihmiset eivät uskalla työnantajan pelossa liittyä oman alansa ammattiliittoon. Eläkeputken poistaminen ei lisää työllisyyttä. Käytännössä eläkeputki on jo lähes kadonnut.

    • Anonyymi

      Eläkeputken poistaminen ei lisää työllisyyttä. Sillain se pitää sanoa ilman arvuutteluja. Se on fakta. Miksi lisätä oudot sanat "en ymmärrä miten..." . Itse sanoisin lyhyesti ja ytimekkäästi : "Eläkeputken poistaminen lisää työttömyyttä ja köyhyyttä". . Joka kerta kun eläkeputkesta on nipistetty pätkä pois on ikääntyneiden työttömyys ja köyhyys lisääntynyt. Se on fakta.

    • Anonyymi

      "Eläkeputki" ei ole 55v ikäisten juttu lähellekkään! 62-63v on melkoisen lähellä asiaa!
      Siis askeleen päässä eläke-iästä!

      Kun istuu alas ja hieman miettii kyseisen ikäryhmän ihmisiä joilla taustalla 40v työntekoa ja vielä ruoskitaan töihin eikä nuoria päästetä tilalle on systeemissä vääristymä ja paha sellainen! Millä perusteella pitää olla loppuelämä täysin hajalla eikä terveenä kun työstään erkanee?

      Missään ei ole kieltoa etteikö saa itse määräten tehdä duunia 50v-100v. jos intoa ja terveyttä riittää! Ei kaikkien pidä terveyttään loppuun viedä työtä tekemällä.

    • Anonyymi

      Olikos sillä Aallolla mitään työllisyyden parantamiseen liittyviä ideoita vai pelkästään narinaa ettei voida tehdä mitään? Taisi olla työllisyysryhmien pääideologi?

    • Anonyymi

      Eläkeputken osalta on aivan liikaa suurten työllisyysvaikutusten liioittelua . Eläkeputki on todellisuudessa enää vain mitätön nysä. Jos työttömällä on ikää reilusti päälle 60 v niin annetaan sen putken eli nysän toimia pehmeänä siirtymänä eläkkeelle. Käytännössä nykyinen ansiosidonnaisen eläkeputki koskettaa 58-60 v iässä työttömäksi joutuvia. Nykyinen eläkeputkinysä ei ole 55 vuotiaiden juttu ollenkaan vaikka sellaista lorua jatkuvasti joku haluaa kertoilla . Jokainen voi halutessaan- jos voimia on - tehdä työtä eläkkeen rinnalla vaikka 100 vuotiaaksi tai ylikin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      88
      3728
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      588
      3531
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3432
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      52
      2187
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2151
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      320
      1936
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1905
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      159
      1657
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1361
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1332
    Aihe