Jenkki motarille

Anonyymi

Hei.

Kyselisin arvon palstalaiset kommentteja kuinka paljon esimerkiksi oma haaveauto joillaisia olisi nyt suht edullisesti tarjolla, Chrysler 300c kuluttaa moottoriteillä kun nopeutta on noin 100 km/t.

Itsellä käytössä Sebring 03 vuosimallia kaikilla herkuilla, mm nahkapenkit yms, mutta nyt olisi kiikarissa toisen auton etsintä työmatka ajoon.

Työmatkaa on reilu 100 kilometriä per suunta, siis 200 päivässä mutta 90 % pelkkää moottoritietä ja kovasti polttelisi ostaa juuri 300c mallinen chrysler koska niitä saa nykyään todella edullisesti.

Talveksi olen nykyään valinnut kitkarenkaat, koska suoralla tiellä niilläkin pysyy reitillä.

Kovasti näitä on haukuttu ja varmasti jotain todenperääkin on jutuissa, mutta koska ajan käytännössä vain moottoritietä niin uskoisin jo pelkästään sillä välttyvän monelta harmilta.

Vakuutukset ja verot noin suurinpiirtein samaa luokkaa loppupeleissä Sebringin ja 300c välillä, ainut mitä en ole saanut tosiaan selville on moottoritiekulutus.

Jotain muutakin käyttöjenkkiä voi raati suositella, mutta ilmeisesti dieselit ovat käyttöiältään kovemmassa maineessa niin siihen olen itsekin pyrkimässä.

Myös muita mainittavia asioita 300c mallista kuuntelen mielelläni, mieleni tekisi jo juosta ostamaan uusi auto mutta kuuntelen mielelläni entisten omistajien kommentteja mitä kannattaa ottaa huomioon.

Kiitokset ja viikonloput.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kannatan itse bensa Hemiä, mutta samapa tuo mikä kone. Alle kympillä menee Chrysler 300C matka-ajossa. Pyöriiköhän jossain 8-9l nurkilla.

    • Anonyymi

      Jos muita käyttöjenkkejä saisi ehdottaa niin sämpylämallin Chevrolet Caprice 1991-1996 tai samaa koria käyttävät Buickilta (1991-1996) sekä Oldsmobilelta (1991-1992).

      En usko että tämmöisiä haettiin, mutta näen ne itse käyttöjenkkeinä. Itsellä ympärivuotisessa käytössä 1991 Caprice niin hyvin on toiminut.

      • Anonyymi

        Moottoritiellä taitaa suurin osa autoista, merkistä riippumatta syödä sen 7-9 litraa joten itsekin kun on päässyt jenkkiin makuun ymmärrän hyvin että mielummin silloin ajellaan amerikan/amerikkalaisella valmisteella mielummin kuin hajuttomalla, mauttomalla ja värittömällä corollalla.

        Lisää käyttöjenkkejä kuuntelisin itsekin, itselle järjestyi noin 10 000 euron laina jolla ajattelin hankkia kunnon menopelin jota ei tarvitsisi moneen vuoteen enää vaihtaa.

        Harmi että 2000 luvun käyttöjenkkejä ei juuri ole näköpiirissä, paitse mustangit jne...


    • Anonyymi

      Kulutusta voi tiputtaa myös sillä, että välttää cruicen käyttöä. Nyt moni ajattelee että sehän se just on se juttu matka-ajossa, ettei tarvii kaasua painella ja kytätä nopeusmittaria koko ajan. Vastapuolena on kokoajan kallistuva polttoaineen hinta, kyllä helposti saa eurooppalaisilla litran pois, jenkeiltä voi saada kaksikin litraa kulutusta pois. Periaatteena mitä enemmän auto kuluttaa normaalisti, sen suurempi säästö. Varsinkin Hki- Turku välillä, missä on isojakin ylä- ja alamäkiä , kannattaa tiputtaa nopeus jyrkimmässä kohdassa vaikkapa 90:iin, ja vastaavasti alamäessä nostaa 110:iin. Onhan se nolo jos pikkufiiatti menee ohi ylämäessä. Mutta jokainen tyylillään.

      • Anonyymi

        Ostakaa autoja jolla on varaa ajella. Älytöntä itsensä kidutusta, pakko saada jenkkilotja jolla sitten kikkailtava että ei mene polttoainetta. Joku kunnon iso dieseli saksasta alle, menee 5 -6 litraa satasella, kulkee ja lähtee varmaan riittävästi, 170-250 hp ja 400- 500 Nm vääntöä. Sitäpaiten varmaan parempi ajaa kuin nuo amerikan autot.
        Jos se pakkomielteen takia oltava amerikkalainen niin sitten ei voi kun kärsiä.


      • Anonyymi

        > Kulutusta voi tiputtaa myös sillä, että välttää cruicen käyttöä.

        Niin, kulutus tippuu, kun esim. 102 km/h tasanopeuden sijaan pumpataan ajonopeutta 80-95 ja keskari on 92.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ostakaa autoja jolla on varaa ajella. Älytöntä itsensä kidutusta, pakko saada jenkkilotja jolla sitten kikkailtava että ei mene polttoainetta. Joku kunnon iso dieseli saksasta alle, menee 5 -6 litraa satasella, kulkee ja lähtee varmaan riittävästi, 170-250 hp ja 400- 500 Nm vääntöä. Sitäpaiten varmaan parempi ajaa kuin nuo amerikan autot.
        Jos se pakkomielteen takia oltava amerikkalainen niin sitten ei voi kun kärsiä.

        Amerikkalaiset on hyviä autoja ajella, ja joku perus käyttöjenkki 80-luvulta tähän päivään vie sen 9-15l/100km. Plussana vielä että varaosat on halpoja eikä tarvitse olla koko ajan korjaamolla kuten noissa tusina saksalaisissa on tapana. Jenkki v8 lämpeneekin nopeammin ja pitää maltillisempaa ääntä, ettei korvat ole koko ajan sotkussa jossain dieselin säksätyksessä.


    • Anonyymi

      300 c diesel, mistä moottori lainattu autoon, lienee eurooppalainen erikoisuus, tuskin ollut USAn markkinoilla saatavilla tuota ?

      • Anonyymi

        Ameriikas ei ole diesel mallia, Mersun motti on värkätty Italiassa euro markkinoille ja on aivan kelpo peli!


    • Anonyymi

      Mersun moottori ja muu tekniikka sama kuin Dodge challenger.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1545
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1233
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe