Yksinkertainen puoliso

Anonyymi

Otsikossa tuli jo olennainen, miten pystyn selviämään yksinkertaisen puolison kanssa. Meillä on lapsi, enkä koe asialliseksi jättää perhettä. Jotenkin en tajunnut aikoinaan, että yksinkertainen tyttöystävä on söpöä mutta sähkö vaimo onkin ärsyttävää...

Mikään hiemankin monimutkaisempi vitsi ei mene jakeluun, yleissivistys on olematon jne. Tämän kokonaisuuden kruunaa mukava ja kiva luonne. Lisäksi hän koko ajan yrittää kehittää itseään, hoitaa kodin ja lapset, urheilee, ei kontrolloi jne. Eli kärjistäen sanottuna, loistopakkaus pienellä rajoitteella...

Pelkään, että tuhoan jotain hyvää ja kaunista tiuskimisella ja koska en osaa pitää mielipiteitä ominani. Miten pystyn sopeutumaan ja ymmärtämään, miten hyvin minulla itseasiassa asiat ovat!

22

1516

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Autocorrect...
      Sähkö vaimo = sählä vaimo

    • Anonyymi

      Vaakakupissa painaa monta hyvää asiaa,miten suuren arvon annat hänen yksinkertaisuudelleen? Jos haluat kertoa jonkin vitsin joka ei heti mene jakeluun,niin käykää se yhdessä läpi.huomaat kuinka hän oivaltaa ja oppiii.Ja ymmärrät itsekkin että elämä on matka,opitte yhdessä koko ajan jotain. Älä ainakaan piinaa häntä tai hanki itelles hupia liian vaikeilla jutuilla ja älä ainakaan tiuski! Ett sinäkään tiedä kaikkea meikeistä ym. Hänhän kuitenkin yrittää.
      Toivotan teille hyvää matkaa läpi elämän ja opi arvostamaan häntä.
      Onko parempi että älykäs puoliso alkais analysoimaan sinua kyynisesti,puhuis kirjakieltä,käyttäis hienoa sanoja ym ym.

      • Anonyymi

        Sulla on hieno käsitys älykkäistä, alemmuuskompleksia pukkaa..?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sulla on hieno käsitys älykkäistä, alemmuuskompleksia pukkaa..?

        Kuule,älykkyyttäkin on monenlaista.Sulle varmaan älykäs ihminen on=Einstein.


    • Anonyymi

      Yritä ajatella vaikka niin, että harvoin yksi ihminen kaikkia tarpeita täyttää. Älylliset, yhteiskunnalliset, ajankohtaiset keskustelut voi hoitaa kavereiden ja ystävien kanssa. Se tietty on vähän ikävämpi puoli että älykkyys periytyy äidin puolelta, harrasta siis paljon kehittäviä leikkejä lapsesi kanssa!

      Kumpa nuoret(?) miehet ajattelisivat vähän muulla kuin alapäällään ennenkuin sitoutuvat..luulevat että egoa hivelee kun saa naiselleen päteä tätä fiksumpana kun onhan se nainen niiiiin hot ja suloisen surkea...ja sitten ollaan tässä.

      • Anonyymi

        Tuli sama mieleen. Vaikka miehellä olisi älyä, järki seisoo jalkojen välissä. Sitten ihmetellään kun väännetään kaikki asiat rautalangasta sen hottin kanssa ja lapsista tulee yksinkertaisia sekä lyhytnäköisiä huumehörhöjä ym.


    • Anonyymi

      Vie vaimo älykkyystestiin. Jos pisteet ovat jotain 80-90, ehkä on parempi olla tekemättä enää lisää lapsia. Voihan olla, että onkin vähintään normiäly, mutta stressi, lastenhoito ym. verottavat nyt keskittymistä.

    • Anonyymi

      On monenlaista älykkyyttä ja tapoja oppia. Puolisollasi on mitä ilmeisimmin omanlaisensa ajattelutapa. Paljon mahdollista, että hänkin ymmärtäisi paremmin juttujasi, jos sinä/muut osaisitte kertoa ne hänelle oikealla tavalla.

      Vrt. lukihäiriöiset. Asuin 1990-luvulla maalla. Nuorimmalla lapsellani oli suuria vaikeuksia heti ensimmäiseltä luokalta alkaen. Oli ongelmia lukemaan oppimisessa, matematiikassa jne.
      1-3 luokan opettaja sanoi häntä suoraan tyhmäksi ja oli sitä mieltä ettei mitkään tukiopetukset auttaisi. Hänen mielestä lapsi olisi ollut parempi siirtää erityiskouluun toiselle paikkakunnalle. Se oli kunnalle teknisesti mahdotonta, joten ne kolme vuotta itkettiin ja taisteltiin luokka kerrallaan läpi.
      Opettaja vaihtui 4:llä luokalla ja muutamassa viikossa lapsen kehitys pääsi vauhtiin. Hän oppi aivan valtavasti koko ajan.Opettaja antoi puoli vuotta tukiopetusta kerran viikossa 1h ja lapsemme oli jouluna luokkansa paras. Vasta tuolloin, 4:llä luokalla, lapsi pääsi tutkimuksiin ja vaikean lukihäiriön takia sai oikeanlaiset eväät ja ohjeet koulutielleen. Sen jälkeen koulu maistui, oli aina luokkansa parhaimmistoa. Kirjoitti L:n paperit, opiskeli yliopistossa, valmistui hyvin arvosanoin, asuu nyt ulkomailla ja on töissä erittäin hyvässä firmassa.

      Lapseni ja monien muidenkin kohdalla kyse oli ja on vain siitä miten asiat esitetään.
      Ehkä puolisosi kohdalla on sama juttu.

      Mitä tuohon yleissivistykseen tulee, niin kuka mitäkin yleissivistyksenä pitää.
      Sinulle tärkeää on mitä ilmeisimmin knoppitieto, faciliteetit ja kirjaviisaus, ulkoa opitut asiat. Koet olevasi puolisoasi viisaampi ja silti sinun yleissivistyksessäsi, tiedoissa ja taidoissa on valtava aukko. Et arvosta puolisoasi, lapsesi äitiä, joka yrittää monin tavoin kehittää itseään ja elämänsä laatua. Se on iso puute sinussa.

      • Anonyymi

        Hyvä että lapsellasi menee nykyisin hyvin. Mutta ikävä kyllä heikkolahjaisen kanssa ei kehitystä tapahdu. Ja jos ap:n vaimo on sellainen, niin ymmärrän, että se on rasittavaa. Mutta onneksi ap:n vaimo on luonteeltaan mukava, se korjaa paljon. Koska oman kokemukseni mukaan heikkolahjaiset ovat aika itsepäisiä ja suuttuvat herkästi, kun eivät ymmärrä asioita. On raskasta selittää samoja asioita yhä uudelleen, kun oppi ei vain mene perille ja heikkolahjainen hermostuu tai vaihtoehtoisesti teeskentelee ymmärtäneensä, vaikkei olekaan ymmärtänyt.

        Aikuisena diagnosoituja heikkolahjaisia on vaikka kuinka paljon, mutta ehkä ap:n tapauksessa on kuitenkin jostain muusta asiasta kyse. Ilmeisesti ap on kokenut itsensä jotenkin paremmaksi suhteen alusta asti ja kaivannut itsetunnolleen pönkitystä. Nyt samasta asiasta on tullutkin rasite. Kivalla luonteella varustettu nainen kyllä kärsii, jos häntä ei arvosteta naisena ja äitinä. Joten ehkä vaimo jossain vaiheessa tekee johtopäätökset, ettei sitten sovittukaan yhteen. Kenenkään ei tarvitse eikä kannata sietää huonoa kohtelua. Riitaisa avioliitto on myös lasten kannalta huono asia.


    • Anonyymi

      Onko vaimosi käynyt koulun normaalisti vai mukautetusti? Jos hän on ihan normikoulun käynyt ja pärjännyt kohtalaisesti, niin hän tuskin on sen tyhmempi kuin sinäkään. Ehkä vitsisi eivät vain naurata häntä. Vai onko hänen vaikea ymmärtää esimerkiksi virallisia asiapapereita niin, ettei selviä lomakkeiden täyttämisestä jne? Onko hänellä ammatti ja koulutus, pärjääkö siellä? Yleissivistyksen puute ei vielä tee kenestäkään heikkolahjaista.

      Ikävä puoli tuossa tietysti on, että mahdolliset asiaan liittyvät sairaudet ovat yleensä periytyviä, joten jos lapsilla on oppimisvaikeuksia, niin kannattaa hommata pian diagnoosi, että lapsi ei syrjäytyisi. Älykkyys ei ole elämässä se tärkein juttu, mutta jos aivan heikkolahjakkaasta puhutaan, niin elämässä selviäminen on haasteellista. Lähipiirissäni on tällainen henkilö, joka tarvitsee apua yksinkertaisissakin pankki- ja virastoasioisssa.

      • Anonyymi

        Samaa mieltä,lyllä ap.nyt jätti liian paljon kertomatta,koko aloitus on provo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samaa mieltä,lyllä ap.nyt jätti liian paljon kertomatta,koko aloitus on provo.

        aloittaja on kattonut liikaa sitä yhtä saksalaista hotellisarjaa, jossa oli myös saman tapainen hahmo ja pohtii nyt,millaista olis olla sellasen kanssa ja vielä lapsi hänen kanssaan.


    • Anonyymi

      Kyllähän ne geenit periytyvät 50/50 periaatteella.
      Oletko varma ap, että sinulla on aivoissasi ja tunne-elämässäsi kaikki täysin kunnossa?
      Aloituksestasi saa sellaisen kuvan ettei ole.

      • Anonyymi

        Paitsi äly äidin puolelta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paitsi äly äidin puolelta.

        Onhan hyvin mahdollista että naisen rakkauden kohde on lompakko ja miehellä useasti antava pillu. Näillä päätekijöillä Lempi luiskahtaa ja sitten aikaa kuluu, ja on aikaa punnita muitakin arvoja toisessa kuin panopisteet. Nämä pisteet alenevat noin 2 vuoden jälkeen samoin käynee maksamisen säännöllispisteiden. Varmaankin näitten yleisten rakkauden peruslähtökohtien aikaa toistensa tarkasteluun kannattaa varata se pari vuotta, että kantaako tarpeeksi voimakkaana kiintymys loppuelämänrykäisyyn. Vai olisiko ennen lapsia ja taloudellista sitoutumista , heittäytyä ainakin vähäksi aikaa sinkuksi tai tehdä päätös lopullisesta yksinolosta, parisuhteen kannalta ajatellen


    • Anonyymi

      Tän alueen nimi on riidat ja sopiminen, mutta eihän teillä mitään riitaa ole, vaan sinä tiuskit ja käyttäydyt ikävästi. Sinä kadut avioliittoasi ja ehkä vaimosikin katuu, et vain tiedä sitä. Hakeutukaa pariterapiaan.

    • Anonyymi

      Pakko sivistää tietämättömiä ihmisiä tuohon mukautettuun opetukseen liittyen, mulla on tietoa asiasta. Vaikka oppilas olisi käynyt peruskoulun mukautetulla opetuksella, niin se EI todellakaan tarkoita että ihminen olisi TYHMÄ!! Monesti joilla on adhd, add, lukihäiriö ym. syitä, niin oppilaat ovat normaali älyisiä, mutta keskittymisen, hahmottamis vaikeuksien tai oppimis vaikeuksien takia siirretään pienryhmään, jotta ryhmässä olisi hiljaista, rauhallista ja oppilaat saisivat tiiviimpää erityistukea koulunkäyntiin. Se vaikea osa alue voi olla vaikka matikka ja kielet. Tai keskittyminen voi olla todella hankalaa monissa opetuksen osa alueissa. Nämä ovat syitä miksi oppilas siirretään erityiskouluun pienryhmään. Että suut suppuun, ennen kuin aletaan ihmisiä leimaamaan tietämättä mistään mitään!

    • Anonyymi

      Tapasit baarissa/salilla/kaupassa ym(missä sitten tapasitkaan hänet)nätin tytön.Yksi asia johti toiseen,kunnes tajusit,millasen tytön kaa menitkää yhteen.
      Onkin yksinkertainen,mutta herttanen ja ilmeisen hyvä ja rakastava äiti lapsellene.
      Jos laittaa hyvää ruokaa ja pitää kodin siistinä,on herttanen ja on vielä ilmeisesti hyvä sängyssä,niin eikö se riitä?
      Erotkaa ja maksa hyvät elarit,että pystyy huplehtimaan teiän lapsesta.
      Etkö tajua,että jos ihminen on ns."älykäs"niin siihen kuuluu myös kyynisyys,itsekeskeisyys ym. Haluatko mieluiten,että joku nainen piikkareissaan,osoittelee sinua rakennekynsi ojossa viinilasi kädessä ja latelee"totuuksia"sinusta ja teidän suhteesta.Ruoka palaa pohjaan,siivoomiset ym.kiinnosta,lapsi olisi heitteillä. Tälläisen naisen sinä tarviit ja tälläisen naisen sinä ansaitset,ett sitä herttaista ihmisistä,joka ei ehkä tajua jotain "älykästä"vitsiäsi.

    • Anonyymi

      Ett koskaan,Jos ymmärtäisit miten HYVIN SINULLA ON ASIAT,et olisi kirjoittanut tälle palstalle. Joten eroa ja jätä hänet jo rauhaan. Tai sitten saat jotain tyydytystä siitä,ettei hän heti tajua jotain. Ett saat tuntea olevasi "mies"."

    • Anonyymi

      Kyllä joskus on puolisoiden erilaisuus haastavaa. Tämä haaste ei ehkä täysin tule suhteestanne häviämään, mutta jos rakkautta ja anteeksiantoa puolin ja toisin riittää, niin opitte kyllä elämään yhdessä.
      Itsekin osaat ajatella, että puolisossasi on hyviäkin puolia. Niitä huonoina pitämiäsi puolia on opittava vain kestämään. Avoimuus ja keskustelu ovat tärkeitä, mutta siinä on tietysti se huono puoli, että joudut tuomaan esille pettymystäsi puolison ominaisuuksiin. Yritä tuoda tunteesi esiin rehellisesti, mutta loukkaamatta suotta vaimoasi. Muista, ettet itsekään ole mikään "täydellinen".
      Itse olen elänyt vuosia samankaltaisessa tilanteessa ja onhan se vaatinut paljon, välillä on riidelty, mutta onneksi aina on löydetty yhteinen ymmärrys.
      Muista myös kannustaa ja kehua puolisoasi. Hän on kuitenkin sinun ainoasi.
      Tärkein asia on, että osaatte antaa anteeksi toisillenne ja sopia riidat ja nekin kokemukset, että toinen ei ymmärrä toista.
      Nykyään annetaan helposti periksi ja erotaan, mutta parantuuko asiat sillä? Lapsien takia kannattaa yrittää. Kyllä niitä hyviäkin hetkiä matkalle mahtuu.

    • Anonyymi

      No niim saatana on se kumma juttu jos ei heikkolahjainen saa naista

      T. Allu

    • Anonyymi

      Vastauksista hyvin huomaa, että suuri osa ihmisitä ei ole kokenut ap:n ongelmaa, eikä siten ymmärrä mistä on kysymys.

      Itse olen elänyt yli 20v hieman yksinkertaisen naisen kanssa, eikä ole helppoa. En itsekään sitä alussa tajunnut. Asia selvisi vasta kun perhettä oli jo perustettu. Hän on kuten ap:lla, herttainen ja kiva luonne. Ainoana poikkeuksena ap:lle, hän ei osaa kehittää itseään.

      Asetelma on todellakin haastava. Nainen nauttii elämästä ja hoitaa kodin ja perheen. Anteliastin on, kun pyytää. Oma-alotteisesti vähemmän.

      Itsensä kehittäminen, innovatiivisuus, aloitteellisuus ja mielikuvitus kuitenkin täysi nolla.
      Elokuvia tai sarjoja ei katsele, vitsejä ymmärtää todella huonosti, omaa ajatusta parisuhteen kehittämiseksi ei juurikaan ole. Kirjoja kuuntelee, mutta mielellään samoja tuttuja ja turvallisia. Ei kavereita, vain sisarukset. Ainoa mitä välillä ehdottaa, niin vuokrataanko joku kiva mökki ja mennään sinnne. Vuosittainhan me mökillä sitten käydäänkin.
      Kaikki jää sitten minun vastuulle. Ja jos yrittää jotain uutta, niin yleensä tyrmää.

      Helpottaisi omaa elämää ihan saatanasti, jos toinen ymmärtäisi oman rajallisuutensa. Olen vuosien saatossa yrittänyt kertoa hänelle omista toiveistani ja tarpeistani ja toivonut että ottaisi ne huomioon. Aina lupailee, mutta sitten uppoutuu arjen pyörittämiseen ja asiat unohtuu. Omat toivomukset alkavat vuosien kuluessa muuttua vaatimuksiksi, kun mitään ei tapahdu.

      Luulen, että lopulta meidän parisuhde tulee päättymään. Nyt jo syytti minua henkisestä väkivallasta. Vaikka kuinka yrittää olla asiallinen ja ystävällinen, niin se mitä sisimmissään tuntee ja kokee, niin näkyy välillä ulospäin. En tiedä. Hankalaahan tuo on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      67
      1696
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1401
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1232
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1194
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1096
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      859
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      825
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      190
      758
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      93
      737
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe